Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Die Welt: Κατώτερος των περιστάσεων ο Παπαδήμος! ...



Έναν Λουκά Παπαδήμο κατώτερο των περιστάσεων και εγκλωβισμένο στα κόμματα, παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστηρίζοντας πως ο απολογισμός της κυβέρνησης συνεργασίας είναι χειρότερος του αναμενομένου και... οι προσδοκίες δυόμιση μήνες μετά , "έκαναν φτερά" στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον, αλλά και την Αθήνα!

«Στην πράξη, ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός. Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες», τονίζει.

Μάλιστα συγκρίνει τον Λουκά Παπαδήμο με έναν άλλο νέο, τεχνοκράτη πρωθυπουργό,αυτόν της Ιταλίας: «Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι επιδεικνύει ζήλο στον πολιτικό αγώνα, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος». Τέλος, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος χαίρει της αποδοχής του 55% των ερωτηθέντων, αυτό «δεν θα διαρκέσει πολύ, μέχρι τη στιγμή που η δυσαρέσκεια έναντι των πολλών θα φτάσει και στον έναν που βρίσκεται στην κορυφή»καταλήγει η εφημερίδα.
metrogreece.gr



Read more...

Στη «φάκα» άλλοι 13 τοκογλύφοι της «Καμόρα» του Θερμαϊκού









Στη «φάκα» άλλοι 13 τοκογλύφοι της «Καμόρα» του Θερμαϊκού
Άλλοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με τις σημερινές τους απολογίες ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών είναι ο 38χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» μίας εκ των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, το πρώην στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας κι ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης από 20 έως 200.000 ευρώ αφέθηκαν πέντε εκ των κατηγορουμένων που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις στον ανακριτή. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ανώτερο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας (με εγγύηση 200.000 ευρώ).

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί συνολικά 28 άτομα, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, ενώ 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους και χρηματική εγγύηση από 10 έως 300.000 ευρώ.

Αύριο έχουν κληθεί να απολογηθούν οι φερόμενοι ως αρχηγοί των κυκλωμάτων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 53 άτομα.


Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
http://newpost.gr
Read more...

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Οφειλές 14,877 δισ. ευρώ


(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Λίστα με τα ονόματα 4.151 οφειλετών του Δημοσίου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Η λίστα που αναρτήθκε στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιλαμβάνει οφειλέτες που χρωστούν από 952 εκατ. ευρώ έως 172.000 περίπου.

Συνολικά, οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 14.877.807.564 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετική ανακοίνωση στον κατάλογο «δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές ανηλίκων, αποβιωσάντων και πτωχών.

»Συμπεριλήφθηκαν όμως πλέον των οφειλών που αφορούν σε Κ.Α.Ε. προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧ-ΚΕΕΔ) και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού».

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ακόμη ότι «σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

»Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής».


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό»!

Ανεβάζει τους τόνους ο υπουργός Υγείας



Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Κυριακής.

Θέλοντας να περάσει ένα αυστηρό μήνυμα αναφορικά με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή, για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, ο υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα, στην υπάρχει μακελειό»!

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Λοβέρδος θέλησε να τονίσει ότι δεν μπορεί να επιχειρείται η δίωξη του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα του ελλείμματος, καθώς υπήρξε συμφωνία με την Eurostat.

«Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Όφειλε ο εισαγγελικός λειτουργός, όταν υπάρχει μία καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματά επί τόπου, γιατί απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση, γιατί αλλιώς παραβιάζει το Σύνταγμα και τις κείμενες νομοθεσίες, και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας।
protothema.gr
Read more...

Η κυβέρνηση Παπαδήμου να γίνει εθνικής σωτηρίας, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, εισηγείται η Αννα Διαμαντοπούλου

Όχι μόνο να υπογράψει, αλλά και να εφαρμόσει μέτρα

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να μετατραπεί σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, που όχι μόνο να υπογράψει, αλλά και να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, εισηγείται η Αννα Διαμαντοπούλου. Καλεί, δε, όλα τα κόμματα να κάνουν τώρα τις προτάσεις τους για ισοδύναμα μέτρα, πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Η υπουργός Παιδείας προτείνει η επόμενη κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου.

Όσον αφορά στα εργασιακά, τάσσεται υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων και της απευθείας συνεννόησης ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκδήλωση «για την Ελλάδα τώρα», η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου επισήμανε:

«Η χώρα χρειάζεται "Εθνική Ατζέντα 2020", εθνική ατζέντα προτεραιοτήτων που να μπορεί να υποστηριχθεί από ένα ισχυρό και κρίσιμο ρεύμα του ελληνικού λαού. Το κρίσιμο ρεύμα που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση, που υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, που υποστηρίζει αλλαγές και καινοτομίες, αλλαγή της νόρμας που είχαμε μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι αυτή η ατζέντα πρέπει να έχει τρεις μεγάλες ενότητες:
  • Ασφάλεια και σταθερότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Δουλειές, δουλειές, δουλειές και
  • Κοινωνική συνοχή και δίχτυ προστασίας

Το διακύβευμα είναι εύκολα περιγράψιμο, πρέπει να αποφύγουμε την κοινωνική και οικονομική εκτροπή, να διατηρήσουμε σταθερά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς και σε όλη την επικράτεια.

Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο με το χέρι απλωμένο για την 6η δόση, με λάβαρο το δημοψήφισμα και το «Δεν υπογράφω» και τελικά υποχρεωθήκαμε να ομονοήσουμε.

Υποχρεωθήκαμε στη συγκρότηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, η διαδικασία δεν μας τιμά. Λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση, διατύπωσα την άποψη ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει τώρα, για την Ελλάδα τώρα, να πάρει χαρακτηριστικά εθνικής σωτηρίας. Χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς, με δυνατότητα ανασχηματισμού, με συμμετοχή λίγων πολιτικών και τους άριστους των Ελλήνων. Μάλιστα είπα ότι οι πολιτικοί που θα συμμετέχουν, θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Όλοι θυσιάζουν κάτι. Ας θυσιάσουμε λίγο από τη φιλοδοξία μας! Η Κυβέρνηση αυτή θα έπρεπε να έχει και μια άλλη δέσμευση όχι απλά να υπογράψει, αλλά να εφαρμόσει μέτρα για τα οποία δεν υπάρχει χρόνος, ούτε μίας ημέρας. Στην πρόταση αυτή επιμένω σταθερά.

Η ανόρθωση της χώρας προέχει. Εκλογές γρήγορα κατά την εκτίμησή μου, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχω θα είναι μια πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού, των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται.

Όσοι υπογράψουν τη σύμβαση και το δάνειο, έχουν υπογράψει και τους όρους που τη συνοδεύουν. Όσοι αρνούνται αυτή την υπογραφή, δηλαδή τη δανειακή σύμβαση των 139 δισ., σαλπάρουν για τη δραχμή και πρέπει να είναι καθαροί σε αυτό.

Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι θα υπογράψουν και όσοι θα ψηφίσουμε. Κανείς δεν μας υποχρεώνει για τη φύση και την ποιότητα των μέτρων. Η ιστορία «το λέει η Τρόικα», αφορά υπαλλήλους, προσωπικά δεν με αφορά. Οι όροι αυτοί εάν κάποιοι έχουν να προτείνουν ισοδύναμα, μπορούν να αλλάξουν τώρα και αυτό αφορά το σύνολο των Κομμάτων. Όλα τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό να κάνουν τις προτάσεις τους υπεύθυνα. Αν δεχόμαστε την ανάγκη των 139 δισ. και το θεωρούμε ότι δεν γίνεται χωρίς αυτά, είναι η στιγμή όλα τα Κόμματα όχι μόνο αυτά που είναι στην Κυβέρνηση αλλά και τα Κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό δηλαδή και η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία, να κάνουν τώρα, πριν υπογράψουμε, τις προτάσεις τους. Να βοηθήσουν αυτή την κοινή προσπάθεια που είναι η συνεργασία με τους δανειστές μας.

Θεωρώ ότι όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη Κυβέρνηση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να είναι Κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με Πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου.

Η ευελφάλεια δηλαδή η ευελιξία και η ασφάλεια, είναι και τώρα η λύση. Και βεβαίως δεν μπορεί να συνεχίσουμε απλά με τη λογική των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να είναι αδιάφορος για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή του, δεν μπορεί να μην πάμε στη λογική των επιχειρησιακών συμβάσεων και στη συνεννόηση πια ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...