Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ Τ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ...
Στο στόχαστρο και σήμερα σχεδόν όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης η Σακελλαρίου του ΤΧΣ. Στον ΣΥΡΙΖΑέχουν περιέλθει πληροφορίες για τον βίο και την πολιτεία της 41χρονης διευθύνουσας...
συμβούλου του Ταμείου.
Γνωρίζουν για παράδειγμα ότι είχε μικρή σχέση με τα δάνεια κάτι που επιβεβαιώνεται από την πολύ στενή εμπειρία στα θέματα και του χαριστικού διορισμού της στην κορυφαία θέση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος με 280.000 ετησίως!
Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης είναι γνωστό ότι παντού που εργαζόταν κατείχε μεσαία θέση χωρίς σταθερή εργασία και ο βασικός άνθρωπος που την πρότεινε ήταν ο Τουρκολιάς! Το θέμα με την Σακελλαρίου είναι ότι μετά το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο το κακούργημα της απιστίας για τις απάτες του Τ.Τ. αλλά και όλα τα άλλα που αφορούν ξεπούλημα τραπεζών, αποκρατικοποιήσεις, αναξιοκρατική επιλογή, απιστία στη διαχείριση κονδυλίων του ΤΧΣ κλπ.
Είναι άλλωστε γνωστό με ποιους διατηρούσε σχέση η Σακελλαρίου και ποιοι περιορισμένου βεληνεκούς επικοινωνιακοί σύμβουλοι την είχαν υπό την προστασία τους. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι ισχυρισμοί υπέρασπισής της που επιβεβαιώνουν την αναξιοκρατική επιλογή στη τοποθέτησή της από Επιτροπή που διόρισε ο Στουρνάρας.
Για να καταλάβετε ποιοι την διόρισαν, η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελείτο από τον Διευθυντή του Υπ. Οικονομικών Μασούρα, τον διευθυντή του Στουρνάρα Σκέρτσο, τον τέως πρόεδρο της Ιονικής Σταματόπουλο που κάποτε παραλίγο να λιντσάρουν οι εργαζόμενοι στην τότε τράπεζα.
Μιλάμε για πραγματική μπόχα και δυσωδία...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2299.html

Read more...

Επεισόδια σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών..



Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στα διόδια του Πυργετού.
Εκπαιδευτικοί από περιοχές της νότιας Ελλάδας προχώρησαν σε...
συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Έβρο, Λαμία και άλλες πόλεις, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας που απηύθηναν και το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση, βρίσκονται στο σημείο, παρουσία και του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενώ συμμετέχει και αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων.
Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε γενικές συνελεύσεις, με πρόταση για απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.

Read more...

Μαραθώνια συνάντηση στο Μαξίμου Συμβούλιο για την απασχόληση συγκροτεί η κυβέρνηση


Συμβούλιο για την απασχόληση συγκροτεί η κυβέρνηση
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών εν όψει της επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

Μετά το πέρας της συνάντησης o κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης, στο οποίο θα μετέχουν ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας» διευκρίνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να περάσει τη σωστή εικόνα. «Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση» συνέχισε.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η μόνη μάχη που δίνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο στην εξουσία παραδομένοι στους δανειστές και στηριζόμενοι στην εγχώρια διαπλοκή.

» Η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ξεκινήσει και το δίδυμο που αλληλοκαλύπτεται για τα σκάνδαλα, τις μίζες και τη διαφθορά δεν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στην καταστροφή.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανοικτή η ημερομηνία επιστροφής Στουρνάρας: Στείλαμε τα δημοσιονομικά στοιχεία στην τρόικα και αναμένουμε


Στουρνάρας: Στείλαμε τα δημοσιονομικά στοιχεία στην τρόικα και αναμένουμε
O υπουργός Οικονομικών μιλά στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Ανοικτή παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Γ.Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον Ευ.Βενιζέλο.

Ο υπουργός είπε ότι ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, την τοποθέτησε χρονικά μεταξύ 14-16 Ιανουαρίου. Σε άλλη ερώτηση για το αν θα έχουν κλείσει τα θέματα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την αξιολόγηση των στοιχείων που έστειλε.

Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της επικεφαλής του ΤΧΣ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν τον προβληματίζει. «Ισχύει ό,τι είπα χθες» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε στο in.gr ότι η ημερομηνία άφιξης των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η ελληνική πλευρά να έρθει σε συνεννόηση με την τρόικα το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αξιολόγηση του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2014 θα μπορούσε να συμπτυχθεί -όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν- και η τρόικα να επιστρέψει στα μέσα Μαΐου για να ολοκληρώσει την επισκόπηση προόδου του εξαμήνου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πρώτο «διπλό» της Βέροιας μέσα στον ΟΦΗ! Λεβαδειακός-Εργοτέλης (17:15) και ΠΑΟ-Πανιώνιος (19:30)


Live score: Λεβαδειακός-Εργοτέλης (17:15) και ΠΑΟ-Πανιώνιος (19:30)
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στην πρώτη εξ αυτών που ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο, η Βέροια σημείωσε την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη της επί του ΟΦΗ (ΟΦΗ - Βέροια 0-1) σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι το ολοκλήρωσαν με ενιά παίκτες. Στις 17:15 ακολουθεί η αναμέτρηση της Λιβαδειάς ανάμεσα στον Λεβαδειακός και τον Εργοτέλη. Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου στη Λεωφόρο (19:30).

Από το πρόγραμμα της Κυριακής ξεχωρίζει η συνάντηση του Περιστερίου, όπου ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Θεωρητικά, πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης ημέρας:

Σάββατο (11/1)

ΟΦΗ - Βέροια 0-1
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Εργοτέλης
19:30 (Λεωφόρος) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Κυριακή (12/1)
15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός
17:15 (Ριζούπολη) Απόλλων - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης - Πλατανιάς
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ξάνθη
19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Ολυμπιακός

Δευτέρα (13/1)

19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή - Άρης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εντείνεται η κρίση Ξεκίνησε η απομάκρυνση ξένων πολιτών από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία


Ξεκίνησε η απομάκρυνση ξένων πολιτών από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Μπανγκουί, Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία
Ξεκίνησε το Σάββατο από τον Διεθνής Οργανισμό Μετανάστευσης η απομάκρυνση ξένων πολιτών από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς εντείνεται η πολιτική κρίση που οδήγησε στην παραίτηση του μεταβατικού προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά. Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον 33.000 μετανάστες από γειτονικές χώρες χρήζουν επείγουσας βοήθειας και θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Παράλληλα, ο παραιτηθείς πρόεδρος Τζοτονιά έφυγε για το Μπενίν, όπου θα αυτοεξοριστεί. Ο Τζοτοντιά -ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης της χώρας, ο οποίος κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα για απάθεια απέναντι στις διαθρησκευτική βία που μαστίζει τη χώρα του- και ο πρωθυπουργός Νικολά Τιανγκαγέ παραιτήθηκαν την Παρασκευή, μετά τις πιέσεις ηγετών χωρών της περιοχής, στη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Τσαντ για να εξεταστεί η επιδεινούμενη διαθρησκευτική σύγκρουση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι πρώτες πτήσεις οργανώθηκαν για τη μεταφορά στη Ντζαμένα 800 πολιτών του Τσαντ, από τους 2.500 συμπατριώτες τους που βρίσκονται σε πρόχειρο καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο του Μπανγκουί.

Χιλιάδες πολίτες του Τσαντ έχουν εγκαταλείψει την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το μένος εναντίον τους είναι μεγάλο, καθώς ορισμένοι τους κατηγορούν ότι στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς αντάρτες.

«Η απομάκρυνση των μεταναστών αυτών πρέπει να γίνει γρήγορα και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μόνοι τους θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο. Πολλοί μεταξύ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά» δήλωσε η διευθύντρια του ΔΟΜ στη Δυτική Αφρική Καρέλα Γκοντό.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί εκκλήσεις από πολλές αφρικανικές χώρες, ανάμεσά τους το Τσαντ, ο Νίγηρας, το Μαλί, το Σουδάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, να μεταφέρουν αεροπορικώς τους πιο ευπαθείς από τους πολίτες τους που βρίσκονται στη χώρα αυτή.

«Πολλές κυβερνήσεις χωρών της περιοχής όπως του Μαλί, της Σενεγάλης, του Νίγηρα και του Τσαντ έχουν ήδη οργανώσει πτήσεις για τη μεταφορά πολιτών τους, ωστόσο χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια για να αντιμετωπίσουν αυτή την έκτακτη κατάσταση» δήλωσε Γκοντό.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο που ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Η Αφρικανική Ένωση έχει αναπτύξει 4.000 κυανόκρανους στη χώρα και η Γαλλία 1.600 στρατιώτες της για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή.

Περί το ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν εκτοπιστεί, ενώ 2,2 εκατομμύρια, σχεδόν ο μισός πληθυσμός, χρήζει ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Επεισόδια και λεηλασίες


Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκαν νέα επεισόδια, αλλά και λεηλασίες καταστημάτων. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τη νύχτα πυρά ακούγονταν στο Μπανγκί, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και όπου τα καταστήματα δεν έχουν σταματήσει να λεηλατούνται μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου.

«Γίνονται λεηλασίες. Στον τομέα αυτό λεηλατούνται τα καταστήματα των μουσουλμάνων» υποστήριξε ένας φοιτητής. «Υπάρχουν πολλοί Σελέκα (πρώην αντάρτες που υποστήριζαν τον Τζοτοντιά) στην πλευρά αυτή. Πρέπει να αφοπλιστούν γρήγορα, διαφορετικά θα γίνει σφαγή» είπε. Παρόμοιες σκηνές εξελίχθηκαν σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πλήττεται από ανθρωπιστική κρίση και ένα αλυσιδωτό κύμα διαθρησκευτικής και εθνοτικής βίας μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ, χριστιανού στο θρήσκευμα, τον Μάρτιο του 2013 από μια ετερόκλιτη συμμαχία μουσουλμανικών δυνάμεων, τη Σελέκα, με επικεφαλής τον Μισέλ Τζοτοντιά, υπό το αδρανές βλέμμα των μεταβατικών αρχών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Read more...

Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι Μαραθώνιες οι απολογίες των «3» της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη


Μαραθώνιες οι απολογίες των «3» της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη
O Γ.Γερμενής στο Εφετείο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου η πολύωρη απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή στις ανακρίτριες.

Αμέσως μετά, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο βουλευτής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Θα ακολουθήσει ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι, τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Στο υπομνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται.

Υποστηρίζει επίσης, ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε', ο οποίος αναφέρει ότι τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο κ. Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει, στο υπόμνημα του, ότι στην κατάθεσή του ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε 'επιχειρησιακή συγκρότηση' της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής αρνείται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε «τάγματα εφόδου», ούτε «νεοσύλλεκτοι».

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, κατα τίς ίδιες πληροφορίες, και ο κ. Μπούκουρας, που θα απολογηθεί μετά τον κ. Ηλιόπουλο.

Υποστηρίζει ότι «η δίωξη του είναι πολιτική και 'βάλλεται' στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».

Επίσης αναφέρει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε 'εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας' και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούς στην Κόρινθο».

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

''ΠΑΓΩΝΟΥΝ'' ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...


«Παγώνει» η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, μέχρι να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις...
και να ελεγχθεί κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για φέτος.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», με δεδομένο ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται φέτος από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο, η είσπραξη του επιδόματος θα γίνει το  καλοκαίρι.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν μαζί την πρώτη και τη δεύτερη δόση στο τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια θα πάρουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά συνέπεια το πρώτο τρίμηνο δεν προβλέπεται καταβολή του επιδόματος, ώστε να γίνει επανέλεγχος σε όλους τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι για την καταβολή του επιδόματος πρέπει απαραιτήτως να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, που να συνοδεύεται από το έγγραφο Α21 με τα οικογενειακά τους στοιχεία.

Το υπουργείο Εργασίας, εξετάζει το κατά πόσο μπορεί να γίνει μία ενδιάμεση πληρωμή την Άνοιξη για όσους υποβάλλουν φορολογική δήλωση νωρίτερα. Ωστόσο ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, η πρώτη δόση, δεν θα μπορεί να δοθεί πριν το Μάρτιο.

Το ενιαίο επίδομα τέκνων και το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων, θα καταβληθούν φέτος για δεύτερη φορά σε δικαιούχους, που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Το καταβαλλόμενο ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών, αλλά και το ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου, ενώ την ευθύνη για τη χορήγηση επιδομάτων έχει ο ΟΓΑ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων καταβάλλεται σε τρίμηνες δόσεις, ενώ το ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων καταβάλλεται κάθε τέσσερις μήνες.

Για όσους δικαιούχους εκκρεμεί η καταβολή κάποιας δόσης για την περσινή χρόνια, η διοίκηση του Ταμείου προσανατολίζεται στο να υπάρξει μία πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο, και το ύψος του καταβαλλόμενου επιδόματος, καθορίζεται από το εισόδημα της οικογένειας και των αριθμό των τέκνων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9571.html

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Για συγκάλυψη του σκανδάλου τουΤαχυδρομικού Ταμιευτηρίουκατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την στήριξη που παρέχουν...
στην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα: «Ο κ. Σαμαράς, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα και ο κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα, συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου, η οποία κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, επειδή είναι εκλεκτή της τρόικα;»

«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι συγκαλύπτουν το σκάνδαλο» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_5115.html

Read more...

Αρνούνται τις κατηγορίες...




Ο  χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπόμνημα του, αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Συγκεκριμενα, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την...
αποδιδόμενη σε μένα πράξη, όπως αυτή περιγράφεται, κατά τα πραγματικά περιστατικά και τους αντίστοιχους νομικούς χαρακτηρισμούς, στο κατηγορητήριο που μου απαγγέλθηκε, αρνούμαι κατηγορηματικά τόσο κατά το πραγματικό όσο και κατά το νομικό της μέρος. Αρνούμαι ρητά και κατηγορηματικά ότι το πολιτικό κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εγκληματική οργάνωση και επάγομαι τα ακόλουθα».
«Κατηγορηματικά αθώος» δηλώνει στο υπόμνημα του και ο Στάθης Μπούκουρας, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επί των αποδιδόμενων εις εμέ κατηγοριών περί ένταξης μου συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, δηλώνω κατηγορηματικά αθώος, επικαλούμαι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων και επιστολών που δόθηκαν για την προσωπικότητα μου, τις πράξεις και συμπεριφορές μου από όλη την κοινωνία της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και του Περιστερίου»....

Read more...

Αυξάνονται οι κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις...


Αυξήσεις - σοκ, από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να προκαλέσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά με την ...
πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Ουσιαστικά τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).



Ελεύθερος Τύπος

Read more...

Σφοδρές αντιδράσεις γιατρών στο νομοσχέδιο για την Α' βάθμια υγεία



Τη σφοδρή αντίδρασή του στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. "Το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα", αναφέρει
Tο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) θα είναι στο εξής η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ και θα έχει ως στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγική έκθεση του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε αργά τη νύχτα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Με βάση το νέο σχέδιο νόμου, οι γιατροί που θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ενός μήνα και θα πρέπει να κλείσουν άμεσα τα ιατρεία τους. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που θα αποφασίσουν να εργαστούν στο ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι προσκομίσουν πιστοποιητικά ότι έκλεισαν τα ιατρεία τους, καθώς στο εξής θα έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Το διάστημα αυτό θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους. Στη συνέχεια θα μεταφέρονται έπειτα από αίτησή τους σε οργανικές θέσεις που συστήνονται στις ΔΥΠΕ.
Μέσα σε οκτώ μήνες από την ολοκλήρωση της μετάταξης τους, οι γιατροί θα αξιολογούνται και θα κατατάσσονται σε θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ.
Οι ασφαλισμένοι στο διάστημα αυτό θα εξυπηρετούνται από νοσοκομεία και συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ .
Ο ΕΟΠΥΥ παραμένει μόνο ως αγοραστής υπηρεσιών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Στο ΠΕΔΥ εντάσσονται όλες οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, πολυιατρεία - κάποια από τα οποία θα κλείσουν αν κριθεί ασύμφορη η λειτουργία τους- και τα Κέντρα Υγείας, τα οποία θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, μετά από απόφαση του διοικητή κάθε υγειονομικής περιφέρειας. Την ευθύνη πλέον για τις μονάδες αυτές πρωτοβάθμιας φροντίδας Θα έχουν οι ΔΥΠΕ , οι Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών.
Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, που θα "φιλτράρει" τα περιστατικά τα οποία χρειάζεται να περάσουν στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και θα κρίνει για τα παραπεμπτικά των αρχικών εξετάσεων και τη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να αλλάξει οικογενειακό γιατρό μία φορά το έτος.
Αντιδράσεις γιατρών
Τη σφοδρή αντίδρασή του στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μ. Βλασταράκος.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του,"το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ) βάζει την ταφόπλακα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η ατελής και πρόχειρη κατάρτισή του δεν προωθεί την ισότιμη, καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος της απόλυσης των υπηρετούντων ιατρών στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ο πολίτης θα πληρώνει στο εφεξής επιπλέον χαράτσια για να βρει τον ιατρό του, να πάρει το φάρμακό του και να κάνει την εξέτασή του με τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας να εκμεταλλεύονται την πλήρη αποδόμηση του υφιστάμενου συστήματος Υγείας, ενώ η ένταξη συναδέλφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ μετά την πάροδο των οκτώ μηνών δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης από το σύστημα".
Τέλος, ο ΠΙΣ καλεί για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση "πριν από οποιαδήποτε προώθηση πρότασης στη Βουλή να συνεργαστεί με όλους τους θεσμικούς φορείς για να προωθηθεί ένα Νομοσχέδιο Υγείας ουσιαστικό και σύγχρονο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην ευπρεπή λειτουργία και τα εργασιακά δικαιώματα των ιατρών".

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Nέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, o γεωπόνος Θεοχαρόπουλος...



Ολοκληρώθηκε τελικά η έκπληξη από την πλευρά του Φώτη Κουβέλη για τη θέση του νέου γραμματέα της ΔΗΜΑΡ με την εκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο νεαρός γεωπόνος επιλέχθηκε τελικά ανάμεσα σε..
άλλα πρόσωπα όπως ο Σάκης Παπαθανασίου και ο Θόδωρος Μαργαρίτης για να διαδεχθεί τον Σπύρο Λυκούδη.

Ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την Ημαθία, Υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΔΗΜΑΡ και πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εκλεγεί στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η ΔΗΜΑΡ πάντως φαίνεται να ακουλουθεί το μοντέλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με νεαρούς γραμματείς όπως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Νίκος Ανδρουλάκης αντίστοιχα.

parapolitika.gr

Read more...

Πρόσκληση Καμμένου, σε όσους έφυγαν...

Πρόσκληση επιστροφής στο κόμμα σε όσους έφυγαν αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, από την οποία απείχαν... έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας Κώστας Γιοβανόπουλος. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, σε ορισμένες περιφέρειες και υπό προϋποθέσεις. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραπέμποντας στις δικές του παρεμβάσεις εδώ και χρόνια, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν στο κόμμα, καθώς και σε αυτούς που δεν προσήλθαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίθεση κατά αυτών που αμφισβητούν τον κ.Καμμένο εξαπέλυσε και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι "φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες", ενώ τους κάλεσε "να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου". Να σημειωθεί ότι τελικά έξι είναι οι βουλευτές που δεν προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το παρόν. "Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους έλληνες" είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν. Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά" απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα. Ο κ.Καμμένος είπε επίσης πως αν χρειαστεί θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ είπε με νόημα πως " στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά". Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο κ.Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε" είπε. Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος" ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Αν.Ελ. τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες. Είπε επίσης τι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις. Δικαστικές εξελίξεις "Οι έλληνες δικαστές προχωρούν στη διερεύνηση, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν. Έχουμε τη δικαίωση ουσιαστικά της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε στον ελληνικό λαό. Πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞ, ότι έχουμε τα ελλείμματα των τραπεζών που περνούν σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη που οδηγεί στην παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων" είπε ο κ.Καμμένος αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΤΤ. "Τα 260 δισ. που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που έγιναν με απάτες με συνεργούς έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην ΕΕ" πρόσθεσε και κατέληξε: "Το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο. Δεν το αναγνωρίζουμε οι ΑΝΕΞ και ο ελληνικός λαός". Κατηγόρησε το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ αποκαλώντας τους "πατερίτσες της συγκυβέρνησης" ενώ είπε επίσης ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξεκαθαρίζει ακόμα εάν το χρέος αυτό θα πρέπει μονομερώς να διαγραφεί όπως εμείς στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα". Κατηγόρησε "επιχειρηματίες και τραπεζίτες μαϊμούδες" που όπως υποστήριξε "διακινούν δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού σε οφσόρ" και τόνισε πως "εμείς δικαιωνόμαστε και δεχόμαστε τεράστια επίθεση, εκβιασμών σε προσωπικό επίπεδο μέσω των ΜΜΕ που τροφοδοτούν οι τράπεζες. Τους απαντάμε: Δεν τους φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε". Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να φύγουν "από τους καναπέδες και από το facebook και να κατεβούμε στους δρόμους" και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος: "Όποιοι εποφθαλμιούν τις καρέκλες να τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ. Απεδείχθη από την πρώτη αποστασία ότι καλά μας έκαναν και έφυγαν. Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες". Ο κ.Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των λαών και "όχι των τραπεζιτών" ενώ είπε ότι πρώτος στόχος για το κόμμα του είναι οι ευρωεκλογές. "Θα δώσουμε πολιτική μάχη. Δεν θα πάμε λέγοντας βοηθήστε ως πολιτικοί ζητιάνοι. Αποδέχεσαι την πολιτική Μέρκελ Σαμαρά, ή τους λες ένα μεγάλο όχι; 25 του μηνός, θα έχουμε τις δημοτικές και περιφερειακές" είπε. Γιατί δεν προσήλθαν οι 6 βουλευτές Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά βουλευτές απέστειλαν επιστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Πάνου Καμμένου, εξηγώντας τους λόγους της μη συμμετοχής τους στη συνεδρίαση. Ζήτησαν να προηγηθεί σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που την αφορούν εκτιμώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους λέγοντας ότι "η συμμετοχή των βουλευτών στον Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική". Ο κ.Κ.Γιοβανόπουλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ απέφυγε να πει γιατί οι επτά προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, λέγοντας ότι έχει δεσμευθεί απέναντι στους άλλους συναδέλφους του.Οι βουλευτές που απουσιάζουν, εκτός του κ.Γιοβανόπουλου, είναι η Σταυρούλα Ξουλίδου, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Βασίλης Καπερνάρος και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Σαμαράς και Στουρνάρας συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν την επικεφαλής του ΤΧΣ...




«Ο κ. Σαμαράς, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα και ο κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν  την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου η οποία...
κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, επειδή είναι εκλεκτή της τρόικα;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν ότι συγκαλύπτουν το σκάνδαλο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Eισαγγελική παρέμβαση, για τις προμήθειες στο στρατό...




Την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων ζητεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλας, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια είχε επισημάνει την ασύμφορη προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο ...
304 ΠΕΒ.
Η ρευστομηχανική κλίνη είναι ένα μηχάνημα που προμηθεύτηκε το 2002, το 304 ΠΕΒ για την αφαίρεση των ελαστικών από μεταλλικά μέρη των ερπυστριών – τροχών, των αρμάτων μάχης με τη μέθοδο της πυρόλυσης.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, η αρχική αξία του επίμαχου μηχανεύματος ήταν 2.846.661 ευρώ και το τελικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 6.078.829 ευρώ.
Όπως αναφέρει ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαπιστώθηκαν ελαττώματα στην ρευστομηχανική κλίνη και χρειάστηκε να δαπανηθούν επιπλέον 858.317 ευρώ. Δηλαδή, στοίχισε το επίμαχο μηχάνημα περισσότερο από το διπλάσιο του αρχικού κόστους.
Επιπρόσθετα, ο κ. Σούρλας αναφέρει ότι η προμήθεια του μηχανήματος από το 304 ΠΕΒ έγινε από εταιρεία που εκπροσωπούσε πρώην αξιωματικός, που υπηρετούσε ως διοικητής στο εργοστάσιο αρμάτων.
Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου 2004.
Τέλος, ο κ. Σούρλας διερωτάται «μήπως είναι καιρός να ανατρέξουν στην εποχή εκείνη οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό επίορκων και διαπλεκόμενων;».

matrix24.gr

Read more...

Στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, ο Φιλιππίδης...




Θα καθυστερήσει η εκδοσή του στην Ελλάδα...
Τον πλήρη φάκελο του Αγγελου Φιλιππίδη ζητούν οι τουρκικές αρχές από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, γεγονός που σημαίνει ότι...
θα καθυστερήσει, ισως, η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο  πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μεταφέρθηκε από ειδικό χώρο όπου κρατούνταν, στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης...

πηγη real.gr

Read more...

Εν αναμονή της έκδοσής του Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης



Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης
Ο Αγγ.Φιλιππίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Πέρα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης, βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του: 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα usb, μπλοκ επιταγών, κάρτες τραπεζών και διάφορα έγγραφα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αθανάσιο Βαρλάμη, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ο Αγγ.Φιλιππίδης θα εμφανιστεί ενώπιόν του τη Δευτέρα.

Η σύλληψη του κ. Φιλιππίδη έγινε βάσει στοιχείων που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Κατά πληροφορίες, ο εντοπισμός του κ. Φιλιππίδη έγινε μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου ή την Κυριακή, είναι σε εξέλιξη.

«Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Σε δηλώσεις του στο Mega, μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε πως δεν απέκρυψε τις κινήσεις του και ότι ουδέποτε είπε ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι διότι τα συνήθη ταξίδια μου είναι προς την Αμερική» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «δεν είχα κανένα λόγο να εξηγώ ακριβώς πού είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση, εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου και είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί εν συνεχεία το Ντουμπάι και τη Μανίλα για επαγγελματικούς λόγους.

«Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες» είπε, επισημαίνοντας ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον ανακριτή την Παρασκευή και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εμφανιστεί ενώπιόν του.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι έγινε περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ως προς το πόρισμα της εισαγγελέως, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.



    Newsroom ΔΟ
    Λ

    Read more...

    Στο πάνθεον των αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ


    Πέθανε ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ
    Ο Αριέλ Σαρόν το 1982, όταν συντόνιζε την εισβολή στο Λίβανο, η οποία κατέληξε στις σφαγές των Παλαιστινίων στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Τελ Αβίβ, Ισραήλ
    Έπειτα από πολύχρονη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών, ενώ βρισκόταν σε κώμα από το 2006.

    Για τους οπαδούς του ο Σαρόν ήταν ο ήρωας πολέμου που δεν έκανε καμία υποχώρηση στους Αραβες, προκειμένου να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Για τους Παλαιστινίους και τους φιλειρηνιστές Ισραηλινούς ήταν ένας ταύρος εν υαλοπωλείω. Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήριζε τον εαυτό του οπαδό της ισραηλινής ρεάλ - πολιτίκ.

    Γεννήθηκε το 1928 στην υπό βρετανική κατοχή Παλαιστίνη και σε ηλικία μόλις 14 ετών εντάχθηκε στη Χαγκάνα, την εβραϊκή αντίσταση, και σε εβραϊκές ομάδες κρούσεις των παλαιστινιακών επιθέσεων.

    Η στρατιωτική καριέρα

    Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα και γρήγορα έγινε γνωστός για τη σκληρότητα με την οποία πολεμούσε. Πράγματι, το όνομά του είχε ξεχωρίσει από νωρίς και οι πολεμικές του αρετές δοκιμάστηκαν τόσο το 1953, όταν ήταν διοικητής των στατευμάτων που εισέβαλαν στην Ιορδανία, όσο και το 1956 στο Σινά με την κρίση στο Σουέζ, το 1967 με τον Πόλεμο των Έξι Ημερών και το 1973 με τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

    Το 1972 παραιτήθηκε από το στράτευμα, αλλά ένα χρόνο αργότερα, μόλις ξέσπασε ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, επέστρεψε με το βαθμό του αντιστράτηγου. Τα στρατεύματα που είχε υπό τις διαταγές του ήταν αυτά που εξουδετέρωσαν την τρίτη αιγυπτιακή στρατιά, γεγονός που σηματοδότησε και το τέλος του κρίσιμου αυτού πολέμου. Ο αντίκτυπος που είχε το κατόρθωμά του αυτό ήταν συγκλονιστικός στην κοινή γνώμη του Ισραήλ.

    Η είσοδος στην πολιτική

    Επωφελούμενος από την υψηλή δημοτικότητά του, εμπλέκεται στην πολιτική ως συνιδρυτής του Λικούντ και ως βουλευτής στην Κνεσέτ.

    Από το βουλευτικό του αξίωμα παραιτήθηκε το 1974, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου σε θέματα ασφαλείας του πρωθυπουργού των Εργατικών Γιτζχάκ Ράμπιν. Με το σχηματισμό της κυβέρνησης του Χερούτ/Λικούντ υπό τον Μεναχέμ Μπέγκιν το 1977, ο Σαρόν αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας και την προεδρία του συμβουλίου υπουργών για τους εποικισμούς.

    Από τη θέση αυτή κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αυξήσει τους εποικισμούς στα Κατεχόμενα. Όταν πλέον αναλαμβάνει το υπουργείο Οικισμού, γίνεται η ατμομηχανή πίσω από το μεγαλύτερο κύμα Εβραίων εποίκων που εγκαταστάθηκαν ποτέ στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας από το 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τα εδάφη αυτά.

    Υπουργός Αμυνας και τα γεγονότα του 1982

    Για το λόγο αυτόν και για το γεγονός ότι σταθερά και πεισματικά αρνείται οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση, οι έποικοι τον λατρεύουν. Από το 1981 έως το 1983 ηγείται του υπουργείου Αμυνας (περίοδος της εισβολής στο Λίβανο). Την περίοδο 1984 - 1990 (εποχή συγκυβέρνησης Λικούντ - Εργατικών έως το 1986 και στη συνέχεια κυβέρνηση Σαμίρ) υπηρέτησε ως υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου και τη διετία 1990 - 1992, λίγο πριν χάσει τις εκλογές ο Σαμίρ από τον Ράμπιν, διετέλεσε ξανά υπουργός Οικισμού.

    Ως υπουργός Αμυνας το 1982 ο Σαρόν ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την εισβολή στο Λίβανο, μια στρατιωτική επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άμαχοι Λιβανέζοι, προκειμένου να επιτευχθεί ο στρατιωτικός στόχος της εξολόθρευσης των ανταρτών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην περιοχή. Παρά τις διαταγές που είχε λάβει τότε, ο Σαρόν οδήγησε τα στρατεύματά του λίγο έξω από τη Βηρυτό. Η αποστολή είχε επιτύχει: η ΟΑΠ ξεριζώθηκε από το Λίβανο και οι επιθέσεις εναντίον του βόρειου Ισραήλ είχαν μειωθεί.

    Το στίγμα, όμως, που θα ακολουθεί αυτόν το σκληρό στρατιωτικό για πάντα στη ζωή του ήταν το γεγονός ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για τη διήμερη σφαγή, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 1982, 2.500 Παλαιστίνιων αμάχων στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα, λίγο έξω από τη Βηρυτό, από τις ορδές των Λιβανέζων χριστιανών Φαλαγγιτών που συνεργάζονταν με το Ισραήλ. Το γεγονός αυτό δεν είχε συγκλονίσει μόνο το Ισραήλ αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σαρόν απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και το θέμα άρχισε να ερευνάται.

    Από την επίσημη στρατιωτική έρευνα που διατάχθηκε στη συνέχεια προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, ο Σαρόν έμεινε με το στίγμα του ανθρώπου που ήταν έμμεσα υπεύθυνος για τις δολοφονίες, επειδή δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τους διψασμένους για αίμα παραστρατιωτικούς να μπουν στα στρατόπεδα και να εκδικηθούν τη δολοφονία του ηγέτη τους, Μπασίρ Τζεμαγιέλ. Η σφαγή όμως κάθε άλλο παρά μείωσε τη δημοτικότητα του Σαρόν στους κύκλους των φανατικών και των εθνικιστών Ισραηλινών.

    Εκείνη την εποχή, το κλίμα εντός του Λικούντ ήταν σαφώς θετικό για τον Σαρόν, ο οποίος απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Μόλις το Λικούντ υπό τον Νετανιάχου έρχεται πάλι στην εξουσία το 1996, ο νέος πρωθυπουργός εκλιπαρεί σχεδόν τον Σαρόν να ενταχθεί στην κυβέρνησή του. Του προσφέρει το περιζήτητο υπουργείο Εξωτερικών το 1998, πλέκοντάς του το εγκώμιο, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Αριέλ Σαρόν.

    Ηγέτης του Λικούντ και μια επεισοδιακή επίσκεψη

    Η κατάλληλη στιγμή έρχεται όταν ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναγκάζεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος το Μάιο του 1999, υπό το βάρος κατηγοριών για διαφθορά. Ως ηγέτης πλέον του Λικούντ στην αντιπολίτευση, ο Αριέλ Σαρόν φροντίζει να κάνει τη ζωή του Εχούντ Μπαράκ δύσκολη.

    Το αποκορύφωμα των «τρικλοποδιών» που έβαλε στον πρωθυπουργό Μπαράκ και την κυβέρνησή του ήταν, πάντως, το Σεπτέμβριο του 2000. Στις 28 Σεπτεμβρίου, τη στιγμή που η κυβέρνηση διεξήγαγε δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, αυτός αποφάσισε να επισκεφθεί το Όρος του Ναού (Χαράμ αλ-Σαρίφ για τους μουσουλμάνους), μια περιοχή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν αποκλειστικά δική τους, καθώς σε αυτή βρίσκεται το τέμενος Αλ-Ακσά, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Το ίδιο ιερός είναι, βέβαια, ο χώρος και για τους εβραίους, καθώς εκεί είναι θαμμένα τα θεμέλια του ναού του Σολομώντα.

    Η επίσκεψη πυροδότησε ταραχές απίστευτης έκτασης, που γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλη την Παλαιστίνη και πήραν τη μορφή εξέγερσης. Η ειρηνευτική διαδικασία άρχισε να καταρρέει. Όπως είπε ο ίδιος, ο λόγος της επίσκεψής του σε ένα χώρο που είναι ανοικτός μόνο σε μουσουλμάνους ήταν να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης! Για τον ίδιο, το ξέσπασμα της βίας ήταν κάτι το προμελετημένο και βασιζόταν σε σχέδιο της Παλαιστινιακής Αρχής του Γιασέρ Αραφάτ.

    Εκλογή στην πρωθυπουργία

    H κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαράκ, το 2001, οδηγεί σε εκλογές τις οποίες κερδίζει το Λικούντ. Ο Σαρόν αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού μέχρι το 2006. Ως  πρωθυπουργός, στα μέσα του 2005, προχώρησε σε μονομερή απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων και εποίκων από τη Λωρίδα της Γάζας -απροσδόκητη κίνηση για έναν πολιτικό «γεράκι» που είχε κρατήσει σκληρή στάση στο Παλαιστινιακό.

    Στις 4 Ιανουαρίου του 2006 και ενώ η επανεκλογή του εθεωρείτο σίγουρη υπέστη ισχυρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν έπεσε σε κώμα το 2006, το Καντίμα, το κεντρώο κόμμα που ο ίδιος είχε σχηματίσει μετά την απομάκρυνσή του από το Λικούντ, όδευε προς σίγουρη νίκη. Λόγω της κατάστασης, τα ηνία ανέλαβε ο στενός του σύμμαχος Εχούντ Ολμέρτ, που έγινε πρωθυπουργός στα μέσα του 2006 με την ανάδειξη του Καντίμα σε πρώτο κόμμα στην Κνεσέτ.

    Σε κωματώδη κατάσταση, ο Σαρόν νοσηλεύτηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ πριν μεταφερθεί στη μονάδα μακράς θεραπείας του νοσοκομείου Τελ Χάσομερ. Με την εξαίρεση μία σύντομης διακοπής για κατ' οίκον νοσηλεία, παρέμεινε έκτοτε σε εκείνη τη μονάδα. Οι οικείοι του ανέφεραν ότι λίγες φορές άνοιξε τα μάτια του και κούνησε τα δάχτυλά του.
    Newsroom ΔΟΛ


    Read more...

    ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ...


    ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
    Αύριο κρίνεται η τύχη του Κοντομηνά. Στις 2 το μεσημέρι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Τ.Τ. Η κανονική ατζέντα αφορά τις εξελίξεις στην Οικονομία και την Τρόικα. Η ανεπίσημη και...
    πιο σοβαρή, αφορά τη διαχείριση των κατηγορουμένων που έχουν ήδη συλληφθεί. Δεν υπονοούμε ότι θα δώσουν γραμμή στη Δικαιοσύνη. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο ανακριτήςπου θα απολογηθεί ο καναλάρχης δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πρόκειται για έναν από τους πιο δίκαιους και αυστηρούς ανακριτές. Απλά από την συνάντηση θα καθοριστεί το πλαίσιο των εξελίξεων...
    http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2680.html

    Read more...