Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Barroso:Έτσι θα''ρίξουμε''τη φτώχεια

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, υπερασπίστηκε το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αναπτυξιακή βοήθεια, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα διαδραματίσει "έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο" στο μέλλον.
"Αν θέλουμε να περιορίσουμε τη φτώχεια, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διατροφική ασφάλεια και να φροντίσουμε όλοι να επωφεληθούν από μια αξιοπρεπή κοινωνική προστασία, τότε χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη. Και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στο σημείο αυτό", είπε ο  Barroso, μιλώντας σε Αφρικανούς ηγέτες που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανάπτυξης, στις Βρυξέλλες.
"Πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα με τον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι για αυτόν και μαζί με αυτόν. Το να εργαστούμε για τον ιδιωτικό τομέα σημαίνει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξή του. Το να εργαστούμε μαζί του, σημαίνει να αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας που θα επιτρέψουν να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έχοντας πάντα στο νου μας ότι ο τελικός στόχος είναι ο περιορισμός της φτώχειας", εξήγησε.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι ‘’προσπαθούμε όντως να ξεπεράσουμε τη διάκριση που υπήρχε στο παρελθόν μεταξύ 'δημόσιας' και 'ιδιωτικής' βοήθειας, καθώς αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την εμπειρία μας με πρακτικό και έξυπνο τρόπο’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: