Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Στη Βουλή η υπόθεση Παυλίδη...

"Ενδεχόμενη ηθική αυτουργία..."
καταλογίζει ο ανακριτής στον πρώην υπουργό

.
Aπό το http://www.kentri.gr/
.
Την άγουσα για τη Βουλή πήρε τελικά η υπόθεση Παυλίδη και αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ο 20στός τακτικός ανακριτής κ. Απόστολος Ζαβιτσάνος , σε εφαρμογή των άρθρων 86 παρ. 2 του Συντάγματος, 153 του «Κανονισμού της Βουλής» Ν. 2.682/1987 και 4 παρ. 2 του Ν. 3.126/2003 «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών», διαβίβασε σήμερα στη Βουλή το υλικό της δικογραφίας που συγκέντρωσε κατά την ανακριτική διαδικασία, που μόλις προχθές ολοκληρώθηκε με την απολογία του φερόμενου ως βασικού κατηγορούμενου κ. Ζαχαρίου.
Η υπόθεση αφορά στην γνωστή υπόθεση της εκβίασης του εφοπλιστή Μανούση, από τον συνεργάτη συνεργάτη του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, υπουργού τότε Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ζαχαρίου.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ανακριτή προέκυψαν «στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε , ήδη πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, νυν Βουλευτή εκλογικής περιφερείας Νομού Δωδεκανήσου, κάτοικο Αθηνών, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβιάσεως…».
Η εξέλιξη αυτή την οποία...
απευχόταν η κυβέρνηση, δημιουργεί νέα δεδομένα και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην απόφαση για διπλές εκλογές τον Ιούνιο.
Ήδη η αντιπολίτευση αναμένεται ακόμη και αύριο να καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε τους αγώνες τους και συμμετέχουμε

http://www.pasok.gr

Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει ως κεντρικό σύνθημα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, είναι μια απεργιακή κινητοποίηση, την οποία στηρίζουμε και στην οποία θα συμμετάσχουμε.

Ο Υπουργός Οικονομίας αναγκάστηκε να κάνει μια συμβολική κίνηση, μετά από την κατακραυγή, σχετικά με την ανάγκη να πληρώσουν και τα πολύ υψηλά εισοδήματα έκτακτη εισφορά.

Είναι προφανές ότι είναι μια συμβολική κίνηση, που δεν αποδίδει πραγματικά έσοδα για το δημόσιο ταμείο, αλλά έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, στο βαθμό που υπάρχει τέτοιου είδους έκτακτη εισφορά.

Από τη λογική της κυβέρνησης απουσιάζουν αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν και αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι, οι μεγάλες Τράπεζες, για παράδειγμα, οι οποίες είχαν πολύ σημαντικά κέρδη τα περασμένα χρόνια.

Είναι μια μονομερής πολιτική, η οποία δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα της κρίσης, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και επενδύσεων που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία.


Read more...

Οδεύουμε προς παραγραφή των αδικημάτων για Εφραίμ, Αρσένιο και Μαρία Ψάλτη;;;

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Κωλυσιεργίας . . . και ατιμωρησίας το ανάγνωσμα !!!


Ξανά αναβολή για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, στις 4 Μαΐου η νέα εκδίκαση

Αναβλήθηκε δεύτερη φορά και πιο συγκεκριμένα για τις 4 Μαΐου 2009, η πολύκροτη δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναβολή είναι και πάλι σύντομη γιατί ακριβώς υπάρχει θέμα παραγραφής, αν και για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Γιώργο Πεταλωτή, το δικαστήριο μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία. Ενδιαφέρον προκαλεί ότι από την αρχή του έτους που ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος για τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο, τόσο στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής, όσο και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, καμιά τους υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί. Να αναφέρουμε επίσης ότι ενδιάμεσα οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς Εφετών Ευάγγελου Σπυροπούλου και Παντελή Στραγάλη, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού Δημοσίου.

Ακόμα ένα σημείο που προκαλεί εντύπωση ότι και χθες, στα δικαστήρια της Κομοτηνής, ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έδωσε το παρών, γνωρίζοντας ίσως την έκβαση της υπόθεσης!!! Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων απουσίαζαν λόγω φόρτου εργασίας, ενώ ο μοναδικός που έδωσε το παρών ήταν ο Στέργιος Γιαλάογλου και ο Θανάσης Καμαράκης.

Για μια ακόμη φορά η είσοδος του μοναχού Αρσένιου, της κ. Ψάλτη, καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης, μοναχού από τη Μονή Βατοπεδίου, έγινε με άκρα μυστικότητα και συνοδευόταν καθόλη την διάρκεια της δίκης από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας Security, οι οποίοι απ’ ότι φάνηκε αντικατέστησαν και ανέλαβαν το έργο των αστυνομικών.

Το μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης είναι αν πραγματικά το αδίκημα θα παραγραφεί, καθώς μετά την πρώτη αναβολή του δικαστηρίου, οι εμπλεκόμενοι και οι μάρτυρες κατηγορίας την χαρακτήριζαν ως οριακή.

Read more...

Γιώργο Παπανδρέου: έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Γραμματέας της Νεολαίας στον απεργό πείνας Θ. Τενέζο

Χθες το βράδυ, μετά το τέλος των εργασιών της βουλής (22:00), έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Αμοιρίδης και Γιώργος Πεταλωτής), μαζί με τον Κώστα Πανταζή, Γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκαν τον Θοδωρή Τενέζο, που μπήκε στην 48η ημέρα Απεργίας Πείνας.


Επιτέλους, υπάρχουν και βουλευτές που δεν είναι βολευτές και είναι πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Πιστεύουμε ότι ήταν μια σημαντική κίνηση, που δείχνει ότι υπάρχουν εκλεγμένοι στη Βουλή, οι οποίοι δεν είναι «όμηροι» των ΜΜΕ και των συμφερόντων.


Ταυτόχρονα βλέπουμε να απουσιάζει εντελώς από το ζήτημα ο αρμόδιος «σκιώδης» υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης…

Κι όμως, ο αστυνόμος Μιχαλάκης βρίσκει χρόνο… και δεν απουσιάζει ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΟ, μιλάει επί παντός επιστητού, ως παγώνι που έχει «μεγάλους» στόχους…


Όλοι γνωρίζουν πως τα πολιτικά πρόσωπα που προσκαλούνται να συμμετέχουν στα παράθυρα των καναλιών, επιλέγονται από τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους και απορούμε…


Απορούμε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ο «εκλεκτός» των καναλαρχών και των καρτέλ, ενώ είναι ταυτόχρονα σκιώδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς για την ανάπτυξη και τα καρτέλ…


Έτσι, για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε αυτά τα τραγελαφικά, που πρέπει άμεσα να διορθώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί το οφείλει στο λαό.


Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην είναι «σκιώδεις» υπουργοί οι βουλευτές-παλικάρια, που τόλμησαν να ενημερωθούν για τον άνθρωπο που βαδίζει ολοταχώς στο θάνατο και να είναι οι εκλεκτοί των ΜΜΕ, που χαριεντίζονται με τους υπουργούς της δεξιάς;

Εμείς θυμίζουμε ότι αυτοί που επεσκέφθησαν τον Θ. Τενέζο, δεν πλούτισαν από την πολιτική και έχουν μακρά πορεία αγώνων στο ΠΑΣΟΚ.



Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών, ο άνθρωπος που δεν φοβήθηκε να δίνει καθημερινά μάχες για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.


Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής Ν. Καβάλας, γιατρός του ΕΣΥ που δεν έχει πάρει ΠΟΤΕ φακελάκι, που έδωσε μάχες για το Βατοπέδι και που από το 1974 είναι στρατευμένος στο ΠΑΣΟΚ.


Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ν. Ηρακλείου, Κρητικός από την Καππαδοκία, διαμάντι για την Κρήτη, γεννημένος μαζί με το ΠΑΣΟΚ και μπροστάρης σ’ όλους τους λαϊκούς αγώνες.


Δημήτρης Βαρβαρίγος, βουλευτής Ζακύνθου, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός και έντιμος αγωνιστής, που τα βάζει με τα θεριά της δεξιάς στη Ζάκυνθο και κερδίζει για δεύτερη φορά τη μονοεδρική.


Γιάννης Αμοιρίδης, βουλευτής Ν. Πιερίας, ο Δήμαρχος που άφησε ιστορία στην Κατερίνη, γνώστης της Αυτοδιοίκησης και μπροστάρης στους αγώνες.



Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής Κομοτηνής, ως πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου της πόλης ξεσκέπασε το σκάνδαλο Βατοπεδίου και προσφέρει αδιάκοπα στο κοινοβουλευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ.


Κώστας Πανταζής, Γραμματέας της Νεολαίας, που δεν λείπει από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ο νεολαίος που ανέτρεψε την γραφειοκρατική κατάντια της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και τον συναντάμε σε όλες τις διαδηλώσεις.


Γιώργο Παπανδρέου, αυτοί ένιωσαν την ευθύνη να περάσουν από τον Τενέζο!

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

Read more...

Πυρόπληκτη... Βιστωνίδα: Ανάστατη η Ξάνθη με το νέο σκάνδαλο!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο
Ανάστατη όλη η Ξάνθη με την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, καθώς:
α) ο συντονισμός και οι ταυτόχρονες ενέργειες τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων
β) οι τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις, για την διευκόλυνση ενός μόνο Δημότη
γ) η ανακήρυξη ενός ολόκληρου Δήμου ως "Πυρόπληκτου", για να ενταχθεί στις ειδικές ρυθμίσεις των πυρκαγιών του 2007 και...
δ) το τελικό "πλανηθήκαμε" του ΥΠΕΧΩΔΕ μυρίζουν έντονα σαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου...Εγείρονται πλέον πολύ σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα από τους: Σωκράτη Ξυνίδη, που αποκάλυψε το σκάνδαλο, Τένη Καμαρίδη, εκδότη της εφημερίδας "ΘΡΑΚΗ" και Μαρία Κώστογλου, δημοσιογράφου.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά:





Read more...

Στο χείλος της χρεοκοπίας Έκτακτη εισφορά υπέρ του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων ζητά η διοίκησή του



Eurokinissi
Νέα βάρη ενδέχεται να κληθούν να σηκώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι




Εκτακτη εισφορά μισού μισθού από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλα μέτρα για τη διάσωση του Ταμείου Πρόνοιας, που δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ και βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, πρότεινε η διοίκησή του στην κυβέρνηση. Απορρίπτει τις προτάσεις αυτές η ΑΔΕΔΥ και ζητά επιχορήγηση του Ταμείου από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία πληρωμών, συσσωρεύοντας αιτήσεις περίπου 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που περιμένουν να εισπράξουν το εφάπαξ.

Ετσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά το πάγωμα των μισθών άνω των 1.700 ευρώ τον μήνα, αλλά και των συντάξεων άνω των 1.100 ευρώ τον μήνα, είναι πολύ πιθανόν να υποστούν και την έκτακτη εισφορά για τη σωτηρία του Ταμείου, εφόσον τελικώς εφαρμοσθούν οι προτάσεις της διοίκησής του.

Το πρόβλημα του Ταμείου είχε αναγνωρίσει ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος πρότεινε ως λύση να δανειστεί το Ταμείο από την αγορά με την εγγύηση του Δημοσίου ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αλλά η λύση αυτή δεν έχει προχωρήσει και η διοίκηση του Ταμείου σήκωσε τα χέρια ψηλά εμπρός στο αδιέξοδο.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία σειρά μέτρων για την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου. Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ είχαν αποχωρήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση διαφωνώντας με το ενδεχόμενο δανεισμού του Ταμείου.

Ετσι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση τα εξής:

- Την καταβολή μισού μισθού από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα η έκτακτη εισφορά προτείνεται να καταβληθεί σε δόσεις σε διάστημα δύο έως τριών ετών. Με δεδομένο ότι ο μέσος μισθός στο Δημόσιο είναι 1.100 ευρώ, κατά μέσον όρο ο κάθε εργαζόμενος θα καταβάλει συνολικά 550 ευρώ.

- Την καθιέρωση εισφοράς 2% σε όλες τις πρόσθετες αποδοχές, δηλαδή στα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα επιδόματα διαμορφώνονται κατά μέσον όρο στα 400 ευρώ. Επομένως, κατά μέσον όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταβάλλουν 100 ευρώ τον χρόνο.

- Την καταβολή έκτακτης χρηματοδότησης από το Δημόσιο 200 εκατ. ευρώ για να επιταχυνθεί ο ρυθμός έκδοσης του εφάπαξ βοηθήματος.

- Την υπαγωγή στο Ταμείο όσων απασχολούνται στο Δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έχουν λιγότερα από 15 χρόνια υπηρεσίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το Ταμείο χρωστάει το εφάπαξ βοήθημα σε 15.300 εργαζομένους, ενώ το έλλειμμά του φθάνει στα 670 εκατ. ευρώ. Αν δεν βρεθεί λύση, όσοι υποβάλλουν σήμερα αίτηση για εφάπαξ θα το πάρουν έπειτα από τρία χρόνια.

Τις προτάσεις απορρίπτει η ΑΔΕΔΥ, που μαζί με συνδικαλιστικά στελέχη του Ταμείου πραγματοποιούν το μεσημέρι συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «προκλητικές και απαράδεκτες τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας του Ταμείου (ΤΠΔΥ και σημειώνει ότι «οι προτάσεις αυτές και η τυχόν αποδοχή τους, πέρα από το πάγωμα των αποδοχών, θα οδηγήσουν και σε ονομαστική μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση «να προχωρήσει στην άμεση επιχορήγηση του Ταμείου και να μη μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ... Δεν στέλνουν σκόπιμα τα σκάνδαλα στη Βουλή! Βατοπέδι, Παυλίδη και ομόλογα...


.
"Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος στις υποθέσεις των άγονων γραμμών, της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και των δομημένων ομολόγων" καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ με επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Δικαιοσύνης 40 βουλευτές του. Οι επερωτώντες υποστηρίζουν ότι "οι δικογραφίες αυτές θα έπρεπε να έχουν διαβιβαστεί προ πολλών μηνών στη Βουλή" αλλά αυτό δεν έχει γίνει για να προστατευθεί η κυβέρνηση εν όψει τον ευρωεκλογών!...
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της Επερώτησης έχει ως εξής:
"Το άρθρο 86 του Συντάγματος επιβάλλει την διαβίβαση από τους δικαστικούς λειτουργούς στη Βουλή «αμελλητί» των δικογραφιών που χειρίζονται, όταν προκύψουν απλώς και μόνον «στοιχεία» για Υπουργούς ή πρώην Υπουργούς, σε σχέση με αξιόποινες πράξεις. Στις υποθέσεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων και στις δύο υποθέσεις των άγονων γραμμών το Σύνταγμα παραβιάζεται κατάφωρα και σκόπιμα. Οι δικογραφίες αυτές θα έπρεπε να έχουν διαβιβαστεί προ πολλών μηνών στη Βουλή, δεδομένου ότι συγκεκριμένες ποινικές καταγγελίες αφορούν Υπουργούς ή πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, τις καταγγελίες δε αυτές μόνη και αποκλειστικά αρμόδια να τις διερευνήσει είναι η Βουλή.

Είναι προφανές ότι ελάχιστοι, συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, διορισμένοι από την κυβέρνηση σε καίριες θέσεις και αποτελούντες στην ουσία «μοχλούς» και όργανα αυτής, δίνουν «μάχη παρασκηνίου» με σκοπό την αποτροπή ή την καθυστέρηση της διαβίβασης των δικογραφιών στη Βουλή κατ’ αρχήν και την συγκάλυψη στη συνέχεια. Έχουν στήσει κυριολεκτικά ένα εξωθεσμικό «δίχτυ προστασίας» της κυβέρνησης, πασχίζοντας να αποτρέψουν τον πολιτικό διασυρμό της, εν όψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Το θεσμικό ατόπημα είναι βαρύτατο δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, επίκειται παραγραφή των τυχόν αδικημάτων αφενός, δημιουργείται δε αφετέρου αντισυνταγματικό προηγούμενο διερεύνησης και καθυστέρησης υποθέσεων, που αφορούν Υπουργούς, από την δικαστική εξουσία. Έτσι, στην κοινή γνώμη εδραιώνεται η πεποίθηση όχι μόνο της μεθοδευμένης αποτροπής της διερεύνησης, αλλά και της ατιμωρησίας των εμπλεκόμενων Υπουργών.

Οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης περιλαμβάνουν αφόρητες πιέσεις προς τους χειριστές δικαστικούς λειτουργούς, εξωθεσμικές συναντήσεις και νουθεσίες προς αυτούς, ακόμη και έμμεσους εκβιασμούς που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Πρώτη φορά συναντώνται μεταπολιτευτικά τέτοιας μορφής παρεμβάσεις προς τη δικαιοσύνη και μάλιστα με τη μορφή οργανωμένου σχεδίου, που σκοπό έχει την «προστασία» της κυβέρνησης και ταυτόχρονα υποβιβάζει το κύρος του Κοινοβουλίου, δια της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων του.

Κατόπιν αυτών ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

- Για την καταστρατήγηση του Συντάγματος με σκοπό το όφελος της Ν.Δ., σε σχέση με τις εκκρεμείς υποθέσεις των άγονων γραμμών, του Βατοπεδίου και των ομολόγων, στις οποίες εμπλέκονται Υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή.
- Για την παράλειψη ανάληψης εκ μέρους του των απαραίτητων πειθαρχικών πρωτοβουλιών βάσει του άρθρου 91 παρ. 1 του Συντάγματος".

Οι επερωτώντες Βουλευτές

ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών- Οικονομικών , Αθλητικών, Θεσσαλονίκης, εφημερίδων


1-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

















ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ






ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ














ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Ποια δρομολόγια ακυρώνονται αύριο




Όλα τα δρομολόγια που ακυρώνονται αύριο σε αεροδρόμια, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ κ.α
-----------------------------------------------------------------------------------
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων την Πέμπτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, στην οποία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ


• Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω πτήσεις:

01. ΟΑ550/551 ΑΘΗΝΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ 06:00

02.ΟΑ802/803 ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ 08:55

03.ΟΑ554/555 ΑΘΗΝΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ 12:30

04.ΟΑ766/767 ΑΘΗΝΑ-ΧΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ 15:25

05.ΟΑ570/571 ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ 05:45

06.ΟΑ502/503 ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ 09:05

07.ΟΑ954/955 ΑΘΗΝΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΘΗΝΑ 19:25

08.ΟΑ756/757 ΑΘΗΝΑ-ΣΑΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ 16:10

09.ΟΑ385/386 ΑΘΗΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΑΘΗΝΑ 08:00

10.ΟΑ534/535 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ 15:00

11.ΟΑ307/308 ΑΘΗΝΑ-ΣΟΦΙΑ-ΑΘΗΝΑ 07:35

12.ΟΑ754/755 ΑΘΗΝΑ-ΣΑΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ 12:30

13.ΟΑ576/577 ΑΘΗΝΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ 15:50

14.ΟΑ770/771 ΑΘΗΝΑ-ΛΗΜΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ 05:25

15.ΟΑ532/533 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ 08:35

16.ΟΑ038/093/039 ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΡΟΔΟΣ 12:30

17.ΟΑ560/561 ΑΘΗΝΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ 21:25

18.ΟΑ702/703 ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ 08:50

19.ΟΑ004/005 ΑΘΗΝΑ-ΝΑΞΟΣ-ΑΘΗΝΑ 12:30

20.ΟΑ650/651 ΑΘΗΝΑ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΑΘΗΝΑ 05:10

21.ΟΑ640/641 ΑΘΗΝΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΘΗΝΑ 08:55

22.ΟΑ018/019 ΑΘΗΝΑ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ 12:05

23.ΟΑ074/075 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ 15:05

24.ΟΑ042/043 ΑΘΗΝΑ-ΜΗΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ 11:10

25.ΟΑ062/063 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ 13:40

26.ΟΑ936/937 ΘΕΣ.ΝΙΚΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 16:00

27.ΟΑ916/917 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ 21:30

28.ΟΑ265/266 ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 19:15

29.ΟΑ914/915 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ 18:15

30.ΟΑ518/519 ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ 21:35

31.ΟΑ381/382 ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΑΘΗΝΑ 07:00

32.ΟΑ245/246 ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ (ΜΑΛΠΕΝΣΑ)-ΑΘΗΝΑ 17:05

33.ΟΑ600/601 ΑΘΗΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΘΗΝΑ 05:30

34.ΟΑ191/192 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 09:00

35.ΟΑ536/537 ΑΘΗΝΑ-ΧΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ 18:45

36.ΟΑ730/731 ΑΘΗΝΑ-ΚΩΣ-ΑΘΗΝΑ 05:35

37.ΟΑ203/204 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ 07:40

38.ΟΑ940/941 ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ 05:20

39.ΟΑ165/168 ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ 08:15

40.ΟΑ506/507 ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ 12:15

41.ΟΑ510/511 ΑΘΗΝΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ 15:25

42.ΟΑ319/320 ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ 19:00

43.ΟΑ718/719 ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ 21:55

44.ΟΑ233/234 ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ 09:05

45.ΟΑ910/911 ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ 14:45

46.ΟΑ331/334 ΑΘΗΝΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ 18:45

47.OA578/579 ΑΘΗΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ 18:10

48.ΟΑ806/807 ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ 18:55

49.ΟΑ768/769 ΑΘΗΝΑ – ΧΙΟΣ – ΑΘΗΝΑ 19:25

50.ΟΑ950/951 ΑΘΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ 05:20

51.ΟΑ016/017 ΑΘΗΝΑ – ΙΚΑΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ 09:00

52.ΟΑ558/559 ΑΘΗΝΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΑΘΗΝΑ 18:40

53.ΟΑ750/751 ΑΘΗΝΑ – ΣΑΜΟΣ – ΑΘΗΝΑ 05:35

54.ΟΑ014/015 ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ 16:05

55.ΟΑ658/659 ΑΘΗΝΑ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ 18:45

56.ΟΑ634/635 ΑΘΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ 19:10

57.ΟΑ032/033 ΑΘΗΝΑ – ΛΕΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ 05:40

58.ΟΑ060/061 ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΟΣ – ΑΘΗΝΑ 08:45

59.ΟΑ048/049 ΑΘΗΝΑ – ΜΗΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ 16:10

60.ΟΑ644/645 ΑΘΗΝΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΘΗΝΑ 17:40

61.ΟΑ782/783 ΑΘΗΝΑ – ΣΚΙΑΘΟΣ – ΑΘΗΝΑ 20:50

62.ΟΑ090/091 ΡΟΔΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟΣ-ΣΗΤΕΙΑ 07:30

63.ΟΑ986/987 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ-ΡΟΔΟΣ 06:00

64.ΟΑ906/907 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ 12:05

65.ΟΑ708/709 ΑΘΗΝΑ – ΡΟΔΟΣ – ΑΘΗΝΑ 15:25

66.ΟΑ327/328 ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΘΗΝΑ 01:05

67.ΟΑ333/330 ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 01:15

68.ΟΑ514/515 ΑΘΗΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΘΗΝΑ 18:20

69.ΟΑ700/701 ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟΣ-ΑΘΗΝΑ 05:25

70.ΟΑ259/260 ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 09:15

•Αλλάζει η Ώρα Αναχώρησης για τις παρακάτω πτήσεις:

01.ΟΑ269/270 ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ 16:10 ΑΝΤΙ 13:30

02.ΟΑ411 ΑΘΗΝΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 10:50 ΑΝΤΙ 11:15

03.ΟΑ117/118 ΑΘΗΝΑ-ΤΙΡΑΝΑ-ΑΘΗΝΑ 16:00 ΑΝΤΙ 13:10

04.ΟΑ147/148 ΑΘΗΝΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ 17:50 ΑΝΤΙ 16:30

05.ΟΑ207/208 ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ-ΑΘΗΝΑ 17:45 ΑΝΤΙ 16:10

Για πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.
----------------------------------------------------------------------------------

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 02.04.2009, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών-ΠΟΣ, επέρχονται στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών οι παρακάτω μεταβολές:

Για την Τετάρτη 01.04.2009, προηγούμενη ημέρα της απεργίας, αναστέλλονται τα εξής δρομολόγια:

-Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Δικαίων – Αθήνας τα δρομολόγια 74 και 75 των αμαξοστοιχιών InterCity.

-Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605.

-Στον άξονα Αθήνας – Οινόης – Αθήνας τα δρομολόγια 1558, 1559 και 2530.

-Στον άξονα Πειραιά – Κιάτου – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) τα δρομολόγια 4334 και 4336 σε όλη τη διαδρομή τους (τα δρομολόγια 4333 και 4335 θα πραγματοποιηθούν κανονικά).

-Στον άξονα Αεροδρομίου – Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) τα δρομολόγια 4241, 4242, 4243, 4244, 4245 και 4246.

-Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 753 και 757.

-Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης (Προαστιακός Θεσσαλονίκης) τα δρομολόγια 3592 και 3593.

-Στον άξονα Λάρισας – Βόλου – Λάρισας τα δρομολόγια 2578 και 2579.

-Στον άξονα Καλαμάτας – Κιάτου – Καλαμάτας το δρομολόγιο 309.

-Στις διεθνείς επιβατικές γραμμές το δρομολόγιο 462.

Για την Πέμπτη 02.04.2009, ημέρα της απεργίας, επέρχονται οι εξής μεταβολές:

-Αναστέλλονται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών αμαξοστοιχιών 360, 361, 362, 363 σε όλη τη διαδρομή τους, καθώς και των 334, 335, 336, 337, 463 στην ελληνική τους διαδρομή, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι ανταποκρίσεις των αμαξοστοιχιών 82902, 82901 στον Σ.Σ. του Πύθιου.

-Η αμαξοστοιχία 462 θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας.

-Οι αμαξοστοιχίες 444 και 445 θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

-Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια «Κοινωνικών Αναγκών», δηλαδή:

Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα 500 και 501.

Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης τα 604 και 613.

Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Κοζάνης/Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα 741, 765, 766 και 746.

Στον άξονα Πειραιά – Κιάτου – Πάτρας – Καλαμάτας – Κιάτου – Πειραιά τα 4314/302 και 305/4331.

-Στη γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δε θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία αμαξοστοιχιών συμπεριλαμβανομένων της ΕΜΕΛ εκτός του ζεύγους των αμαξοστοιχιών 4314 και 4331.

Για την Παρασκευή 03.04.2009, επόμενη ημέρα της απεργίας:

Αναστέλλεται το δρομολόγιο 308 μεταξύ Κιάτου – Καλαμάτας.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιβατών στον τηλεφωνικό αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους Σταθμούς.



----------------------------------------------------------------------------------

Με στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί, συμμετέχουν στην γενική απεργία της 2ας Απριλίου οι εργαζόμενοι στα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξής:
- ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ: Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
- ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) και ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ): Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.00 και από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας.


-ΟΑΣΘ (Θεσσαλονίκη): Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΤΡΑΜ - Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16:00, οπότε οι Ολυμπιακές Αερογραμμές προχωρούν σε αναπροσαρμογή του πτητικού τους προγράμματος.
Το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές στα τηλέφωνα 210-9666666 και 801 11 44444.

Σε αλλαγές αλλά και ματαιώσεις πτήσεων προχωρά και η Aegean Airlines. Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των πτήσεων, προκειμένου να τους ενημερώσει για οποιεσδήποτε αλλαγές.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και όλα τα επιβατηγά πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).





Διαβάστε Περισσότερα

Read more...

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανακηρύχθηκε μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης "Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια" στη Νέα Υόρκη - Δηλώσ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, στη Νέα Υόρκη, στην έναρξη των εργασιών της ειδικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Stiglitz», με επιφανείς οικονομολόγους, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», James Galbraith, ότι ανακηρύχθηκε μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, στο Επίτιμο Συμβούλιο της Οργάνωσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων 17 οικονομολόγοι οι οποίοι έχουν τιμηθεί με Βραβείο Νόμπελ για την Οικονομία.

Αμέσως μετά, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

JAMES GALBRAITH: Η Επιτροπή Οικονομολόγων για την Ειρήνη και την Ασφάλεια είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική και μη κομματική Οργάνωση επαγγελματιών οικονομολόγων, που μεριμνά για οικονομικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την επίλυση των συγκρούσεων, την ειρήνη και τις ευημερούσες οικονομικές συνθήκες.

Είναι μία Οργάνωση, στην οποία εργαζόμαστε πολύ εντατικά για την οικονομική κρίση, από το 2007.

Έχουμε ένα διακεκριμένο Συμβούλιο Επιτρόπων και, με την πάροδο του χρόνου, έχουμε το προνόμιο να προστίθενται σε αυτό διακεκριμένες προσωπικότητες, με τις οποίες συνεργαζόμαστε ουσιαστικά. Και είμαι πολύ ευτυχής, διότι σήμερα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας για να υπηρετήσει τους σκοπούς μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι τιμή μου να συνεργαστώ σε μια τόσο σημαντική και προοδευτική Οργάνωση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να βοηθήσουμε τον κόσμο, σε μια πολύ σημαντική στιγμή. Και νομίζω ότι είναι μια προοδευτική στιγμή για τον πλανήτη μας, μια στιγμή κατά την οποία μπορούμε να θέσουμε τους πολίτες στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

RICHARD PARKER: Οι Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια είναι μία από τις κορυφαίες οικονομικές Οργανώσεις παγκοσμίως, η οποία έχει στο Συμβούλιό της Νομπελίστες Οικονομολόγους, όπως οι Amartya Sen, Josef Stiglitz, Paul Samuelson, Robert M. Solow - είχε και τον εκλιπόντα James Tobin - καθώς επίσης και τον Oscar Arias από την Κόστα Ρίκα που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης.

Γι' αυτό νιώθουμε μεγάλη τιμή που ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συμμετέχει σε αυτό το Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι, ο ρόλος του στην παγκόσμια ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, θα συνεισφέρει με τον πιο ιδανικό τρόπο στους σκοπούς της Οργάνωσής μας. Γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να τον έχουμε στο Συμβούλιο Επιτρόπων.

Επισυνάπτεται λίστα των μελών του Επίτιμου Συμβουλίου των «Οικονομολόγων για την Ειρήνη και
http://www.pasok.gr
Read more...

Γ. Παπανδρέου: Επίτιμο μέλος οργάνωσης νομπελιστών οικονομολόγων!

Να κτίσουμε το μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο



«Το μήνυμα μας είναι καθαρό, προς όλον τον πλανήτη και προς τους G-20, ότι υπάρχει προοδευτική φωνή, υπάρχει εναλλακτική πορεία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου αμέσως μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Stiglitz που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα οικονομικό σύστημα, που δημιούργησε τεράστιες ανισότητες, κατέστρεψε θέσεις εργασίας και να υποβάθμισε το περιβάλλον».

Στόχος μας είναι «να κτίσουμε το μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι να κτίσουμε πάλι πάνω στο κατεστημένο και το παλιό» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι απαιτείται «η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλειας για όλους, καθώς και η προστασία της εργασίας, η τόνωση της οικονομίας και ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να εισέλθουμε στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης».

Νωρίτερα ο Πάρεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Stiglitz με την συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του «Συμποσίου της Σύμης». Στην ειδική αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Joe Stiglitz, καθηγητής στο University Columbia, James Galbraith, καθηγητής στο University of Texas, Gary Dimsky, καθηγητής στο California University, Stuart Holland, καθηγητής στο University of Coimbra, Richard Parker, καθηγητής στο Harvard University, Dimitri Papadimitriou, Πρόεδρος στο «The Levy Economics Institute» και Joakim Palme, Διευθυντής στο «Stockholm Institute of Future Studies». Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανακηρύχθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», James Galbraith, μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης.

http://www.pasok.gr/
Read more...