Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Στρος Καν: Η Ελλάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου ...



«Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση η εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα να αποφέρει καρπούς σε δύο χρόνια», τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα.

Ο Στρος Καν σε συνέντευξή του στην... Καθημερινή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση η εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα να αποφέρει καρπούς σε δύο χρόνια. Δεν έχει νόημα. Καταρχάς οι Έλληνες δεν μπορούν. Και το γεγονός ότι δεν μπορούν δε εμπνέει εμπιστοσύνη στις αγορές. Το λέω και το επαναλαμβάνω από τον Ιούνιο. Δεν τραβάει αυτή η ιστορία».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει πως «αν εφαρμοστούν τα μέτρα από την Ελλάδα, θα πετύχει», ενώ σημειώνει ότι «επί πολλά χρόνια –για να μην πω δεκαετίες γίνονταν στην Ελλάδα συνεχώς λάθη σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής τα οποία τελικά συσσωρεύτηκαν. Τεράστια ελλείμματα, παράλογες και σίγουρα μη παραγωγικές δαπάνες».

«Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί καθώς σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης –όπως η σημερινή- μια χώρα δεν μπορεί να ζει μόνη της έτσι κάνοντας ότι θέλει στην γωνίτσα της», συμπληρώνει.

Κατά τον ίδιο, αυτός είναι ο λόγος που «το Μάιο του 2010 κανείς δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα και την άρπαξαν από το λαιμό. Τώρα λέμε στον ελληνικό λαό πως όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί, ότι υπάρχουν τομείς όπου οι μισθοί είναι κατά πολύ υψηλότεροι της παραγωγικότητας, ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: