Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πέντε συλλήψεις από την επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό των Ρομά στο Ζεφύρι

Μετά τη δολοφονία στα δικαστήρια



Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ζεφύρι
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ζεφύρι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ζεφύρι και ειδικότερα στην περιοχή του καταυλισμού των Ρομά.

Η αστυνομία αρνείται ότι υπάρχει σύνδεση της επιχείρησης στο Ζεφύρι με τη δολοφονία κατηγορουμένου τη Δευτέρα στην Ευελπίδων από Ρομά και επικαλείται προγραμματισμένη κινητοποίηση για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών.

«Δεν είναι επιτρεπτό και δεν θα αφήσουμε εστίες ανομίας στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Ζεφύρι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 400 αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής, τα ΕΚΑΜ, την Άμεση Δράση, τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, τέσσερα σκυλιά και ελικόπτερο.

Έως το μεσημέρι είχαν γίνει 150 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 37χρονη γυναίκα έβγαλε όπλο μέσα στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της Ευελπίδων και σκότωσε έναν 33χρονο άνδρα και τραυμάτισε έναν άλλο. Τα θύματα κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιου της γυναίκας πέρυσι στο Ζεφύρι.

Η βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά, που διέμεναν στην ίδια γειτονιά στο Ζεφύρι, είχε ξεκινήσει παλαιότερα, όταν ο νεκρός σήμερα γιος της 37χρονης είχε πυροβολήσει τον γιο του 33χρονου, τραυματίζοντάς τον, ενώ «έπαιζαν» με όπλα.

Τα όπλα ήχησαν ξανά στο Ζεφύρι πριν από έναν χρόνο, όταν -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ο 33χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο της 37χρονης.

Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: