Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Γράφουν την συμφωνία...


Πριν τα μεσάνυχτα οι ανακοινώσεις...

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, φαίνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία και οι διαβουλεύσεις μπαίνουν στην...
τελική ευθεία για τη συγγραφή της κοινής ανακοίνωσης. 

Ο Guardian μεταδίδει οι ΥΠΟΙΚ πλησιάζουν σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή κανουν ένα μικρό διάλειμμα προκειμένου να επεξεργαστούν το κείμενο της ανακοίνωσης. Όπως όλα δείχνουν, η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει φύγει από το τραπέζι και οι συζητήσεις οδηγούνται σε κοινό τόπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, το ζήτημα που απασχολεί το Eurogroup είναι ο τρόπος που θα γίνεται η χρηματοδότηση της Ελλάδας, δηλαδή πώς θα εκταμιευθούν τα συνολικά 23 δισ. ευρώ που προβλέπει η πρώτη δόση. Οι συζητήσεις εστιάζονται στο αν η χρηματοδότηση θα γίνει εφάπαξ ή θα έρχεται σταδιακά, μετά από μηνιαίες αξιολογήσεις της πορείας του προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας. 

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η δόση των 23 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, άμεσα θα εκταμιευθούν 13 δισ. ευρώ από τα οποία τα 12,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα, θα υπάρξουν άλλα 10 δισ. ευρώ με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών. Θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επιπλέον, σημαντικό κεφάλαιο είναι το ζήτημα της συμμετχοής ή μη του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο διάσωης της Ελλάδας, με το Βερολίνο να το θέτει ως προϋπόθεση. Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον θέτει τη δική της κρίσιμη προϋπόθεση για να συμμετάσχει στην ελληνική χρηματοδότηση: Την απομείωση του ελληνικού χρέους, το οποίο θεωρεί μη βιώσιμο. 

Διαφωνίες υπήρξαν και στον ρόλο που θα διαδραματίζει το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, με τα κράτη μέλη της ΕΕ να θέλουν η Κομισιόν να έχει ελεγκτικό ρόλο. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να είναι το νέο ΤΑΙΠΕΔ ένας αναπτυξιακός οργανισμός διαχέιρισης της δημόσιας περιουσίας και όχι εκποίησης. 

Από την πλευρά τους οι Γερμανοί θέλουν να συμπεριληγθούν και οι τράπεζες στο υπερταμείο...

Read more...

Τηλεφωνικώς το… πράσινο φως!..


Σε ανοιχτή γραμμή με τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι συνεδριάζουν δια ζώσης στις Βρυξέλλες είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν παραβρέθηκε στο σημερινό Eurogroup. 

Η...
γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, ωστόσο συμμετείχε τηλεφωνικώς στο Eurogroup και έδωσε το «πράσινο φως» από την πλευρά της Ουάσινγκτον για την επικύρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στην εκταμίευση συνολικά 23 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Reuters, η κυρία Λαγκάρντ εμφανίστηκε θετική και στήριξε την συμφωνία για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, από το σημερινό Eurogroup δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για το κρίσιμο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Το αγκάθι παραμένει στις διαπραγματεύσεις, καθώς αφενός το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση την απομείωση του ελληνικού χρέους για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, αφετέρου οι ευρωπαίοι και κυρίως το Βερολίνο, αν και τάσσονται κατά του κουρέματος, θέλουν οπωσδήποτε το Ταμείο στο τρίτο ελληνικό πακέτο...

Read more...

Άμεσα ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων Κίνημα: Το ψέμα έχει κοντά πόδια


Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπλάνηση της κοινωνίας και επαναλαμβάνει την ανάγκη για 'άμεση προώθηση του ελληνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων.
kinima
«Οι Έλληνες πολίτες παρακολούθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια κοινοβουλευτική διαδικασία πλήρη ανακολουθιών, αντιφάσεων με τη λογική και τη νομιμότητα, έλλειψης στόχου και αντίληψης της κρισιμότητας των στιγμών. Κυρίως παρακολούθησαν τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εφτά μήνες από τις εκλογές, αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πραγματικότητα. Αυτήν που τεχνηέντως κάλυπτε εδώ και πέντε χρόνια, παραπλανώντας την κοινωνία και καλλιεργώντας ψεύτικα διλήμματα και λύσεις» σημειώνει το Κίνημα.
«Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας την πολιτική αφήγησή του από την εκδήλωση της κρίσης το 2009, αφήνοντας ανέγγιχτα τα αίτια και τους υπεύθυνους ,αντιθέτως επιβραβεύοντάς τους ακόμη και με το ύπατο πολιτειακό αξίωμα , ταυτιζόμενος πλήρως με την "αντιμνημονιακή " τακτική της ΝΔ και με τον ίδιο σκοπό , την ανέλιξη στην εξουσία, "ανακάλυψε" την πραγματικότητα μόλις έγινε πρωθυπουργός. Όπως ακριβώς και ο κ. Σαμαράς των Ζαππείων. Αφήνοντας επί πέντε χρόνια τη χώρα έρμαιο στο βωμό μιας στείρας και "επαναστατικής" άρνησης, ευτελίζοντας ζωές, συνειδήσεις και ιδεολογίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει πως:« το ψέμα έχει κοντά πόδια».
«Εφτά μήνες κυβερνητικής αδράνειας σε όλους τους τομείς, χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, χωρίς καμία εναλλακτική λύση, καταρράκωσαν το κύρος της Ελλάδας με συνέπειες που ακόμη δεν είδαμε και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδυνατεί καν να υποψιαστεί, Κυβέρνηση στον αέρα, αδύναμη αντιπολίτευση, χωρίς σχέδιο και όραμα για τη χώρα από τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου, συνθέτουν μια άκρως ανησυχητική εικόνα», υποστηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
«Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, γνωριζόμαστε πλέον όλοι. Και γνωρίζουμε όλοι όσα πολλοί αρνούνταν μέχρι τώρα να παραδεχθούν. Μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να δικαιώνεται με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο, επ' ουδενί όμως υπάρχει χώρος και χρόνος για ρεβανσισμούς και πανηγυρισμούς. Τουλάχιστον από εμάς, που από το 2010 κάναμε τις δύσκολες αλλά μοναδικά σοβαρές επιλογές για την Πατρίδα και την παράταξή μας», επισημαίνει.
»Αντίθετα, τώρα επιτέλους χρειάζεται να κατατεθεί άμεσα στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου, αυτό που μονότονα ως ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ θα επικαλούμαστε, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να ξεπεράσουμε μόνιμα την κρίση και να να μην ξαναχρειαστούμε μνημόνια και υπέρμετρο δανεισμό. Στον αγώνα αυτό είμαστε παρόντες, όπως κάναμε εξάλλου και πάντοτε, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, χωρίς υπονομεύσεις και τακτικισμούς που οδηγούν τη χώρα ξανά στο παρελθόν. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε μπροστά, με τις αξίες μας, τη γνώση των προβλημάτων και την πολιτική μας δράση», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ελληνικές πηγές Βρυξέλλες: Εκταμιεύονται άμεσα 13 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία προετοίμασε τις εργασίες του Eurogroup.
euros
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, καμία εθνική αντιπροσωπεία δεν έθεσε στη συνεδρίαση θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση. Παράλληλα, γνωστοποίησαν ότι ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 10 δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα εκταμιευθούν άμεσα ακόμη 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές (Arrears), ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όπως ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου, οι τρείς θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) έκαναν θετική εισήγηση ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε πρόγραμμα τριών χρόνων.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη λειτουργία του νέου Ταμείου και πώς αυτό θα εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά του ελληνικού Δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφωνήθηκαν στην Αθήνα, ορισμένα μέλη επεσήμαναν ότι είναι χαμηλά, ανέφεραν οι πηγές.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το φθινόπωρο τα νεότερα για το χρέος Eurogroup σε θετικό κλίμα για το τελικό πράσινο φως στο Μνημόνιο 3


Eurogroup σε θετικό κλίμα για το τελικό πράσινο φως στο Μνημόνιο 3
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μισέλ Σαπέν στο Eurogroup   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στην οριστική επισφράγιση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα καλούνται να προχωρήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα εκτάκτως στις Βρυξέλλες μετά το «ναι» της Αθήνας κατά τη μαραθώνια, θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής. Αν και υπάρχουν ζητήματα προς διευκρίνιση, όλοι οι υπουργοί, περιλαμβανομένων των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Αλεξάντερ Στουμπ, αναμένουν απόψε συμφωνία.

Είχε προηγηθεί σε θετικό κλίμα η πρωινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά την οποία σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές καμία χώρα δεν έθεσε θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Eυρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτος, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα δέκα δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Ερωτήματα και κριτική εκ μέρους υπουργών για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αναμένει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως δήλωσε προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup -«δείχνοντας» ότι η συνεδρίαση των Βρυξελλών δεν θα είναι σύντομη, όμως τόνισε πως ελπίζει σε θετική έκβαση.

18 φωτογραφίες
Κάποια θέματα χρειάζονται διευκρίνιση όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και το ζήτημα του χρέους, είπε ο Ντάισλεμπλουμ, προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι ως το βράδυ θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι παραμένει σημαντική πηγή ανησυχίας, ιδίως για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και το ζήτημα θα εξεταστεί τον Οκτώβριο.

Επισήμανε ότι εάν είναι απαραίτητο μπορούν να δοθούν περαιτέρω εγγυήσεις ώστε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το ΔΝΤ -«γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

Είχε προηγηθεί νέα δήλωση εκ μέρους του Βερολίνου ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα είναι «καθοριστική, και αυτό δεν έχει αλλάξει», ενώ η επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, είχε υπογραμμίσει νωρίτερα πως η απόφαση για συμμετοχή θα ληφθεί μετά από κινήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε «αισιόδοξος πως θα έχουμε συμφωνία», αν και σημείωσε τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για επιμέρους σημεία, οι οποίες θα εξεταστούν. Τόνισε, ωστόσο, πως εάν δεν υπάρξει συμμετοχή του ΔΝΤ, «αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε δάνειο-γέφυρα».

Ανάλογες δηλώσεις ήλθαν και από τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβενίας Πέιτερ Κάζιμιρ, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι «καίριας σημασίας» η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο ίδιος ανέφερε πως μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους (όχι κούρεμα) μπορεί να έλθουν ως επιβράβευση της συμμόρφωσης της ελληνικής κυβέρνησης προς τις δεσμεύσεις της, και όχι ως προϋπόθεση διάσωσης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επισήμανε από πλευράς του προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup ότι μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους θα συζητηθούν το φθινόπωρο.«Πρέπει να σεβαστούμε το χρονοδιάγραμμά μας. Η αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί το φθινόπωρο» είπε.

Αυτό όμως που πάνω από όλα χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες-μέλη, τόνισε ο Μισέλ Σαπέν, είναι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας κατά τρόπο που να δημιουργεί ευημερία και θέσεις απασχόλησης.

Ο ίδιος είπε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ακολουθεί «πολύ σημαντική» εργασία από την Ελλάδα και τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «έκανε ό,τι της ζήτησε η Ευρώπη».

«Η απόφαση για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας θα είναι ένδειξη αλληλεγγύης έναντι της υπευθυνότητας που επέδειξε τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε προσθέτοντας ότι «θα εξετάσουμε αν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις».

Για «αισιόδοξη ατμόσφαιρα» στις Βρυξέλλες έκανε λόγο μέσω tweet ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος συνάντησε αρχικά τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Γερμανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) πριν την έναρξη του Eurogroup.

Αργότερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο Αλ.Στουμπ δήλωσε ότι θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για τον ίδιο εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την έγκριση του προγράμματος διάσωσης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Φινλανδία είναι ευθυγραμμισμένη με την Γερμανία στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Όμως, ζήτησε ειλικρίνεια για την πολυπλοκότητα και 'παγίδα' του θέματος: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και καθαροί. Το ΔΝΤ θα εμπλακεί μόνο με ανακούφιση χρέους, και εμείς θέλουμε το ΔΝΤ να εμπλακεί αλλά δεν θέλουμε ανακούφιση χρέους. Κάποιου είδους λύση θα πρέπει να βρεθεί» είπε.

Θετικό νεύμα και από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ελλάδα έχει επιτύχει τον τελευταίο μήνα μεγαλύτερη πρόοδο απ' ότι όλο το προηγούμενο εξάμηνο και είναι αισιόδοξος ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα εγκριθεί σήμερα.

Η επίτευξη συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας είναι σήμερα εφικτή, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Βλ.Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η τεχνική συμφωνία που επετεύχθη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών αποτελεί καλή βάση για μια πολιτική συμφωνία. Και επισήμανε ότι η τεχνική συμφωνία αποτελεί καλή βάση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν το νέο πρόγραμμα και τα οποία αφορούν τον τραπεζικό τομέα, τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, το μέγεθος των δόσεων του νέου δανείου.

Καταλήγοντας, ο Βλ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις έγιναν σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ. Όπως είπε ο ίδιος, το ΔΝΤ έχει το δικό του πρόγραμμα και εξετάζει το ενδεχόμενο τριετούς προγράμματος με την Ελλάδα, ωστόσο δεν αναμένεται επίσημη απόφαση επ' αυτού του ζητήματος πριν από τον Οκτώβριο.

Θετικό σήμα ως προς την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων χαρακτήρισε την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της Κομισιόν την απόφαση της ελληνικής Βουλής, εκτιμώντας ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

«Θεωρούμε ενθαρρυντική την τελεσίδικη ψήφο του ελληνικού Κοινοβουλίου σήμερα το πρωί και έχουμε την πεποίθηση ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι απολύτως εφικτό σήμερα» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ικανοποίηση ενστόλων για την τροπολογία...


Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατυπώθηκε...
διαφορετικά, τελικά, η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους ενστόλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε να διατηρήσει τις διατάξεις που είχαν διαμορφωθεί με το πρώτο μνημόνιο, το 2010 και σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη φράση για τους όρους συνταξιοδότησης των ενστόλων «στο 58ο έτος ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης», επανέφερε το «60ο έτος ηλικίας ή 40 έτη ασφάλισης», που είχε θεσμοθετηθεί με το πρώτο μνημόνιο.

Η νομοτεχνική βελτίωση που έγινε επαναφέρει την προηγούμενη ρύθμιση, την οποία είχε επεξεργαστεί και προτείνει κατά κύριο λόγο ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Πανούση, Βασίλης Μαστρογιάννης, ως τμηματάρχης Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, και μέλος τριμελούς επιτροπής που είχε μελετήσει το συνταξιοδοτικό της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Κατάφερε να ανατρέψει τις δυσμενείς για όλους προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, διατηρώντας στο ακέραιο τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ» καταλήγει η ανακοίνωση»...

Read more...

Αριστερή Πλατφόρμα για ψήφο εμπιστοσύνης: Θέλουν να εκβιάσουν τους βουλευτές...


Ως απόπειρα εκβιασμού των βουλευτών ερμηνεύει η Αριστερή Πλατφόρμα τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά από τις 20 Αυγούστου.
«Είναι...
προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να "ρίξουν" την κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Iskra, η ιστοσελίδα που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, σχολιάζοντας αυτό το ενδεχόμενο, τόνιζαν τον εκβιαστικό και εξουθενωτικό χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης και έλεγαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της». Παράλληλα, σύμφωνα με την Iskra, τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε η κυβέρνηση να εγκαταλείψει και να ακυρώσει τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων»...
iefimerida.gr 


Read more...

Μαξίμου: Θετική εισήγηση και από τους τρεις θεσμούς...


Η Ελλάδα παίρνει την πρώτη δόση...  
Και οι τρεις θεσμοί, ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ, εισηγήθηκαν θετικά ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη στο νέο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με ...
κύκλους του Μαξίμου.

13 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν άμεσα για την  Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ποσό το οποίο αναλύεται ως εξής:

12,5 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, ενώ τα υπόλοιπα0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές [Arrears].

Σε δεύτερο χρόνο, αλλά άμεσα, θα υπάρξουν άλλα 10 δισ. ευρώ με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών.

Θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Περαιτέρω, συνέχισαν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, το κλίμα ήταν θετικό κατά την διενέργεια του προπαρασκευαστικοού οργάνου του Eurogroup,  Euroworking Group, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή,αν και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη λειτουργία του νέου Ταμείου (Ιδιωτικοποιήσεων) και ειδικότερα αναφορικά με το πως θα εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος, ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφωνήθηκαν στην Αθήνα, ορισμένα μέλη του EWG επεσήμαναν ότι είναι χαμηλά...



Read more...

Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου...




Μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής και την ανοιχτή σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα για κοινή πορεία της κυβέρνησης με την Αριστερή Πλατφόρμα και άλλα στελέχη του κόμματος, που κλιμάκωσαν τις...
επιθέσεις τους στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο με ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από τη Βουλή, όπως έγραψε το newpost, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι παραμένει και το σενάριο των πρόωρων εκλογών, προκειμένου να καθαρίσει η ήρα από το στάρι και η κυβέρνηση να μην βρίσκεται επ’αόριστον υπό το καθεστώς της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ενώ αρχικώς είχε προκριθεί η 11η Οκτωβρίου για προσφυγή στις κάλπες, όπως φαίνεται εγκαταλείπεται η συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη, ώστε η χώρα να πάει σε εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω ημερομηνία προκρίνεται ως η πιο ενδεδειγμένη, ούτως ώστε να μην έχουν προλάβει να φθάσουν στους φορολογούμενους τα πρώτα «ραβασάκια» της εφορίας και να μην έχει να ανέβει ακόμη ο λογαριασμός στα οικογενειακά εισοδήματα, εξαιτίας των νέων μέτρων του μνημονίου...

Πηγή: newpost.gr

Read more...

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Τα ... 501 ονόματα της Παναγίας και οι συμβολισμοί τους …

 Αμέτρητα είναι τα ονόματα, ή «Θεοτοκωνύμια» όπως λέγονται που έχει δώσει ο λαός στην Παναγία. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 500. Άλλα βγαλμένα από ύμνους, άλλα από τον τόπο που βρίσκεται κάποιος Ναός ή Μοναστήρι κι άλλα ...εξαιτίας του τρόπου που έχει αγιογραφηθεί. «Η ονοματοδοσία γίνεται συνήθως ανάλογα με τον τόπο ή τον τρόπο που έχει γίνει η εικονογράφηση», λέει ο διδάκτωρ Θεολογίας Α. Καριώτογλου. Μητέρα, προστάτιδα, τιμώμενη, ιερό πρόσωπο. Η Παναγία κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και στον σεβασμό των χριστιανών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Της έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ταπεινά ξωκλήσια. Την αποκαλούν Θεοτόκο, αλλά της έχουν δώσει και πολυάριθμα προσωνύμια, όπως διαβάσαμε στο dogma.gr Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είτε νησιωτική είτε ηπειρωτική, απαντώνται εφευρετικά και παράξενα ονόματα της Παναγίας. Ο διδάκτωρ Θεολογίας κ. Αλέξανδρος Καριώτογλου, ο οποίος διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, δίνει την επιστημονική διάσταση για την πληθώρα των ονομάτων. «Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι με τους οποίους εκφράζονται τα ονόματα της Παναγίας. Ανάλογα με τον τόπο ή ανάλογα με τον τρόπο που έχει γίνει η εικονογράφηση». Οπως συμπληρώνει ο κ. Καριώτογλου, «μπορεί να υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος ονοματοδοσίας, ανάλογα με τη σχέση του Χριστού με την Παναγία». Ο κ. Καριώτογλου επισημαίνει συγκεκριμένα: «Εκτός από την Παναγία τη Γλυκοφιλούσα, που ο Χριστός αγγίζει το μάγουλο της μητέρας του, σε όλες τις άλλες παραστάσεις υπάρχει μια σχετική απόσταση, η οποία συμβολίζει την ισορροπημένη σχέση που πρέπει να έχει η μητέρα με το παιδί». Μπορεί, βέβαια, η Θεομήτωρ να έχει εκατοντάδες χαρακτηρισμούς, όμως σε κάθε ναό, μέσα στο ιερό, υπάρχει πάντα η Παναγία η Πλατυτέρα των Ουρανών, όπου «απεικονίζεται με τα χέρια ανοιχτά και στη μέση της βρίσκεται η μορφή του Χριστού», σημειώνει ο κ. Καριώτογλου. Από τις πιο γνωστές Παναγίες, που πήραν το όνομά τους ανάλογα με τη γεωγραφική θέση ή την τοποθεσία που βρίσκονται οι αντίστοιχες εκκλησίες, είναι οι εξής: η Παναγία η Κανάλα στην Κύθνο, η Παναγία Σουμελά, η Παναγία η Λιμνιά στη Λίμνη Ευβοίας, η Παναγία Κύκκου στην Κύπρο, η Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα, η Παναγία η Αγιασώτισσα στην Αγιάσο και η Παναγία η Φοδελιώτισσα στο Φόδελε του Ηρακλείου Κρήτης. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι χαρακτηρισμοί που προσδιορίζουν το σημείο όπου βρίσκεται χτισμένος ο ναός, όπως: Παναγία Σπηλιανή, που βρίσκεται στο Πυθαγόρειο Σάμου αλλά και στη Νίσυρο, Παναγία Γκρεμιώτισσα που βρίσκεται στην Ιο, Παναγία Σαραντασκαλιώτισσα στον Μαραθόκαμπο Σάμου, Παναγία Θαλασσινή στην Ανδρο, που είναι χτισμένη σε βράχο μέσα στη θάλασσα, Παναγία η Κρεμαστή στην Ηλεία όπου η Μονή κρέμεται από έναν βράχο. Τα προσωνύμια της Παναγίας, όμως, της αποδίδονται και ανάλογα με τον τρόπο που είναι ζωγραφισμένη η εικόνα της. Όπως υπενθυμίζει ο κ. Καριώτογλου, η Παναγία αποκαλείται και Γλυκοφιλούσα, Ελεούσα, Βρεφοκρατούσα, Μεγαλομάτα, Θρηνούσα, Δεξιά ακόμα και Τριχερούσα. Η εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας βρίσκεται στη Μονή Χιλανδαρίου στο Αγιον Ορος. Η απεικόνιση της Παναγίας με τρία χέρια αποδίδεται στην εξής ιστορία: «Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός κρατώντας το κομμένο δεξί του χέρι, το οποίο του κόπηκε από τους εικονομάχους, παρακάλεσε την Παναγία να μη μείνει ανάπηρος. Χάρη σε θαύμα της Παναγίας συγκολλήθηκε το άκρο και εκείνος της αφιέρωσε ασημένιο ανάθημα σε σχήμα χεριού. Η θέση του στη συγκεκριμένη εικόνα το κάνει να φαίνεται σαν ένα τρίτο χέρι της Παναγίας». Ακόμη μία εκδοχή για την απόδοση ενός προσωνυμίου στη Θεοτόκο είναι ο συσχετισμός της με γεγονότα ή φυσικά φαινόμενα. Μια πολύ γνωστή Παναγία είναι η Φιδούσα (ή κατ’ άλλους Φιδιώτισσα) στην Κεφαλονιά. Κάθε χρόνο, κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, στο χωριό Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς εμφανίζονται και κυκλοφορούν στις εικόνες των ναών του χωριού μικρά και ακίνδυνα φίδια. Επίσης, στη Σάμο υπάρχει το μοναστήρι της Παναγίας της Βροντιανής, που ονομάστηκε έτσι γιατί στο υψόμετρο που βρίσκεται φυσάει δυνατός άνεμος ο οποίος βροντάει. Η Θαλασσομαχούσα Ακόμη, στη Ζάκυνθο, στη Μονή Στροφάδων, βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Θαλασσομαχούσας. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα, που κάποτε εκλάπη, πάλεψε με τα κύματα και έφτασε στο Μοναστήρι χωρίς να καταστραφεί στη θάλασσα. Σε άλλες περιπτώσεις η Παναγία ονομάζεται ανάλογα με την ημερομηνία που γιορτάζει. Ετσι, στη Σαντορίνη απαντάται η Παναγία η Τριτιανή που γιορτάζει την τρίτη ημέρα του Πάσχα και στη Σίφνο η Παναγία η Δεκαπεντούσα, που γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο. «Η ύπαρξη αυτής της πλούσιας ονοματολογίας δεν σημαίνει απλώς μια συναισθηματική σχέση του λαού με την Παναγία, αλλά κυρίως το γεγονός ότι μέσα από αυτόν τον πλούτο των ονομάτων επισημαινόταν η σημασία του προσώπου για τη Σωτηρία του κόσμου: η Μαρία έγινε το σκεύος εκλογής για να γίνει ο Θεός άνθρωπος και να διασωθεί το ανθρώπινο γένος και ο κόσμος από τη φθορά του θανάτου. Άλλωστε, και η γιορτή της Κοίμησης αυτό ακριβώς συμβολίζει, την καταπάτηση του Θανάτου. Γι αυτό και τιμάται ως το Πάσχα του καλοκαιριού», καταλήγει ο κ. Καριώτογλου. Πριν από μερικά χρόνια οι μαθητές του 3ου Γυμνάσιου Κερατσινίου, με επιβλέπουσα την καθηγήτρια τους κα Γαρεφαλάκη Μαρία προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσα το δυνατόν περισσότερα από τα ονόματα που έχει χαρίσει στην Παναγία η λαϊκή πίστη και παράδοση. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. 1 Αγγελόκτιστος 2 Αγία Σκέπη 3 Αγιάσσου 4 Αγιοδεκτινή 5 Αγιοηλιώτισσα 6 Αγιολούσαινα 7 Αγίου όρους 8 Αγνή 9 Αγριδιώτισσα 10 Αγριλιώτισσα 11 Αειμακάριστος 12 Αειμεσιτεύουσα 13 Αθηνιώτισσα 14 Αιγύπτια 15 Αιματούσα 16 Αιμίαλου 17 Αιρκώτισσα 18 Ακαθή 19 Ακατάβλητος 20 Ακατάφλεκτη 21 Ακήραση 22 Ακρωτηριανή 23 Αλανιώτισσα 24 Αλεξανδριανή 25 Αλεξίου Κομνηνού 26 Αλεπινή 27 Αληθινή 28 Αλλοιώτισσα 29 Αλόχη 30 Αματίτση 31 Αμεμπτος 32 Αμετάθετος 33 Αμολιανή 34 Αμόλυντος 35 Αμπελακίων 36 Αμπελοκήπισσα 37 Αμωμη 38 Ανασσα 39 Αναφωνήτρια 40 Αντινίτισσα 41 Αντιφωνήτρια 42 Ανωμερίτισσα 43 Αξιον Εστί 44 Απείρανδρος 45 Απειρόγαμος 46 Απρόσιτος 47 Αρακιώτισσα 48 Αράπισσα 49 Αρβανίτισσα 50 Αρειας 51 Αρμενοκρατούσα 52 Αρσανά 53 Αρτάκης 54 Αρχαγγελιώτισσα 55 Αρχισπορίτισσα 56 Ασπραγγέλου 57 Ασπροβουνιώτισσα 58 Ασπροπαναγιά 59 Ασύγκριτη 60 Αυγουστιανή 61 Αφέντρικα 62 Αφθορος 63 Αφροδίτισσα 64 Αχειροποίητος 65 Αχραντος 66 Αψιδιώτισσα 67 Βαλουκλιώτισσα 68 Βανιώτισσα 69 Βαραγγιώτισσα 70 Βαρδιανιώτισσα 71 Βαρκού 72 Βασίλισσα 73 Βασιληγενέτειρα 74 Βατοπεδινή 75 Βατούσαινα 76 Βελανιδιά 77 Βελεστίνου 78 Βελλά 79 Βεργουπουλιανή 80 Βηματάρισσα 81 Βιγλιώτισσα 82 Βιδιανή 83 Βιργιωμένη 84 Βλασαρού 85 Βλαχέρνα 86 Βλέπουσα . 87 Βλυχιόρικα 88 Βοήθεια 89 Βορεινή 90 Βούλιστα 91 Βουναρκώτισσα 92 Βουνογιάτρισσα 93 Βουνού 94 Βουρνιώτισσα 95 Βράχου 96 Βρεσθενίτισσα 97 Βρεφοκομούσα 98 Βρεφοκρατούσα 99 Βρεφουργήσασα 100 Βρεχούσα 101 Βροντιανή 102 Βρόντου 103 Βροχής 104 Βρυσιανή 105 Γαλακτίνης 106 Γαλακτοτροφούσα 107 Γαλανή 108 Γαλανούσα 109 Γαλατιανή 110 Γαλατούσα 111 Γαλαχτοτροφία 112 Γαλαχτοφορούσα 113 Γαλουχιότισσα 114 Γενεσίου Θεοτόκου Σαβαθιανών 115 Γέννας 116 Γερόντισσα 117 Γεσθημανίτισσα 118 Γηνατού 119 Γηρομεριού 120 Γιαλούσα 121 Γιάτρισσα 122 Γκαβή 123 Γκιζιλκιζιώτισσα 124 Γκουβερνιώτισσα 125 Γλυκιώτισσα 126 Γλυκοκυματούσα 127 Γλυκοφιλούσα 128 Γλωσσά . 129 Γοιρδελάκη 130 Γοργόνα 131 Γοργοεπήκοος 132 Γουμένισσα 133 Γουμερά 134 Γουνιώτισσα 135 Γούντα 136 Γουρλομάτα 137 Γραφιώτισσα 138 Γρηγορίτσα 139 Γρηγορούσα 140 Γύψενη 141 Γωνιά 142 Δαδιού 143 Δαδιώτισσα 144 Δακρυρροούσα 145 Δαμάστα 146 Δέηση 147 Δεκαπεντούσα 148 Δένδρου 149 Δεξιοκρατούσα 150 Δεόμενη 151 Δερμάτα 152 Δέσποινα 153 Δημοκράνια 154 Διακονούσα 155 Διασώζουσα 156 Δικαιόκριτος 157 Δικαιότατη 158 Διότισσα 159 Δόβρα 160 Δομνιανίτισσας 161 Δοξάρισσα 162 Δουβέργαινα 163 Δακρύβρεχτος 164 Εγγυήτρια 165 Εκατονταπυλιανή 166 Εκκλησιάρχουσα 167 Εικονίστρια 168 Ελεημονήτρια 169 Ελαία 170 Ελαιοβρύτισσα 171 Ελειμονήτρια 172 Ελεοβρύτης 173 Ελέους 174 Ελεούσα 175 Ελευθερώτρια 176 Ελπιδοφόρα 177 Ελπϊς Πιστών 178 Ελωνα 179 Ενθρονη 180 Εξακουστή 181 Εξοχική 182 Επακούουσα 183 Επανωχωριανή 184 Επισκοπιανή 185 Επουράνιος 186 Επουράνιος Πύλη 187 Επταβηματούσα 188 Ερυπιανή 189 Εσφαγμένη 190 Ευαγγελίστρα 191 Ευρετή 192 Εύσπλαχνος 193 Ζαλακιώτισσα 194 Ζεραχιώτισσα 195 Ζεριχιώτισσα 196 Ζερμπτίτσης 197 Ζυλή 198 Ζωάρκεια 199 Ζωήρρυτος 200 Ζωηφόρος 201 Ζωοδότειρα 202 Ζωοδότρα 203 Ζωοδόχος 204 Ζωοπηγή 205 Ζωοπόρος 206 Ζωοτόκος 207 Ηγήτρια 208 Ηγουμένη 209 Ηδύπνους 210 Ηλιόκαλη 211 Ηλιοτόκος 212 θαλασσινή 213 Θαλασσίτρα 214 Θαλασσομάχισσα 215 θαλασσομαχούσα 216 Θαρεινή 217 Θεάλεχτη 218 Θεοδίδαχτη 219 Θεοδόξαστη 220 Θεόκλητη 221 Θεοκνήτωρ 222 Θεοκόσμητη 223 Θεόληπτος 224 Θεομάνα 225 Θεομητροπρεπεστέρα 226 Θεοσκέπαστη 227 Θεοτίμητη 228 Θεοτόκος 229 Θεουργία 230 Θεόφραστος 231 Θεόφρων 232 Θερμιανή 233 Θευαγέστατη 234 Θρηνούσα 235 Θρηνωδούσα 236 Θωμιανή 237 Ίαμα 238 Ίαση 239 Ιερόβλαστος 240 Ιερομύτης 241 Ιεροσολυμιτική 242 Ιεροσολυμίτισσα 243 Ιλαρώτατη 244 Ιμερόεσσα 245 Ισηγορία 246 Καγιά 247 Καθαριώτισσα 248 Καθαρών 249 Καθρέπτης 250 Κακαβιώτισσα 251 Καλαθή 252 Καλαμιώτισσα 253 Καλάμου 254 Καλιγού 255 Καλλίτοκος 256 Καλού Νερού 257 Καλυβιανή 258 Καμακάρι 259 Καματερός 260 Καμένη 261 Καμπιώτισσα 262 Κάμπου 263 Κανάλα 264 Κανδήξη 265 Κανταριώτισσα 266 Καπνικαραία 267 Καρδιοβαστάζουσα 268 Καρδιώτισσα 269 Καρποφορούσα 270 Καρύπη 271 Καστριανή 272 Κάστρου 273 Καστρουλέρου 274 Κατάκαρπος 275 Καταλωνική 276 Κατάπαυση 277 Καταπολιανή 278 Καταφυγή 279 Καψοδερματούσα 280 Κερά 281 Κέρνιτσα 282 Κεχαριτωμένη 283 Κεχρινιώτισσα 284 Κηπουραίων 285 Κισσιώτισσα 286 Κιτιού 287 Κλειδί του Παραδείσου 288 Κλεισούρας 289 Κλεφτοπαναγιά 290 Κοιμητηρίων 291 Κόκκινη 292 Κολοκυθιώτισσα 293 Κολυβιανή 294 Κορκοδειλιά 295 Κορυφή 296 Κορφιάτισσα 297 Κοσμοπόθητος 298 Κοσμοσωτείρα 299 Κοσυφοίνισσα 300 Κότσικα 301 Κουκουζέλισσα 302 Κουμπελίδικη 303 Κουνοπιώτισσα 304 Κουρίου 305 Κουροτρόφος 306 Κουτσουρώ 307 Κουφή 308 Κουφή Πέτρας 309 Κοφινή 310 Κρεμαστή 311 Κρομμυδιώτισσα 312 Κτιστή 313 Κτιτόρισσα 314 Κυκκώτισσα 315 Κυπαιότισσα 316 Κυρά Ξένη και κυρία των Αγγέλων 317 Κώμη 318 Λαγουδιανή 319 Λαμπρότατη 320 Λαμπροφορία 321 Λαοδηγήτρια 322 Λαού 323 Λαρνιώτισσα 324 Λαυριώτισσα 325 Λάχνη 326 Λεσινιώτισσα 327 Λεφένα 328 Λεχούσα 329 Λιβαδιώτισσα 330 Λιόσα 331 Λιόσα 332 Λογκοβάρδα 333 Λοιμιώτισσα 334 Λουβαρά 335 Λυκοδήμου 336 Λυκούρεσι 337 Μαγαζιώτισσα 338 Μαγδαληνή 339 Μαδύτου 340 Μακελάρια 341 Μαλεβή 342 Μανδαλάκη 343 Μανεδή 344 Μαντιλούσα 345 Μαραθούντα 346 Μαρία 347 Μαστών 348 Μαύρη 349 Μαυριώτισσα 350 Μαυρομμάτα 351 Μαχαιρωμένη 352 Με τους κρίνους 353 Μεγαλομάρτυρος 354 Μεγαλόχαρη 355 Μεσοσπορίτισσα 356 Μητέρα 357 Μητέρα Θεού επί τον θρόνο 358 Μικρά 359 Μογρονήσι 360 Μολυβδοσκέβαστη 361 Μοναρκά 362 Μυροβλύτισσα 363 Μυρτενή 364 Μυρτιδιώτισσα 365 Μυφελαιώτισσα 366 Νάπα 367 Νάσσα 368 Νέα 369 Νέγρων 370 Νεοφάνεισσα 371 Νεροφορούσα 372 Νικητάτου 373 Νικοποιός 374 Νταλλιανή 375 Νυμφοτόκος 376 Ξενοβλήτης 377 Ξένων 378 Ξεσκλαβώτρα 379 Ξεσπορίτισσα 380 Ξηροκαμπίτισσα 381 Ξηρορείτισσα 382 Ξυνήγορος 383 Οδηγήτρια 384 Οικειώτατη 385 Οικονόμισσα 386 Ολβιόδωρος 387 Ολυμπιώτισσα 388 Ομόθεος 389 Ομονοούσα 390 Ορθοκωστά 391 Οσιώτατη 392 Ουρανού και Γης 393 Παγγαιότισσα 394 Πάθους 395 Παιδεύσασα 396 Παλαιοκαστρίτισσα 397 Παλαιολογίνα 398 Παλατιανή 399 Παλίνου 400 Παμμακάριστος 401 Παναγιόχορτο 402 Πανάχραντος 403 Πανάχραντος 404 Παντάνασσα 405 Παντευλόγητη 406 Πάντιμος 407 Παντόχαρα 408 Πάντων χαρά 409 Παραμυθία 410 Παρηγορήτρα 411 Παρθένα 412 Παμμακάριστος 413 Παυσολύπη 414 Πειραιώτισσα 415 Πελαγονίτισσα 416 Πεπελινίτσης 417 Περίβλεπττος 418 Περλιγού 419 Πετραϊδα 420 Πλαγιά 421 Πλατανιώτισσα 422 Πλατυτέρα 423 Πολίτισσα 424 Πολυσπορίτισσα 425 Πονολύτρια 426 Πόνου 427 Πορταϊτισσα 428 Πορτιανή 429 Πουλάτη 430 Πρέσβειρα 431 Προαναγγελλομένη 432 Προπύλη 433 Προσηγορία 434 Προσίστισσα 435 Προστάτρια 436 Προσφυγιά 437 Προυσιώτισσα 438 Πυριότισσα 439 Πυροβολήθεισα 440 Ραγίου 441 Ραχοπήδη 442 Ρόδο το Αμάραντο 443 Ρόμβη 444 Ρουμελιώτισσα 445 Σαμακιώτισσα 446 Σεπτεμβριανή 447 Σημάου 448 Σκάλα του Ουρανού 449 Σκαλωτή 450 Σκιαδενή 451 Σκοπιότισσα 452 Σοίριζα 453 Σοτομβριανή 454 Σουμελά 455 Σπηλιώτισσα 456 Στεφάνα 457 Σώματα 458 Σωτήρα 459 Ταξιδιάρα 460 Ταταρνώτισσα 461 Τήνου 462 Tης Βάτου 463 Τίμια Σκέπη 464 Τιμιωτέρα 465 Τοπλoύ 466 Του Χάρου 467 Τουρλιανή 468 Τριχερούσα 469 Τροβάτου 470 Τρουλή 471 Τρυπητή 472 Τρυφερούσα 473 Τσαμπίκα 474 Τσυκκώτισσα 475 Υπέρμαχος 476 Υψηλή 477 Φανερουλιώτισσα 478 Φανερωμένη 479 Φαρμακολύτρα 480 Φιδιότισσα 481 Φιδοττοταμιανή 482 Φιδούσα 483 Φίδωσα 484 Φλεβαριανή 485 Φοβερά Προστασία 486 Χαιρετισμών 487 Χαλκοπρατειών 488 Χελιδονού 489 Χιλιονοματούσα 490 Χοζοβιώτισσα 491 Χρυσαφίτισσα 492 Χρυσοβαλάντη 493 Χρυσογαλούσα 494 Χρυσοδαφνιώτισσα 495 Χρυσοκαστριώτισσα 496 Χρυσοκελλαριά 497 Χρυσοπηγή 498 Χρυσοσκαλίτισσα 499 Χρυσοσπιλιώτισσα 500 Ψυχοσώστα 501 Ψυχοσώτρια skopelos-news.blogspot.grΑναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Αντέχει από ξενύχτια, ο Αλέξης...


«Duracell» ο Τσίπρας στη Βουλή – Όταν οι άλλοι ήταν κουρασμένοι, εκείνος έμοιαζε ξεκούραστος και χαμογελαστός (Photos) - Media
Μπήκε ορεξάτος στην αίθουσα του κοινοβουλίου λίγο μετά τις 7 το πρωί, όταν άλλοι έπαιρναν εναν υπνάκο στα έδρανα (ΦΩΤΟ)...
Ο πρωθυπουργός μπήκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου λίγο μετά τις 7 το πρωί. Ήταν ευδιάθετος, χαμογελούσε, και αστειεύτηκε με τον Γιώργο Σταθάκη. 
Κάποια στιγμή μάλιστα, έφερε...
το χέρι του μπροστά στο στόμα, προκειμένου να κρύψει το χαμόγελο του.Πάντως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο πρωθυπουργός (το είπε άλλωστε ο ίδιος και στην ομιλία του) αντέχει από «ξενύχτια» αλλά και από «πρωινά ξυπνήματα». Την ίδια ώρα διάφοροι βουλευτές στα «ορεινά» προσπαθούσαν να βολευτούν και να ξεκλέψουν λίγα λεπτά ύπνου. 



πηγη topontiki.gr

Read more...