Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Στη Βουλή η υπόθεση Παυλίδη...

"Ενδεχόμενη ηθική αυτουργία..."
καταλογίζει ο ανακριτής στον πρώην υπουργό

.
Aπό το http://www.kentri.gr/
.
Την άγουσα για τη Βουλή πήρε τελικά η υπόθεση Παυλίδη και αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ο 20στός τακτικός ανακριτής κ. Απόστολος Ζαβιτσάνος , σε εφαρμογή των άρθρων 86 παρ. 2 του Συντάγματος, 153 του «Κανονισμού της Βουλής» Ν. 2.682/1987 και 4 παρ. 2 του Ν. 3.126/2003 «περί ποινικής ευθύνης των Υπουργών», διαβίβασε σήμερα στη Βουλή το υλικό της δικογραφίας που συγκέντρωσε κατά την ανακριτική διαδικασία, που μόλις προχθές ολοκληρώθηκε με την απολογία του φερόμενου ως βασικού κατηγορούμενου κ. Ζαχαρίου.
Η υπόθεση αφορά στην γνωστή υπόθεση της εκβίασης του εφοπλιστή Μανούση, από τον συνεργάτη συνεργάτη του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, υπουργού τότε Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ζαχαρίου.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του ανακριτή προέκυψαν «στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσουν, όσον αφορά τον τότε , ήδη πρώην, υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη του Αντωνίου, νυν Βουλευτή εκλογικής περιφερείας Νομού Δωδεκανήσου, κάτοικο Αθηνών, ενδεχόμενη σε βάρος του κατηγορία ηθικής αυτουργίας στην αποδιδόμενη στον ως άνω κατηγορούμενο πράξη εκβιάσεως…».
Η εξέλιξη αυτή την οποία...
απευχόταν η κυβέρνηση, δημιουργεί νέα δεδομένα και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην απόφαση για διπλές εκλογές τον Ιούνιο.
Ήδη η αντιπολίτευση αναμένεται ακόμη και αύριο να καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: