Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ιορδανία για υψηλές επαφές

Ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ιορδανία για υψηλές επαφές
Επίσκεψη Προέδρου Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στην Ιορδανία
Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μεταβαίνει στην Ιορδανία, όπου αύριο, Δευτέρα και μεθαύριο, Τρίτη, 2 και 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Οργάνωσης για την ενίσχυση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου στη Συρία.
Η Ιορδανία υποφέρει ιδιαίτερα από την συνεχιζόμενη συριακή κρίση καθώς έχει υποδεχθεί μέχρι τώρα 1.200.000 πρόσφυγες και εκτοπισμένους, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα ΙΙ, τον Πρόεδρο της Βουλής, Atef Tarawneh, τον Υπουργό Εσωτερικών, Hussein Al Majali και τον Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας, Dr. Ibrahem Saif.
Επίσης, θα επισκεφτεί καταυλισμούς προσφύγων, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή.
http://egiakoumis.com/

Read more...

"Πάρτυ" εκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες στον ΕΟΠΥΥ

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει επιλέξει πέντε ελεγκτικές εταιρίες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρασκηνιακή συνεργασία συμβούλων του υπουργού με κάποιες από αυτές
Πάνω από 100 εκατ. ευρώ, είναι το κονδύλι που φιλοδοξούν να εισπράξουν οι Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες (ΙΕΕ) που με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ανέλαβαν τον έλεγχο των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Συμφωνα με το dikaiologitika.gr το αξιοπερίεργο είναι ότι τα έσοδα αυτά θα προκύψουν απευθείας από τις εταιρίες ή τους γιατρούς που θα ελεγχθούν. Άρα, για να πάρει ένα διαγνωστικό κέντρο ή ένας ιδιώτης γιατρός τα χρήματα που του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να ελεγχθεί από κάποια ΙΕΕ και ταυτόχρονα να την πληρώσει για τις υπηρεσίες της. Κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχουν ταχθεί επίσημα σχεδόν το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ενώ ειδικά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας έχει προχωρήσει σε ενημέρωση και της Οικονομικής Εισαγγελίας για τα περαιτέρω.
Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει επιλέξει πέντε ελεγκτικές εταιρίες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες για παρασκηνιακή συνεργασία συμβούλων του υπουργού με κάποιες από αυτές. Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί σύζυγοι στενών συνεργατών του υπουργείου Υγείας, που φαίνεται να έχουν συγκεκριμένες θέσεις σε κάποιες από τις ελεγκτικές εταιρίες. Επίσης, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έσπευσε να παραχωρήσει στις ελεγκτικές εταιρίες που έχει επιλέξει, κτίριο του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ που βρίσκεται στην Πεύκη, για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους. Οι ΙΕΕ αξιοποιούν τους χώρους του συγκεκριμένου κτιρίου, χωρίς να καταβάλλουν μίσθωμα, ενώ ακόμα και τα όποια έξοδα συντήρησης επιβαρύνουν τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες από μέλη του δσ του Οργανισμού ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε το ελεγκτικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ σε ΙΕΕ, δεν πέρασαν ποτέ από επίσημο δσ, γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν οι σχετικές συζητήσεις στα επίσημα πρακτικά του.
Ακόμα και έτσι όμως, οι ΙΕΕ δεν έχουν καταφέρει να επιταχύνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ελέγχων έτσι ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στους παρόχους. Σχεδόν εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, ακόμα δεν έχουν πραγματοποιήσει τις εκκαθαρίσεις που όφειλαν. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες που έχουν γίνει στην οικονομική εισαγγελία για κλινικό έλεγχο που γίνεται χωρίς την παρουσία γιατρών, γεγονός που επίσης υποβαθμίζει το τελικό αποτέλεσμα των ελέγχων.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών κάλεσε τα μέλη του να αρνηθούν να συμβληθούν με τις ΙΕΕ, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για «εναρμονισμένη πρακτική» και για κίνδυνο δημιουργίας «ολιγοπωλιακής καταστάσεως». Ο λόγος είναι ότι οι ΙΕΕ απαιτούν από τους ελεγχόμενους ποσοστό έως 3% επί του ποσού που θα λάβουν οι πάροχοι.
http://news247.gr/

Read more...

Φ.Γεννηματά: Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της «Ελιάς»...




«Η 'Ελιά' δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της 'Ελιάς', ποσοστό που κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στη...
συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της κάλπης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Real News", η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας σημειώνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «μάς επιτρέπει να χτίσουμε την επόμενη μέρα, είναι καλύτερο από ό,τι όλοι περίμεναν, αλλά φυσικά δεν μας ικανοποιεί».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν φτάνει η επιστροφή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται ανοίγματα στη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, τους Οικολόγους, τις προοδευτικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων κλπ.

Τέλος, σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «Τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εμάς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα τα αποφασίσει κανένας μόνος του ούτε και κανένας άλλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ».

Read more...

Επανεκτίμηση του σεισμού σε 4,9R...


ΤΩΡΑ-Επανεκτίμηση του σεισμού σε 4,9R
Δείτε τις πρώτες μαρτυρίες...
Στους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή του Τυμπακίου Κρήτης, στις 15:05, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η ...
σεισμικη δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητη, μέχρι και στα βόρεια παράλια,χωρίς όμως να προκληθεί ανησυχία.

Δείτε μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου:



Να σημειωθεί πως προηγήθηκε στην 1:08 πμ μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 27 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Read more...