Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι Ρώσοι αφήνουν τον Πειραιά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το ενδιαφέρον της στη Θεσσαλονίκη στρέφει, η εταιρεία "Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι". Γιατί θεωρούν ότι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον Πειραιά
Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι», που σχεδίαζε να συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς.
Ο πρόεδρος της εταιρείας, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, στο περιθώριο Συνεδρίου των Οργανισμών Σιδηροδρόμων της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που διεξάγεται στην Αστανά του Καζαχστάν, δήλωσε την Τετάρτη:
«Από την άποψη της στρατηγικής μας από κοινού με Έλληνες συναδέλφους μας, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αποφασίσαμε να μη διασπαρούμε», προσθέτοντας ότι, ως εκ τούτου, η διοίκηση της «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» αναθεωρεί τα σχέδιά της σχετικά με τη συμμετοχή της στην ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι ο Β.Γιακούνιν θεωρείται εκ των στενών συνεργατών και φίλων του Προέδρου Πούτιν και συγκαταλέγεται στις λίστες των προσώπων, που υπέστησαν κυρώσεις για την Ουκρανία, εκ μέρους της Δύσης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, είναι προς το παρόν νωρίς για να υπάρξει αναφορά σε κάποιες χρονικές προθεσμίες εντός των οποίων θα γίνει γνωστός ο νικητής του διαγωνισμού για την εν λόγω ιδιωτικοποίηση.
«Οι Έλληνες τώρα μόνοι τους προσδιορίζουν και πιθανόν θα μετακινήσουν τις προθεσμίες αυτές, αλλά νομίζω ότι εντός ενός μηνός θα αποφασίσουν παρ΄όλ΄αυτά. Εν τω μεταξύ, εμείς συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες και με εν δυνάμει εταίρους» επισήμανε ο κ. Γιακούνιν.
Όπως αναφέρει το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, στο παρελθόν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να αποκτήσουν τις εταιρείες TRAINOSE και ROSCO, καθώς και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ιδιωτικοποίηση των οποίων είχε ανακοινωθεί το 2013.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, στο ελληνικό κράτος ανήκει σήμερα μερίδιο 74% στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός για την πώληση του λιμένος της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 15 Απριλίου και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων επενδυτών πρέπει να κατατεθούν έως τις 5 Ιουνίου.

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προσφύγουμε δικαστικά ...




... αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία για τα χρέη...
Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε για τα χρέη των κομμάτων.
“Ο...
κ. Βενιζέλος προτίθεται να πάρει κανονικά τη χρηματοδότηση για τις εκλογές ως "ΕΛΙΑ" αν και προοριζόταν για το “ΠΑΣΟΚ”, αλλά δεν θέλει να πληρώσει για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την τροπολογία που κατέθεσε προκειμένου να μην διαγραφούν τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

“Πρόκειται για μία άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού” επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “δημιουργείται η νομική έννοια της διαδοχής στα πολιτικά κόμματα, όσον αφορά τις οφειλές τους από τη λειτουργία τους, ώστε να διασφαλίζονται το Δημόσιο και οι τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αλλαγής της νομικής προσωπικότητας ή και φορολογικής ταυτότητας”.

Read more...

Ουκρανία: Φιλορώσοι ανακατέλαβαν το δημαρχείο Μαριούπολης...


Φιλορώσοι αποσχιστές ανακατέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης το δημαρχείο της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, λίγες ώρες αφού είχαν...
απωθηθεί από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας.

Κυβερνητικές δυνάμεις είχαν καταλάβει νωρίτερα το δημαρχείο στη Μαριούπολη.

Οι πιστές στο Κίεβο δυνάμεις ύψωσαν την σημαία της Ουκρανίας στο κτήριο, ωστόσο στη συνέχεια έφυγαν – επιτρέποντας στους Ρώσους και φιλορώσους αποσχιστές ενόπλους, οι οποίοι το είχαν καταλάβει για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, να το ανακαταλάβουν...
protothema.gr

Read more...

Το σποτ του ΚΚΕ...


ΒΙΝΤΕΟ...

Δείτε το πρώτο...

σποτ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές...








enikos.gr

Read more...

Επίκειται βούλευμα του Ποινικού Τμήματος Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Energa - Hellas Power


Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Energa - Hellas Power
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα εκδώσει σχετικό βούλευμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκηθεί από την Eισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών (365/2014) με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών 19 στελέχη των εταιρειών Energa και Hellas Power, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Με βούλευμα οι 19 από τους 25 εμπλεκόμενους στην επίμαχη υπόθεση, παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δυο επίμαχες εταιρείες, ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία, η οποία εκτιμάται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Οριακή η κατάσταση» «Καμπανάκι» Δένδια για το στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών


«Καμπανάκι» Δένδια για το στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Οριακή είναι η κατάσταση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε σύσκεψη για το συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σχετικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα συσκέψεων του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Στην εισήγησή του ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές είναι μια πολύ μεγάλη απειλή και για το κράτος και για το περιβάλλον, αλλά και για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Είναι κακή συγκυρία για μας ότι χειριζόμαστε αυτό το τεράστιο ούτως ή άλλως πρόβλημα υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής στενότητας, που σημαίνει ότι τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ περιορισμένα.

Και πρόσθεσε: «Στο θέμα του στόλου των αεροσκαφών η κατάσταση είναι περίπου οριακή. Παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολιτική αεροπορία για τη συντήρηση των αεροσκαφών, αυτά τα αεροπλάνα είναι πάρα πολύ παλιά. Και μάλιστα, δυστυχώς, προχθές χάσαμε ένα από τα έξι λιγότερο παλιά αεροπλάνα που είχαμε. Ο στόλος αυτός παρουσιάζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βλαβών, κατά την προσπάθεια απογείωσης κάθε φορά, που αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε πόσα αεροσκάφη θα έχουμε κάθε μέρα».

Επεσήμανε ακόμη ότι πέρυσι μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις κατά περίπου 50% χωρίς περισσότερο προσωπικό, χωρίς περισσότερα χρήματα, με λιγότερα μέσα και με «οριακές βελτιώσεις ασήμαντου κόστους, όπως παραδείγματος χάριν 70.000 ευρώ που χρειάστηκαν για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα πέντε ελικόπτερα της Πυροσβεστικής».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφερόμενος στη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως «δεν μπορεί να επιτρέπουμε στους εμπρηστές να περιδιαβαίνουν τα δάση μας όταν έχουμε δείκτη τέσσερα και πέντε. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα αυτά που είναι αναγκαία για να σώσουμε το περιβάλλον, την περιουσία του έλληνα πολίτη, τη ζωή του ίσως».

Είπε επίσης ότι και τα δασαρχεία έχουν ένα τεράστιο ρόλο καθώς έχουν γνώση της κατάστασης, σημειώνοντας: «Οι πυρκαγιές δεν εξελίσσονται με τον ίδιο τρόπο. Το τι υπάρχει ως καύσιμη ύλη και τι μορφής είναι τα δέντρα, τι μορφής είναι όλα αυτά τα στοιχεία που προσδιορίζουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς όταν ξεσπάσει, για να μην πω και για την πρόληψη, που είναι ακόμα πιο σημαντικό, εξαρτώνται πάρα πολύ από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι υπήρξαν συνεργάτες μας και βοηθοί σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ζητώ εντολή για τη νέα Ελλάδα» Αμεση εκλογή Προέδρου, μείωση αριθμού βουλευτών, πρότεινε ο Σαμαράς


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αναγκαία για τη μετάβαση στην ισχυρή Νέα Ελλάδα, πρότυπο ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την αναθεώρηση του Συντάγματος, στην εισαγωγή της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσίασε τις 30 προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μίλησε για το «επόμενο ιστορικό άλμα» που καλείται να κάνει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας αναφορά στον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

«Το σημερινό Σύνταγμα έχει κλείσει τον κύκλο του, όπως έκλεισε και ο κύκλος της και η εποχή των μνημονίων και η χώρα χρειάζεται μια καινούργια αρχιτεκτονική» τόνισε.

Το Σύνταγμα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να «θεραπεύσει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία και να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα του Έλληνα».

Η μεταρρύθμιση δεν μπορεί συνεχώς να αναβάλλεται, είπε και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εμείς τολμάμε και θέτουμε την ατζέντα για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος». «Δηλώνουμε ανοικτοί στο διάλογο με όλους», κόμματα, φορείς, την κοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Οι 30 προτάσεις της ΝΔ

1. Η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και η άμεση εκλογή του από τους πολίτες ήταν η πρώτη πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, χειροκροτούμενος. Η πρόταση αυτή, εξήγησε, εντάσσεται στην προσπάθεια να υπάρξει η αναγκαία κομματική συναίνεση για την αλλαγή της χώρας.

2. Στο ίδιο πλαίσιο και για την εξυπηρέτηση του ίδιου στόχου, εντάσσονται και οι προτάσεις για ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου και για καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του θα απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.

3. Ο πρωθυπουργός πρότεινε ακόμη τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής.

4. Τη θεσμοθέτηση τριών Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών (Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού) με 5ετή θητεία.

5. Την κατάργηση των πολλών Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, όπως είναι σήμερα, με αντίστοιχη αναβάθμιση του ρόλου των Γενικών Διευθυντών. Και με θέσπιση ενός μόνο Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο.

6. Την αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών «γιατί με τη σημερινή της μορφή είναι πια ξεπερασμένη.»

7. Την αναθεώρηση της διάταξης για την  ασυλία των Βουλευτών «γιατί η ασυλία πρέπει να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του κάθε βουλευτή.»
8. Εκδημοκρατισμό των Πολιτικών Κομμάτων «με αξιόπιστες εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.»
9. Την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
10. Εξορθολογισμό των διατάξεων για τα ΜΜΕ »ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητά τους».
11. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή. «Έτσι η βουλή θα πάψει να είναι προθάλαμος υποψήφιων υπουργών και θα γίνει Συνέλευση εκπροσώπων του λαού», είπε.

12. Την αναθεώρηση του άρθρου 90, ώστε να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να περιοριστεί η διακριτική ευχέρεια της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

13. Να δημιουργηθεί ένα Ειδικό και Μόνιμο Δικαστικό Σώμα, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη να ελέγχει τη συνταγματικότητα με αδιαμφισβήτητο τρόπο. Αυτό «θα επιταχύνει την απονομή της δικαιοσύνης και την υλοποίηση των επενδύσεων»

14. Τη θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.

15. Τη θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.

16. Με ανοιχτή συζήτηση τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών.

17. Την ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών, τόσο σε νομοθετικό –επαναλαμβάνω- όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.

18. Την υποχρεωτική σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις σημαντικές προμήθειες του Δημοσίου.

19. Την οριοθέτηση της δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων, ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

20. Την ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.

21. Την αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος. Τη σύνδεση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική μας ανάπτυξη και την εξασφάλιση της ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.

22. Την αναθεώρηση του άρθρου 17, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η προστασία του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

23. Την προσθήκη στο άρθρο 79 της υποχρέωσης αναλυτικού απολογισμού απ’ όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο Προϋπολογισμό.

24. Την αναθεώρηση του άρθρου 24 ώστε να γίνει πληρέστερη η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων σε βάρος, όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά και της ίδιας της περιουσίας του Δημοσίου.

25. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων «έτσι ώστε η γνώση να συνδεθεί με την παραγωγή και με την αγορά.» «Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμένει η μόνη χώρα στην Ευρώπη που συνταγματικά απαγορεύει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θα πρέπει αυτό να τελειώσει, να το ρίξουμε στο κάλαθο του χθες μια για πάντα» είπε.

26. Αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα, ώστε να προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.

27. Τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών.

28. Την προτεραιότητα μετά στην ασφάλεια του πολίτη «που πρέπει να αναβαθμιστεί και να θωρακιστεί.»

29. Την κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης όλων και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία τους.

30. Ρητή συνταγματική πρόβλεψη που να προστατεύει την εθνική ταυτότητα και την ελληνική γλώσσα. «Δεν μπορούν όλοι οι υπόλοιποι να σέβονται τον πολιτισμό μας, περισσότερο απ’ ό,τι τον σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ να μου δώσετε εντολή...»

Η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, πρέπει η διαδικασία να ξεκινήσει από αυτή τη Βουλή και να ολοκληρωθεί στην επόμενη. «Αυτή η Βουλή βάζει την ατζέντα των μεγάλων αλλαγών. Η επόμενη Βουλή, χρειάζεται δυνάμεις υπεύθυνες, για να μπορέσει να είναι Αναθεωρητική» τόνισε.

Κάποιες αλλαγές, όπως σημείωσε, δεν αφορούν μόνο αλλαγή του Συντάγματος αλλά μπορούν να γίνουν και με θεσμικές αλλαγές, ορισμένες εκ των οποίων -τις οποίες απαρίθμησε- ήδη «τρέχουν».

«Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και οι υπόλοιπες μεγάλες θεσμικές αλλαγές που σας ανέφερα σήμερα, θα συμπληρώσουν και θα δώσουν νέα ώθηση σε μια αληθινή μεταμόρφωση της πατρίδας μας» δήλωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «μεταρρυθμιστική κοσμογονία», συμπληρώνοντας ότι «απέναντι μας έχουμε τις δυνάμεις της αδράνειας, όσους προσπαθούν να μας κρατήσουν στο χθες. Όλους όσους νοσταλγούν όσα οι Έλληνες δεν θέλουν να θυμούνται».

«Απέναντί μας έχουμε αυτούς που θέλουν, με κάθε τρόπο, να μας γυρίσουν πίσω, όχι μπροστά να πάμε: Πίσω στην κρίση. Και σε ό,τι μας έφερε σε αυτήν την κρίση. Πίσω στα μνημόνια, στη δανειακή εξάρτηση. Όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν τις παθογένειες του Ελληνικού Κράτους, για να μπορέσουν να έχουν λόγο ύπαρξης» είπε.

«Για αυτή την Νέα Ελλάδα, δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν θα συμβιβαστώ. Σας καλώ να μου δώσετε την εντολή για να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Οδηγώντας τον τόπο και το έθνος μας στο μέλλον. Αυτή η Βουλή βάζει την ατζέντα των μεγάλων αλλαγών» υπογράμμισε.

«Ζητώ να δώσετε στην παράταξή μας τη δύναμη, αυτό να το κάνουμε πραγματικότητα. Ζητώ να δώσετε στην παράταξή μας τη δύναμη, να παραμερίσουμε τα εμπόδια και τους νοσταλγούς του χθες. Ζητώ να δώσετε στην παράταξή μας τη δύναμη, να νικήσουμε οριστικά όσους θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Ζητώ να δώσετε στην παράταξή μας τη δύναμη, για να πετύχουμε το μεγάλο άλμα στο αύριο» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επίθεση σε Σαμαρά, Βενιζέλο Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας


Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας
Για «κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» μίλησε ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Επίθεση με κύριο στόχο τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την Καλαμάτα -ιδιαίτερη πατρίδα και πρωτεύουσα της εκλογικής περιφέρειας του πρωθυπουργού- ο Αλέξης Τσίπρας, επαναφέροντας στο προσκήνιο την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς ατζέντας και πρακτικών της κυβέρνησης.

Σφοδρά ήταν και τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο επιχείρησε να τοποθετήσει στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κομπάρσο ακόμα και στην κατάπτωση» ενώ, όπως είπε, «ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής».

«Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας. Δύσκολες μέρες. Αποπνικτικές. Με μια κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» είπε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση «αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα».

Απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός μία ημέρα νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση «διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν», ενώ την χαρακτήρισε «κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία. Και μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή Νέμεση».

Αναφερόμενος στα όσα ανέφερε προ ημερών ο Ευ.Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο. Συμφωνούμε. Μάλιστα. Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει ότι μοναδικό του αντίπαλο στις εκλογές θεωρεί τον πρωθυπουργό και σημείωσε: «Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση. Ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής».

«Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου. Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Κήρυξε εκτός νόμου το διάλογο και έγινε ο ηγεμόνας των μονολόγων. Έκανε την πολιτική, υπηρέτρια των μνημονίων, τα μνημόνια δυνάστη της δημοκρατίας, και τους Έλληνες παρίες της Ευρώπης. Και ενώ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής δεν είναι παρά ο κορυφαίος εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται την ίδια στιγμή που καταστρέφει με τα μνημόνια τη χώρα» είπε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό: «Μας εγκαλεί όμως συστηματικά ότι καλλιεργούμε εμφύλιο κλίμα. Ποιος; Ο κύριος Σαμαράς που μιλάει γλώσσα εμφυλίου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα εμφυλίου, συκοφαντεί με στερεότυπα εμφυλίου, ακτινοβολεί σε κάθε του λέξη για την αριστερά, εμφύλια εμπάθεια. Ο κύριος Σαμαράς που καβάλησε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Σαμαράς που παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την έκανε συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στα εγκλήματά της για πάρα πολύ καιρό. Και ύστερα, όταν το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα απείλησε να τον πνίξει, εμφανίστηκε πάλι για μικροκομματικούς σκοπούς ως απηνής διώκτης της Ενώ την ίδια στιγμή ο έμπιστός του κύριος Μπαλτάκος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς της».

Απάντηση θέλησε να δώσει ο κ. Τσίπρας και στις κατηγορίες σε βάρος του περί παροχολογίας και είπε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Ας μας πει όμως: Ο ίδιος πώς υπόσχεται να βρει 60 δισ. μέχρι το 2020, για την εξυπηρέτηση του χρέους στους δανειστές και την ίδια στιγμή για τα ελάχιστα που απαιτούνται για να μη μένει κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη, μιλά για παροχολογία και λαϊκισμό;».

Δηλώνοντας για μία φορά ακόμη την βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πολιτικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν είσαι απλώς ακραία διχαστικός καιροσκόπος» όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών και όταν απειλείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου. Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξαφνιάζει ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ

Ξαφνιάζει ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβασή του, έβαλε μια νέα διάσταση για τις προϋποθέσεις να αμφισβητηθεί η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές. Επεσήμανε ότι δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης, παρά μόνο αν το άθροισμα ΝΔ-Ελιάς είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ζήτημα κυβερνητικής νομιμοποίησης εάν το άθροισμα των ποσοστών των δυο κομμάτων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει το βράδυ της 25ης Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
Σε διευκρινιστική ερώτηση που δέχθηκε, επέμεινε στο άθροισμα των ποσοστών των δύο κυβερνητικών εταίρων λέγοντας: «Τον Ιούνιο του 2012 τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν ένα ποσοστό μη αμφισβητήσιμο. Το πώς το συγκέντρωσαν είναι άλλο θέμα, πάντως το συγκέντρωσαν».
Πηγή: iefimerida .gr
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ξεκινάνε οι απολύσεις απο τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων σε 14 οργανισμούς

Ξεκινάνε οι απολύσεις απο τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων σε 14 οργανισμούς
Στο δρόμο της εξόδου από το δημόσιο αναμένεται να οδηγηθούν οι υπάλληλοι που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός οκτώ μηνών. Παράλληλα εκτός δημοσίου θα βρεθούν και όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά και πτυχία προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος για τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014.
Παράλληλα σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, ζητήθηκε εκ μέρους του υπουργού η επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν :
• ΟΣΥ
• Σταθερές Συγκοινωνίες
• ΟΣΕ
• Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
• ΜΟΔ
• Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
• Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα
• ΟΚΑΝΑ
• ΚΕΛΠΝΟ
• Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων
• Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
• ΕΛΓΑ
• ΟΔΙΕ
• Αττικό Μετρό
Να σημειωθεί πως ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ο Αλ. Τσίπρας λεει τώρα πως αν εκλεγεί δεν θα κάνει διορισμούς στο δημόσιο

Ο Αλ. Τσίπρας λεει τώρα πως αν εκλεγεί δεν θα κάνει διορισμούς στο δημόσιο
Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το πρώτο κόμμα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που θα ανέβει στην εξουσία χωρίς να υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήματα ευρωπαίων πολιτών μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Guardian.
Σε σχετική ερώτηση για το πώς θα εκσυγχρονίσει τον δημόσιο τομέα της Ελλάδας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Μας κατηγορούν ως κρατιστές, ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε ένα Κράτος που μπορεί να υποστηρίξει τις κοινωνικές ανάγκες και όχι ένα πελατειακό κράτος όπως αυτό που δημιούργησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στα 40 χρόνια της διακυβέρνησής τους.
«Στην Ελλάδα, οι πιο διεφθαρμένες δυνάμεις έχουν επιφορτιστεί με την "σωτηρία" της χώρας. Προκειμένου να δούμε πραγματική αλλαγή, αυτά τα άτομα πρέπει να εκδιωχθούν από την κυβέρνηση», συνεχίζει ενώ προσθέτει: «σκοπεύουμε να μεταρρυθμίσουμε τον δημόσιο τομέα, αποφεύγοντας τις οριζόντιες περικοπές, αλλά αντ" αυτού επικεντρώνοντας σε στοχευμένες παρεμβάσεις. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και τη δημιουργία αξιοκρατικών φορέων».
Όσον αφορά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Η άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να λάβουμε μέτρα που θα βοηθήσουν τους φτωχότερους να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Δεν νοιαζόμαστε απλώς για τους φτωχούς, είμαστε το κόμμα των φτωχών. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα στην Ευρώπη που είναι σε θέση να εκλεγεί στην κυβέρνηση, το οποίο έχει στο πρόγραμμά του τον άμεσο στόχο της σε μεγάλη κλίμακα αναδιανομής του εισοδήματος από τους πλούσιους στους φτωχούς.»
http://egiakoumis.com/

Read more...

Στις κάλπες οι φοιτητές...


Οι φοιτητικές παρατάξεις κατεβαίνουν εφέτος στην πλειονότητά τους με τους ίδιους σχηματισμούς που καταγράφηκαν και πέρυσι, με τη...
ΔΑΠ (της ΝΔ) χωρίς αλλαγές, την ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) με μικροδιασπάσεις, όπως, για παράδειγμα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις παρατάξεις που καλύπτουν τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να έχουν διασπαστεί σε κάποιες σχολές και να κατεβαίνουν με ψηφοδέλτια που πρόσκεινται στο «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, την ΕΑΑΚ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) ακριβώς, όπως και πέρυσι. Κανένα ψηφοδέλτιο σχηματισμού της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει στις φοιτητικές εκλογές...
enikos.gr

Read more...

Χωρίς αίτηση το κοινωνικό μέρισμα για τους νέους δικαιούχους

Όλα όσα έκανε γνωστά ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Τι πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε τα χρήματα
Δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση στο taxisnet για το κοινωνικό μέρισμα από τους νέους δικαιούχους μετά την αλλαγή στα κριτήρια σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr έγινε γνωστό ότι οι διαρροές που ήθελαν την απόφαση με τα νέα κριτήρια να βγαίνει σήμερα δεν ισχύουν ενώ ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρώτα θα χρειαστεί ΚΥΑ η οποία θα προβλέπει τον νέο καθορισμό των κριτηρίων.
''Η απόφαση είναι ότι δεν θα μείνει αδιάθετο το κοινωνικό μέρισμα .Τα ασφυκτικά κριτήρια εφόσον υπάρχει αδιάθετο ποσό πρέπει να διευρυνθούν''.  Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου .
Ο υφυπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 500 ευρώ ,όμως διευκρίνισε ότι στην πρώτη καταβολή δεν θα περιλαμβάνονται αυτοί που είναι νέοι δικαιούχοι με την αλλαγή των κριτηρίων ενώ έκανε γνωστό ότι δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση στο taxisnet.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ελάχιστο καταβληθέν ποσό που θα προβλέπει η απόφαση και έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι 8 ευρώ αλλά πιθανότερο είναι τα τεθεί στα 50 ευρώ.
Η σχετική υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα θα προβλέπει ότι αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια. Συγκεκριμένα από τις 6.000 ευρώ για τον άγαμο το όριο θα επεκταθεί έως τις 6.500 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του βασικού επιδόματος των 500 ευρώ.
Έτσι εάν κάποιος άγαμος έχει εισόδημα 6.200 ευρώ, δεν θα πάρει 500 ευρώ αλλά λιγότερα χρήματα. Ο συγκεκριμένος θα λάβει ως επίδομα 300 ευρώ. Σε περίπτωση που είχε εισόδημα 6.400 ευρώ, τότε θα λάβει 100 ευρώ επίδομα.
Η αλλαγή των κριτηρίων αφορά και την υπόλοιπη κλίμακα, με βάση την οποία υπολογίζονται τα εισοδηματικά όρια για τα ζευγάρια (+ 1/3 του εισοδήματος αναφοράς για την σύζυγο) και τα παιδιά (+ 1/6 του εισοδήματος αναφοράς για κάθε παιδί).
-για άγαμους το όριο ανεβαίνει από τα 6.000 στα 6.500 ευρώ
-για έγγαμους αυξάνεται από τα 8.000 στα 8.667 ευρώ
-για έγγαμους με ένα παιδί αυξάνεται από τα 9.000 στα 9.750 ευρώ
-για δυο παιδιά αυξάνεται από τα 10.000 στα 10.833 ευρώ.
-για τρία παιδιά αυξάνεται από τα 11.000 στα 11.917 ευρώ
Για παράδειγμα, ένας άγαμος φορολογούμενος είχε το 2012 ετήσιο εισόδημα 6.100 ευρώ. Με το υφιστάμενο όριο των 6.000 ευρώ δεν λάμβανε επίδομα. Με τις νέες ρυθμίσεις θα λάβει επίδομα 400 ευρώ (θα αφαιρεθούν τα 100 ευρώ της υπέρβασης από το σημερινό επίδομα των 500 ευρώ).
Ένας έγγαμος φορολογούμενος με δυο παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα 8.200 ευρώ δεν λάμβανε επίδομα. Με τις αλλαγές που θα γίνουν θα εισπράξει επίδομα 467 ευρώ (667 που είναι το επίδομα μείον τα 200 ευρώ της υπέρβασης του αρχικού ορίου εισοδήματος)
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει σε επανεκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος που απορρίφθηκαν (ανέρχονται σε περίπου 350.000) προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή σε όσους πληρούν τα νέα κριτήρια.
http://news247.gr/

Read more...

«Καθαρό» το εκλογικό επίδομα ...



Σε καμία κράτηση ή φόρο δεν θα υπόκεινται οι αποζημιώσεις όσων εργασθούν για τη διενέργεια των εκλογών και δεν θα συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό ορίζει ...
κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, όπου σημειώνεται ότι όσοι διορίζονται για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών (αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής, γραμματείς εφορευτικών επιτροπών, διερμηνείς τουρκικής γλώσσας) θα λάβουν ειδική αποζημίωση στο ύψος του αναλογούντος καθαρού ποσού, αντισταθμίζοντας την απώλεια εσόδων που προκαλείται στον κρατικό προϋπολογισμό και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Η αποζημίωση θα μπορεί να καταβάλλεται και με Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής, ενώ ο διορισμός των εποπτών θα γίνει μετά από κλήρωση σε δημόσια συνεδρίαση.


  ΑΜΠΕ

Read more...

Για όσα έγιναν στη Λεωφόρο Ποινική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ


Ποινική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Λεωφόρου. Χαρακτηριζοντάς τα εκτεταμένα και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους.

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» μπορεί να τιμωρηθούν με -3 βαθμούς. Παράλληλα δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ποινή κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο.

Στον ΠΑΟΚ αναμένεται να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή καθώς είναι υπόπτροπος. Αν τιμωρηθεί, θα πάει στο -5, καθώς έχει προηγηθεί το -3 από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η εκδίκαση των δυο υποθέσεων είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη, 8 Μαΐου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σκανδαλίδης: Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ ...



"Υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της χώρας είναι ο Καραμανλής κι όχι ο Γιώργος Παπανδρέου"...

Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο. Ο πρώην υπουργός σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε ...
"Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να βάζει διλήμματα; Αργήσαμε να το θέσουμε υπ’ όψιν του ελληνικού λαού, αλλά είναι σωστό έστω και τώρα».

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές ξεκαθάρισε  και σημείωσε : «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν του κάνουμε, ούτε καν να είμαστε ο μοχλός καθοδήγησης ας κυβερνήσουν οι άλλοι. Ωστόσο, πάντα από το ΠΑΣΟΚ ζητάνε την λύση. Χωρίς την πολιτική και χωρίς τα στελέχη του δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε κυβέρνηση».

Δεν ανασυγκροτείται η κεντροαριστερά από 50 διανοούμενους σημείωσε επίσης ο Σκανδαλίδης και πρότεινε μάλιστα συνέδριο επανίδρυσης στο κόμμα ώστε να κριθούν όλοι κι όλα.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να μην κρίνουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά κρίνουν την γενική πορεία της χώρας, γι’ αυτό σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ανάλογα με το αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που οδηγήσει τη χώρα στο επόμενο βήμα. Σήμερα δεν υπάρχει καμία συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο. Εμείς κάνουμε την Ελιά, και ο Σαμαράς κάνει την Νέα Ελλάδα. Όλοι οι χώροι ανασυγκροτούνται και προκύπτουν νέα δεδομένα. Πρέπει να εξεταστούν».

Ευθύνες στον Καραμανλή 

Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη κατά διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που ήταν αντίθετα στην ιδεολογία του και σκληρά απέναντι στο λαό, γι’ αυτό πλήρωσε και το τίμημα. Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το ότι η Ελλάδα σήμερα πετυχαίνει τους στόχους της το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να κάνουν κριτική στον Καραμανλή που οδήγησε στον εκτροχιασμό της χώρας, ασκούν κριτική στον Παπανδρέου που απλά παρέλαβε την καυτή πατάτα από τον Καραμανλή».

Για συγκυβέρνηση και Παπανδρέου 

Αναφερόμενος στα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε πέθανε. Πρέπει να γίνει κάτι καινούριο στο χώρο, αλλά βασισμένο στις αρχές του ΠΑΣΟΚ», ενώ αναφερόμενος στην συμμετοχή του κόμματος στην συγκυβέρνηση σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά έχουν την ευθύνη να στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή για να προχωράει η χώρα. Αν ο λαός δεν το θέλει το ΠΑΣΟΚ θα φύγει. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα εμείς στην κυβέρνηση. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που μπορούν να συγκυβερνήσουν. Ας μείνουμε εμείς στην αντιπολίτευση».

Κατά την κ. Σκανδαλίδη ήταν λάθος η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να πάει στην παρουσία της Μαριλένας Κοππά, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Παπανδρέου έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Read more...

Βουλευτές των ΑΝΕΛ, έτρεξαν να παρηγορήσουν τον Μπούκουρα!...



To είδαμε κι αυτό...
Μόλις ο Μπούκουρας  ολοκλήρωσε κλαίγοντας την ομιλία του, εκτός από τους χρυσαυγίτες, τον χειροκρότησαν και οι βουλευτές των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"!
Μάλιστα, οι...
βουλευτές του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Ουζουνίδης, Ραχήλ Μακρή και Παύλος Χαϊκάλης, δεν έχασαν την ευκαιρία και παρηγόρησαν  Στάθη Μπούκουρα, λέγοντας του, "μπράβο, ψηλά το κεφάλι!"...

Read more...

Το κλάμα του Μπούκουρα...


 
Και σε ΒΙΝΤΕΟ...
Δείτε ...
το:

Read more...

Καρύδης αδειάζει Σαμαρά...



Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση!...
«Ναι. Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση. Απαντάω με μεγάλη σοβαρότητα και σκέψη», δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες μετά τη...
δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα, δεν πρόκειται να απειληθεί σε καμία περίπτωση».
Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό σχηματισμό αποκάλυψε ο Δημήτρης Καρύδης, στην περίπτωση που η Ελιά δεν συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό, όπως διαφάνηκε μεταξύ άλλων και από τις δηλώσεις του Δημήτρη Καρύδη, γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να γίνει ούτε «τσόντα» ούτε «ουρά» κανενός και ξεκαθάρισε πως θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση σε περίπτωση κατά την οποία η Ελιά δεν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές.

«Ναι. Είμαστε έτοιμοι να φύγουμε από την κυβέρνηση. Απαντάω με μεγάλη σοβαρότητα και σκέψη», είπε χαρακτηριστικά.


thepressproject.gr

Read more...

Αλεξόπουλος: «Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης»...


«Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης»
Το ειρωνικό σχόλιο του Κασιδιάρη.
ΒΙΝΤΕΟ...
Ουδέποτε υπήρξα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνδέθηκε με τη δράση της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πριν μερικά λεπτά από το βήμα της Ολομέλειας ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Υποστήριξε πως...
ήδη μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του όταν έμαθε ότι μέλος της Χρυσής Αυγή εμπλεκόταν στην υπόθεση.

«Θα έπρεπε να έχω αποδοκιμάσει τις εγκληματικές αυτές ενέργειες νωρίτερα και να είχα διαφοροποιηθεί. Αποδέχομαι την κριτική», σημείωσε ακόμη.

Κατεβαίνοντας από το βήμα ο Αλεξόπουλος, ο Κασιδιάρης από τα έδρανα, του φώναξε με ειρωνικό ύφος, παίρνεις άριστα...

VIDEO-ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ από realmedialive

Read more...

Σόου από τους χρυσαυγίτες βουλευτές...


 Ζαρούλια και Μπαρμπαρούσης κουνούσαν 50ευρα και 20ευρα στον Αλεξόπουλο και του φώναζαν: «Λαδώθηκες»Κουνούσαν 50ευρα και 20ευρα στον Αλεξόπουλο και του φώναζαν: «Λαδώθηκες»...

Κρατώντας χαρτονομίσματα των 50, 20 και 10 ευρώ και φωνάζοντας «λαδώθηκες, λαδώθηκες» απάντησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελενη Ζαρούλια και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης στα...
όσα είπε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος από το βήμα της Βουλής. Προφανώς τα δύο στελέχη της ΧΑ δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον εκνευρισμό τους όταν ο κ.Αλεξόπουλος είπε πως η πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχε κρυφή ατζέντα που απέκρυπτε από όλους και σημείωσε ότι η δράση της «αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού», γι αυτό και κατέφυγαν σε τακτικές που συνήθως κάνουν οπαδοί στα γήπεδα.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και δήλωσε:
«Ουδέποτε είχα σχέση με τις εγκληματικές ενέργειες που συνδέθηκαν με τη δράση της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα σημείωσε ότι ούτε μπορούσε να σταματήσει ούτε να ελέγξει τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς ο ίδιος, όπως είπε, ήταν απλό μέλος και δεν συμμετείχε στο Πολιτικό Συμβούλιο ή την Κεντρική Επιτροπή που λάμβαναν τις αποφάσεις.

iefimerida.gr

Read more...

Από το αλλάΖΩ στο ...εκβιάΖΩ...


 

Είχαμε συνηθίσει τη λέξη ΖΩ να λειτουργεί ως κατάληξη διαφόρων προεκλογικών υποσχέσεων, όπως «αλλάΖΩ», «κοιτάΖΩ» κ.ο.κ.
Αυτό που δεν είχαμε φανταστεί σε προεκλογική περίοδο είναι το...
ρήμα … «εκβιάΖΩ», όπως το αναλύει η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφέστατα την νέα λογική της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη.
«Αν ηγείσαι και κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλώς κάνεις βόλτα. Αν δεν κοιτάς εκεί που πρέπει να πας, θα πας απλά εκεί που κοιτάς», λέει, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα η πρόταση για Νέα Συμφωνία και ουσιαστικές αλλαγές, δεν έχει σήμερα ισχυρό και με ακροατήριο πολιτικό φορέα να την υποδεχθεί.
«Το ΠΑΣΟΚ ως μοναδικός ισχυρός πολιτικός φορέας της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα επί δεκαετίες, συρρικνώθηκε και πολυκερματίστηκε πληρώνοντας το τίμημα των παθογενειών του πολιτικού συστήματος, αλλά και της διαχείρισης της κρίσης και των συμμαχιών του», σημειώνει, παραθέτοντας όσα έγιναν την τελευταία διετία ως εξής :
Η διαίρεση της αμοιβάδας
Πολλά μικρά κομματίδια
Η προσπάθεια τεχνιτών συνενώσεων μηδενικής απήχησης μορφωμάτων
Η μεταμοντέρνα κεντροαριστερά με την ψευδαίσθηση της παρθενογένεσης
Η αποστασιοποίηση
Και όλα τους με κοινό χαρακτηριστικό, όπως παρατηρεί, την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης και αξιοπιστίας για την έξοδο από την κρίση, με αισιόδοξη περιγραφή το «γόνιμο χάος».
Και αν όλα αυτά, οι κακές γλώσσες θα μπορούσαν να τα αποδώσουν στον θυμό της, μένοντας έξω από τις όποιες διεργασίες, το δεύτερο μέρος της παρέμβασης της Άννας Διαμαντοπούλου, είναι πιο ενδιαφέρον. «Ο προοδευτικός χώρος είναι εδώ. Υπάρχει και δεν μπορεί να εκφραστεί από τις κατακερματισμένες δομές και τα άτομα», λέει, επισημαίνοντας ότι η κοινωνική βάση στην Ελλάδα περιμένει μία σύγχρονη, προοδευτική πρόταση. «Να πιστέψει σε αυτή και να βοηθήσει τη δημιουργία του ΝΕΟΥ, το οποίο χρειάζεται πολιτικές ράγες για να τρέξει, άξονες προσανατολισμού, σταθμούς και προορισμό, όπως λέει, περιγράφοντας ως ζητούμενο την αξιόπιστη ηγετική πρωτοβουλία με πολιτικούς όρους και πρόταση. «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να τρέξουμε μπροστά, κυρίως γιατί υπάρχει ανάγκη ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης και όχι γιατί οι εκβιασμοί και τα διλήμματα επηρεάζουν πια τους πολίτες», καταλήγει, σε ένα άρθρο-παρέμβαση, με το οποίο επαναφέρει την πρότασή της για τη συγκρότηση κάτι νέου, όπου προφανέστατα δηλώνει «παρούσα»…

matrix24.gr

Read more...