Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό...



Χωρίς ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, το νέο ασφαλιστικό πακέτο έχει ήδη ανοίξει από το υπουργείο Εργασίας.

Οι αλλαγές επικεντρώνονται σε...
10 σημεία και έχουν προκαλέσει κύμα φυγής στη σύνταξη για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Η σημαντικότερη παρέμβαση αφορά στον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από το 2015, ενώ παρεμβολές θα γίνουν σε ειδικές κατηγορίες συντάξεων.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο των ΝΕΩΝ, ΕΔΩ..

Read more...

Aποπομπή Καραβίτη, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ...




Την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ, αποκαλώντας τον «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ, σε ...
ερώτηση που κατέθεσαν στον Γκίκα Χαρδούβελη. Σημειώνεται ότι σήμερα παρουσιάζεται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η τελική νομοθετική ρύθμιση με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

«Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ.

«Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...», προσθέτουν.

«Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου...», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι 21 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

-«Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
-Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....
-Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».

Την ερώτηση υπογράφουν:
 Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής, Τιμολέων Κοψαχείλης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Σάββας Αναστασιάδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Γεωργία Μπατσαρά, Δημήτρης Κυριαζίδης, Θανάσης Νταβλούρος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Γιάννης Πασχαλίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Θύμιος Καρανάσιος, Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

Read more...

Προθεσμία για αύριο πήρε ο Ι. Διώτης...



Προθεσμία να απολογηθεί αύριο λόγω κώλυματος του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης από τους ανακριτές διαφθοράς, Χρήστος Παπακώστας και Δημήτρης Καβαλάρης, οι οποίοι...
χειρίζονται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Σε λίγη ώρα ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί ο επίσης πρώην επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Καπελέρης..

πηγη real.gr

Read more...

Λυκούδης: Γι' αυτό έφυγα απ' τη ΔΗΜΑΡ...




Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Σπ. Λυκούδης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται, ενώ με δήλωσή του, εκανε γνωστούς, τους...
λόγους για τους οποίους, αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.
Παραμένω στη Βουλή ως ανεξάρτητος Βουλευτής.
Η ανεξαρτητοποίηση αυτή συνοδεύει την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΔΗΜΑΡ.
Βρίσκομαι από πολύ καιρό σε μεγάλη απόσταση από βασικές πλευρές πολιτικής και λειτουργίας του κόμματος. Προσπάθησα όσο μπορούσα για να αποτρέψω την συνεχή φθίνουσα πορεία της ΔΗΜΑΡ. Δεν τα κατάφερα.
Μια σειρά σοβαρά λάθη και αδιέξοδες πολιτικές, οδήγησαν το κόμμα που με τόσες ελπίδες γεννήσαμε πριν 4 χρόνια, στην μεγάλη εκλογική ήττα και στα σημερινά αδιέξοδα.
Είχα την ελπίδα ότι μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, θα μπαίναμε σε μια φάση σοβαρότητας αυτογνωσίας και περισυλλογής με στόχο την επιστροφή στις σταθερές αφετηρίες της γέννησής μας.
Δυστυχώς πράξαμε και πράττουμε ακριβώς το αντίθετο.
Επιμονή σε πολιτικές που εκθέσαμε και απέρριψε η κοινωνία, εσωστρέφεια, αντιπαλότητες ομάδων, ακατανόητες φιλοδοξίες για την διαχείριση μιας ασήμαντης εξουσίας στον κομματικό μικρόκοσμο μας.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσω αυτή την πορεία.
‘Οσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι για μένα αυτή η αποχώρηση αλλά και πόσο σύμφωνη με την συνείδησή μου.
Ελπίζω αυτές τις δύσκολες ώρες της απομάκρυνσης, να κρατήσουμε σε κάθε πλευρά την ψυχραιμία μας και να επιδείξουμε την ευπρέπεια και το ήθος που ταιριάζει στην δική μας Αριστερά.
Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, που για δεκαετίες πορευόμαστε μαζί και σήμερα συμπάσχουμε είτε εκτός είτε εντός ΔημΑρ, και να τους πω πως οι δεσμοί μας παραμένουν άρρηκτοι και πως θα συναντηθούμε οπωσδήποτε ξανά σε νέες προσπάθειες. Η ελληνική κοινωνία αναζητά διεξόδους και πολιτικές που θα προσφέρουν λύσεις. Η μεταρρυθμιστική πλευρά και εγώ θα είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε.
Σ αυτό το πεδίο θα ξαναβρεθούμε».

Read more...

Μέχρι το τέλος του έτους η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα...


Μέχρι το τέλος του έτους η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα
Το αργότερο έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με...
τα μέχρι στιγμής στοιχεία που επικαλείται η «Καθημερινή», η ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εμπειρότατου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είχε εποπτεύσει και τις πολύμηνες ανακρίσεις.

Ο κ. Ντογιάκος αναμένεται έως το τέλος του μήνα να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο δρομολογώντας έτσι τις διαδικασίες για την έναρξη της δίκης το αργότερο ως το τέλος του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες της δικαιοσύνης που πυροδοτήθηκαν ήρθε στο φως σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπήρξε ογκωδέστατη: χιλιάδες σελίδες, εκατοντάδες βίντεο, αποκαλυπτικές μαρτυρίες. Το κλείσιμο της ανάκρισης από τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου βρήκε την υπόθεση με 78 συνολικά κατηγορούμενους, ανάμεσά τους το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οκτώ από τους δεκαοκτώ βουλευτές της Χ.Α. είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι έξω με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των προφυλακισμένων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης και βέβαια ο Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Read more...

Μόνο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα ...


 
Παφίλης: Στο φακέλωμα, δεν θα συμμετάσχουμε....
Θετική ψήφο μόνο από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ απέσπασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, με την αντιπολίτευση να το  καταψηφίζει.
 "Το νομοσχέδιο ορίζει ότι...
ο λαός θα σταματήσει να ταΐζει τα κόμματα αλλά εσείς δεν το θέλετε αυτό" είπε χαρακτηριστικά στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε για φακέλωμα των πολιτών και για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε όποιο κόμμα δεν συμμορφώνεται. "Το μόνο που θέλετε με αυτό το νομοσχέδιο είναι να μειώσετε την αγανάκτηση των πολιτών και να φέρετε ένα νομοσχέδιο που είναι παραγγελία της τρόικα" πρόσθεσε.
Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα εφαρμόσει το νομοσχέδιο ακόμα κι αν αυτό ψηφιστεί: "Ξεχάστε το. Εμείς ονόματα οπαδών μας δεν πρόκειται να σας δώσουμε. Στο φακέλωμα δεν θα συμμετάσχουμε" είπε ο κ. Παφίλης με τον Αργύρη Ντινόπουλο να διαψεύδει τα περί φακελώματος...

Read more...

«Απαράμιλλος ο κυνισμός του πρωθυπουργού»...





«Ο κ. Σαμαράς θα πρόσφερε άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αιχμηρό σχόλιο για ...
τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τον πορτογάλο ομόλογό του.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς «παραμένει, όμως, πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει βιώσει τις πιο δραματικές συνέπειες μιας βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής, για την οποία δεν λέει λέξη.

Δεν σταματά, όμως, να αναμασά με απαράμιλλο κυνισμό δηλώσεις για έξοδο από το μνημόνιο, το οποίο την ίδια στιγμή εφαρμόζει με κάθε κόστος για τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί στην Ευρώπη τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι μαριονέτες που χορεύουν στο ρυθμό των ισχυρών».

Read more...

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς...



«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας: «Μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από ...
τους Γερμανούς σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Τη στιγμή που οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 1.658,5 ώρες, Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες.

Ακόμα και οι Έλληνες εργάζονται με 1.808 ώρες, πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς.

Στις εσωτερικές της σελίδες η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι Γερμανοί εργάζονται πολύ, έχουν όμως και πολλές αργίες», στο οποίο τονίζεται: «Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία. Όμως ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι. Διότι από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός. Σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

Read more...

Οφειλές 20 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο Δομή ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας


Λουκέτο στον εκπαιδευτικό όμιλο Δομή ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Από την συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παιδείας με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κλείνει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΟΜΗ και όλες οι εταιρείες που αποτελούν παρακλάδια του, καθώς οι εκπρόσωποί του χρωστούν στο ΙΚΑ 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε σημερινή κοινή συνέντευξη του με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Όπως είπε ο υπουργός, η πολιτική του στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αυστηροποιείται και στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας, αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου. Ετσι, όποιος δεν πληρώσει εφέτος για παράδειγμα στο τέλος Σεπτεμβρίου τις οφειλές του, τον Οκτώβριο θα κλείσει.

Συνολικά, όπως είπε σήμερα ο κ. Σπυρόπουλος, τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι εκπρόσωποι κολεγίων έχουν μπει σε ρύθμιση στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους, θα τους δοθεί μια παράταση για να ολοκληρώσουν τις ρυθμίσεις τους.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στην Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε επίσης το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια το υπουργείο Παιδείας και η Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προσπαθήσουν στο μέτρο που μπορούν να λάβουν μέριμνα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μπροστά στην άνοδο του «ναι» Εκτάκτως στην Σκωτία οι βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί με «δώρο» ενισχυμένες εξουσίες


Εκτάκτως στην Σκωτία οι βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί με «δώρο» ενισχυμένες εξουσίες
Τα τρία κόμματα έχουν υποσχεθεί στην Σκωτία μεγαλύτερο «μερίδιο» στα φορολογικά έσοδα αν μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λονδίνο
Ταξίδι της τελευταίας στιγμής -ένδειξη πανικού στο Λονδίνο, για τους κακοπροαίρετους- στην Σκωτία θα κάνουν ο βρετανός πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών και των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, για να κάνουν εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για απόσχιση.

Τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει σε «φαστ τρακ» χορήγηση περισσότερων εξουσιών εάν η Σκωτία αποφασίσει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Ντέιβιντ Κάμερον, ο Νικ Κλεγκ των Lib Dem και ο Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών ανακοίνωσαν ότι δεν θα βρίσκονται την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για την Ώρα του Πρωθυπουργού αλλά θα βρεθούν στην Σκωτία για να ενισχύσουν το στρατόπεδο του «όχι».

«Μας χωρίζουν πολλά, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι με πάθος: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλύτερο αν μείνει ενωμένο» ανέφερε οι αρχηγοί των τριών κομμάτων σε -σπάνια- κοινή τους ανακοίνωση την Τρίτη.

«Η Βρετανία θέλει να μείνετε μαζί μας»

Μετά την ανακοίνωση του ταξιδιού, ο Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε εκ νέου έκκληση στην Σκωτία να μην ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ» για το «όχι», είπε ο Κάμερον μιλώντας στο BBC. «Στο τέλος, η απόφαση είναι των ίδιων των Σκωτσέζων, αλλά θέλω να γνωρίζουν πως το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, και μιλώ ως πρωθυπουργός, θέλει να μείνετε» είπε χαρακτηριστικά.

Στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου, τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί να περάσουν με ταχείες διαδικασίες νόμους που θα διασφαλίζουν στη Σκωτία μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών εσόδων και μεγαλύτερες αρμοδιότητες στο πεδίο των κοινωνικών παροχών.

Το πακέτο μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 13. δισ. λίρες και, όπως διαμηνύει το Ουέστμινστερ, θα έχει κυρωθεί μέχρι τον επόμενο Μάιο.

Το στρατόπεδο όμως στην Σκωτία που υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίηση απορρίπτει τις προτάσεις, λέγοντας πως τα οφέλη της ωχριούν μπροστά στα κέρδη της ανεξαρτησίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αποχωρεί η Μεταρρυθμιστική Τάση Οριστικό το διαζύγιο του Σπύρου Λυκούδη με τη ΔΗΜΑΡ


Οριστικό το διαζύγιο του Σπύρου Λυκούδη με τη ΔΗΜΑΡ
Ο Σπύρος Λυκούδης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Αποχωρεί οριστικά από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 όπου τόνισε ότι το γυαλί «έχει ραγίσει οριστικά», παρά τις προσπάθειες του ιδίου και της Μεταρρυθμιστικής Τάσης.

Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ 99,5, αποχωρούν και 25 διαφωνούντες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία ομόφωνα στήριξαν τη πρόταση του τέως γραμματέα του κόμματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τα αποχωρούντα μέλη της ΚΕ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους.

Όσον αφορά στον Σπύρο Λυκούδη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Το αν θα επιστρέψει την έδρα που κατέχει στο κόμμα -είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας- δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

«Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Λυκούδης.

«Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ως επόμενο βήμα των αποχωρούντων προσδιορίζεται η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...