Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σκανδαλίδης: Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ ...



"Υπεύθυνος για τον εκτροχιασμό της χώρας είναι ο Καραμανλής κι όχι ο Γιώργος Παπανδρέου"...

Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο. Ο πρώην υπουργός σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε ...
"Η χώρα στάθηκε όρθια χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να βάζει διλήμματα; Αργήσαμε να το θέσουμε υπ’ όψιν του ελληνικού λαού, αλλά είναι σωστό έστω και τώρα».

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές ξεκαθάρισε  και σημείωσε : «Αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν του κάνουμε, ούτε καν να είμαστε ο μοχλός καθοδήγησης ας κυβερνήσουν οι άλλοι. Ωστόσο, πάντα από το ΠΑΣΟΚ ζητάνε την λύση. Χωρίς την πολιτική και χωρίς τα στελέχη του δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε κυβέρνηση».

Δεν ανασυγκροτείται η κεντροαριστερά από 50 διανοούμενους σημείωσε επίσης ο Σκανδαλίδης και πρότεινε μάλιστα συνέδριο επανίδρυσης στο κόμμα ώστε να κριθούν όλοι κι όλα.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να μην κρίνουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά κρίνουν την γενική πορεία της χώρας, γι’ αυτό σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις ανάλογα με το αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα δεν είναι τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που οδηγήσει τη χώρα στο επόμενο βήμα. Σήμερα δεν υπάρχει καμία συνεννόηση σε κυβερνητικό επίπεδο. Εμείς κάνουμε την Ελιά, και ο Σαμαράς κάνει την Νέα Ελλάδα. Όλοι οι χώροι ανασυγκροτούνται και προκύπτουν νέα δεδομένα. Πρέπει να εξεταστούν».

Ευθύνες στον Καραμανλή 

Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη κατά διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πάρει μέτρα που ήταν αντίθετα στην ιδεολογία του και σκληρά απέναντι στο λαό, γι’ αυτό πλήρωσε και το τίμημα. Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το ότι η Ελλάδα σήμερα πετυχαίνει τους στόχους της το οφείλει στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να κάνουν κριτική στον Καραμανλή που οδήγησε στον εκτροχιασμό της χώρας, ασκούν κριτική στον Παπανδρέου που απλά παρέλαβε την καυτή πατάτα από τον Καραμανλή».

Για συγκυβέρνηση και Παπανδρέου 

Αναφερόμενος στα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχθηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε πέθανε. Πρέπει να γίνει κάτι καινούριο στο χώρο, αλλά βασισμένο στις αρχές του ΠΑΣΟΚ», ενώ αναφερόμενος στην συμμετοχή του κόμματος στην συγκυβέρνηση σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά έχουν την ευθύνη να στηρίζουν την κυβέρνηση αυτή για να προχωράει η χώρα. Αν ο λαός δεν το θέλει το ΠΑΣΟΚ θα φύγει. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα εμείς στην κυβέρνηση. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που μπορούν να συγκυβερνήσουν. Ας μείνουμε εμείς στην αντιπολίτευση».

Κατά την κ. Σκανδαλίδη ήταν λάθος η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να πάει στην παρουσία της Μαριλένας Κοππά, «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Παπανδρέου έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: