Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Σε... βεντέτα εξελίσσεται για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για το ντιμπέιτ!Σε... βεντέτα εξελίσσεται για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για το ντιμπέιτ!
Νέος γύρος κόντρας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ξεσπασε σήμερα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.


Στην ανακοίνωση της η ΝΔ κανει λόγο για φόβο του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, με αποτέλεσμα να «πετά τη μπάλα στην εξέδρα».

«Με φιλολογικού τύπου προσεγγίσεις ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του 2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων, την άλλη διαπραγμάτευση για τον αριθμό των δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι ντιμπέιτ δεν θέλουν. Αντίθετα επιθυμούν να στρέψουν όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία» γράφει η ανακοίνωση, η οποία ήρθε ως απάντηση σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δήλωνε ότι έχει κάνει ξεκάθαρες προτάσεις για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε δύο ντιμπέιτ, μία με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής και η άλλη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχέση με το δεύτερο ντιμπέιτ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ-Σαρκοζί, με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων, όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

«Ενδεικτικά προτείναμε τον κ.Χατζηνικολάου και την κ.Στάη» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Read more...

ΚΚΕ:"Τρομοκρατούν τον λαό"


Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εξαπολύει πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απειλή παύσης πληρωμών των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Τα σωρευτικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή την 30ετή λεηλασία των ταμείων που στοίχισε πάνω από 50 δις, από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, το κούρεμα των ομολόγων, τη επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις ανείσπρακτες οφειλές της εργοδοσίας.

Αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διογκώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο κίνδυνος ολικής ή μερικής παύσης πληρωμών είναι ορατός. Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιηθεί επίσης για την παγίωση συντάξεων πείνας, αλλά και για την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών αλλαγών.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό για να ανεχτεί νέα σκληρότερα μέτρα μπροστά σε αυτή την εκδοχή και ταυτόχρονα παραπλανούν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Εξίσου επικίνδυνος με τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ο εφησυχασμός που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρύβει από το λαό ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας.

Για αυτό στις 17 Ιουνίου ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρξει άμεση λαϊκή απάντηση για την υπεράσπιση της ζωής των συνταξιούχων, για να είναι ο λαός έτοιμος να αποκρούσει κάθε εξέλιξη που θα τον οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση».

Read more...

Επιχειρηματίες του Τύπου πίσω από το προξενιό Μάνου-Τζήμερου;...Αυτό καταγγέλλουν στελέχη του κόμματος "Δημιουργία, Ξανά", τα οποία υπέβαλλαν την παραίτηση τους. Στις... επιστολές παραίτησης, που έδωσαν στη δημοσιότητα, προβαίνουν σε βαρύτατες καταγγελίες για τους σκοπούς και τους στόχους του προέδρου του κόμματος, κ. Θάνου Τζήμερου κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας, για αδιαφανείς και δεσποτικές συμπεριφορές του προέδρου του κόμματος και για επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν θέσει υπό κηδεμονία το πολιτικό εγχείρημα.

Έπειτα από την παραίτηση του αντιπροέδρου του Κόμματος κ. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, καθώς και επτά ακόμη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Νάσου Κόκκινου, Νίκου Γιαννακόπουλου, Αναστάσιου Τσάμη, Ειρήνης Σφακιανάκη, Θεόδωρου Πολυζωίδη, Βασίλη Δρακονταειδή, Ευτυχίας Γιαννούλη), την αποχώρηση του ανακοίνωσε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Εμμανουήλ Επιτροπάκης.

Ο κ. Επιτροπάκης στρέφεται κατά του κ. Τζήμερου, καταλογίζοντας του ότι λαμβάνει τις αποφάσεις μόνος του, "συνεπικουρούμενος από τον σοφέρ και τη γραμματέα του", ενώ τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου "έχουν παντελή άγνοια".

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Επιτροπάκη.

"Αθήνα

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Προς τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής της "Δημιουργίας, Ξανά"

Φίλες, φίλοι:

Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος "δημιουργία,ξανά", διότι οι επιλογές και η εν γένει συμπεριφορά του προέδρου του κόμματος όχι μόνο το αλλοίωσαν, αλλά στην ουσία το παρέδωσαν σε συμφέροντα που εξ ορισμού αντιστρατεύεται η πολιτική ως λειτούργημα.

Δεν μπορώ πλέον να ανήκω σε ένα κόμμα που αποδεικνύεται καθημερινά ότι δημιουργήθηκε ως πρόσχημα, ως επίφαση για την είσοδο στη Βουλή ανθρώπων και συμφερόντων υπό τον μανδύα της "συστημικής στήριξης". Η δε αναφορά του Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2012, στην αναγκαιότητα στήριξης από το συγκρότημα Αλαφούζου, αποτελεί για μένα απόπειρα διαφθοράς των μελών της ίδιας της Εθνικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να "στήσει" μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου. Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται.

Πολλοί πιστέψαμε πως ο "μεταρρυθμιστικός" λόγος του Προέδρου ήταν η αυθεντική έκφραση ενός πολίτη, ο οποίος αναζητούσε την κοινή λογική στην πολιτική. Ωστόσο, ο προσεκτικός παρατηρητής και αυτός που έχει αυθεντικό ενδιαφέρον για την αξιοπιστία ενός πολιτικού φορέα, σύντομα θα διέκρινε πως κάθε άλλο παρά πολιτικές αρχές ακολουθούνταν στη δημιουργία, ξανά! Μέσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου βρέθηκα, δυστυχώς διαπίστωσα πολύ νωρίς πως ακόμα και απλές αρχές μας, όπως αυτές που αφορούν τη στρατιωτική θητεία των υποψηφίων βουλευτών μας, επιχειρήθηκε να παρακαμφθούν με ευτελή επιχειρήματα. Αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής αγνοήθηκαν και καταστρατηγήθηκαν, ενώ το καταστατικό ευτελίστηκε τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συγκρότηση λιστών κατά παράβαση των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής και η επιλογή προσώπων που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον πολιτικό μας φορέα, με αποτέλεσμα την ένταξη εντός αυτών "αλεξιπτωτιστών" και γόνων πολιτικών. Φαινόμενα που τόσο έντονα καταδικάζαμε με τις "μεταρρυθμιστικές" θέσεις και απόψεις μας.

Εντάσσω επίσης στο ίδιο πλαίσιο την απόφαση για τη συνεργασία, την ευθύνη της οποίας φέρει εις το ακέραιον και η ίδια η Εθνική Επιτροπή με την ψήφο της. Ήταν μια απόφαση που άλλαξε εντελώς τη φυσιογνωμία του κόμματος, εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους ψηφοφόρους μας τα μέλη, τους υποψηφίους βουλευτές, τα στελέχη και, κυρίως, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε παρασκηνιακά με άγνωστους μέχρι σήμερα όρους. Υπενθυμίζω πως η απόφαση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε και με τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι την πληροφορήθηκαν μέσω του Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής 20/5. Ίσως δεν γνωρίζουν ακόμα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές μας (των εκλογών της 6ης Μαΐου), πως οι συζητήσεις για την επίμαχη συνεργασία ξεκίνησαν το Σάββατο 19/5, και δεν τους ανακοινώθηκε τίποτα στην ημερίδα, όπου είχαν κληθεί για να εκθέσουν την εμπειρία τους και να ακουστεί η φωνή τους! Πολύ πιθανόν να μην ζητείτο ούτε η γνώμη της Εθνικής Επιτροπής, εφόσον ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να συγκληθεί. Η Εθνική Επιτροπή συνεκλήθη με πρωτοβουλία των μελών της, όταν διαπίστωσε πως σημαντικές αποφάσεις για το κόμμα θα λαμβάνονταν ερήμην της.

Χαρακτηριστικό δε είναι πως, ενώ η κύρια επιχειρηματολογία για τη συνεργασία με τη Δράση ήταν η καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασιών, στο ίδιο το κόμμα καλλιεργήθηκε ακριβώς το αντίθετο! Ο Πρόεδρος έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια.

Πολλοί θα θεωρήσουν ότι απλά έγιναν λάθη και ότι δεν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα. Αυτή ήταν ομολογώ και η δική μου αντιμετώπιση, όπως και πολλών άλλων χιλιάδων φίλων και ψηφοφόρων της δημιουργίας, ξανά! Και, σίγουρα, τέλειος δεν είναι κανείς. Σήμερα όμως, μετά από όλα όσα έχω δει, είμαι πεπεισμένος πως ό,τι γίνεται, δεν οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος υπερεκτίμησε τις ικανότητές του, όσο σε ένα προμελετημένο σχέδιο για μια άνευ όρων είσοδο στη Βουλή, σχέδιο που επιχειρήθηκε πολλές φορές να υλοποιηθεί, αλλά εμποδίστηκε τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Η τελευταία ευκαιρία για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου ήταν η συνεργασία με τη Δράση, μια συνεργασία που θα γινόταν ίσως αδιαμαρτύρητα αποδεκτή, αν είχε συζητηθεί ανοιχτά και έγκαιρα. Εκτελέστηκε όμως με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο και την προκλητική απαίτηση συμμόρφωσης μελών και στελεχών με μια απόφαση η οποία δεν ωρίμασε ποτέ στους κόλπους της βάσης και της ηγεσίας του κόμματος που σκοπίμως παρακάμφθηκαν. Τα δε ιδεολογικά χαρακτηριστικά που επιχειρήθηκε να αποδοθούν στη συνεργασία αυτή, ακυρώθηκαν αυτοστιγμεί με τη δήλωση περί "συστημικής στήριξης" από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, αποκαλύπτοντας θεαματικά πόσο χαλαρές ήταν οι αντιστάσεις του Προέδρου στους πειρασμούς της εξουσίας!

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας, ξανά!, περί σχηματισμού ενός μεταρρυθμιστικού πολιτικού φορέα που θα είχε σκοπό να εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα και να θεραπεύσει σταδιακά τα προβλήματα της Ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, δυστυχώς προδόθηκε πολύ γρήγορα από τον εμπνευστή της. Αποδείχτηκε πως για τον ίδιο δεν ήταν παρά ένα προϊόν επιθετικού μάρκετινγκ. Μια επιτυχημένη συσκευασία που το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν ένα "έτοιμο" περιεχόμενο και μια αρχική "συστημική στήριξη". Οι "οδηγίες κατασκευής γι´αυτό που δεν ξανάγινε" υπήρχαν. Και βρέθηκαν και τα υλικά. Η Δράση-ΦΙΣ ήταν το "περιεχόμενο", η "συστημική στήριξη" ήταν το "κεφάλαιο", και η δημιουργία,ξανά! η "σούπερ συσκευασία", η σούπερ διαφήμιση. Απλά δεν έγινε το Μάη, διότι πριν γίνει η τελική συμφωνία έπρεπε να αποδειχτεί η αξία της "συσκευασίας". Έτσι εξηγείται η αδιαφορία του Προέδρου να καλλιεργήσει μια πολιτική κουλτούρα μέσα στο κόμμα, να εισάγει έναν μηχανισμό επεξεργασίας θέσεων να αναπτύξει δομές και να αναδείξει στελέχη, αφού ως επί το πλείστον τις θέσεις τις έγγραφε ο ίδιος και στα κανάλια εκπροσωπούσε πάντα το κόμμα ο ίδιος γεγονός που καταδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο ακόμα και των στενών συνεργατών του. Όλα αυτά θα τα έβρισκε έτοιμα στη Δράση ή στη ΔΗΣΥ.

Το 2,15% που πέτυχε η δημιουργία,ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου οφείλεται όχι μόνο στο όραμα που γέννησε, αλλά και στο πρωτόγνωρο πάθος που ένωσε χιλιάδες ανθρώπους σε έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα ενάντια στη σήψη του πολιτικού συστήματος. Οι 135.952 συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν τη δημιουργια,ξανά!, γρήγορα μετατράπηκαν σε επιταγή προς εξαργύρωση και σε νούμερα μιας άθλιας αριθμητικής. Ωστόσο, η Ελλάδα χρειάζεται να διαφυλάξει κάθε υγιές κύτταρό της, προκειμένου να ξαναχτίσει πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι πολιτικοί μας. Κλείνω, με την ελπίδα οι συμπολίτες μας να διαφυλάξουν τις δυνάμεις τους και να μην τις σπαταλήσουν σε άλλη μια απατηλή επιλογή.

Με ιδιαίτερη τιμή

Εμμανουήλ Επιτροπάκης".

pheme.gr


Read more...

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτική, είπε ο Φώτης Κουβέλης

«Στη βάση προγραμματικής συμφωνίας»


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να υπάρξει κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Μάλιστα, ξεπερνώντας με τις πρωτοβουλίες μας και το εκλογικό ποσοστό που πανελλαδικά μας είχε δώσει ο ελληνικός λαός. Γιατί είχαμε τη βεβαιότητα, την πολιτική εκτίμηση ότι η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, και με την ίδια βεβαιότητα προσερχόμαστε και την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης» υπογράμμισε από τα Τρίκαλα στο πλαίσιο συνέντευξης Tύπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Επανέλαβε ότι «η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και πρέπει να έχει κυβέρνηση προοδευτική, όχι γενικά και αόριστα, αλλά στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, η οποία θετικά θα δεσμεύει την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική».
O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς ο ελληνικός λαός θα διατάξει τις πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή τι δύναμη θα δώσει στα κόμματα και στο κάθε κόμμα χωριστά.
Στη συνέχεια είπε ότι η προγραμματική συμφωνία είναι αναγκαία, και θα πρέπει για τη Δημοκρατική Αριστερά να έχει δύο όρους, δύο κόκκινες γραμμές, πίσω από τις οποίες δεν μπορούμε να πάμε. Η πρώτη κόκκινη γραμμή είναι η άσκηση της πολιτικής που υπηρετεί τη σταθερή παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.
Η δεύτερη κόκκινη γραμμή είναι την επόμενη μέρα, η σκληρή, συστηματική και επίπονη διαπραγμάτευση, προκειμένου να αποδεσμευθεί η χώρα από όρους, ρυθμίσεις του μνημονίου. Και μάλιστα, πρόσθεσε, εμείς εξειδικεύουμε και λέμε ότι αυτή η προγραμματική συμφωνία πρέπει αναγκαία να περιέχει την άμεση κατάργηση της νομοθεσίας που «γκρέμισε» τους κατώτατους μισθούς και συμπαρέσυρε το σύνολο των αμοιβών, της μισθωτής εργασίας αλλά και τις συντάξεις προς τα κάτω. Το δεύτερο είναι η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μέχρι τα τέλη του έτους 2017 αρχές του 2018.
Στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η προοδευτική πολιτική είναι αναγκαία, επειδή ήδη η κοινωνία είναι τεμαχισμένη, με την ανεργία να καλπάζει και ένα μεγάλο ποσοστό στο 30% να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αναφορά έκανε και στο υπάρχον φορολογικό σύστημα λέγοντας πως αυτό αφήνει στο απυρόβλητο, μακριά από τον φορολογικό έλεγχο τους οικονομικά ισχυρούς, με δεδομένο και χωρίς αμφισβήτηση γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των καταβαλλόμενων φόρων είναι της μισθωτής εργασίας. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατέχει την τραγική πρωταγωνιστική θέση να έχει τους περισσότερους έμμεσους φόρους σε όλη την Ευρώπη φτάνοντας σε ποσοστό το 60%. 
Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, όπου επισήμανε την ανάγκη να προωθηθεί πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα βασίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στα χρήματα του ΕΣΠΑ, καθώς και πρόγραμμα που θα στηρίξει την απασχόληση των νέων στην Ελλάδα.
Τέλος, έκανε έκκληση προς τους θεσμικούς παράγοντες των Βρυξελλών να διαμορφωθεί μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα στηρίξει την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η κρίση χρέους στη χώρα μας, ναι μεν μπορεί να έχει ελληνικό χρώμα, αλλά αποτελεί μέρος ενός συνολικού πανευρωπαϊκού προβλήματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κασιδιάρης: «Είσαι ανθρωπάκος», Πλεύρης: «Έλα έξω να σε ξαπλώσω κάτω» (βίντεο)Κασιδιάρης: «Είσαι ανθρωπάκος», Πλεύρης: «Έλα έξω να σε ξαπλώσω κάτω» (βίντεο)
Άγρια κόντρα με εκατέρωθεν πυρά και απειλές σημειώθηκε στον «αέρα» το βράδυ της Τρίτης μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνου Πλεύρη. 

Όλα άρχισαν όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, είπε πως δεν συμφωνεί με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και κατηγόρησε τον κ. Κασιδιάρη για επιθέσεις εναντίον βουλευτών.  

«Εσύ ήσουν που χτύπησες με σιδερογροθιά το γιο μου, τον Γεωργιάδη και τον Ζαφειρόπουλο» είπε ο κ. Πλεύρης χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «αν και είναι εθνικιστής, σε καμία περίπτωση δεν....συμφωνεί με τις πρακτικές των μελών της Χρυσής Αυγής».

«Το να χτυπάς έναν φουκαρά Πακιστανό δεν θα λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Φανερά ενοχλημένος από όσα ακούστηκαν, ο κ. Κασιδιάρης του απάντησε: «Ακου να σου πω ανθρωπάκο, αλλά τι να σου πω μάλλον έχεις πρόβλημα με τ' αυτιά σου λόγω ηλικίας...».

Ο κ. Πλεύρης δεν δίστασε να απειλήσει, μάλιστα, τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής: «Ελα έξω και θα σε ξαπλώσω κάτω».http://newpost.gr

Read more...

Κατασχέσεις από χρέη 3000 ευρώ, στη φυλακή και για μόλις 5000 και άνω

9+1 τρόποι για να εισπράξει έσοδα το κράτος 
 
Να εφαρμόζουν το νόμο προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να λογαριάζουν ποιον έχουν μπροστά τους, ζητά από τους εφορικούς το υπουργείο Οικονομικών. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, που όπως μετέδωσε το protothema.gr κινούνταν «στο κόκκινο» και το Μάιο, το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο που δίνει εντολή στις εφορίες να εισπράττουν «με το καλό ή το άγριο», εφαρμόζοντας 9+1 μεθόδους.

Ο... καλός τρόπος είσπραξης είναι «η τηλεφωνική ενημέρωση των οφειλετών πριν χάσουν τη ρύθμιση" λόγω ασυνέπειας, αλλά και «η αποστολή φιλικών εξατομικευμένων  ειδοποιήσεων προς τακτοποίηση της οφειλής, χρήση e-mail, τηλεφωνική επικοινωνία κλπ» για όσους αργούν να πληρώσουν το χρέος.

Οι υπόλοιποι εννέα όμως, αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας, αλλά είναι όσα προβλέπει ο νόμος και καλούνται να εφαρμόσουν οι έφοροι.

Τα μέτρα που ζητά το υπουργείο να ληφθούν είναι:

-        Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω

-        Ποινικές διώξεις για όλους όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και άνω

-        Για μικρού ύψους οφειλές επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων αντί της κατάσχεσης ακινήτων. Προκειμένου για μισθωτές ακινήτων, προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο δημόσιο. Προκειμένου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν στο δημόσιο, κατασχέσεις αμοιβων από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τα πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.

-        Να γίνονται κατασχέσεις με στόχο την άμεση είσπραξη της οφειλής και όχι απλώς μόνο για διακοπή της παραγραφής της παράβασης.

-        Αν ο οφειλέτης έχει πολλά ακίνητα, παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεν μεγαλύτερη της οφειλής.

-        Αναζήτηση συνεπυθύνων για την είσπραξη οφειλετών

-        Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων πειρουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (πχ γονείς προς παιδιά), εάν υποκρύπτεται δόλος

-        Παρέμβαση του δημοσίου σε πλειστηριασμούς που πρόλαβαν να διενεργήσουν τρίτοι για να εισπράξει δικό του μερίδιο.

-        Διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών των βεβαίων και εκκαθαρισμένων χρηματικών ανταπαιτήσεων των οφειλετών κατά του Δημοσίου, με τα υφιστάμενα βεβαιωμένα χρέη.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται μάλιστα «ότι η λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης πρέπει να γίνεται χωρίς διακρίσεις. Τα κριτήρια για τη λήψη των μέτρων πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, ήτοι να σχετίζονται με το ύψος της οφειλής ή την παλαιότητα αυτής ή το είδος αυτής και ποτέ επιλεκτικά (να μη σχετίζονται με το πρόσωπο του οφειλέτη)»..protothema.gr

Read more...

Γαλλοϊταλικός άξονας για στήριξη στην Ελλάδα

Συνάντηση Ολάντ - Μόντι στις 14 Ιουνίου 
 
Ρώμη και Παρίσι ενώνουν τις δυνάμεις τους , εν μέσω κρίσης, για να στηρίξουν τη Αθήνα, αναφέρει ιταλική εφημερίδα , σύμφωνα με την οποία ο γαλλο-ιταλικός άξονας τείνει χείρα φιλίας και στην Βρετανία προκειμένου να απομονώσει ουσιαστικά τη Γερμανία .

         Σύμφωνα με την δεξιά εφημερίδα της Ρώμης "Ιλ ΜΕσατζέρο", η συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στις 14 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τις ελληνικές εκλογές, την μίνι Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε (22 Ιουνίου) και την κανονική Σύνοδο Κορυφής (28 και 29 Ιουνίου) δεν είναι τυχαία. "Η Ρώμη ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα", υποστηρίζει η εφημερίδα.

        Σύμφωνα με τον αναλυτή Μάρκο Κόντι, το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ. Όπως γράφει η "Ιλ Μεσατζέρο, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

     «Η συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ στις 14 Ιουνίου στη Ρώμη θα συμβάλει στην αύξηση της πίεσης επί του Βερολίνου επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ισχυρότατου άξονα που ενώνει τη Ρώμη και το Παρίσι υπέρ του κοινού νομίσματος και της ευρωπαικής ολοκλήρωσης», επισημαίνει ο Ιταλός αρθρογράφος.

   «Η έξοδος της Ελλάδας θα λειτουργούσε στα γερμανικά σχέδια ως προειδοποίηση προς μη ενάρετες χώρες, σαν την Ιταλία ", καταλήγει η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτοντας ότι "ο Ολάντ και ο Μόντι, την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να επισημοποιήσουν μία κοινή γραμμή με σκοπό να ζητήσουν και τη συμμετοχή της Βρετανίας ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα ότι οδεύει προς ουσιαστική απομόνωση". 

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι περί συνέχισης των αναχρηματοδοτήσεων στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα (διαβάστε εδώ σχετικά) ενισχύει το ευρώ, το οποίο κινείται πάνω από τα 1,25 δολάρια.

Ανάλογα, κέρδη καταγράφουν τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές (κέρδη κοντά στο 1,5% σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, σχεδόν 2% σε Παρίσι και Μιλάνο και πάνω από 2% στη Μαδρίτη), όσο και η Νέα Υόρκη, με την άνοδο να ξεπερνά το 1% στον Dow Jones.
 protothema.gr

Read more...

Διεκόπη για τη Δευτέρα η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη στο Εφετείο της Αθήνας...Για την ερχόμενη Δευτέρα διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του υπεύθυνου Τύπου της Χρυσής Αυγής, βουλευτή μετά τις εκλογές της 6ης Ιουνίου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αντιμετωπίσει σειρά κατηγοριών καθώς φέρεται να... έχει εμπλακεί περιστατικό επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007. Το δικαστήριο λόγω φόρτου διέκοψε την εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και άλλων του πινακίου για την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να τις εκφωνήσει.

Ο κατηγορούμενος υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ αντίθετα, από νωρίς, το πρωί έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας γύρω από το Εφετείο, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με αυτοκίνητο που είχε ενοικιασθεί από τον ίδιο είχε διαφύγει νεαροί που είχαν επιτεθεί με μαχαίρι και γκλοπ σε καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την επίθεση ο καθηγητής τραυματίστηκε ενώ οι δράστες του απέσπασαν το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες είχαν καταγράψει αυτόπτες μάρτυρες του περαστικού. Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει ότι το διάστημα εκείνο απουσίαζε στο εξωτερικό.
parapolitika.gr


Read more...

Ανοιχτή επιστολή Βενιζέλου στους ψηφοφόρους ...Με ανοιχτή επιστολή σχεδιάζει να απευθυνθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στους πολίτες.
Στην επιστολή, ο κ. Βενιζέλος θα θέτει τους ψηφοφόρους ενώπιον των... διλημμάτων των εκλογών, υπενθυμίζοντας ότι ένα εξ αυτών αφορά την καταγγελία ή τη συντονισμένη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, στη βάση των έξι σημείων που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, θα τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι εγγυητής και καταλύτης των εξελίξεων μετά τις εκλογές.

Η επιστολή θα αποσταλεί σε χιλιάδες παραλήπτες, μέσω email αλλά και με απλό ταχυδρομείο.

Προεκλογικά σποτ

Την ίδια ώρα, το επιτελείο της Ιπποκράτους ετοιμάζεται να ρίξει στον «αέρα» τα νέα προεκλογικά σποτ, που δεν θα περιορίζονται σε κριτική των άλλων κομμάτων, αλλά θα επιδιώξουν να περάσουν και θετικά μηνύματα προς τους ψηφοφόρους.

Επίσης, η Ιπποκράτους σχεδιάζει τις προεκλογικές εμφανίσεις του κ. Βενιζέλου στην τελική ευθεία των εκλογών. Την Παρασκευή θα διεξαχθεί η δεύτερη διακαναλική συνέντευξη τύπου, ενώ την Παρασκευή προ των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Πειραιά.
newsbomb.gr


Read more...

Βρήκαν τον πατέρα του Σαρκοζί και της Μέρκελ ..Δείτε τη φωτογραφία...
Ό,τι δεν είναι τυχαίο είναι … μοιραίο και ψάξε-ψάξε έπεσαν και πάνω στα γονίδια γνωστών προσωπικοτήτων.

Η ...

φωτογραφία δείχνει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο τον κοινό πατέρα του Σαρκοζί και της Μέρκελ.
Read more...

Παράδειγμα διαφθοράς η Ελλάδα!


Παράδειγμα διαφθοράς η Ελλάδα!
Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αποτελούν παραδείγματα χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και ειδικά στο ότι οι δημόσιοι λειτουργοί δεν ελέγχονται για τις ενέργειές τους.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση με τίτλο «Χρήμα, εξουσία και πολιτική: οι κίνδυνοι από την διαφθορά στην Ευρώπη» , του οργανισμού Διεθνής Διαφάνειας (Transparency International) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.


«Χώρες με ισχνή θωράκιση κατά της διαφθοράς είναι συχνά εκείνες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα δημοσίου χρέους αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Φιν Χάινριχ, ο διευθυντής έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας και πρόσθεσε ότι «οι μηχανισμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αδύναμοι και συχνά "μη ανεξάρτητοι" από την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πιθανότατα γνωρίζουν ότι μπορούν να διαφύγουν...»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης 19 από τις 25 χώρες που εξετάσθηκαν δεν διαθέτουν ρυθμιστικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες των ομάδων άσκησης πίεσης (lobbies) και μόνο οι 10 από αυτές απαγορεύουν πλήρως την αδιαφανή χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.
Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί τα νομοθετικά σώματα των ευρωπαϊκών χωρών να ενισχύσουν την διαφάνεια ως προς τις δραστηριότητες των ομάδων πίεσης και τη χρηματοδότηση των εκλογικών εκστρατειών των πολιτικών κομμάτων.
Επίσης, 3 στους 4 Ευρωπαίους θεωρούν ότι η διαφθορά αποτελεί αυξανόμενο πρόβλημα στη χώρα τους.


Τα πολιτικά κόμματα, οι επιχειρήσεις και η δημόσια διοίκηση είναι οι θεσμοί με τη μικρότερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν δίνει λογαριασμό για τις δραστηριότητες στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων πόρων και των συμβάσεων του δημοσίου. Οι συμβάσεις του δημοσίου μεταφράζονται σε ποσόν 1,800 τρισ. ευρώ ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη χειρότερα, μόνο δύο χώρες προστατεύουν αποτελεσματικά απέναντι σε αντίποινα τα άτομα που απευθύνονται στη δικαιοσύνη για να καταγγείλουν πιθανά κρούσματα διαφθοράς.
Η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία είναι οι καλύτερα θωρακισμένες χώρες απέναντι στην διαφθορά.


Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται ότι 12 χώρες δεν έχουν θεσμοθετήσει ανώτατο όριο ατομικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων. Δεκαεπτά χώρες δεν διαθέτουν κώδικα δεοντολογίας για τους βουλευτές, ενώ σε 11 από αυτές η δήλωση πόθεν έσχες είναι περιορισμένης εμβέλειας. Σε 20 χώρες, τα πρόσωπα που αναζητούν πρόσβαση σε δημόσια πληροφόρηση συναντούν εμπόδια..moneypost.gr

Read more...

Νέα προκλητικά σχόλια από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ!


Νέα προκλητικά σχόλια από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ!
Νέα καυστικά σχόλια κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά το σχόλιό του σχετικά με το δημόσιο τομέα της χώρα μας.

Τότε ο τούρκος πρωθυπουργός, είχε αναφέρει ότι εάν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους η Τουρκία θα γίνει… Ελλάδα. Σήμερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι παράδειγμα προς την Τουρκία, γιατί «ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ».


«Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;» είπε.


Παράλληλα αναρωτήθηκε σχετικά με τα κεφάλαια της ελληνικής Κεντρικής τράπεζας αλλά και την κατάσταση της χώρας μας με την τρόικα. «Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» ρώτησε σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».


Τα παραπάνω σχόλια του Ερντογάν προέκυψαν έπειτα από σχετικά δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου.moneypost.gr

Read more...

Τα αποτελέσματα της διακομματικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου, η 2η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, υπό την προεδρεία του Υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Θανάσης Ξηρός, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Δημήτρης Στεφάνου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα κόμματα που είχαν κληθεί να συμμετάσχουν εκπροσωπήθηκαν από τους:

- Λευτέρη Ζαγορίτη και Επαμεινώνδα Λεκέα: Νέα Δημοκρατία

- Δημήτρη Δαρειώτη: ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

- Νίκος Σαλαγιάννης και Ροβέρτος Σπυρόπουλος: ΠΑ.ΣΟ.Κ

- Τέρενς Κουίκ και Νίκο Μπάλτα: Ανεξάρτητοι Έλληνες

- Παναγιώτη Μεντρέκα και Βασίλη Δημόπουλο: Κ.Κ.Ε.

- Γεώργιο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο: Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

- Χρήστο Μαυροκεφαλίδη και Μιχάλη Κανδαράκη: Δημοκρατική Αριστερά

- Ευάγγελο Ντούβλη: Οικολόγοι Πράσινοι

- Όθωνα Φλωράτο: ΛΑ.Ο.Σ.

- Γιάννη Σαρρή και Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη: δημιουργία, ξανά! (Δημιουργία, Ξανά! - Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία)

- Δημήτρη Δεσύλλα: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

- Γεώργιο Κουτουλάκη: Ένωση Κεντρώων

Με βάση την ημερήσια διάταξη της δεύτερης συνεδρίασης, συζητήθηκε το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στη Βουλή και την Ευρωβουλή (και ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο) και για το θέμα θα εκδοθεί διευκρινιστική Υπουργική απόφαση.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Μανιτάκης δήλωσε:
«Συνήλθε όπως προβλεπόταν η διακομματική επιτροπή για να συζητήσει ένα θέμα που είχε στην ημερήσια διάταξη, την ανακατανομή του χρόνου των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Αυτό ήταν το πρώτο, το κύριο και το μοναδικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης.
Τα κόμματα επωφελήθηκαν της διακομματικής αυτής συνάντησης για να θέσουν το γνωστό θέμα που αφορά την τηλεσυζήτηση. Αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις, ακούστηκαν οι απόψεις αυτές και εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουνε και με ποια κόμματα.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν διαπιστώθηκαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων για το θέμα της τηλεσυζήτησης, ο κ. Μανιτάκης τόνισε:
«Εγώ δεν μπορώ να διαπιστώσω τίποτα, γιατί θα έπρεπε να κάνω προγνώσεις. Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόγνωση, εναπόκειται στη δική τους πρωτοβουλία στη δική τους θέληση να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν.»   

Read more...

Εξαιρείται από τον ΕΟΠΥΥ το ΕΤΑΑ

Την εξαίρεση του τομέα υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ δικηγόροι, μηχανικοί, κ.α.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε με την υπ' αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης, έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/ 2012, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.
Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει, τη μη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενώ σχετικό αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση είχαν διατυπώσει, και οι πρόεδροι του ΕΤΑΑ Αργύρης Ζαφειρόπουλος και του ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, Ιωάννης Γαμβρίλης.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι με την απόφαση αυτή "διασφαλίζονται τόσο τα δικαιώματα των συναδέλφων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο και τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ από την επιχειρούμενη λεηλασία χάριν της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας".
 Η ένταξη του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, επρόκειτο να γίνει 1.6.2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου του δεύτερου μνημονίου για τον τομέα της Υγείας (ν.4052/1-3-2012).
 Με τις ίδιες διατάξεις εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, την 1.4.2012, οι κλάδοι υγείας του Οίκου Ναύτου, και την 1.5.2012 του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).   

Read more...

Η χώρα χρειάζεται ρεαλιστικές και ισορροπημένες συνεργασίες, λέει ο Ευ. Βενιζέλος

Ομιλία στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο


«Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων», είπε ο κ. Βενιζέλος
«Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων», είπε ο κ. Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την αναγκαιότητα να υπάρξει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

«Ο κόσμος ζητά συνεργασίες, οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες, αλλά πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα», είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή», τόνισε.
Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η «δήθεν πόλωση μπορεί να σπάσει μέσα από την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που είναι το ισχυρό ΠΑΣΟΚ» και προσέθεσε πως γνωρίζει ότι ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα και ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας.
«Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων», είπε.
«Λύνοντας το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, θα λύσουμε το κοινωνικό και οικονομικό», επισήμανε και υποστήριξε ότι «το πολιτικό δεν λύνεται με δύο μονομάχους που χωρίς να έχουν συνείδηση του μικρομεγαλισμού, πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν μια λύση μετά τις εκλογές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καμπανάκι χρεοκοπίας από τους New York Times

"Απειλητικό" δημοσίευμα


 
 


Φόβους και προειδοποιήσεις Ελλήνων εφοριακών για «στέγνωμα» των ταμείων από τους εναπομείναντες απλήρωτους φόρους παρουσιάζει η γνωστή αμερικανική εφημερίδα.

Τα κυβερνητικά χρηματοκιβώτια ξεμένουν σιγά σιγά από ρευστό και οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που βλέπουν το πρόβλημα εκ των έσω κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα αποθεματικά για μισθούς και συντάξεις –για τα οποία συζητείται έντονα έως και η στάση πληρωμών, τουλάχιστον μέχρις ότου όλα σταθεροποιηθούν έστω και στον ελάχιστο βαθμό, μετά τις εκλογές- και οι εισαγωγές πετρελαίου κίνησης, τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών.

Οι ειδικοί μιλούν ακόμα και για χρήση ποσών που υποτίθεται ότι θα καταναλώνονταν προς όφελος των τοπικών τραπεζών σε ώρα τεράστιας ανάγκης.

Παρόλη την βελτίωση που σημειώθηκε στα έσοδα του ελληνικού κράτους από τους έκτακτους φόρους που επιβλήθηκαν το 2011, η ηγεσία δήλωσε πως ακόμα της «λείπουν» 1,7 δισ. ευρώ.

Με την τρόικα να αναμένει τις μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε και πρόκειται να λάβει οικονομική στήριξη εάν δεν δείξει πως συμμορφώνεται με τα όσα μνημονιακά έχει συμφωνήσει.

Επιπλέον, υπολογίζεται πως ακόμα και αν λάβει το 1 δισ. ευρώ που κρατά η τρόικα, έως ότου η Ελλάδα δείξει καλή διαγωγή, ο τόπος θα συνεχίσει να δυσκολεύεται, αφού τα οικονομικά δεδομένα έχουν ξεφύγει από τα όρια ελέγχου.

Τέλος, Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν πως, σημαίνοντα ρόλο –προς το χειρότερο- παίζουν η διάρκεια της κρίσης και η ανάγκη για περισσότερη λιτότητα, παράμετροι οι οποίες δεν επιτρέπουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα -και τελευταία, τονίζεται ότι επηρεάζουν και την κατάσταση άλλων προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, όπως αυτήν της Ισπανίας.

Την ίδια ώρα, με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει τις επιπτώσεις μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι, αν συμβεί αυτό, η χώρα θα γίνει τριτοκοσμική...

Σύμφωνα με οικονομολόγους, καθηγητές και αναλυτές, μερικά από τα φαινόμενα που θα δούμε στην Ελλάδα, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, περιλαμβάνουν οικονομικό μαρασμό, «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, άνοδο των τιμών των εισαγόμενων προϊόντων, μέχρι και βίαια επεισόδια στους δρόμους της χώρας. Διαβάστε περισσότερα εδώ
 .protothema.gr

Read more...

Χάρπερ: Η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να κρέμεται από τις ελληνικές εκλογές...Την ανάγκη σύστασης ενός σχεδίου που θα οδηγήσει την ευρωζώνη σε ένα μεγαλύτερο βαθμό ενοποίησης τόνισε ο καναδός πρωθυπουργός, Στίφεν Χάρπερ, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι... η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται στο αποτέλεσμα των επερχόμενων ελληνικών εκλογών.

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά κατά κάποιο τρόπο μας τελειώνει ο διάδρομος απογείωσης, και όσον αφορά τη δομή της ευρωζώνης και [...] την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων πρέπει να δούμε ένα ευρύτερο σχέδιο παιχνιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χάρπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό CBC την Τρίτη, 5 Ιουνίου.

Ζητώντας την εντατικοποίηση των προσπαθειών για ολοκλήρωση του οράματος της ενωμένης Ευρώπης, ο κ. Χάρπερ ουσιαστικά απήχησε την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, που φέρονται να επεσήμαναν την ανάγκη για δημοσιονομική και οικονομική ένωση της Γηραιάς Ηπείρου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του G7 που έλαβε χώρα εχθές, 5 Ιουνίου.

«Σε μία περίοδο κρίσης, [προκειμένου] να διατηρηθεί το ευρώ, [οι Ευρωπαίοι] πρέπει να κάνουν μία πολύ μεγαλύτερη [προσπάθεια] ενοποίησης απ’ ότι έχουν κάνει έως αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο καναδός ηγέτης, προειδοποιώντας πως «η εναλλακτική εξέλιξη θα είναι η αποσύνθεση [της νομισματικής ένωσης], μία χώρα κάθε φορά, και αυτό θα ήταν πολύ κακό για του πάντες».

Συνεχίζοντας, ο καναδός ηγέτης εμφανίστηκε επικριτικός για τη βαρύτητα που έχουν προσδώσει οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ελληνικές επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Δεν μπορούμε απλώς να πούμε ‘ας περιμένουμε έως τις ελληνικές εκλογές’, δεν μπορούμε να έχουμε τις ελληνικές εκλογές να καθορίζουν το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό δεν είναι δίκαιο για οποιονδήποτε», σχολίασε δεικτικά ο καναδός πρωθυπουργός.

Τέλος, σε περίπτωση που το ζοφερό ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης υλοποιηθεί, ο κ. Χάρπερ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι ο Καναδάς θα λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την παροχή ρευστότητας στις εμπορικές τράπεζες από την Τράπεζα του Καναδά.
skai.gr


Read more...

Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία δεν έστειλαν πρέσβεις στον Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται με τους πρεσβευτές των G-20 


Τους πρεσβευτές των χωρών που μετέχουν στο G-20 (δηλαδή στο γκρουπ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά) έχει προσκαλέσει για ενημέρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Η συνάντηση γίνεται στο Ζάππειο και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
 
Με τις συναντήσεις αυτές ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει αξιόπιστο δίαυλο επικοινωνίας με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και παράλληλα να εξηγήσει με επίσημο τρόπο τις θέσεις του Συνασπισμού για το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δύο από τις χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας δεν εκπροσωπήθηκαν από τους πρεσβευτές τους στην Αθήνα.
 
Αντί για τους επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα, η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο εκπροσωπήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο, στέλνοντας στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα άλλους διπλωμάτες.
Με χαμηλότερους στην ιεραρχία διπλωμάτες εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα επίσης η Ιαπωνία, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.
 
Οι περισσότερες χώρες που μετέχουν στο γκρουπ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έστειλαν στο ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τους επικεφαλής των διπλωματικών τους αποστολών. Η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ινδία, η Ιταλία, η Νότια Κορέα, η Ρωσία, η Τουρκία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία η Κύπρος και η Δανία (οι τελευταίες 4 χώρες δεν μετέχουν στο G-20) έστειλαν τους πρεσβευτές τους στην Αθήνα να ακούσουν την ομιλία και να συνομιλήσουν με τον κ. Τσίπρα. Η Ινδονησία, το Μεξικό, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία δεν εκπροσωπήθηκαν στην συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους διπλωμάτες από τις χώρες του G-20.
 

Αλ.Τσίπρας: «Tο πρόγραμμά μας δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ»
 
«Θέλουμε να επιδιώξουμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους» ανέφερε ο κύριος Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι «το πρόγραμμά μας δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από το ευρώ» επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την εντυπωσιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ρεαλιστικές θέσεις. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στους πρεσβευτές και διπλωματικούς εκπροσώπους των ισχυρότερων κρατών απέφυγε να μιλήσει για ακύρωση μνημονίου και καταγγελία δανειακής σύμβασης εξηγώντας πως «φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης που βασίζεται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση».
 
Απευθυνόμενος στους πρεσβευτές του G-20, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τους διαβεβαιώσει ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε αλλαγές. "Όχι μόνο δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε", τόνισε και πρόσθεσε: "Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ  κατά μία μονάδα κάθε χρόνο ώστε σε 4 χρόνια να φτάσουμε στο μέσο ευρωπαϊκό όρο εσόδων. Για να το επιτύχουμε αυτό θα δώσουμε χτύπημα στη φοροδιαφυγή αλλά και θα φορολογήσουμε μεγάλο πλούτο και εισοδήματα των οποίων η φοροασυλία γίνεται αποδεκτή και από τους διεθνείς οργανισμούς". Προσπάθησε να καθησυχάσει τους ξένους διπλωμάτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εκβιάσει τους εταίρους "αλλά αντίθετα θέλουμε και θα επιδιώξουμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους".   
 
Επιπροσθέτως ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία και πως «ο ελληνικός λαός καλείται να στείλει μήνυμα εκ μέρους όλου του λαού της Ευρώπης προκειμένου να επανέλθει η Δημοκρατία στο προσκήνιο της Ευρώπης, η Δημοκρατία που χάρισε η Ελλάδα στην παγκοσμιότητα πριν από 2.500 χρόνια», ενώ για να απαντήσει στους προσκεκλημένους τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στα τρία χρώματα της σημαίας του κόμματος εξηγώντας «το κόκκινο του εργατικού κινήματος, το πράσινο της οικολογίας και το μοβ του φεμινισμού». Τέλος ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος τόσο για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις όσο και για την ΑΟΖ και το Κυπριακό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κλειστής συζήτησης μεταξύ του κ. Τσίπρα και των διπλωματών οι εκπρόσωποι της Ολλανδίας, Φινλανδίας και Δανίας ζήτησαν επίμονα να ενημερωθούν για τα μέτρα  που θα αντικαταστήσουν το Μνημόνιο και ποια σημεία θα επαναδιαπραγματευθεί ο ΖΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας τους ανέπτυξε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξήγησε ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, έχουμε Βουλή και ψηφίζουμε Νόμους και πως δεν μπορεί να θεωρείτε μονομερής ενέργεια ότι ψηφίζει ο ελληνικός λαός.

Επιπροσθέτως λεπτομέρειες για το πώς και με ποια διαδικασία σκέφτεται ο κ Τσίρπας να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ζήτησαν να μάθει και ο  Ισπανός διπλωμάτης ενώ ο Γερμανός απέφυγε να τοποθετηθεί για οικονομικά ζητήματα και περιορίστηκε σε θέμα εξωτερικής πολιτικής και αποπυρηνικοποίησης του Ιράν.  Φραστικό επεισόδιο υπήρξε με τον Τούρκο πρέσβη ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Κυπριακό διέκοψε το διάλογο και σε έντονο ύφος είπε «η ελληνο – κυπριακή πλευρά είναι αδιάλλακτη για αυτό και δεν προχωρά η λύση του ζητήματος» η αντίδραση του κ. Τσίπρα ήταν άμεση λέγοντας ότι «δεν είναι έτσι η αδιαλλαξία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά». Επιπλέον ο Δανός  διπλωμάτης ζήτησε να μάθει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ΝΑΤΟ ενώ ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα του κόμματος είναι να σώσει το λαό που πεινάει. 

Να σημειωθεί οτι στο τέλος της συζήτησης συνεργάτες του κ. Τσίπρα  εκτίμησαν ως θετικό το αποτέλεσμα εξηγώντας ότι «ήταν καλό που ήρθαν όλοι και κατάλαβαν ότι δεν είμαστε ένα κόμμα που ήρθε να τα τινάξει όλα».  protothema.gr

Read more...

Δραματικές οι εικόνες των ασθενών που αναζητούν φάρμακα, λέει ο Κίττας

"Δίνουμε μάχη με τον χρόνο", είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας 
Έκκληση για συναίνεση προς όλους τους εμπλεκόμενους στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας έκανε ο υπηρεσιακός υπουργός Χρήστος Κίττας, επισημαίνοντας ότι κάνει την έκκληση πρωτίστως ως γιατρός που υπηρετήσε την υγεία για 50 χρόνια.

"Πάνω από όλα βρίσκεται ο άνθρωπος, ο ασθενής και το περιβάλλον του", είπε ο υπηρεσιακός υπουργός και κάλεσε τους παράγοντες του χώρου της υγείας, φαρμακοποιούς και προμηθευτές να σεβαστούν τους ασθενείς.

Κάνοντας τον απολογισμό αυτού του μικρού διαστήματος της υπηρεσιακής του θητείας, ο κ. Κίττας ανέφερε ότι έχουν εκταμιευθεί 110 εκατ.ευρώ για τις ανάγκες των νοσοκομείων και ότι θα δοθούν ακόμη 90 εκατ.ευρώ για φάρμακα και υλικά.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Κίττας, θα δοθούν άλλα 40 εκατ.ευρώ για την πληρωμή των εφημεριών των εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο.

Χαριτολογώντας, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας είπε ότι είναι στην Αριστοτέλους 18 μόνο για μερικές μέρες "που όμως του φαίνονται αιώνες".
Ανέφερε επίσης ότι παρ' ότι υπηρεσιακός υπουργός πέτυχε με πολλή προσπάθεια την κάλυψη των κενών θέσεων στο ΕΣΥ.

Έτσι, κατ' εξαίρεση το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το διορισμό 470 επικουρικών και ειδικευόμενων γιατρών.
Ο κ. Κίττας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος παρακολουθεί προσωπικά τις διαδικασίες ενταλματοποίησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα οφειλόμενα προς τους δοκιμαζόμενους, όπως τους χαρακτήρισε, προμηθευτές υλικών του ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά τους φαρμακοποιούς, επανέλαβε ότι τους έχουν δοθεί 200 εκατ.ευρώ για τα χρέη του τρέχοντος έτους, ενώ θα τους καταβληθούν τις επόμενες μέρες άλλα 70 εκατ.ευρώ. Διευκρίνισε δε ότι η καταβολή δεν θα γίνει υπό όρους. Προσωπικά δεν κάνω συναλλαγές, μόνο εκκλήσεις, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κίττας.

Τέλος, ανακοίνωσε την εκταμίευση 60 εκατ.ευρώ τα οποία μέσω του ΕΟΠΥΥ θα διακινηθούν προς ιδιωτικές κλινικές, γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, φυσιοθεραπευτές, μονάδες αιμοκάθαρσης και διαγνωστικά κέντρα.
"Δίνουμε μάχη με τον χρόνο", είπε ο κ. Κίττας και πρόσθεσε ότι όποιο ποσό λογιστικοποιείται και είναι διαθέσιμο θα εκταμιεύεται αμέσως.

Ειδική αναφορά έκανε στις δραματικές, όπως τις χαρακτήρισε, εικόνες των ασθενών που αναζητούν φάρμακα για σοβαρές παθήσεις.

"Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανένα", είπε προσθέτοντας μάλιστα ότι έχει προτείνει στον ΕΟΠΥΥ τη διάθεση ακριβών φαρμάκων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων ανά περιφέρεια ώστε να αποσυμφορηθεί η σημερινή κατάσταση. Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην παρούσα φάση, διαπίστωσε ο κ. Κίττας.protothema.gr

Read more...

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απειλεί την ΕΡΤ..."Θα κάνουμε "ντου" στην ΕΡΤ, αν μας αποκλείσουν από το debate"...
Mπορεί σήμερα να έχει να αντιμετωπίσει δικαστικές περιπέτειες ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς εκδικάζεται η υπόθεσή του στην οποία κατηγορείται για ξυλοδαρμό, όμως χθες άφησε να... φανούν οι προθέσεις της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που το κόμμα αποκλειστεί από το debate των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών και αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή, θα συγκεντρωθούν μερικές εκατοντάδες Χρυσαυγίτες έξω από την ΕΡΤ και θα δεν επιστρέψουν να γίνει τηλεμαχία.
apospasma.gr


Read more...

Στα κόμματα παραπέμπει η Διακομματική για το θέμα του ντιμπέιτ

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή


Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στα ίδια τα κόμματα παρέπεμψε το θέμα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη.

Αν και το συγκεκριμένο θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, τελικά μονοπώλησε τη συνάντηση.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, μετά τη συνάντηση, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης: «Συνήλθε, όπως προβλεπόταν, η διακομματική επιτροπή για να συζητήσει ένα θέμα που είχε στην ημερήσια διάταξη, την ανακατανομή του χρόνου των κομμάτων, που δεν συμμετέχουν στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Αυτό ήταν το πρώτο, το κύριο και το μοναδικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης».

Ωστόσο, «τα κόμματα επωφελήθηκαν της διακομματικής αυτής συνάντησης για να θέσουν το γνωστό θέμα που αφορά την τηλεσυζήτηση. Αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις, ακούστηκαν οι απόψεις αυτές και εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουνε και με ποια κόμματα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν διαπιστώθηκαν σημάδια σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων για το θέμα της τηλεσυζήτησης, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «εγώ δεν μπορώ να διαπιστώσω τίποτα, γιατί θα έπρεπε να κάνω προγνώσεις. Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόγνωση, εναπόκειται στη δική τους πρωτοβουλία στη δική τους θέληση να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Μετά τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι ανοικτή σε ουσιαστικό διάλογο. «Εμείς εμμένουμε στην τοποθέτησή μας. Είμαστε ανοικτοί σε ουσιαστικό διάλογο. Λυπόμαστε που φτάσαμε έως εδώ» είπε. Όταν ρωτήθηκε εάν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζήτησης, απάντησε: «Υπάρχει περιθώριο. Αρκεί να μην τορπιλίσει το ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ». Σχετικά με το θέμα των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαριώτης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην πρόταση που έχει καταθέσει, για διάλογο μεταξύ όλων των κομμάτων που εξελέγησαν, πλην της Χρυσής Αυγής. Και πρόσθεσε: «Ισχύει η πρότασή μας προς τη ΝΔ για ανοικτό, διασταυρούμενο διάλογο μεταξύ των δυο αρχηγών. Αν η ΝΔ όντως το επιθυμεί, δεν μένει παρά να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για περαιτέρω συνεννοήσεις. Η πρότασή μας εξακολουθεί να ισχύει».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Σαλαγιάννης σημείωσε ότι «είναι φανερό πως δεν υπάρχει επιθυμία για πραγματική συζήτηση. Η κατάσταση είναι δραματική. Η ΝΔ επανέλαβε τις θέσεις της και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ακολουθεί παρελκυστική πολιτική. Εμείς δεν θέτουμε όρους. Προτείνουμε ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μίλησε για «σαφέστατη παρελκυστική πολιτική όλων. Ο Σαμαράς δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Καμμένο». Κατήγγειλε, επίσης, το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με τα μικρά παιδιά. Το ευαίσθητο αυτό θέμα, έχει παραπέμψει στο ΕΣΡ η διακομματική.

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας, από το ΚΚΕ, μίλησε για «κοκορομαχία ΝΔ- νέου ΠΑΣΟΚ» και είπε ότι με «αφορμή το ντιμπέιτ, στήνεται ένα ψεύτικο σκηνικό δικομματισμού για να παγιδευτεί ο λαός σε ψευτο-διλήμματα. Πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί ένα ντιμπέιτ με όλους, κοινές ερωτήσεις και δημοσιογράφους, που θα επιλέξει η ΕΣΗΕΑ».

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε ότι θέση του κόμματος είναι «κανένας αποκλεισμός, για κανένα κόμμα» και «ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα».

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, από τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι προτείνει «ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα, χωρίς δικομματισμό» και κατηγόρησε «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν να αναβιώσουν ένα παρωχημένο δικομματισμό».

Τέλος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Ευάγγελος Δούβλης δήλωσε σκωπτικά: «Ελπίζουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχάσει τις θέσεις του για απλή αναλογική».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κύπρος: Σοβαρή η πιθανότητα προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης...Μετά τις αρχικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή χθες το πρωί, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η... Κύπρος να απευθυνθεί στο Μηχανισμό Στήριξης.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αν τελικά κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, θα γίνει για στήριξη του τραπεζικού συστήματος και όχι για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος. Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης άσκησε κριτική σε ορισμένους οι οποίοι αναπτύσσουν μια παραφιλολογία σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με στόχο, όπως είπε, να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών και επιβλαβών μέτρων.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη προσπάθεια να συνδεθεί η λήψη των μέτρων με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με την πιθανότητα να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

«Η Κύπρος δεν θα απευθυνθεί στο Μηχανισμό γιατί θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2.5 ή 3%, το οποίο βρίσκεται μάλιστα εντός των κριτηρίων του Μάαστριχτ, εάν τελικά απευθυνθούμε –και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο– θα είναι για τη στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος», πρόσθεσε.


Ο δανεισμός της Λευκωσίας από την Κίνα δεν ενθουσιάζει τις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ, κινητικότητα υπάρχει και στο πεδίο εξεύρεσης εναλλακτικού τρόπου χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας με κεφάλαια από την Κίνα, εξέλιξη που βρίσκεται σε γνώση των οργάνων της Ε.Ε.

Η προοπτική αυτή όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου «δεν γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό, όπως δεν έγινε και το διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία».

«Ο δανεισμός από την Κίνα είναι μια λύση, αλλά με τι τίμημα; Τι ανταλλάγματα θα ζητηθούν;», ανέφερε στην εφημερίδα κοινοτική πηγή.

Στην περίπτωση της Ρωσίας τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η Κύπρος αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή της ρωσικής οικονομίας, μέσω του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Συνεπώς η σταθεροποίηση της Κύπρου λειτουργεί προς το συμφέρον της Ρωσίας.

«Αν υπάρχει μια χώρα της ευρωζώνης που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ανοχή των υπολοίπων για τη λήψη οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία αυτή είναι η Κύπρος», ανέφερε στην Καθημερινή της Κύπρου ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση των διεργασιών.

Ο διακρατικός δανεισμός από την Κίνα είναι μια άλλη υπόθεση. Η Ρωσία είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής ηπείρου και στρατηγικός εταίρος της ΕΕ, ενώ η Κίνα έχει μια διαφορετική ατζέντα στη διεθνή σκηνή.

Πάντως στις Βρυξέλλες είναι σε γνώση των προσπαθειών της κυπριακής κυβέρνησης για τη σύναψη διακρατικού δανείου με την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιθανότητες λήψης διακρατικού δανείου μειώνονται, καθώς αυξάνονται οι δηλώσεις στο εσωτερικό για πιθανή ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης.

Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, με την Ισπανία να αποτελεί το νέο αδύναμο κρίκο εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων του τραπεζικού τομέα, ενισχύει τις φωνές εκείνων που ζητούν την απευθείας στήριξη των τραπεζών από το ESM (το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης), χωρίς να επιβάλλεται Οικονομικό Πρόγραμμα στη χώρα.

Μια τέτοια λύση θα απλοποιήσει την κατάσταση στην Κύπρο, αλλά θα αλλάξουν δραματικά οι κανόνες του παιχνιδιού.
real.gr.


Read more...

Xρύσανθος Λαζαρίδης: «Θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων, αν δεν κάναμε πρόωρες εκλογές»Xρύσανθος Λαζαρίδης: «Θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων, αν δεν κάναμε πρόωρες εκλογές»
«Θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων, αν δεν κάναμε πρόωρες εκλογές», υποστήριξε με δηλώσεις του στους Financial Times ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην επιμονή της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, με τίτλο «Η ελληνική Δεξιά όμηρος των αποτυχιών της», αναφέρεται εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα και ειδικότερα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος παρουσιάζει τη ΝΔ ως ένα κόμμα που δεν έκανε ανανέωση, δεν πήρε αποστάσεις από τις «αμαρτίες του παρελθόντος» και επενδύει στο φόβο των ψηφοφόρων ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την Ελλάδα πίσω στη δραχμή και εκτός ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στους Financial Times «προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση του αφεντικού του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευόταν ακόμη περισσότερο τις «στρατιές» των ανέργων, αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές.
«Είναι μια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων. Εχουν χάσει τα πάντα ή νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα. Ζητήσαμε εκλογές, γιατί αλλιώς μετά τον Ιούνιο θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Read more...

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κατά 45%, προτείνει η Αλέκα Παπαρήγα

«Η ύφεση δεν είναι άλλοθι για νέα βάρη»


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την φορολογία παρουσίασε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων, προτείνει την φορολόγηση κατά 45% του μεγάλου κεφαλαίου, τονίζοντας ότι πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ προτείνει:

  • Την κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών, των λεγόμενων αναπτυξιακών φορολελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και, οπωσδήποτε, την κατάργηση του ισχύοντος ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές.
  • Την άμεση φορολογική επιβάρυνση- εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου που ενοχοποιείται για φοροδιαφυγή- εισφοροδιαφυγή και οπωσδήποτε την αύξηση της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  • Την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων που ισχύουν στη φορολογία, καθώς η αντίληψή τους στηρίζεται σε μια τιμή η οποία είναι εξωπραγματική, αφού έχουν πέσει προς τα κάτω οι πραγματικές αξίες των ακινήτων, καθώς και την κατάργηση των ειδικών δημοτικών φόρων και των «χαρατσιών».
  • Την αναγνώριση, για τους αυτοαπασχολούμενους, των λογιστικών βιβλίων, ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος.
  • Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.
«Η νέα εκλογική μάχη βρίσκει τον λαό να παραλαμβάνει, καθημερινά, εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία κυριολεκτικά και μόνον αυτά, αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια» επισημαίνει η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στη ΝΔ είπε πως «αν και πιστεύει ότι θα είναι κυβέρνηση», δεν μίλησε αναλυτικά για το φορολογικό και το μόνο που ξεκαθάρισε είναι «οι νέες φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και η ενιαιοποίηση των φόρων ακίνητης περιουσίας σε έναν φόρο, έτσι που τελικά θα πληρώσουν όλοι οι μικροί και μεσαίοι ιδιοκτήτες».

Η κ.Παπαρήγα πρόσθεσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρότι έχει κυβερνητικό πρόγραμμα», ξεκαθάρισε τα πράγματα και «το μόνο που φρόντισε να πει είναι ότι θα κάνει μία συμφωνία με τους εφοπλιστές, για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα φορολογικά έσοδα. Όσον αφορά τα χαράτσια, ξεκαθάρισε ότι αυτά θα παραμείνουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και εξαίρεσε την πολύ ακραία φτώχεια, που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να δίνει φράγκο».

«Το ΚΚΕ διαθέτει, αυτήν τη στιγμή και έχει επεξεργαστεί στόχους πάλης για το αύριο, για τις 18, για τις 19 Ιουνίου, τέτοιους που πρέπει να διεκδικήσει η εργατική λαϊκή οικογένεια γιατί είναι αδύνατον, με την κατάντια των μισθών, να πληρωθούν οι φόροι που εκτός των άλλων είναι και εξαιρετικά άδικοι», υπογραμμίζει η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει ο λαός να πάει πίσω από ένα αίτημα, το οποίο ευρύτερα είχε διαδοθεί- και μάλιστα και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε υιοθετήσει πριν τις εκλογές- για αφορολόγητο στη λαϊκή οικογένεια έως 40.000 ευρώ, όπου πρέπει να υπολογίζεται επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

«Θεωρούμε ότι παρά την ύπαρξη ύφεσης το μεγάλο κεφάλαιο πρέπει να φορολογηθεί με 45%, αλλιώς το σύνθημα "να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός" είναι κενό γράμμα» λέει η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «η ύφεση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να προστίθενται τέτοια δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και, βεβαίως, πρέπει να υπάρχει γενικά ριζική ανατροπή της αντίληψης ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να έχουν ως πηγή τον εργαζόμενο λαό και όχι εκείνους που, πριν απ' όλα, ευθύνονται και για το ξέσπασμα της κρίσης».

Υπογραμμίζοντας ότι η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση είναι αδύνατη στο πλαίσιο του συστήματος, η κ. Παπαρήγα προσθέτει ότι «αυτό, όμως, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην παραίτηση από τη διεκδίκηση αιτημάτων που στοιχειωδώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός λαού, που αντιμετωπίζει μάλιστα μπροστά του και το φάσμα μεγαλύτερης έκτασης φτώχειας και ακόμα νέων βαρών».

«Το ΚΚΕ επιλέγει το σύνθετο και δύσκολο δρόμο της οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης και χρειάζεται, πραγματικά, ένα δυνατό ΚΚΕ, τώρα και όχι αύριο, γιατί αύριο ίσως θα είναι αρκετά αργά, γιατί ο λαός θα έχει υποστεί βάσανα μεγάλης διάρκειας» καταλήγει η Αλέκα Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το «έκαψε» ο Καμμένος: Ονειρεύεται να αναβιώσει αρματοδρομίες και αγώνες με κράνη και πανοπλίες!

«ΠΕΡΙΒΟΛΙ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣΤο «έκαψε» ο Καμμένος: Ονειρεύεται να αναβιώσει αρματοδρομίες και αγώνες με κράνη και πανοπλίες!
Δέκα μέρες πριν τις (δεύτερες) εκλογές, ο Πάνος Καμμένος, μετά το κράξιμο που έφαγε όταν δήλωσε ότι η Παιδεία είναι δευτερεύον θέμα, εδέησε να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει (μπορείτε να τις διαβάσετε αν έχετε το κουράγιο στο site του κόμματος) είναι και η… αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους! Με αρματοδρομίες, ιππικά αγωνίσματα, παγκράτιο, Δρόμο με… πλήρη- και όχι πλήρες- πολεμικό οπλιτικό φορτίο και πάει λέγοντας.

Για να μην ξεχνιόμαστε, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Έλληνες το Γένος ή αλλοδαποί οι οποίοι θα αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας! Διαβάστε την πρόταση και σκεφτείτε… τι μπορεί να πίνει και να μην μας δίνει!

«Σε έκταση ακριβώς δίπλα από την αρχαία Ολυμπία, θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ακριβές αντίγραφο των σταδίων, θυσιαστηρίων, θεάτρων, γυμναστηρίων και λοιπών υποδομών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξάγονται οι Αγώνες, όπου αθλητές, Έλληνες το Γένος, από όλη την Ελλάδα ή την Ομογένεια, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και αλλοδαποί αθλητές, εφόσον επισήμως και εγγράφως, αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας. Ελλανοδίκες θα είναι μόνο Έλληνες το Γένος.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο, οι αθλητές θα αγωνίζονται με τον αρχαίο τρόπο και στα αυθεντικά αγωνίσματα (Ιππικά Αγωνίσματα, Αρματοδρομία, Παγκράτιο, Πυγμαχία, Πάλη, Ακόντιο, Δίσκο, Άλμα, Πένταθλο Στάδιο Δρόμο, Δίαυλο Δρόμο, Δόλιχο Δρόμο, Οπλίτη Δρόμο – με πλήρη πολεμικό οπλιτικό φόρτο – και σε ανάμνηση της νικηφόρου μάχης του Μαραθώνα, Μαραθώνιο Δρόμο).

Οι νικητές θα λαμβάνουν μόνο στεφάνι ελαίας και Πάπυρο Αριστείου. Η συμμετοχή τους στους αγώνες θα γίνεται μόνο με προσωπικές τους δαπάνες. Απαγορεύονται απολύτως οι εταιρικές ή άλλες χορηγίες σε αθλητές.»


Πα.Ρα 
 http://newpost.gr

Read more...

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας...Την εκτίμηση ότι «αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση» και ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε...

ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Επιπλέον, είπε ότι, καθώς παράλληλα εξελίσσεται και το εγχείρημα της ανασύστασης του Κινήματος, «είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά», για να συμπληρώσει ότι «όμως όλοι μας υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος και η πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση».


apospasma.gr


Read more...

Δικάζεται αύριο ο Κασιδιάρης...
Αυριο πρωί-πρωί δικάζεται ο βουλευτής (για 48 ώρες) και υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Κατηγορείται για...επίθεση σε μεταπτυχιακού φοιτητή που είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούν συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες...


Read more...

Βενιζέλος: Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησηςΒενιζέλος: Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τη φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης
Την επομένη των εκλογών, αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και υπογράμμισε ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο».

Σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος, τόνισε «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κύρια φιλοδοξία που έχει το ΠΑΣΟΚ, είναι «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».


Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες «κρίνεται η μοίρα και η φυσιογνωμία του τόπου» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι καθώς εξελίσσεται και το εγχείρημα της ανασύστασης του Κινήματος, «είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά» και συμπλήρωσε ότι «όλοι μας υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος και η πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση». Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των θετικών όψεων της δανειακής σύμβασης και πρόσθεσε: «Κάποιοι παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, της ανατροπής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Εύχομαι κανείς να μην αμφισβητήσει τις θετικές όψεις της δανειακής σύμβασης».

Αναφερθείς στην πρόταση έξι σημείων για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από τη δημοσιοποίηση των σημείων για τα οποία έδωσε τη μάχη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την ώρα που, όπως είπε, άλλοι υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια και μείωναν την αξιοπιστία της χώρας.http://newpost.gr

Read more...

Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας- Επιβεβαιώνει τον Άκη Τσελέντη

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣΠροειδοποιεί για μεγάλο σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας- Επιβεβαιώνει τον Άκη Τσελέντη
Επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, o οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

O κ. Χουλιάρας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του κ. Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

«Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το πού» σχολίασε για το τί θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.http://newpost.gr

Read more...

Ανεβάζει τον πήχη ο Αλέξης Τσίπρας, ζητά «ισχυρή εντολή εξουσίας»

«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ»


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Ισχυρή λαϊκή εντολή στις 17 Ιουνίου «για να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

Στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι: «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», όλες και όλοι μαζί, θα δώσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας, είπε ο κ. Τσίπρας για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα των συντάξεων και στην πολιτική υγείας που θα ακολουθήσει το κόμμα του, με βάση το πρόγραμμά του και με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Για το πρώτο θέμα είπε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που, με το κυβερνητικό πρόγραμμά του, θα ακυρώσει το Μνημόνιο και εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων και πρόσθεσε ότι οι συντάξεις του ελληνικού λαού κινδυνεύουν μόνον από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο που εγγυώνται το Μνημόνιο.

Για την υγεία, ο κ. Τσίπρας είπε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στη πρόληψη και τη μετανοσοκομειακή φροντίδα, κοντά στο τόπο κατοικίας και εργασίας.

Τα άμεσα μέτρα παρέμβασης είναι:

1. Η ακύρωση του Μνημονίου. Συνεπώς και της πρόβλεψής του για παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

2. Η πάταξη της διαφθοράς.

3. Η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να διασφαλιστεί το αναγκαίο επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η άμεση ενίσχυση και ανάπτυξη της λειτουργίας των εργαστηριακών υποδομών του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η μεγάλη αιμορραγία πόρων προς τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

4. Η εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς σε κάθε περίπτωση.

Ο έλεγχος των παράλληλων εξαγωγών.

Η δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης και μελέτης ανάπτυξης εθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η επιτάχυνση της υλοποίησης λειτουργικού, πλήρους και ασφαλούς συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προμηθειών, ιατρικού εξοπλισμού.

Η στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

5. Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.

Δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη άμεσα και σταδιακά για όλους.

6. Η κάλυψη των αναγκών σε απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Η κατάργηση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου για την υγεία (Ν 4052/12) και η ακύρωση των αλόγιστων συγχωνεύσεων νοσοκομειακών μονάδων.

Η αναστολή της εφαρμογής των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων για τα δημόσια νοσοκομεία.
Ο περιορισμός στις συμβάσεις με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Η αποτροπή της εξελισσόμενης ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων Ντυνάν, Ωνασείου και άλλων.

7. Η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς της υγείας, με αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία.

8. Θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, δημόσιου και χωρίς ΣΔΙΤ. Και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, αλλά και θα το ολοκληρώσουμε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοικοδομήσει το νοσοκομείο Πρέβεζας και θα εργαστεί για την ανάπτυξη της περιοχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΚΤ: Εγγύηση καταθέσεων, χάριν της Ισπανίας

Δηλώσεις Άσμουσεν, μετά τις διαβεβαιώσεις του Αζούμι στο G7 


Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη, με επίκεντρο πια την Ισπανία και τον καταρρέοντα τραπεζικό της κλάδο, ωθεί τους ιθύνοντες της παγκόσμιας οικονομίας σε διαδοχικές παρεμβάσεις, λεκτικές προς το παρόν, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ηχηρό ναυάγιο όπως ο "Τισπανικός" ή και, γενικότερα μια κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Σε μια ημέρα που ξεκίνησε με μια δήλωση-βόμβα του Ισπανού υπουργού Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είχε τονίσει πως με βάση τα τρέχοντα επιτόκια οι αγορές είναι ουσιαστικά κλειστές στην Ισπανία, ότι προφανώς η χώρα θα έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης του χρέους της και ουσιαστικά είχε καλέσει σε ανάγκη επανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών και μηχανισμών, εγκαταλείποντας την προηγούμενη κυβερνητική γραμμή ότι η Ισπανία μπορεί να συγκεντρώσει κεφάλαια από μόνη της, η συνέχεια υπήρξε καταιγιστική.

Αυτές οι δηλώσεις έφεραν τις αγορές σε κατάσταση συναγερμού και χρειάστηκε τελικά να μεσολαβήσει η τηλεδιάσκεψη των G7 για την ισπανική κρίση και κυρίως οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Αζούμι προκειμένου να «αποφορτισθεί» ελαφρώς η ένταση.

Πράγματι, λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Αζούμι ότι οι G7 δεσμεύθηκαν, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής τους, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα και την Ισπανία, αμβλύνθηκαν οι πιέσεις στις αγορές.

Ακολούθησε δε μια άλλη σημαντική δήλωση, από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γκέοργκ Άσμουσεν, μια δήλωση που μπορεί να ηχήσει καθησυχαστικά στα αυτιά αρκετών Ευρωπαίων και δη των Ισπανών, των οποίων το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίζεται.

"Χρειάζεται να υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων σε όλη την Ευρωζώνη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν από τη Λεττονία όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία συμμετέχουν τόσο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Όλι Ρεν.

Με την έκκληση αυτή του κυρίου Άσμουσεν συντάχθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Ο οποίος δήλωσε ευθέως πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».

Κάτι που κατά τον ίδιο θα συμβεί εφόσον η ΕΕ αποφασίσει να υιοθετήσει μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση και να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων.

«Η Ευρώπη πρέπει να πει ποια είναι τα σημεία στα οποία θα ενοποιηθεί, πρέπει να πει ότι το ευρώ είναι ένα μη αναστρέψιμο σχέδιο το οποίο δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και πρέπει να βοηθήσει τις χώρες που έχουν ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά o κ. Ραχόι.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως όλα τα μέλη της Ευρωζώνης υποδέχονται με την ίδια … θέρμη τις δηλώσεις Άσμουσεν, αφού ήδη μια πρώτη αντίδραση ήρθε από την Ολλανδία και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, Μαρκ Ρούτε. Ο οποίος, μέσα από την αίθουσα του ολλανδικού κοινοβουλίου, επανέλαβε την αντίθεση του τόσο στην έκδοση ευρωομολόγων, όσο και στην πιθανότητα οποιασδήποτε μορφής «πανευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων και άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης»...

Αλλά και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, υποστήριξε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν ανάγκη από ένα "master plan", σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις για την Ισπανία πρέπει να ληφθούν άμεσα.
"Το master plan που θα υπογράψει κάθε μέλος θα είναι σημαντικό γιατί θα προσφέρει ένα όραμα, θα οδηγήσει σε μια συλλογική δέσμευση. Και αυτό λείπει αυτή τη στιγμή" ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, η οποία παράλληλα αρνήθηκε τι η Ισπανία έχει ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της
Νωρίτερα πάντως και μετά τη δέσμευση των G7 για παρέμβασή τους στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν ανασάνει, με περιορισμό των απωλειών στην Φρανκφούρτη και με κέρδη σε όλες τις άλλες αγορές - με εξαίρεση, φυσικά, την Αθήνα, η οποία έκλεισε στο -5%. (δείτε εδώ)

Ωστόσο, μετά και τις δηλώσεις Άσμουσεν καταγράφεται και μία μικρή αποκλιμάκωση στις πιέσεις που εκδηλώθηκαν στα ισπανικά και στα ιταλικά ομόλογα, ενώ και το ευρώ, το οποίο το πρωί είχε υποχωρήσει κοντά στα 1,24 δολάρια, έχει ανακάμψει σχετικά, πάνω από τα 1,2430 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η γερμανική εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν τη δημιουργία μιας «προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ισπανία μέσω του EFSF».

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η Ισπανία θα μπορούσε να λάβει μια προληπτική πιστωτική γραμμή πριν τα μέσα Ιουνίου.  Συγκεκριμένα αναφέρει πως η «Ισπανία θα μπορούσε να ζητήσει προληπτική βοήθεια ακόμα και πριν τις ελληνικές εκλογές και προτού παρουσιάσει την έκθεση για την κατάσταση των τραπεζών της».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η λύση της έκτακτης πιστωτικής γραμμής θα δώσει στην Ισπανία την επιλογή να προσπαθήσει να αντλήσει από μόνη της τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επιτύχει το στόχο της να προσφύγει στο μηχανισμό διάσωσης.protothema.gr

Read more...