Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Όχι σε οριζόντια μέτρα Βενιζέλος: Παίζει με τη φωτιά η Τρόικα

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν σε δύο πολύ απλές θέσεις: ότι το πακέτο των μέτρων θα είναι ένα (δημοσιονομικά, διαρθρωτικές αλλαγές) και ότι για να γίνει αποδεκτό από τη Βουλή και την κοινωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει την επιμήκυνση, το νέο "κούρεμα", κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίμετρα. Για τα εργασιακά συμφώνησαν όλοι πως "δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της τρόικας". "Αν δεν τα ψηφίσει ο κ. Κουβέλης δεν θα τα ψηφίσει κανείς. Αυτά θα έρθουν ως ενιαίο πακέτο. Έχουμε συμφωνήσει τα μέτρα να ψηφιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο" εξήγησε στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και πήρε αποστάσεις από τη διαπραγματευτική τακτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό πως θα τον στηρίξει. Του ζήτησε, όμως, έστω και τώρα να επιδιώξει πολιτική διαπραγμάτευση στη σύνοδο κορυφής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη να πειστεί πως για την επιμήκυνση και την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους "δε χρειάζονται αποφάσεις κοινοβουλίων, δε θα χρειαστεί να πληρώσει κανείς ξένος φορολογούμενος, αρκεί μόνο να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις από την ΕΚΤ". Για αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως ο όρος "κούρεμα" είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις αρχηγοί έδειξαν στη σύσκεψη να έχουν αντιληφθεί πως βαδίζουν σε ένα οριακό σημείο. Με τις αντοχές της κοινωνίας εξαντλημένες και την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Οπότε, έχουν δύο δρόμους: ή ψηφίζουν τα μέτρα και προχωρούν όλοι μαζί για να αποδείξουν πως είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως θα αποφευχθεί η χρεοκοπία ή ακολουθούν ο καθένας τον δρόμο του και προκαλείται ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Οι δηλώσεις, αλλά και οι πληροφορίες από τη σύσκεψη, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η επιλογή των αρχηγών είναι η πρώτη. Αρκεί, βέβαια, να πειστεί η τρόικα να μην επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν από τη Βουλή. Και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όριά της και πως χρειάζεται πραγματική οικονομική στήριξη και όχι λογιστές που μετρούν τι περισσεύει και ζητούν να κοπεί επί δικαίων και αδίκων.

Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος, στις δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε καταστήσει σαφείς τις θέσεις του.

Μιλώντας για «σκόπιμη καθυστέρηση της Τρόικας» και σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις στα εργατικά δικαιώματα.

Επεσήμανε, ακόμη, πως το πακέτο των μέτρων που θα ψηφιστεί στη Βουλή, πρέπει να είναι το τελευταίο, να διέπεται από δικαιοσύνη και να μην προβλέπει οριζόντιες περικοπές.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση, αλλιώς οι αγορές δε θα πειστούν.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα εργασιακά τόνισε ότι το σημείο στο οποίο φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το «ακραίο σημείο» και επανέλαβε ότι άλλες παρεμβάσεις δεν βοηθούν, καθώς και ότι είναι λανθασμένη η «εμμονή» της τρόικας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο «σκληρός πυρήνας» κρατών και άλλων παραγόντων της Ευρωζώνης «παίζει με τη φωτιά» και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη και γνωστοποίησε πως ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα μας.





protothema.gr

Read more...

Κόκκινη γραμμή απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για ανατροπές στα εργασιακά

«Όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας


O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Τρίωρη συνάντηση είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση εν μέσω της επιμονής της τρόικας για κατάργηση των τριετιών και «μαχαίρι» στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.

Οι συνομιλίες, νωρίτερα, είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της επιμονής των πιστωτών -ιδιαίτερα του ΔΝΤ- σε πλήρη κατάργηση των ωριμάνσεων, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, καθώς και μείωση της αποζημίωσης κατά 50% ακόμη και σε περιπτώσεις απόλυσης που δεν έχει προηγηθεί προειδοποίηση.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περιορίστηκε να δηλώσει ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», προσπαθώντας να διασκεδάσει την εικόνα εμπλοκής που παρουσιάστηκε νωρίτερα, κατά τις επαφές του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη των αρχηγών, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναχώρησε νωρίτερα για το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας και αυτός ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή, προσπαθούμε να συγκλίνουμε».

Αργότερα, για το υπουργείο Οικονομικών αναχώρησαν και οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας, ξεκαθαρίζοντας καθ' οδόν ότι η εντολή των πολιτικών αρχηγών είναι ότι η Ελλάδα πρέπει πάρει την επόμενη δόση μέσα στο Νοέμβριο. «Τα χρονοδιαγράμματα ισχύουν» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, που είχε μεταβεί από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλιώς «θα πεθάνει από ασφυξία».

Κόκκινη γραμμή

Στο υπουργείο Οικονομικών κατέφθασε λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα η τρόικα, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους κ.κ. Βρούτση, Στουρνάρα και Σταϊκούρα για το καυτό θέμα των εργασιακών. Οι τρεις είχαν λάβει σαφείς οδηγίες από τους πολιτικούς αρχηγούς για το χειρισμό της διαπραγμάτευσης.

Όσο οι συνομιλίες της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης έκαναν δηλώσεις, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν θα γίνουν δεκτές περαιτέρω ανατροπές στα εργασιακά.

Οι αξιώσεις της τρόικας υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας, και η Δημοκρατική Αριστερά «κατηγορηματικά αποκρούει και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά τα οποία αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα», προειδοποίησε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι αξιώσεις της τρόικας «στο βαθμό που θα γίνονταν -αλλά δεν γίνονται- αποδεκτές» ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας, ενώ διαμήνυσε ότι η τρόικα οφείλει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας.

Την έντονη αντίθεσή του στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, με τα μέτρα που ελήφθησαν, φτάσαμε στο «ακραίο σημείο» για τα εργασιακά και περαιτέρω παρεμβάσεις δεν βοηθούν σε τίποτα. «Είναι λάθος η εμμονή της τρόικας στο σημείο αυτό» πρόσθεσε.

«Ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ απέδωσε σε σκοπιμότητες την κωλυσιεργία από την πλευρά της τρόικας για το κλείσιμο των μέτρων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι «πραγματικά το τελευταίο» και «να διέπεται εσωτερικά από δικαιοσύνη».

Αργότερα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα ο κ. Κουβέλης «δεν θα τα ψηφίσει κανείς. Αυτά θα έρθουν ως ενιαίο πακέτο. Έχουμε συμφωνήσει τα μέτρα να ψηφιστούν ως ένα ενιαίο πακέτο».

Το μήνυμα προς τους εταίρους είναι, σύμφωνα με την Ιπποκράτους: «Παίζετε με τη φωτιά πραγματικά. Εδώ δεν έχουμε θέμα Ελλάδας, αλλά θέμα Ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρό πρόβλημα για την Ευρωζώνη (3% του χρέους, 2% του ΑΕΠ). Δεν είμαστε ούτε Ιταλία, ούτε Ισπανία.»

Οι αντιδράσεις

«Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε και σήμερα άλλη μία θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και συνεργάζεται στενά με την τρόικα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» πρόσθεσε.
Για «δήθεν στάση αντίστασης» εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, έκαναν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Λυπούμαστε γιατί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα έστησαν ένα δραματικό σκηνικό επαπειλούμενου εργασιακού Μεσαίωνα ο οποίος τους επιτρέπει να αναπτύξουν μια δήθεν στάση αντίστασης και αντίδρασης προκειμένου, όλοι μαζί τις επόμενες ημέρες, να δηλώσουν την ικανοποίησή τους γιατί τελικά θα έχουν καταφέρει να μας επιστρέψουν στον 19ο αιώνα», δήλωσε ο Χρήστος Ζώης.
«Μπροστά στις εξελίξεις που διαδραματίζονται, μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: Γενικός συναγερμός για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας και όλοι στους δρόμους για να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.
«Επικοινωνιακό τρικ» χαρακτήρισε τις ενστάσεις Κουβέλη και Βενιζέλου ηΧρυσή Αυγή. «Κουβέλης και Βενιζέλος παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα, μες στην αγωνία τους να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κομματίδιά τους. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Γέφυρες» από τον Πολ Τόσμεν για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων

«Σημαντική πρόοδος»


O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν
O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα» δήλωσε ο Δανός εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν, μετά το πέρας των συζητήσεων που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η τρόικα αναχωρεί την Τετάρτη από την Αθήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο, και οι συναντήσεις θα επαναληφθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αγκάθι» στις συνομιλίες παραμένουν τα εργασιακά. «Δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει λύση τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά το τέλος της -τρίτης την ίδια ημέρα- συνάντησής του με τους επικεφαλής της τρόικας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Barroso:Έτσι θα''ρίξουμε''τη φτώχεια

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, υπερασπίστηκε το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αναπτυξιακή βοήθεια, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα διαδραματίσει "έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο" στο μέλλον.
"Αν θέλουμε να περιορίσουμε τη φτώχεια, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διατροφική ασφάλεια και να φροντίσουμε όλοι να επωφεληθούν από μια αξιοπρεπή κοινωνική προστασία, τότε χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη. Και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στο σημείο αυτό", είπε ο  Barroso, μιλώντας σε Αφρικανούς ηγέτες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανάπτυξης, στις Βρυξέλλες.
"Πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα με τον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι για αυτόν και μαζί με αυτόν. Το να εργαστούμε για τον ιδιωτικό τομέα σημαίνει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξή του. Το να εργαστούμε μαζί του, σημαίνει να αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας που θα επιτρέψουν να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έχοντας πάντα στο νου μας ότι ο τελικός στόχος είναι ο περιορισμός της φτώχειας", εξήγησε.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι ‘’προσπαθούμε όντως να ξεπεράσουμε τη διάκριση που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ 'δημόσιας' και 'ιδιωτικής' βοήθειας, καθώς αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την εμπειρία μας με πρακτικό και έξυπνο τρόπο’’.

Read more...

ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ «ΜΟΙΡΑΖΑΝ» ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΒΡΕΦΗ


Διευθυντής σχολείου και ο γιος του διακινούσαν πορνογραφικό υλικό


http://newpost.gr/post/161434/dieythyntis-sxoleioy-kai-o-gios-toy-diakinoysan-pornografiko-yliko/ 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, υπό την κωδική ονομασία «Cyber-Touch», έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενταγμένη στον συνολικό σχεδιασμό της καταπολέμησης του φαινομένου της ψηφιακής κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Διευθυντής δημοτικού σχολείου στο Κιλκίς και ο γιος του, καθώς και άλλα άτομα «υπεράνω υποψίας» συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά οκτώ άτομα ηλικίας από 25 έως 53 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, από τα οποία τέσσερα στηνΑττική, δύο στο Κιλκίς και από ένα στη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο.

Επιπλέον, για άλλους δύο, στην Κατερίνη και την Κω, σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες.

Εκτός από τον πατέρα και τον γιο στο Κιλκίς, κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι στρατιωτικόςπου υπηρετεί στην Λήμνο, ένας γιατρός ορθοπεδικός και ο γιος ανώτατου δικαστικού στηνΑττική, δύο επιχειρηματίες και δύο δημόσιοι υπάλληλοι.

Πως δρούσαν
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, όπου εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τις έρευνες, που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών και δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ένας προφυλακίστηκε, ενώ για τους δύο, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου, οι δικογραφίεςυποβλήθηκαν στις κατά τόπους Αρχές.
Ακόμη, για άλλους δύο, διαμένοντες σε Κω και Κατερίνη αντίστοιχα, σχηματίσθηκαν ανεξάρτητεςδικογραφίες με αντίστοιχες κατηγορίες. 

Τα... ευρήματα 

Πιο αναλυτικά, έπειτα από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ψηφιακά ίχνη ελλήνων χρηστών, διακινητών σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Συν τοις άλλοις, μέσω ειδικών των προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer) αυτά τα αρχεία διαμοιράζονταν και σε άλλους χρήστες. 

Από τις διενεργηθείσες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε ΑττικήΘεσσαλονίκηΚιλκίς, Κατερίνη, Κω και Λήμνο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 

•    Τριάντα τέσσερις σκληροί δίσκοι Η/Υ 
•    Τρείς φορητοί Η/Υ 
•    Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών 
•    Δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία αποθηκευτικών μέσων παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 20.250 GB. 

Τα ψηφιακά ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ο ένας προφυλακίστηκε. Για τους δύο που δεν συνελήφθησαν, ελλείψει πλήρωσης των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.http://newpost.gr

Read more...

Ξεκίνησε η συνάντηση με τη συμμετοχή Στουρνάρα και Βρούτση Σε κλίμα αβεβαιότητας η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί η παρατεταμένη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Στη συνάντηση μετέχουν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Βρούτσης.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης να έχει ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ 18ης Οκτωβρίου έχει εκτροχιαστεί πλήρως, ενώ οι υπερβολικές απαιτήσεις της Τρόικας δημιουργούν τριβές στο εσωτερικό της τρικομματικής συμμαχίας. 

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την έγκριση των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών στα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα με την Τρόικα προκειμένου να πάει στις Βρυξέλλες με συμπαγές μέτωπο. Όμως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ έχουν προειδοποιήσει ότι πέρα από τις επιφυλάξεις τους στα οικονομικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο πακέτο για τα εργασιακά που βάζει η Τρόικα ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. 

Η Τρόικα απαιτεί τα 9 δισ. του δημοσιονομικού πακέτου να προέρχονται από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και να εφαρμοστούν μέσα στο 2013. Έτσι όμως γίνεται δώρο άδωρο η επιμήκυνση που προφανώς θα δοθεί όχι για να ελαφρυνθεί η κοινωνία αλλά για να επιβληθούν κι άλλα μέτρα που θα κλείσουν τις τρύπες που θα προκαλέσει η προβλεπόμενη ύφεση. 

Επιπλέον όμως η Τρόικα ζητά να ψηφιστούν τάχιστα τα διαρθρωτικά μέτρα με τις 89 δράσεις που περιλαμβάνουν και αρκετά σημεία τριβής. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι απαιτεί να ψηφιστεί και το εργασιακό πακέτο με κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των τριετιών, του πενθήμερου σαραντάωρου, κατάργηση των αποζημιώσεων στις απολύσεις κλπ που ουσιαστικά θέτουν την χώρα εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου. Παρότι η αγορά εργασίας έχει απορυθμιστεί και η ευελιξία είναι εκτεταμένη η Τρόικα θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πολιτικό-συμβολικό επίπεδο κάτι όμως που κινείται έξω από τα όρια του δεύτερου Μνημονίου. Με παρόμοιο τρόπο δεν αρκείται στις απολύσεις των επίορκων  δημοσίων υπαλλήλων που ανέβηκαν στις 10.000 αλλά ζητά την συμβολική κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο με 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης μέχρι την Πέμπτη που ξεκινά η Σύνοδος στις Βρυξέλλες δεν θα έχει καν κλείσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και μετά την Σύνοδο Κορυφής. Εφόσον προκύψει συμφωνία της Τρόικας με την  ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα θα παρουσιαστούν στο έκτακτο Γιουρογκρούπ το οποίο θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου. Εφόσον εκεί εγκριθούν τότε θα πάρουν τον δρόμο για την Βουλή. Η απόφαση για την χώρα όμως εκ των πραγμάτων μετατίθεται για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου. 

Αδιέξοδο
Εδώ προκύπτει πια το αδιέξοδο. Εταίροι και δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Σαμαρά ότι για να προχωρήσει η εκταμίευση θα πρέπει η τρόικα να βγάλει θετική έκθεση και εν τω μεταξύ όλα τα μέτρα –και το εργασιακό που προκαλεί το βέτο των δύο κυβερνητικών εταίρων-να έχουν ψηφιστεί από την ελληνική βουλή.  

Το αδιέξοδο επιτείνεται από την αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αποφάσεις για την χώρα θα ληφθούν στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί συνολικά η κρίση χρέους της ευρωζώνης και η αναπτυξιακή ενίσχυση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Παρά την επικοινωνιακή αισιοδοξία δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η Σύνοδος θα αποφασίσει την εκταμίευση των 31,5 δις ή αν συμπεριληφθεί η χώρα σε μία συνολική λύση που θα αλλάζει τα δεδομένα. Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η δόση εκταμιευθεί εις ακέραιον ή τμηματικά όπως αφήνουν να εννοηθεί πηγές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κλείσει τα υπερβολικά σκληρά δημοσιονομικά, διαρθρωτικά και εργασιακά μέτρα και να τα φέρει προς ψήφιση στην Βουλή χωρίς να έχει καμία χειροπιαστή εγγύηση από την πλευρά των εταίρων ότι η εκταμίευση και η επιμήκυνση θα προχωρήσουν κανονικά. Η κυβέρνηση όμως θα βρίσκεται συνεχώς υπό την δαμόκλειο σπάθη της μη εκταμίευσης της δόσης, ο εκβιασμός θα διατυπωθεί ωμά «αν δεν τα συμφωνήσετε και δεν τα ψηφίσετε ξεχάστε τα χρήματα». 

Η εκτίμηση είναι ότι η Τρόικα βλέποντας ότι δεν υπάρχουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές αντιστάσεις ανέβασε υπερβολικά τον πήχη των απαιτήσεων δημιουργώντας νέο φαύλο κύκλο. Εν τω μεταξύ όμως ακόμη κι αν ληφθούν οι αποφάσεις στις νέες προθεσμίες που έχουν τεθεί τα χρήματα δεν θα φθάσουν στην χώρα πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός όμως έχει πει ότι η χώρα αντέχει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ το κλίμα στην οικονομία όχι μόνο δεν θα βελτιωθεί όπως προέβλεπε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο του αρχικού σχεδιασμού για την ανάκαμψη αλλά θα γίνεται όλο και χειρότερο. Διαγράφεται ο κίνδυνος τα χρήματα να πάνε κατευθείαν στις τράπεζες για να καλύψουν τις δικές τους τρύπες και εν τω μεταξύ οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας ή να μεταναστεύουν και οι εργαζόμενοι να απολύονται χωρίς αποζημιώσεις. 

Καθώς αυτά είναι πλέον βάσιμες πιθανότητες που προβληματίζουν το κυβερνητικό επιτελείο άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια περί ανασχηματισμού, πολιτικής αναδιάταξης κλπ. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι με τα σενάρια: 

-επιχειρείται επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τα σκληρά μέτρα

-γίνεται διαχείριση απειλής προς δυσφορούντες υπουργούς και βουλευτές προκειμένου να εφαρμόζουν και να ψηφίζουν ότι τους φέρνουν

- γίνεται προβολή στην επόμενη ημέρα. Μετά την ψήφιση των μέτρων η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί οπότε θα χρειαστεί ένα νέο πολιτικό τοπίο που θα αποσπάσει από την αρχή την συναίνεση της κοινωνίας. 

Αρκετοί βουλευτές και υπουργοί πάντως λένε «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» και θυμίζουν ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες από την Ρώμη ο κ. Σαμαράς απέκλειε κατηγορηματικά τα σενάρια ανασχηματισμού. 

Read more...

Προωθείται η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Αυξήσεις τιμολογίων και έκδοση των λογαριασμών ΔΕΗ κάθε μήνα, θέλει η τρόικα

Την ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, την αύξηση των τιμολογίων, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές αλλά και την πραγματοποίηση μίας συγκριτικής μελέτης για τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης ζητά η Τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος την μεταφορά, εντός του μήνα, του πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου στη συνέχεια να περάσει σε ιδιώτες.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, η Τρόικα ζητά την έκδοσή τους σε μηνιαία βάση ή τουλάχιστον να πληρώνουν οι καταναλωτές την προκαταβολή κάθε μήνα και να εξοφλούν το λογαριασμό κάθε δίμηνο.
 
Παράλληλα η Τρόικα επανέρχεται και ζητάει σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στο Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013.
 
Για το πρώην τέλος ΑΠΕ, που επιβαρύνει τους λογαριασμούς ώστε να επιδοτείται η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν την αναπροσαρμογή του ανά εξάμηνο.
 
Η κυβέρνηση, καλείται ακόμη, να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο μήνα, συγκριτική μελέτη, με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ, σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.
 
Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, η ομάδα Τόμσεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώλησή τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

Read more...

Θρίλερ με τα εργασιακά

Διεκόπη και πάλι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είχε διακοπεί και νωρίτερα, μετά το αδιέξοδο που επήλθε στις διαπραγματεύσεις και που οφείλεται στη διαφωνία μεταξύ των τροικανών και της ελληνικής πλευράς σε όλο το πακέτο των εργασιακών.
Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να έχουν τηλεδιάσκεψη με τους προσταμένους τους, ενώ ο υπουργός Εργασίας θα πάει στη βουλή για να ενημέρωσει τον Αντώνη Σαμαρά πριν από τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τους συνεργάτες του Γιάννη Βρούτση να λένε ότι "υπάρχει πλήρης ακαμψία". Κι όλα αυτά παρά την αισιοδοξία που εξέφραζαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας για το αποτέλεσμα της τελευταίας συνάντησης, μετά τα δυο τηλεφωνήματα που είχε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Φαίνεται λοιπόν ότι επιβεβαιώνονται όσα δήλωναν νωρίτερα οι ίδιοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. «Έχουμε φθάσει σε σημείο σύγκρουσης», έλεγαν χαρακτηριστικά.
Οι ενστάσεις εκφράζονται κυρίως από την πλευρά του κ. Τόμσεν, ενώ οι κύριοι Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζονται περισσότερο διαλλακτικοί.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες και τα επιδόματα έχουν καταργηθεί από την ψήφιση του 2ου Μνημονίου, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και άρα δεν τίθεται καν θέμα τέτοιας συζήτησης.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο αγγλικό κείμενο της σύμβασης του Μνημονίου, και συγκεκριμένα στη σελίδα 468, αναφέρεται ότι μετά την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο κατώτατος μισθός θα αντικατασταθεί από κάποιο βασικό μισθό, ο οποίος θα ορίζεται από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά σε ωριμάσεις και τα επιδόματα.

Επομένως η τρόικα, και κυρίως ο κ. Τόμσεν, θεωρούν ότι η κατάργηση των τριετιών έχει ήδη νομοθετηθεί, καθώς το ελάχιστο ύψος μισθού έχει ορισθεί στα 586 ευρώ χωρίς να «εμπλουτίζεται» από τέτοιες προβλέψεις.
Όμως, στο κείμενο του νόμου 4046, που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2012, που κυρώνει το Μνημόνιο Συνεννόησης, γίνεται μνεία σε «τριετίες» καθώς στο άρθρο 4 του νόμου προβλέπεται το πάγωμα «των μισθών ή ημερομισθίων ή του βασικού μισθού, περιλαμβανομένων της υπηρεσιακής ωρίμασης καθώς και του επιδόματος πολυετίας, του χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας, έως ότου το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%».
Στον ίδιο νόμο, λαμβάνεται πρόνοια για τη «μετενέργεια» και περιγράφεται η διατήρηση τεσσάρων βασικών επιδομάτων.

Read more...

Καταγραφή αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία έχει ζητήσει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης

Ερώτηση για Βοιωτία


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Έγγραφο προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες έχει αποστείλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), ζητώντας να καταγραφούν οι αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, σχετικής με αυθαίρετα κτίσματα στην παραλία Αλυκής του δήμου Θηβαίων, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζει ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων έχει την ευθύνη εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τα κτίσματα που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία.
«Η ΕΥΕΚΑ, προσπαθώντας αρχικά να καταγράψει αποτελεσματικά και συνολικά όλες τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε αιγιαλό-παραλία και στη συνέχεια να τις αξιολογήσει και να καταρτίσει πρόγραμμα κατεδαφίσεων έπειτα από ιεράρχηση, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες, οι οποίες καταγράφουν τις αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό και παραλία και εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις κατεδάφισής τους», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.
Ειδικά για τη Βοιωτία, ενημερώνει ότι η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει αποστείλει ακόμα στοιχεία με τα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.
Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης ενημερώνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι, η ΕΥΕΚΑ, με έγγραφό της προς την Κτηματική Υπηρεσία Βοιωτίας και την Πολεοδομία Θήβας, προτίθεται να συντονίσει τις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με την πραγματοποίηση αυτοψιών στην τοποθεσία Αλονίζι της παραλίας Αλυκής στη Θήβα και με την εφαρμογή των διαδικασιών περί αυθαιρέτων (έκθεση αυτοψίας, επιβολή προστίμων, κατεδάφιση, εφαρμογή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων), σε περίπτωση που οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

685 κινητά στο ΥΠΟΙΚ;

Άγνοια δηλώνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα υπουργεία και το κόστος που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολιγισμό.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Ανδρέα Ψυχάρη, απάντησε ότι το Υπουργείο του δεν διαθέτει στοιχεία για τον συνολικό αριθμό συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα Υπουργεία και σε υπαλλήλους τους, ούτε και για το συνολικό κόστος που επιβαρύνει καθε χρόνο το έξοδο αυτό τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Υπουργός απαντά μόνο για το δικό του Υπουργείο και αναφέρει ότι έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα μόνο στην πολιτική ηγεσία και στη συνοδεία του Υπουργού και ότι το ανώτατο μηνιαίο χρηματικό όριο κλήσεων που έχει θεσπιστεί φτάνει τα 65 ευρώ.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο που είχε εκδοθεί επί υπουργίας του Γιάννη Ραγκούση, όλα τα Υπουργεία θα έπρεπε να έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρήσης των κινητών που διαθέτουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2010, κατάλογος που με βάση την απάντηση Μανιτάκη δεν υπεβλήθη ποτέ.
Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του κ.Ψυχάρη μόνο στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον  κρατικό προϋπολογισμό του 2011.
Με βάση όλα αυτά ο Ανδρέας Ψυχάρης υπέβαλε σήμερα ερωτήσεις σε όλα τα  Υπουργεία για το συνολικό κόστος των κινητών που διαθέτουν και χρησιμοποιούν.
Ο κ. Ψυχάρης, πάντως, υποστηρίζει ότι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έχουν παραχωρηθεί 685 κινητά τηλέφωνα.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:

Read more...

ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΒΡΟΥΤΣΗ-ΤΟΜΣΕΝ...


...ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
Σε νέο θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για τις εργασιακές αλλαγές με την τρόικα. Οι συζητήσεις του υπουργού Εργασίας με τους πιστωτές, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί διεκόπησαν πριν από μια ώρα για να μιλήσει ο...
Τόμσεν με την Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γ. Παππού που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο του Mega, ο Τόμσεν, που εμφανίζεται άκαμπτος, ζήτησε να έχει προηγούμενη με την προϊσταμένη του, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του. Μύλος...

Read more...

Η Λαγκάρντ ζήτησε από τον Τόμσεν, να βάζει συνεχώς εμπόδια...





Πολύ άσχημες εξελίξεις προδιαγράφονται μετά τη διαφαινόμενη απόφαση του ΔΝΤ να σταματήσουν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά έως τη διεξαγωγή των αμερικάνικων εκλογών.
Τελευταίες πληροφορίες από Βρυξέλλες και Βερολίνο , αναφέρουν ότι... η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ ζήτησε από τον εκπρόσωπο της στην τρόικα Πολ Τόμσεν να βάζει διαρκώς προσκόμματα , «ακόμη και για ασήμαντο λόγο», ώστε να καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης καθώς το προεκλογικό κλίμα στην Αμερική έχει μεταστραφεί και η επικράτηση του Ομπάμα δεν θεωρείται «σε καμία περίπτωση δεδομένη». Επαναλαμβάνουμε ότι οι πληροφορίες είναι από το εξωτερικό και δεν διαψεύδονται.
parapolitika.gr


Read more...

Πέντε συλλήψεις από την επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι

Μετά τη δολοφονία στα δικαστήρια



Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ζεφύρι
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ζεφύρι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ζεφύρι και ειδικότερα στην περιοχή του καταυλισμού των Ρομά.

Η αστυνομία αρνείται ότι υπάρχει σύνδεση της επιχείρησης στο Ζεφύρι με τη δολοφονία κατηγορουμένου τη Δευτέρα στην Ευελπίδων από Ρομά και επικαλείται προγραμματισμένη κινητοποίηση για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών.

«Δεν είναι επιτρεπτό και δεν θα αφήσουμε εστίες ανομίας στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Ζεφύρι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 400 αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής, τα ΕΚΑΜ, την Άμεση Δράση, τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, τέσσερα σκυλιά και ελικόπτερο.

Έως το μεσημέρι είχαν γίνει 150 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 37χρονη γυναίκα έβγαλε όπλο μέσα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων και σκότωσε έναν 33χρονο άνδρα και τραυμάτισε έναν άλλο. Τα θύματα κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιου της γυναίκας πέρυσι στο Ζεφύρι.

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά, που διέμεναν στην ίδια γειτονιά στο Ζεφύρι, είχε ξεκινήσει παλαιότερα, όταν ο νεκρός σήμερα γιος της 37χρονης είχε πυροβολήσει τον γιο του 33χρονου, τραυματίζοντάς τον, ενώ «έπαιζαν» με όπλα.

Τα όπλα ήχησαν ξανά στο Ζεφύρι πριν από έναν χρόνο, όταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ο 33χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο της 37χρονης.

Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

«Eίπα στη Μέρκελ αν θέλετε και άλλα μέτρα να αναζητήσετε άλλο λαό» τόνισε ο Παπούλιας

Συνάντηση με τη ΓΣΕΕ



O Γιάννης Παναγόπουλος συνομιλεί με τον Πρόεδρο
O Γιάννης Παναγόπουλος συνομιλεί με τον Πρόεδρο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό την ηγεσία της ΓΣΕΕ. «Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ό,τι μπορούσε να δώσει» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συνομιλώντας με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας υπενθύμισε τα όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα στην Α.Μέρκελ: «Αν θέλετε και άλλα μέτρα, να αναζητήσετε άλλο λαό».

Ο Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες». Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Παπούλιας έναντι όσων φοροδιαφεύγουν: «Είναι απαράδεκτο άλλοι να πληρώνουν τους φόρους τους και κάποιοι άλλοι να έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, έχοντας αγοράσει το μισό Λονδίνο».

«Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπούλιας επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.
«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της Siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Θέλουμε άμεσα τη δόση, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία, δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας

Μήνυμα σε δραματικούς τόνους


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Θέλουμε άμεσα τη δόση, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία, δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στέλνοντας μήνυμα σε δραματικούς τόνους.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές πως αν κοιτάξουν σήμερα τον διεθνή Τύπο, θα δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει ακόμη 90 δισ. ευρώ από τα 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων. Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μας φτάσουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε.
Ακόμη, είπε ότι τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης, ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Χωρίς την επιμήκυνση φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.
Λίγη ώρα πριν είχε εμφανιστεί νέα εμπλοκή στις συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα για τα εργασιακά. Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, υπήρξε ένταση,  υψώθηκαν οι τόνοι, και ο κ. Τόμσεν βγήκε δύο φορές από την αίθουσα για να μιλήσει στο κινητό του.

Τελικώς, γύρω στη 1 η συζήτηση διακόπηκε για να συνομιλήσει ο κ. Τόμσεν με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση θα συνεχιστεί στις 3.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

''Να τελειώνουμε αλλά όχι πρόχειρα''

''Η εκκρεμότητα των συζητήσεων με την τρόικα πρέπει να κλείσει γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα'', υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο συνέδριο Greece Investment Forum: Moving Forward της International Herald Tribune που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ, στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ


Read more...

Σάλος στο Διαδίκτυο Κατάλογος με καταθέσεις πολιτικών

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια λίστα με ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που φέρονται  να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Στην αμφιλεγόμενη αυτή λίστα φιγουράρουν πολλοί υπουργοί και δεκάδες βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και αρχηγοί κομμάτων.

Πάντα με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης λίστας οι πολιτικοί που εμφανίζονται σε αυτήν – αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα – φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα που κυμαίνονται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες έως άνω του εκατομμυρίου ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η λίστα αυτή φέρεται να έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αν και – όπως προκύπτει μετά από έρευνα του protothema.gr – ο άγνωστος συντάκτης της έχει συλλέξει και παρουσιάζει το σύνολο των καταθέσεων των πολιτικών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, καταθέσεις πάντως που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες τους.

Ο Πρωθυπουργός έφερε πίσω στην Ελλάδα τα χρήματά του εν μέσω κρίσης
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας, το πρωθυπουργικό γραφείο ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφερε πίσω στην χώρα μας και δη εν μέσω κρίσης, τα χρήματα που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική λίστα

Read more...

Θα επηρεάσουν εκατομμύρια ασφαλισμένους Νέες περικοπές 950 εκατ. ευρώ στην Υγεία

Λίστα-σοκ με περικοπές φωτιά για εκατομμύρια ασφαλισμένους παρουσίασε την Δευτέρα στην Τρόικα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. 

Έπειτα από τρεις ώρες πιέσεων, το υπουργείο συνομολόγησε να προχωρήσει σε νέες μεγάλες περικοπές και εξοικονομήσεις.

Το πακέτο, όπως το περιέγραψε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνει: 

-      Διπλασιάζεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων όλων των ταμείων από 15% σε 30% σε όσους επιλέγουν για τη νοσηλεία τους τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

-     «Ψαλίδι» 200 εκατ. στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ, βάσει νέου κανονισμού παροχών

-       Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί και νέα λίστα φαρμάκων που συνταγογραφούνται με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ 

-       Συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία με στόχο να εξασφαλιστούν 150 εκατ. ευρώ.

Read more...