Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

"Οδηγούμαστε στη γενικευμένη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων"...


Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης για τις ομαδικές απολύσεις...

«Η απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας που ανοίγει το δρόμο για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, οδηγεί αντικειμενικά στη γενικευμένη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η οποία ήταν και παραμένει...
βασική απαίτηση των μονοπωλίων. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποδεικνύει το πραγματικό περιεχόμενο της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σ’ αυτό το έδαφος της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων θα πατήσουν οι επενδύσεις και η λεγόμενη “υγιής επιχειρηματικότητα”», τονίζει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι των σωματείων μετάλλου διαμαρτυρόμενοι για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ).

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων και εκπρόσωποι των σωματείων που συνοδεύονται από τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Καρσιώτη, συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου διεξάγεται κανονικά...
newsbeast.gr


Read more...

Νέο βίντεο από τις τραυματισμένες καθαρίστριες...


Με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο οι καθαρίστριες και η φωτογράφος που τραυματίστηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με...
αυτόπτες μάρτυρες οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν από τα γκλόπ και τις ασπίδες των ανδρών των ΥΜΕΤ.Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Read more...

Προκλητική...


 


Γιατί το Δημόσιο να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά, για τις καθαρίστριες...
 Που να καταλάβει από την Ηρώδου Αττικού που μένει η πλούσια κυρία του ΣΚΑΙ (γνωστή κι από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ως κυρία "Φως, Νερό, Τηλέφωνο") τον πόνο μιας εργαζόμενης και μάλιστα καθαρίστριας, των 420 ευρώ!
Είπε, το...
απόγευμα στο δελτίο του ΣΚΑΙ:  Γιατι το Δημοσιο να πληρώνει ενα σκασμό λεφτά ωστε να εχει μόνιμο υπάλληλο , την καθαρίστρια!  

Λίγο νωρίτερα, είχε πει το εξης  καταπληκτικό (απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Φ. Μιχόπουλου, "γιατί ο Άρειος Πάγος εβγαλε διαφορετική απόφαση από το Πρωτοδικείο"): Γι' αυτό υπαρχει ο Αρειος Πάγος, διαφορετικά θα  είχαμε μόνο τα Πρωτοδικεία!
Προκλητική...

Read more...

Ελεύθερος, με 30 χιλιαρικάκια...




Και μια φορά το μήνα, αν δεν το ξεχνάει, να δίνει παρών στην αστυνομία...
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την σημερινή απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την...
υπόθεση της λίστας Λαγκρντ.

Ομόφωνα στον πρώην υπουργό Οικονομικών επιβλήθηκαν οι  περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρέμεινε στο γραφείο του κ. Τσαλαγανίδη δύο ώρες και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή.

Παράλληλα κατά την απολογία του ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ κατέθεσε υπόμνημα 60 σελίδων.

Πάντως, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν επιλέξει τον δρόμο της απόλυτης σιωπής. Έτσι, ο κύριος Παπακωνσταντίνου προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου με άκρα μυστικότητα και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε μετά την απολογία του.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα προσέλθουν στο ανακριτικό γραφείο να απολογηθούν ως συμμέτοχοι τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Δηλαδή, τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, καθώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της ξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).

protothema.gr

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται μάχη με τα κατεστημένα...




Διαρκή παρουσία και συμμετοχή κάθε Ευρωπαίου δημοκράτη πολίτη στα τεκταινόμενα ζητά από την Ρώμη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Προτείνει ακόμη την μετεξέλιξη των σημερινών πολιτικών ομάδων στην ...
ΕΕ σε «πανευρωπαϊκά κόμματα» και πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν την αρχιτεκτονική των διεθνών οργανισμών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, συμμετέχει σε διημερίδα πολιτικής εμβάθυνσης και ανάλυσης που οργανώνει σήμερα και αύριο στη Ρώμη το ευρωπαϊκό think tank ECFR (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων).

Τα κύρια θέματα της διημερίδας αφορούν στο νέο πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τις πρόσφατες εκλογές στη Συρία και το αν ο πρόεδρός της, Μπασάρ αλ Άσαντ, πρέπει να θεωρεί ότι κατάφερε να ενισχυθεί.

Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «για να γίνει πιο δημοκρατική η Ευρώπη και να εμπλακούν οι πολίτες στη διαμόρφωση θέσεων με σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο, είναι απαραίτητο οι σημερινές πολιτικές ομάδες να μετεξελιχθούν σε πανευρωπαϊκά κόμματα». Όσον αφορά δε, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η πολιτική όσο και οι κοινωνίες, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Πρόκειται για προκλήσεις υπερεθνικές, οι οποίες, για να αντιμετωπισθούν χρειάζονται πρωτοβουλίες που να αλλάξουν την παγκόσμια αρχιτεκτονική των διεθνών οργανισμών, ώστε να μπορέσουμε να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση».

Υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται διαρκής παρουσία και συμμετοχή κάθε Ευρωπαίου δημοκράτη πολίτη στα τεκταινόμενα», ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ως παράδειγμα την μάχη με τη συντήρηση και τα κατεστημένα, την οποία και χαρακτήρισε «διαρκή».

Στους ομιλητές της διήμερης συνάντησης του ECFR στην Αιώνια Πόλη συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια, η Ιταλίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και η Ισπανίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών, Άννα Παλάθιο.

Read more...

Συνάντηση, κάτω από άκρα μυστικότητα, σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι...


Tι συζήτησαν οι Μωραϊτης, Σαχινίδης, Τριαντάφυλλος, Πανούσης και Ψύρρας...
Μωραϊτης, Σαχινίδης, Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ και Πανούσης, Ψύρρας από τη ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκαν απόψε κάτω από άκρα μυστικότητα, στην ταβέρνα "1920", στο Χαλάνδρι.
Πάνω στο τραπέζι, εκτός απ' τα φαγητά και το κρασάκι, βρέθηκε το ...
θέμα της  κεντροαριστεράς.
Οι πέντε βουλευτές ετοιμάζουν κοινό κείμενο, στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα προστεθούν και άλλες υπογραφές βουλευτών των δυο κομμάτων. Στο κείμενο αυτό θα περιγράφουν τον οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Μάλιστα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  αναμένεται να πυκνώσουν τις παρεμβάσεις τους με θέμα την ηγεσία του κόμματος, ενω θα ζητήσουν να συνεδριάσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή και να ορίσει το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου...

Read more...

Οι αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Οι αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
Στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου «πέφτει» η τελική απόφαση όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ-ΤΕΙ , η οποία  θα πρέπει να έχει ληφθεί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Πριν λίγο έφυγε από το Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς ωστόσο να κάνει δηλώσεις για το θέμα.
Να σημειωθεί πως ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν 800 συνολικά διοικητικών υπάλληλοι. Από την άλλη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρέπει να τηρηθεί η μνημονιακή υποχρέωση η οποία προβλέπει ότι πρέπει να επαναπροκηρυχθούν 500 θέσεις διοικητικών από τους 1.136 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Βενιζέλος, που παρέμεινε επί μισή ώρα μετά την αποχώρηση των Λοβέρδου-Μητσοτάκη, συνομιλώντας με τον Πρωθυπουργό, εμφανίστηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους καθησυχαστικός. «Θα τα βρούμε στο θέμα των απολύσεων στην Παιδεία» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τέλος να τονιστεί ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα , καθώς αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για του υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
egiakoumis.gr

Read more...

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε απελευθέρωση απολύσεων»...


«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε απελευθέρωση απολύσεων»
Την απελευθέρωση των απολύσεων αποφάσισε χθες το βράδυ το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Την αποκάλυψη έκανε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με...
τον κ. Μητρόπουλο, «εκτός από την Χαλυβουργία αρκετές άλλες επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτημα ή προτίθενται να κάνουν αίτημα για να μπορούν να απολύουν ελεύθερα».

«Φαντάζεστε τι σημαίνει οι επιχειρήσεις να μπορούν να απολύουν υπό την προστασία του νόμου» είπε προσθέτοντας ότι η Κουμουνδούρου καταγγέλλει την απελευθέρωση των απολύσεων.

Read more...

Η Βούλτεψη πήρε θέση...




Οι ομαδικές απολύσεις, τρόπος για να μην κλείνουν επιχειρήσεις...
Ενδεικτική των θέσεων της κυβέρνησης η αποστροφή της κυβερνητικής εκπροσώπου μετά την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου - Οι ομαδικές απολύσεις που βρίσκονται σε ...
δοκιμαστική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο 2014, προκρίνονται ως λύση για να «μην κλείσουν οι επιχειρήσεις».
Οι ομαδικές απολύσεις, σχετίζονται με την ικανότητα μιας επιχείρησης «να υπάρχει ή να μην υπάρχει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, να εγκρίνει για πρώτη φορά ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου.

Αν χρεοκοπήσει η επιχείρηση θα φύγουν όλοι και κανείς δε θα ρωτηθεί, πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Πρόσθεσε επίσης, πως το Συμβούλιο Εργασίας, έχει αυστηρά κριτήρια με τα οποία εξετάζει τα αιτήματα των επιχειρήσεων. Όπως είπε οι εταιρίες θα πρέπει να πείθουν ότι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. «Πρέπει να είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και πάρα πολύ πειστικά», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Read more...

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΣ... ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!
Δεν τον ξέρουμε, αλλά μάλλον πρέπει να τον γνωρίσουμε μετά την χθεσινή εξαιρετική συμπεριφορά του. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών ΕπιχειρήσεωνΑνδρέας Ανδρεάδης εμφανώς...
ενοχλημένος από τις διαρροές του Μαξίμου ότι δήθεν υπάκουσε στην... εντολή του πρωθυπουργού εμφανίζοντάς τον ως ανδρείκελο της κυβέρνησης, άδειασε τις απαξιωτικές γι αυτόν διαρροές και εξήγησε ότι : «οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ,  ούτε κανενός, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Δεν σχολιάζω αν έγινε τηλέφωνο, προφανώς υπάρχουν επικοινωνίες με την κυβέρνηση» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρεάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι,  παραδέχθηκε  ότι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές... Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν πρέπει αυτές που πρέπει να είναι. Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής» σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι ο τουρισμός πάει εξαιρετικά με στοιχεία που δείχνουν αύξηση ρεκόρ 20% στο πεντάμηνο για τις αφίξεις.

«Ας μη γκρινιάζουμε για τη θεαματική επιτυχία της χώρας που δημιουργεί 5.000 νέες θέσεις εργασίας... Είχαμε αφίξεις 20 εκατ. τουριστών το 2013, θα έχουμε 24 εκατ. τουρίστες το 2017 έναντι του αρχικού στόχου για το 2021, και 19 δισεκ. ευρώ άμεσα έσοδα» σημείωσε.

Ο Α. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο Σύνδεσμος συστήνει στα μέλη του αύξηση που δεν θα υπερβαίνει το 3 με 4% το 2015, αλλά και να προσεχθεί η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής. «Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ελλήνων – ξένων τουριστών γιατί το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις» επανέλαβε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση 10% στον εσωτερικό τουρισμό.

Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς που δεν δέχτηκε να εξεφτελιστεί από τις γελοίες διαρροές του Μαξίμου. Φαίνεται άλλωστε ότι ο άνθρωπος είναι αξιοπρεπής από την φυσιογνωμία του. Μπράβο του...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3117.html

Read more...

Η γιορτή αρχίζει...


Η γιορτή αρχίζει!
Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Σήμερα το απόγευμα αρχίζει η μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την Τελετή Έναρξης και στη συνέχεια το...
πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης αυτό ανάμεσα στην εθνική ομάδα της διοργανώτριας και την Κροατία.

Η Τελετή… 
Η Τελετή Έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 21:00 στο Σάο Πάολο στο γήπεδο της Κορίνθιανς. Σε αυτή –τελικά- αναμένεται να δώσει το «παρών» η Τζένιφερ Λόπες η οποία θα τραγουδήσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, αλλάζοντας την αρχική της απόφαση να μην παρευρεθεί.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν το τελετουργικό θα είναι διαφοροποιημένο από αυτά των προηγούμενων διοργανώσεων. Δεν αναμένεται να υπάρξουν ομιλίες από τον επικεφαλής της διοργανώτριας χώρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά και τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ φοβούμενοι το γιουχάισμα που μπορεί να υπάρξει.

Οι αντιδράσεις
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει στιγματιστεί -πριν καν αρχίσει- από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της χώρας. Διαμαρτύρονται για τα μεγάλα ποσά τα οποία θα δαπανήσει για τη διοργάνωση, την στιγμή που θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να επενδυθούν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της χώρας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών έχουν προγραμματισθεί απεργίες στα αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και οι οδηγοί στα λεωφορεία περιφερειακών πόλεων της χώρας.

Πάντως σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν θα συνεχιστεί η απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο.

Τα έργα…
Υπάρχουν έντονοι φόβοι πως λόγω των αντιδράσεων αυτών και των κινητοποιήσεων κάποια έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει τακτοποιηθεί.
 

πηγη sport-fm.gr

Read more...

Κλείνει επ' αόριστον το Πολυτεχνείο...



 

...μετά την αθέτηση της συμφωνίας από Μητσοτάκη ...

Το Πολυτεχνείο κλείνει επ' αόριστον από σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων του. Προκύπτει έτσι άμεσος κίνδυνος απώλειας του...
ακαδημαϊκού έτους λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει από Δευτέρα στην απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων, παρά την πλήρη τήρηση εκ μέρους του ΕΜΠ των χρονοδιαγραμμάτων και των όρων που είχαν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του, αθέτησε τη συμφωνία για την κινητικότητα και ζητεί ουσιαστικά να μην συμπεριληφθούν στην κινητικότητα τουλάχιστον 500 υπαλλήλων. Διαβάστε σχετικά με τις επιστολές Μητσοτάκη σε υπουργεία για διαθεσιμότητα-αξιολόγηση.
 left.gr

Read more...

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Αδωνις...


Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ο Γεωργιάδης
Μετά τη διάλυση της Υγείας...
Εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, δίχως να 'χει γίνει η παραμικρή διαρροή.
 Το ραντεβού του Αδωνη Γεωργιάδη με τον Αντώνη Σαμαρά κράτησε μόνο λίγη ώρα και...
σύμφωνα με τον ΑΝΤ-1, ο Γεωργιάδης ορίστηκε νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας...

Read more...

Ο Γ. Χατζάκης αναπληρωτής γ.γ. Δημοσίων Εσόδων...



Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Γεώργιος Χατζάκης ορίσθηκε ως αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του ...
υπουργείου Οικονομικών.

Read more...

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...


Σκέψεις για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια μεταβολή...
στις προθεσμίες πληρωμής των φόρων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αφενός η απομάκρυνση του ΓΓ Εσόδων, αφετέρου οι καθημερινές δυσλειτουργίες του Taxisnet, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά και η μικρή ανταπόκριση των φορολογουμένων (μόλις το 35% έχει υποβάλει δήλωση), εντείνουν την ανησυχία του στελεχών του ΚΕΠΥΟ για υπερφόρτωση του συστήματος όσο πλησιάζει η 30η Ιουνίου, καθιστώντας σχεδόν μονόδρομο την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας κατά έναν μήνα.

Η καθυστέρηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας (πχ για τη φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών) δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαΐου. Πλέον οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα κι αν αποφασιστεί η παράταση, η προθεσμία καταβολής του φόρου θα παραμείνει η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος υποβάλει τη δήλωση του στις 31 Ιουλίου, θα πρέπει να καταβάλει την ίδια ημέρα και τον αναλογούντα φόρο.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της ΓΓΔΕ μέχρι σήμερα, δηλαδή 18 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μόλις το 35% των φυσικών προσώπων έχει υποβάλει τη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.974.327 δηλώσεις σε σύνολο 5.550.000 δηλώσεων που υπολογίζεται να υποβληθούν φέτος. Από τους 1.974.327 φορολογουμένους που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις προκύπτει ότι 748.884 καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013, ενώ 6 στους 10 είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/31.html

Read more...

Σε άλλη χώρα, θα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ...


 
Πρωτοφανής έκκληση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στην κυβέρνηση για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις ...
Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι δυστυχώς πραγματικά και φυσικά ελληνικό! Με ανακοίνωση τους, οι διοικητικοί δικαστές της χώρας καλούν την κυβέρνηση να...
πράξει το αυτονόητο και να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί τους.

Πρόκειται για... μια ανακοίνωση που αναδεικνύει την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης Σαμαρά προς του δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, μια ανακοίνωση που σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικόεκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.

parapolitikι.com

Read more...

Εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 Επενδύσεις 22 δισ. ευρώ απαιτούνται για τους υδρογονάνθρακες της Δ.Ελλάδας


Επενδύσεις 22 δισ. ευρώ απαιτούνται για τους υδρογονάνθρακες της Δ.Ελλάδας
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Θεσσαλονίκη
Την εκτίμηση ότι οι θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα «κρύβουν» εμπορικά αξιοποιήσιμα αποθέματα της τάξης των 4 δισ. βαρελιών πετρελαίου, τα οποία θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ, διατύπωσε ο γεωλόγος πετρελαίων Ντίνος Νικολάου, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου και επί 35ετία διευθυντής ερευνών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 8ου Ενεργειακού Διαλόγου, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), ο κ. Νικολάου επισήμανε:

«Στη δυτική Ελλάδα έχουμε 30.000-40.000 χλμ σεισμικών ερευνών, δεκάδες [ερευνητικές] γεωτρήσεις σε θάλασσα (13) και ξηρά (50) αντίστοιχα, γνωρίζουμε την έκταση και τα πάχη των πετρωμάτων και τους δείκτες παραγωγικότητας, υδρογόνου και ωρίμανσης. Στην περιοχή εκτιμάται ότι έχουν "γεννηθεί" 40 δισεκατομμύρια βαρέλια από τα μητρικά πετρώματα, εκ των οποίων το 10% περίπου σε εμπορικά αξιοποιήσιμες συγκεντρώσεις», σημείωσε ο κ. Νικολάου, που παρουσίασε για πρώτη φορά επισήμως τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις.

Βέβαια, όπως επισήμανε, για να φτάσουμε στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, τα προαπαιτούμενα είναι πολλά.

«Πρέπει να έχουμε 15-20 ερευνητικές άδειες και γιγάντιες επενδύσεις υψηλού ρίσκου, γιατί πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολες περιοχές, ως προς τη γεωλογία και το ανάγλυφο. Εκτιμώ ότι για τις έρευνες θα χρειαστούν επενδύσεις της τάξης των 2 δισ. ευρώ και για την εγκατάσταση, την ανάπτυξη και εκμετάλλευση δεκαπλάσιες, δηλαδή συνολικά πάνω από 22 δισ. ευρώ», υποστήριξε ο κ. Νικολάου, ο οποίος δεν διατύπωσε αντίστοιχες εκτιμήσεις για την Κρήτη, καθώς όπως είπε, τα διαθέσιμα στοιχεία για εκεί δεν είναι επαρκή για να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά την απόφαση του ΑΣΕ Ανάκληση απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Ανάκληση απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ανάκληση της «απάνθρωπης και εγκληματικής» απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), που ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες Τετάρτη το αίτημα της οικογένειας Μάνεση για την ομαδική απόλυση 45 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, που προλειαίνει το έδαφος, ώστε να γίνουν αποδεκτές και οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, μιλά και η ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι «η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να είναι λύση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Εργασίας του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η απόφαση είναι «ακραία αντεργατική, απάνθρωπη και πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική», ενώ αποτελεί «κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων στο ΑΣΕ».

Ο Δ.Στρατούλης επισημαίνει: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση αυτής της ακραία αντεργατικής απόφασης. Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα τους, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωνικά κινήματα σε ενεργητική αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών».

Η δήλωσή του αναλυτικά έχει ως εξής:

«Πριν στεγνώσει το μελάνι της έκθεσης του ΔΝΤ, με την οποία προανήγγειλε συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ από κοινού ενέκριναν στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας σαρωτικές ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία.
»Η συναπόφαση αυτή κυβέρνησης και ΣΕΒ είναι ακραία αντεργατική, απάνθρωπη και πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική. Αποτελεί την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων στο ΑΣΕ, για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, η οποία θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της ανεργίας, θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των εργαζομένων, θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα οδηγήσει στην μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα. Εάν «περάσουν» οι ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία, δεν θα μείνει όρθιος κανένας φραγμός στις απολύσεις.
»Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση αυτής της ακραία αντεργατικής απόφασης. Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα τους, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινωνικά κινήματα σε ενεργητική αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των χαλυβουργών για τη δουλειά τους και το ψωμί των παιδιών τους, καθώς και σε ένταση των αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που μαζί με την τρόικα μετατρέπουν τους εργαζομένους της χώρας μας σε ανέργους ή σε σύγχρονους σκλάβους».
ΔΗΜΑΡ: η απορρύθμιση δεν μπορεί να είναι λύση
«Με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων να βρίσκεται προ των πυλών, κυβέρνηση και εργοδοτική πλευρά ενέκριναν με τη διαδικασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μπαράζ απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ.

«Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, που προλειαίνει το έδαφος, ώστε να γίνουν αποδεκτές και οι νέες απαιτήσεις των δανειστών.»

» Η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να είναι λύση σε μια αγορά εργασίας με 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Είναι παραλογισμός» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Αρειος Πάγος δικαιώνει το Δημόσιο Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ


Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Η απόφαση κλείνει το δρόμο επαναπρόσληψης για τις καθαρίστριες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΦΟΒΕΡΟ : ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ!


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ
Από τα απίθανα που διαδραματίστηκαν σήμερα και είναι από τις λίγες φορές που επιβεβαιώθηκε οΣαμαράς για τις επιλογές του στον ανασχηματισμό. Ο Άδωνις λοιπόν αφού υπέγραψε την απόφαση διορισμού του Γιάννη Δαραβίγκα, βγήκε εκ...
των υστέρων με διαρροές για να καρφώσει τηΖέττα Μακρή, ότι τον πρότεινε για τον ΟΚΑΝΑ! Τι μας λέει δηλαδή; Μας λέει ότι δεν ήξερε τι υπέγραφε και ότι η σχετική πρόταση ήρθε από την αρμόδια πρώην υπουργό Ζέτα Μακρή αλλά και τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντόπουλο!
Αντώνη, υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να τον εξαφανίσεις από παντού, πρέπει πάντως να ομολογήσουμε ότι καλύτερη απόφαση στον ανασχηματισμό δεν θα μπορούσες να πάρεις...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7150.html

Read more...

Ρεκόρ συντομότερης θητείας Ο Μάκης Βορίδης «ξήλωσε» τον Γιάννη Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ


Ο Μάκης Βορίδης «ξήλωσε» τον Γιάννη Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ
Ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με τον τέως υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της απόφασης για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, ο Γιάννης Δαραβίγκας απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή αντιπροέδρου, όπου τοποθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή με μία από τις τελευταίες αποφάσεις του τέως υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Με την πρώτη απόφαση που έλαβε ο νέος υπουργός, Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Δαραβίγκας  αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Διακογιάννη, που έχει εξειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ενήμερος για την κίνηση αυτή και έγινε «έξαλλος» όταν διαπίστωσε το σάλο και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε η είδηση. Οι ίδιες πηγές «χρεώνουν» την επιλογή αυτή στον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς ο κ. Δαραβίγκας ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έναν χρόνο μετά Συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή για το λουκέτο στην ΕΡΤ


Συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή για το λουκέτο στην ΕΡΤ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολίτες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, ένα χρόνο μετά την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο γενικός γραμματέας του κομουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Πριν από ένα χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση με τη Ρένα Δούρου. «Μετά από ένα χρόνο γνωρίζουμε ότι φίμωσαν την ΕΡΤ γιατί έτσι το ζήτησαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατί δεν αντέχουν την πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο κος Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ΕΡΤ έγινε σύμβολο αγώνα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Ο αγώνας των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας πρέπει να συναντηθεί με τον αγώνα των ανέργων και όσων πλήττονται από τις πολιτικές που ακολουθούνται.
«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης, πρέπει να βλέπει μπροστά, να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους άνεργους, με όλο το λαό, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ.
Τον κ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την ΕΡΤ συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Σπύρος Χαλβατζής και Ελένη Γερασιμίδου.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, κάλεσε σε μια συμπόρευση, σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, καθώς τώρα όπως είπε, ο αγώνας πρέπει να τους ενώνει όλους.
«Πέρασε ένας χρόνος απ' όταν το καθεστώς έδωσε εντολή να καταλάβουν τη Δημόσια Τηλεόραση για να κάνουν μια ελεύθερη φωνή να σωπάσει. Ένας χρόνος που κρατάνε ακόμα ανοιχτή την δήθεν ΕΡΤ, την ψευτοΕΡΤ που ανοίξανε, φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ» είπε ο Πάνος Καμμένος.
Χαιρετισμό στην συγκέντρωση έκανε και μέλος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι "μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης" όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...