Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Κλείδωσαν» τα κριτήρια και τα νέα ποσά για το επίδομα τέκνων



kleidosan-ta-kritiria-kai-ta-nea-posa-gia-to-epidoma-teknon 
Καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα κριτήρια για την χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματατριτέκνων και πολύτεκνων.


Το επίδομα θα χορηγείται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα θα χορηγηθεί για πρώτη φορά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ώστε να γίνεται άμεσα ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μητρώου ΟΓΑ

Έτσι, σύμφωνα με την imerisia.gr, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου 2013 θα λάβουν το επίδομα τον Σεπτέμβριο 2013. 

Τα ποσά του νέου επιδόματος είναι:

40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί, 
80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά, 
130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και 
180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά. 
Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι με:
- βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το σύνολο του οικογενειακού επιδόματος,
- βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος,
- βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο
http://newpost.gr

Read more...

Μετά τις καταγγελίες στον Τύπο Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τα 1.750 πρόσωπα που ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα ειδικά συνεργεία ελέγχου 1.750 φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ελέγχων και το τι γίνεται σήμερα με το θέμα, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο, που κατήγγειλε ότι στους 1.750 περιλαμβάνονται ονόματα υπουργών, βουλευτών και επιχειρηματιών.

Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι η ολοκλήρωση των ελέγχων καθυστέρησε πολύ, επισημαίνοντας ότι «λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων των υποθέσεων αυτών και προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, έχει ήδη ανατεθεί, από τις 11 Οκτωβρίου 2012 ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων στα ΔΕΚ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκέντρωση των ελέγχων, την επίσπευσή τους και τη βεβαίωση των αντιστοιχούντων φόρων».

Συμπληρώνει δε ότι ο έλεγχος έχει ανατεθεί στους ίδιους ελεγκτές που απασχολούνταν στα ειδικά συνεργεία, και προσθέτει ότι τα συνεργεία αυτά ενισχύθηκαν με πενήντα άτομα από 8 Νοεμβρίου 2012 με απόφαση του υφυπουργού.

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να γίνει η συλλογή στοιχείων ως προς την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στη διαρροή απόρρητων φορολογικών στοιχείων, όπως επίσης να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τυχόν τελεσθεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Με την αρ. ΔΕΛ1059085 ΕΞ 2011/14-4-2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών συστάθηκαν 49 ειδικά συνεργεία ελέγχου 1.750 φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, στα οποία υπηρετούσαν 98 ελεγκτές, 17 προϊστάμενοι και η έδρα τους βρισκόταν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

» Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων των υποθέσεων αυτών και προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, έχει ήδη ανατεθεί, από τις 11 Οκτωβρίου 2012, με την υπ’αριθμ. ΔΕΛ Α 1139975 ΕΞ 2012 (ΦΕΚ Β' 2756/11-10-2012) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων στα ΔΕΚ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκέντρωση των ελέγχων, την επίσπευσή τους και τη βεβαίωση των αντιστοιχούντων φόρων.

» Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατός ο καλύτερος συντονισμός και η ταχύτερη δυνατή επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

» Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή και έχει ανατεθεί στους ίδιους ελεγκτές που απασχολούνταν στα ειδικά συνεργεία, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωσή του χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

» Επιπροσθέτως τα συνεργεία αυτά ενισχύθηκαν με πενήντα άτομα από 8 Νοεμβρίου 2012 με απόφαση του Υφυπουργού.

» Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να γίνει η συλλογή στοιχείων ως προς την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στη διαρροή απόρρητων φορολογικών στοιχείων, όπως επίσης να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τυχόν τελεσθεί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απολογισμός από τον Γ.Μαυραγάνη Μηχανισμοί πάταξης της φαινομένων διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομικών


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών του τελευταίους μήνες για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο υφυπουργός εστίασε στη σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, στη σύνταξη κώδικα φορολογικών διαδικασιών, στη θέσπιση στόχων για στο φορολογικό μηχανισμό και την αξιολόγηση ανά τρίμηνο και τόνισε πως πλέον θα γίνεται περιοδική εναλλαγή προσωπικού στο μηχανισμό για τη διενέργεια των ελέγχων.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στη θέσπιση θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με πενταετή θητεία, τονίζοντας πως ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης. Ο ίδιος έδωσε βάρος στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη θεσμοθέτηση μηχανισμών πάταξης των έκνομων συμπεριφορών.

«Το πρόβλημα της διαφθοράς επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί καίρια και για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς», σημείωσε.

Όπως τόνισε τους τελευταίους μήνες στελεχώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου για τη διερεύνηση καταγγελιών κατά στελεχών Εφοριών και κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και τόνισε πως το 2013 θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για την εμπέδωση της διαφάνειας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παρέμβαση Σαμαρά για την 8χρονη

Τέλος στην κραυγή αγωνίας ενός 8χρονου κοριτσιού, που πάσχει από σπάνιο νόσημα και η γραφειοκρατία του στερεί τη θεραπεία, έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Η ιστορία της 8χρονης, η οποία γεννήθηκε με το σπανιότατο σύνδρομο Okamoto, και οι αγωνιώδεις εκκλήσεις της μητέρας της για να έχει τη νοσηλεία, που χρειάζεται για να κρατηθεί στη ζωή, οδήγησαν σήμερα τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ώστε να παρέμβει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει άμεσα με στόχο να αναγνωριστεί και να καταγραφεί ως ασθένεια το σύνδρομο από το οποίο υποφέρει η μικρή Μαρία Ελένη.
Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, «λόγω της εξαιρετικά ιδιαζούσης περίπτωσης ασθενείας» ζήτησε κατ' εξαίρεση έγκριση όλων των απαιτούμενων θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ.
«Έχω ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια και το μόνο που εισπράττω είναι η αδιαφορία του κράτους και η κωλυσιεργία των μηχανισμών του. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό. Η ζωή της κόρης μου είναι ανεκτίμητη και δεν τη διαπραγματεύομαι. Θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για τη σωτηρία της» δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» η μητέρα της 8χρονης.
Όπως σημειώνει, για έξι ολόκληρα χρόνια προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο τους αρμόδιους να αναγνωρίσουν τη σπάνια αυτή νόσο και να εγκρίνουν τις νεότερες θεραπείες στο παιδί της, ώστε να του δώσουν μια ευκαιρία να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται.
Με αφορμή τον θόρυβο, που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει σήμερα ότι διαμορφώνονται οι άξονες ενός συνολικού σχεδίου δράσης για την υποστήριξη όσων πάσχουν, ενώ συγκροτείται Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Παθήσεων, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της.
Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση με συναρμόδια υπουργεία αναφέρει ότι θα προχωρήσει στη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων αντιμετώπισης των σπανίων παθήσεων, όπως η καταγραφή τους, τα κέντρα αναφοράς γι αυτές, αλλά και η υγιεινομική περίθαλψη όσων πάσχουν.
Σημειώνεται ότι η 8χρονη, όπως αναφέρει η μητέρα της, μπορεί να γλιτώσει ένα ακόμη χειρουργείο, καθώς έχει ήδη υποβληθεί σε 10 επεμβάσεις σε διάφορα όργανα, το κόστος των οποίων -όπως επισημαίνει στην εφημερίδα- κάλυψε η οικογένειά της.
Το σύνδρομο Okamoto είναι μια σπάνια νόσος των νεφρών που συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά και στένωση της πνευμονικής αρτηρίας και ψυχοκινητική καθυστέρηση.

Read more...

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ NEWPOST.GR ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ Ραγκούσης για Βενιζέλο: Μετατρέπει το κόμμα σε ένα κακέκτυπο του ΚΟΔΗΣΟ



ragkousis-gia-venizelo-metatrepei-to-komma-se-ena-kakektypo-toy-kodiso 
Άρχισαν τα όργανα και πάλι στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή, αυτή τη φορά,  την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου. Η πρώτη αντίδραση, μετά και τη δήλωση του διαγραφέντος πρώην υπουργού, ήρθε από τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος μιλώντας στο newpost.gr,  εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για καταστροφική πορεία του ΠΑΣΟΚ και εξαπολύει πυρά, προσωπικά στον  Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον, ότι έχει περικλείσει την παράταξη, σ' ένα στικάκι που περιλαμβάνει τη «λίστα Λαγκάρντ».    

 
«Συνεχίζεται η καταστροφική πορεία ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης και οργανωτικής διάλυσης τουΠΑΣΟΚ. Είμαι περίεργος να δω μέχρι πότε θα σιωπούν όλοι όσοι παραμένουν εντός του σημερινού ΠΑΣΟΚ, παρακολουθώντας το τέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και μετατρέπει σε ένα κακέκτυπο του ΚΟΔΗΣΟ μπροστά στα μάτια τους οΕυάγγελος Βενιζέλος

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει καταλύσει κάθε καταστατική νομιμότητα, έχεικαταργήσει κάθε εκλεγμένο όργανο κι έχει καταστρέψει  το ιστορικό, εθνικό και κοινωνικό κεφάλαιο αυτής της παράταξης περικλείοντάς την σ' ένα στικάκι που περιλαμβάνει τη «λίστα Λαγκαρντ», δηλαδή τη λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας τους οποίους άφησε στο απυρόβλητο την στιγμή που απομείωνε τους μισθούς και τις συντάξεις των μη προνομιούχων ελλήνων».
http://newpost.gr

Read more...

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ «Η διαγραφή μου έχει ονοματεπώνυμο - Στηρίζω την κυβέρνηση»



i-diagrafi-moy-exei-onomateponymo-stirizo-tin-kyvernisi
eurokinissi
Αιχμές προς το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη γραπτή δήλωση που εξέδωσε, σχολιάζοντας τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «απόδειξη συρρίκνωσης και αμηχανίας της παράταξης», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η διαγραφή μου έχει πολιτικά υπέυθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο».


Αναλυτικά η δήλωση Λοβέρδου: 

«Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.

Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων. Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές. Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.

Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.

Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης τουσοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου. 

Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις άμεσης δράσης για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται, οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν».
http://newpost.gr

Read more...

Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-Χρυσής Αυγής

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε μέτρα για να περιοριστεί η δράση της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του κανονισμού της Βουλής. Απαντώντας η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για παράσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχει στόχο να καλύψει τη «βρωμιά» του κόμματος του. Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι «Δεν ξέρω εάν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου αλλά ξέρω ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκτός Βουλής».
Δείτε το βίντεο του ALPHA.

 enikos.gr

Read more...

Βερολίνο: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις της Μέρκελ για το ελληνικό χρέος»...



Η Γερμανία αρνείται ότι υπάρχει διάσταση απόψεων Μέρκελ - Σόιμπλε...
Την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για το ελληνικό χρέος παρερμηνεύθηκαν εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. «Η κυρία Μέρκελ δεν είχε...
σκοπό να δώσει την εντύπωση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μετά το 2014-15. Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να εξετάσουν μετά το 2014-15 την κατάσταση. Θα πρέπει να εκτιμήσουν αν η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι «το να συμπεραίνει κανείς κάτι περισσότερο, είναι πολύ ευφάνταστο». Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά εικασίες που θέλουν την καγκελαρία να βρίσκεται σε διάσταση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Bild am Sonntag (Bild της Κυριακής), η γερμανίδα Καγκελάριος, ερωτηθείσα αν το «κούρεμα» του χρέους έχει αναβληθεί ως μετά τις εκλογές στην Γερμανία, είχε δηλώσει:

«Εάν η Ελλάδα μια μέρα τα πηγαίνει και πάλι καλά με τα έσοδά της, χωρίς να δημιουργεί νέα χρέη, τότε θα πρέπει να δούμε την κατάσταση και να την αξιολογήσουμε.

Αυτό όμως δεν θα συμβεί πριν από το 2014-15, εάν όλα εξελιχθούν με βάση το σχέδιο», τοποθέτηση η οποία ερμηνεύθηκε ως «μη απόρριψη» μιας δεύτερης απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να εξετάσουν μετά το 2014-15 την κατάσταση. Θα πρέπει να εκτιμήσουν, αν η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές», διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει και ότι η καγκελάριος δεν είπε τίποτε άλλο από ό,τι είπε και το τελευταίο Eurogroup.

«Το να συμπεραίνει κανείς κάτι περισσότερο, είναι πολύ ευφάνταστο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η επαναξιολόγηση μετά το 2014-15 θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά σε «κούρεμα», ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στις αποφάσεις του Eurogroup και τόνισε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης δεν συζητήθηκε καν, καθώς τόσο η Γερμανία όσο και άλλα κράτη-μέλη έχουν, επιπλέον, σχετικό νομικό κώλυμα.

Απέρριψε δε κατηγορηματικά εικασίες που θέλουν την καγκελαρία να βρίσκεται σε διάσταση με το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της Ελλάδας:

«Υπάρχει απολύτως κοινή θέση της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών σε ό,τι αφορά το πώς θα επανέλθει στην τροχιά του το δεύτερο ελληνικό πακέτο. Αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Ερωτηθείσα σχετικώς με το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους το οποίο τέθηκε σήμερα σε ισχύ, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ εξέφρασε την ελπίδα να είναι επιτυχές και σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσεισήμερα τους ομολόγους του στο Eurogroup...
NEA 


Read more...

«Αφαντοι» 40.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ !...




Με βάση τα στοιχεία της απογραφής στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), η οποία έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2012, από τους 780.000 συνταξιούχους δεν ανταποκρίθηκαν 40.000 δικαιούχοι στην πρόσκληση του...
ταμείου για «Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας» των ασφαλισμένων.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση δίνεται παράταση 15 ημερών στους παραπάνω συνταξιούχους του ΟΓΑ να απογραφούν μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

Σε όσους δεν προσέλθουν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας: «Τα στοιχεία των ελέγχων στους ασφαλιστικούς φορείς καταδεικνύουν την ύπαρξη σημαντικού προβλήματος παραβατικότητας. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αιμορραγία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές, που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας καταβάλλουν μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων»....


Read more...

Λίστες για τη διαθεσιμότητα ζητά από τις Υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης...



Εντός πέντε ημερών... 
Τη βούλησή της να υλοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο -και το συντομότερο δυνατόν- τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα, έδειξε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποστέλλοντας...
ηλεκτρονική φόρμα προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να καταθέσουν αιτήματα για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι πάντως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, «για την άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της θέσης τους, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα στοιχεία που ζητούνται αναφορικά με κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού ΔΕ κατηγορίας».


Τονίζεται δε ότι τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή εντός πέντε ημερών.

Όπως αναφέρεται, τα αιτήματα θα αφορούν την κάλυψη θέσεων προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ειδικοτήτων διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων, διοικητικών δακτυλογράφων, δακτυλογράφων στενογράφων.

Επίσης, οι φορείς υποχρεούνται να αποστείλουν στοιχεία ανά μονάδα, νομό και συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ενώ θα πρέπει και να αιτιολογήσουν το αίτημά τους περιγράφοντας, μεταξύ των άλλων, τον όγκο συναλλαγών που έχουν οι υπηρεσίες με τους πολίτες, το σύνολο των εκκρεμοτήτων, κατά πόσον έχει αποδυναμωθεί η υπηρεσία από τις συνταξιοδοτήσεις ή την αναστολή προσλήψεων, τα ειδικότερα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι κ.λπ.

Όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, αφορούν κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζουν την απορία τους για τη στάση των συνδικαλιστών και ειδικά ορισμένων δημάρχων, στο μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς όπως σημειώνεται «το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερούν την τοποθέτηση των υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στη νέα τους θέση», στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο.

Τονίζουν δε ότι οι όποιες ανησυχίες στο προσωπικό για τη διαθεσιμότητα, θα εξαλειφθούν με την υλοποίηση της κινητικότητας στο δημόσιο.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, εκφράζουν τον προβληματισμό τους με τη στάση που κρατούν οι ίδιοι φορείς στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων. Κι αυτό, όπως επισημαίνουν, διότι με την άρνησή τους να δοθούν τα στοιχεία δεν προχωρά η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που κατηγορούνται για ιδιαιτέρως βαριά πειθαρχικά, ίσως και ποινικά, αδικήματα.
NEA.


Read more...

Θα τρελαθούμε τελείως;...



Διάβασα και τις 19 σελίδες της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε πολλά απίθανα, ξεχωρίζω όμως το καταπληκτικό:

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και το λαό στους δρόµους, να διεκδικεί και να ...αγωνίζεται, δεν...



...υπάρχει σενάριο καταστροφής. Σενάριο καταστροφής είναι το µνηµόνιο και όσα ζούµε σήµερα.
 

Mπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα κυβερνούν και θα παρακινούν και τον κόσμο να...αγωνίζεται στους δρόμους;


Η κυβέρνηση θα διοργανώνει διαδηλώσεις κατά των μέτρων της...κυβέρνησης ή η κυβέρνηση θα διαδηλώνει κατά της...Αντιπολίτευσης; Θα τρελαθούμε τελείως;

parapolitiki.com


Read more...

Σοκ: Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση φέρνει 30 νέα μέτρα ...

Συνολικά τριάντα νέα μέτρα προβλέπει η πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευτεί. Απαιτεί άμεσα να ληφθούν 10 προαπαιτούμενες δράσεις ως τις 13 Δεκεμβρίου, νέα μέτρα για τον Δεκέμβριο και συνολικά 30 μέτρα ως... το επόμενο φθινόπωρο. Στην πρόταση οι 17 υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν αλλά παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα: 1. Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016. 2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων. 3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας. 4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση για την απογραφή όλων των ακινήτων. 5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων. 6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα. 7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των μεγάλων φορολογούμενων (100 ελεγκτές), ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με 50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα. 8. Η απόφαση για την ενίσχυση της δημοσιονομικής διαχείρισης να εφαρμοστεί. Μνημόνια να υπογραφούν και μεταξύ υπουργείων και διαχειριστών των εποπτευόμενων φορέων. Πλαίσιο για την διόρθωση των μεταβιβάσεων από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αποκλίσεων από τους στόχους εντός του έτους και, ενδεχομένως, και τα επόμενα χρόνια. Να ορίζει ρητά ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων θα καταβάλλονται απευθείας σε χωριστό λογαριασμό. Να ορίζει ότι θα υπάρχουν αυτόματες περικοπές δαπανών όταν οι στόχοι χάνονται, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι καθυστερήσεις δεν αυξάνονται. 9. Σύνολο μέτρων για τη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών «εξορθολογισμός του πακέτου παροχών», αύξηση της συμμετοχής στο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη που παρέχεται από ιδιώτες, αναθεώρηση των τελών για τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων και για τις φυσιοθεραπείες, προοδευτική αύξηση των εισφορών που καταβάλλονται από ΟΓΑ σε αυτές του EOΠΠΥ. 10. Μέτρα που συνδέονται με την φαρμακευτική δαπάνη: Νομοθεσία για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών που ενεργοποιεί έκτακτης ανάγκης μέτρα (συμπεριλαμβανομένων π.χ. μείωσης των τιμών), αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Υπουργική απόφαση, θέτοντας το νέο όριο για το 2013 στα 2,4 δισ. ευρώ για εξωτερικούς ασθενείς. Ενημέρωση της λίστας φαρμάκων και επικαιροποίησή του 2 φορές τον χρόνο τουλάχιστο. Nέα μέτρα ως τον Δεκέμβριο: 1. Φορολογική μεταρρύθμιση στο εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων «που στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξάλειψη απαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων». 2. Την αναγκαία πρωτογενή και δευτερογενή νομοθεσία για να διασφαλιστεί η ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων. 3. Δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις εταιρείες ύδρευσης. 4. Μέτρα για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, την εισαγωγή αξιολογήσεων επίδοσης, βελτίωση της χρήσης των τεχνικών αξιολόγησης του κινδύνου και τη θέσπιση και την ενίσχυση ειδικών μονάδων διαχείρισης του χρέους. 5. Εκπόνηση και δημοσίευση ενός σχεδίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές και των επιστροφών φόρων. 6. Ολοκλήρωση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία και ενοποίηση όλων των υπαρχόντων. 7. Νομοθεσία που να επεκτείνει την εφαρμογή της έκπτωσης 5% στις φαρμακευτικές εταιρείες (που υπάρχει για τις νοσοκομειακές τιμές) σε όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε φαρμακεία. 8. Η αύξηση του μεριδίου των γενόσημων φαρμάκων να φτάσει το 35%. 9. Εγκατάσταση εσωτερικών ελεγκτών σε όλα τα νοσοκομεία και την υιοθέτηση των μητρώων ανάληψης υποχρεώσεων. Τα μέτρα που προβλέπει για το 2013: 1. Προεδρικό Διάταγμα για την προσαρμογή των τιμών τελικού χρήστη για χαμηλής τάσης πελάτες. 2. Επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης για δεσμευτικά επί 3 χρόνια ανώτατα όρια δαπανών για τους υποτομείς της γενικής κυβέρνησης. 3. Σχέδια για Στελέχωση υπουργείων. 4. Δημιουργία μίας πολύ πιο αυτόνομης φορολογικής διοίκησης. Καθορισμός βαθμού αυτονομίας, πλαισίου διακυβέρνησης, λογοδοσίας, νομικών εξουσιών του ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και αρχική στελέχωση του οργανισμού. 5. Να εκδώσει και να δημοσιεύσει μια νέα πλήρη πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και ειδικών διατάξεων για την φορολογική και τελωνειακή διοίκηση. 6. Να λειτουργεί η διαδικασία αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου. 7. Μεταφορά σαράντα νέων ακινήτων Μέτρα ως το τέλος του Ιουνίου του 2013: 1. Διασφαλίζει την επίτευξη του στόχου των 2.000 φορολογικών ελέγχων. 2. Θεσπίζει ένα νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών. 3. Εξασφαλίζει ότι όλες οι κεντρικές αρχές προμηθειών χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις για όλους τους διαγωνισμούς- διαδικασίε, σύμφωνα με το capital.gr. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Δεν φεύγει από το ΠΑΣΟΚ η Διαμαντοπούλου...





Άμεσα διέψευσε η Άννα Διαμαντοπούλου το ενδεχόμενο να πάει στη ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις... φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ.

"Ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο δεν υπάρχει", φέρεται να λέει η κυρία Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να πάρει τον δρόμο για την Αγίου Κωνσταντίνου.
Διευκρινίζει παράλληλα ότι δεν έχει σχέση με την πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ.



Πηγή:egiakoumis.com


Read more...

Στο όριο της φτώχειας ζουν 3,4 εκατομμύρια Έλληνες...



Κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας, το δε 21% ζει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με... στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού κοντά στο όριο της φτώχειας, μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με τη Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος (μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το 2011, στην Ελλάδα ζούσαν 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 31% του πληθυσμού. Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 27,7% και το 2008 28,1%.

Στην ΕΕ, 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας ή το 24,2% του πληθυσμού, έναντι 23,4% το 2010 και 23,5% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (49%), στη Ρουμανία και τη Λετονία (40%), στη Λιθουανία (33%) και στην Ουγγαρία και την Ελλάδα (31%). Τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στη Τσεχία (15%), στην Ολλανδία και τη Σουηδία (16%) και στο Λουξεμβούργο και την Αυστρία (17%).

Εξάλλου, το 17% του πληθυσμού της ΕΕ ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ισπανία (22%) και στην Ελλάδα (21%).

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα σημειώθηκαν στην Τσεχία (10%), στην Ολλανδία (11%), στην Αυστρία, τη Δανία και τη Σλοβακία (13%).

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2011 ανήλθε σε 15,2%, έναντι 8,8% στην ΕΕ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ, ξεκινώντας από 1% στο Λουξεμβούργο και τη Σουηδία και φτάνοντας στο 44% στη Βουλγαρία και στο 31% στη Λετονία.

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζούσε σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας, ανήλθε σε 11,8% το 2011, έναντι 10% στην ΕΕ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η μείωση των ποσοστών του πληθυσμού της ΕΕ που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, αποτελεί στόχο-κλειδί της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020.

in.gr


Read more...

Για περιορισμό των εξόδων του Δημοσίου Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση του ΕΟΜΜΕΧ με την ΕΤΕΑΝ



Αθήνα
Η κυβέρνηση, υλοποιώντας το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών με στόχο τη μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία, τη συγχώνευση του ΕΟΜΜΕΧ με απορρόφησή του από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτό έγινε, προσθέτει, με υπογραφή συμβολαίου μεταξύ ΕΟΜΜΕΧ-ΕΤΕΑΝ-Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΕΟΜΜΕΧ (Εθνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας), ιδρύθηκε το 1977 και είκοσι χρόνια μετά (Π.Δ. 159/1997) μετατράπηκε σε ΑΕ.

Σκοπός του ήταν η προαγωγή, προώθηση και στήριξη της ανάπτυξης των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας.

Ωστόσο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, τα τελευταία χρόνια, παρά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του και την αμειβόμενη εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ο οργανισμός αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδά του και εξαρτούσε την οικονομική βιωσιμότητά του από την κρατική επιχορήγηση που αντλούσε από τον τακτικό προϋπολογισμό και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το 2011, σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα μελέτης για την αναδιάρθρωση του ΕΟΜΜΕΧ και κατά εξουσιοδότηση του άρθρου 66 του Ν. 4002/2011, εκδόθηκε υπουργική απόφαση, με την οποία η ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ συγχωνεύεται με απορρόφηση από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, με χρόνο ολοκλήρωσης έξι μηνών, ο οποίος παρατάθηκε για άλλους έξι μήνες.

Με το άρθρο 17 του Ν. 4038/2012, θεσπίστηκαν και οι επιμέρους ρυθμίσεις της συγχώνευσης, που αφορούσαν κυρίως το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΟΜΜΕΧ, τη συνέχιση των δράσεων και αρμοδιοτήτων του, καθώς και την τύχη της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, μέρος του προσωπικού μεταφέρθηκε κατόπιν αξιολόγησης από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ στην τελευταία, προκειμένου να καλύψει τις δικές της ανάγκες, ενώ όσοι κρίθηκαν πλεονάζον προσωπικό, μεταφέρονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, όπως τα Επιμελητήρια.

Οι δράσεις και οι αρμοδιότητες του ΕΟΜΜΕΧ, μεταφέρθηκαν και ασκούνται πλέον από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας η οποία συνεχίζει κανονικά όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τη διαχείριση των οποίων είχε αναλάβει ο Οργανισμός (πχ. Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών).

Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο, η περιουσία της εταιρίας ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Οικονομικών, το οποίο καθίσταται αποκλειστικός κύριος, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, καθώς και κάθε άλλου περιουσιακού στοιχείου, όπως απαιτήσεις από τρίτους, ΚΕΚ κτλ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης του 2011, ο Οργανισμός διέθετε ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία ύψους 31.193.362,57 ευρώ και εμπορική αξία που υπερέβαινε τα 50.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα από την αξιοποίησή της.

Επιπλέον, για τη στέγαση των κεντρικών του υπηρεσιών μισθώνονταν ακίνητα συνολικής επιφάνειας 6.522 τ.μ. στην Αθήνα, με ετήσιο μίσθωμα 800.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, στο Υπουργείο Οικονομικών περιέρχονται και όλα τα αδιάθετα υπόλοιπα των λογαριασμών του ΕΟΜΜΕΧ από παλιά κλεισμένα ή ανενεργά, εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα (της τάξεως των 3,3 εκατ. ευρώ).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτά είναι τα στελέχη της πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του Ανδρέα Λοβέρδου ...

Τα ονόματα των στελεχών που απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή της νέας πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. αλλά και τα ιδρυτικά μέλη της έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Διοικούσα Επιτροπή Αναγνωστόπουλος Κώστας Καθηγητής πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος του... Πολυτεχνείου Ξάνθης. Φυλακίστηκε από την δικτατορία, ως στέλεχος του αντιδικτατΑυτά είναι τα στελέχη της πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του Ανδρέα Λοβέρδουορικού φοιτητικού κινήματος (Ρήγας Φεραίος). Συγγραφέας του βιβλίου «Το αόρατο και το ορατό χέρι» Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2011. Αποστολόπουλος Γιώργος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων. Γίτσας Δημήτρης Δικηγορεί στην Αθήνα, μιλά αγγλικά – γαλλικά. Γκίκα Στέλλα – Μαρία Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο ( Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών) . Κατοικεί στο Αιγάλεω και μιλά Αγγλικά και Τούρκικα. Γκουβέτσου Χρυσαυγή Νομικός , πολιτικός επιστήμονας δικηγορεί στην Αθήνα. Επί σειρά ετών διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου Διγενάκη Ελένη Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι δικηγόρος, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κόττας Γιάννης Δικηγορεί στη Πάτρα. Ήταν μέλος των φίλων του Π.Α.Κ. Ιταλίας, ενεργό μέλος του ιταλικού φοιτητικού κινήματος. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας Λαμπρίδης Διονύσης Πολιτικός Μηχανικός, πτυχιούχος του τμήματος Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και του University of Bradford της Μ. Βρετανίας . Διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών. Είναι δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου. Λοβέρδος Ανδρέας Δικηγόρος , αν. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βουλευτής Β' Αθηνών. Κουτσουρέλης Κώστας Συγγραφέας – νομικός. Δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και στο κοινό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και δημιουργική γραφή στο Ποιητικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σινόπουλου. Μουμτζής Θεοδόσης (Σάκης) Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1976 συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ( Ρήγας Φεραίος), μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αγώνας». Από το 1979 έως και το 2009 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο τομέα του τροφίμου Μπακόλα Ελπινίκη Γιατρός , ακτινολόγος, επιμελήτρια Α' στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μυλωνάς Χρήστος Δικηγόρος , απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Πασσάδη Χριστιαννά Νομικός , Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών. Πασσάς Αργύρης Αν. καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στις Βρυξέλλες, όπου και ειδικεύτηκε στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι συνεργάτης της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου Σκαμνάκης Χριστόφορος Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο γνωστικό πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Ψωμάς Αλέξανδρος Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Υδρολογία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων Ιδρυτικά Μέλη Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα Γαλανοπούλου Ελισάβετ, Χημικός- βιοχημικός Αθήνα Διαμαντίδης Γιώργος, Δημοσιογράφος Αθήνα Ζόγκας Δημήτρης, Οικονομολόγος Αθήνα Καπετανιάς Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αθήνα Καρλαύτης Μάνθος, Γιατρός Φωκίδα Κεκάτος Διονύσης, Αρχιτέκτων μηχανικός Ηλεία Κολεβέντης Φώτης, Συνδικαλιστής 'Αργος Κονταγιάννης Χάρης, Οικονομολόγος Λαμία Kοτρωνόπουλος Αλέκος, Υπάλληλος ΙΚΑ Πάτρα Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός Αθήνα Μαγκαφάς Νίκος, Μαθηματικός Καλάβρυτα Μαλακός Ιωάννης, Οικονομολόγος Λάρισα Μαραθωνίτης Γιώργος, Γιατρός Αθήνα Μερεντίτης Στέλιος, Δικηγόρος Φθιώτιδα Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός Τρίπολη Περράκης Βαγγέλης, Γιατρός Αθήνα Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος Χαλκίδα Σπύρος Σπύρου, Επιχειρηματίας Αθήνα Στεργιόπουλος Γιώργος, Οδοντίατρος Καστοριά Συμωνετάτος Χριστόδουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας Κεφαλονιά Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Επιχειρηματίας Ναύπλιο Τερζούδης Άγγελος Αλεξανδρούπολη Τριανταφυλλίδης Πέτρος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνα Χιώτης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός Αθήνα Χρονάς Αθανάσιος, Πολιτικός επιστήμονας Πειραιάς Χρονόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος Πάτρα Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος Ρέθυμνο Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Ραγκούσης: Εκθετος ο Σαμαράς, από την σκευωρία σε βάρος του Παπανδρέου...



"Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έγινε πρωθυπουργός, ήταν να διορίσει τους καλαματιανούς φίλους του, στην ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και Εθνική Τράπεζα"...
Με σκληρά λόγια κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μίλησε (REAL FM) ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην σκευωρία κατά του Γιώργου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
"Με το σου 'πα, μου ΄πες, κάτι άκουσα, κρεμάσαν έναν άνθρωπο στα μανταλάκια.
 Πρέπει να υπάρξει αντίδραση".
Ο... πρώην υπουργός χαρακτήρισε πολιτικά έκθετο τον Σαμαρά και όπως χαρακτηριστικά είπε "το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έγινε πρωθυπουργός, ήταν να διορίσει τους καλαματιανούς φίλους του στην ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και Εθνική Τράπεζα"...


Read more...

«Ώριμο το αίτημα για μεταρρυθμίσεις» Απαραίτητη η κινητικότητα των υπαλλήλων, λέει ο Αντ.Μανιτάκης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό του κράτους, καθώς το μέτρο της έντονης κινητικότητας των υπαλλήλων στο δημόσιο, υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η μεταρρύθμιση του Κράτους. Θεμέλιος λίθος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη».

Ο κ. Μανιτάκης, αφού εκτίμησε ότι «το αίτημα για μεταρρυθμίσεις είναι ώριμο και τίθεται πιεστικά» από την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο, την κυβέρνηση και από την ίδια τη διοίκηση, σημείωσε ότι «το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα και οι συνθήκες δεν τις ευνοούν. Εγχείρημα δύσκολο έως ακατόρθωτο, απαραίτητο όμως και υπαρξιακής σημασίας για τη χώρα», πρόσθεσε.

Όπως είπε «σε αυτό το πλαίσιο, ο στρατηγικός στόχος που έχουμε εξαρχής θέσει για την πολιτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι η ριζική αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών που περνά μέσα από την αναμόρφωση των διοικητικών μονάδων ή δομών, την αξιολόγηση του προσωπικού, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης και τελικά την αποκατάσταση του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος».

Ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε στους ανασταλτικούς παράγοντες για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού (μη ορθολογικός σχεδιασμός, κομματικό κράτος, στρεβλές πεποιθήσεις, κανόνες πελατειακού κράτους, προσλήψεις χωρίς προγραμματισμό κλπ), σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία μεταρρύθμιση της διοίκησης, «χωρίς ευέλικτο, ορθολογικό και αξιοκρατικό πλαίσιο κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση της αντίληψης ότι ο υπάλληλος του δημοσίου είναι υπάλληλος του κράτους και υπηρετεί το συμφέρον της υπηρεσίας, όπου αυτή τον έχει ανάγκη και ο ίδιος μπορεί να προσφέρει».

Για την ανάγκη της κινητικότητας ο υπουργός ανέφερε ότι οι συνταξιοδοτήσεις μόνο για το 2012 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις 30.000 και πρόσθεσε ότι το τακτικό και έκτακτο προσωπικό του Δημοσίου, μαζί με τις ΔΕΚΟ, ήταν σχεδόν 975.000 το 2009 και εκτιμάται ότι το 2015 θα ανέρχεται σε 695.000, δηλαδή μειωμένο κατά πολύ, από τις 150.000 αποχωρήσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «το 2013 θα προκύψουν κενά τα οποία θα δημιουργήσουν εκρηκτικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία πολλών δημοσίων υπηρεσιών, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», κάτι που θα γίνει με την ενεργοποίηση του προγράμματος κινητικότητας.

Ο κ. Μανιτάκης είπε για το σχέδιο της αναγκαστικής κινητικότητας ότι αφορά «ορισμένο και αντικειμενικά περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων και κατηγοριών», που δεν είχαν αξιολογηθεί. «Αυτούς τους υπαλλήλους μετακινούμε, με διαδικασίες διαφανείς, από υπηρεσίες υπερστελεχωμένες προς υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν επιτακτικές, λειτουργικές ανάγκες σε προσωπικό».

Επανέλαβε δε ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, όπως ασφαλιστικά ταμεία, σε νοσοκομεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, που υπάρχει πάγωμα προσλήψεων, στην προστασία του πολίτη, απελευθερώνοντας ένστολους, που σήμερα ασχολούνται με διοικητικά και όχι αστυνομικά καθήκοντα, αλλά και στην παιδεία, όπου εκπαιδευτικοί καλύπτουν διοικητικές θέσεις.

«Η κινητικότητα, όπως την έχουμε σχεδιάσει», υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης, «αποβλέπει στη δημιουργία και λειτουργία ενός υποδείγματος ορθολογικού, αξιοκρατικού, ολοκληρωμένου, που θα εστιάζει στα προσόντα, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες κάθε εργαζόμενου και φυσικά στο συμφέρον της υπηρεσίας».

Η κινητικότητα, κατά τον υπουργό, υπακούει στους κανόνες μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και πρώτον διατρέχει το σύνολο της καριέρας του κρατικού υπαλλήλου από την είσοδό του έως και τη λήξη της εργασιακής του σχέσης με τον δημόσιο τομέα· δεύτερον στηρίζεται σε μια συνεκτική πολιτική κινήτρων, όχι μόνο με τη μορφή αμοιβών.

Ο κ. Μανιτάκης στάθηκε και στο ζήτημα της «απομάκρυνσης των διαπιστωμένων ανεπαρκών και ακατάλληλων υπαλλήλων» και δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει, με τήρηση της νομιμότητας, το πειθαρχικό δίκαιο, που έχει πλέον γίνει αυστηρότερο.

Ο υπουργός είπε τέλος ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, όπως η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, οι διαθέσιμοι πόροι, που απαιτούνται για την υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων, ενώ τόνισε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα επικεντρωθεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι «μία διοίκηση πολιτικά ουδέτερη, ακομμάτιστη, ίση απέναντι σε όλους τους πολίτες και ανεπηρέαστη από τις ρουσφετολογικές και αδιαφανείς πελατειακές πιέσεις».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ρήξη μετά την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ Διαγραφή Λοβέρδου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Βενιζέλος



Παλαιότερη φωτογραφία των δύο πολιτικών, η οποία αποδείχθηκε προφητική
Παλαιότερη φωτογραφία των δύο πολιτικών, η οποία αποδείχθηκε προφητική   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Τη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ώρες μετά τη δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης από τον πρώην υπουργό.

«Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν» αναφέρεται- μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του προέδρου.

Όλη η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

«Tην επομένη της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και της επίσημης έναρξης των εργασιών που οδηγούν στο Συντακτικό Συνέδριο της Παράταξης, το Φεβρουάριο και την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λοβέρδος έκανε την επιλογή να ιδρύσει την κίνησή του. Όχι ως ρεύμα ή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως αφετηρία συγκρότησης άλλου κόμματος.

» Για λόγους εθνικού συμφέροντος, προκειμένου δηλαδή να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα και να τελειώσει ομαλά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και πιστωτές μας, ανέχθηκα επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές. Είχα την ελπίδα, ότι μετά την απόφαση του Eurogroup και την επανεμφάνιση του στα κομματικά όργανα, ο κ. Λοβέρδος θα έκλεινε τον κύκλο της αβεβαιότητάς του και θα επανεντασσόταν στις συλλογικές λειτουργίες της Παράταξης.

» Δυστυχώς αυτό διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και  δυσκολίες, ένα νέο 'εμείς', κάποιος διάλεξε το 'εγώ'. Κρίμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών.

» Εφόσον ο κ. Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον κ. πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ανήκει πλέον ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.»

Ανδρέας Λοβέρδος: Στηρίζω την κυβέρνηση

Η απάντηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.

» Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων. Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές.

» Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές. Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.

» Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.

» Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου. Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις άμεσης δράσης για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται, οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν.»
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Βαξεβάνης: Στη λίστα Λαγκάρντ δεν υπάρχει όνομα «Μαργαρίτα Παπανδρέου» ...




«Σπέρνουν ψευδοειδήσεις και ψευτοαποκαλύψεις για τη λίστα όσοι την απέκρυπταν με σκοπό τη σύγχυση» ...

Θέση σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου με τη Λίστα Λαγκάρντ (εδώ) πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης, κάτι που...

τον τιμά ιδιαιτέρως. Να τι έγραψε ο ίδιος στο Twitter:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν όμως και τα σχόλια του ανθρώπου που δημοσίευσε τη λίστα στο περιοδικό Hot Doc και για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι αρμόδιες αρχές τη λίστα:

























parapolitiki.com


Read more...