Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ...


...ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ- ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ...
Τη νέα πρόεδρο του Δ.Σ του Λαρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για την Μένη Λυσαρίδου, ...
πτυχιούχο Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ που δραστηριοποιείται στον τομέα επικοινωνίας και χορηγιών.
Σε δήλωσή της μετά την αποδοχή της πρότασης η νέα πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ ανέφερε: 

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την Πολιτεία και τον υπουργό Πολιτισμού για την εμπιστοσύνη του. Αποτελεί τιμή και πρόκληση να υπηρετείς έναν ιστορικό χώρο πολιτισμού, το Κρατικό Θέατρο, συνδεδεμένο άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, κοιτίδα αλλά και πυξίδα πολιτισμού. 

Τιμή, διότι ο πολιτισμός με τις αξίες που φέρει συνιστά το κέντρο ισορροπίας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Πρόκληση, διότι καλούμαστε σήμερα να συνδυάσουμε σε ένα αρμονικό σύνολο και αποτελεσματικά τη χρηστή διοίκηση, το σεβασμό στην Πολιτεία και τους πολίτες που μας στηρίζουν σε δύσκολους καιρούς, τις ικανότητες του τεχνικού, διοικητικού και καλλιτεχνικού δυναμικού του οργανισμού, την αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται, την καινοτομία και πρωτοπορία ως απαραίτητες δυνάμεις δημιουργίας.

Ως νέο ΔΣ θα συνεργαστούμε με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο έχοντας πάντα κατά νου μια βασική αρχή: ότι το Θέατρο είναι οι άνθρωποί του και το κοινό του.
Νέα αρχή, καλή δύναμη σε όλους»

Η κ. Λυσαρίδου στο παρελθόν εργάστηκε ως καθηγήτρια στον ιδιωτικό τομέα και δίδαξε ως σύμβουλος Ισότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και μέλος του ΔΣ σωματείου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέλος του δ.σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και μέλος του δ.σ. της Νέας Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών.

Read more...

Ψήφισμα των δημοσιογράφων Αντίθετοι σε μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης» αναφέρει ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Αναλυτικά, το ψήφισμα, που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:

«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με "σύμμαχο" τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.
»Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.
»Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία "μαϊμού" ΕΡΤ.
»Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην "επιχείρηση – σκούπα" του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.
»Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναδίπλωση για εκτόνωση της κρίσης Κίνηση Σαμαρά για μεταβατική «μικρή ΕΡΤ» στον αέρα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόταση που ουσιαστικά απευθύνεται προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι ζητούν άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εισηγούμενος μία προσωρινή διακομματική επιτροπή να προσλάβει μικρό αριθμό εργαζομένων ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος.

«Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
»Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
»Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας» κατέληξε.
«Μπορεί να βρεθεί μεταβατική λύση»
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είχε δηλώσει ότι μπορεί να βρεθεί μεταβατική λύση, ώστε η δημόσια τηλεόραση να ξαναβγεί στον αέρα, επέμεινε όμως στην πολιτική του και στην ανάγκη εξυγίανσης.
«Μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε λύση, για να ξεκινήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ακόμα και για να υπάρξει μεταβατική φάση, ώστε να αρχίσουν προσωρινά μεταδόσεις κι από αύριο. Αλλά θα πρόκειται για φυγή προς τα μπρος. Όχι για νεκρανάσταση των φθαρμένων κι αμαρτωλών συμβόλων του χθες» είπε.

«Βρεθήκαμε με ένα δημόσιο οργανισμό, την ΕΡΤ, που ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης. Δεν το λέμε εμείς. Το έλεγαν μέχρι προχθές όλοι. Ακόμα και πολλοί από εκείνους που φωνάζουν τώρα… Βρεθήκαμε, λοιπόν, με ένα δημόσιο οργανισμό που προσπάθησαν πολλοί, επί πολλών κυβερνήσεων, να τον εξυγιάνουν. Στάθηκε αδύνατο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Κι έτσι είχαμε ΕΡΤ. Αλλά δεν είχαμε δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είχαμε ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα απίστευτα, που θα τα μάθει ο λαός μας. Ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Τώρα, λοιπόν, καταργούμε την αμαρτωλή ΕΡΤ. Και δημιουργούμε στη θέση της μια σύγχρονη και δημόσια -αλλά ανεξάρτητη, όχι κομματική- ραδιοτηλεόραση» πρόσθεσε.

«Μέχρι πολύ πρόσφατα -κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως… "φασιστική". Και ο κ. Τσίπρας την έλεγε: "Εργαλείο Προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης". Και τώρα τους έπιασε ο πόνος για τη ραδιοτηλεόραση. Που τώρα τη φτιάχνουμε. Γιατί αυτό που είχαμε ως τώρα, κανείς δεν το υπερασπιζόταν» είπε.
«Οι ίδιοι που σήμερα θρηνούν για την κατάργηση της ΕΡΤ, μέχρι πριν λίγο την κατήγγελλαν ως "απαξιωμένη" και "χειραγωγούμενη". Οι ίδιοι την έσερναν από απεργία σε απεργία: 42 μέρες συνεχούς απεργίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. 11 εβδομάδες απεργίας στις ενημερωτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου φέτος την άνοιξη. Γι' αυτό… "θρηνούν";» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες σημειώνοντας πως για να υπερασπιστείς δικαιώματα της κοινωνίας, πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

''ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΡΤ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ''...


Με μία βαρυσήμαντη δήλωση- παρέμβαση σχετική με το θέμα της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ζητά να ξανανοίξει η Δημόσια Τηλεόραση το ταχύτερον δυνατόν...
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό να γίνει το ταχύτερο», απαντούσαν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ερώτηση του protothema.gr για τη θέση του κ. Παπούλια. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ. 
Ο κ. Τσίπρας είπε δημοσίως στον κ. Παπούλια ότι δεν μπορεί να επιτρέπει να του συμπεριφέρονται σαν να είναι «κλητήρας» ο οποίος καλείται απλώς να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης. 

«Οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα.  Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει επίσης την πίστη του ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια». 

Με την σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Παπούλιας ζητά να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ, να επανέλθει η εκπομπή του προγράμματος και παραλλήλως να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Read more...

ΤΟ JURASSIC PARK ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ



Γράφει ο Steven Spielberg
Αγαπητό Fimotro,
Όταν ο κος Σαμαράς αναφέρεται συλλήβδην και αποδίδει χαρακτηριστικά Jurassic Park (... ή αλλιώς Χρυσανθιστί, παλαιολιθικές και συντεχνιακές νοοτροπίες) σε όλους τους εργαζομένους στο... 
στενό και ευρύτερο
Δημόσιο τομέα και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία που δεν είναι "δεκτική" στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να εξηγήσει είτε ο ίδιος αυτοπροσώπως, είτε να ζητήσει εξηγήσεις από τον αρμόδιο 
Υπουργό του, πως σε μία περίοδο άγριας λιτότητας και στραγγίσματος εργαζομένων, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων κλπ. κοινωνικών ομάδων, εγκρίνονται δαπάνες, οι οποίες είναι τελείως 
περιττές και συνάμα προκλητικές. Δηλαδή, ενώ για τα "δικά μας παιδιά" της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκουμε τα κονδύλια για τη σύναψη έξτρα ασφαλιστικού συμβολαίου (προκηρύσσοντας μάλιστα και διαγωνισμό για την ανάθεσή
του σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, σύμφωνα με τα πρόσφατα κελεύσματα του Προφήτη Προβόπουλου) και παράλληλα βγαίνουμε στα μπαλκόνια κλαυθμυρίζοντας και μηρυκάζοντας τσιτάτα του τύπου  "επιτακτική 
εθνική ανάγκη" ή "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" ή ακόμα χειρότερα  "κίνδυνος επιβίωσης του Έθνους", από την άλλη προβαίνουμε σε επιλεκτικές και προκλητικά ευνοιοκρατικές δαπάνες. Κοινώς κε Σαμαρά, μην 
περιμένετε πλέον οι Πολίτες αυτής της χώρας να παίρνουν στα σοβαρά την πολιτική σας, την γενικότερη προσπάθεια που δήθεν κοπιωδώς καταβάλλετε για τη σωτηρία της Χώρας διότι πολύ απλά, το Ήθος της διακυβέρνησης 
σας είναι του είδους και του εσμού "Από μπροστά Παρθένα και από πίσω μπαίνουν Τρένα", που στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι. Και επειδή δεν πιστεύω ότι πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια στην κατεύθυνση 
της άμεσης περικοπής αυτής της τόσο περιττής και προκλητικής σπατάλης, που αναδεικνύεται σήμερα από το Fimotro, δώστε εντολή κε Σαμαρά στο Συνταγματάρχη-Οικονομολόγο κο Στουρνάρα να ανακαλύψει κανένα 
κωδικό στον προϋπολογισμό και να περικόψει κοινωνικές δαπάνες, κανένα αναπηρικό επίδομα, να κλείσει κανά κέντρο υγείας σε ακριτικό νησί, ξέρει αυτός, κάτι θα βρεθεί. Την Ιερή Αγελάδα όμως, που μας φέρνει τις
"χορηγίες" των Εργολάβων, προς Θεού μην την πειράξουμε!
Με εκτίμηση...

Υ.Γ. Με την παράκληση να δημοσιευτεί
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/jurassic-park.html

Read more...

Δεν διατρέχουν κίνδυνο Φωτιά εν πλω στο Νήσος Μύκονος με 288 επιβαίνοντες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο «Νήσος Μύκονος», το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου με 248 επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι επιβαίνοντες βρίσκονται μέσα στις αίθουσες με σωσίβια και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η φωτιά ξεκίνησε από την τσιμινιέρα και είναι ελεγχόμενη.

Στο πλοίο έχουν φτάσει τρία παραπλέοντα σκάφη και το Λιμενικό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανησυχούν οι δικαστές...




Με μια ανακοίνωση καταπέλτης οι Διοικητικοί Δικαστές εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Επισημαίνουν ότι...
το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Υπογραμμίζουν το σημαντικό ρολό των Δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και αφήνουν αιχμές για παραβίαση του Συντάγματος.

Η σχετική ανακοίνωση:



ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αθήνα, 14-6-2013



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Oι δικαστικές ενώσεις, των Διοικητικών Δικαστών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρακολουθούν με ανησυχία και απογοήτευση τα αδιέξοδα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα της χώρας μας.



πισημαίνουν ότι το κράτος δικαίου δεν οργανώνεται ή εδραιώνεται με την κατά σύστημα έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.



Μόνο όταν το Σύνταγμα και ο Νόμος είναι κυρίαρχα και υποτάσσονται σ΄ αυτά και οι ίδιοι οι κυβερνήτες, τότε μόνο η πολιτεία ευημερεί.



Υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των δημόσιων υπηρεσιών ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων για την πολιτιστική – πολιτισμική πολυμορφία και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.



Οι Πρόεδροι των Ενώσεων



Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρ.Εφετών

Ανδρονίκη Θεοτοκάτου Αντιπρόεδρος Ελ.Συνεδρίου

Read more...

«Ας αναλάβουν την ευθύνη τους» Λάβρος ο Κουβέλης και στο βάθος εκλογές


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αυτός έχει την ευθύνη. Ας αναλάβουν, λοιπόν, την ευθύνη τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της EBU.

Αμέσως μετά τη συνάντηση o Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι εξέφρασε στα στελέχη της EBU τη βούληση της ΔΗΜΑΡ να επαναλειτουργήσει κανονικά η ΕΡΤ και να προωθηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις.

«Είναι άλλο πράγμα οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εκσυγχρονισμός όσο και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της ΕΡΤ και τελείως διαφορετικό ζήτημα το μαύρο στην εικόνα» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

«Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσει η ραδιοτηλεόραση και βεβαίως να προωθηθούν όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που πράγματι αναδιαρθρώνουν την ΕΡΤ, προκειμένου να υπηρετηθεί η αποτελεσματικότητα, η πολυφωνία, η απομάκρυνση του κομματισμού από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για μας είναι υπόθεση δημοκρατίας και ως ζήτημα δημοκρατίας το αντιμετωπίζουμε» είπε.

Και κατέληξε: «Όποιος επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αυτός έχει την ευθύνη. Ας αναλάβουν, λοιπόν, την ευθύνη τους».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με Στουρνάρα Άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ ζήτησε ο πρόεδρος της EBU


Ο πρόεδρος της EBU και η γενική διευθύντρια του οργανισμού
Ο πρόεδρος της EBU και η γενική διευθύντρια του οργανισμού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Άμεση επαναφορά του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ζήτησε ο πρόεδρος της EBU, Ζαν Πολ Φιλιπό, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την Αθήνα, όπου βρίσκεται με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Ο κ. Φιλιπό θα έχει στις 14:30 συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του παραδώσουν επιστολή, την οποία υπογράφουν 51 διευθυντές ευρωπαϊκών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με την οποία ζητούν την άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ.
Τόσο ο πρόεδρος της EBU όσο και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτένρ εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, γιατί πιστεύουμε ότι σε περιπτώσεις σαν αυτή η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας. Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει να κάνει με θέματα ελευθερίας του λόγου και πλουραλισμού. Επίσης, είναι θέμα πολιτισμού, δεδομένου ότι τα δημόσια ΜΜΕ είναι αυτά που επενδύουν περισσότερο στον πολιτισμό της κάθε χώρας» τόνισε ο κ. Φιλιπό και εξήγησε ότι βασικό αίτημα των μελών της EBU είναι ότι κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ και να επαναφέρει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Είναι η βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε οποιαδήποτε επικοινωνία. Μακροπρόθεσμα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ΕΡΤ να χτίσει ένα μέλλον και να είναι πλουραλιστική, ανεξάρτητη και βιώσιμη» συμπλήρωσε.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της ΕΡΤ, δηλαδή τα διάφορα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί και τις υποχρεώσεις της ΕΡΤ απέναντι σε συμπαραγωγούς, προμηθευτές και αθλητικές διοργανώσεις, τα δύο στελέχη ήταν κατηγορηματικά.
«Η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αντιδημοκρατική, είναι και εντελώς αντιεπαγγελματική δεδομένου ότι η ΕΡΤ έχει υπογράψει συμφωνίες και συμβόλαια, τα οποία δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει. Αυτή είναι και η αιτία που η απόφαση αυτή μας εξέπληξε τόσο πολύ. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντελτένρ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η 'Ενωση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει πιθανή προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στη δικαιοσύνη για το γεγονός ότι η EBU έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να εκπέμπει δορυφορικά το πρόγραμμά της, η κ. Ντελτένρ απάντησε ότι είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα προκύψει. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ για το νόμο 4002

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ για το νόμο 4002
«Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την ΠΝΠ και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011», διαρρέουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
enikos.gr

Read more...

Αύγουστος 2011: Οταν ο Βενιζέλος υπέγραφε την κατάργηση της ΕΡΤ (ΦΩΤΟ)...




Στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων», άνοιγε ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Στο...
επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».
Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τη Real.
Aς σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται την υπογραφή και κύρωση του Μεσοπρόθεσμου Μνημονίου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να διατυπώσει απορίες για την τωρινή στάση του απέναντι στο λουκέτο της ΕΡΤ. «Το ΠΑΣΟΚ τι θέλει; Να μην εφαρμόσουμε τον νόμο που το ίδιο κύρωσε στη Βουλή;» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Φωτό Real
iefimerida.gr

Read more...

Ξεκινά η έρευνα της Ράικου για την ΕΡΤ...





Ξεκινά η έρευνα της Ελένης Ράικου για πιθανά αδικήματα που σχετίζονται με την ΕΡΤ, τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και...
προμήθειας υλικού και υπηρεσιών, ύστερα από αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα.
Η Εισαγγελέας Διαφθοράς έλαβε χτες την σχετική επιστολή του υπουργείου Οικονομικών στην οποία ζητείται να διερευνηθεί «τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών, δημοσιογραφικών και άλλων».


Read more...

''ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 3,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ...


...EKTAKTO...
Tο «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας άναψε το Euro Working  Group, που συνεδρίασε χθες στη Ρώμη, με τη συμμετοχή της τρόικας και από ελληνικής πλευράς του προέδρου...
του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγου.
Η τελική απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων αναμένεται να δοθεί από το Eurogroup, που θα συνεδριάσει στις 20 Ιουνίου.
Κατά τη συνεδρίαση στη Ρώμη, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναφέρθηκαν και στην πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου και έλαβαν σχετικές οδηγίες, οι οποίες αναμένεται ότι θα πέσουν αύριο στο «τραπέζι», κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν οι τροικανοί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη συνάντηση τρόικας με Στουρνάρα αναβλήθηκε μετά τις εξελίξεις μετά την ΕΡΤ, και οι εκπρόσωποι των δανειστών αποχώρησαν από την Αθήνα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πέμπτης.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/33.html

Read more...

ΟΧΙ εισέπραξε ο Σαμαράς, από Βενιζέλο και Κουβέλη...


Ναυάγιο στη συνάντηση Κουβέλη - Σταμάτη...
"Πρώτα να ανοίξει η ΕΡΤ , όπως ακριβώς ήταν το βράδυ που έκλεισε και μετά συζητάμε για το πoια θα είναι στη συνέχεια η μορφή της ".
Την...
απάντηση αυτή πήρε ο διαμεσολαβητής του Σαμαρά, Σταμάτης, στην συνάντηση που είχε με τον Φώτη Κουβελη.
Την ίδια απάντηση πήρε ο  κυριος Σταματης κι από τον Βενιζέλο με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά, τη στιγμή που εβγαινε από το αεροπλάνο, στο Παρίσι...

Read more...

Διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ στον ΣΚΑΪ...





crimenet.gr

Προσωρινές διαγραφές επέβαλλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ για απεργοσπαστική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα διατηρούνται ομόφωνα οι...
πρωτοβάθμιες ποινές:

Για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι καθώς και ορισμένα μη-μέλη, όπως Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Ακριβοπούλου, είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό γιατί εργάστηκαν κανονικά κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στον σταθμό από τα τέλη Νοεμβρίου και στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 σε αντίδραση στις πιέσεις που ασκούσε η Διοίκηση του σταθμού για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 20%.

Read more...