Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Τα παραστατικά υπάρχουν» Μαλλιώρη: Αρνείται την «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ


Μαλλιώρη: Αρνείται την «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή και της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη σχετικά με τα οικονομικά του οργανισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κ.Μαλλιώρη, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει ο υπουργός Υγείας, αρνήθηκε ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ και τόνισε ότι τα παραστατικά υπάρχουν, αλλά δεν τα έχει συγκεντρώσει όλα.

Όπως ανέφερε, ζήτησε τα παραστατικά από ένα κέντρο πρόληψης και αυτά της ήρθαν μέσα σε μία κούτα, ενώ περιμένει τα παραστατικά και από άλλα 76 κέντρα.

Η κ.Μαλλιώρη τόνισε ότι «οι πόρτες του ΟΚΑΝΑ είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε έλεγχο».

Σχετικά με όσα της καταλογίζονται από την υφυπουργό Υγείας απάντησε πως ό,τι της ζητήθηκε «το ελέγξαμε και στάλθηκε στην υφυπουργό» και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες στον ΟΚΑΝΑ», τονίζοντας ότι η ίδια έχει κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Είπε, επίσης, ότι δεν αρνείται να δώσει στοιχεία ωστόσο, ανέφερε πως «από τα 73 κέντρα πρόληψης, τα 40 λαμβάνουν χρήματα χωρίς να αποστέλλουν στοιχεία για το πού τα διαθέτουν».

Όσον αφορά τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα 5 εκατομμύρια που αναζητούνται, η κ. Μαλλιώρη είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μας απαντήσει το δικαστήριο πού πήγαν», καθώς –όπως είπε- από τον Ιανουάριο του 2013 έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εκδικάζεται τον Φεβρουάριο του 2014.

Σχετικά με το γενόσημο υποκατάστατο φάρμακο, η κ. Μαλλιώρη εξήγησε ότι «όλα ξεκίνησαν, όταν η ίδια ζήτησε να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια ενός νέου, φθηνότερου γενόσημου». Ο ΟΚΑΝΑ δεν έκανε ποτέ έκτακτη εισαγωγή, συμπλήρωσε, ενώ «η ίδια η παραγωγός εταιρεία έφερε σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ στην Ελλάδα το χάπι αυτό, που έχει την ιδιότητα να διαλύεται πιο γρήγορα μέσα στο στόμα».

Η κ. Μαλλιώρη ανέφερε ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2010 με χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων και κατέληξε τονίζοντας: «Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, είμαι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μόνον ο υπουργός μπορεί να με καταργήσει».

Νωρίτερα η κ.Μακρή έκανε λόγο για «τρύπα» 8,4 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ. Από αυτά, τα 3,4 εκατομμύρια αφορούν ένα ποσό αδιάθετο που βρισκόταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον. Όπως είπε η υφυπουργός παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει παραστατικά για το ποσό αυτό, δεν της έχουν δοθεί ακόμα ούτε τα παραστατικά ούτε πειστικές απαντήσεις.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

Η κ. Μακρή είπε ότι η υπόθεση την Τετάρτη θα πάρει τον δρόμο για τον εισαγγελέα
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ME ΤΡΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ 500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΑΣ...


Διατήρηση τριών εργοστασίων, παραμονή στην εταιρεία περίπου 500 εργαζομένων και προσδιορισμός μεταβατικής περιόδου 12 μηνών εντός της οποίας...
η κρατική αμυντική βιομηχανία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» θα έχει εξαγωγική δυνατότητα είναι οι τρεις πυλώνες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ της ομάδας Τόμσεν και της ελληνικής κυβέρνησης.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, το περίγραμμα της αρχικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικας και του οικονομικού επιτελείου προβλέπει ότι τα ΕΑΣ θα τεθούν σε σταδιακή -μη βίαια- αναδιάρθρωση, από την οποία προβλέπεται να διατηρηθούν τρία εργοστάσια και να παραμείνουν στην εργασία τους 500 από τους περίπου 800 εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στην εταιρεία.

Το «πολιτικό» σκέλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων τίθεται σε εκκαθάριση και οι 500 εργαζόμενοι παραμένουν στην εταρεία απασχολούμενοι σε καθαρά στρατιωτικές δραστηριότητες.
Εντός του 2014 τα ΕΑΣ θα πρέπει να αποδείξουν ότι το νέο σχήμα είναι βιώσιμο, θα πρέπει να διασφαλίσουν αυτοτελείς εξαγωγές (όχι συνδεδεμένες με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα ή προερχόμενες από Αντισταθμιστικά Ωφελήματα) και θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες συμφωνίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες του protothema.gr το εργοστάσιο του Αιγίου είναι ένα από τα τρία που θα παραμείνουν ανοικτά. Αναμένεται να κλείσουν τα εργοστάσια της Μάνδρας και της Ελευσίνας στην Αττική παρά το γεγονός ότι για το δεύτερο υπάρχουν κάποια ερωτηματικά.

Με την σταδιακή αναδιάρθρωση η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι διασώζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας (μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα η Τρόικα ήταν αμετακίνητη σε περίπου 500 απολύσεις ενώ σήμερα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν περίπου 300 αποχωρήσεις) και διατηρείται ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρείας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ που μέσα στο 2014 καλούνται να αποδείξουν ότι η εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να παράγει νέα ελλείμματα που θα επιβαρύνουν τους φορολογουμένους.

Αν στο τέλος του 2014 αποδειχθεί ότι το νέο σχήμα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας δεν είναι βιώσιμο θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως η δεύτερη φάση της αναδιάρθρωσης: Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα θα παραμείνουν μόνο 341 εργαζόμενοι και θα κλείσει ακόμη ενός εργοστάσιο.

Αν δηλαδή έπειτα από την μεταβατική περίοδο των 12 μηνών εξακολουθήσουν να υπάρχουν προβλήματα βιωσιμότητας τα ΕΑΣ θα οδηγηθούν σε περιθωριοποίηση και λύση τύπου ΕΛΒΟ δηλαδή ευρείας κλίμακας εκκαθάριση. Από τις υπάρχουσες πληροφορίες προκύπτει ότι η έτερη κρατική αμυντική βιομηχανία ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) οδεύει προς εκκαθάριση.

Η συμφωνηθείσα λύση σταδιακής αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στην συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες την Τρίτη.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/me-500.html

Read more...

ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ TWEET H ΚΟΠΠΑ...


Έχει διαχωρίσει την θέση της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην ευρωβουλή  και είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο ότι ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ ...
κατέλθει στις ευρωεκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο η Μαριλένα Κοππά δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα του κ. Βενιζέλου.
Με τη σημερινή της τοποθέτηση στο twitter όμως, η εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτής διαχωρίζει για ακόμη μια φορά την θέση της από τις επιλογές της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τείνει χείρα φιλίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω καμία σχέση, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω. Αλλά τι μικροψυχία της ΝΔ στη μεγάλη επιτυχία του Α.Τσι
πρα!», έγραψε η κυρία Κοππά στο twitter σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Και συνεχίζει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «..όταν ο Τσίπρας θα γυρίζει την Ευρώπη ως ένας εκ των 5 υποψηφίων για τη θέση του Μπαρόζο,τότε τι θα λένε; Ας κάνουμε κριτική επί της ουσίας».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/tweet-h.html

Read more...

Τσίπρας σε Παπούλια: Μην παρακάμψετε τη Βουλή για πλειστηριασμούς και απολύσεις



Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή για πλειστηριασμούς και απελευθέρωση απολύσεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
"Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην υπάρξει άλλη μία θεσμική εκτροπή", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, όπου είχε γίνει δεκτός από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα δύο αυτά σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, δηλαδή της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων.
Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο τόνισε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας της κάθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και (τα ζητήματα αυτά) να περάσουν με ΠΝΠ.
Σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση.
Αναρωτήθηκε, δε, εάν ο κ. Σαμαράς θα έλθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «που περιλαμβάνει την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, μια επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για τη δίκαιη έξοδο από την κρίση».
Σκοπεύω να αξιοποιήσω την υποψηφιότητά μου για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Την γλίτωσε από το σκάνδαλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον τσίμπησαν για... πλαστές πινακίδες!...


Πως τον συνέλαβαν... 
ΦΩΤΟ... 
Με ένα τζιπ VW Touareg, το οποίο αφενός ήταν ανασφάλιστο και αφετέρου έφερε πλαστές πινακίδες, καθώς οι νόμιμες είχαν κατατεθεί στην εφορία, κυκλοφορούσε ο Μ. Λιάπης (ΝΔ).

Οπως...
γραφει το zougla.gr, «τον κ. Λιάπη τον σταμάτησε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία κάλεσε την Τροχαία, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο. Το τζιπ που οδηγούσε ο πρώην υπουργός έφερε πλαστές πινακίδες -τις νόμιμες τις είχε καταθέσει για ακινησία- και ως εκ τούτου δεν είχε ασφαλιστήριο. Παράλληλα, ο κ. Λιάπης δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης»...

Read more...

Η Βουλή πληρώνει 1,1 εκατ. ευρώ για να υποτιτλίσει εκπομπές!...




Με τις ανάγκες υποτιτλισμού ντοκιμαντέρ για το Κανάλι της Βουλής, δικαιολογείται για το 2014 κονδύλι ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου, με κωδικό 899.
Όπως είναι...
γνωστό, το Κανάλι της Βουλής δεν παρουσιάζει ενιαίο προϋπολογισμό για τη λειτουργία του και η δαπάνη που κάθε χρόνο απαιτείται είναι διάσπαρτη σε διάφορους κωδικούς των δαπανών της Βουλής συνολικά. Το αποτέλεσμα είναι να μη γνωρίζει κανείς με ακρίβεια πόσα χρήματα στοιχίζει στον ελληνικό λαό το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, το οποίο δημιουργήθηκε για την προβολή του έργου και των δράσεων του Κοινοβουλίου, αλλά τελικά προβάλλει και ξοδεύει λεφτά για μισθούς, ειδήσεις και ντοκιμαντέρ ή ταινίες! Στο ειδικό κονδύλι του 1,1 εκατ. ευρώ αναφέρεται για το 2014 η ανάθεση για τη μίσθωση προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού και τον υποτιτλισμό του.

 typologies.gr

Read more...

Συνελήφθη ξανά ο Γιάννης Ραπτόπουλος της «Εξπρές Σέρβις» ...





Συνελήφθη εκ νέου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οδικής βοήθειας «Εξπρές Σέρβις» Γιάννης Ραπτόπουλος.
Αυτήν την φορά για...
μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό αφορά οφειλές για διάφορα χρονικά διαστήματα του 2011 και του 2013. Είχαν προηγηθεί τρεις ξεχωριστές μηνύσεις του ΙΚΑ. Ο 70χρονος επιχειρηματίας παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


topontiki.gr

Read more...

Στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Τέσσερα λουκέτα τη μέρα για τις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης το 2013


Τέσσερα λουκέτα τη μέρα για τις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης το 2013
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Πάνω από τέσσερις βιοτεχνικές επιχειρήσεις έβαζαν λουκέτο καθημερινά το 2013 στη Θεσσαλονίκη κατά μέσο όρο, εκτιμά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης. Το διάστημα 1 Ιανουαρίου - 16 Δεκεμβρίου διαγράφηκαν από τα μητρώα του ΒΕΘ 1.546 βιοτεχνικές επιχειρήσεις, αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τις 1.770 βιοτεχνίες στο αντίστοιχο διάστημα του 2012. Οι εγγραφές περιορίστηκαν στις 656, έναντι 686 το 2012.

«Έχουμε σχεδόν τρεις διαγραφές ανά μία εγγραφή και είναι θλιβερό ότι βιοτεχνίες με παράδοση στον κλάδο τους κλείνουν. Το 2014 πρέπει να υπάρξει κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς σήμερα η υπέρμετρη φορολογία οδηγεί τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο και αφανισμό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε, ο «μεγάλος ασθενής» ήταν το 2013 οι ατομικές επιχειρήσεις με 1.194 διαγραφές. Ακολούθησαν οι ομόρρυθμες επιχειρήσεις με 268 διαγραφές.

Όσον αφορά τους λόγους διαγραφής, την πρωτιά διατηρούν οι επιχειρήσεις που κρίθηκαν ασύμφορες (826 έναντι 1.116 το 2012).

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο λόγω συνταξιοδότησης (407 έναντι 362 το 2012).

Όσον αφορά τις εγγραφές, η πλειονότητα (481) αφορά ατομικές επιχειρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή ο φόρος ακινήτων


Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή ο φόρος ακινήτων
Από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), το οποίο περιλαμβάνει και σειρά διατάξεων άλλων υπουργείων.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 39 για το νέο σύστημα πιστοποίησης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, επί του οποίου είχε παρατηρηθεί διάσταση ανάμεσα στην εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η κ. Πατριανάκου δήλωσε πως το υπερψηφίζει «με την πολιτική επιφύλαξη πως ο υπουργός θα το αποσύρει στην Ολομέλεια».

Σε παρατήρηση του προεδρεύοντος της επιτροπής Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου πως τέτοια επιφύλαξη δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, η κ. Πατριανάκου δήλωσε ότι «επειδή δεν θέλω να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα, υπερψηφίζω το άρθρο και καλώ τον υπουργό στην Ολομέλεια να το αποσύρει».

Προηγουμένως, στην Επιτροπή Οικονομικών είχε εμφανιστεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης για το άρθρο 30, το οποίο αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, η εισηγήτρια της ΝΔ Φ. Πατριανάκου είχε παρατηρήσει πως «μέσα στη διάταξη για τη διαδημοτική κινητικότητα περιλαμβάνονται ινστιτούτα που προβλέπεται να καταργηθούν», λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα ρουσφέτι που πάει να γίνει σε κάποιους που καλύπτονται πίσω από μεταρρυθμιστικές διατάξεις». Είχε ζητήσει την προσωπική εμφάνιση του υπουργού Εσωτερικών στην Επιτροπή, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι υπάρχουν δήμοι με αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά με έλλειψη προσωπικού (π.χ. μηχανικούς), το οποίο πλεονάζει σε άλλους δήμους. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα χαοτικό σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, και εμείς ερχόμαστε να παντρέψουμε τις ανάγκες των δήμων με τις επιθυμίες υπαλλήλων να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία, με κριτήριο το τι χρειάζεται κάποιος δήμος» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Η όλη διαδικασία θα είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν (πάντα με δικό τους αίτημα), θα τεθούν για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013, αλλά χωρίς κανέναν κίνδυνο απόλυσης.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρξαν ερωτήσεις ή παρατηρήσεις προς τον υπουργό και η εισηγήτρια του κόμματος δήλωσε πως υπερψηφίζει το άρθρο 30.

Κατά τα άλλα, οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές των κομμάτων δεν διαφοροποιήθηκαν ως προς τα επιχειρήματα που είχαν χρησιμοποιήσει κατά την πρώτη ανάγνωση, ενώ ο αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί προχθές, πρότεινε τη μείωση στο μισό των φορολογικών συντελεστών για τα εντός σχεδίου οικόπεδα ή την ολοκληρωτική απαλλαγή τους από τον φόρο, ενώ υποστήριξε πως και η οριζόντια φορολόγηση των ακινήτων συνιστά πρόσκομμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια μεθαύριο, Πέμπτη, και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Με την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από το Eurogroup αναμένεται να κατατεθεί (σύμφωνα με τον υφυπουργό Γιάννη Μαυραγάνη) και σειρά νομοτεχνικών αλλαγών και διευκρινίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το εισοδηματικό πλαφόν για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες -ένα ζήτημα που είχαν θέσει στις τοποθετήσεις τους οι αγορητές, τόσο της πλειοψηφίας, όσο και της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θετική γνωμοδότηση από την τρόικα Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα


Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ο κ. Στουρνάρας με τον Τόμας Βίζερ του EuroWorking Group και τον Γεργκ Άσμουσεν σε φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης από τις Βρυξέλλες το EuroWorking Group, δίνοντας το «πράσινο φως» στο σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η τρόικα υπέβαλε στο EuroWorking Group θετική γνωμοδότηση συμμόρφωσης της Ελλάδας με τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου και έτσι ξεκλείδωσε η εκταμίευση της δόσης.
  • Η έκθεση επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις δράσεις «ορόσημα» για:
  • Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
  • Την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
  • Την τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
  • Την κατάρτιση του νέου κώδικα για τους δικηγόρους.
Πλέον αναμένεται η τυπική έγκριση του Eurogroup το απόγευμα, αλλά και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, το οποίο και θα αποφασίσει την αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μιλάει στον ανακριτή Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Να επιστρέψει τα 14 εκατ. δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό του προτίθεται ο Κάντας


Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Να επιστρέψει τα 14 εκατ. δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό του προτίθεται ο Κάντας

Έτοιμος να δώσει ονόματα και διευθύνσεις για το «πάρτι» που γίνονταν στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Να επιστρέψει τα 14 εκατ. δολάρια που οι ελληνικές αρχές εντόπισαν στη Σιγκαπούρη προτίθεται ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απολογείται στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αυτό ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Γιάννης Μαντζουράνης ενόψει της απολογίας του εντολέα του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντζουράνη τα 14 εκατ. δολάρια ανήκουν στον Αντώνη Κάντα ο οποίος προτίθεται -επίσης σύμφωνα με τον κ. Μαντζουράνη- να δώσει ονόματα και διευθύνσεις για το «πάρτι» που γινόταν στις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
protothema.gr

Read more...

Κεδίκογλου: Ο Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης

kedikoglou-simos-660-euro-2_8Το δικό του σχόλιο για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης, έκανε ο Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή προκάλεσε αίσθηση με τον κ. Τσουκαλά να προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό που εμφανίζεται να έλαβε.
Ο κ. Τσουκαλάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι μετά από 35 έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMBRO αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2010, πριν εκλεγεί βουλευτής, έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό στην «Generalli» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβε την επιταγή της αποζημίωσής του, που «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα».
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι η εταιρεία του είχε προσφέρει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο λάμβανε 800.000 ευρώ ως εφάπαξ ενώ το υπόλοιπο ποσό του προσφέρθηκε για εθελουσία έξοδο.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, δηλώνει ότι πρόεδρος ήταν ως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.
«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» δηλώνει, τονίζοντας ότι δεν έχει ποτέ στη ζωή του μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Σχετικά με τα ακίνητα, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση».
Όπως υποστηρίζει, όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, καθώς το μόνο ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του είναι στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.
Ο κ. Τσουκαλάς κάνει λόγο για λανθασμένη ερμηνεία και στην περίπτωση των οχημάτων, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει τρία οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, ενώ στην πραγματικότητα, όπως δηλώνει έχει στην κυριότητά του ένα αυτοκίνητο, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και μία μοτοσικλέτα.

Read more...

Πάγκαλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Να μη βρεθούν στο Μαξίμου λάτρεις της τρομοκρατίας

pagkalosΝέα σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της ΝΔ.
“Δεν θέλω άνθρωποι που λατρεύουν και επαινούν την τρομοκρατία να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν μπορώ να το εμποδίσω γιατί έτσι θα αρνιόμουν την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Ο καθείς έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την δημοκρατία λεκτικά, όχι όμως και με πράξεις γιατί τότε πρέπει να δει το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής” τόνισε στο Βήμα FM.
“Με ενοχλούν οι υποκριτές που λένε ότι ο λαός πεινάει και αυτοί έχουν κότερα” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, συμπλήρωσε όμως ότι “δεν είναι αθώος ο ελληνικός λαός, ξέρει τι ψηφίζει.”
Όσον αφορά τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, έκανε λόγο για συντεχνιακή αντίληψη. «Η Βουλή βγάζει τα πόθεν έσχες ένα μήνα στη σελίδα της και μετά τα κατεβάζει, αυτή συντεχνιακή αντίληψη. Οι Βουλευτές υποστηρίζονται μεταξύ τους κι αυτό είναι απαράδεκτο. Ο Βουλευτής δεν μπαίνει στη Βουλή για να βρει την ευτυχία του, αλλά για να συγκρουστεί με ιδέες, αντιλήψεις, ακόμα και με πολιτικούς αντιπάλους του αν χρειαστεί”.
“Συμφωνώ ότι η κατάσταση με το Πόθεν Έσχες είναι αίσχος. Ευθύνη έχουν τα μίντια, η Βουλή. Αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλία τα μίντια δεν θα βγει άκρη’ ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Read more...

Υπεγράφη η συμφωνία και ξεκινάει η κατασκευή του TAP

agogos-tap«Έπεσαν» οι υπογραφές για την κατασκευή τού αγωγού TAP. Οι μέτοχοι του έργου, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, έδωσαν το «πράσινο» φως για την έναρξη του έργου.
Η ανακοίνωση έγινε από τις εταιρίες (SOCAR, Statoil, BP, Fluxys, Total, E.ON και Axpo) που μετέχουν στο σχήμα κατασκευής του αγωγού, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας.
«Στόχος μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του TAP Κ. Τάνγκλαντ. Ο ίδιος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ τονίζει ότι με το άνοιγμα του Νοτίου διαδρόμου φυσικού αερίου θα βελτιωθεί η ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης και θα ενισχυθεί η στρατηγική σημασία των χωρών κατά μήκος της διαδρομής.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι κατασκευαστικές εργασίες στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2015 και το 2019 θα ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Η κοινοπραξία έχει θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες αποζημίωσης των ιδιοκτητών γης κατά μήκος του αγωγού.
Η επένδυση για το ελληνικό κομμάτι του αγωγού (συνολικά 550 χλμ από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Διποταμιά) φθάνει στο 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Read more...

Παν. Ρήγας: «Δεν συμφωνούμε με αυτά τα κριτήρια προστασίας από τους πλειστηριασμούς»...





Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια αντικειμενικών αξιών ακινήτων που προστατεύονται από...
την μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στο πρωινο του MEGA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη το σχέδιο προβλέπει προστασία για την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 160.000 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια έως 25.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει τίποτα το δεδομένο αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε ως ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει σε καμία περίπτωση σε αυτά τα νούμερα, εμείς επιμένουμε στο μάξιμουμ της προστασίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Επομένως αυτά τα νούμερα που ακούγονται δεν είναι τα τελικά και δεν έχουμε δώσει την συγκατάθεσή μας σε αυτά τα νούμερα», είπε ο Παν. Ρήγας και πρόσθεσε: «Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι η προστασία πιο υψηλά και βεβαίως και το εισόδημα του δανειολήπτη θα πρέπει να είναι πιο ψηλά από αυτό που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας».

Συμπλήρωσε ότι η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι να προστίθεται και για κάθε παιδί. «Οπως και να γίνει η θέση μας η αρχική ισχύει και θα έλεγα ότι η προστασία του αδύναμου δανειολήπτη θα είναι εξασφαλισμένη, αυτό ως αρχή», είπε.

Ο Παναγιώτης Ρήγας προσέθεσε πως «το ποσό κατά την άποψή μας πρέπει να είναι της τάξης των 180.000 - 200.000 και το εισόδημα θα πρέπει με την πρόσθεση και των παιδιών να φθάνει τις 30.000».


Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης η ρύθμιση κατατίθεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας και μίλησε για τρία κριτήρια (περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη, εισόδημα και μίνιμουμ καταβολής της οφειλής), χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Εθνος, κατά τη μαραθώνια συνάντηση της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, σημειώθηκαν βήματα προσέγγισης και με την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστεί η συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή των δανειστών, η κυβέρνηση προχωρεί μέχρι την Παρασκευή στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την καθήλωση των πλειστηριασμών και το 2014.

Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, η αντικειμενική αξία της να μην ξεπερνά τα 160.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Επιπλέον προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μην βγαίνει στο σφυρί.

Read more...

Eurogroup: Θέλουν «λουκέτο» στα ΕΑΣ ...




Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Euro working group έχοντας στο τραπέζι μεταξύ άλλων και την εισήγηση της Τρόικας σε σχέση με την ολοκλήρωση του λεγόμενου τρίτου ελέγχου και την απόφαση για ...
την εκταμίευση του υπολοίπου της δόσης του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις Βρυξέλλες χθες βράδυ κοινοτικός αξιωματούχος η εισήγηση της Τρόικας παραθέτει υπόψη των 17 κυβερνήσεων μία σειρά από στοιχεία που αφορούν το κλείσιμο των ΕΑΣ σε βάθος χρόνου, και με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Σε αντίθεση με την οπτική που επικρατεί στην Αθήνα οι επιτελείς των Βρυξελλών εκτιμούν πως η μόνη κατάληξη του σχεδίου δεν μπορεί να είναι άλλη από την εκκαθάριση και αυτής της εταιρίας όπως θα συμβεί και με την ΕΛΒΟ.

Κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι: «ο τρόπος με τον οποίο είχε προσδιοριστεί το προαπαιτούμενο για τις τρεις βιομηχανίες κατά το Eurogroup του Ιουλίου δεν απαιτεί ανάληψη ολοκληρωμένης δράσης, δηλαδή ολοκλήρωσης κάποιας εκκαθάρισης μέσα στο 2013, παρά μόνο την περιγραφή των σχεδίων της κυβέρνησης προς αυτόν το στόχο».

Ως εκ τούτου οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τον περίφημο εξαγωγικό χαρακτήρα των ΕΑΣ και προς το τέλος του δρόμου το πλάνο μιλάει για εκκαθάριση.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μία βδομάδα μετά τη σαφέστατη κατεύθυνση που έδωσε το προηγούμενο Eurogroup, αναλώθηκε στο να διευκρινιστεί και να κλειδώσει αφενός ο οδικός χάρτης προς την εκκαθάριση αφετέρου να διευθετηθούν ζητήματα που άπτονται των κρατικών ενισχύσεων ύψους ενός δις που έχει λάβει η εταιρία.

Στις Βρυξέλλες πάντως η εκτίμηση είναι πως το οκ των εταίρων θα δοθεί πριν αρχίσει το Συμβούλιο Eurogroup, ενώ αυτή καθ’ αυτή η εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ανήμερα Συνόδου Κορυφής.

Το δε Eurogroup ευχής έργο θα ήταν να μην έχει να ασχοληθεί με την ελληνική δόση από τον λεγόμενο τρίτο έλεγχο, ώστε να απομένει ανοιχτός μόνος ο τέταρτος. Σε σχέση με τον τέταρτο έλεγχο το κλίμα πάντως συνεχίζει και είναι βαρύ. «Εργαζόμαστε παραγωγικά ώστε μαζί με τις ελληνικές αρχές να καταλήξουμε σε μια λειτουργική φόρμουλα που θα επιτρέπει την ανάκτηση τμήματος των κόκκινων δανείων και την αποκατάσταση των συναλλακτικών ηθών και της ροής πιστώσεων προς την πραγματική οικονομία». Έτσι σχολιάζουν οι αρμόδιες πηγές της Κομισιόν τη διαπραγμάτευση για τους πλειστηριασμούς και ξεκαθαρίζουν πως αν η κυβέρνηση επιθυμεί να νομοθετήσει θα πρέπει να το κάνει με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή.

Αντιθέτως, αν η κυβέρνηση νομοθετήσει μονομερώς, η επίλυση του ζητήματος θα αποτελέσει πλέον και τυπικό προαπαιτούμενο για την απόδοση της επόμενης δόσης των 4,9 δισ. Τυπικά σήμερα δεν είναι διότι απλούστατα, αν δεν υπάρξει νομοθέτηση τότε αίρεται το καθεστώς προστασίας όπως και ήταν προγραμματισμένο.

Η αποχώρηση της Τρόικας αυτή τη φορά δεν ξάφνιασε κανένα καθώς είχε ήδη προαναγγελθεί, τόσο μάλλον ως κίνηση όσο και ως ουσία. Η διαπραγμάτευση έχει ακόμα πολύ δρόμο και οι διαρροές για μονομερείς παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η φημολογία για το ΦΠΑ στην εστίαση δεν κάνουν καλό.

Ακόμα χειρότερα η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει για πρώτη φορά στη μνημονιακή της ιστορία εγκεκριμένο προϋπολογισμό από τους εταίρους της, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνεται η καχυποψία, αφετέρου να μην μπορεί να συνεχιστεί καμία συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Το Euro working group υπολόγιζε από το καλοκαίρι πως αυτή τη βδομάδα θα συζητούσε για το χρηματοδοτικό κενό και αυτός ο υπολογισμός έχει πέσει πλέον έξω, ελέω μεταρρυθμιστικής κόπωσης και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Τα δε υπόλοιπα προαπαιτούμενα είναι πολλά, οι διαρθρωτικές αλλαγές ακόμα περισσότερες και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία κρέμεται από μία κλωστή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος στις Βρυξέλλες σκέφτεται να δώσει στην Αθήνα χάρη.

πηγη real.gr

Read more...

Κασσής: Είμαστε ξεκάθαροι.Δεν ψηφίζουμε τους πλειστηριασμούς...




«Είμαστε ξεκάθαροι και στο θέμα των πλειστηριασμών και στο θέμα των μαζικών απολύσεων, λέμε ότι δεν πρέπει να
προχωρήσουν», ειπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, στο πρωινο του ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τους...
πλειστηριασμούς, ο κ. Κασσής ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι δεν θα το ψηφίσω», ενώ τόνισε ότι «από τις εφημερίδες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μαθαίνουμε και εμείς το τι ακριβώς γίνεται».

Σχετικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας, ο κ. Κασσής υπογράμμισε:

«Τουλάχιστον, η διαβούλευση ενάμιση μήνα μετά την πρώτη ανάρτηση που έγινε του νομοσχεδίου, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, εμένα προσωπικά και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μας έχει καλύψει»...

Read more...

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη: Οι πλούσιοι και οι "φτωχοί" της Βουλής



Ακίνητα, οικόπεδα, καταθέσεις μέχρι και… τρακτέρ έχουν στην κατοχή τους οι 300 της Βουλής, κάποιοι από τους οποίους έκαναν αγορές εκατομμυρίων ακόμη και μέσα στην κρίση
Αίσθηση προκάλεσε το ένα εκατομμύριο ευρώ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρη Τσουκαλά που όπως ο ίδιος δηλώνει στο πόθεν έσχες προέρχεται από αποζημίωση συνταξιοδότησης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται και  Τζένη Βαμβακά η οποία στον αντίποδα έχει λευκό πόθεν έσχες, δηλώνει μηδενικό εισόδημα και κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Τα πόθεν έσχες των βουλευτών βγήκαν στη δημοσιότητα σε μια στιγμή που έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα για το φόρο των ακινήτων με πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης να διαφωνούν με την φορολόγηση των ενοικιαστών.
Διαμερίσματα, άλλα και οικόπεδα και αγροτεμάχια που φορολογούνται για πρώτη φόρα έχουν σχεδόν όλοι και μερικοί σπάνε τα κοντέρ. Ας τα δούμε αναλυτικά.
Οι έχοντες ακίνητα
Για παράδειγμα, η Γεωργία Μαρτίνου έχει 159 ακίνητα, ο Παύλος Βογιατζής 97,  ενώ ο Βλαχβέης Μενέλαος εκτός από τα 77 ακίνητα διαθέτει μετοχές άξιας 1.485 εκ.  ευρώ, Γιώργος Βλάχος 31,  η Ντόρα Μπακογιάννη 26, ο  Νίκος Σηφουνάκης 18, ο  Αργύρης Ντινόπουλος 15,  όλοι βέβαια με τις συζύγους τους
Επίσης,  ο Νότης Μηταράκης αγόρασε στο Λονδίνο διαμέρισμα 139 τετραγωνικών αξίας 1εκ 319 χιλ. σε περίοδο κρίσης.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, ο υπουργός Οικονομικών που κατά δήλωση του έχασε χρήματα μπαίνοντας στην πολιτική, για το 2011 δήλωσε εισόδημα 220.744 ευρώ, ενώ μαζί με τη σύζυγο του διαθέτουν 10 ακίνητα και καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα.
Σκάφη αναψυχής, εκτός από τον πρώην βουλευτή Γιώργο Βουλγαράκη, έχει ο υπουργός Παντελής Καψής, ένα 19μετρο ιστιοπλοϊκό και ένα ταχύπλοο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.
Πάντως από τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκύπτουν εισοδηματικές ανισότητες καθώς ο Γιώργος Γερμενής κατέχει αμοιβαία κεφάλαια ύψους 200 χιλ. ευρώ, ενώ ο Γιάννης Λαγός  έχει μηδενικό εισόδημα και ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε μόλις 3.000 ευρώ. Μηδενικό εισόδημα δηλώνει και ο Ηλίας Παναγιώταρος, παρότι εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.
Από τα παράξενα του πόθεν έσχες είναι το τροχόσπιτο της Σταυρούλας Ξουλίδου, το τρακτέρ του Γιάννη Ανδριανού άλλα και τα έξοδα για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην στέγη του σπιτιού του Σάββα Αναστασιάδη.
Τα παχυλά πόθεν έσχες:
- Δημήτρης Τσουκαλάς: Ο βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ από εθελούσια στην τράπεζα που δούλευε και από αποζημίωση ασφάλισης όπως λέει ο ίδιος.
- Νάντια Βαλαβάνη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις εξής καταθέσεις: 363.879 λίρες Αγγλίας και 452.930 ευρώ.
- Γεωργία Μαρτίνου: Η βουλευτής της ΝΔ και γόνος εφοπλιστικής οικογένειας έχει 156 ακίνητα.
- Γιώργος Παπανδρέου: Αύξηση καταθέσεων κατά 180.000 ευρώ.
- Ντόρα Μπακογιάννη: 2 αγροτεμάχια στη Γαλλία, 26 ακίνητα με τον σύζυγο της και από κοινού μεγάλο χαρτοφυλάκιο και καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ, και 3,9 εκατ. δολάρια Αμερικής.
- Μέτοχος στην εφημερίδα των Χανίων "Κήρυξ" και ποσοστό εισφοράς 307.170 ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Βασίλης Καπερνάρος: Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και γνωστός δικηγόρος δήλωσε 177.733 ευρώ μαζί με τη σύζυγο του. Επίσης έχει 42 ακίνητα και υψηλές καταθέσεις.
- Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη έχει στην κατοχή της 37 ακίνητα.
-  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει από κοινού με την σύζυγό του και τους γονείς της 360.774 ευρώ.
- Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι μέτοχος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών από το 2010 με κεφάλαιο εισφοράς 36.000 ευρώ
- Υψηλές καταθέσεις και ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης. Έχει 201.300 ευρώ με την σύζυγό του και πολλές πολλές μετοχές.
- Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει αποταμιεύσει 252.173 ευρώ.
- Ο Νότης Μηταράκης υφυπουργός Ανάπτυξης εμφανίζει εισοδήματα: 369.769,04 ευρώ και η σύζυγός του 46.892,06 ευρώ το 2010 ενώ αγόρασε και ένα ακίνητο στο Λονδίνο 139 τ.μ. το 2010 αντί 1.319.023,92 ευρώ.
- Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις παρακάτω επενδύσεις σε  ξένα funds: Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. Ο κ. Τσακαλώτος έχει και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρώ
- Αλέξης Μητρόπουλος: Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 1 εκατ. ευρώ που επαναπάτρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος το 2005 στη δήλωση πόθεν έσχες δεν αποτυπώνεται ούτε σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε με αγορά κάποιου ακινήτου.
Οι "φτωχοί"
Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", από τις πιο "φτωχές" συζύγους είναι φέτος η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία εμφανίζει εισόδημα μόλις 532 ευρώ. Καθόλου αποταμιευτικός τύπος δεν είναι η Θεοδώρα Τζάκρη. Οι καταθέσεις της είναι σχεδόν μηδενικές, αφού εμφανίζει μόλις 6,40 ευρώ σε ένα λογαριασμό, ενώ και του συζύγου κυμαίνονται από 1,03 ευρώ έως 280,60 ευρώ.
Χωρίς... κεραμιδί πάνω από το κεφάλι της αλλά και χωρίς αυτοκίνητο είναι η βουλευτής της ΝΔ, Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Μοναδικό της εισόδημα η βουλευτική της αποζημίωση.
"Φτωχαδάκι" είναι επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, ο οποίος έχει στο λογαριασμό του στην τράπεζα 14,67 ευρώ. Κατέχει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα.
Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, εμφανίζει 21 ευρώ καταθέσεις, είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου στη Λάρισα και δεν έχει δικό της αυτοκίνητο. Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκλεγμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και δηλώνει 5.264 ευρώ καταθέσεις. Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με το "πόθεν έσχες" του, τα 2.000 ευρώ βρίσκονται στον λογαριασμό της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά.
(Με πληροφορίες από Star, Ελεύθερο Τύπο)

Read more...

Ούτε ζωγραφιστό δεν τον θέλει ο Κουβέλης...


O Φώτης Κουβέλης δεν έχει καθόλου καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, από την κρίση της ΕΡΤ που οδήγησε και στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Ο Κουβέλης, άλλωστε, δεν έκρυψε...

στην ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματός του την πικρία του και την εκτίμησή του ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον «πρόδωσε» και, ενώ είχαν αμφότεροι συμφωνήσει να τηρήσουν κοινή γραμμή, τελικώς Σαμαράς-Βενιζέλος τα βρήκαν για την ΕΡΤ στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών και τον απομόνωσαν.

Το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει πια να βλέπει ούτε… ζωγραφιστό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται, εξάλλου, δια γυμνού οφθαλμού και από τη στάση που τηρεί έναντι του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά στην ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Τούτων δοθέντων, ο Neo ουδόλως εντυπωσιάστηκε χθες, όταν έμαθε ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν… συγκινήθηκε από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή του. Μάλιστα, συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ μουρμούριζε κάτι του τύπου «ας αφήσει αυτές τις δήθεν επιθέσεις φιλίας, τις επιλογές του τις έχει κάνει». Καθιστώντας σαφές ότι και ο Φώτης Κουβέλης έχει κάνει τις δικές του επιλογές…
matrix24.gr

Read more...

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης



Με ανασφάλιστο τζιπ και πλαστές πινακίδες οδηγούσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Τροχαία της Αγ. Παρασκευής
Τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη συνέλαβε η τροχαία Αγ. Παρασκευής, το μεσημέρι της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούσε με ένα τζιπ, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες. Ο πρώην υπουργός δεν είχε δίπλωμα μαζί του, ενώ το όχημα, που του ανήκει ήταν και ανασφάλιστο.
Ο Μιχάλης Λιάπης, οδηγήθηκε στην Τροχαία της Αγ. Παρασκευής, όπου σχηματίζεται δικογραφία.
 

Read more...