Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ξέχασαν τη γρίπη...


Το Mega επανήλθε στην κλασική του ρότα.

Πέταξε τη γρίπη από πρώτο θέμα και ξεκίνησε με το πολιτικό θέμα της ημέρας, την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και...

...συνέχισε μ' ενδιαφέροντα οικονομικά και πολιτικά θέματα, ανάμεσα στα οποία το πόθεν έσχες των πολιτικών και την αποκάλυψη (χτύπησε πάλι ο Πασχάλης) ότι κρύβανε την προκήρυξη για μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ημετέρους.

Στο μέτωπο της γρίπης πέρασαν μετά από 23 λεπτά. Κι αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας...

nonews-news


Read more...

Πέντε προτεραιότητες για την οικονομική ανασυγκρότηση



Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν την αδιέξοδη, αποτυχημένη και άδικη πολιτική της




Read more...

Δήλωση Σπ. Κουβέλη σχετικά με την έκθεση Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ)

Δήλωση Σπ. Κουβέλη σχετικά με την έκθεση Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ)


O πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, σχετικά με την έκθεση Μακροχρόνιου Ενεργειακού Σχεδιασμού από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Read more...

Tα «πόθεν έσχες» των πολιτικών




Του Κωστή Πλάντζου

Δόθηκαν στην δημοσιότητα την Πέμπτη από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2007. Ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πλουσιότεροι αρχηγοί κομμάτων. Πρωταθλητής στην ιδιοκτησία ακινήτων αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ η πιο φτωχή πολιτική αρχηγός αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η αξία της περιουσίας που δήλωσαν οι αρχηγοί (σε παρένθεση τα ποσά που δηλώθηκαν το 2007 για το 2006)

Κώστας Καραμανλής (ΝΔ)

- Συνολικό εισόδημα: 124.426 ευρώ, έναντι 121.059 ευρώ την προηγούμενη χρονιά

- Ακίνητα: 1 σπίτι στη Φιλοθέη 222 τμ, 2 ακίνητα στη Θεσσαλονίκη 70 και 50 τμ, 9 στην Αθήνα, 3 στις Σέρρες, 2 στην Κύθνο, 1 στη Μύκονο

- Tο σπίτι στη Ραφήνα έχει δοθεί με γονική παροχή στα παιδιά του

- Μετοχές: 187.508 ευρώ (έναντι 150.708 ευρώ το 2006) και επιπλέον 153.659 δολάρια ΗΠΑ (έναντι 142.000 ευρώ το 2006).

-Αμοιβαία 36.800 ευρώ.

- Εκποίηση μετοχών: Alpha Bank 19.134 ευρώ

- Καταθέσεις: 146.015 δολάρια, 80.536 ευρώ από κοινού με τη μητέρα του (93.466 ευρώ), 59.296 ευρώ από κοινού με τη σύζυγό του Νατάσα (22.133 ευρώ).

- 1 αυτοκίνητο

- 1 φουσκωτό

Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ)

- Συνολικό εισόδημα: 115.817 ευρώ (125. 668 ευρώ)

- Ακίνητα: 1 στη Νέα Ερυθραία 365 τμ και η σύζυγός του 2 στην Πάτρα 378 και 83 τμ.

- Καταθέσεις: 36.083 ευρώ (25.995 ευρώ) και 19.659 η σύζυγός του.

- Μετοχές: 228.000 ευρώ η σύζυγός του

- 2 αυτοκίνητα

Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ)

- Συνολικό εισόδημα: 99.828 ευρώ, εκ των οποίων βουλευτική αποζημίωση αποτελούν τα 83.266 ευρώ (δεν αναγράφεται αν την έχει δώσει στο ΚΚΕ όπως έκανε το 2006)

- 1 σπίτι στην Αθήνα 90 τμ

- Καταθέσεις: 100 ευρώ (530 ευρώ)

Αλέκος Αλαβάνος (ΣΥΝ)

- Συνολικό εισόδημα: 138.903 ευρώ (179.784 ευρώ), μαζί με την βουλευτική αποζημίωση ύψους 93.266 ευρώ. Από αυτήν έδωσε ως ενίσχυση στον Συνασπισμό τα 15.000 ευρώ.

- Ακίνητα: 3 στην Τήνο, 2 στην Αθήνα, 5 στα Χανιά, 1 στο Ηράκλειο, 1 στις Βρυξέλλες

- Μετοχές: 970 στη Γιούρομπανκ, 1.027 στην Άλφα Μπανκ, 1.750 στη Βιοχάλκο, 234 στην Εμπορική, 600 στις Επιχειρήσεις Αττική, 3.750 στις Μινωϊκές Γραμμές, 320 στην Τιτάν, 399 στην Ιντεραμέρικαν.

- Καταθέσεις: 453.674 ευρώ και 56.841 η σύζυγός του (474.380 ευρώ)

- 2 αυτοκίνητα

Γιώργος Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)

- Συνολικό εισόδημα: 91.264 ευρώ (92.733 ευρώ)

- Καταθέσεις: 26.500 ευρώ ο ίδιος και 30.500 η σύζυγός του (5.500 ευρώ και 5.000 λίρες Αγγλίας, 18.000 ευρώ η σύζυγός του)

- Ακίνητα: 9 σπίτια σε Αθήνα, Κόρινθο, Αρκαδία, Κατερίνη, Φθιώτιδα, 5 οικόπεδα και λοιπές εκτάσεις. Συνολικά 20 ακίνητα

- 2 αυτοκίνητα


protothema

Read more...

Οι εργαζόμενοι Λαναρά ξεκίνησαν το ...χορό!


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΒΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
.
Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
,
Οι εκλογές είναι πάρα πολύ κοντά σε πείσμα των «τσάτσων και ρουφιάνων»!!
Η παρούσα κυβέρνηση είναι ουσιαστικά μια Υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Οι ολιγαρχικοί, οι τραπεζίτες, και οι υπηρεσίες καταστολής είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε «παρέκκλιση πολιτεύματος» για να διασωθούν. «Λοιμός και λιμός» σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι Λαναρά ξεκίνησαν το ...χορό!!
Η οικονομική κατάσταση της χώρας μέρα με την μέρα επιδεινώνεται. Το 80 % του λαού είναι υπερχρεωμένο. Κάθε μήνα κατατίθενται εκατό αιτήσεις κατάσχεσης σπιτιών. Τα ελληνικά επιτόκια αυξάνονται ενώ το ευρωπαϊκό επιτόκιο έχει φτάσει σε χαμηλό επίπεδο. Η διαφορά επιτοκίου καταθέσεων και...

δανεισμού στην Ελλάδας έχει φτάσει σε αστρονομική διαφορά , μια ελληνική πρωτοτυπία σε παγκόσμιο επίπεδο!! Ο τουρισμός έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδο της εικοσαετίας. Οι νεοσκλάβοι υπερχρεωμένοι των ληστρικών τραπεζών έχουν μόνο μια διέξοδο...τις εκλογές. Ανεργία, πείνα, φτώχεια , αρρώστιες, μαρασμός. Όλοι στις επάλξεις έως την τελική νίκη.
Σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων οι εργαζόμενοι του Λαναρά απ΄ όλη την Ελλάδα βρίσκονται για δεύτερη βδομάδα στην Αθήνα, έχοντας στρατοπεδεύσει με σκηνές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Απέναντί τους είναι διμοιρίες Ματ ενώ πριν λίγες μέρες είχαμε και την δημοκρατική διαδήλωση των δημοκρατικών αστυνομικών. Παλεύουν για να ξανανοίξουν τα εργοστάσια του ομίλου, για να ξαναπιάσουν δουλειά οι πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και να πληρωθούν τους μισθούς τεσσάρων μηνών.
Απέναντί τους βρίσκονται οι ληστρικοί τραπεζίτες (Eurobank, Αlphabank, Eθνική και Εμπορική) που εκβιάζουν ότι για να δώσουν τα υπόλοιπα 16 εκατ. ευρώ που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη, απαιτούν να κλείσουν όλα τα εργοστάσια εκτός από δύο (και να μείνουν μονάχα 250 εργαζόμενοι την επιχείρηση). Οι ληστρικοί αχόρταγοι τραπεζίτες που τσέπωσαν 28 δις ευρώ από δικά μας χρήματα που απλόχερα τους χάρισε ο Αλογοσκούφης, να εκβιάζουν και να πετάνε στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
Υπάρχει μονάχα μία ρεαλιστική λύση. Να κοινωνικοποιηθούν τώρα όλα τα εργοστάσια του ομίλου χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στον Λαναρά και στους τραπεζίτες. Είναι από τα λίγα εργοστάσια με κάθετη παραγωγή στην Ελλάδα, που παίρνουν δηλ. βαμβάκι και βγάζουν έτοιμα υφάσματα και ρούχα για τις ανάγκες των εργαζόμενων, για τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Να αναγκαστούν οι τράπεζες να δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια, χωρίς να χαθούν οι θέσεις εργασίας. Ακόμη περισσότερο να απαιτήσουμε να κρατικοποιηθούν κάποιες τράπεζες για να μπορέσουν να στηρίξουν τον πολίτη. Οι τραπεζίτες, οι ολιγαρχικοί και οι υπηρεσίες καταστολής είναι πιθανόν να προχωρήσουν σε «παρέκκλιση πολιτεύματος» για να διασωθούν.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον διέξοδος των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η μοναδική μας ελπίδα, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά , ενθουσιασμό, πίστη και ήθος!! Όσο αργούν οι εκλογές τόσο μεγαλώνει η διαφορά. Στόχος μας: νίκη, αυτοδυναμία και διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων για τις μεγάλες αλλαγές. Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση. Αγέρωχα νιάτα περήφανα γηρατειά κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Η νίκη είναι δική σας!!!
Στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, καλούμε όλα τα έντιμα ιστορικά στελέχη να συμβάλουν στην νίκη στις επικείμενες εκλογές!!!
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr




Read more...

Απoκάλυψη - βόμβα από τον Πέτρο Τατούλη


Έδωσαν με ανάθεση 345 χιλιάδες ευρώ σε στενό συγγενή του Εντεταλμένου Συμβούλου της ΕΡΤ!
Εταιρεία (με τίτλο «Image Collective ΕΠΕ») την οποία διαχειρίζεται και εκπροσωπεί άτομο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος του Εντεταλμένου Συμβούλου της ΕΡΤ, πήρε με ανάθεση από την ΕΡΤ εξωτερική παραγωγή στην εταιρεία «Image Collective ΕΠΕ».
Για την παραγωγή αυτή, οι αμοιβές ήταν ύψους 345.848 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 03.10.2007 – 14.12.2008 και 04.04./2008 – 13.01.2009!
Την καταγγελία - βόμβα κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης με Ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας να ενημερωθεί για τα κριτήρια αυτής της ανάθεσης. Ο βουλευτής κάνει λόγο επίσης για "εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που επιβεβαιωμένα λαμβάνουν" οι κατέχοντες τις ηγετικές θέσεις στην ΕΡΤ ενώ για τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΕΡΤ, "λέγεται ότι λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000)"...
Αναλυτικά, ολόκληρη η Ερώτηση του Π. Τατούλη στο press-gr



Read more...

Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για βαρέα και ανθυγιεινά

Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για "συνέχιση της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος" κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Για "παταγώδη αποτυχία" της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας μίλησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Χαρακτήρισε "πρόχειρη και απαράδεκτη" την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά

"Ζητάτε να πληρώσει η ελληνική οικογένεια, τα 28 δισ. που δίνετε στις τράπεζες, που δεν τα βλέπει η ελληνική οικονομία, τα ελληνικά νοικοκυριά." ανέφερε.

"Η ΝΔ ζητά να πληρώσουν οι πολίτες τις χαριστικές της πράξεις κατάργησης του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της μείωσης της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη, την εισφοροδιαφυγή που έχει ξεπεράσει τα 8 δις ευρώ, την φοροδιαφυγή μέσω των παράκτιων εταιρειών. Ζητά να πληρώσουν το Βατοπέδι, τα ασφαλιστικά ταμεία που επένδυσαν σε ομόλογα, τις υπερβολικές τιμές απ’ τις προμήθειες της Ζήμενς, τα δωράκια κάτω απ’ το τραπέζι για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες", πρόσθεσε

Υπουργός Απασχόλησης

"Όποιος παρακολούθησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα κατάλαβε: Ούτε αυτόν, ούτε εσάς, ενδιαφέρουν οι πολίτες και ο τόπος. Δίψα για την εξουσία και μόνον", δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

"Ο κ. Παπανδρέου μας κατηγόρησε για λαϊκίστικη πολιτική στις προσπάθειες που κάνουμε για την στήριξη της εργασίας. Λαϊκίστικη πολιτική ασκείτε εσείς, όταν δεν σέβεστε θεσμούς, ξεκινώντας από τον ύψιστο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και καταλήγοντας στα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας".

ΚΚΕ

"Η διάταξη που με πραξικοπηματικό τρόπο έρχεται στη Βουλή, είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων" δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι ο "κρίκος' αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος αλλά ότι θα ακολουθήουν και άλλοι, από το φθινόπωρο, ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση θα έχει την εξουσία.

ΣΥΡΙΖΑ

Για "αιφνιδιασμό" όλων των ενδιαφερομένων με την ψήφιση της ρύθμισης εν μέσω θέρους, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη. "Αιφνιδιαστήκαμε κι εμείς και το σύνολο των κομμάτων, αλλά κυρίως αιφνιδιάστηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θίγονται από τις ρυθμίσεις", σημείωσε.

ΛΑΟΣ

"Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά αυτή να γίνει με κριτήρια επιστημονικά και με βάση επιδημιολογικές και ιατρικές γνωματεύσεις" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ, στην οποία αναφέρει ότι "η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με την ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ συνεχίζεται ενώ ενώ καθημερινά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βουλιάζει στην χρεοκοπία".

Η Συνομοσπονδία κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι "με την πολιτική της έχει δυναμιτίσει κάθε μορφή κοινωνικής συνεννόησης - διαλόγου και για το ασφαλιστικό σύστημα".

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για άστοχες ουσιαστικά κινήσεις της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι το βάρος της πολιτικής της, πρέπει να στραφεί στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία (stage, μπλοκάκια, κ.λπ), που αποτελεί την κύρια αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Την καλεί ακόμη να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και να σταματήσει τις χαριστικές ρυθμίσεις των ιδιωτών προς το ΙΚΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

"Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσουμε δυναμικά, για την διασφάλιση των βασικών και θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιώματων από μια κυβέρνηση που εν μέσω θέρους συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι διαθετιμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

.nooz

Read more...

Δημοκρατική αναισθησία...



ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδιας, ότι η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να ζητήσει την άποψη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο θέμα της διάταξης για τις κάμερες, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 46/1995.
Αλλά, όπως είπε, «εμείς στις 24 Ιουνίου ζητήσαμε την άποψη της Αρχής, δείχνοντας μια μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία».
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της κυβερνητικής ευαισθησίας φαίνεται καθαρά από δύο στοιχεία. Πρώτον: Από το...

περιεχόμενο της διάταξης, την οποία ψήφισε εσπευσμένα η κυβέρνηση στο θερινό τμήμα της Βουλής. Περιεχόμενο το οποίο κυριολεκτικά ξετίναξε ως αντισυνταγματικό με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στη γνωμοδότησή της η Αρχή. Δεύτερον: Ο ίδιος ο κ. Δένδιας διαβεβαίωνε με δηλώσεις του στις 22 Ιουνίου, ότι η διάταξη για τις κάμερες και το DNA θα έρθει στη Βουλή, αφού ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται για να εκφέρει γνώμη η ανεξάρτητη Αρχή.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, η συνέπεια, η οποία είναι κατ' εξοχήν στοιχείο δημοκρατικής ευαισθησίας, μεταξύ των λόγων και των πράξεων του υπουργού της Δικαιοσύνης;

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ο υπουργός με την ίδια δημοκρατική ευαισθησία την καίρια επισήμανση της Αρχής, ότι η ασφάλεια είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο, όμως, πρέπει να παρέχει «ασφάλεια σε πλαίσιο ελευθερίας και όχι ελευθερία σε πλαίσιο ασφάλειας», δήλωσε: «Το ατομικό είναι σεβαστό. Το συλλογικό, όμως, είναι επίσης σεβαστό. Η συλλογική ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό».

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, το μέγιστο αγαθό, που προσδιορίζει, μάλιστα, την ποιότητα, την καθαρότητα της Δημοκρατίας, είναι η ελευθερία, χωρίς καμιά παραχώρηση, χωρίς αντισυνταγματικούς περιορισμούς. Ζητούμενο, λοιπόν, είναι η «ασφάλεια σε πλαίσιο ελευθερίας», με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς, στις αρχές της Δημοκρατίας και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που το έργο της ορίζεται από το Σύνταγμα.

ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ τον υπουργό Δικαιοσύνης σε δημοκρατική ευαισθησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος επετέθη λάβρος κατά της Αρχής, δηλώνοντας: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει κάποια Αρχή να κάνει διακοπές. Οταν η Αρχή είδε την πίεση της κοινής γνώμης που υπήρχε, αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να εκφέρει την άποψή της».

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, κύριε εκπρόσωπε, για «κάποια Αρχή», την οποία, μάλιστα, μπορείτε ελαφρά τη καρδία, για να μην πούμε με θράσος, να απαξιώνετε και να περιφρονείτε, αλλά για θεσμό, τον οποίο οφείλει να σέβεται η κυβέρνηση. Αυτή η συμπεριφορά τόσο του υπουργού όσο και του εκπροσώπου, δείχνει νοοτροπία «Μεγάλου Αδελφού», δηλαδή νοοτροπία αντιδημοκρατική.
Ελευθεροτυπία.

nonews-news


Read more...

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΑΦΙΣΕΣ


Αγαπητό fimotro.

Παρακολουθώ συνεχώς το blog σας και ελπίζω ότι ίσως τα κατωτέρω να μπορέσω να συνεισφέρω στην καλύτερη πληροφόρηση.Έχω παρατηρήσει ότι σε διάφορα, μάλλον επιλεγμένα σημεία κυρίων οδικών αρτηριών (Λεωφ. Μαραθώνος, πλησίον Νομαρχίας Ανατ. Αττικής, Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ζαίμη, Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πεύκη και άλλα) και επάνω σε πλαίσια προβολής διαφημίσεων της ίδιας εταιρείας (Master Group), έχουν «ξεχαστεί» μεγάλες αφίσες της Ν.Δ. από την προεκλογική... περίοδο των Ευρωεκλογών, απεικονίζουσες τον Πρωθυπουργό και φέρουσες το σλόγκαν «Με σύμμαχο εσένα». Παντού η ίδια αφίσα!
Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε κουτοί ή έτσι πιστεύουν ορισμένοι, πιστεύω πως θα ήταν καλό να ερευνηθούν και γίνουν γνωστά ορισμένα πράγματα :
-Ποιος έχει δώσει την εντολή και ποιος πληρώνει το (σίγουρα όχι ευκαταφρόνητο) κόστος της συνεχιζόμενης αυτής διαφήμισης?
-Σε τι αποσκοπεί η συνεχιζόμενη διαφήμιση? Μήπως ότι σύντομα, όπως φημολογείται θα έχουμε εκλογές?
- Ποιοι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της Ν.Δ. μας υποβάλουν σε αυτή την καθημερινή παρενόχληση? Μήπως θεωρούν ότι το γοητευτικό χαμόγελο του χαρισματικού ηγέτη τους θα μας γλυκαίνει ακόμη περισσότερο την υπέροχη καθημερινότητα που μας έχει εξασφαλίσει η διακυβέρνησή του?
-Μας ρώτησε αλήθεια ο κ. Καραμανλής αν συμφωνούμε να μας προσφωνεί στον ενικό?
Δεν είναι σχήμα οξύμωρο να ζητάς την συμμαχία του θύματος για να το εξοντώσεις?
Πότε θα αποφασίσουν να κάνουν αυτό για το οποίο τους ψήφισε ο κοσμάκης, δηλαδή να κυβερνήσουν την χώρα? Γιατί μόνο αυτό δεν κάνουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και προσπαθούν να διασφαλίσουν είναι το πώς θα μείνουν στις καρέκλες τους, τίποτα άλλο!
Πόσο θα μας ταλαιπωρούν ακόμα?
Πότε θα καταλάβουν ότι η χώρα καταστρέφεται ή μάλλον έχει καταστραφεί ήδη?
Πώς θα βγει αυτή η ταλαίπωρη χώρα από το τέλμα? Ποιος και πως θα πληρώσει πάλι τα σπασμένα? Από πού?
Πόσοι εφιάλτες υπάρχουν τελικά στην χώρα αυτή? Έλεος πια!
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Ένας πιστός αναγνώστης
fimotro


Read more...

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΜΕ... "ΑΒΛΑΒΕΙΣ" ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Ηλιάδη
(από το Έθνος)

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο κλιμακώνοντας καθημερινά τις προκλήσεις τους από το Καστελόριζο μέχρι το Κεντρικό Αιγαίο, με στόχο να δημιουργήσουν στοχευμένα γκρίζες ζώνες, με τη μέθοδο των επαναλαμβανόμενων προκλήσεων τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα. Χθες νωρίς το πρωί τουρκική ακταιωρός και τουρκικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησαν ταυτόχρονη πρόκληση με τη διείσδυση στα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή... μεταξύ Αγαθονησίου και Καλύμνου και στη Ρόδο. Το απόγευμα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν και πάλι πάνω από το Αγαθονήσι.
Τα δύο θαλάσσια περιστατικά εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις οκτώ το πρωί, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, η ακταιωρός, που ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή, ξεκίνησε περίπου στις οκτώ το πρωί να κινείται δύο με τρία μίλια μέσα στα χωρικά μας ύδατα, από την περιοχή του Αγαθονησίου προς τον νότο, και στις εννέα παρά τέταρτο βρισκόταν σχεδόν έξω από την «μπούκα» του λιμανιού της Καλύμνου.
Μπροστά σε κόσμοΤο σκάφος έγινε αντιληπτό από πολύ κόσμο που κινούνταν με σκάφη στην περιοχή. Στη συνέχεια και αφού είχε κάνει αντιληπτή την παρουσία του, κινήθηκε ανατολικά και μπήκε στα τουρκικά ύδατα.
Την ίδια ακριβώς ώρα ένα πολεμικό τουρκικό σκάφος μπήκε 1,5 μίλι μέσα στα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή της Ρόδου, και έγινε επίσης αντιληπτό από τα παραπλέοντα σκάφη.
Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι αβλαβή διέλευση, χαράσσουν πορείες μέσα στα χωρικά μας ύδατα, για να δηλώνουν καθημερινά την παρουσία τους στην περιοχή. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θ. Ρεντζεμπέρης, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό στην Κάλυμνο, αναζήτησε στο τηλέφωνο τον Τούρκο ομόλογό του (με τον οποίο είχαν πρόσφατα συνάντηση) προκειμένου να του θέσει υπόψη το συμβάν.
Ο Τούρκος ναύαρχος έλειπε διακοπές και ο διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου, ο οποίος γνώριζε το περιστατικό, υποστήριξε προς τον Ελληνα αξιωματικό ότι η τουρκική ακταιωρός έχασε τον προσανατολισμό της και από λάθος εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα, φθάνοντας έξω από το λιμάνι της Καλύμνου.
Εμπειροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ωστόσο υποστήριζαν ότι η εξήγηση που δόθηκε είναι ασταθής, αφού είναι συνήθεια των Τούρκων να χαράσσουν τέτοιες πορείες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που έχουν πληθύνει και οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.
Υποστήριζαν επίσης ότι η ακταιωρός δεν ακολούθησε ευθεία πορεία ώστε να δικαιολογεί αβλαβή διέλευση και πως ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή που έχει ένα σημείο ανοιχτής θάλασσας, το πιο λογικό για τέτοια σκάφη αν θέλουν να αποφύγουν τον κυματισμό της θάλασσας είναι να κινούνται πλησίον της ακτής και η πλησιέστερη ακτή είναι η τουρκική.
Δεύτερη πρόκλησηΤο απόγευμα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις τουρκικές προθέσεις, σημειώθηκε κι άλλη πρόκληση στον αέρα, όταν σχηματισμός οκτώ τουρκικών F-16 μπήκε στον εθνικό μας εναέριο χώρο από την περιοχή της Χίου, κινήθηκε προς το Αγαθονήσι, όπου τέσσερα από τα αεροσκάφη εκτέλεσαν υπέρπτηση πάνω από το νησί στα 10.000 πόδια, και στη συνέχεια με την άνεσή τους εξήλθαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο νότια της Σάμου.
Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα, είναι εμφανής και από τα θαλάσσια συμβάντα παραβιάσεων που δημοσιεύει πλέον το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τα οποία οι Τούρκοι παραβίασαν 25 φορές τα χωρικά μας ύδατα μέσα στο 2009.
Εξηγήσεις από την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη ζητεί το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν γεωφυσικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου που βρίσκεται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε διαβεβαιώσει τότε ότι οι έρευνες αυτές, που θα διενεργούνταν από νορβηγικό πλοίο για λογαριασμό της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αντιδράσεων της Αθήνας, αφού η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Χθες, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε «ψευδείς και απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου και κάλεσε την κ. Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσει με δήλωσή της τα γεγονότα του Νοεμβρίου και «να άρει αμέσως κάθε ενδεχόμενη παρεξήγηση».

fimotro.

Read more...

"ΘΗΣΕΑ 2" ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ... ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ!


Ρεπορτάζ : Ελένη Δελβινιώτη
(από την Ελευθεροτυπία)
Βροχή πυροτεχνημάτων εν είδει παροχών στον προεκλογικό ορίζοντα, που διαγράφεται σαφώς εν μέσω θέρους, ανέβασαν χθες το πολιτικό θερμόμετρο με δηλώσεις, ανταπαντήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε «καυτά» θέματα, όπως τα οικονομικά των δήμων και η χρηματοδότηση των έργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι προσλήψεις στο Δημόσιο με τη...
νέα γενιά των γαλάζιων συμβασιούχων.
Ολα αυτά σε δεύτερο επίπεδο και αμέσως μετά την επικοινωνιακή ...επίθεση στη λεωφόρο της καθημερινότητας του πολίτη, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΚΕΠ Ηλιούπολης, αλλά και τη μονιμοποίηση συλλήβδην 80.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, που ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδος εγκαινιάζοντας την παραχολογία της κυβέρνησης με πακέτα μέτρων υπέρ του πολίτη.
Αλλα 3,7 δισ.
Ετσι χθες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος εξήγγειλε τον «Θησέα-2», ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα αγγίξει τα 3,7 δισ. για τα έτη 2010 έως 2014 κι αποτελεί τη συνέχεια του «Θησέα-1» στα έτη 2005-2009, που έδωσε 3,5 δισ. στους δήμους. Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι διασφαλίστηκε η καταβολή 3,5 δισ. ευρώ που έχουν συμβασιοποιηθεί κατά το 92% του Προγράμματος και με βάση αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν 20.700 έργα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί άλλα 7.000.
Σε προεκλογικούς ρυθμούς ο Πρ. Παυλόπουλος βεβαίωσε ότι «διασφαλίστηκε η καταβολή 3,5 δισ. ευρώ», ενώ ο Θ. Νάκος ανήγγειλε «25.000 έργα που θα δοθούν στην Τ. Α.» Επίσης, ο υφυπουργός Θ. Νάκος είπε πως ο «Θησέας-2» θα λειτουργήσει ως προέκταση και συμπληρωματικά προς τον «Θησέα-1» και μίλησε συνολικά για 25.000 έργα που θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να τονώσουν την αγορά σε μια δύσκολη από οικονομική άποψη περίοδο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι προσπαθεί να απαξιώσει τον «Καποδίστρια» και να απαξιώσει το ΕΠΤΑ (1998-2004) που ήταν πρόγραμμα που προσέφερε στην ελληνική περιφέρεια. Επίσης, σε ανακοίνωση του ΚΚΕ το πρόγραμμα «Θησέας» χαρακτηρίζεται προεκλογικό κόλπο και επισημαίνεται ότι τροφοδοτείται σε ποσοστό 72% από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή πρόκειται για χρήματα των εργαζομένων. Βασικά προβλήματα της χρηματοδότησης των δήμων είναι, τονίζει το ΚΚΕ, οι μεγάλες παρακρατήσεις εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος και τα ψίχουλα που αποδίδονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο ΣΥΝ ζητεί να δοθούν τα χρήματα που της ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να διατεθούν σε κοινωνικές δράσεις και καταγγέλλει την κυβέρνηση που δίνει μόλις το 20% των πόρων όπου και όπως αυτή θέλει, χωρίς κριτήρια και αναλογικότητα, ενισχύοντας τις πελατειακές σχέσεις.
Για τις προσλήψεις
Σε διακεκαυμένη ζώνη κινήθηκαν επίσης οι τόνοι μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στον τομέα των προσλήψεων στο Δημόσιο. Ο Ντ. Ρόβλιας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε αύξηση των προσλήψεων σε σχέση με πέρυσι κατά 35,2% και υπογράμμισε τη δημιουργία της νέας γαλάζιας γενιάς των συμβασιούχων, που άγγιξε από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα τους 313.042 υπαλλήλους. Συνολικά οι προσλήψεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Ρόβλια, από το 2004 και μετά, είναι 800.677 υπάλληλοι από τους οποίους μόνον οι 147.782 είναι μόνιμοι. Αποφεύγουν τους μόνιμους και προτιμούν να προσλαμβάνουν κατά κόρον εκτός ΑΣΕΠ, ήταν το σχόλιο του κ. Ρόβλια που δήλωσε: «Το καθεστώς των προσλήψεων στο κομματικό κράτος της Ν.Δ. είναι φαύλο. Πού τελειώνει αυτός ο κατήφορος; Η απάντηση είναι: προφανώς στις εκλογές».
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος, σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ κατά πάγια συνήθειά του χρησιμοποιεί διάφορους αριθμούς για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Οι αριθμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε ο κ. Αντώναρος, ή αναφέρονται σε ωρομίσθιους δασκάλους και καθηγητές που διορίζονται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.
Τους αριθμούς αυτούς διέψευσε από την πλευρά του και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος, ο οποίος είπε ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια στους δήμους προσελάμβαναν 12.500 συμβασιούχους φέτος έχει τεθεί όριο 10.000 συμβασιούχων.
Ανταπαντώντας ο κ. Ρόβλιας προκάλεσε τους κ. Αντώναρο και Νάκο να υποδείξουν συγκεκριμένα έστω και ένα λάθος στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, σχετικά με τις προσλήψεις, διαφορετικά «θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και κυρίως από τους χιλιάδες άνεργους νέους, τους οποίους εμπαίζουν».
fimotro


Read more...

Απαράδεκτη και θρασεία η συμπεριφορά της Τουρκίας

Απαράδεκτη και θρασεία η συμπεριφορά της Τουρκίας

Απολύτως επιβεβλημένη μία δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης, που θα ξεκαθαρίζει τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2008 σχετικά με τις γεωφυσικές έρευνες και. θα άρει άμεσα κάθε ενδεχόμενη παρεξήγηση. Δήλωση Α. Λοβέρδου


Read more...

Στάση ευθύνης του ΠΑΣΟΚ για τη «νέα γρίπη»

  • Στάση ευθύνης του ΠΑΣΟΚ για τη «νέα γρίπη»

    Απαιτείται εθνικό σχέδιο για την προστασία της υγείας των πολιτών, την ανταπόκριση κυρίως του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας και διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου περισσότερα



Read more...

Όργιο 987 ρουσφετολογικών προσλήψεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με μισθώσεις έργου


ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!

Όργιο 987 ρουσφετολογικών προσλήψεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με μισθώσεις έργου


Παράκαμψη κάθε έννοιας νομιμότητας με ρουσφετολογικές προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλουν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας σε σχετική ερώτησή τους ότι έπεται και άλλο ανάλογο σκάνδαλο στην ΑΓΡΟΓΗ.




Read more...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ... ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ!


Από την Ελευθεροτυπία

Οι ελλείψεις προσωπικού, απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης αποτελούν τις κύριες αιτίες που προκαλούν τη διακοπή λειτουργίας κλινών ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα αυτή την περίοδο σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.
Τα παραπάνω αναφέρει σε επερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης, τονίζοντας πως... «τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στη νησιωτική χώρα καθώς και σε ειδικές μονάδες. Επίσης και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα (π.χ. "Ιπποκράτειο" λειτουργούν οι 7 από τις 10 ανεπτυγμένες κλίνες, στο "Ο Αγ. Παύλος" δεν λειτουργεί καμία από τις 8 ανεπτυγμένες κλίνες, όπως και στο «Αγιος Δημήτριος», όπου δεν λειτουργεί καμία από τις 6 ανεπτυγμένες κλίνες που υπάρχουν), όπως έγινε γνωστό μετά το περιστατικό όπου ασθενής που χειρουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να ταξιδέψει, διασωληνωμένος, με C-130 μέχρι τα Χανιά, όπου βρέθηκε ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ, για να μπορέσει να νοσηλευτεί».
«Ως χώρα», προσθέτει, «χρειαζόμαστε 2.000-3.000 κλίνες εντατικής και διαθέτουμε περί τις 500, εκ των οποίων περίπου το 1/5 αυτών βρίσκεται μόνιμα εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας».
Ο κ. Σκουλάκης ζητεί από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει για το πόσες κλίνες είναι σήμερα ανενεργές σε επίπεδο χώρας, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να λειτουργήσουν οι ανενεργές, πότε θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις προσωπικού, καθώς και αν ισχύει η πληροφορία ότι -δεδομένης της ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ- η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να προχωρήσει στη λύση να εξυπηρετούνται ασθενείς με αναπνευστήρες και εκτός ΜΕΘ με την προμήθεια αποθέματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και με δεδομένα τα μέτρα που λαμβάνονται για τον νέο ιό της γρίπης.

fimotro

Read more...

ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ...


Διχογνωμίες κορυφής ταλανίζουν αίφνης εν μέσω θέρους το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου αμφισβήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το... ΠΑΣΟΚ έχει «εμπλακεί επί δεκαπέντε ημέρες σε λάθος συζήτηση» αναφορικά με το εάν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να προκαλέσει εκλογές με μοχλό την προεδρική εκλογή του προσεχούς Μαρτίου, καθώς θα έπρεπε να εμμένει στη θέση για άμεση προσφυγή στις κάλπες «για πολιτικούς λόγους». Στην τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου απάντησε κλείνοντας τη συνεδρίαση, χωρίς να τον κατονομάσει, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η Ιπποκράτους επιθυμεί τις εκλογές αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλει, παρά μόνο τον Μάρτιο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία επανεκλογής του κ. Κάρολου Παπούλια είναι γνωστή εδώ και πολλούς μήνες. Σύγκρουση σημειώθηκε, επίσης, μεταξύ του κ. Βενιζέλου και των κ. Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Ρέππα με αφορμή τις επιθέσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά συνταγματολόγων.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το κόμμα να αναδείξει με σαφήνεια τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ για τη νέα γρίπη ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να αντιπολιτεύεται».
fimotro


Read more...

Εσκεμμένες ανακρίβειες της κυβέρνησης για τις κάμερες...


ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...
Με παραπλανητικές δικαιολογίες και εσκεμμένες ανακρίβειες η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο και να πείσει ότι η βεβιασμένη ψήφιση της τροπολογίας για τις κάμερες, κατά σκανδαλώδη παράκαμψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οφείλεται στην ολιγωρία της.
Για να δικαιολογήσει τις κάμερες, η κυβέρνηση κατηγορεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για καθυστέρηση Για να δικαιολογήσει τις κάμερες, η κυβέρνηση κατηγορεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για καθυστέρηση Χθες, μία ημέρα μετά τη γνωμοδότηση-κόλαφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δεν δίστασε να δώσει...

«μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας», ισχυριζόμενος ότι, αν και δεν όφειλε, ζήτησε τη γνώμη της ανεξάρτητης Αρχής, η οποία εξέφρασε άποψη, εκ των υστέρων, διότι αισθάνθηκε εκτεθειμένη απέναντι στην ελληνική κοινωνία!

Ξεχνά όμως ότι στις 22 Ιουνίου ήταν ο ίδιος που διαβεβαίωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το νομοθέτημα που αφορά τις κάμερες και το DNA θα έρθει στη Βουλή, αφού έχει ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται για να εκφέρει γνώμη η ανεξάρτητη Αρχή.

Το ίδιο απαξιωτικός για την Αρχή εμφανίσθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγ. Αντώναρος: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει κάποια Αρχή να κάνει διακοπές. Οταν η Αρχή είδε την πίεση της κοινής γνώμης που υπήρχε, αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να εκφέρει την άποψή της».

Το χρονικό

Δυστυχώς, η πραγματικότητα διαψεύδει και τους δύο:

- Στις 24 Ιουνίου εστάλη στην Αρχή από το υπουργείο Δικαιοσύνης η τροπολογία που πρωτοκολλήθηκε αυθημερόν. Ορίστηκαν αμέσως εισηγητές με την εντολή του προέδρου Χρ. Γεραρή να ετοιμαστεί η εισήγηση προς την ολομέλεια της Αρχής μέχρι 15 Ιουλίου.

- Στις 20 και 21 Ιουλίου κλήθηκαν όλα τα μέλη της Αρχής για συζήτηση.

- Στις 28 Ιουλίου εκδόθηκε η γνωμοδότηση. Δεκατρείς ημέρες πιο πριν, η κυβερνητική πλειοψηφία πέρασε τη ρύθμιση.

Και όλα αυτά όταν ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Χρ. Γεραρής ήδη από την 1η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης, είχε δημοσίως δηλώσει ότι η γνωμοδότηση θα εκδοθεί στο τέλος του μήνα, ενώ στις 16 Ιουλίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, αδειάζοντας την κυβέρνηση ότι «δεν θα ήταν δυνατή η συζήτηση να παραπεμφθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο», όπως ανακριβώς εξακολουθεί να διατείνεται ο κ. Δένδιας. Ο υπουργός, χθες, ισχυρίστηκε ότι η ευρωπαϊκή οδηγία στα θέματα ασφάλειας δεν προϋποθέτει άποψη της Αρχής, απέφυγε όμως να αναφέρει ότι ο Νόμος 2472/97 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επιβάλλει την προηγούμενη γνωμοδότηση της Αρχής.

Νέες αντιδράσεις

Στο μεταξύ, η 24ωρη λειτουργία των καμερών συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και νομικών.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί αυθαίρετα σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και με αλαζονεία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Προσπαθούν να επιβάλουν τον "μεγάλο αδερφό" στην καθημερινότητά μας. Είναι προφανές: δεν ξέρουν πλέον τι κάνουν. Ας κάνουν επιτέλους ένα σωστό. Ας προκηρύξουν εκλογές, για να λυτρωθούν οι ίδιοι και ο τόπος».

Ο ΣΥΝ ζητεί από τον κ. Μαρκογιαννάκη να σταματήσει τον επικίνδυνο κατήφορο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών· κατήφορο που τους φέρνει και σε ευθεία σύγκρουση με θεσμικούς φορείς της ίδιας της Πολιτείας, όπως είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. *
enet.gr

nonews-news


Read more...

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ BLOGGERS ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ


Από το : www.kourdistoportocali.blogspot.com

Ο Δένδιας δαγκώνει τα blogs που κάνουν κριτική στη κυβέρνηση και το δίδυμο Μαρκόπουλου -Κοφίνη φλομώνει τους κολλητούς bloggers με τα δικά σου λεφτά! Ιδιαίτερα ο Μαρκόπουλος, τον οποίο οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Αντίθετα ο Σίμος Κεδίκογλου, που αγωνίζεται για το νησί, έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Οι πολίτες που διαθέτουν αντανακλαστικά πρέπει να τιμωρούν παραδειγματικά τους εκπροσώπους τους που δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα.(Εύγε Καραμανλή, επανιδρυτή!..). Μετά τον Χατζηεμμανουήλ του... αμαρτωλού ΟΠΑΠ και τον Φιλιππίδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ήρθαν ο Μαρκόπουλος -υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης- και ο επικεφαλής του ΕΟΤ Γιάννης Κοφίνης, να σπρώξουν δημόσιο χρήμα (κόβονται άραγε τιμολόγια η μιλάμε για μαύρα λεφτά;) στο διαδίκτυο. Ετσι βλέπεις διαφημίσεις του ΕΟΤ και του ΟΠΑΠ σε blogs και site με μηδενική επισκεψιμότητα. Η κυβέρνηση Καραμανλή, επιχειρεί να φιμώσει τις μη ελεγχόμενες φωνές του διαδικτύου και να φλομώσει με κρατική ρεκλάμα και δημόσιο χρήμα τους υποτακτικούς της. Εύγε!..Βέβαια είναι πολύ πιθανόν οι κ.κ Μαρκόπουλος και Κοφίνης να παίζουν και το προσωπικό τους πολιτικό παιγνίδι. Η επόμενη μέρα των υπουργών σε μια κυβέρνηση που βουλιάζει είναι ένα ζήτημα...
fimotro.


Read more...

-Καρχιμάκη, σώσε μας απο τους διεφθαρμένους!..Απηυδισμένοι απο τη ρεμούλα τίμιοι νεοδημοκράτες καταφεύγουν στον βουλευτή του Πασόκ και καταγγέλουν!..



Γαλάζιοι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού απηυδισμένοι και σοκαρισμένοι απο τη ρεμούλα καρφώνουν στο γραφείο του Μιχάλη Καρχιμάκη, την απίστευτη διαφθορά που βιώνουν καθημερινά. Δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος τόση φαυλότητα. Δεν έχει ξαναπέσει η Ελλάδα τόσο χαμηλά.
Ο δε Καρχιμάκης, πιστεύει οτι θα χρειαστεί όπου νάναι τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, για να προλαβαίνει τις καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του...



Read more...

Επάνοδος του αμερικανοτσολιά;


«Το δις εξ αμαρτείν …»
Διαβάζουμε σε καθημερινή εφημερίδα που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ:
«Ο Αλεξ Ρόντος επανεμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ, και είναι πολλοί αυτοί που δυσανασχέτησαν. Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του φιλοαμερικανού προέδρου της Γεωργίας, μετά το φιάσκο του περασμένου καλοκαιριού, αναζήτησε την ευκαιρία να "επιστρέψει" στην Ελλάδα και τη βρήκε με το πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε ο Γ. Παπανδρέου στη Σκιάθο. Ο κ. Ρόντος αναμένεται να αναλάβει πόστο κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Σημειώνουμε -και έχει σημασία- ότι ο κ. Ρόντος ήταν αυτός που συμβούλευσε τον κ. Παπανδρέου να υποστηρίξει το «ναι» στο κυπριακό δημοψήφισμα, και μάλιστα να ανακοινώσει τη λανθασμένη απόφασή του πριν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο!».
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε αρκετά για τον βίο και την πολιτεία του Αλεξ Ρόντου που δεν θα τον κολάκευαν καθόλου. Δεν μας αφορά το θέμα καθόλου όμως αφού έχει σχέση με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Μια απορία μόνο. Δεν υπάρχει κανείς να συμβουλεύει τον Παπανδρέου να μην πατάει την μια πεπονόφλουδα μετά την άλλη;
* Ας είναι εφιάλτης και παραπληροφόρηση...



Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-Πρωινών -Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


30-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

























ΠΡΩΙΝΕΣ



















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



kafeneio-gr

Read more...