Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τη Δευτέρα η κατ' αντιπαράσταση εξέταση Διώτη – Μπίκα...





crimenet.gr 
Τη Δευτέρα θα γίνει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Ιωάννη Διώτη και Κωνσταντίνου Μπίκα, μετά τα όσα έχουν καταθέσει τις τελευταίες ημέρες.
Μετά τα ... email του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν αλλάξει τα δεδομένα, τουλάχιστον χρονολογικά, ενώ ενεπλάκη και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος καταθέτει και σήμερα, ενώ χθες είπε πως δεν είχε ενημερώσει τον Γ. Παπανδρέου, σήμερα αρχίζει να θυμάται ότι μπορεί να τον είχε ενημερώσει, όχι σχετικά με το περιεχόμενο της λίστα, δηλαδή πρόσωπα και ποσά, αλλά για το πως θα γίνει η αξιοποίησή της.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Μπίκας στην Επιτροπή, θυμάται ότι στα τέλη Ιανουαρίου του 2011 είχε έρθει σε επαφή με τον Γάλλο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών για τη λίστα Λαγκάρντ και αυτός του είπε χαρακτηριστικά «ασ' το, θα ασχοληθούν οι δύο κυβερνήσεις μας».


Read more...

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου...




Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Μαρτίου, καθώς περνάμε στην θερινή ώρα.

Έτσι στις...
3.00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και θα δείξει 4.00 π.μ.

Η θερινή ώρα διαρκεί ως την τελευταία Κυριακή του μήνα Οκτωβρίου..


Read more...

Μπίκας: Ενημέρωσα την ΕΥΠ για τη λίστα Λαγκάρντ...




www.crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, με τη σημαντική αποκάλυψη ότι φεύγοντας από την Υπηρεσία, άφησε στον διάδοχό του έναν κατάλογο με...
τα θέματα που χειρίστηκε, ανάμεσα στα οποία ήταν και η λίστα Λαγκάρντ.



Ο κ. Μπίκας, που θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατ' αντιπαράσταση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο αποκαλυπτικός, αλλά ταυτόχρονα και πιο αινιγματικός, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Εκεί που ήταν όμως βέβαιος, και απάντησε χωρίς καμία υπεκφυγή, είναι ότι φεύγοντας από την ΕΥΠ, άφησε στον διάδοχό του μια άλλη λίστα, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα που είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στην κορυφή βρισκόταν η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Μπίκας είχε καταθέσει ότι δεν είχε χειριστεί ο ίδιος της υπόθεση, καθώς οι Γάλλοι του είχαν πει ότι οι κυβερνήσεις θα φροντίσουν για τη διερεύνησή της.

Στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών, ο Κ. Μπίκας φάνηκε να μη γνωρίζει το περιεχόμενό της λίστας, αλλά όπως είπε, αγωνιζόταν για την αξιοποίησή της για το καλό της πατρίδας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το θέμα είχε θέσει σε σύσκεψη που έγινε τέλη καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου του 2011 στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η σύσκεψη αφορούσε τη φοροδιαφυγή και τους καταθέτες στην Ελβετία.

Εκεί, ο ίδιος ο Μπίκας έθεσε το θέμα της λίστας και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να απάντησε «να δούμε αν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε». Ίσως επειδή είχε υπόψη του την εισήγηση Διώτη, ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής.

Είπε ακόμη ότι το θέμα το έφερε και σε μη επίσημες συναντήσεις με τον Σαχινίδη και τον Στουρνάρα, ακόμη και με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη...

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται οι οικονομικοί εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης να ασκήσουν διώξεις για τη λίστα σε μη πολιτικά πρόσωπα.

Φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμπεράσματα και θα προσωποποιήσουν τις κατηγορίες.

Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα, στην Προανακριτική Επιτροπή θα υπάρχουν αρκετές κατ΄ αντιπαράσταση εξετάσεις...


Read more...

Στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ Στο 37,5% φέρεται να φθάνει το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου


  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Λευκωσία, Κύπρος
Στο 37,5% θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα αναμένεται η έκδοση από την Κεντρική Τράπεζα διατάγματος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ολοκλήρωσαν την έρευνα οι εισαγγελείς Διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων αναμένονται για τη λίστα Λαγκάρντ


Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (Δ) και Σπύρος Μουζακίτης
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (Δ) και Σπύρος Μουζακίτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά το πέρας της έρευνας που διενήργησαν.

Η έρευνα των δύο εισαγγελέων, που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο, ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η άσκηση ποινικών διώξεων.

Ήδη βάσει των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα.

Ο κ. Καπελέρης στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε στους εισαγγελείς τόνιζε πως δεν παρέλαβε ποτέ από τον τότε υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου ολόκληρο το ψηφιακό υλικό παρά μόνο μία λίστα με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες με εντολή να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.

Ο κ. Διώτης όταν εκλήθη ως ύποπτος από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποστήριξε ότι αντέγραψε ολόκληρο το αρχείο στις 8 Ιουλίου του 2011 και ότι διέγραψε το δεύτερο στικάκι.

Ως ύποπτοι κλήθηκαν και κατέθεσαν επίσης και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι τρεις είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις τους στην ελβετική τράπεζα HSBC ήταν νόμιμες, φορολογημένες και δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κινητοποιήσεων συνέχεια Συγκέντρωση φοιτητών κατά του σχεδίου «Αθηνά» στο Κέντρο


Από προηγούμενο συλλαλητήριο φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας
Από προηγούμενο συλλαλητήριο φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια φοιτητές που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά».

Λόγω της μεταφοράς του χώρου της εκδήλωσης από το Σύνταγμα στα Προπύλαια δεν έκλεισε τελικά, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, o σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποιες εξηγήσεις δίνουν ορισμένοι Εκατομμύρια στην «καυτή λίστα» με διαγραφές δανείων στην Κύπρο


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Λευκωσία, Κύπρος
Το ποσό με τις διαγραφές από τις κυπριακές τράπεζες χρεών σε πολιτικά πρόσωπα, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου σε 6,2 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. δολάρια.

Η λεγόμενη «καυτή λίστα», που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από το τηλεοπτικό δελτίο «24H» με αρχικά ονομάτων, είναι ήδη στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, αλλά επί του παρόντος η Νομική Υπηρεσία του κράτους δεν θα προβεί σε άλλη ενέργεια.

Εάν και η δεύτερη λίστα με τα ονόματα όσων απέσυραν χρήματα από τις τράπεζες και τα έστειλαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα εμπίπτει στους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής, θα μεταβιβαστεί αμέσως μόλις ληφθεί, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η υπόθεση δεν αφορούσε δάνειο, «αλλά πλαστογραφία σε τραπεζικό του λογαριασμό για την οποία το άτομο που ήταν υπεύθυνο καταδικάστηκε από το δικαστήριο και η τράπεζα αναγνώρισε μέρος της ευθύνης για χρεώσεις».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών διέψευσε τις πληροφορίες για διαγραφή δανείου και υποστήριξε ότι «σε αντίθεση η τράπεζα είχε δεσμεύσει το συγκεκριμένο ποσό σε άλλο προσωπικό του λογαριασμό με αποτέλεσμα να απωλέσει δικές του προσωπικές καταθέσεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης αναφέρει ότι καμία διασύνδεση δεν έχει με την συγκεκριμένη εταιρεία , που αναφέρεται στην λίστα.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου χαρακτηρίζει συκοφαντικό τον ισχυρισμό και διευκρινίζει ότι «δεν αφορά χαριστική διαδικασία, αλλά διακανονισμό οφειλών στο πλαίσιο συνήθους πρακτικής».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΔΗΣΥ Τίμης Ευθυμίου αναφέρει ότι «όλες οι υποχρεώσεις του ως μέτοχος σε εταιρεία έχουν ρυθμιστεί με εξόφληση δανείου στο πλαίσιο νόμιμου διακανονισμού όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις καθυστερημένων δανείων εταιρειών».

Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σοφοκλής Χατζηγιάννης υποστηρίζει ότι «το θέμα αφορά εξόφληση χρεών με εξώδικους διακανονισμούς, μετά την αφαίρεση παράνομων τόκων».

Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Γεωργίου αναφέρει ότι πρόκειται για διακανονισμό εξόφλησης χρέους μετά την αφαίρεση παράνομων τόκων.

Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστοφάνης Γεωργίου αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά εταιρεία για την οποία το δικηγορικό του γραφείο ενεργούσε εκ μέρους της. Πρόκειται, προσθέτει, για υπόθεση που κατέληξε και διευθετήθηκε μέσω δικαστηρίου και με την παρέμβαση και αποπληρωμή του χρέους από τους εγγυητές του δανείου χωρίς την όποια ανάμιξη του.

Για την διαγραφή δανείου ξενοδοχειακής εταιρείας, που συνδέεται με το ΑΚΕΛ και την ΠΕΟ, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωση της ΠΕΟ αναφέρει ότι «το ποσό αφορά υπόλοιπο το οποίο τριπλασιάστηκε με ανατοκισμούς και η τράπεζα αφού μελέτησε τα δεδομένα αποφάσισε να το θεωρήσει μη εισπράξιμο».

Ο ΔΗΣΥ σε ανακοίνωση επαναβεβαιώνει τη θέση του για την ανάγκη πλήρους και εις βάθος διερεύνησης όλων των πτυχών της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και προσθέτει ότι «η απαίτηση του λαού για απόδοση ευθυνών θα στηριχθεί ανεξάρτητα ποιον αφορά και ότι κι αν πρεσβεύει».

Η ΕΔΕΚ κάλεσε όσους εμπλέκονται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για πλήρη διερεύνηση.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης σε γραπτή δήλωση του διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη λίστα δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή.

Οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση καταδικάζουν με έντονο τρόπο τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηρίζουν «απόλυτα υποκριτικό εκ μέρους κάποιων να διατυμπανίζουν καθημερινά από τηλεοράσεως ότι πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη τη στιγμή που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Στο μεταξύ λανθασμένη χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει τριμελή ερευνητική επιτροπή, αντί ποινικών ανακριτών, για να διερευνήσει γεγονότα, αποφάσεις και συνθήκες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Ο βουλευτής του κόμματος Αριστος Δαμιανού εκτιμά ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αλλά και πιθανόν να αποδειχτεί αναποτελεσματική.

Αμφιβολίες ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διερεύνηση και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τη σημερινή οικονομική τραγωδία, εκφράζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών , Γιώργος Λιλλήκας.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Λιλλήκας υπογραμμίζει ότι όλοι γνωρίζουν πως Ερευνητικές Επιτροπές αυτού του τύπου, «αποτελούν προπέτασμα καπνού» και καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα για όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας, που βιώνουν σήμερα οι Κύπριοι πολίτες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΥΔΑΠ: Αναλυτικά οι μειώσεις σε όλα τα τιμολόγια



Εγκρίθηκε ομόφωνα η μείωση σε όλα τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ από το Δ.Σ. της εταιρίας. Αναμένεται η σχετική ΚΥΑ. Δείτε τις μειώσεις για όλες τις κατηγορίες, αλλά και αυτές στα νησιά των Κυκλάδων

Τις μειώσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ ενέκρινε ομόφωνα το διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Θα ακολουθήσει εισήγηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, η οποία αφού γίνει αποδεκτή, θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΥΔΑΠ, με τις μειώσεις ανακουφίζονται τα βαρύτατα πληττόμενα νοικοκυριά και κυρίως εκείνοι που ζουν σε μικρά ή πολύ μικρά διαμερίσματα (νέα ζευγάρια, μικρές οικογένειες, κλπ.) και εντάσσονται στα τιμολόγια της 1ης και 2ης κλίμακας.
Ο μέσος καταναλωτής νερού (10 m3 τον μήνα ή 30 m3 το τρίμηνο), θα δει μείωση της τάξης του 1,6 %. Ο έχων πάρα πολύ μικρή κατανάλωση ( 5m3 το μήνα ή 15 m3 το τρίμηνο) θα δει μείωση της τάξης του 2,4%.
Σε ό, τι αφορά τις επιχειρήσεις μειώνει το επαγγελματικό τιμολόγιό της έως και 1,0%.
Επίσης μειώνει κατά 20% και επεκτείνει το φιλανθρωπικό της τιμολόγιο σε ιδρύματα, όπως άσυλα, γηροκομεία, αλλά και φιλανθρωπικά ιδρύματα που φιλοξενούν σε μόνιμη βάση παιδιά.
Για τα νησιά η μείωση είναι της τάξης του 21%, ενώ μειώνονται και οι χρεώσεις στους Δήμους και το Δημόσιο.
Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σημειώνει πως έχει πρόθεση 'μόλις ολοκληρωθεί αφενός η παραλαβή των δικτύων των Δήμων (ώστε να σταματήσει η τεράστια αυτή "αιμορραγία") και αφετέρου η είσπραξη του υπέρογκου χρέους των Δήμων, να προχωρήσει σε περαιτέρω εξορθολογισμό του τιμολογίου, ώστε να ανακουφίσει τους καταναλωτές (με περαιτέρω μειώσεις τιμών και ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση) αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρείας, που η γραφειοκρατία καταδυναστεύει".
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι προτεινόμενες μειώσεις, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ:
ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
α) Στην 1η κλίμακα (2 - 5 m3 κατανάλωση τον μήνα) η τιμή διαμορφώνεται από 0,4138 € σε 0,35 €, δηλαδή μείωση κατά 15,4%.
β) Στη 2η κλίμακα (5 - 20 m3) η τιμή από 0,6471 € γίνεται 0,64 €. Η έκπτωση στην κλίμακα είναι 1,1%, αλλά υπάρχει και η ενσωματωμένη ωφέλεια - του 15,4% - της 1ης κλίμακας.
γ) Στην 3η κλίμακα (20 - 27 m3) η τιμή μειώνεται από 1,8566 € σε 1,83 €, δηλαδή μειώνεται κατά 1,4%.
δ) Στην 4η κλίμακα η τιμή μειώνεται από 2,5992 € σε 2,56 €, δηλαδή μειώνεται κατά 1,5%.
ε) Στην 5η κλίμακα η τιμή μειώνεται από 3,2357 € σε 3,20 €, δηλαδή μειώνεται κατά 1,1%.
Το πάγιο της ΕΥΔΑΠ καθορίζεται σε 1,00 €/μήνα, ήτοι 3,00 €/τρίμηνο (συν Φ.Π.Α 23%), το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του σταθερού κόστους της, που σημειωτέον είναι ανεξάρτητο από την κατανάλωση. Το κόστος αυτό σχετίζεται με την υποδομή και ετοιμότητα της εταιρείας να παρέχει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της στους καταναλωτές (μέτρηση, τιμολόγηση, είσπραξη, συντήρηση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), ασχέτως εάν τις χρησιμοποιούν ή όχι.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Οι δύο κλίμακες του βιομηχανικού και επαγγελματικού τιμολογίου διαμορφώνονται από 0,8381€ και 0,9866 €, σε 0,83 € και 0,98 € αντίστοιχα, μειώνονται δηλαδή 1% και 0,7%.
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΔΗΜΩΝ
Μειώνεται από 0,9972 € σε 0,98 €, δηλαδή κατά 1,72%.
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Γίνεται έκπτωση 20% στο φιλανθρωπικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο διαμορφώνεται από 0,286 €/m3 σε 0,23 €/m3. Επιπροσθέτως, προτείνεται η επέκταση του φιλανθρωπικού τιμολογίου και σε ιδρύματα που φιλοξενούν σε μόνιμη βάση παιδιά, αναξιοπαθούντες και ηλικιωμένους.
Τα ιδρύματα στα οποία θα χορηγείται το φιλανθρωπικό τιμολόγιο, θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ
Το τιμολόγιο εφοδιασμού πλοίων (επαγγελματικό) από 2,4401 €/m3 γίνεται 2,40 €, δηλαδή μειώνεται κατά 1,64%.
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Η τιμή νερού για τις Κυκλάδες μειώνεται από 0,6180 € σε 0,4880 € (όσο και για τους Δήμους της Αττικής), δηλαδή μειώνεται κατά 21%.
ΧΡΕΩΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ
Καταργείται η χρέωση τέλους αποχέτευσης.
Με τον νέο τρόπο χρέωσης, στις περιπτώσεις διαρροών, ο καταναλωτής επωφελείται επί πλέον μείωσης κατά 37%, αφού η μέση έκπτωση (σε περίπτωση διαρροής) από την ΕΥΔΑΠ αυξάνεται από το 51% που είναι σήμερα στο 69,5%.
http://news247.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Πρωθυπουργός. Στόχος η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης της τρόικας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να διαπιστώσει από κοντά την πορεία των εσόδων αλλά και τα αποτελέσματα της φοροδιαφυγής τα οποία δεν είναι ενθαρρυντικά κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα το Οικονομικό επιτελείο καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται διαρκώς.
Ο Πρωθυπουργός μετά και τις εξελίξεις στην Κύπρο δεν επιθυμεί να υπάρξει καμία εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και γι αυτό τον λόγο θέλει ουσιαστικά να κλείσει όλα τα μέτωπα πριν έρθει η τρόικα στην χώρα μας.  
Άλλωστε όλο το τελευταίο διάστημα οι υπουργοί που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις είναι σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα.
Στην σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού μετέχουν οι Γ. Στουρνάρας, Χρ Σταικούρας, Γ. Μαυραγάνης, Γ. Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης.
ΠΗΓΗ:real.gr
.enikos.gr

Read more...