Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

“Δώστε εγγυήσεις για να πάρετε κι άλλο δάνειο!”

Δίνουν άλλα 50-60 δισ. με σκληρούς όρους

http://img.protothema.gr/4C463CC1E6AEC8FC9DCEC80AA3ECD12C.jpg
Τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να φτάσει μία νέα βοήθεια προς την χώρα μας από την Τρόικα ή από τον Μόνιμο Μηχανισμό από το 2013 έως το 2017 σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο “Πρώτο Θέμα”.

Το Bloomberg, επικαλούμενο κοινοτικές πηγές, κάνει λόγο για 50 με 60 δισεκατομμύρια για την επόμενη διετία, αφού η χώρα μας δεν είναι δυνατό να δανειστεί από τις αγορές.

Οι εταίροι – πιστωτές μας συμφωνούν στην ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας, διαφωνούν όμως ως προς το πώς, το πότε και κυρίως το ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν τα … «νέα σπασμένα»!

Με δεδομένη πλέον την κατάσταση συναγερμού στην οποία έχει οδηγήσει την Ευρωζώνη το «ελληνικό πρόβλημα», εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός πως ούτε την ύστατη ώρα δεν μπορούν οι εταίροι μας να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή, σε μια ενιαία αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Καθώς εμφανίζονται διχασμένοι με μια μερίδα επιφανών Γερμανών αναλυτών και οικονομικών παραγόντων – κυρίως – να εκφράζουν την άποψη πως ακόμα και μια έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ θα ήταν «προτιμητέα λύση» έναντι της εναλλακτικής της νέας χρηματοδότησης, άρα της νέας εκταμίευσης κεφαλαίων από τον «υγιή, σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης προς την πλέον αδύναμη χώρα μέλος της Ένωσης.

Εντύπωση προκαλεί και το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg περί πιθανής υποθήκευσης ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ως αντάλλαγμα (collateral) για την χρονική παράταση των δανείων της σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του επιτοκίου.

Αναλυτικότερα, όσοι εξέφρασαν άποψη τις τελευταίες ώρες για το ελληνικό ζήτημα παραμένουν, ως φαίνεται, πιστοί στις τακτικές και στην πολιτική που υποστηρίζουν από την αρχή της κρίσης.

“To μικρότερο μεταξύ δύο κακών”...

Όπως ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Σιν, ο οποίος δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν «το μικρότερο μεταξύ δύο κακών». Τονίζοντας πως αν η χώρα μας επέστρεφε στη δραχμή θα μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, λέει χαρακτηριστικά, αν παρέμενε στην Ευρωζώνη θα εξαναγκαζόταν σε ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, σε μια νέα μείωση μισθών και τιμών, οπότε θα ήταν πολύ πιθανό να οδηγηθεί «στο χείλος εμφυλίου πολέμου»! Και προειδοποίησε για φαινόμενο «ντόμινο» σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα αποδυναμώσει την Ευρώπη. Ομοίως και ο επικεφαλής αναλυτής της Commerzbank μιλάει για ένα τραπεζικό ντόμινο κρίσης εάν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή.

Πιστός στη θέση του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει εμφανίστηκε εκ νέου και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος πιστεύει ότι δεν μπορεί να περιμένει η διεθνής κοινότητα από την χώρα μας να τα καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια και πως θα πρέπει να περιμένουμε όλοι να ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων και κατόπιν να προχωρήσουν σε συμπεράσματα κι αν χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Τα οποία μέτρα, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν ήδη συζητηθεί και αποφασισθεί – και στην τελευταία, επίμαχη συνάντηση του Λουξεμβούργου – με τη μορφή χορήγησης επιπλέον κονδυλίων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρέους.

Άλλα 50-60 δισ. ευρώ με σκληρούς όρους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου στη συνάντηση αποφασίσθηκε ένας επιπλέον δανεισμός 50-60 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 - 2013, όμως υπό αυστηρούς νέους όρους. Όρους που αφορούν στην χορήγηση … ανταλλαγμάτων εκ μέρους της Ελλάδας, υποθηκών δηλαδή! Τι μπορούμε άραγε να βάλουμε … αμανάτι;

Με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα και με φερόμενο ως εμπνευστή της ιδέας τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών Jyrki Katainen, η χώρα μας θα μπορούσε να εγγυηθεί για τα νέα δάνειά της με τα κεφάλαια που θα αποκομίσει από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει ήδη εξαγγείλει! Και ο υπουργός φέρεται να τόνισε πως ΜΟΝΟΝ έτσι θα μπορούσε να καμφθεί η σφοδρή αντίθεση των Γερμανών, Φιλανδών αλλά και αρκετών λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο σενάριο νέων διαδοχικών διασώσεων για την Ελλάδα και ενδεχομένως αύριο για Πορτογαλία ή Ιρλανδία! Εκείνο που δεν είπε ο κύριος Katainen είναι ότι έτσι θα καμφθούν – ενδεχομένως – οι αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών μελών του κόμματος True Finns, των Ευρωσκεπτικιστών δηλαδή που αποτελούν πια ρυθμιστές στην πολιτική ζωή της χώρας του και εκ των πραγμάτων «συνεταίρων» στη νέα κυβέρνηση…

Αντιρρησίες υπάρχουν και στη Βρετανία. Σε ανώτατο επίπεδο μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη την τελευταία δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν στο BBC. Ο κύριος Όσμπορν ορθά-κοφτά δήλωσε: «Δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε μία διάσωση της Ελλάδας, μία δεύτερη διάσωση της Ελλάδας»!

Ανάλογα, σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που φέρουν την πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών αντίθετη με μία νέα ενίσχυση της Ελλάδας.

Εν κατακλείδι, μπορεί άπαντες να διαψεύδουν μετά βδελυγμίας τα σενάρια του Spiegel περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και καθώς όλα δείχνουν η όποια «λύση» και περίπλοκη είναι και διόλου «ευνοϊκή» για τα ελληνικά συμφέροντα!
Read more...

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ : ''ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ''


Καταστροφικό σενάριο, το οποίο δεν πρέπει καν να συζητάμε, χαρακτήρισε την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
«Νομίζω ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης. Είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε καν να συζητάμε», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη...
στο περιθώριο του 5ου προσυνεδρίου της ΔΗΣΥ που διεξάγεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Αυτός είναι ο λόγος, πρόσθεσε, για τον οποίο η ΔΗΣΥ «από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων». «Έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλαγών οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.»
«Αντί να μεμψιμοιρούμε, αντί να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Θεός να καταλάβουμε ότι από μας θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει από την κρίση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, επανέλαβε τη θέση της λέγοντας ότι είναι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων.
Η ΔΗΣΥ δεν αναζητά να συγκυβερνήσει, είπε. Θεωρεί όμως ότι «είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο παλαιά κόμματα στην Ελλάδα να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές ώστε η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών όπως εμφανίζονται σήμερα».
Read more...

Μπουτάρης: Με έγραψαν... οι καταστηματάρχες

newpost.gr
Μπουτάρης: Με έγραψαν... οι καταστηματάρχες
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν και ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Ταχιάος κατήγγειλαν «προστασία» συγκεκριμένων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, καφέ κ.λπ.), τα οποία παραβιάζουν το νόμο περί ηχορύπανσης στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το ωράριο χρήσης της μουσικής στα καταστήματα, συνεδρίαση στην οποία παραβρέθηκαν, επίσης, οι καταστηματάρχες της πόλης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Σταυρίδης.

Μπουτάρης: Με... έγραψαν

«Μερικοί έχουν βρει τρόπο να παρανομούν. Έχω τύχει και εγώ ακόμη σε ανάλογη περίπτωση όταν κατήγγειλα στην Αστυνομία παράβαση καταστηματάρχη για το όριο της μουσικής... Μέχρι να έρθει το περιπολικό, η μουσική είχε κλείσει και όταν οι αστυνομικοί έφυγαν ξανάνοιξε. Έπειτα από δεύτερο τηλεφώνημά μου στην Αστυνομία, ήρθαν και πάλι αστυνομικοί στο μαγαζί, ενώ η μουσική είχε ξανακλείσει. Όταν έπιασα τους αστυνομικούς και τους κατήγγειλα το περιστατικό προσωπικά, εκείνοι με έγραψαν και έφυγαν χωρίς να ελέγξουν αν το κατάστημα διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα», κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Λίγο αργότερα ο κ. Ταχιάος περιέγραφε προσωπική εμπειρία με περιστατικό ηχορύπανσης καταστήματος στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου κατοικεί και εργάζεται. Ο πρώην αντιδήμαρχος μάλιστα είπε ότι δέχεται απειλές και επιθέσεις (χάραξαν την πόρτα του σπιτιού του), ότι απευθύνθηκε σε Αστυνομία και Εισαγγελία, όμως «δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα».

Όπως υπογράμμισε, «υπάρχει μια κομματική νεολαία που πουλάει προστασία στα καταστήματα. Δεν μπόρεσα να λύσω το πρόβλημα, διότι το μαγαζί είχε πέσει στα χέρια αυτής της νεολαίας», την οποία όμως δεν κατονόμασε.

Υπέρ της παράτασης χρήσης ωραρίου, όχι στην ηχορύπανση


Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε υπέρ της παράτασης του ωραρίου χρήσης της μουσικής, όμως δήλωσε κάθετα αντίθετος στα ζητήματα ηχορύπανσης.

«Υπάρχουν αυτοί που σέβονται το επάγγελμά τους και υπάρχουν και οι "πειρατές" οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στους νόμιμους καταστηματάρχες. Να ξέρετε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για όσους ενοχλούν.

Αλλά θα πρέπει και εσείς μέσω των ενώσεων και των σωματείων σας να πάρετε μέτρα αυτοελέγχου», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση.

Η επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δε, μετά τη διαβούλευση τη Παρασκευή που έκανε με τους εμπλεκόμενους στο θέμα του ωραρίου, αναμένεται να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την παράταση της λειτουργίας μουσικής μέχρι τις 3 τα ξημερώματα από τις 12 τα μεσάνυχτα που ισχύει σήμερα.
Read more...

Από τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση εκπτωτικών καρτών σε νέους

Προτεραιότητα στους άνεργους

Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών (εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.ά.)
Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών (εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.ά.) (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε δωρεάν διάθεση 10.000 εκπτωτικών καρτών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους από 13 έως 30 ετών προχωρά από τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών (εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.ά.).

Οι κάρτες θα διανέμονται με προτεραιότητα τους άνεργους νέους που είναι κάτοχοι της κάρτας του ΟΑΕΔ.

Μετά το πέρας της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ.

Οι νέοι θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν την κάρτα τους:

  • Από την επίσημη ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr
  • Από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ινστιτούτου Νεολαίας (Αχαρνών 417, Αθήνα)
  • Από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται στις στάσεις Μετρό Αγ.Αντώνιος (12:00 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα) και Κεραμεικός (4 το μεσημέρι με 10 το βράδυ).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Την Τρίτη ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού

Έως 24 Μαΐου

Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους
Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την Τρίτη ξεκινά η απογραφή πληθυσμού 2011, με σύνθημα «Να είστε εκεί». Η απογραφή θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου και στόχος της είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας.

Οι πολίτες θα κληθούν, μέσα από μία διαδικασία που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά, να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους.

Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως, περιλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν προσωρινά (π.χ. στρατιώτες, ναυτικοί, φοιτητές). Επίσης στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να καταγραφούν φιλοξενούμενοι.

Για την κατοικία, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει.

Για τους μετανάστες, υπάρχουν ειδικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητά τους, και οι ίδιοι δε θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της νομιμότητάς τους.

Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν επίσης για τους Ρομά, καθώς και για αστέγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δωρητές οργάνων θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, κατά την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, οι πολίτες μέσω του ενημερωτικού εντύπου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που θα διανέμεται σε κάθε νοικοκυριό.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε πριν από μερικές ημέρες, ότι τα στοιχεία που θα συλλέξει η Υπηρεσία είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα δημοσιοποιηθούν στατιστικοί πίνακες και δείκτες.

Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν, καθώς και για όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν (ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν τα 200.000 ευρώ).

Η γενική απογραφή πληθυσμού έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι υποχρεωτική.

Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά, σε διάστημα ενάμιση έτους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Απογραφή 2011 υπάρχουν στο www.apografi2011.gr.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Καλλιθέα

Ζωγράφισαν σβάστικα στα τζάμια

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Άγνωστοι πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων τα ξημερώματα της Κυριακής. Έσπασαν τζάμια, έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, ενώ φεύγοντας ζωγράφισαν στην τζαμαρία μια σβάστικα.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 03:22 στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται ο χώρος αυτός.

Οι άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία, έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Φεύγοντας ζωγράφισαν εξωτερικά στην τζαμαρία μια σβάστικα.

Την πυρκαγιά έσβησε η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στρος Καν: Η Ελλάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου ...«Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση η εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα να αποφέρει καρπούς σε δύο χρόνια», τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα.

Ο Στρος Καν σε συνέντευξή του στην... Καθημερινή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση η εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα να αποφέρει καρπούς σε δύο χρόνια. Δεν έχει νόημα. Καταρχάς οι Έλληνες δεν μπορούν. Και το γεγονός ότι δεν μπορούν δε εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές. Το λέω και το επαναλαμβάνω από τον Ιούνιο. Δεν τραβάει αυτή η ιστορία».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει πως «αν εφαρμοστούν τα μέτρα από την Ελλάδα, θα πετύχει», ενώ σημειώνει ότι «επί πολλά χρόνια –για να μην πω δεκαετίες γίνονταν στην Ελλάδα συνεχώς λάθη σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής τα οποία τελικά συσσωρεύτηκαν. Τεράστια ελλείμματα, παράλογες και σίγουρα μη παραγωγικές δαπάνες».

«Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί καθώς σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης –όπως η σημερινή- μια χώρα δεν μπορεί να ζει μόνη της έτσι κάνοντας ότι θέλει στην γωνίτσα της», συμπληρώνει.

Κατά τον ίδιο, αυτός είναι ο λόγος που «το Μάιο του 2010 κανείς δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα και την άρπαξαν από το λαιμό. Τώρα λέμε στον ελληνικό λαό πως όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί, ότι υπάρχουν τομείς όπου οι μισθοί είναι κατά πολύ υψηλότεροι της παραγωγικότητας, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».
voria.gr


Read more...

Και εν ενεργεία βουλευτές ζητούν αναδρομικές αυξήσεις!

papaioannou.

Νέα πρόκληση από τους εθνοπατέρες. Ενώ συνεχίζεται ο απόηχος από τις προσφυγές περίπου 850 συνταξιούχων βουλευτών που ζητούν αναδρομικές αυξήσεις, η “Καθημερινή της Κυριακής” αποκαλύπτει ότι αυξήσεις και στους μισθούς ζητούν εν ενεργεία βουλευτές, με προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη, σε μια περίοδο που έχουν γίνει άγριες περικοπές σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα 284 αγωγές εκκρεμούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθηνάς, με αίτημα την αναπροσαρμογή των βουλευτικών μισθών στο ύψος των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Πως το είπε ο Παπανδρέου; “Θα τους πάρουν με τις πέτρες”…

zoomnews


Read more...

"ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ" 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


Ρεπορτάζ : Μπάμπης Αγρολαμπος
(από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)
Στο κίνημα «Δεν πληρώνω» φαίνεται πως έχει προσχωρήσει και το Δημόσιο. Σιωπηρά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και...
συνθήματα, έχει υιοθετήσει την πρακτική της αθέτησης πληρωμών, μεταθέτοντας τις οφειλές του στο μέλλον. Αποτέλεσμα, το ποσό που λείπει από την αγορά να υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ και να επιτείνεται η οικονομική ασφυξία.

Το 2010 οι οφειλές του Δημοσίου ανήλθαν σε 5,3 δισ. ευρώ. Οι αστοχίες του πρώτου τριμήνου του 2011 στο σκέλος των εσόδων οδηγούν σε νέες περικοπές δαπανών. Αυτή η λογιστική τακτοποίηση, όμως, έχει ορατές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και εν τέλει σε όλο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα δημόσια έργα. Οι βεβαιωμένες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ, ωστόσο, εάν συνυπολογιστούν και τα έργα των οποίων η παραλαβή καθυστερεί λόγω έλλειψης κονδυλίων, τότε το συνολικό ποσό που καθυστερεί να αποδοθεί υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο χώρο των προμηθειών. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων και των ταμείων μετατίθενται από τρίμηνο σε τρίμηνο, με συνέπεια το κουβάρι των χρεών να διογκώνεται συνεχώς, παρά τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις. Σε 1,1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές υλικού, και 1,4 δισ. ευρώ οι οφειλές μαζί με τα ταμεία για φάρμακα. Στάση πληρωμών έχουν κάνει άτυπα και οι δήμοι των οποίων τα χρέη προς τρίτους (προμηθευτές, εργολάβους, οργανισμούς) ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της ιδιότυπης στάσης πληρωμών είναι η καθυστέρηση της επιστροφής ΦΠΑ. Το ποσό που οφείλεται υπολογίζεται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ. Και δεν είναι μόνον η επιστροφή του ΦΠΑ. Στη φορολογία φυσικών προσώπων οι επιστροφές φόρου προς τους δικαιούχους για το 2010 ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί.

Η μετάθεση πληρωμών είναι γενική πρακτική σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, στο σκέλος των λειτουργικών τους εξόδων. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε η συγκράτηση των λεγόμενων καταναλωτικών δαπανών του προϋπολογισμού στο 4,6% το πρώτο τρίμηνο. Οι προμήθειες της κεντρική διοίκησης ήταν μόλις 7 εκατ. ευρώ και οι λειτουργικές της δαπάνες 62 εκατ. ευρώ.

Το άλλο μαξιλάρι της κυβέρνησης είναι οι δημόσιες επενδύσεις. Σε σύνολο 8,5 δισ. ευρώ που προϋπολογίζονται να διατεθούν το 2011 έχουν καταβληθεί μόλις 677 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματικός κόσμος κάνει λόγο για στάση πληρωμών του Δημοσίου και με τη σειρά του δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κράτος και τους εργαζόμενους μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Και το γαϊτανάκι πάει στα ασφαλιστικά ταμεία, από εκεί στα νοσοκομεία, επιστρέφει στις εταιρείες και διαχέεται στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και στους εργαζόμενους.
Read more...

ΓΚΑΛΟΠ-ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΕΝΤΟΛΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Τσούτσιας
(από το Έθνος της Κυριακής)
Τριπλή εντολή» προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στέλνουν οι πολίτες, καθώς ζητούν να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις, να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, και να συγκροτηθεί ένα...
μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και τεχνοκρατών. Οι τάσεις αυτές καταδεικνύουν ότι οι πολίτες ζητούν «έργα» και «πράξεις» και αυτό καταγράφεται με το κλίμα απογοήτευσης τόσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 54,7% ότι τα πράγματα θα ήταν ίδια εάν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, ενώ το 32,7% πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, όπως αλλαγές στο Δημόσιο, μετατάξεις υπαλλήλων, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κ.ά.
Απογοήτευση
Η κοινή γνώμη επιτάσσει -σχεδόν ένας στους δύο ερωτώμενους- να ρίξει όλο το βάρος η κυβέρνηση στην ανάπτυξη με συγκεκριμένο σχέδιο.
Ταυτόχρονα, με σαφή τρόπο οριοθετούν οι πολίτες την άποψή τους ότι σε ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού το σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο, ενώ προκρίνουν και ταυτίζονται με τη θέση να συμπεριληφθούν σε αυτό το σχήμα και τεχνοκράτες.
Η πλήρης απογοήτευση και ο φόβος των πολιτών για το παρόν και το μέλλον της χώρας καταγράφεται στην πανελλαδική έρευνα της Marc για το «Εθνος της Κυριακής», καθώς σχεδόν ένας στους δύο εκφράζει την άποψη ότι δεν θα αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, ενώ παραπέμπει την ανάκαμψη έπειτα από 4 και 5 χρόνια.
Μέσα σε αυτό το κλίμα απογοήτευσης στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται η άνοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, καθώς πλησιάζει «απειλητικά» το ΚΚΕ και την τρίτη θέση, ενώ για πρώτη φορά «μετριέται» και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών (Γ. Δημαράς), με το νεότευκτο κόμμα να καταγράφει ποσοστό που μπορεί να το φέρει στη νέα Βουλή. Η εκλογική καταγραφή των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχίζει να κινείται σε πτώση -σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρείας-, χωρίς μέχρι στιγμής να φαίνεται καμία ένδειξη ανακοπής αυτής της τάσης.
Το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθούν στη Βουλή -εκτός των ήδη πέντε κομμάτων- και άλλα κόμματα φαίνεται πως είναι ισχυρό, γεγονός το οποίο εάν συμβεί θα αλλάξει τους κομματικούς και πολιτικούς συσχετισμούς. Ολα δείχνουν ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές -ανεξάρτητα εάν διεξαχθούν στη λήξη της θητείας ή νωρίτερα- θα αποδειχθούν μία από τις κρισιμότερες αναμετρήσεις μετά τη μεταπολίτευση.
Ακόμη ένα μείζον θέμα που καταγράφει και αυτή η πανελλήνια έρευνα είναι ότι συνεχίζει η τάση ενός μεγάλου εκλογικού σώματος να κατευθύνεται προς το άκυρο, το λευκό ή την αποχή, καθώς και να δηλώνει αναποφάσιστο, μη εκδηλώνοντας ποια στάση θα κρατήσει τη βραδιά των εκλογών.
Read more...

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στην εφημερίδα «Τύπο της Κυριακής». «Η παρούσα κυβέρνηση, βασικά ο πρωθυπουργός είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και ...
εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα».
«Φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου.
Ερωτηθείς ο Μίκης Θεοδωράκης για το αν υπάρχει λύση στην παρούσα κατάσταση, υπογραμμίζει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα «γόρδιο δεσμό», που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου».
Επίσης τονίζει πως είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά το θύμα που κληρονόμησε τα οικονομικά μας χάλια που πασχίζει, όμως δεν μπορεί να τα λύσει λόγω ανικανότητας. Ποια είναι η σωστή; Το ότι υπήρχαν μεν συσσωρευμένα από το παρελθόν μεγάλα δημόσια χρέη, όμως το χάος το δημιούργησε ηθελημένα η σημερινή κυβέρνηση, η οποία με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών».
Read more...

''ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ''


Για «λάθος» της ΝΔ με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, έκανε λόγο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.Ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σκάνδαλα και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής σημείωσε: «Εμείς δεν βρήκαμε φακέλους για στελέχη του ΠΑΣΟΚ το 2004; Άγιοι ήταν όλοι; Η ΝΔ δεν πήρε...

τους φακέλους να στήσει δικαστήρια και να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή. Ακούσατε να στήνουμε βιομηχανία εξεταστικών; Ήταν πολιτική απόφαση»
Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος «ήταν λάθος που πήγαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα με τον τρόπο που λειτούργησε δημιούργησε την αίσθηση ότι όλοι είναι ένοχοι. Τώρα αυτοί που προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο. Οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν».
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ανέφερε ότι «ο κύκλος του Καραμανλή έχει κλείσει στη Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε πως: Η ΝΔ με το Ζάππειο ΙΙ προχωρά στη δημιουργία μιας άλλης πρότασης που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πειστική».
Read more...

Στίγκλιτζ: Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του Παπανδρέου

newpost.gr
Στίγκλιτζ: Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του Παπανδρέου
«Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα», δηλώνει o Nομπελίστας οικονομολόγος και τακτικός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα οικονομίας, Τζόζεφ Στίγκλιτζ

Χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του στο ΒΗΜagazino τονίζει: « Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια. Οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του».

Επαναλαμβάνει ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας όμως ότι πάντοτε οι πιστωτές προτιμούν την επιμήκυνση από το «κούρεμα», γιατί φοβούνται το μέγεθος της πληγής. Εξηγεί ότι γι' αυτό το λόγο, οι χώρες προσπαθούν να αναβάλουν την ανάγκη για το «κούρεμα», με την ελπίδα ότι καλό θα συμβεί.

Προσθέτει ότι υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κόστος αυτής της αναβολής. «Μερικές φορές πετυχαίνει και τελικά σώζεις τον εαυτό σου, άλλες φορές όμως αποτυγχάνεις». Σημειώνει πάντως, ότι «όλοι συμφωνούν πως η Ελλάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο. Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί μέσα σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο. Βέβαια, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό».

Read more...

«Η Αθήνα ζήτησε έκθεση για την έξοδο από το ευρώ» λέει ο αρχισυντάκτης του Spiegel

newpost.gr
«Η Αθήνα ζήτησε έκθεση για την έξοδο από το ευρώ» λέει ο αρχισυντάκτης του Spiegel
Ο Κρίστιαν Ράιερμαν, ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει κατηγορηματικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν "ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλες ήξεραν και φοβούνταν ότι η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ήταν μια συνάντηση "συναγερμού" που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Chateau de Vianden του Λουξεμβούργου», δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Ράιερμαν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση φοβάται να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συντάχθηκε από τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Ο κ. Σόιμπλε το έχει στο χαρτοφύλακά του», συνεχίζει ο δημοσιογράφος.
Όσον αφορά τις διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ράιερμαν δίνει την εξήγηση: «δεν είναι δυνατόν να πει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση ότι ‘’θα φύγουμε από το ευρώ’’. Αλλά το σκέφτονται και το επεξεργάζονται».

Στο έγγραφο εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θα ήταν πολύ επικίνδυνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Καταλήγοντας ο δημοσιογράφος αναρωτιέται: «για ποιο λόγο θα κουβαλούσε ο Σόιμπλε ένα τέτοιο έγγραφο στο Λουξεμβούργο;»


Πηγή: protothema.gr

Read more...

Ομαλά η εκλογική διαδικασία στη Χειμάρρα, αλλά φοβούνται το μετά...

Θέλουν να «ρίξουν» τον Βασίλη Μπολάνο

http://img.protothema.gr/569E73EC4D4E940BFD2BD8C0914DA16D.jpg
Σχετικά ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Χειμάρρας, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία.

Το τοπικό παράρτημα της “Ομόνοιας”, του κόμματος που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, εμφανίζεται έτοιμο να καταγγείλει παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, εφόσον οι εφορευτικές επιτροπές στα 15 Εκλογικά Τμήματα που έχουν στηθεί, δεν τηρήσουν τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Ανησυχίες εκφράζονται για το τι θα ακολουθήσει με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με τη δύση του ηλίου, αφού η καταμέτρηση των ψήφων δεν θα γίνει στα 15 Εκλογικά Τμήματα, αλλά στον Αυλώνα, περίπου 70 χλμ από τη Χειμάρρα.

Για το λόγο αυτό, ομογενείς θα συνοδεύσουν με τα αυτοκίνητά τους τις κάλπες, προκειμένου να αποτρέψουν επιχειρούμενη νόθευση του αποτελέσματος, στην πορεία προς τον Αυλώνα, όπου και έχει οριστεί το κεντρικό σημείο καταμέτρησης της ομώνυμης περιφέρειας.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Χειμάρρας κ. Βασίλης Μπολάνος, και εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα “Ομόνοια”, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε με νόημα πως η ελληνική μειονότητα είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια αλλοίωσης της βούλησης του τοπικού πληθυσμού.

Αντίπαλοι του κ. Βασίλη Μπολάνου είναι ο κ. Σάβο Πρίφτη από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Γκιόργκε Γκόρο από τους Σοσιαλιστές και ο κ. Δημήτρης Λάζαρης από το νεοϊδρυθέν μειονοτικό κόμμα «Mega», που ευθέως έχει κατηγορηθεί από στελέχη του ΚΕΑΔ-Ομόνοια για σχέσεις με την αλβανική κυβέρνηση και τον Σαλί Μπερίσα.

Στις εκλογές του 2007, ο κ. Λάζαρης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας με το κόμμα του Σαλί Μπερίσα και ο κ. Γκόρο επίσης με τους Σοσιαλιστές. Στα σοβαρά έκτροπα που είχαν προκληθεί τότε, με το σοβαρό τραυματισμό ενός ομογενή και την προσπάθεια να κλαπεί η κάλπη για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα, ο κ. Μπολάνος επανεξελέγη πανηγυρικά.

Εκπρόσωποι των Χειμαρριωτών φοβούνται πως οι Αλβανοί θα επιχειρήσουν να αλλοιώσουν τη βούληση των συμπατριωτών τους στην κάλπη και κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία. «Οι σημερινοί υποψήφιοι δήμαρχοι με τα αλβανικά κόμματα, ήταν οι ίδιοι και στις προηγούμενες εκλογές του 2003 και του 2007, όταν η βία και η νοθεία άγγιξαν το αποκορύφωμά τους, με περιστατικά ξυλοδαρμών, μαχαιρωμάτων, εκρήξεις βομβών έξω από εκλογικά κέντρα και γενικότερη "κραυγαλέα απάτη", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σχετική έκθεση του ΟΑΣΕ για τις εκλογές στη Χειμάρρα» λέει στο protothema.gr ο κ. Φρέντυ Μπελέρης, πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών στην Αθήνα.

Όπως έκανε γνωστό, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα βρίσκεται σήμερα στη Χειμάρρα, επικεφαλής κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκλογική διαδικασία και να καταθέσει στη συνέχεια σχετική έκθεση προς τους συναδέλφους του.

Τους θεωρούν «δίγλωσσους» Αλβανούς


Οι εκλογές στη Χειμάρρα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αλβανικών ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για τη «μάχη των μαχών». Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά την προεκλογική περίοδο, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί πραγματοποίησαν debate, φιλοξενώντας τον κ. Μπολάνο και τους αντιπάλους του.

Για τους Αλβανούς εθνικιστές και μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της χώρας, ο κ. Βασίλης Μπολάνος αποτελεί «κόκκινο πανί», αφού δημόσια αμφισβητεί τον αλβανικό χαρακτήρα της παραθαλάσσιας περιοχής, που αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο στη χώρα. Η επίσημη αλβανική πολιτική θεωρεί τους Χειμαρριώτες... δίγλωσσους Αλβανούς, ανάμεσά τους και τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα και το ποδοσφαιρικό ταλέντο, Σωτήρη Νίνη, άσχετα αν τα μαθήματα στο ιδιωτικό ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας, που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, παρακολουθούν 150 μικροί μαθητές.

Η περιοχή της Χειμάρρας, όπως και άλλες περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δεν ανήκει στη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζει η Αλβανία και καλύπτει μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου. Για τα επίσημα Τίρανα, οι κάτοικοι της Χειμάρρας είναι «δίγλωσσοι» Αλβανοί. Η κυβέρνηση Μπερίσα έχει άλλον ένα λόγο να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της κάλπης στη Χειμάρρα, αφού ολόκληρη η παραθαλάσσια περιοχή αποτελεί «τουριστικό φιλέτο», με μεγάλα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, όχι μόνο από την Αλβανία, αλλά και από τη γειτονική Ιταλία, να εποφθαλμιούν ιδιοκτησίες που ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους της.

Πυροδοτούν το κλίμα

Επιχειρώντας να πυροδοτήσουν το κλίμα στη Χειμάρρα, άγνωστοι έγραψαν τις τελευταίες μέρες συνθήματα κατά της Ελλάδας και του εκεί δημάρχου. Πρόκειται για ένα σύνηθες γεγονός, που επαναλαμβάνεται παραμονή κάθε εκλογικής αναμέτρησης ή μετά από κάθε ανθελληνική ενέργεια, όπως ήταν η δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, τον περασμένο Αύγουστο, επειδή μιλούσε ελληνικά.

Πρόσφατα, η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που δόθηκε στη δημοσιότητα για την αποτρόπαια πράξη, κάνει λόγο για... «δυστύχημα με υπαιτιότητα του θύματος», επιχειρώντας να κάνουν το άσπρο, μαύρο.

Έργα πνοής

Τα οκτώ χρόνια της θητείας του ο δήμαρχος Χειμάρρας πέτυχε να ανατρέψει την καθοδική πορεία της περιοχής του, με σημαντικά έργα υποδομής, που την έχουν καταστήσει έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αλβανία. Με επίμονες ενέργειές του, πέτυχε πρόσφατα την εμπλοκή του ΟΑΣΕ στην επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιουσιών, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος που ταλανίζει τους ομογενείς από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1989, έως τις μέρες μας.

«Τα τελευταία χρόνια, αξιοποιήσαμε στο έπακρο κάθε κρατική και ευρωπαϊκή επιχορήγηση, επενδύοντας σε έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής μας. Ουδείς καλόπιστος, μπορεί να αμφισβητήσει το έργο μας, που έβγαλε τη Χειμάρρα από την απομόνωση» λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Χειμάρρας κ. Βασίλης Μπολάνος, συμπληρώνοντας με νόημα: «Καθημερινά δίνουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία της Χειμάρρας, σε μια σύγχρονη και δημοκρατική Αλβανία, που θα σέβεται απόλυτα τα μειονοτικά μας δικαιώματα, την εθνική μας καταγωγή, την ιστορική μας και πολιτιστική μας πορεία».

Η εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Μπολάνου επιβεβαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόμματος «MEGA», που επιχειρεί να διασπάσει το χώρο της μειονότητας, με στελέχη του να κατέχουν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Μπερίσα και στο γενικότερο κρατικό μηχανισμό της Αλβανίας.
Read more...

Εγγυήσεις ενδέχεται να ζητηθούν για επέκταση του πακέτου των 110 δισ. ευρώ

Στο επίκεντρο ο δανεισμός του 2012-13

O Πύργος του Σένινγκεν στο Λουξεμβούργο, όπου έγινε η συνάντηση της Παρασκευής
O Πύργος του Σένινγκεν στο Λουξεμβούργο, όπου έγινε η συνάντηση της Παρασκευής
Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να ζητήσει δανειακές εγγυήσεις (collateral) για πιθανή επέκταση του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες πολιτικές αντιστάσεις σε νέα χορήγηση βοήθειας και να αποφευχθεί η πιθανότητα της αναδιάρθρωσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή «με γνώση της κατάστασης», για ενδεχόμενη παροχή πρόσθετων κονδυλίων μπορεί να ζητηθούν εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων ή εσόδων από πωλήσεις τέτοιων στοιχείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τη συνάντηση του Λουξεμβούργου, προετοιμάζουν αυτή τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Πέραν των έξτρα κονδυλίων, άλλα βήματα μπορεί να είναι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση του χρέους.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης στο Λουξεμβούργο ήταν τι θα γίνει το 2012, όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναβγεί για δανεισμό στις αγορές, με την χρηματοδότηση από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ να έχει λήξει.

Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η πιθανότητα οι αγορές να παραμείνουν κλειστές, ενώ η χώρα χρειάζεται 27 δισ. ευρώ το 2012 και αντίστοιχο, ή μεγαλύτερο ποσό, το 2013.

Στο τραπέζι φέρεται να έπεσε πρόταση για δανεισμό άλλων 50-60 δισ. ευρώ για τη διετία 2012 - 2013, που θα ακολουθείται από αυστηρούς νέους όρους. Η πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ φέρεται να συνάντησε τις αντιρρήσεις της γερμανικής πλευράς.

Εντούτοις, στη Γερμανία φαίνεται να επανεξετάζουν την κατάσταση. «Πρέπει να κάνουμε την ανάγκη φιλότιμο (bite the bullet)» δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος για θέματα προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Γερμανία Νόρμπερτ Μπαρθλ.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει τον εαυτό της. Ποια είναι η εναλλακτική; Δεν θέλουμε να σπρώξουμε τα πράγματα στα άκρα, σε μια αναδιάρθρωση» δήλωσε ο Μπαρθλ.

Σοβαρές αντιρρήσεις διατυπώθηκαν την Κυριακή και από βρετανικής πλευράς. «Δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε μία διάσωση της Ελλάδας, μία δεύτερη διάσωση της Ελλάδας» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν στο BBC.

«Υπάρχουν μερικά δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα, γιατί η όλη υπόθεση, όταν η Ευρωζώνη συγκρότησε πέρυσι το πακέτο διάσωσης, ήταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε του χρόνου (το 2012) να επιστρέψει στις αγορές και να δανειστεί» πρόσθεσε ο Τζορτζ Όζμπορν.

Λόγω των πολιτικών δυσκολιών ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν και παραδέχτηκε μετά το Λουξεμβούργο ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα περαιτέρω προσαρμογής» άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Αυτό πρέπει να το δούμε αναλυτικά. Όλα θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση» είπε ο κ. Γιούνκερ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων παιδιών με δυσλεξία κατά Διαμαντοπούλου...


Με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη συναντήθηκαν σήμερα αυτή την ώρα οι γονείς των υποψήφιων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τους οποίους το υπουργείο Παιδείας υποχρεώνει να ... μεταβούν στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε η κα Σοφία Περάκη «διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανεβάσει τα παιδιά μας, στην Αθήνα και μάλιστα με έξοδα δικά μας. Αυτό είναι πάρα πολύ επιβαρυντικό για τα παιδιά μας και μάλιστα δεν...
ανεβαίνουν όλα τα παιδιά που έχουν δυσλεξία αλλά μόνο των ΕΠΑΛ. Είναι ειδική διάκριση για τα παιδιά μας. Θέλουμε την βοήθεια όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.»

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για να μην δημιουργηθεί φέτος ειδικό εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη, αλλά να υποχρεωθούν οι 166 υποψήφιοι, με ειδικές ανάγκες, από το νησί μαζί με τις οικογένειές τους να ταξιδέψουν και να μείνουν στην Αθήνα, με δικά τους έξοδα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο του εκπαιδευτικού και πολιτικού κόσμου.

'Ηδη απο την προηγούμενη Δευτέρα και ο κ.Σκουλάκης με μια σκληρή επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας έχει ζητήσει την σύσταση ειδικού εξεταστικού κέντρου για αυτούς τους υποψήφιους στην Κρήτη
newpostRead more...

Μπροστά με διαφορά 3,8 το ΠΑΣΟΚ...Μνημόνιο: 'Η το παρατάμε ή το επαναδιαπραγματευόμαστε...

Παρά τα χάλια τους, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά από την ΝΔ του Σαμαρά και του Μιχελάκα.
Η δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής δίνει μάλιστα τη διαφορά στο 3,8%. Στην ίδια δημοσκόπηση η... συντριπτική πλειοψηφία που φτάνει το 80% είναι μοιρασμένη ανάμεσα στο, να παρατήσουμε το μνημόνιο (33,3) ή να το επαναδιαπραγματευτούμε (45,9)...Read more...

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


Read more...

Τρισέ: Νέο Μνημόνιο 27 δισ. -Γερμανία: Δεν βοηθάμε την Ελλάδα

newpost.gr
Τρισέ: Νέο Μνημόνιο 27 δισ. -Γερμανία: Δεν βοηθάμε την Ελλάδα

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. για το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ προτείνει Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα 27 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απάντησε στο κ. Τρισέ σε έντονο ύφος ότι «Ποιός σας είπε ότι η Γερμανία έχει διάθεση να δώσει και άλλα λεφτά στην Ελλάδα».


Η Γερμανία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι «ανοιχτή» στις προτάσεις μόνο για πρόσθετα πακέτα σκληρότερων μέτρων καθώς και στην εθελούσια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μέρκελ είχε κρατήσει την ίδια αρνητική στάση απέναντι και στο πρώτο μηνμόνιο της Ελλάδα προσπαθώντας και τότε να προωθήσει πακέτο σκληρών μέτρων. Αν και ήρθε σε σύγκρουση με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα εν τέλει «υπέκυψε» στην οικονομική ενίσχυση Ελλάδας.Πηγή: Wall Street Journal
Read more...

Πήραν και πάλι «φαλάγγι» τον Πάγκαλο

newpost.gr
Πήραν και πάλι «φαλάγγι» τον Πάγκαλο
Ούτε να βγεί από το σπίτι του δεν μπορεί πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η κατακταρυγή του κόσμου προς το πρόσωπό του είναι τέτοια που δεν μπορεί πια να παρακολουθήσει ούτε μια συναυλία χωρίς γιουχάρισμα.

Χτές ο Πάγκαλος παρεβρέθηκε στη συναυλία του παγκοσμίου φήμης συγκροτήματος «Kronos Quartet», όπου δέχτηκε φραστική επίθεση από τους παρευρισκόμενους. Αν και ο κ. Πάγκαλος πιθανώς θεώρησε ότι το κοινό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ποτέ εναντίον του, το γιουχάρισμα ήταν τελικά αναπόφευκτο.

Με το που τέλειωσε όμως η συναυλία κάποια κυρία που τον εντόπισε φώναξε «κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται να κυκλοφορούν και να μένουν σπίτι τους». Αμέσως διαδόθηκε ποιος ήταν και όλη η αίθουσα άρχισε να επιτείθεται φραστικά στον αντιπρόεδρο.

Όσοι ήταν κοντά του απομακρύνθηκαν μην φάνε κανένα γιαούρτι ...
Read more...

Ο δανεισμός του 2012-13 στο επίκεντρο της συνάντησης του Λουξεμβούργου Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Διαψεύδει τον Spiegel ο Γ.Παπακωνσταντίνου


Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Ο προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων, λόγω των αναγκών της χώρας να εξασφαλίσει 27 δισ. ευρώ το 2012 και αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο ποσό το 2013, εάν δεν έχει καταφέρει να προσφύγει στις αγορές, ήταν το θέμα που απασχόλησε την έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή.

Σε έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το άρθρο του γερμανικού Der Spiegel, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «αυτό που συζητήσαμε ήταν η πορεία του προγράμματος σε μια συγκυρία, όπου οι αγορές εξακολουθούν να είναι δύσπιστες για τη χώρα μας και όπου πρέπει να προγραμματίσουμε και τα επόμενα βήματά μας για το 2012 και για το 2013, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει είτε να βγει στις αγορές, είτε να χρησιμοποιήσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που δίνει τη δυνατότητα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο (EFSF) να αγοράσει ομόλογα».

Στο δημοσίευμά του ο Spiegel ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε θέσει θέμα εξόδου της από το ευρώ, το οποίο βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο. Το δημοσίευμα διαψεύσθηκε κατηγορηματικά τόσο από την ΕΕ όσο και από την Αθήνα.

Ο Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι δυσκολίες είναι γνωστές, θα συνεχίσουμε να έχουμε δυσκολίες, η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας ξέρουμε ότι είναι δύσκολη, όμως προχωρούμε με απόλυτη αποφασιστικότητα, να φέρουμε σε πέρας το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει». Και αποσαφήνισε ότι «η κυβέρνηση πήρε, συνεχίζει να παίρνει και θα πάρει όποιες αποφάσεις χρειαστεί, για να συνεχίσει την πορεία σωτηρίας της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ακόμη ότι οι συσκέψεις, όπως αυτή του Λουξεμβούργου, τις οποίες κάνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούγκερ με τα μέλη της Ευρωζώνης είναι συχνές, άτυπες και γι' αυτό δεν ανακοινώνονται.

Ανακοινώθηκε εκ των υστέρων, πρόσθεσε, για τον απλούστατο λόγο ότι δημοσιοποιήθηκε σε γερμανικά ΜΜΕ η υποτιθέμενη έξοδος της Ελλάδας από τη Ευρωζώνη. Αν δεν ήταν αστεία αυτή η ιστορία, αλλά και επικίνδυνη, δεν θα άξιζε καν τον κόπο να ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι τέτοιο ζήτημα, ούτε τέθηκε, ούτε βεβαίως συζητήθηκε. Αυτό που συζητήσαμε είναι η πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, για την πορεία του οποίου κλήθηκα στη σύσκεψη προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις.

«Γνωρίζετε ότι τις επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπου θα περιέχεται και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο έχει συμφωνήσει και το υπουργικό Συμβούλιο» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Το κύριο θέμα για την Ελλάδα, πλέον, κατά πληροφορίες, είναι να καθοριστούν το συντομότερο δυνατόν οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το EFSF, καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, ενώ κάποια εξειδίκευση θα γίνει και στο Eurogroup της 16ης Μαΐου.

Τι συζητήθηκε στο Λουξεμβούργο
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκλήθη στη σύσκεψη από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη, με σκοπό να συζητηθεί τι θα γίνει, όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναβγεί για δανεισμό στις αγορές το 2012, χρονική στιγμή κατά την οποία θα έχει λήξει η χρηματοδότηση από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ.

Τη σύγκληση της σύσκεψης γνώριζαν μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός, από τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών πήρε το «πράσινο φως» για να μεταβεί στο Λουξεμβούργο.

Στο τραπέζι της συζήτησης στο Λουξεμβούργο ετέθη η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, που προβλέπει νέο μνημόνιο για τον δανεισμό άλλων 50-60 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για τη διετία 2012 - 2013. Ο νέος δανεισμός θα ακολουθείται και από νέους όρους.

Την πρόταση Τρισέ δεν αποδέχεται η γερμανική πλευρά. Στη συνάντηση του Λουξεμβούργου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε την επιμήκυνση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, ύψους 340 δισ. ευρώ, με τη συμμετοχή ιδιωτών.

Η απόφαση για τα επόμενα βήματα της Ελλάδα είναι πιθανόν να ληφθεί στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...