Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τηλεφωνικώς το… πράσινο φως!..


Σε ανοιχτή γραμμή με τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι συνεδριάζουν δια ζώσης στις Βρυξέλλες είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν παραβρέθηκε στο σημερινό Eurogroup. 

Η...
γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, ωστόσο συμμετείχε τηλεφωνικώς στο Eurogroup και έδωσε το «πράσινο φως» από την πλευρά της Ουάσινγκτον για την επικύρωση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στην εκταμίευση συνολικά 23 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Reuters, η κυρία Λαγκάρντ εμφανίστηκε θετική και στήριξε την συμφωνία για τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, από το σημερινό Eurogroup δεν θα υπάρξουν αποφάσεις για το κρίσιμο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Το αγκάθι παραμένει στις διαπραγματεύσεις, καθώς αφενός το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση την απομείωση του ελληνικού χρέους για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, αφετέρου οι ευρωπαίοι και κυρίως το Βερολίνο, αν και τάσσονται κατά του κουρέματος, θέλουν οπωσδήποτε το Ταμείο στο τρίτο ελληνικό πακέτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: