Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Νέες μειώσεις έως και 38% στις επικουρικές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου...


Φωτογραφία: Eurokinissi/Δημήτρης ΝτουντούμηςΜετά τον πρώτο γύρο περικοπών του Αυγούστου, ο οποίος είχε φέρει μειώσεις σε περίπου 66.900 συντάξεις, έρχεται νέο σοκ.

Στη δεύτερη πληρωμή του Σεπτεμβρίου, όταν και θα καταβληθούν οι 1,23 εκατ. επικουρικές, εκτιμάται ότι θα...
προστεθούν άλλοι περίπου 150.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν ψαλιδισμένες τις συντάξεις τους, με τις μειώσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν και το 38%.


Συνολικά, το δεύτερο κύμα επανυπολογισμού αφορά 806.000 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία (νυν κλάδους τους ΕΤΕΑΕΠ), το ΕΤΕΑΜ των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, το ΤΕΑΥΕΚ των εμποροϋπαλλήλων, το ΤΕΑΠΟΖΟ των εργαζόμενων σε εταιρείες Οινοποιίας, το ΤΕΑΥΝΤΠ των υπαλλήλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, το επικουρικό της ΔΕΗ (ΚΑΠ/ΔΕΗ) και το ΤΑΠΤΠ που ασφαλίζονταν το προσωπικό πρώην Τράπεζας Πίστεως (Alpha Bank).

Οι μειώσεις ωστόσο δεν σταματούν εκεί καθώς και στις πληρωμές του Οκτωβρίου θα υπάρξουν περικοπές, προκειμένου να επανυπολογιστούν όλες οι επικουρικές συντάξεις.

Να σημειωθεί ότι στις πληρωμές του Οκτώβρη δεν θα εμφανιστούν μόνο οι μειώσεις αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι οι μειώσεις στις επικουρικές ξεκινούν από τις συντάξεις Ιουνίου και ήδη, σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχεδιάζεται η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων σε τρεις δόσεις (Οκτώβριο-Δεκέμβριο).

Αναλυτικά, όσοι υπέστησαν μειώσεις από τον Αύγουστο, θα πρέπει σε τρεις ισόποσες δόσεις, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: