Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, σε βάθος δεκαετίας, αρχίζει την Τρίτη 26 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σχετικό αίτημα στο...
υπουργείο Οικονομικών. Ο έλεγχος, που θα γίνει από ορκωτούς ελεγκτές, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα τρίμηνο ενώ θα πραγματοποιηθεί και σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ήρθαν στο Δήμο, από τη πρώην Νομαρχία Πειραιά. «Παρά τη δραματική έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου», δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και είπε ότι «καλό θα είναι, αν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο σε όλους τους φορείς του δημοσίου που έγινε διαχείριση δημόσιου χρήματος, προκειμένου να ξέρει και ο πολίτης με ποιους έχει να κάνει, ώστε να μην πέφτει η υποψία επί δικαίων και αδίκων».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6161.html

Read more...

Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις Τελεσίγραφο Σόιμπλε στη Λευκωσία για συμφωνία με την τρόικα


«Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες», λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στην κυπριακή κυβέρνηση
«Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες», λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στην κυπριακή κυβέρνηση   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Aθήνα
Αυστηρό τελεσίγραφο στην κυπριακή κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους του πακέτου διάσωσης που θέτει η τρόικα, απευθύνει  ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, αφήνοντας, μάλιστα, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο κ. Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας.
«Εδώ και τώρα, ενόσω οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα» εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεχθεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο, είπε.
«Μόνον όταν η τρόικα εκτιμήσει ότι υφίσταται ένα σχέδιο, το οποίο δίνει μια λύση στα προβλήματα της Κύπρου και το οποίο συμμορφώνεται προς τους κανόνες, το Eurogroup θα μπορέσει να εξετάσει το πρόβλημα», συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να βοηθήσουν την Κύπρο, αλλά οι κανόνες οφείλουν να γίνουν σεβαστοί, η βοήθεια πρέπει να είναι η αρμόζουσα και το πρόγραμμα πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στη ρίζα τους», πρόσθεσε.
«Δεν προτείναμε εμπλοκή των καταθετών»
Ένας από τους όρους που έχουν τεθεί στην Κύπρο είναι «ότι οι καταθέσεις που είναι χαμηλότερες από 100.000 ευρώ δεν θα θίγονται» από τις λύσεις που θα προταθούν, επισήμανε.
«Οι κύπριοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους. Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες. Η γερμανική θέση ήταν η ίδια με αυτή του ΔΝΤ: εάν οι δύο κυριότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο, τις ζημίες θα έπρεπε να τις επωμιστούν οι μέτοχοί τους [...] Αλλά οι (κύπριοι) αξιωματούχοι δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν», δήλωσε.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θέλει η Κύπρος να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «είμαι γνωστός ως κάποιος που δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να τον εκφοβίσει».
«Έχω επίγνωση της ευθύνης μου για την σταθερότητα του ευρώ, αλλά εάν λαμβανόταν μια κακή απόφαση, αυτό θα ήταν κακό για το ευρώ», τόνισε.
«Η Κύπρος σε κάθε περίπτωση έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο. Και αυτό δεν οφείλεται στην ευρωπαϊκή ακαμψία, αλλά σε ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο δεν λειτουργεί πλέον», ανέφερε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Παρατράγουδα πριν από την παρέλαση Μικροένταση και μία προσαγωγή στην πλατεία Συντάγματος


Στιγμιότυπο από το μικροέπεισόδιο. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.
Στιγμιότυπο από το μικροέπεισόδιο. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ένα άτομο προσήχθη στη διάρκεια μικροέντασης που υπήρξε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» διαμαρτυρήθηκαν για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και τον αποκλεισμό της περιοχής.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους προς την οδό Ερμού, υπήρξαν διαπληκτισμοί στη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε την προσαγωγή του ατόμου, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι στέλεχος της «Σπίθας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Προδόθηκε ο Πρόεδρος» Να κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι της καταστροφής ζητά ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου


Ο αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αισθάνεται προδομένος από τους συνεργάτες του γιατί πήγαν «αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι» στο Eurogroup
Ο αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αισθάνεται προδομένος από τους συνεργάτες του γιατί πήγαν «αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι» στο Eurogroup   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τα τραγικά αδιέξοδα της κυπριακής οικονομίας, πολιτικοί και τραπεζίτες, να κάτσουν στο σκαμνί, όπως είπε χαρακτηριστικά και κάποιοι να πάνε και φυλακή.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ακόμη ότι η Κυπρος πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Εξάλλου, σε συνέντευξή του στον Sky, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αισθάνεται προδομένος από τους συνεργάτες του γιατί πήγαν «αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι» στο Eurogroup.
Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος του ομολόγησε ότι νοιώθει πολύ προδομένος «από τους "δικούς του" και από το υπουργείο Οικονομικών και από την Κεντρική Τράπεζα γιατί πήγαν αμελέτητοι (στις Βρυξέλλες)».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΕ "ΚΑΛΗ" ΚΑΙ "ΚΑΚΗ" ΤΡΑΠΕΖΑ...


Γράφει ο... Μιχάλης Βιολάρης
Αγαπητό Fimotro,
Δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός τηςΛαϊκής Τράπεζας σε καλή και κακήτράπεζα. Η εξέλιξη αυτή θα πλήξει τους μετόχους, τους ομολογιούχους, τους κατόχους τραπεζικών ομολόγων, τους καταθέτες και τους...
τραπεζικούς υπαλλήλους. Επίσης την αξιοπιστία ολόκληρης της Κύπρου.
Αν συμβεί αυτό το "όχι" της κυπριακής Βουλής θα μπορεί να χαρακτηριστεί προδοσία.
Διότι ενώ εγνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν τις μετέπειτα εξελίξεις και ενώ δεν είχαν αξιόπιστο plan b εψήφισαν όπως εψήφισαν και οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο όλους όσοι σχετίζονται με την λαϊκή τράπεζα, τις κυπριακές τράπεζες και την κυπριακή οικονομία. Το φερόμενο Plan b της κυπριακής Βουλής και κυπριακής κυβέρνησης είναι πολύ χειρότερο από το σχέδιο που απέρριψαν.
Πρέπει να εξηγηθεί γιατί εψήφισαν με αυτό τον τρόπο υπό αυτές τις συνθήκες. Τι συμβαίνει; Είναι θέμα ανικανότητας ή θέμα συμφερόντων όπως φημολογείται, δεδομένου ότι οι κύπριοι θεωρούνται ως πολύ ικανοί.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1439.html

Read more...

Μπλόκα στα σύνορα Συναγερμός σε Ήπειρο και Θεσσαλία μετά την απόδραση από τη φυλακή Τρικάλων


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Τρίκαλα
Μπλόκα στην ελληνοαλβανική μεθόριο και κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών στην Ήπειρο έχει προκαλέσει η αιματηρή απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων. Για «άρτια οργανωμένο σχέδιο» μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης που επισκέφθηκε τη φυλακή. Δύο από τους δραπέτες συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κρηνίτσα Τρικάλων, ενώ το βαν που χρησιμοποίησαν οι δραπέτες βρέθηκε καμένο στη Νίκαια Λάρισας.

Από τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ γίνονται περιπολίες στα βουνά όπου υπάρχουν περάσματα για την γειτονική χώρα.

Οι αστυνομικοί έχουν επίσης μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ την νύχτα θα χρησιμοποιήσουν και θερμικές κάμερες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στη φυλακή, στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού βρέθηκαν δύο μαχαίρια, πέντε λάμες και τέσσερις σέγες κοπής μετάλλων -που οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο κρατούμενος ενδεχομένως ετοίμαζε νέα απόπειρα απόδρασης.

Παράληλα, ο Αντ.Ρουπακιώτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και συνομίλησε με τους δύο τραυματισμένους φύλακες, και τις φυλακές μαζί με τον υφυπουργό Κ.Καραγκούνη και τον γενικό γραμματέα Μαρ. Σκανδάμη.

Στη φυλακή, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τις σκοπιές και φεύγοντας είπε ότι «εκτελέστηκε ένα άρτιο οργανωμένο σχέδιο». Πρόκειται,είπε, για «καταδρομική επιχείρηση» στην οποία ρίχτηκαν «εκατοντάδες σφαιρών, χειροβομβίδες από τις οποίες έσκασαν πέντε, τραυματίστηκαν βαριά, ευτυχώς όμως απέφυγαν τον κίνδυνο κατά της ζωής τους, δύο μέλη της εξωτερικής φρουράς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο της αστυνομίας καθώς και το αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.

Ρουπακιώτης: «Πρωτοφανής η επιχείρηση»


«Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα» είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για δεύτερη απόπειρα με δύο τραυματίες, με σκοπιές που δεν είναι θωρακισμένες, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι ήδη έχουμε σχεδιάσει και πολύ σύντομα θα καλύψουμε ανάγκες που παρουσιάζει το σύστημα, των φυλακών στη χώρα μας. Μη λησμονείτε, πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκες που για την κάλυψή τους απαιτούν ένα χρόνο. Εμείς τον χρόνο αυτό θα τον συντμήσουμε.

Για το αν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς οι Τρικαλινοί πολίτες με τους δραπέτες, ανέφερε «απολύτως».

«Σήμερα, συμπλήρωσε, το έγκλημα έχει πάρει διαστάσεις και έχει αλλάξει μορφή. Όσον αφορά τους δραπέτες, μας έχουν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της αστυνομίας ότι συνεχίζουν τις έρευνες και πιστεύουμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο» είπε.

Τέλος ανέφερε, όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκια, πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...