Την εκτίμηση ότι θα προκύψουν 25.000 θέσεις εργασίας από την επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση κράτησε το λόγο της, και πλέον είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα πως σε δέκα ημέρες ξεκινούν τα έργα στις εθνικές οδούς. Τα έργα στους 4 νέους αυτοκινητόδρομους θα δημιουργήσουν σύμφωνα με μελέτες 25.000 νέες θέσεις εργασίας».
«Τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ολοκληρώνοντας αρχικά το 80% του σχεδίου και σε περίπτωση που δεν συνδράμουν οι τράπεζες για την ολοκλήρωση των έργων, θα ζητήσουμε δάνειο από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί» πρόσθεσε.
«Το κόστος των έργων αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 700 εκατ. ευρώ αλλά τελικώς η συμφωνία με τις κατασκευαστικές εταιρείες “έκλεισε” στα 353 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός..
Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηδάκης παρομοίασε τα έργα στους οδικούς άξονες με την οικονομία της χώρας, λέγοντας πως «η επανεκκίνηση των έργων συμβολίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».
Οι 4 νέοι οδικοί άξονες είναι:
1. «Ολυμπία οδός», Κόρινθος-Πάτρα
2. Πάτρα - Ηλεία
3. «Ιωνία οδός», Αντίρριο –Ιωάννινα
4. «Ε55», Λαμία – Εγνατία οδό
Στόχος σύμφωνα με τον υπουργό είναι τα έργα να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015.
Ο υπουργός μιλώντας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενδιαφέροντος από ρώσους επενδυτές, αλλά όπως είπε υπάρχει ενδιαφέρον και πέραν των Ρώσων. «Η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν δραματική, φτάσαμε όμως αυτή την ώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι οριακά κερδοφόρα» δήλωσε.
Για το Μετρό ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τον Ιούλιο θα διατεθούν στο κοινό άλλοι 4 νέοι σταθμοί, σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμο και Ελληνικό, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει και ο σταθμός στο Χαϊδάρι.
.moneypost.gr