Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αυξάνεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία Ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

«Ισοπαλία» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής».

Η ΝΔ χάνει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με το Σεπτέμβριο (από 19,6% σε 18,7%), το ΠΑΣΟΚ δύο μονάδες (από 7,3% σε 5,2&) και η ΔΗΜΑΡ μία (από 4,8% σε 3,8%).

Τις απώλειες που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου δεν τις καρπώνεται κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε η αξιωματική, που εμφανίζεται κι αυτή με απώλεια δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα μόλις 0,1% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Ν.Δ, ενώ η «ισοπαλία» αυτή αποτυπώνεται και στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με 28%, ΝΔ δεύτερη με 27,8%.

Ειδικότερα, πρώτο κόμμα με 18,8% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη θέση με 18,7% η ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Επίσης, στην έρευνα διακρίνεται μια αίσθηση υπέρβασης των αδιεξόδων και της κρισιμότητας των περιστάσεων για τη χώρα.

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, είναι ισχυρά πλειοψηφικό με 62% (σχεδόν δύο στους τρεις), παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο δέκα ποσοστιαίων μονάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, η εικόνα του κομματικού και ευρύτερα του πολιτικού συστήματος, συνεχίζει να επιδεινώνεται. Η πολιτική εμπιστοσύνη (η οποία μετράται με την εμπιστοσύνη προς τον ύψιστο θεσμό της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο) πέφτει και πάλι (μέση τιμή στην κλίμακα 0-10, μόλις 2,6).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 37% των ερωτηθέντων βαθμολογούν την εμπιστοσύνη που νιώθουν για το Κοινοβούλιο με 0 (μηδέν), δηλαδή με τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία.

Τέλος, δεν καταγράφονται σημαντικές ανακατατάξεις στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου.

Ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά σε σταθερά φθίνουσα τροχιά, και ανάλογη τροχιά ακολουθούν όλοι οι αρχηγοί, με εξαίρεση τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που εμφανίζει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει 44% και ο Αλεξης Τσίπρας 36%.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της VPRC για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 29,5% όταν στη δημοσκόπηση της Metron Analysis τα αντίστοιχα ποσοστά, με αναγωγή, είναι 28% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 27,8% για τη ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση της VPRC λοιπόν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 29,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ποσοστό 6% συγκεντρώνει το «άλλο κόμμα», ενώ η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα συγκεντρώνουν το 32,2%.

Στην παράσταση νίκης, πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ με 31,6% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,5%, η ΔΗΜΑΡ με 0,4% και το ΚΚΕ με 0,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο «κανένας», που συγκεντρώνει ποσοστό 45%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 21,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2% και ακολουθούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 2,8% και η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.
.protothema.gr

Read more...

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ «Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ»



papandreoy-kai-papakonstantinoy-eixan-sxedio-kai-mas-pigan-me-to-zori-sto-dnt 
Σε μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη όψη» ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ. 

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Επιπλέον υποστήριξε ότι στο σχέδιο αυτό αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου. 

Για τις αποκαλύψεις του κ. Λοβέρδου, το στέλεχος της ΝΔ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολίασε στο λογαριασμό του στο twitter: 

«Τρέχει στη ΝΕΤ αποκαλυπτική συνέντευξη Λοβέρδου που στην ουσία λέει ότι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είναι υπόλογοι για υπαγωγή στο ΔΝΤ. Ο Λοβέρδος που ξέρει τα πράγματα από μέσα λέει ότι λέω εγώ από καιρό και είπα με ξεκάθαρο τρόπο την Πέμπτη το μεσημέρι. Τι λένε Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τις αποκαλύψεις Λοβέρδου;»
http://newpost.gr

Read more...

Συναυλία στο Σύνταγμα Χιλιάδες κόσμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας


«Έξω οι νεοναζί» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα της κινητοποίησης
«Έξω οι νεοναζί» είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα της κινητοποίησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χιλιάδες κόσμου πήραν μέρος το μεσημέρι του Σαββάτου στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό ρατσιστικής βίας, την άγρια δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη με μαχαίρι στα Πετράλωνα.

Μετά από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα όπου και έγινε συναυλία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν πάνω από 4.000 άτομα.

11 φωτογραφίες


Πριν από την συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα κουβάλησαν στην πλατεία Κοτζιά το φέρετρο με τη σορό του θύματος και προσευχήθηκαν.

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετείχαν δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα, νεολαίες κομμάτων και πολιτικές οργανώσεις, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι φιλάθλων ομάδων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, δήμοι, η ΑΔΕΔΥ και η ΚΕΔΕ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η διεθνής διάσταση της κίνησης, καθώς το Σάββατο έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Στη συναυλία συμμετείχαν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ με μείωσεις 30% στους μισθούς τους...



Αποδέχθηκαν την πρόταση για μείωση 30% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας οι συνδικαλιστικές ενώσεις της τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που...
είχαν το Σάββατο το μεσημέρι με την διοίκηση.

Οπως είχε γράψει  το iefimerida.gr μετά από μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησης της Τράπεζας, η Τρόικα δέχθηκε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας στο ΤΤ, αρκεί να μειωθούν κατά 30% οι αποδοχές των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποίηθηκε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας και στις συνδικαλιστικές ενώσεις προκειμένουν να εξεταστεί αν θα γίνει δεκτή από τους δεύτερους η πρόταση της Τρόικα...


Read more...

Το χαμένο video από την καταστροφή της Σμύρνης .....




Ένα βίντεο -ντοκουμέντο- από την καταστροφή της Σμύρνης, έρχεται να αποδείξει για μια κόμη φορά, ότι δεν επρόκειτο για έναν "συνωστισμό" στην παραλία της Σμύρνης.
Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο...
«Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο της Τουρκίας. Αργότερα,διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) και μάλιστα, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτά με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, κινηματογραφιστής ο ίδιος, βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και το διέσωσε από τη φθορά του χρόνου, μετατρέποντάς το σε ψηφιακή μορφή, πριν την ολοκληρωτική του αποσύνθεση.
Ένα ντοκουμέντο που αξίζει να το δείτε (klik).


Read more...

Άνδρας προτείνει όπλο κατά του ηγέτη τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία...




Το περιστατικό απαθανατίστηκε από τον τηλεοπτικό φακό. ..
Στη σύλληψη ενός 25χρονου άνδρα, ο οποίος προέτεινε όπλο κατά του επικεφαλής του κόμματος της τουρκικής μειονότητας στη Βουλγαρία προχώρησε η Αστυνομία.

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του...
ετήσιου συνεδρίου του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) στη Σόφια, ενόσω ο επί σειρά ετών πρόεδρος του κόμματος, Αχμέντ Ντογκάν, βρισκόταν στο βήμα.

Εκείνη τη στιγμή, ένας νεαρός άνδρας που βρισκόταν στο ακροατήριο όρμησε στη σκηνή και προέτεινε απειλητικά ένα όπλο προς το μέρος του 58χρονου Ντογκάν.

Οι άνδρες ασφαλείας επενέβησαν άμεσα, χωρίς να λάβουν χώρα πυροβολισμοί. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τους φρουρούς να ξυλοκοπούν τον νεαρό άνδρα, προτού η Αστυνομία τον θέσει υπό κράτηση.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ούτε έχει αποσαφηνιστεί εάν είχε πρόθεση να βλάψει τον Ντογκάν.

Στην κατοχή του 25χρονου συλληφθέντα, ο οποίος φέρεται να προέρχεται από την πόλη Μπουργκάς βρέθηκαν, πέραν του όπλου, και δύο μαχαίρια.

Το φιλελεύθερο κόμμα MRF έχει μακρά ιστορία στην πολιτική ιστορία της Βουλγαρίας και εκπροσωπεί την τουρκική και μουσουλμανική μειονότητα που αποτελεί το12% του συνολικού πληθυσμού των 7,3 εκατομμυρίων της χώρας.

Ο ίδιος ο Αχμέντ Ντογκάν, που υπηρετεί ως πρόεδρος του κόμματος επί 24 χρόνια, είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας. Το MRF ήταν κυβερνητικός εταίρος στην προηγούμενη κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας...
skai.gr


Read more...