Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Και ο Σαχινίδης κρατάει αποστάσεις απο τον Β. Βενιζέλο

Και ο Σαχινίδης κρατάει αποστάσεις απο τον Β. Βενιζέλο
Ακόμη ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θέτει έμμεσα ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, ο Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του τονίζει ότι ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να προκύψει από την βάση.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει «Το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας».
Τονίζει ότι πρέπει να γίνει ξανά πλειοψηφική δύναμη ο χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προτείνει τον διχασμό και όχι τη συναίνεση που είναι προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση. Πεποίθησή μου είναι ότι η κρίσιμη συμμαχία για την επανένωση της κοινωνίας, η συμμαχία "δημιουργών και αδυνάτων", μπορεί να γίνει μόνο από την αναγεννημένη ελληνική σοσιαλδημοκρατία».
Κρατά, δε, αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως «ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις του, όπως αυτός δημοσίως τις διατυπώνει».
egiakoumis.gr

Read more...

Ελεύθερος,αλλά με κατ'οίκον περιορισμό,ο Κουκούτσης...


Αλλαγή στάσης από τον βουλευτή της Χ.Α...

crimenet.gr


Αφέθηκε ελεύθερος με πρωτόγνωρους περιοριστικούς όρους (κατ΄ οίκον περιορισμό) ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης αλλά αυτό που εντυπωσίασε ήταν η...
αλλαγή τακτικής που ακολούθησε.



Δήλωσε «να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε για την Ελλάδα».

Και το σπουδαιότερο εξήρε την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την εξέταση του από την ανακρίτρια. Μια στάση εντελώς διαφορετική από εκείνη που μέχρι τώρα ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή.

Ο Κουκούτσης εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση του πως οι προφυλακισθέντες συνάδερφοι του θα τύχουν δίκαιας αντιμετώπισης από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Επίσης είπε πως δε θα πρέπει να χωρίζουμε τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς.

Η ανακρίτρια κ. Κλάπα πάντως επέβαλε ένα πρωτόγνωρο περιοριστικό όρο. Ο βουλευτής θα είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό και θα επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι του μόνο για τη Βουλή ή το νοσοκομείο καθώς έχει ένα πρόβλημα υγείας...

Read more...

Λυκούδης για Κουβέλη: "Ή πάει σπίτι του ή δηλώνει όρθιος"...



Τι είπε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...
Ευθείες βολές για την παραίτηση Κουβέλη άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και το κεντρικό μαγκαζίνο με τη Λίζα Δουκακάρου και την Ανδριάννα Ζαρακέλλη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

«Ο πρόεδρος μετά την...
συντριπτική ήττα, το βράδυ των εκλογών, η πάει σπίτι του ή δηλώνει όρθιος ώστε να στηθεί ξανά στα πόδια του το κόμμα και δεν λέει θα σας πως σε τρείς ή 12 μέρες τι θα πράξω», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως δεν θα ανεξαρτητοποιηθούν άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Σημείωσε πως το κόμμα βιώνει μια κρίση που είναι φυσιολογική μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη, που δημιουργεί ανασφάλειες και προβληματισμούς. Σημείωσε πως είναι ώριμο πλέον το αίτημα για την κεντρο-αριστερά, καθώς είναι κάτι που το έχει ανάγκη η κοινωνία.

Επισήμανε τέλος αν δεν υπάρξει αυτός ο χώρος της κεντρο-αριστεράς και υπάρξει μόνο το γνωστό δίπολο… θα χάσει η χώρα. 

Read more...

Η παραίτηση και ο ανασχηματισμός Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη


Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη
Ο Χ.Θεοχάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από την θέση του γγ Εσόδων ήταν η αιτία της καθυστέρησης του ανασχηματισμού, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συσσωρευτεί δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα είχε ειδοποιηθεί με κάθε μυστικότητα και είχε δώσει έπειτα από κάποιες διευκρινίσεις το «πράσινο φως» για την απομάκρυνσή του.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως «αν δεν λύναμε το πρόβλημα Θεοχάρη, με όποιον υπουργό Οικονομικών και αν τοποθετούσαμε θα είχαμε πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, στις προεκλογικές ομιλίες του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την παραίτηση Θεοχάρη κάνοντας λόγο για διόρθωση σφαλμάτων του παρελθόντος. Η σταγόνα της οργής κατά του κ. Θεοχάρη ξεχείλισε όταν έστειλε σε γερόντια παραμονές εκλογών σημειώματα με χρηματικά πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.

Τελικώς ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε από τον κ. Θεοχάρη να δηλώσει παραίτηση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, κάτι που ο πρώην γγ Εσόδων αποδέχτηκε αφού αρχικά προέβαλε κάποιες αντιρρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αν λύνεις και δένεις με 8%, σκέψου με 9,4% τι κάνεις...


Παρακαλούνται οι διάφοροι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το 8% της Ελιάς είναι ένα τρομακτικά σπουδαίο ποσοστό που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη στη νέα εποχή να αντιληφθούν ότι οι...
νεοναζί της Χρυσής Αυγής έλαβαν 9,4% στην ακριβώς ίδια εκλογική αναμέτρηση.

Ας κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι ότι όσο κι αν χαμηλώσουν τον πήχη, πάντα θα τον περνάνε από κάτω και εκείνοι που τρέφονται πολιτικά από την αποτυχία και τον απεχθή κυνισμό τους, θα τον περνάνε από πάνω και άνετα.

Είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η τόση προπαγάνδα για το αποτέλεσμα απλών μαθηματικών πράξεων...
parapolitiki.com

Read more...

Κάθε φορά από το μηδέν...


Δηκτικό ήταν το σχόλιο της Ντίνας Λάζαρη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο Facebook.

"Ε, αφού το ποσοστό μετριέται κάθε φορά απ´ το μηδέν ποτέ δεν θα...
υπάρχει πρόβλημα..... Σωστά; Πάντα θετικό το πρόσημο και πάντα νικητής!!!" έγραψε η πρώην υποδιοικήτρια της Αγροτικής Τράπεζας και  μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ...
matrix24.gr

Read more...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κουκούτσης...

Ελεύθερος  με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Δημήτρης Κουκούτσης. Η απολογία  του βουλευτή της ΧΑ ο οποίος κατηγορείται για...
ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κράτησε 8 ώρες...
enikos.gr

Read more...

Παναγιωτακόπουλος:Απομονωμένο και αδύναμο το ΠΑΣΟΚ...


Αιχμές κατά της ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά στελεχών του κόμματος αφήνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ "απομονωμένο και αδύναμο να παίξει το ρόλο του πρωταγωνιστή των εξελίξεων" και αναφέρει ότι...
"βυθίζεται δημοσκοπικά και απαξιώνεται πολιτικά, γιατί συγκρούεται με την ιστορία του και τις διαχρονικές αξίες που υπηρέτησε". Παράλληλα επισημαίνει ότι "στο όνομα της «Κεντροαριστεράς» - υποτίθεται- το ΠΑΣΟΚ βιαστικά και αυταρχικά προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από τον ίσκιο της «ΕΛΙΑΣ», με διαδικασίες που μόνο νοσηρά μυαλά θα είχαν φανταστεί".


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του



"Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές.

Θα ήθελα να σημειώσω :

Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θέσαμε, σαν Αριστερή Πρωτοβουλία, συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την αναγέννησή του, τονίζοντας με όλους τους τρόπους ότι σε αντίθετη περίπτωση η κατάληξη θα ήταν η επιπλέον συρρίκνωσή του , όπερ και εγένετω!

Είχαμε πει πως:

«Το ΠΑΣΟΚ, της δεξιόστροφης μετάλλαξης, των συντηρητικών πολιτικών, του σφικτού εναγκαλισμού με τα μνημόνια και της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. έχει ηττηθεί.

Βρίσκεται απομονωμένο και αδύναμο να παίξει το ρόλο του πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Βυθίζεται δημοσκοπικά και απαξιώνεται πολιτικά, γιατί συγκρούεται με την ιστορία του και τις διαχρονικές αξίες που υπηρέτησε.

Ο επαναπροσδιορισμός μας στον προοδευτικό χάρτη της χώρας αποτελεί άμεση αναγκαιότητα όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη χώρα, γιατί μόνο μέσα από ένα προοδευτικό ΠΑΣΟΚ μπορούν να δοθούν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα.»

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με:

«Γενναία αυτοκριτική και κριτική της πορείας μας τα τελευταία χρόνια. Με ειλικρινή διάθεση να αναδείξουμε και να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Με αίσθημα σεβασμού, όχι σε προσωπικές πορείες, αλλά στην κοινωνία που σήμερα υποφέρει εξαιτίας και δικών μας επιλογών.

Αναθεώρηση των λογικών που μας οδήγησαν και μας ενέταξαν στον πυρήνα της κρίσης.

Αλλαγή των πολιτικών των μνημονίων, της φτώχειας και της κοινωνικής διάλυσης.

Αποχώρηση από την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Συγκρότηση ενός πραγματικά οργανωμένου, πολιτικοποιημένου και στρατηγικά καθορισμένου κόμματος δράσης και πρότασης, ανατροπής και αλλαγής.»

Δεν ακουστήκαμε.

Επικράτησαν οι λογικές της «σωτηρίας της χώρας», της «ανόδου του ΠΑΣΟΚ με την άνοδο της χώρας», της πάση θυσίας συμμετοχής στην Κυβέρνηση, της συνοδοιπορίας με τον Σαμαρά. Και όχι μόνο αυτό. Στο όνομα της «Κεντροαριστεράς» - υποτίθεται- το ΠΑΣΟΚ βιαστικά και αυταρχικά προσπάθησε να κρυφτεί κάτω από τον ίσκιο της «ΕΛΙΑΣ», με διαδικασίες που μόνο νοσηρά μυαλά θα είχαν φανταστεί!

Σήμερα δήθεν πανηγυρίζουν για τα εκλογικά αποτελέσματα, προσπαθώντας να αποκρύψουν την εκλογική ήττα και την αποστροφή του κόσμου στο «εγχείρημα» και αναγγέλλουν και την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματος, προς δόξα ολίγων καρεκλοκένταυρων και εξουσιολάγνων αλλά και κάποιων περιφερόμενων - από κόμμα σε κόμμα- σταυροφόρων του πολιτικού τους εγώ.

Είναι καθαρό πως σε ένα Συνέδριο ενός εναπομείναντος μηχανισμού, που θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του κόμμα και που με καθεστωτικές λογικές και πρακτικές θα οδηγηθεί σε προειλημμένες αποφάσεις, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Αν πραγματικά, η αγωνία και η αναζήτηση αφορά την Παράταξη, τον επαναπροσανατολισμό της και την επανασύνδεση με τις δυνάμεις της κοινωνίας, τότε μπορούμε να συναντηθούμε σε μια διαδικασία επανίδρυσης του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φορέα της πατρίδας, χωρίς προσημειώσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς αναζητήσεις προσωπικών ρόλων και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και τα πιστεύω μας.

Όποιοι καλύπτονται κάτω από τον ίσκιο της «ΕΛΙΑΣ», ας ακολουθήσουν τις σειρήνες της εξουσίας. Ο πολιτικός τους δρόμος θα είναι σύντομος.

Όσοι αναζητούν στον ήλιο την ελπίδα για το αύριο της χώρας – και είναι πολλοί αυτοί – θα ακολουθήσουμε το αυτονόητο :  Τον δρόμο της δράσης και της πρωτοβουλίας για την ανασύσταση της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει"...
enikos.gr

Read more...

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για νέα απειλή...


Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει κινητά και tablets -Απαιτεί χρήματα για να τα ξεκλειδώσει...

Νέα απειλή αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, καθώς ένα κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία...

«Simpelocker».

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες πως το λογισμικό αυτό με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει αποκρυπτογραφώντας τα αρχεία της

Για το ξεκλείδωμα της συσκευής και την αποκρυπτογράφηση των αρχείων της, εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη της συσκευής και ζητείται από τους χρήστες να καταβάλουν χρηματικό ποσό

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού ( TROJAN ), με την ονομασία «Simplelocker», το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και tablets (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ANDROID και κρυπτογραφεί τα αρχεία του χρήστη τους.
Ειδικότερα, με την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή γίνεται ανίχνευση για ύπαρξη εξωτερικού μέσου αποθήκευσης, όπως SD κάρτα μνήμης, σκανάροντάς την για αρχεία τύπου «.jpeg, .jpg, .png, .bmp, .gif, .pdf, .doc, .docx, .txt, .avi, .mkv, .3gp, .mp4″. Αφού τα εντοπίσει, στη συνέχεια τα κρυπτογραφεί κατά πρότυπο AES και αλλάζει την κατάληξη (extension) τους με αποτέλεσμα να καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Ακολούθως στην οθόνη της συσκευής εμφανίζεται μήνυμα που ενημερώνει ότι είναι κλειδωμένη για προβολή και διακίνηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας, ζωοφιλίας κτλ και απαιτεί από τους χρήστες την καταβολή χρηματικού ποσού για να ξεκλειδωθεί και να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία της.

Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα το προαναφερόμενο λογισμικό έχει εμφανιστεί σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.

Καλούνται οι πολίτες που κατέχουν κινητά τηλέφωνα και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της συσκευής τους για την αποφυγή προσβολής της από τον προαναφερόμενο ιό. Συγκεκριμένα:

να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ANDROID.
να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας όπως ένα antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο.
να μην κατεβάζουν εφαρμογές από άγνωστες πηγές ή αναξιόπιστες εφαρμογές
να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr ...
iefimerida.gr

Read more...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Την τέταρτη θέση ανάμεσα στις δέκα πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία έρευνας τηςGallup. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από...
τη Συρία, η οποία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
Στην κορυφή με μόλις διαφορά τεσσάρων μονάδων κονταροχτυπήθηκαν το Ιράκ και το Ιράν. Για το Ιράν ειδικά, «θύελλα» ξέσπασε στα μέσα ενημέρωσης όταν η αστυνομία συνέλαβε έξι νεαρούς Ιρανούς που ανέβασαν βίντεο στο οποίο χόρευαν την επιτυχία του Φάρελ Γουίλιαμς «Happy», αναγκάζοντας τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί να «τουιτάρει»: «Η χαρά είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα πρέπει να είμαστε τόσο σκληροί με συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την χαρά».
Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Gallup για τα θετικά συναισθήματα βρίσκουν το Ιράν στην 93η θέση σε σύνολο 138 χώρών. Αντιθέτως στα αρνητικά συναισθήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή, μόλις δεύτεροι πίσω από τους Ιρακινούς.
Η Gallup μέτρησε τα αρνητικά συναισθήματα πολιτών σε 138 χώρες το 2013 ρωτώντας τους «αν την προηγούμενη μέρα ένιωσαν θυμό, λύπη, άγχος, φυσικό πόνο ή ανησυχία».
Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν σε τηλεφωνικές, αλλά και προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 1.000 ατόμων από κάθε χώρα, ηλικίας από 15 ετών και πάνω.
Οσο για τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αρνητικά συναισθήματα ένιωσαν και πολλοί Έλληνες, εξ' ου και η τέταρτη θέση. Στη δεκάδα περιλαμβάνεται ωστόσο και η Κύπρος και τα Κατεχόμενα.
Η δεκάδα των πιο δυστυχισμένων χωρών
Ιράκ
Ιράν
Αίγυπτος
Ελλάδα
Συρία
Σιέρα Λεόνε
Κύπρος
Κατεχόμενα (Βόρειεα Κύπρος)
Καμπότζη
Λίβανος
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1879.html

Read more...

Πυροδοτεί σενάρια η (μυστική) συνάντηση Σαμαρά με Ντόρα...


mpakogianniSamaras
Ανασχηματισμός με Μπακογιάννη στο ΥΠΟΙΚ;...
Η Ντόρα Μπακογιάννη υπουργός Οικονομικών; Το ερώτημα αυτό, που πλανάται ως σενάριο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανέκυψε πλέον ως ισχυρό ενδεχόμενο μετά τη συνάντηση που είχαν, νωρίτερα σήμερα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την πρώην Υπουργό και βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.
 Η...
συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο που διατηρεί ο κ. Σαμαράς, επί της οδού Μουρούζη, και ο Πρωθυπουργός εθεάθη να αποχωρεί πεζή από το Μαξίμου προκειμένου να φτάσει στο ραντεβού με την κ. Μπακογιάννη. Πληροφορίες από το περιβάλλον της κας Μπακογιάννη κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ζητηθεί εδώ και ημέρες, πιθανότατα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαϊου, και προσέθεταν ότι δεν σχετίζεται με τον επικείμενο ανασχηματισμό ή με τα σενάρια ανάληψης της θέσης Επιτρόπου στην Κομισιόν από την κ. Μπακογιάννη. «Ουδεμία συζήτηση υπήρξε επ' αυτών» σημειώνουν σχετικά οι ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή και το Μαξίμου στέλνει ανάλογο βήμα, διαψεύδοντας ότι η συνάντηση εντάσσεται στο σχεδιασμό του κ. Σαμαρά για τον ανασχηματισμό. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων, το όνομα της κας Μπακογιάννη εισέρχεται για τα καλά πλέον στο κάδρο της σεναριολογίας και φέρεται ως ισχυρή υποψήφια για την κορυφή του οικονομικού επιτελείου.

matrix24.gr

Read more...

Ριζικές αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών-συνταξιούχων...


Ριζικές αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών-συνταξιούχων
Ριζικές αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση φόρου των μισθωτών και συνταξιούχων θα επέλθουν από το 2015 καθώς οι εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν από τον μισθό ή τη σύνταξη το...
1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά παράλληλα θα γίνει και μια ουσιαστική κίνηση απλοποίησης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.


Αρχικά θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του προηγουμένου έτους με κάποια προσαύξηση. Παίρνοντας τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και τον φόρο που αναλογεί, η επιχείρηση η οποία απασχολεί μισθωτό, το Δημόσιο ή το ασφαλιστικό ταμείο θα ενημερώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για το ύψος των ετήσιων φόρων που αναλογούν στο συνολικό εισόδημα.

Το ποσό των φόρων διαιρείται διά 12 ή 14 για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Η επιχείρηση στη συνέχεια έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το 1/12 ή το 1/14 των ετήσιων φόρων και να το αποδίδει στο Δημόσιο.

Οι όποιες μεταβολές εισοδημάτων θα πρέπει να δηλώνονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερώνονται αντίστοιχα οι επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία ή η Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου για να τροποποιήσει την παρακράτηση.

Για παράδειγμα αν ένας μισθωτός έχει και εισοδήματα από ενοίκια η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα αφορά μόνο στον μισθό του όπως σήμερα αλλά και τα λοιπά εισοδήματά του. Ο φόρος θα παρακρατείται στο σύνολό του από τον μισθό.

Σύμφωνα με TA ΝEA της Παρασκευής, το νέο σύστημα θα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για να αποφευχθεί η διπλή φορολόγηση τον πρώτο χρόνο εφαρμογής στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις ο φόρος για την προηγούμενη χρήση να δοθεί η δυνατότητα να εξοφληθεί σταδιακά σε ορίζοντα τριών ή ακόμα και πέντε ετών.

in.gr

Read more...

"Ο Βενιζέλος στηρίζεται από άλλους βουλευτές"...



Νέα... ρουκέτα Καράμπελα...
Λίγες ημέρες μετά το "tweet" του Γιάννη Καράμπελα, για τον Ανδρέα Λοβέρδο (να δω βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον Λοβέρδο και τι στον κόσμο), ο βουλευτής της ΝΔ ξαναχτύπησε.
"Τελικά ο...
Βενιζέλος στηρίζεται από άλλους βουλευτές", έγραψε σήμερα το πρωί ο Καράμπελας κι ενώ είχε δημοσιευθεί η συνέντευξη Χρυσοχοΐδη με βέλη στον Βενιζέλο και αναφορές, πως, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητηθούν όλα.
Τι εννοεί ο Καράμπελας, με τον όρο "άλλους βουλευτές"; Μάλλον, στο εσωτερικό της Ν.Δ στρέφονται τα πυρά του και σε κάποιους "γαλάζιους", οι οποίοι όταν εμφανίζεται ο Βενιζέλος στη Βουλή, τον χειροκροτούν πιο δυνατά και από όσο τον χειροκροτούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.




Read more...

"Βιντεο - Αποκάλυψη της 5ης Φαλαγγας στο ΠΑΣΟΚ"...





Δειτε το BINTEO με τις σημαίες της...
ONNEΔ να κυματίζουν πίσω...



smartpost.gr

Read more...

«Στη δημοκρατία, καθείς επιλέγει το δρόμο του»...





Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ, στην ανεξαρτητοποίηση του Οικονόμου...
«Η αποχώρηση του κ. Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά και η ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μας, κλείνει μια...
μακρά περίοδο προβληματικών σχέσεων και σαφών αποκλίσεων, τις οποίες επέβαλαν αποκλειστικά προσωπικές επιλογές», σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της. Και προσθέτει: «Στη δημοκρατία, καθείς επιλέγει το δρόμο του»...

Read more...

Οικονόμου: Ο Κουβέλης δεν θέλει μεγάλη κεντροαριστερά ...


 Τι είπε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...  

Ευθείες βολές κατά της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Γιώργο Κουβαρά και Βασίλη Ταλαμάγκα.

Όπως είπε η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να επιθυμεί την...
μεγάλη κεντροαριστερά, σημειώνοντας ότι όταν κάνεις καταγραφή, μένεις ασυγκίνητος και συνεχίζεις το χαβά σου, δεν έχει αξία να παραμένεις σε ένα κόμμα ή να συνεχίζεις να προσποιείσαι.

Εξέφρασε την άποψη ότι είναι πλέον η ώρα για ανάληψη πρωτοβουλιών και κινήσεων για την μεγάλη κεντρο-αριστερά που -όπως είπε- θα αποτελέσει μια παράταξη σταθερότητας ώστε να ξεπεραστεί η κρίση.

Είπε επίσης πως συμφωνεί με αρκετά από όσα είπε στα μέσα της εβδομάδας ο Σπύρος Λυκούδης.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την κυβέρνηση λέγοντας ότι η διάθεση του είναι η κεντροαριστερά.

Read more...

Πάγκαλος: Αποδιοπομπαίος τράγος ο Θεοχάρης...




Στη «διαδικασία του αποδιοπομπαίου τράγου», που είναι «παραδοσιακή στην ελληνική πολιτική σκηνή», απέδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Όπως...
ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ρόλος του γ.γ. Εσόδων ήταν να εκτελεί, όχι να διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, για την οποία κατηγορείται.

«Ο κ. Θεοχάρης έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού κράτους», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ο πρώην γ.γ. Εσόδων διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο» στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε πως «δεν μπορείς να απομακρύνεις τον Στουρνάρα παρά μόνο αν ο ίδιος το θέλει» ή αν στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει έμφαση σε αντικείμενα που δεν αποτελούν ειδικότητα του νυν υπουργού Οικονομικών...

newsbeast.gr

Read more...

Δύο χρόνια μετά Μυστική συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Ντόρας Μπακογιάννη


Μυστική συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Ντόρας Μπακογιάννη
Από την κοινή συνέντευξη Τύπου το 2012, κατά την οποία η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε την επιστροφή της στη ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μυστική συνάντηση είχαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος- ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την οριστικοποίηση του ανασχηματισμού.
 
Η συνάντηση έγινε στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στην Μουρούζη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι δυο τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα λέγεται ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπήρξαν.
 
Οι πάγοι έλιωσαν και μετά από δύο χρόνια οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν και συνομίλησαν ανοικτά και χωρίς ενδιάμεσους. Η τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν λίγο μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012, χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δυο τους συμφώνησαν να συμμαχήσουν εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, οπότε και η ΝΔ επικράτησε.  
 
Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε το Μάιο του 2012 να συγκεντρώσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή. Τότε θεωρήθηκε ότι η στήριξη της κ. Μπακογιάννη ήταν αναγκαία για τη ΝΔ, ώστε να σταλεί και στην κομματική και κοινωνική βάση της κεντροδεξιάς το μήνυμα της ενότητας της παράταξης.
 
«Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια» είπε πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη που ενδιαφέρεται να οριστεί επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η κ. Μπακογιάννη είχε απλά τυπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής επιχειρήθηκε να γυρίσει σελίδα.
 
Η συνάντηση αυτή έχει σαφώς παρενέργειες στο εσωκομματικό πεδίο και αποτελεί μια κίνηση να κλείσουν τα μέτωπα στο εσωτερικό της ΝΔ. Εξάλλου, από τις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις του κ. Σαμαρά θα εξαρτηθεί και η στρατηγική, όχι μόνο της κ. Μπακογιάννη, αλλά συνολικά της οικογένειας Μητσοτάκη.
 
Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης, η κοινή παρουσία του κ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην οικία του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία, παρουσία των παιδιών του, Κώστα και Φωτεινής, του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη και του Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην επικεφαλή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν πρύτανη της Διπλωματικής και Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Tufts της Βοστώνης. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κώστας και Αντώνης τα είπαν στο σπίτι του Αχιλλεα Καραμανλή...




... λίγες ημερες πριν τον ανασχηματισμό...
Δείπνο στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε απόψε, μετά από εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με κεντρικό ομιλητή τον...
πρώην διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδη.


Στο τραπέζι προσκλήθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λίγες μάλιστα μέρες πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και τις πολιτικές εξελίξεις που αυτός θα σηματοδοτήσει.

Ο  Σταυρίδης  αναλαμβάνει την έδρα Φλέτσερς στο πανεπιστήμιο Ταφτς στην Βοστώνη με την οποία έχει ιδιαίτερη σχέση η οικογένεια  Καραμανλή.

Στο δείπνο παρευρέθη και  ο  Πέτρος Μολυβιάτης...

Read more...

Ώδινεν Φίρερ και έτεκεν... καρφιά...






Απογοήτευση στους χρυσαυγίτες που είδαν τους ηγέτες τους να κρύβονται πίσω από...
τις αποκαλύψεις περί σχέσεών τους με στελέχη της Ν.Δ. με φόντο την κόντρα εξουσίας μεταξύ έγκλειστων και ελεύθερων στελεχών.
Πλήρης απογοήτευση για τους φανατικούς χρυσαυγίτες η πολυαναμενόμενη παρουσία των τριών προφυλακισμένων ηγετών της οργάνωσης. Απογοήτευση έξω από τη Βουλή, όπου για μια ακόμα φορά απέτυχε η συγκέντρωση των οπαδών, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ιστοσελίδας της οργάνωσης και την υποτιθέμενη κινητοποίηση. Απογοήτευση, όμως, και μέσα στη Βουλή, όπου ο Αρχηγός και οι δυο στενοί συνεργάτες του επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα της μόνο και μόνο για να προβάρουν τις απολογίες τους στο δικαστήριο κακουργημάτων όπου θα εξεταστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την πρόγευση αυτών των απολογιών που πήραμε χτες στη Βουλή, φάνηκε καθαρά ότι η υπερασπιστική γραμμή των χρυσαυγιτών δεν έχει καμιά σχέση με πολιτικές θέσεις. Και οι τρεις τους βέβαια επιχείρησαν να εμφανίσουν ένα σκληρό και αποφασισμένο προσωπείο, αλλά περιορίστηκαν σε μεγάλα λόγια, χωρίς να δώσουν κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα. Επέμειναν όλοι στις τυπικές διαδικασίες (το τρίμηνο από το αίτημα άρσης της ασυλίας), αναφέρθηκαν σε ανούσια έγγραφα, ενώ απέφυγαν να απαντήσουν με επιχειρήματα στην ουσία των κατηγοριών. Παρουσίασαν μια εικόνα ενόχων που προσπαθούν να πιαστούν από το παραμικρό. Μέχρι και το λευκό ποινικό του μητρώο επικαλέστηκε ο Παππάς, λες και είχε ήδη καταδικαστεί και έμενε μόνο να επιμετρηθεί η ποινή του.


Εκεί που επέμεναν και οι τρεις ήταν στην αναφορά κατονομαζόμενων ή μη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υποτίθεται ότι διατηρούσαν καλές σχέσεις με την οργάνωση και ειδικά με τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο και τον Υπαρχηγό Παππά. Ο στόχος τους ήταν πρόδηλος: να επαναλάβουν το «εφέ Μπαλτάκου» και να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο γραμμές αντιμετώπισης της οργάνωσης ως «εγκληματικής συμμορίας» ή ως «συνοίκου της πολυκατοικίας».

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά, ΕΔΩ...

Read more...