Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός από τον Γ.Μαυραγάνη Μηχανισμοί πάταξης της φαινομένων διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομικών


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών του τελευταίους μήνες για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο υφυπουργός εστίασε στη σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, στη σύνταξη κώδικα φορολογικών διαδικασιών, στη θέσπιση στόχων για στο φορολογικό μηχανισμό και την αξιολόγηση ανά τρίμηνο και τόνισε πως πλέον θα γίνεται περιοδική εναλλαγή προσωπικού στο μηχανισμό για τη διενέργεια των ελέγχων.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στη θέσπιση θέσης Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με πενταετή θητεία, τονίζοντας πως ήδη έχει δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης. Ο ίδιος έδωσε βάρος στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στη θεσμοθέτηση μηχανισμών πάταξης των έκνομων συμπεριφορών.

«Το πρόβλημα της διαφθοράς επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί καίρια και για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς», σημείωσε.

Όπως τόνισε τους τελευταίους μήνες στελεχώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου για τη διερεύνηση καταγγελιών κατά στελεχών Εφοριών και κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου και τόνισε πως το 2013 θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για την εμπέδωση της διαφάνειας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: