Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 24,4% και 23,1% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ



Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 24,4% και 23,1% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Δύο νέες δημοσκοπήσεις βάζουν φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό και ανατρέπουν τις προβλέψεις. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία στις σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύονται αύριο, Κυριακή, στις εφημερίδες Πρώτο Θέμα και Real News, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ εμφανίζονται ελαφρώς ενισχυμένα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Το πρωί δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα Metro έδειχνε να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Real News, στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ 24,4%
ΣΥΡΙΖΑ 23,8%
ΠΑΣΟΚ 14,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%
ΚΚΕ 5,9%
Χρυσή Αυγή 5,8%
ΔΗΜΑΡ 6,9%
Οικολόγοι -Πράσινοι 2,3%
ΛΑΟΣ 1,3%
ΔΗΣΥ 1,7%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%
ΔΡΑΣΗ, 0,8%
Άλλο κόμμα 2,2%.

Στην δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων:

ΝΔ 23,1%
ΣΥΡΙΖΑ 21,4%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
ΚΚΕ 5,2%
Χρυσή Αυγή 5,2%
ΔΗΜΑΡ 6%
Άλλο κόμμα 7,7%
Αναποφάσιστοι 12%.

Read more...

Από το Eurogroup ζήτησαν δημοψήφισμα οι Ευρωπαίοι



Από το Eurogroup ζήτησαν δημοψήφισμα οι Ευρωπαίοι
Νέα στοιχεία προκύπτουν, σχετικά με την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μαζί με τις εκλογές για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η κ. Μέρκελ όντως πρότεινε το δημοψήφισμα, αλλά το θέμα είχε τεθεί ήδη στο τραπέζι του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

  
Παρά την επίσημη διάψευση του Βερολίνου χθες, η έκδοση του γερμανικού περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, αναφέρει πως η κ. Μέρκελ τηλεφώνησε στον Κάρολο Παπούλια, εξ' ονόματος όλων των ηγετών της Ευρωζώνης και όχι ως καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ η ίδια περίμενε πως η τηλεφωνική συνομιλία θα παρέμενε εμπιστευτική.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στο περιοδικό, η ιδέα για το δημοψήφισμα δεν είναι προέκυψε ξαφνικά, καθώς είχε διατυπωθεί πρώτα από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών και στενό συνεργάτη της κ. Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη Δευτέρα. 

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι οι «16» αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα και ζήτησε  στο δημοψήφισμα το «ναι» στο ευρώ ναι σημαίνει «ναι» στην τήρηση των δεσμεύσεων. 

Αλλά και ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ παρενέβη, σύμφωνα με τον Der Spiegel, και απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, είπε:  «Γνωρίζετε ότι αν κάναμε μια μυστική ψηφοφορία μεταξύ μας για την παραμονή σας στο ευρώ, το αποτελέσμα θα ήταν εναντίον σας;».

Ενώ υπογράμμισε πως οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. 

Ακόμη, και το δημοσίευμα της Süddeutsche αναφέρει ότι η πρόταση για δημοψήφισμα τέθηκε στο Eurogroup, με τους 16 υπουργούς Οικονομικών να ζητούν από τον κ. Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Σαχινίδη διαψεύδουν ότι υπήρξε τέτοια συζήτηση και ότι ζητήθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών να μεταφέρει το αίτημα στην Αθήνα.         

Read more...

ΕΛΕΝΗ ΔΕΔΟΥΣΗ – Tοποθέτηση στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουμε κάτι κοινό, μας ενώνουν οι αξίες και τα ιδανικά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οι περισσότεροι από εμάς φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί εμείς αλλάξαμε, αλλά γιατί αυτό μεταλλάχτηκε από σοσιαλιστικό κίνημα σε νεοφιλελεύθερο μόρφωμα, από ένα ανοιχτό κόμμα σε γραφειοκρατικό οργανισμό.
Εντάχθηκα στην Κοινωνική Συμφωνία, γιατί θεωρώ ότι μέσα από αυτόν τον πολιτικό φορέα θα συμβάλλω και εγώ στην πραγμάτωση του οράματός μας που αποτελεί αναγκαιότητα της εποχής μας, στην ανασυγκρότηση της σοσιαλιστικής αριστεράς.
Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Συντελούνται με γρήγορο ρυθμό αλλαγές ριζικές στις οικονομικές και κοινωνικές δομές. Η σύγχρονη Αριστερά καλείται να δώσει απαντήσεις στα νέα δεδομένα όπως: στη βίαιη επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των αγορών, στην απαξίωση της εργασίας και του προϊόντος της.
Οφείλει να πάρει θέση αναφορικά με τη φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού, θέλουμε την Ευρώπη της αγοράς και των ανισοτήτων ή την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής; Οφείλει επίσης να απαντήσει πως θα επέλθει η διέξοδος από την κρίση, με τη δημοσιονομική πειθαρχία η με μια επιθετική, αναπτυξιακή στρατηγική;
Εμείς ως Κοινωνική Συμφωνία διαπνεόμαστε από διαχρονικές αξίες και ιδανικά, κουβαλάμε στην πλάτη μας την ιστορική παρακαταθήκη της δημοκρατικής παράταξης και των λαϊκών αγώνων, που το 1981 με τον ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου, έγιναν δύναμη ανατροπής. Μετουσιώνοντας, λοιπόν , όλη αυτήν την παρακαταθήκη, μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, αλλά και να καταδείξουμε ότι ο δρόμος του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί εφικτή πρόταση που θα οδηγήσει σε προοδευτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πρόταγμά μας είναι να εμπνεύσουμε την κοινωνία,
να δώσουμε όραμα και για να πραγματοποιηθούν αυτά πρέπει να βγούμε στην κοινωνία για να εκφράσουμε τα ‘’ θέλω ‘’ της. Χρειάζεται να είμαστε και εμείς ανοιχτοί προς αυτήν, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες. Οφείλουμε να είμαστε παντού, στους χώρους εργασίας, με τη στήριξη αυτόνομων συνδικαλιστικών παρατάξεων, δίπλα στους νέους, στον πολίτη, δίνοντας μέσα από μια διαλεκτική διαδικασία (θέση, αντίθεση, σύνθεση), δύναμη στην κοινωνία. Έτσι ο πολίτης θα καταστεί μέτοχος των εξελίξεων αποκτώντας η δημοκρατία μας ουσιαστικό νόημα.
Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές επιβάλλεται να αποφασίσουμε για την περαιτέρω πορεία μας. Το μήνυμα που έδωσε ο λαός στις 6 του Μάη είναι η αντίστασή του στην στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού, όπως εκφράζεται μέσα από τα Μνημόνια. Επομένως οφείλουμε να πράξουμε έχοντάς αυτό ως γνώμονα. Για να πραγματωθεί, πιστεύω ότι οφείλουμε να συνεργαστούμε εκλογικά με τις αντινεοφιλελεύθερες, αριστερές δυνάμεις, αλλά με βασική προϋπόθεση να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και τα γνήσια σοσιαλιστικά και πατριωτικά χαρακτηρίστηκα μας.

Read more...

Η Λούκα λέει ναι...Ο Καστανίδης όχι


«Διμερή»  συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε «ανένταχτους» και «κοινωνικά δίκτυα».

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο προς τις εκλογές ή εάν θα επιδιώξει συνεργασίες.
Ως προς την πρώτη προοπτική, υποστήριξε ότι βασικό μειονέκτημα είναι η πόλωση που θα υπάρξει και που θα «δυσκολέψει»  τα μικρά κόμματα.

Αναφορικά με την «δεύτερη επιλογή», μίλησε για διμερή ή τριμερή συνεργασία με τα προαναφερθέντα κόμματα στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας, ωστόσο ανέφερε ότι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν «αποκλείσει» μια τέτοια «δυνατότητα».
 Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα προχωρήσει σε διμερή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτή είναι «εφικτή», ή απλά θα στηρίξει τον «αριστερό πόλο», αλλά, όπως είπε «θα μείνουμε εκλογικά αμέτοχοι».

 «Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε», είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

«Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή, προεκλογικά», εισηγήθηκε ο Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για το πώς η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την «πολιτική αυτονομία» της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο «προοδευτικός, αριστερός πόλος» δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.

«Μακάρι να γινόταν τώρα», τόνισε, παραπέμποντας στην αδυναμία των κομμάτων της αριστεράς να «συνεννοηθούν»  μεταξύ τους.

 Μιλώντας επί προσωπικού, όπως διευκρίνισε, ο κ. Καστανίδης είπε ότι θα στηρίξει τον «δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο» και σημείωσε ότι για να το κάνει αυτό δεν έχει ανάγκη να γυρίσει σε «άλλες πολιτικές στέγες» για να εκλεγεί βουλευτής.

«Θα δώσω την ψήφο μου στην αριστερά αλλά χωρίς να γίνω γυρολόγος, θα μείνω απλώς πιστός στρατιώτης της Κοινωνικής Συμφωνίας»  κατέληξε, εισπράττοντας και ο ίδιος από την πλευρά του, το χειροκρότημα των στελεχών του κόμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 enikos.gr

Read more...

Ο Πόντος... στο ΣύνταγμαΟ Πόντος... στο Σύνταγμα



Με πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία και τη θυροκόλληση ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ποντική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πλατεία Συντάγματος.

Πλήθος κόσμου σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κόκκινα τριαντάφυλλα σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000 εις μνήμην του αντίστοιχου αριθμού δολοφονημένων,από την Τουρκία ,Ποντίων το 1919. Μετά την κατάθεση στεφάνων από τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρη Χρυσοστόμου, αντιπροσωπία εκπροσώπων Ποντιακών Ομοσπονδιών, και του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής κ. Χάρη Πασβαντίδη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας "Αθάνατοι", ενώ δεκάδες μαύρα μπαλόνια πέταξαν προς τον Αττικό ουρανό.

Παράλληλα, επί της πλατείας Συντάγματος είχαν στηθεί από νωρίς περίπτερα από τα οποία οι πολίτες μπορούσαν να ενημερωθούν και να προμηθευθούν βιβλία, και dvd αλλά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη γενοκτονία, υπό τους ήχους Ποντιακών τραγουδιών.

"Μνημονεύουμε τις 353.000 Ποντίους που σφαγιάστηκαν από το μαχαίρι του Κεμάλ, αφού ό,τι είμαστε και ό,τι έχουμε σήμερα το χρωστούμε σε αυτούς" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της περιφέρειας των ποντιακών ομοσπονδιών Νοτίου Ελλάδας και νήσων κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ζητώντας τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.    .enikos.gr

Read more...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ


«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την...
αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε ανένταχτους και κοινωνικά δίκτυα.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο προς τις εκλογές ή εάν θα επιδιώξει συνεργασίες.

Ως προς την πρώτη προοπτική, υποστήριξε ότι βασικό μειονέκτημα είναι η πόλωση που θα υπάρξει και θα δυσκολέψει τα μικρά κόμματα.

Αναφορικά με την δεύτερη επιλογή, μίλησε για διμερή ή τριμερή συνεργασία με τα προαναφερθέντα κόμματα στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας, ωστόσο ανέφερε ότι τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν αποκλείσει μια τέτοια δυνατότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα προχωρήσει σε διμερή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτή είναι εφικτή, ή απλά θα στηρίξει τον «αριστερό πόλο», αλλά όπως είπε «θα μείνουμε εκλογικά αμέτοχοι».

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε» είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

«Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή προεκλογικά» εισηγήθηκε ο Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για το πώς η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την πολιτική αυτονομία της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο προοδευτικός, αριστερός πόλος δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.

«Μακάρι να γινόταν τώρα» συμπλήρωσε παραπέμποντας στην αδυναμία των κομμάτων της Αριστεράς να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Μιλώντας επί προσωπικού, όπως διευκρίνισε, ο κ. Καστανίδης είπε ότι θα στηρίξει τον «δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο» και σημείωσε ότι για να το κάνει αυτό δεν έχει ανάγκη να γυρίσει σε άλλες πολιτικές στέγες, για να εκλεγεί βουλευτής.

«Θα δώσω την ψήφο μου στην Αριστερά, αλλά χωρίς να γίνω γυρολόγος, θα μείνω απλώς πιστός στρατιώτης της Κοινωνικής Συμφωνίας» κατέληξε.http://fimotro

Read more...

1,7% ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...


ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ (ALCO)
Aυτή είναι η δημοσκόπηση που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που συνεργάζεται με την εφημερίδα και η ευρηματικότητά της συνίσταται στο...
ότι δημοσιεύεται πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. http://fimotro.

Read more...

4% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΚΑΪ
Αυξημένη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και θα δημοσιευθεί στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής...
προηγείται με 4% της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως να έχει υπολογισθεί το ενδεχόμενο συσπείρωσης της κεντροδεξιάς με την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη και ίσως άλλων στελεχών...http://fimotro.

Read more...

Επίθεση Αλ. Παπαρήγα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ...



Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μέλη της ΚΝΕ.

Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , «από άλλους δρόμους», ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στη ΝΔ, επισήμανε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και γι΄αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και η συμμετοχή στην ΕΕ είναι ασυμβίβαστα.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην ΕΕ.

Υποστήριξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου το ΚΚΚΕ θα το στηρίξει.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προβλέποντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς την «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν.

«Στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» κατέληξε, καλώντας σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στη Βουλή και στο λαό».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


Read more...

Κουβέλης: Προοδευτικη κυβέρνηση με φερέγγευα πρόσωπα



Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα, αλλά και προγραμματικές συγκλίσεις, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι στις εκλογές γίνεται προσπάθεια να στηθεί ένα κακέκτυπο δικομματισμού.

Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο κ. Κουβέλης εκφράζει προβληματισμούς και...
αμφιβολίες για πολλά από όσα έχουν ήδη κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προτάσεις για την οικονομία.

Για το Μνημόνιο σημειώνει: «Εδώ έχουμε μια ταλάντευση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακύμανση των πολιτικών του θέσεων. Ξεκίνησε από το να εισηγείται την καταγγελία του μνημονίου, την τριετή παύση των πληρωμών, λίγο μετά την αναστολή πληρωμών, στη συνέχεια τη μονομερή περικοπή του χρέους, για να φτάσει με την επιστολή του προς την ΕΕ να εισηγείται την επανεξέταση του γενικότερου στρατηγικού πλαισίου. Πρόκειται για μια κυμαινόμενη με αντιφατικό τρόπο πολιτική θέση, που είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.»

Για τη φορολόγηση του τζίρου των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι το ζήτημα είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και όχι να επιβληθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις βάρη, τα οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν και άλλες σε κλείσιμο.

Για το αναγκαστικό δάνειο σε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ εκτιμά ότι είναι πολλές φορές περισσότερο από το απαράδεκτο κατά τα άλλα χαράτσι που επεβλήθη στα ακίνητα...


Read more...

«Συστράτευση της Κεντροδεξιάς» ζήτησε ο Π. Ψωμιάδης...



Κάλεσμα σε κεντροδεξιά συστράτευση απηύθυνε ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Βορείου Ελλάδας της ΝΔ κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, μιλώντας σε «γαλάζια» στελέχη και πολιτευτές, άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την εισήγησή του στην πρώτη... συνεδρίαση της υπό σύστασης γραμματείας της επιτροπής εκλογικού αγώνα Βορείου Ελλάδας, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, κάνοντας λόγο «για την πιο κρίσιμη μάχη της γενιάς μας».

«Ηρθε η ώρα του τελικού αγώνα. Είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας απέναντι σε όλα όσα μας πλήγωσαν και μας πρόδωσαν. Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε την πιο κρίσιμη μάχη της γενιάς μας» είπε.

Κάλεσε σε συστράτευση τα μέλη, τα στελέχη και «τα εκατομμύρια των φίλων της μεγάλης ελληνικής κεντροδεξιάς παράταξης», ανεξάρτητα από τη στάση που κράτησαν στις τελευταίες εκλογές.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε: «Θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια, μέρα και νύχτα, ώστε η πατρίδα μας να μην πέσει στα χέρια των συνιστωσών της αμετροέπειας και στη θολούρα και αναξιοπιστία της επικίνδυνης και μηδενιστικής Αριστεράς. Δεν θα αφήσουμε το χάος να νικήσει την Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για τον ρόλο του κ. Ψωμιάδη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης απάντησε: «Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει έναν κρίσιμο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Αναλαμβάνει επικεφαλής όλων των προεκλογικών δραστηριοτήτων του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, σε απευθείας συνεννόηση με τον πρόεδρο. Είναι γνωστές οι ικανότητές του, αλλά και η δυναμική που έχει στην κοινωνία. Είναι ένα κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ»...


Read more...

Δέκα βουλευτές του ΛΑΟΣ στις λίστες της Ν.Δ. ζητά ο Κιλτίδης...




Πρόταση τριών σημείων για να ξεκινήσει ο διάλογος κατέθεσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ
Οι εξελίξεις στο ΛΑΟΣ δείχνουν ότι στην Καλλιρρόης είναι πολλά τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς ... κορυφαία στελέχη του και μέχρι πρότινος βουλευτές του διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και διαχωρίζουν την θέση τους από την πρότασή του για αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές.

Κιλτίδης, Βελόπουλος και Πλεύρες τάχθηκαν υπέρ της συνένωσης της δεξιάς παράταξης και της συνεργασίας με τη Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

Μετά την αποχώρηση του Θ. Πλεύρη το πολιτικό θρίλερ στο ΛΑΟΣ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί καθώς είναι πολύ πιθανό οι κ.κ. Κιλτίδης και Βελόπουλος να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης κατά την τοποθέτησή του στην Κ.Ε. του κόμματος υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να ξεκινήσει έναν διάλογο με τη Ν.Δ. προκειμένου να συμπράξει στην επανένωση της παράταξης, αλλά με πολιτικούς και καθαρούς όρους.

Πρότεινε παράλληλα την σύνταξη επιστολής κατά την οποία ο ΛΑΟΣ θα ζητά την εγγύηση των αποτελεσμάτων του διαλόγου θα ξεκινήσει, την σύγκλυση απόψεων των δύο κομμάτων σε πολιτικές και προγραμματικές θέσεις με κατεύθυνση την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ ένα από τα βασικά σημεία που έθιξε ο κ. Κιλτίδης, είναι το θέμα των βουλευτών που θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Επεσήμανε πως πρέπει η Ν.Δ. να τοποθετήσει τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΛΑΟΣ σε εκλόγιμες θέσεις, προκειμένου μετά τις εκλογές ο ΛΑΟΣ να έχει Κοινοβουλευτική αυτοτέλεια.

Μάλλον η πρόταση από την πλευρά του ΛΑΟΣ έμεινε στο τραπέζι της εσωκομματικής συζήτησης καθώς οι εξελίξεις έφεραν ανατροπές που πρέπει εκ νέου να εξετάσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος δείχνει ότι ο ΛΑΟΣ έδωσε την οριστική του απάντηση στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά...
parapolitika.gr


Read more...

Προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος...



Προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στο πλαίσιο της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Real News, ο πρώην υπουργός Υγείας επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο λέει ότι «ο δημαγωγικός οίστρος σε περίοδο χρεοκοπίας είναι... ακραία επικίνδυνος».

Ξεκαθαρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είπε πως ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να είναι τριαντάρης λέγοντας: «Μα, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, από το 2004, τους εκλέγει η βάση του!»...
in.gr


Read more...

Συμφωνία για ντιμπέιτ Σαμαρά - Τσίπρα...



Θα «μονομαχήσουν» τηλεοπτικά...
«Το ντιμπέιτ Τσίπρα-Σαμαρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον», έγραψε στο twitter ο Νίκος Παππάς διευθυντής στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόσκληση - πρόκληση του... Γιάννη Μιχελάκη για μια τηλεμαχία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, στενός συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε στο protothema.gr ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού αποδέχεται το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για διεξαγωγή πολιτικού ντιμπέιτ πριν τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου.

Ο ίδιος παράγοντας συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός σε πολιτικές συζητήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Εν τω μεταξύ, την έκπληξή της για την τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Τσίπρα και Σαμαρά εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Με έκπληξη ακούσαμε τον κ.Μιχελάκη να προτείνει τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ του κ.Σαμαρά και του κ.Τσίπρα.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά με διάφορα προσχήματα τίναξε στον αέρα το debate μεταξύ των αρχηγών .

Η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της ΝΔ δείχνει πολλά πράγματα.

Και τότε και τώρα ήθελαν να αποφύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ.Βενιζέλου και του κ.Σαμαρά.

Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο και προτείνουμε τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων για όλα τα κρίσιμα θέματα», δήλωσε η κυρία Γεννηματά...
protothema.gr



Read more...

Οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία


Η 19η Μαΐου είναι μια μέρα αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων και στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της συγκεκριμένης ημέρας.
Στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.
Ο δήμαρχος είχει καλέσει όλα τα ποντιακά σωματεία να συμμετάσχουν υπό το δήμο Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση, προειδοποιώντας ότι δε θα επέτρεπε τη χρήση της πλατείας Αγίας Σοφίας για ξεχωριστές εκδηλώσεις των ποντιακών ομοσπονδιών (ΠΟΠΣ και ΠΟΕ) ή μεμονωμένων σωματείων.
Ωστόσο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας επετειακές εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με ομιλητές τον πρόεδρό της Γιώργο Παρχαρίδη και τον βουλευτή New Hampshire των ΗΠΑ Τομ Κατσιαντώνη.
Η διοίκηση της ΠΟΕ κάλεσε τον κόσμο να παρευρεθεί στη συγκέντρωση και να συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει με κατάληξη το τουρκικό προξενείο. Θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία μνήμης «Τρέχω για τη ζωή, Τρέχω για τη Μνήμη» από το λιμάνι με κατάληξη της πλατεία Αγίας Σοφίας.
Ποδηλατοπορεία θα γίνει από την ΠΟΕ και στην Αθήνα από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει επίσημη αλλαγή βάρδιας των δύο ευζώνων με ποντιακές παραδοσιακές στολές, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα δοθεί συναυλία με ακριτικά τραγούδια και ποιήματα του Πόντου.
Πηγή: redalert.gr

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΟΝ ANALYSIS


Read more...

Απευθείας ντιμπέιτ Αντώνη Σαμαρά - Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία

ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ



Απευθείας ντιμπέιτ Αντώνη Σαμαρά - Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία
Να διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές πρότεινε σήμερα το πρωί μιλώντας στον «Βήμα 99,5»,  ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. 

Ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος παράλληλα στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφισμάτος επανέλαβε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή, πού όπως είπε, ο λαός έδωσε συγκεκριμένη εντολή για αλλαγή του Μνημονίου.

«Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προεκλογικά με διάφορα προσχήματα τίναξε στον αέρα το debate μεταξύ των αρχηγών», σημειώνει με ανακοίνωσή της  η κ. Γεννηματά και υποστήριζει ότι «η ξαφνική στροφή 180 μοιρών της ΝΔ δείχνει πολλά πράγματα». «Και τότε και τώρα» θέλει να αποφύγει «όπως ο διάβολος το λιβάνι το διάλογο μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά», τονιζει.http://newpost.gr

Read more...

Δημοσκόπηση Rash: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακoλουθούν Ν.Δ με 20,2% και ΠΑΣΟΚ με 11,7%



Δημοσκόπηση Rash: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακoλουθούν  Ν.Δ με 20,2% και ΠΑΣΟΚ με 11,7%
Μια νέα δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η Rass για λογαριασμό της εφημερίδας METRO, προβληματίζει εκ νέου την κοινή γνώμη. Και αυτό γιατί διαφαίνεται παρόμοιο σκηνικό με εκείνο της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης.

Και σε αυτή την μέτρηση επανέρχεται εκ νέου το φαινόμενο της ακυβερνησίας. Εν τούτοις, οι πολίτες,  για μια ακόμα φορά δείχνουν τις διαθέσεις τους και διατυπώνουν μέσω των απαντήσεων τους από τις πολιτικές δυνάμεις την απαίτηση να συνεννοηθούν.
 
Αλλάζουν και πάλι οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Νέα δημοσκόπηση της Rash, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Metro, δείχνει πως η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι στο 1,5%.
 
Πρώτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,2% και το ΠΑΣΟΚ με 11,7%.
Παράλληλα, πτώση σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,35, το ΚΚΕ με 5,55 και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 3,7% που εξακολουθεί να μπαίνει στη Βουλή.
 
Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα:
 
ΣΥΡΙΖΑ 21,7%
ΝΔ 20,2%
ΠΑΣΟΚ 11,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
ΚΚΕ 5,5%
Δημοκρατική Αριστερά 6,2%
Χρυσή Αυγή 3,7%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%
Δημιουργία Ξανά 2%
ΛΑΟΣ 1,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι 1,3%

Read more...

Εκλογές και επίσημα στις 17 Ιουνίου...



Θυροκολλήθηκε πριν από λίγα λεπτά στην κεντρική είσοδο της Βουλής το Προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών. Ως γνωστόν ως ημερομηνία εκλογών ορίζεται η 17η Ιουνίου ενώ η... Βουλή ανοίγει ξανά για την ορκωμοσία των βουλευτών που θα προκύψουν από τις νέες εκλογές την Πέμπτη 28 Ιουνίου .

Read more...

ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ


ΠΛΕΥΡΗΣ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον ΛΑΟΣ μετά τη διαφοροποίηση των τριών πρώην βουλευτών του (Πλεύρης, Βελόπουλος, Κιλτίδης) που διαφώνησαν με την πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει το κόμμα του αυτόνομα στις εκλογές. Οι πρώην...
βουλευτές του ΛΑΟΣ οι κ. Βελόπουλος, Κιλτίδης και Πλεύρης φαίνεται ότι εξέφρασαν τη διαφοροποίησή τους στην πρόταση Καρατζαφέρη με τον Κώστα Κιλτίδη μάλιστα να κάνει δική του πρόταση προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ προκειμένου να ανοίξει εκ νέου διάλογος συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατίας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μετά τις αποδοκιμασίες στελεχών του ΛΑΣΟ στον Θ. Πλεύρη κατά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση της πρώην Κ.Ο. του ΛΑΟΣ (εδώ) τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Γ. Καρατζαφέρη...fimotro

Read more...