Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

685 κινητά στο ΥΠΟΙΚ;

Άγνοια δηλώνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν τα υπουργεία και το κόστος που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολιγισμό.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή Α’ Αθηνών της Ν.Δ., Ανδρέα Ψυχάρη, απάντησε ότι το Υπουργείο του δεν διαθέτει στοιχεία για τον συνολικό αριθμό συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα Υπουργεία και σε υπαλλήλους τους, ούτε και για το συνολικό κόστος που επιβαρύνει καθε χρόνο το έξοδο αυτό τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο Υπουργός απαντά μόνο για το δικό του Υπουργείο και αναφέρει ότι έχουν διατεθεί κινητά τηλέφωνα μόνο στην πολιτική ηγεσία και στη συνοδεία του Υπουργού και ότι το ανώτατο μηνιαίο χρηματικό όριο κλήσεων που έχει θεσπιστεί φτάνει τα 65 ευρώ.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο που είχε εκδοθεί επί υπουργίας του Γιάννη Ραγκούση, όλα τα Υπουργεία θα έπρεπε να έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρήσης των κινητών που διαθέτουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2010, κατάλογος που με βάση την απάντηση Μανιτάκη δεν υπεβλήθη ποτέ.
Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του κ.Ψυχάρη μόνο στο Υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου 685 υπάλληλοι με άγνωστο κόστος επιβάρυνσης για τον  κρατικό προϋπολογισμό του 2011.
Με βάση όλα αυτά ο Ανδρέας Ψυχάρης υπέβαλε σήμερα ερωτήσεις σε όλα τα  Υπουργεία για το συνολικό κόστος των κινητών που διαθέτουν και χρησιμοποιούν.
Ο κ. Ψυχάρης, πάντως, υποστηρίζει ότι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έχουν παραχωρηθεί 685 κινητά τηλέφωνα.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια: