Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΘΑΨΙΜΟ...


Τον... έθαψε τον Αβραμόπουλο το ρεπορτάζ του Alter. Τον περιποιήθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Ο Τράγκας ανέλαβε τον ρόλο του δημίου. Τον τελείωσε τον Αβραμόπουλο. Το ίδιο και η Κάτια Μακρή. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Υγείας. Τώρα υποστηρίζει ότι δεν έκανε ο ίδιος τη διαρροή. Μας "έπεισε" ο Αβραμόπουλος. Δεν λέει ποτέ ψέμματα. Μόνο... αλήθειες!
fimotro.


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Δήλωση Λούκας Κατσέλη σχετικά με τη νέα πελατειακή ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη νέα πελατειακή ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




Διήμερη περιοδεία Γιάννη Μαγκριώτη στην περιφέρεια Αν.Μακεδονίας - Θράκης (21 Και 22 Ιουλίου) - Επίσκεψη στον Νομό Έβρου την Τρίτη 21 Ιουλίου


O πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 21 και μεθαύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, διήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επισκέψεις στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.




Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, οργής και συλλογικής περισυλλογής του Ελληνισμού


Είμαστε στο πλευρό του Κυπριακού λαού, έως ότου δοθεί μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη λήθη να καλύψει την εισβολή του 1974, τα εγκλήματα των εισβολέων. Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου




"Απολύτως αναγκαία για την Ελλάδα η άμεση, χρηστή και αποτελεσματική χρήση των 21,5 δίς των Διαρθρωτικών Ταμείων "


Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ εκλέχτηκε ομόφωνα σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Σταυρακάκης. Μετά την εκλογή του έκανε την παρακάτω δήλωση:




Στη Βουλή η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ για την υπερχρέωση


Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Τους δίνουμε το δικαίωμα να τα ρυθμίσουν. Συνέντευξη Τύπου Λ. Κατσέλη και Ντ. Ρόβλια



Read more...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ στην ΚΥΠΡΟ



Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, πόνου και συλλογικής περισυλλογής για ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Μας φέρνει στο νου τους αγωνιστές, τους αγνοούμενους, τα δεινά που επιφύλαξε η τουρκική εισβολή με αφορμή το πραξικόπημα των «ανδρείκελων» της χούντας των συνταγματαρχών.
Μας θυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο.
Είναι τραγικό, εδώ και 35 χρόνια, το Κυπριακό ζήτημα να παραμένει ανοιχτό ως ζήτημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. Και αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Η ουσία είναι η κατοχή και η συνεχιζόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. διακηρύσσει τη σταθερή της προσήλωση στη λύση του Κυπριακού.
Αγωνιζόμαστε για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα συμφωνήσουν ελεύθερα οι δύο Κοινότητες. Μια λύση δημοκρατική, που να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Μια λύση που τερματίζει την κατοχή και αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του συνόλου του Κυπριακού λαού.
Μια λύση όμως που προϋποθέτει, πάνω απ’ όλα, αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία. Προϋποθέτει τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών της τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Προϋποθέτει την απόσυρση από την Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη συνεργασία της στην πορεία επίλυσης.
Σήμερα, 35 χρόνια μετά το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. απευθύνει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας αλλά και αποφασιστικότητας.
Αγωνιζόμαστε και σήμερα για να δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες, ώστε να πάψει η Κύπρος να είναι διαιρεμένη.



Read more...

To “κουρδιστό πορτοκάλι” γράφει για επικείμενο ανασχηματισμό το Σάββατο…


Πλήρες ρεπορτάζ, αλλά και οι πιθανές μετακινήσεις, στο "κουρδιστό πορτοκάλι"



Read more...

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά‏...


Aπό το PRESS ON ICE
.
Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη (τα έξι οπλισμένα), προκάλεσαν σήμερα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τρεις παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις, ενώ σημειώθηκε μία εμπλοκή.
Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική μας Αεροπορία.




Read more...

Τα "στρίβει" τώρα το ΚΚΕ (;)...



Ερωτηματικά και ερμηνείες για τη δήλωση της Αλ. Παπαρήγα ότι έχουν "λογική" οι απόψεις Τσάτσου για την προεδρική εκλογή. Πώς μπορεί να σχηματιστεί προεδρική πλειοψηφία 180 εδρών παρακάμπτοντας το ΠΑΣΟΚ.

.
Από τον Μαρίνο Πουλάκη
.
"Υπάρχει λογική στα λεγόμενα Τσάτσου", δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τη συνέντευξη του γνωστού συνταγματολόγου κατά της διάλυσης της Βουλής εξαιτίας της προεδρικής εκλογής.
Αυτή η δήλωση της κ. Παπαρήγα είναι η δήλωση της ημέρας και συζητείται έντονα στα πολιτικά επιτελεία. Ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι προάγγελος μεταβολής της στάσης του ΚΚΕ που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Αφού η κ. Παπαρήγα αναγνωρίζει λογική στην άποψη Τσάτσου, τυχόν εμμονή του ΚΚΕ στην άρνηση του να "συμμετάσχει" στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής δεν θα συνιστά αυτομάτως παραλογισμό;" είναι η απορία που τίθεται.
Ο ρόλος του ΚΚΕ στην προεδρική εκλογή είναι ρυθμιστικός. Αν το ΚΚΕ, με 22 βουλευτές, πει "ναι" στην επανεκλογή Παπούλια, τότε με τους 151 της ΝΔ και τους 10 του ΛΑΟΣ σχηματίζεται η...
προεδρική πλειοψηφία των 180 και δεν διαλύεται η Βουλή. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και με άλλον υποψήφιο που δεν θα τον ψηφίσει π.χ. ο ΛΑΟΣ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει 14 βουλευτές και ορισμένοι θεωρούν ότι δεν τον συμφέρουν εκλογές διότι μπορεί να μείνει εκτός Βουλής.
Μένει λοιπόν να διευκρινιστεί αν τα "γυρίζει" το ΚΚΕ ή εμμένει στο "όχι", οπότε με δεδομένη και την άρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι κάλπες είναι αναπόφευκτες μέχρι την άνοιξη.

press

Read more...

Εβαλαν τουρκικές σημαίες στην Πάφο...


Από το PRESS ON ICE

.
Τρεις τουρκικές σημαίες τοποθέτησαν σήμερα άγνωστοι στην Πάφο. Οι δύο σημαίες τοποθετήθηκαν στην υπέργεια γέφυρα των Κονιών και η άλλη στο χώρο όπου συνετρίβη ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον Ιούλιο του 2006.
Η θέα των τουρκικών σημαιών το πρωί προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.Οι σημαίες αφαιρέθηκαν και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

press

Read more...

ΔΑΧΤΥΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ


Άλλαξαν τα δεδομένα από σήμερα το πρωί. Αφού πέρασαν 24 ώρες από τα όσα είπε ο Δ. Τσάτσος, σήμερα κορυφαία στελέχη και συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουν δάχτυλο Βενιζέλου πίσω από τις δηλώσεις του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου. Συνδέουν την ακαδημαϊκή πορεία του πρώτου με τον δεύτερο και λένε επίσης ότι "εάν διαφωνούσε ο Ε. Βενιζέλος θα είχε βγει να το πει". Επί της ουσίας... έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Τσάτσος και Βενιζέλος μιλάνε σχεδόν κάθε μέρα. Θεωρείται απίθανο να μην γνώριζε το παραμικρό ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. "Αποδεικτικά" στοιχεία ωστόσο δεν υπάρχουν. Ούτε πρόκειται να βρεθούν ποτέ. Το ξέρει αυτό ο Γ. Παπακωσνταντίνου, ο οποίος από το πρωί αποδοκίμασε στο Mega τα όσα είπε ο Δ. Τσάτσος.
fimotro

Read more...

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Nομαρχιακός Σύμβουλος
Ανατολικής Αττικής

Αγαπητό fimotro,
Σ’ αυτήν την κυβέρνηση τα στελέχη της, ή θα κάνουν πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, ή το δημόσιο χρήμα θα χρησιμοποιείται προς όφελος των στελεχών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δεύτερης περίπτωσης με τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο. Η παραλιακή οδός Ποσειδώνος (Αθηνών – Σουνίου) αποτελεί καρμανιόλα, ιδιαιτέρως μετά τη Βούλα, για τους πεζούς που επιχειρούν να προσεγγίσουν τη θάλασσα. Σ’ αυτά τα 50 χιλιόμετρα εκτελείται ένα... δημόσιο έργο, μια υπόγεια διάβαση με κόστος 850.000,00 €, στο 43ο χιλιόμετρο, ακριβώς μπροστά από τη βίλα του κ. Αβραμόπουλου.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε η υπόγεια διάβαση στον οικιστικό ιστό της Αγ. Μαρίνας, των Καλυβίων, της Σαρωνίδας ή και αλλού, που θα εξυπηρετούσε χιλιάδες κόσμο; Γιατί και από ποιον επιλέχτηκε να γίνει στη μέση του πουθενά και να βολευτούν 10-15 σπίτια μεταξύ αυτών και η βίλα του κ. Αβραμόπουλου;
Η δικαιολογία ότι έγινε για τα ΑΜΕΑ, αποτελεί ύβρη για τα ΑΜΕΑ και προσβολή για τη νοημοσύνη όλων μας. Για να προσεγγίσει ΑΜΕΑ σ’ αυτήν τη διάβαση πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο!
Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται. Αλλά από άτομα που τους φτύνουν και προσποιούνται ότι βρέχει δεν περιμένει κανείς και πολλά πράγματα!!!

TO ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ...



Την προηγούμενη εβδομάδα το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε μια πολύ περίεργη πτυχή που αφορούσε το εξοχικό του Δ. Αβραμόπουλου στη Σαρωνίδα (πατήστε κλικ). "Κατά σύμπτωση" έχει ξεκινήσει έργο αξίας 850.000 ευρώ, συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., το οποίο προκαλεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και υλοποιείται μπροστά στο σπίτι του υπουργού Υγείας! Το ρεπορτάζ το οποίο ήταν... απόλυτα διασταυρωμένο είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στο Μέγαρο Μαξίμου και σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Όλα αυτά βεβαίως πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες. Γιατί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Αβραμόπουλος για να μην συνεχίσει η εφημερίδα το ρεπορτάζ άρχισε να δίνει το ένα αποκλειστικό και μετά το άλλο. Κάπως έτσι "δουλεύει" (τον κόσμο) ο υπουργός Υγείας. http://fimotro.blogspot.com/2009/07/to.html
Read more...

ΤΡΑΓΚΑΣ Ο... ΠΡΑΣΙΝΟ(ΦΡΟΥΡΟ)Σ!


Ο Τράγκας την έριξε τη μπηχτή. Τον "κάρφωσε" άγρια τον Βενιζέλο. Χωρίς να το πει, χαρακτήρισε "λαγό" του Μπένι τον Δ. Τσάτσο. Ο Τράγκας ήρθε αγριεμένος από τις διακοπές του. Και ταυτίστηκε για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ. Σε τέτοιο βαθμό που η περιέργειά μας χτύπησε κόκκινο. "Τι παίζεται πάλι;' αναρωτηθήκαμε Και εμείς και η συμπάθειά μας η Κάτια Μακρή η οποία σήμερα (δικαιολογημένα) δεν μπορούσε να κάνει τον αντίλογο.

fimotro.

Read more...

Δρυός πεσούσης...


Πάτησαν ή δεν πάτησαν οι ΗΠΑ
το φεγγάρι πριν 40 χρόνια;
.
Μετά το οικονομικό κραχ των ΗΠΑ, που συμπαρέσυρε όλη την Υφήλιο, και εθνική κρίση σήμερα 20 Ιουλίου στην "υπερδύναμη" που υπερηφανεύεται ότι Αμερικανός πάτησε πρώτος στη Σελήνη πριν 40 χρόνια.
Τα μίντια (και κυρίως τα μεγάλα πολιτικά μπλογκς) της οικουμένης προβάλλουν σήμερα διάφορα βίντεο, που οι δημιουργοί τους δεν παραδέχονται ότι ο Νιλ Άμστρογκ προσεληνώθηκε το 1969 αλλά ήταν μιά χολιγουντιανή παραγωγή των ΗΠΑ στον φρενήρη ανταγωνισμό τους με την Σοβιετική Ένωση στο Διάστημα. Ήρθε και η παραδοχή από τη ΝΑΣΑ ότι είχε χάσει τις αυθεντικές βιντεοσκοπήσεις της προσελήνωσης, να και οι Ιάπωνες που λένε ότι θα στείλουν δικό τους αστροναύτη στο φεγγάρι, για να δει αν υπάρχει μπηγμένη η αμερικάνικη σημαία και τα δυό παρατημένα τζιπάκια στο σεληνιακό τοπείο…
Δρυός πεσούσης, καθένας ξυλεύεται...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και σχετικό ρεπορτάζ




Read more...

"Πάρτυ" γαλάζιας σπατάλης και παχυλών αποδοχών στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης

"Πάρτυ" γαλάζιας σπατάλης και παχυλών αποδοχών στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης

Ημ. Δημοσίευσης : 20/07/2009 13:46

Όργιο αμοιβών και παχυλών αποδοχών στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ που εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ενόψει δυσμενών προβλέψεων και ελλιπέστατης οικονομικής στήριξης για τον Ελληνικό Τουρισμό, καταγγέλουν 39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό.




Read more...

Νέα ερωτήματα για Βουλγαράκη...


Από το http://aegaio.blogspot.com/

..
Επανέρχεται με ερώτηση της στη βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή. Εμπλοκή Γιώργου Βουλγαράκη σε ανάθεση σύμβασης. Πουλήθηκε πλοίο ,εν αγνοία των δυο μετόχων.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Βουλγαράκης πρ.υπουργός ναυτιλίας υπέγραψε σύμβαση μεταξύ του υπουργείου αιγαίου και της ναυτιλιακής εταιρείας.
Επανέρχεται με νέα ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Χίου του Πασόκ Ελπίδα Τσουρή και θέτει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την μεταβίβαση σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας . Οπως έχει γίνει γνωστό την σύμβαση αυτή είχε υπογράψει ο τότε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης.
Η βουλευτής κ. Ελπιδα Τσουρή καταθέτει την ερώτηση για...
δεύτερη φορά διότι η πρώτη δεν απαντήθηκε από το υπουργείο ναυτιλίας και το υπουργείο δικαιοσύνης. Ερωτάται δε και ο υπουργός δικαιοσύνης γιατί από το 2007 η υπόθεση εκκρεμεί στηνΕισαγγελία της Σάμου.



Read more...

Τι λένε Βενιζέλος και Λοβέρδος...


...για την άποψη Τσάτσου ότι θα είναι "ευτελισμός" του Συντάγματος η διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη
.

Από τον Στέλιο Ζαφείρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Σε καταλύτη πολιτικών διεργασιών τείνει να εξελιχθεί η συνέντευξη του Δημ. Τσάτσου ο οποίος εξέδρασε την αντίθεσή του στην πρόκληση εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο, με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «ευτελίζεται η ουσία των διατάξεων του Συντάγματος…».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θεωρούν "αθώα" τη συνέντευξη αυτή και εκτιμούν ότι αρχίζει να ξεδιπλώνεται ευρύτερο σχέδιο που ευνοεί την παράταση του βίου της κυβέρνησης και έχει στόχο να υποχρεωθεί σε αναδίπλωση ο Γ. Παπανδρέου και να μην προκαλέσει εκλογές την άνοιξη. Το σχέδιο αυτό εκτιμάται ότι στηρίζεται και από εξωθεσμικά κέντρα ενώ αναμένεται να βγει και επίσημα η κυβέρνηση και να επικαλεστεί τις θέσεις του κ. Τσάτσου.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ περιμένουν πάντως με ενδιαφέρον και τη θέση που θα πάρουν για το θέμα τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όχι μόνο διότι είναι έγκριτοι συνταγματολόγοι αλλά και διότι ταυτόχρονα υπήρξαν "μαθητές" του Δημ. Τσάτσου.
Θα συμφωνήσουν μαζί του λοιπόν ότι...
η πρόκληση εκλογών την άνοιξη είναι "ευτελισμός" του Συντάγματος ή θα συμφωνήσουν με την αναγκαιότητα των εκλογών που έχει διακηρύξει επίσημα το ΠΑΣΟΚ; Μια απάντηση που όπως λέγεται δεν θα έχει μόνο επιστημονική αλλά και πολιτική αξία.
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να ...σιωπήσουν.
press


Read more...

Τον Κ. Σημίτη για Πρόεδρο Δημοκρατίας...


ΤΟ PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Τι κρύβει στην πραγματικότητα η συνέντευξη Τσάτσου. Θέλουν να υποχρεώσουν τον Καρ. Παπούλια να αποσυρθεί για να ανοίξει ο δρόμος στον πρώην πρωθυπουργό. Έχει γίνει κρυφή συμφωνία με τη ΝΔ.
.
Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Στην συνέντευξή του στην "Καθημερινή"ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσάτσος δεν τάσσεται μόνο κατά της διαξεγωγής εκλογών την άνοιξη. Επιπλέον προτείνει στον Κάρολο Παπούλια «να αρνηθεί την "εργαλειοποίησή" του ως "σκεύος" τεχνάσματος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών». Δηλαδή λέει στον κ. Παπούλια να βγει και να πει ότι δεν δέχεται να αναδειχθεί -πάλι- Πρόεδρος αν προηγηθούν εκλογές. Με άλλα λόγια του προτείνει να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
Είναι προφανής η πίεση που θα αρχίσει να ασκείται στον κ. Παπούλια προς αυτή την κατεύθυνση. Αναμένεται μετά τον κ. Τσάτσο να ακολυθήσουν και άλλοι. Θέλουν να τον αναγκάσουν να "αποσυρθεί" όσο γίνεται νωρίτερα.
Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέπτεται να προτείνει για το προεδρικό αξίωμα τον ...Κώστα Σημίτη. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι...
θα φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως και να το διασπάσει αφού υπάρχει ένας αριθμός "σημιτικών" βουλευτών που θα ήθελαν να στηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν στό Μαξίμου ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ και θα μετατρέψουν σε μπούμερανγκ την τακτική του για προσφυγή σε εκλογές. Επίσης πιστεύουν ότι στις εκλογές θα αποσπάσουν ένα τμήμα "εκσυγχρονιστών" - "αντιπαπανδρεϊκών" ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ...
Ηδη, ο κ. Καραμανλής έχει σπεύσει να πάρει πίσω από τις παραμονές των ευρωεκλογών τους χαρακτηρισμούς περί "αρχιερέα της διαπλοκής" που είχε αποδώσει στο παρλεθόν στον κ. Σημίτη. Και από τότε αποκαλύψαμε το σχετικό σχέδιο για τον πρώην πρωθυπουργό.
Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Τσάτσος διατηρεί ανέκαθεν πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Σημίτη. Αρκετοί λένε λοιπόν ότι ανέλαβε να κάνει τον "λαγό" αφού η παλαιά επιδίωξή του να γίνει αυτός Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν επετεύχθη.
Με βάση αυτό το σχέδιο -στο οποίο έχει υπάρξει κατά τις πληροφορίες παρασκηνιακή συμφωνία, μέσω ισχυρών παραγόντων, με τη ΝΔ- αν αποσυρθεί ο Καρ. Παπούλιας, ακόμη κι αν γίνουν εκλογές ο κ. Σημίτης θα μπορέσει να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα Βουλή: Θα τον έχει προτείνει ήδη ο Κ. Καραμανλής, δεν θα είναι εύκολο να τον αρνηθεί ο Γ. Παπανδρέου...
press


Read more...

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι ροδακινοπαραγωγοί‏...


Από το PRESS ON ICE

.
Από τη συνάντηση, την οποία αναμένεται να έχουν σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ή στελέχη του υπουργείου, θα εξαρτηθεί η στάση των ροδακινοπαραγωγών Πέλλας. Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού με τους βουλευτές και εκπροσώπους αρχών των νομών Πέλλας και Ημαθίας.
Οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν παραταγμένοι σε τρία από τα τέσσερα σημεία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν στηθεί «μπλόκα», προειδοποιούν για μεγάλη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από αύριο, εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

press

Read more...

Σε νοσοκομείο του Μονάχου ο Χριστοφοράκος




Εισαγωγή σε νοσοκομείο του Μονάχου έκανε το Σάββατο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, επικαλούμενος προβλήματα στην καρδιά του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Μ. Χριστοφοράκος στην κατάθεσή του στην εισαγγελέα στο Μόναχο είχε κάνει πρόσφατα λόγο για δωρεές σε ελληνικά κόμματα καθώς και για δωροδοκίες σε κρατικούς λειτουργούς και υψηλόβαθμους του ΟΤΕ για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εφόσον τα στοιχεία που προσκομίζει ο κ. Χριστοφοράκος δεν αφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής Siemens σε βάρος των οποίων δεν έχει ασκηθεί δίωξη από τις γερμανικές Αρχές, τότε η Εισαγγελία δεν είναι διατεθειμένη να απαγγείλει κατηγορία στον κ. Χριστοφοράκο.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος για τρην έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στα τέλη Ιουλίου.


protothema

Read more...

Εμφραγμα στα νοσοκομεία ...



«Αν δεν έχεις λεφτά ή μέσο, περιμένεις στη λίστα». Με τη φράση αυτή μας περιγράφει στέλεχος νοσοκομείου την κατάσταση που επικρατεί με την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών. Ανθρωποι με σοβαρές νευρολογικές παθήσεις πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2010 (!) για να εξεταστούν στο Κρατικό της Αθήνας.
Γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που απευθύνονται για ραντεβού στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», ακούνε έκπληκτες ότι το ραντεβού τους είναι προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γονείς που τηλεφωνούν για οφθαλμολογική εξέταση στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», ενημερώνονται ότι το ...
ραντεβού τους είναι ύστερα από 80 μέρες.
Εμφραγμα στα νοσοκομεία

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ελλιπής στελέχωση και κακή οργάνωση καθιστούν τα δημόσια νοσοκομεία «ανάπηρα» και μη ανταγωνιστικά στον ιδιωτικό τομέα που «καλπάζει». Καλπάζει, όμως, και η οικονομική κρίση και γίνονται όλο και πιο λίγοι όσοι μπορούν να πληρώσουν πλέον στον ιδιωτικό τομέα. Εκτός κι αν αποφασίσουν να βάλουν γραμμάτια ή να δώσουν επιταγές...

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, το κράτος οφείλει να παρέχει σοβαρές υπηρεσίες Υγείας. Οι γνωρίζοντες, ωστόσο, αναφέρουν πως στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Νέα τμήματα δεν δημιουργούνται, ενώ δεν γίνονται προσλήψεις ούτε για να καλυφθούν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις!

Οσο αυξάνονται τα κενά, τόσο μειώνεται η ποιότητα της εξυπηρέτησης. Οσο μειώνεται η ποιότητα της εξυπηρέτησης, τόσο αυξάνονται οι λίστες αναμονής...

Μελέτη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο φαύλος κύκλος αναδεικνύει σοβαρές κοινωνικές ανισότητες και ακραίες καταστάσεις την ώρα της ανάγκης. Πρόσφατη ευρωπαϊκή μελέτη για την Υγεία και τη συνταξιοδότηση δείχνει ότι τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα υφίστανται -όταν αρρωσταίνουν- την υπέρτατη αδικία.

Ανθρωποι με υψηλότερη μόρφωση μπορούν να παρακάμψουν τις λίστες αναμονής, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 32% έως 74%. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι το υψηλότερο ποσοστό (74%) αφορά την Ελλάδα, όπου το μέσο βασιλεύει. Στη λίστα, όμως, περιλαμβάνονται και χώρες, όπως η Σουηδία (48%), Ολλανδία (32%), Ισπανία (68%) και Ιταλία (67%).

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το χρήμα, το οποίο στην Ελλάδα φαίνεται να μειώνει κατά 26% τον μέσο χρόνο αναμονής για εξέταση από ειδικό γιατρό (όχι σε επείγουσες περιπτώσεις).

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ»
Καρκινοπαθείς στην ουρά για ενάμιση μήνα

«Μπλακ άουτ» έχει υποστεί το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας.

Ο «Αγιος Σάββας» αντιμετωπίζει τεράστια ζήτηση υπηρεσιών από καρκινοπαθείς, την ώρα που οι ελλείψεις του είναι πιεστικές. Τη «χαριστική βολή» δέχτηκε από το σύστημα εφημεριών, εξαιτίας του οποίου αφήνει στην αναμονή καρκινοπαθείς που έχουν άμεση ανάγκη για περίθαλψη.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για πρώτη εξέταση στις παθολογικές - ογκολογικές κλινικές του νοσοκομείου φτάνει τις 80 μέρες, ενώ στην κλινική μαστού μία γυναίκα πρέπει να περιμένει ενάμιση μήνα μέχρι να εξεταστεί.

Η κατάσταση οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση της μίας Παθολογικής κλινικής έστειλε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου, με την οποία ενημερώνει ότι παύει να δίνει γνωματεύσεις:

«Λόγω ιδιαίτερων ελλείψεων στον αριθμό επιμελητών ΕΣΥ, η Παθολογική κλινική αναστέλλει τη διενέργεια συμβουλευτικών γνωματεύσεων σε όλα τα τμήματα του Παθολογικού και Χειρουργικού τομέα», αναφέρει το έγγραφο.

«Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών», αναφέρει ο διευθυντής της Α Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» κ. Γεράσιμος Ρηγάτος:

«Το νοσοκομείο υποχρεώθηκε να εφημερεύει καθημερινά, μέχρι τις 3 το απόγευμα, για διαγνωσμένα περιστατικά καρκίνου. Από διάφορα νοσοκομεία άρχισαν να στέλνονται πολλοί ασθενείς τελικού σταδίου, οι οποίοι χρειάζεται να νοσηλευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Ρηγάτο, οι ασθενείς αυτοί -που θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται σε ένα νοσοκομείο χρόνιων περιστατικών- έχουν διάρκεια νοσηλείας 20 ή και 25 ημερών, όταν ο μέσος χρόνος νοσηλείας δεν ξεπερνά τις οκτώ ή δέκα μέρες.

Η παράταση αυτή -εξηγεί- αυξάνει τη λίστα αναμονής και καθιστά πιο δύσκολη την αντιμετώπιση περιστατικών, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μεγάλη είναι και η κόπωση του προσωπικού. Υπάρχει κενή θέση αναπληρωτή διευθυντή στην Παθολογική κλινική επί δύο χρόνια, ενώ κενές παραμένουν τέσσερις θέσεις ειδικευόμενων. Με το νέο ωράριο και τα ρεπό, οι ελλείψεις είναι περισσότερο εμφανείς.

«Ανάσα» στην αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών θα μπορούσε να δώσει το νεόδμητο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Ο διοικητής του κ. Χρήστος Ράπτης τονίζει ότι λειτουργεί το 75% του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Οι «Αγιοι Ανάργυροι» έχουν τεράστια κενά, σε νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, τα οποία καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού ασθενών. Η διοίκηση έχει ζητήσει 140 νοσηλευτές, οι οποίοι δεν αναμένεται να φτάσουν στο νοσοκομείο πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ράπτης σημειώνει ότι οι τρεις παθολογικές κλινικές λειτουργούν πλήρως. Δεν έχουν, ωστόσο, λειτουργήσει ακόμη τα χειρουργεία, η ορθοπεδική κλινική και το ακτινοθεραπευτικό, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες μέρες.
ΕΘΝΟΣ




Read more...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (Σάββατο 20 Ιουλίου 1974, 5η πρωινή)……


Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος)

Σαββάτο 20 Ιουλίου 1974. Του Προφήτη Ηλία. Ώρα 5.30 το πρωί. Είμαι στο σπίτι μου άυπνος. Υπηρετώ σαν έφεδρος στην Αεροπορία. Η ανησυχία μου στο ζενίθ. Από την πέμπτη το βράδυ μεγάλη δύναμη του Τουρκικού αποβατικού στόλου έχει αποπλεύσει από την Αλεξανδρέττα, προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις 15 του μηνός που ξέσπασε το τραγικό πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, όλα μοιάζουν να περπατάνε σε τεντωμένο σχοινί. Τα πάντα εκείνο το πρωί... μεθοδευμένα δουλεύουν σαν ρολόι. Σε λίγο τίποτα δεν θα θυμίζει την προηγούμενη μέρα, για το νησί της Αφροδίτης. Η χούντα στην Αθήνα έχει σκεπάσει τα πάντα. Ο ελληνικός λαός κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό. Η βελόνα του ραδιοφώνου μου ψάχνει, στα βραχέα κάποιο σταθμό, για αυτό που υποψιάζομαι και δεν θέλω να πιστέψω ότι θα το ακούσω. Εδώ Μόσχα, εδώ Μόσχα, μεταδίδουμε έκτακτο δελτίο ειδήσεων ακούω ξαφνικά παγωμένος. Τουρκικά στρατεύματα από την 5η πρωινή άρχισαν απόβαση στο νησί. Η Τουρκική αεροπορία κτυπά από αέρος τις Κυπριακές θέσεις. Η εισβολή άρχισε. Το δράμα σε όλο του το μεγαλείο. Στα μέρη της Κύπρου που είχα δει το 1965 και το 1967 ελεύθερα, 35 χρόνια, μετά εκείνη την αποφράδα ημέρα, ακόμα κυματίζει η Τουρκική σημαία. Κρίμα…

fimotro

Read more...

ΟΡΟΣΗΜΟ...


ΑΙΧΜΕΣ...
Του Γιώργου Παπαχρήστου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Δεν είναι κακό να θέτει κανείς στόχους τη ζωή του- αλίμονο. Ίσα ίσα που οι στόχοι αποτελούν κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια. Υπ΄ αυτήν την έννοια δεν βλέπουμε τίποτε κακό στην υπερπροσπάθεια που κάνει ο Κ. Καραμανλής αυτήν την περίοδο να αποδείξει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα... εργάζεται, αποδίδει και έχει αποτέλεσμα. Άλλωστε, πέντε χρόνια δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι ανάλογο. Έτσι του έμεινε (και κατά τα φαινόμενα θα τον συνοδεύσει ώς την έξοδο) ότι είναι πρωθυπουργός της ήσσονος προσπάθειας και της χαμηλής παραγωγικότητας. Τώρα οι επικοινωνιολόγοι του τού συστήνουν να επιταχύνει και του έχουν θέσει ως ορόσημο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Του λένε μάλιστα ότι από τη φετινή ΔΕΘ θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι από τη ΔΕΘ (εκεί που πέρσι έπαθε το Βατερλώ του) θα πάρει τα πάνω του. Γνωρίζουμε όμως καλά ότι δεύτερη φορά αποκλείεται να την πάθουμε. Γιατί μπορεί μεν πέρσι στη ΔΕΘ να άρχισε ο κατήφορος, αλλά δεν αγνοούμε ότι πρόπερσι τέτοια εποχή ήταν που έστησε κάλπες στα αποκαΐδια και τις κέρδισε επειδή μας έπεισε ότι θα άλλαζε. Αλλά δεν άλλαξε. Γιατί θα συμβεί τώρα αυτό;
fimotro


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- -Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


20-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

kafeneio

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ




























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Read more...