Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Οι πρώτοι αγώνες στα play off ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός στην τριπλή μάχη του Europa League


ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός στην τριπλή μάχη του Europa League
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )Αθήνα
Εκτός έδρας αγωνίζονται οι δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες, που την Πέμπτη λαμβάνουν μέρος στα play off του Europa League. Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στην Τυφλίδα κόντρα στην τοπική Ντιναμό (19:00).

Περίπου με τη λήξη αυτής της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον δικό του αγώνα κόντρα στη δανέζικη Μπρόντμπι (21:00) με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Μία ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αρούκα (22:00) στην Πορτογαλία για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η προσπάθεια της κυπριακής ΑΕΚ Λάρνακας που φιλοξενεί την Σλόβαν Λίμπερετς από την Τσεχία, ενώ η τουρκική Φένερμπαχτσε υποδέχεται την ελβετική Γκρασχόπερς.

Tο πρόγραμμα των Α΄αγώνων των play off έχει ως εξής:Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 17/08
Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 18/08
Ντιναμό Τυφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 18/08
Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 18/08
Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) 18/08
Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 18/08
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 18/08
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 18/08
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 18/08
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 18/08
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 18/08
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 18/08
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 18/08
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο) 18/08
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία) 18/08
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 18/08
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 18/08
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 18/08
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 18/08
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 18/08
Αρούκα (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 18/08
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 18/08
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Την Παρασκευή η απολογία του Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον οδηγό του ταχύπλοου στην Αίγινα


Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον οδηγό του ταχύπλοου στην Αίγινα
Από τη μεταφορά του κατηγορούμενου στα δικαστήρια του Πειραιά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος του 78χρονου κατηγορούμενου για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι 5 ετών.

«Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους» δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σε δηλώσεις του ο ποινικολόγος και πρώην βουλευτής λίγο μετά το τέλος της μεταφοράς του εντολέα του στα δικαστήρια Πειραιά, ανέφερε: «Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές. Θα απολογηθεί την Παρασκευή».

Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
19 φωτογραφίες


Ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού. Μέχρι την Παρασκευή, που θα οδηγηθεί ενώπιον της της Ε' τακτικής ανακρίτριας θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης, υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά και του πέταξαν αντικείμενα.


Το μοιραίο ταχύπλοο (Φωτ. Γ.Κακούσης)


Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο πίνακας των μεταλλίων μετά την 11η ημέρα...


Δείτε τον πίνακα των μεταλλίων μετά την 11η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων...








topontiki.gr

Read more...

«Ξηλώνει» 2.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες στρατιωτικούς ο Ερντογάν...


«Ξηλώνει» 2.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες στρατιωτικούς ο Ερντογάν Η Τουρκία εξέδωσε σήμερα δύο διατάγματα υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης με τα οποία απολύει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς και εκατοντάδες μέλη του στρατού και της...
αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK, σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε τον περασμένο μήνα.

Τα διατάγματα, που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, περιλαμβάνουν επίσης μια απόφαση για το κλείσιμο μιας αρχής τηλεπικοινωνιών και μια άλλη απόφαση με την οποία ο πρόεδρος διορίζει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων...

Read more...

Νέες μειώσεις έως και 38% στις επικουρικές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου...


Φωτογραφία: Eurokinissi/Δημήτρης ΝτουντούμηςΜετά τον πρώτο γύρο περικοπών του Αυγούστου, ο οποίος είχε φέρει μειώσεις σε περίπου 66.900 συντάξεις, έρχεται νέο σοκ.

Στη δεύτερη πληρωμή του Σεπτεμβρίου, όταν και θα καταβληθούν οι 1,23 εκατ. επικουρικές, εκτιμάται ότι θα...
προστεθούν άλλοι περίπου 150.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν ψαλιδισμένες τις συντάξεις τους, με τις μειώσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν και το 38%.


Συνολικά, το δεύτερο κύμα επανυπολογισμού αφορά 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία (νυν κλάδους τους ΕΤΕΑΕΠ), το ΕΤΕΑΜ των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, το ΤΕΑΥΕΚ των εμποροϋπαλλήλων, το ΤΕΑΠΟΖΟ των εργαζόμενων σε εταιρείες Οινοποιίας, το ΤΕΑΥΝΤΠ των υπαλλήλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, το επικουρικό της ΔΕΗ (ΚΑΠ/ΔΕΗ) και το ΤΑΠΤΠ που ασφαλίζονταν το προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank).

Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εκεί καθώς και στις πληρωμές του Οκτωβρίου θα υπάρξουν περικοπές, προκειμένου να επανυπολογιστούν όλες οι επικουρικές συντάξεις.

Να σημειωθεί ότι στις πληρωμές του Οκτώβρη δεν θα εμφανιστούν μόνο οι μειώσεις αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη, σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχεδιάζεται η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο-Δεκέμβριο).

Αναλυτικά, όσοι υπέστησαν μειώσεις από τον Αύγουστο, θα πρέπει σε τρεις ισόποσες δόσεις, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο...

Read more...

Συγκλονίζει ο γιος του καπετάνιου της λάντζας...


Συγκλονίζει ο γιος του καπετάνιου της λάντζας: Πήγαινε για μεροκάματο και ο άλλος τους πήρε όλους μαζί, έκλεισε πόσα σπίτιαΠήγαινε για μεροκάματο και ο άλλος τους πήρε όλους μαζί, έκλεισε πόσα σπίτια...

Συγκλονισμένοι από το χαμό του δικού τους ανθρώπου, ο γιος και ο αδελφός του καπετάνιου της λάτζας με τους τουρίστες που έχασε χθες τη ζωή του στη...
ναυτική τραγωδία της Αίγινας, μιλούν για το δυστύχημα. 

«Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας, πολλά χρόνια ναυτικός. Για ένα μεροκάματο πήγαινε ο άνθρωπος και πέρασε ο άλλος και τους πήρε όλους μαζί. Έκλεισε πόσα σπίτια», αναφέρει ο γιος του άτυχου καπετάνιου. «Όποιος έχει λεφτά και πάει και παίρνει ένα σκάφος πάει και σκοτώνει όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται έτσι» ανέφερε ο γιος του καπετάνιου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. 

«Ευτυχώς δεν ήταν και ο αδελφός μου μέσα. Τελευταία στιγμή πήγε να κάνει κάποια δουλειά, διαφορετικά θα ήταν μέσα στο σκάφος κι αυτός», προσέθεσε. 

Από την πλευρά του ο αδελφός του 58χρονου, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, σημείωσε: «Ήταν ο αδελφός μου μέσα στη λάντζα. Δική του ήταν η λάντζα κι έπεσε ένα ταχύπλοο πάνω και τον βούλιαξε σε δευτερόλεπτα και τον σκότωσε»...



iefimerida.gr

Read more...

Σημαιοφόρος ο Λευτέρης Πετρούνιας!...

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, θα μεταφέρει την ελληνική σημαία την Κυριακή, στην...
Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο του Ρίο.

Η επιλογή του Πετρούνια θα γίνει από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Μία ακόμα μεγάλη τιμή για τον Ολυμπιονίκη μας που θα κλείσει έτσι θριαμβευτικά την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Πηγή: gazzetta.gr

Read more...

Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς στο Αθαμάνιο Άρτας...


Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς στο Αθαμάνιο ΆρταςΟ πρωθυπουργός χόρεψε «Καγκελάρι» με τον 95χρονο θείο του...

Υψηλές παρουσίες είχε το φετινό πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας, καθώς το «παρών» έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χορεύοντας μάλιστα και παραδοσιακούς χορούς.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης βρέθηκε στη...
γενέτειρά του και είχε την ευκαιρία να συναντήσει συγχωριανούς του και να παρακολουθήσει το τοπικό πανηγύρι...

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Καγκελάρι»,τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του, Δημήτρης Τσίπρας, ο οποίος είναι και ο ιερέας του χωριού.

Το «Καγκελάρι» είναι χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας…

Μαζί με τον πρωθυπουργό χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση...







Πηγή: epirusgate.blogspot.gr, protothema.gr


Read more...

Τα επτά λάθη στον ΕΝΦΙΑ που μπορεί να «εκτοξεύσουν» τον λογαριασμό...


Φωτογραφία: Sooc/Κωνσταντίνος ΤσακαλίδηςΗ ώρα του ΕΝΦΙΑ πλησιάζει, καθώς αύριο Πέμπτη το σύστημα για την υποβολή Ε9 θα κλείσει προκειμένου να ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το φόρο.

Η πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει...
«φουσκωμένο» τον λογαριασμό  και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά εφιστά την προσοχή, καθώς η συμπλήρωση λάθος στοιχείων μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στους φορολογούμενους. Ειδικότερα σε ενημέρωση προς τα μέλη του σχετικά τις δόσεις, τις αυξήσεις και τον ΕΝΦΙΑ σημειώνει τα σημεία που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Τα λάθη μπορεί να φέρουν ακόμη και διπλασιασμό του φόρου που πρέπει να πληρωθεί και κωδικοποιούνται ως εξής:

Ημιτελές κτίσμα: Στήλη 10, κωδικός 99 του πίνακα 1 Ε9. Αν δεν έχει δηλωθεί, χάνεται η έκπτωση 60%
Αγροτεμάχιο: Αν δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η γεωγραφική του θέση, λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία ολόκληρου του νομού. Πίνακας 2, στήλες 3,4,4α και 5.
Κτίσμα εντός αγροτεμαχίου: Αν δηλωθούν ως αγροικίες, πληρώνουν πενταπλάσιο φόρο. Πίνακας 2, στήλη 17.
Κυριότητα και επικαρπία: Από την ηλικία του επικαρπωτή εξαρτάται και το ποσοστό φόρου για τον ίδιο και αντίστοιχα για τον ψιλό κύριο. Η συμπλήρωση της ηλικίας στις στήλες 15,19,17 και 21 στον πίνακα 1.
Βοηθητικοί χώροι: Αν έχουν δηλωθεί, ως κύριοι χώροι κατοικίας, χάνεται η έκπτωση 90%. Στη στήλη 13, πίνακας 1, τα συνολικά τετραγωνικά των  βοηθητικών χώρων.
Όροφος: Όσο ανεβαίνει, αυξάνεται και ο ΕΝΦΙΑ. Αν δεν έχει συμπληρωθεί ο όροφος, ο λογαριασμός βγαίνει με συντελεστή ρετιρέ (6ος όροφος). Στήλη 11, πίνακας 1.
Συνιδιοκτησία: Αν έχει γίνει λάθος στο ποσοστό, ο φόρος υπολογίζεται με ποσοστό συνιδιοκτησίας 100%. Στήλες 16 και 20 στον πίνακα 1, στήλη 19 στον πίνακα 2.


Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε: ...Ο φετινός "εφιάλτης" του ΕΝΦΙΑ θα είναι επώδυνος για 2,25 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων (31%), λόγω αύξησης των συντελεστών του φόρου. Επιπλέον, 2,56 εκ. φορολογούμενοι (35%) καλούνται να καταβάλουν ακριβώς τα ίδια με πέρυσι και οι υπόλοιποι 2,48 εκ. φορολογούμενοι (34%), ίσως πληρώσουν κάτι λιγότερο.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις, από τον Σεπτέμβριο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 και ο στόχος είναι κάθε μήνα στα κρατικά ταμεία να μπαίνουν, περί τα 600 εκατ. ευρώ. Το γενικό σύνολο από τα εκκαθαριστικά θα φθάσει φέτος τα 3,344 δις ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 3,342 δις ευρώ και αυτό παρά το γεγονός ότι το Μάιο μειώθηκαν οι αντικειμενικές αξίες κατά 30%.

Με αυτά τα δεδομένα, ο μέσος φόρος θα διαμορφωθεί στα 458 ευρώ. Επίσης, μια στις δύο επιχειρήσεις της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τις οποίες ιδιοχρησιμοποιούν, ενώ έως και πέρυσι απαλλάσσονταν. Τέλος, όλα αυτά έρχονται, όταν η καλοκαιρινή "καταιγίδα" κατασχετηρίων έχει ήδη ξεσπάσει για χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς καθημερινά αποστέλλονται σε οφειλέτες ιδιοκτήτες ακινήτων 1.800 "ραβασάκια"...".

iefimerida.gr


Read more...

Την Παρασκευή απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου...


 
Ξέσπασαν συγγενείς των θυμάτων (BINTEO)...
Προθεσμία έως την Παρασκευή, οπότε και θα απολογηθεί στην ανακρίτρια, πήρε ο χειριστής του ταχύπλοου που το μεσημέρι της Τρίτης συγκρούστηκε με τουριστικό σκάφος.

Από τη...

σύγκρουση που ήταν σφοδρή, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν.

Στον χειριστή του ταχύπλοου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. 



Τα κακουργήματα αφορούν πρόκληση ναυαγίου από το οποίο προήλθε θάνατος και ανθρωποκτονίες από αμέλεια. 

Από την πλευρά του ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο χειριστής είχε άδεια και ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στον ίδιο.

Ο κατηγορούμενος κρατείται από τις λιμενικές αρχές.


Δείτε τι δήλωσε ο συνήγορός του Αλ. Λυκουρέζος:




Ο χειριστής του ταχύπλοου πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, συγγενών των θυμάτων.

Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης. 

Πανελλήνιο σοκ από την τραγωδία στην Αίγινα


 


Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας. 

 

Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

real.gr

Read more...

ΒINTEO-Nτοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση...



... των σκαφών στην Αίγινα...
Oι εικόνες από το BINTEO-Nτοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο έχουν καταγραφεί τα πρώτα λεπτά μετά τον εμβολισμό του τουριστικού σκάφους από το ταχύπλοο στο στενό της Μονής, το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα, προκαλούν σοκ.

Στο... 
βίντεο - που μετέδωσε ο ΑΝΤ1- φαίνονται άνθρωποι να είναι μέσα στη θάλασσα και να προσπαθούν να σωθούν με όποιο τρόπο μπορούν.

Άλλοι έχουν πλησιάσει ένα άλλο μικρό σκάφος και προσπαθούν να ανέβουν πάνω σε αυτό.

Άλλοι κρατιούνται από κάποιο απο τα συντρίμμια του τουριστικού σκάφους προσπαθώντας να μείνουν στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ άλλοι προσπαθούν να πιάσουν ένα από τα σωσίβια που πετάνε από άλλα σκάφη.

Την ίδια ώρα στην επιφάνεια του νερού βρίσκονται συντρίμμια από το τουριστικό σκάφος, το οποίο κυριολεκτικά διαλύθηκε από το ταχύπλοο με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 17 να τραυματιστούν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Δείτε το Βιντεο


Read more...

Πρωτάθλημα… γιοκ!...


Πρωτάθλημα… γιοκ!
Την απόφαση που μοιάζει αναπόφευκτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει λάβει ο Σταύρος Κοντονής. 

Σύμφωνα με...
πληροφορίες που μετέφερε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει καταλήξει πως είναι μονόδρομος η αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. 

Μετά την αδιαλλαξία της ΕΠΟ στο θέμα της παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα και σ’ εκείνο του καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας (κι ενώ έχει ξεκαθαριστεί η πρόθεση Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μην κατέβουν με αυτές τις συνθήκες) ο κ. Κοντονής θα σφραγίσει την αναβολή την Πέμπτη. 

Τότε αναμένεται να ανακοινωθεί κι επίσημα η απόφαση, στην οποία θα επικαλείται λόγους ασφαλείας (βάσει του νέου νόμου). Οι πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι η αναβολή θα αφορά και τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει -αν έχει βρεθεί λύση ως τότε- μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες στις αρχές Σεπτέμβρη.
sport-fm.gr

Read more...