Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παπούλιας: «Να αποκατασταθούν οι αδικίες»

Σε νέα παρέμβαση, λίγες ώρες μετά το αιχμηρό πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα, προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, να προστατευθούν οι ασθενέστεροι και να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

«Η κυβέρνηση και οι κρατούντες πρέπει να δώσουν έμφαση στην κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει σταδιακά από τη στενωπό της ύφεσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε το θαυμασμό του για την αντοχή και την ωριμότητα που δείχνει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εποχές της κρίσης, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αποκατάσταση των αδικιών, αλλά και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος δέχθηκε τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας. Την πόρτα του προεδρικού μεγάρου πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρόντες πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας παρέστη στη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε: «Η ανατολή κάθε καινούργιας χρονιάς πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και ελπίδα. Είναι τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανηφορική χρονιά με δύναμη και κουράγιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: