Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ώδινεν Φίρερ και έτεκεν... καρφιά...






Απογοήτευση στους χρυσαυγίτες που είδαν τους ηγέτες τους να κρύβονται πίσω από...
τις αποκαλύψεις περί σχέσεών τους με στελέχη της Ν.Δ. με φόντο την κόντρα εξουσίας μεταξύ έγκλειστων και ελεύθερων στελεχών.
Πλήρης απογοήτευση για τους φανατικούς χρυσαυγίτες η πολυαναμενόμενη παρουσία των τριών προφυλακισμένων ηγετών της οργάνωσης. Απογοήτευση έξω από τη Βουλή, όπου για μια ακόμα φορά απέτυχε η συγκέντρωση των οπαδών, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ιστοσελίδας της οργάνωσης και την υποτιθέμενη κινητοποίηση. Απογοήτευση, όμως, και μέσα στη Βουλή, όπου ο Αρχηγός και οι δυο στενοί συνεργάτες του επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα της μόνο και μόνο για να προβάρουν τις απολογίες τους στο δικαστήριο κακουργημάτων όπου θα εξεταστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την πρόγευση αυτών των απολογιών που πήραμε χτες στη Βουλή, φάνηκε καθαρά ότι η υπερασπιστική γραμμή των χρυσαυγιτών δεν έχει καμιά σχέση με πολιτικές θέσεις. Και οι τρεις τους βέβαια επιχείρησαν να εμφανίσουν ένα σκληρό και αποφασισμένο προσωπείο, αλλά περιορίστηκαν σε μεγάλα λόγια, χωρίς να δώσουν κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό στίγμα. Επέμειναν όλοι στις τυπικές διαδικασίες (το τρίμηνο από το αίτημα άρσης της ασυλίας), αναφέρθηκαν σε ανούσια έγγραφα, ενώ απέφυγαν να απαντήσουν με επιχειρήματα στην ουσία των κατηγοριών. Παρουσίασαν μια εικόνα ενόχων που προσπαθούν να πιαστούν από το παραμικρό. Μέχρι και το λευκό ποινικό του μητρώο επικαλέστηκε ο Παππάς, λες και είχε ήδη καταδικαστεί και έμενε μόνο να επιμετρηθεί η ποινή του.


Εκεί που επέμεναν και οι τρεις ήταν στην αναφορά κατονομαζόμενων ή μη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υποτίθεται ότι διατηρούσαν καλές σχέσεις με την οργάνωση και ειδικά με τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο και τον Υπαρχηγό Παππά. Ο στόχος τους ήταν πρόδηλος: να επαναλάβουν το «εφέ Μπαλτάκου» και να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο γραμμές αντιμετώπισης της οργάνωσης ως «εγκληματικής συμμορίας» ή ως «συνοίκου της πολυκατοικίας».

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: