Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Εν αναμονή της έκδοσής του Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης



Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης
Ο Αγγ.Φιλιππίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Πέρα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης, βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στην κατοχή του: 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα usb, μπλοκ επιταγών, κάρτες τραπεζών και διάφορα έγγραφα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αθανάσιο Βαρλάμη, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε ενημερωθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ο Αγγ.Φιλιππίδης θα εμφανιστεί ενώπιόν του τη Δευτέρα.

Η σύλληψη του κ. Φιλιππίδη έγινε βάσει στοιχείων που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Κατά πληροφορίες, ο εντοπισμός του κ. Φιλιππίδη έγινε μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου ή την Κυριακή, είναι σε εξέλιξη.

«Ουδέποτε είπα ότι ήμουν στις ΗΠΑ»

Σε δηλώσεις του στο Mega, μετά τη σύλληψή του, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε πως δεν απέκρυψε τις κινήσεις του και ότι ουδέποτε είπε ότι βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι διότι τα συνήθη ταξίδια μου είναι προς την Αμερική» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «δεν είχα κανένα λόγο να εξηγώ ακριβώς πού είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση, εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου και είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί εν συνεχεία το Ντουμπάι και τη Μανίλα για επαγγελματικούς λόγους.

«Όταν βγήκαν τα εντάλματα παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες» είπε, επισημαίνοντας ότι ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον ανακριτή την Παρασκευή και τον ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εμφανιστεί ενώπιόν του.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι έγινε περίπου στις 2 τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Ως προς το πόρισμα της εισαγγελέως, ο κ. Φιλιππίδης το χαρακτήρισε «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.



    Newsroom ΔΟ
    Λ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: