Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

http://4.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TR39qTmji5I/AAAAAAABonM/Z4pm_5xlUlU/s1600/happy_2008_by_peslac.jpg
Read more...

Με φαντασμαγορικό τρόπο υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2011

Πάρτι σε όλες τις πρωτεύουσες


Εικόνα από την παγωμένη Μόσχα
Εικόνα από την παγωμένη Μόσχα (Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνα
Εκατομμύρια κόσμου συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις και τις πρωτεύουσες ανά τον κόσμο για να υποδεχθούν το 2011. Το πάρτι «άνοιξαν» οι πρωτεύουσες της Ν.Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν όλες οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

Στη Νέα Υόρκη, περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι και επισκέπτες αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή «πτώση» της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2011 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.
Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία.

Στην Ισπανία, οι κάτοικοι της Μαδρίτης έδωσαν και φέτος ραντεβού στην Πουέρτα δελ Σολ, στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου είχε στηθεί ένα υπερθέαμα με μουσική και πυροτεχνήματα.

Ανά χείρας, όπως η παράδοση απαιτεί, 12 ρώγες σταφυλιού.

Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.

Πάνω από 250 χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.

Στη συνέχεια, ο ουρανός της βρετανικής πρωτεύουσας γέμισε με πυροτεχνήματα.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, αφού το «έθιμο» στο Παρίσι θέλει να καίγονται εκατοντάδες οχήματα στις γειτονιές της πόλης.

Στην Εσθονία οι πανηγυρισμοί ήταν διπλοί, αφού η χώρα με την είσοδο του 2011 έγινε το 17ο μέλος της ευρωζώνης.

Στη Μόσχα, επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν για μια ακόμα φορά η Κόκκινη Πλατεία, όπου παρά το χιόνι, συγκεντρώθηκαν δεκάδες επισκέπτες και πολίτες.

Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, η πόλη γιόρτασε το 2011 με σόου πυροτεχνημάτων διάρκειας 20 λεπτών. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το έμβλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, οι οποίοι θα γίνουν στη μεγάλη αυτή πόλη της Βραζιλίας.

Στη φημισμένη παραλία της Κόπα Καμπάνα, οι Αρχές υπολογίζουν ότι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ένας 39χρονος άντρας σκοτώθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε στη διάρκεια των εορτασμών για τη νέα χρονιά στη Νάπολη και 500 τραυματίστηκαν, οι 44 από αυτούς σοβαρά, από τα πυροτεχνήματα και βαρελότα σε όλη την Ιταλία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το θύμα βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του για να δει τα πυροτεχνήματα όταν δέχτηκε τη σφαίρα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε.

Στη Ρώμη 200 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία του τραγουδιστή Κλάουντιο Μπαλιόνι για το Νέο Έτος ανάμεσα στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο.

Στη Βενετία 60.000 άνθρωποι αντάλλαξαν το «παραδοσιακό φιλί» της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παπούλιας: «Να αποκατασταθούν οι αδικίες»

Σε νέα παρέμβαση, λίγες ώρες μετά το αιχμηρό πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, να προστατευθούν οι ασθενέστεροι και να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

«Η κυβέρνηση και οι κρατούντες πρέπει να δώσουν έμφαση στην κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει σταδιακά από τη στενωπό της ύφεσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε το θαυμασμό του για την αντοχή και την ωριμότητα που δείχνει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εποχές της κρίσης, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση των αδικιών, αλλά και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος δέχθηκε τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας. Την πόρτα του προεδρικού μεγάρου πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρόντες πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας παρέστη στη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε: «Η ανατολή κάθε καινούργιας χρονιάς πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και ελπίδα. Είναι τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανηφορική χρονιά με δύναμη και κουράγιο.»
Read more...