Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση ε.ε και ε.α. στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ στα Χανιά. Πρώτες εντυπώσεις και φωτογραφίες



Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη και απροσδόκητη επιτυχία, στα Χανιά της Κρήτης η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εε και εατελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Αν και ορισμένοι προσπάθησαν για το αντίθετο, περίπου 2,5 χιλιάδες Συνάδελφοι παρευρέθησαν και διαδήλωσαν. Ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή και τον παλμό. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε κοινή ανακοίνωση του Συντονιστικού πιθανότατα την Παρασκευή 19 Απρ 2013.





(www.ert.grΧανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων στη Δημοτική Αγορά. Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς τους, αλλά και για την υπερβολική, όπως τονίζουν, φορολόγησή τους. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων, με κατάληξη το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

(www.neakriti.gr) Μαζική συγκέντρωση των αποστράτων στα Χανιά.Μεγαλειώδη χαρακτήρισε, για τα δεδομένα της περιφέρειας, την συγκέντρωση που πραγματοποίησε  σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στα Χανιά, το προεδρείο των απόστρατων και εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Κρατώντας Ελληνικές σημαίες και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς τους αλλά και για την υπερβολική όπως τονίζουν φορολόγηση τους. "Λείπαμε από τα σπίτια μας για 100άδες ημέρες όταν δουλεύαμε και τώρα δεν έχουμε όχι μόνο να πάρουμε μια σοκολάτα στα εγγόνια μας αλλά έχουμε φθάσει στην επαιτία" υποστηρίζουν κάποιοι εξ αυτών. "Έχουμε δεχτεί περικοπές έως 45-50%, πως θα επιβιώσουμε ," τονίζουν με απογοήτευση και απορία και προσθέτουν "αυτήν την φορά οι ένστολοι έχουν δεχτεί την μεγαλύτερη απαξίωση." Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων, με κατάληξη το κτίριο της αντιπεριφέρειας. Νωρίτερα πάντως  οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα Χανιά  άφησαν ανοιχτό  το ενδεχόμενο δημιουργίας, είτε νέου κόμματος, είτε προσπάθειας αναγέννησης του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ  είπε ότι υπάρχουν πιέσεις από πάρα πολλούς απόστρατους για την δημιουργία κόμματος ή προσχώρησης στον ΣΕΕ. Ο Κ. Ιατρίδης από την πλευρά της Ενώσεως Αποστράτων Αεροπορίας επεσήμανε ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δημιούργησαν την κρίση και δεν μπορούν να είναι αυτά που θα δώσουν λύση.
(www.prismanews.gr) Απόστρατοι και ένστολοι βγήκαν στους δρόμους - Δυναμικό συλλαλητήριο στα Χανιά. Δυναμικό συλλαλητήριο, ενάντια στις δραματικές περικοπές και στα στα μέτρα της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν στη Κρήτη τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας! Το συλλαλητήριο, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Κρήτης, έλαβε χώρα στα Χανιά και συγκεκριμένα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στις 16:00. Η Κρήτη στέλνει το δικό της μήνυμα. Ένα μήνυμα ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και ελπίδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων, το οποίο συστάθηκε προκειμένου να συντονίζει ενέργειες, να οργανώνει δράσεις, να προσδιορίζει τους στόχους και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν, απέναντι στις επιθέσεις και τις αδικίες που υφίστανται τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά κυρίως για να πολεμήσει την απαξίωση και αποδυνάμωση που επιχειρείται στην Εθνική Άμυνα και στην Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας.







Read more...

Ο οίκος Egan Jones υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας

Αιτία είναι τα κρυφά προβλήματα των τραπεζών της χώρας αλλά και η σύνδεσή της με τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται από την ύφεση



O οίκος Egan-Jones Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας σε "Α" από "A+" λόγω των προβλημάτων που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες της χώρας, της αύξησης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και εξαιτίας των συνεπειών που θα υποστεί ή ίδια λόγω της ύφεσης που μαστίζει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης με τις οποίες συναλλάσσεται. Φαίνεται πως οι Γερμανοί πληρώνουν τώρα τις συνέπειες της λιτότητας και της ύφεσης που βιώνει η Ευρωζώνη εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μέρκελ.
Από το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες περι υποβάθμισης της Γερμανίας, όμως το χτύπημα δεν ήρθε από κάποιον από τους 3 ισχυρούς οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody's, Fitch), αλλά από τον μικρό Egan-Jones που όμως θεωρείται από πολλούς ως προπομπός για επικείμενες υποβαθμίσεις.
Η αξιολόγηση έχει αρνητικές προοπτικές, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο οίκος να προχωρήσει και σε περαιτέρω υποβάθμιση.
"Παρόλο που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντιτίθεται στην αμοιβαιοποίηση των χρεών μέσω των ευρωομολόγων, οι άλλες χώρες της ΕΚΤ θα ψηφίσουν υπέρ του μέτρου και άρα θα αυξηθεί η έκθεση της Γερμανίας στα χρέη των μελών της περιφέρειας", αναφέρει ο οίκος.
Παράλληλα, εκτιμά ότι το γερμανικό χρέος θα αυξηθεί στο 100% του ΑΕΠ από 80% που ήταν το 2011.

newmoney.gr

Read more...

Βρέθηκε η 11χρονη στην Κυψέλη

Βρέθηκε η 11χρονη στην Κυψέλη
Πριν από λίγη ώρα βρέθηκε η ανήλικη Άρτεμις Γαβαλάκη, 11 ετών η οποία είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι από την περιοχή της Κυψέλης και είναι καλά στην υγεία της.
Η έγκαιρη κινητοποίηση των φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών για μια ακόμη φορά έπαιξε σημαντικό ρόλο στη άμεση εύρεση του παιδιού.
Το Χαμόγελο Του Παιδιού βρίσκεται κοντά στην Άρτεμη και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής στήριξης.
Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της ανήλικης έπαιξε η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε.
Πηγή: hamogelo.gr
enikos.gr

Read more...

Το τελικό χρονοδιάγραμμα Στις 29 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις 29 Οκτωβρίου πρέπει να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό και στις 22 Μαΐου για το ακίνητο στην Αφάντου της Ρόδου, σύμφωνα με το τελικό χρονοδιάγραμμα της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αποφάσισε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα οκτώ επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού για το ακίνητο του Δημοσίου στο Παλιούρι Χαλκιδικής, και τα οποία είναι τα εξής:

  • Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε
  • LAMDA Έργα Ανάπτυξης Α.Ε.
  • Mind Compass Overseas Ltd
  • ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.- Τεχνικές, Εμπορικές, Βιομηχανικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
  • JSC DonskoyTabac
  • Ελληνοβαλκανική Συμμετοχών Α.Ε.
  • Μεντεκίδης Ιωάννης & Γεώργιος
  • Isaev Igor
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε και τα δύο επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των Χώρων Εμπορικής Υποστήριξης (ΧΕΥ), και τα οποία είναι τα εξής: (1) Κάντζα Ανώνυμη Εταιρεία Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης (2) Ι&Σ Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.

Αντιδράσεις για το Ελληνικό

Την αντίθεσή τους με την «εκποίηση» -όπως τη χαρακτηρίζουν- του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την ανάγκη μετατροπής του σε Μητροπολιτικό πάρκο εξέφρασαν εκ νέου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, το ΕΜΠ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού.

Όλοι υποστήριξαντην πρόταση του εργαστηρίου αστικού περιβάλλοντος του ΕΜΠ, σχετικά με την αξιοποίηση της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει, εκτός των πρασίνων επιφανειών, χρήσεις αναψυχής με καφέ, εστιατόρια, το υδροπάρκο-θεματικό πάρκο στο Ολυμπιακό Slalom, ενυδρείο, κέντρο εμπορικών και επιστημονικών εκθέσεων και συνεδρίων στον πρώην ανατολικό αεροσταθμό, χρήσεις αθλητισμού με γήπεδα, γυμναστήρια και ξενώνες αθλητών, χρήσεις πολιτισμού και έρευνας, μουσεία των αρχαιολογικών συλλογών του Σαρωνικού και της αεροπορίας.

Περιλαμβάνει επίσης τις χρήσεις τουρισμού, θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής μαζί με τις εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού στην Ολυμπιακή Μαρίνα και στον Άγιο Κοσμά, ένα τοπικό κέντρο εμπορίου και διοίκησης με καταστήματα μικρού εμπορίου και ιδιωτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διοίκησης πρόνοιας και εκπαίδευσης των γύρω δήμων. Εκτός από τους χώρους πρασίνου, περιλαμβάνει συνολικά, 241 κτίρια με εμβαδόν 370.000 τ.μ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεχίζονται οριστικά οι εργασίες Πράσινο φως από το ΣτΕ στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεχίζονται οριστικά οι εργασίες στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εξέδωσε τη σημαντικότερη απόφασή του για το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού, που αποτελεί τον πυρήνα σειράς αποφάσεων, που ήδη εκδόθηκαν, αλλά και αναμένεται να εκδοθούν.

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε την αίτηση 29 κατοίκων της Χαλκιδικής, που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας (δήμοι Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων - Ακάνθου και ήδη δήμου Αριστοτέλη). Επίσης εγκρίθηκε η απομάκρυνση και αποκατάσταση του χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων «Ολυμπιάδας» από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ», που εκμεταλλεύεται τα επίμαχα μεταλλεία.

Εξάλλου, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις παρεμβάσεις υπέρ της συνέχισης του έργου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ», του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χαλκιδικής.

Οι δικαστές απέρριψαν, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και έκριναν ότι οι περιβαλλοντικοί όροι είναι σύμφωνοι με τις συνταγματικές επιταγές, τη δασική και αρχαιολογική νομοθεσία, τη νομοθεσία για την προστασία των ρεμάτων (Λεκάνη Κοκκινόλακα), και επιπλέον με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας και των οικότοπων, τη διαχείριση των αποβλήτων εξορυκτικών βιομηχανιών, κ.λπ.).

Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η επίμαχη μελέτη είναι επαρκώς αιτιολογημένη ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη μη ύπαρξη επιπτώσεων από τη ρύπανση που θα προκληθεί από τη λειτουργία του μεταλλείου, ενώ επισημαίνεται ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία διαβούλευσης με τις δημόσιες αρχές και το κοινό.

Ακόμη, σύμφωνα με τους δικαστές, τηρήθηκε η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία ως προς το κεφάλαιο της περιβαλλοντικής ευθύνης (πρόληψη μέτρων και αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς) την οποία έχει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Εξάλλου, από την επίμαχη επένδυση, προσθέτει η δικαστική απόφαση, θα υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και οφέλη στην τοπική κοινωνία, ενώ θα δημιουργηθούν άμεσα 1.300 θέσεις απασχόλησης σε μια περιοχή με αυξημένη ανεργία (ανερχόταν στο 20% περίπου το 2010). Οι νέες αυτές θέσεις θα καλυφθούν κατά 90% από την τοπική κοινωνία, ενώ βραχυπρόθεσμα αναμένεται η προσέλκυση και άλλων δραστηριοτήτων δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή. Οι δραστηριότητες αυτές θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και υποστηρικτικά προς την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας συμφώνησαν ότι είναι ορθή η μέθοδος της ακαριαίας τήξης (Flash Smelting), που επελέγη για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, με τον παράλληλο αποκλεισμό της χρήσης κυανίου ή ενώσεών του κατά τη λειτουργία της μεταλλουργίας.

Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη μελέτη και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, το όλο έργο αναμένεται να επιφέρει «κατά την κρίση της διοίκησης, πολλαπλά οφέλη τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική οικονομία, τα οποία (σσ. οφέλη) συνίστανται στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών και του συναλλαγματικού οφέλους, την αύξηση του ΑΕΠ μέσω της φορολογίας του φορέα και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την επένδυση».

Κατά συνέπεια, συνεχίζει το ΣτΕ, «κατά την έκδοση της προσβαλλόμενης αποφάσεως ελήφθησαν υπ' όψιν η σπανιότης και η ανάγκη εξόρυξης των συγκεκριμένων μεταλλευμάτων, σύμφωνα με τις ρητές προβλέψεις του υφιστάμενου χωροταξικού σχεδιασμού (εθνικό-ειδικό-περιφερειακό), αξιολογήθηκαν όλες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής και προβλέπονται μέτρα για την αποτροπή ή τον μετριασμό τους, ενώ δόθηκε έμφαση:

α) στην αποκατάσταση της περιοχής από παλαιές μεταλλευτικές δραστηριότητες, αλλά και από την επίδικη μετά το πέρας της
β) στην παρακολούθηση της ορθής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και επιβολής πρόσθετων, αν κριθεί αναγκαίο, από ειδική επιτροπή στην οποία μετέχει και εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης και
γ) στην ανάληψη κοινωνικών δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πέραν της δέσμευσης πρόσληψης προσωπικού από τον τοπικό πληθυσμό».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ-ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και την επαναφορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά – τα οποία επί σχεδόν ένα χρόνο υπολειτουργούν- σε πλήρη λειτουργία κατατέθηκε...
στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Με την τροπολογία προβλέπεται παρέμβαση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών και σύνταξη έκθεσης, με την οποία, εφόσον τεκμηριώνεται αντιστοιχία μεταξύ των μέχρι τώρα πληρωμών από το Πολεμικό Ναυτικό και του ναυπηγικού έργου που έχει πραγματοποιηθεί, δικαιολογείται η συνέχιση της χρηματοδότησης των ναυπηγείων και την αποπεράτωση των σε εξέλιξη παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3945.html

Read more...

Οι φράουλες της οργής Πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες γιατί ζητούσαν να πληρωθούν

Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε 200 Μπαγκλαντεζιανούς εργάτες και τρείς Έλληνες εκπροσώπους εργοδότη σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά σε βενζινάδικο στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά από διαφωνία τους για τα μεροκάματα που θα έπαιρναν ως αμοιβή. Αυτή η διαφωνία στάθηκε η αιτία για να ξεκινήσει συμπλοκή κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξαν πυροβολισμοί από τους οποίους τραυματίστηκαν περίπου 28 αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στα Νοσοκομεία Πύργου και Πάτρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews τουλάχιστον 4 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση…

Για το επεισόδιο εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφέρει τα εξής:
«ΠΕΡΙ ΩΡΑ 18.00΄ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ, ΣΥΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ 3 ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΛΑΦΡΑ, ΕΙΚΟΣΙ (20) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Τ.Α. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 3 ΗΜΕΔΑΠΩΝ»

Διαβάστε διαφορετικό ρεπορτάζ στο ilialive








φωτο: http://www.ilialive.gr

protothema.gr

Read more...

Λίστα Δημοσίων υπαλλήλων με ποινικά αδικήματα

Λίστα Δημοσίων υπαλλήλων με ποινικά αδικήματα
Λίστα με ακόμη 294 υπαλλήλους, στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά, επί το πλείστον, αδικήματα, παρέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Οι διώξεις αφορούν 229 σοβαρές υποθέσεις, ανάμεσά τους αποπλάνηση ανηλίκου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), εγκληματική οργάνωση, συμμορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία, εκβιασμός, κλοπή, απάτη κλπ, καθώς και 65 περιπτώσεις που αφορούν ένστολους με πειθαρχικά παραπτώματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

Ευρωβουλευτές σήκωσαν πλακάτ: «Κάτω τα χέρια από Ελλάδα και Κύπρο!» (φωτό)



eyrovoyleytes-sikosan-plakat-kato-ta-xeria-apo-ellada-kai-kupro-foto 
«Κάτω τα χέρια από ΕλλάδαΚύπροΙρλανδίαΙσπανίαΠορτογαλία» ανέγραφαν τα πλακάτ που σήκωσαν βουλευτές του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τη σχετική φωτογραφία ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝίκοςΧουντής, ο οποίος ήταν ένας εκ των διαμαρτυρομένων υπέρ των χωρών της περιφέρειας της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για την κατάσταση στην Κύπρο.


Β.Β.


Σχετικές φωτογραφίες:



532182_553512128004911_1553789689_n.jpghttp://newpost.gr/

Read more...

Εξαφάνιση 11χρονης στην Κυψέλη



Κοινωνία
Εξαφάνιση 11χρονης στην Κυψέλη
Η 11χρονη Άρτεμις Γαβαλάκη, εξαφανίστηκε στην περιοχή της Κυψέλης σήμερα το μεσημέρι.
Έχει Μαύρα μαλλιά, Καστανά μάτια, ύψος 155 cm, βάρος 58 Kg . Φορούσε μαύρο κολλάν, κόκκινη μπλούζα, μαύρο αμάνικο μπουφάν και κρατούσε λευκή τσάντα.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
enikos.gr

Read more...

Η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση Δύο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν για το 33% του ΟΠΑΠ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δυο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Τετάρτη για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίση και ως εκ τούτου έχει και μεγάλη συμβολική σημασία για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Προσφορά κατέθεσε σχήμα υπό την Emma Delta, ενώ η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από το αμερικανικό επενδυτικό fund, Third Point του Daniel Loeb, γνωστού πλέον στην Ελλάδα από τις επιτυχημένες του επενδύσεις -κέρδη πάνω από 380 εκατ. ευρώ- στα ελληνικά ομόλογα, στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το ευρώ, τον καιρό που η χώρα φλέρταρε με τη δραχμή.

Η αναλυτική σύνθεση των δυο επενδυτικών σχημάτων που διεκδικούν τον Οργανισμό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters στο σχήμα της Emma Delta, το οποίο στηρίζεται στον Τσέχο επενδυτή Jiri Smecj και τον εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών από τους συμβούλους της αποκρατικοποίησης και θα κριθεί η ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με την έκθεση του ανεξάρτητου αποτιμητή που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

Εκτός απροόπτου ο πλειοδότης και ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

H κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,108 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή του Οργανισμού υποχώρησε σήμερα (Τετάρτη) κατά 5,44%, στα 6,61 ευρώ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

«Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας» προστίθεται.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προληπτικός έλεγχος σε αυτοκίνητα ΤΟΥΟΤΑ...



Η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA Avensis, Yaris και Corolla και LEXUS SC430, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά...
25835 οχήματα, παραγωγής:

AVENSIS: 21 Αυγούστου 2002 – 12 Απριλίου 2003

YARIS: 5 Φεβρουαρίου 2001 – 25 Οκτωβρίου 2003

COROLLA: 22 Νοεμβρίου 2000 – 11 Μαρτίου 2004

SC430: 27 Δεκεμβρίου 2000 – 14 Μαΐου 2003

Συγκεκριμένα, στα οχήματα αυτά, που είναι εξοπλισμένα με αερόσακο συνοδηγού, ενδέχεται να υπάρξει δυσλειτουργία στο σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου.

Λόγω της συγκεκριμένης δυσλειτουργίας ενδέχεται σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου του συνοδηγού να μην πραγματοποιηθεί η πλήρης εκτόνωσή του.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα θέματα αυτά.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota ή Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει προληπτικός έλεγχος του υποσυστήματος του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).


Read more...

Διακανονισμοί έως 40 δόσεις από τη ΔΕΗ...



Ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και με 40 άτοκες δόσεις, κάνει η ΔΕΗ, η οποία ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τους ευάλωτους καταναλωτές και τα άτομα με μηχανική υποστήριξη.
Σύμφωνα με..
. την εταιρία με τους μέχρι σήμερα διακανονισμούς εξυπηρέτησε τα τελευταία δύο χρόνια περισσότερους από 1 εκατομμύριο συμπολίτες οι οποίες αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στην έγκυρη καταβολή των οφειλών τους.
Η ΔΕΗ για το νέο πρόγραμμα διακανονισμών προχώρησε στο διαχωρισμό των καταναλωτών σε έξι κατηγορίες με βάση το βαθμό “συνέπειας” τους στις πληρωμές:
1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.
Έτσι, για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 1, 2 & 3 η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ. Έτσι. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 άτοκες δόσεις των €50.
Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε πως με το προηγούμενο πρόγραμμα οι κατηγορίες 1, 2 & 3 είχαν δικαίωμα διακανονισμού σε 6, 4 & 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα, ενώ οι λιγότερο συνεπείς καταναλωτές των κατηγοριών 4 & 5 έπρεπε να καταβάλλουν 20% προκαταβολή συν 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις και 50% προκαταβολή συν 2 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.
Δικαιούχοι είναι:
• Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

• Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€


• Μακροχρόνια ανέργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας).

• Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ .

• Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€
Ιδιαίτερες περιπτώσεις οικιακών πελατών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα εξετάζονται από επιτροπές των κατά τόπους καταστημάτων ΔΕΗ – διαδικασία για την οποία το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Κατά τους χειμερινούς (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος) δεν γίνεται διακοπή ρεύματος σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και καμία διακοπή ρεύματος σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα.
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται προς το παρόν αποκλειστικά από τα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ, ενώ πολύ σύντομα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης.

Χρ. Κολώνας
Ethnos.gr


Read more...

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα



anoikta-oles-tis-kyriakes-toy-xronoy-ta-katastimata 
Στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, στο τραπέζι βρέθηκε το κρίσιμο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, με το υπουργείο να φέρεται αποφασισμένο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλων των Κυριακών του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσεισχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την εντονη αντίδραση των εμπόρων. Ήδη η ΕΣΕΕ έχει πει όχι στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών μόνο για τους μικρομεσαίους και έχει αντιπροτείνει την λειτουργία όλων των καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο. Όχι στις δύο ταχύτητες στη λειτουργία των καταστημάτων έχουν πει και οι μεγάλες αλυσίδες επαναφέροντας το πάγιο αίτημά τους για επιπλέον Κυριακές. Όπως και να έχει το θέμα θα τεθεί στο Κοινοβούλιο όπου και θα κριθεί η υλοποίησή του ή όχι.

Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου καθώς η πρόταση των εμπόρων για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, δεν έγινε δεκτή από τον κ. Ράιχενμπαχ.

Παράλληλα ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι προχωρούν τα θέματα για τις αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις, στο καθεστώς αδειοδοτήσεων, αλλά και της ρευστότητας των τραπεζών. Ο κ. Χατζηδάκης σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι υπαρχει αισιοδοξία πλέον, καθώς έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα οικονομικής και εσωτερικής αστάθειας. 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Ράιχενμπαχ και την taskforce για διάφορα θέματα. Μιλήσαμε για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, για το επιχειρηματικό περιβάλλον, για τις αδειοδοτήσεις, για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. 

Τώρα πια, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας, έχοντας συμφωνήσει με το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και ολοκληρώνοντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουμε καλύτερες βάσεις για να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Και πράγματι τώρα πια πληθαίνουν τα σημάδια της αισιοδοξίας. 

Οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, στο ΕΣΠΑ η χώρα έχει κατορθώσει να είναι 8η στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απορροφήσεις, στον τουρισμό φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στις εξαγωγές έχουμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν τελείωσε, πρέπει να συνεχιστεί. Και γι΄ αυτό πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και όσο πιο σκληρά γίνεται, έτσι ώστε η πατρίδα μας να κερδίσει αυτή τη μάχη, γιατί αυτό που εξελίσσεται είναι μια μάχη για την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε: «Ευχαριστώ κ. Υπουργέ για τη συνάντηση, η οποία επέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση των ομάδων μας να προχωρήσουμε τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών και της ρευστότητας. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, των αδειοδοτήσεων και της ρευστότητας και επιβεβαιώνω αυτά που είχα πει και στο συνέδριο του Economist».
http://newpost.gr

Read more...

«Δεν συνδέεται» με την Βοστώνη Επιστολή με ισχυρό δηλητήριο εστάλη με παραλήπτη τον Ομπάμα


Η επιστολή εντοπίστηκε σε χώρο ελέγχου της αλληλογραφίας που δεν βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο
Η επιστολή εντοπίστηκε σε χώρο ελέγχου της αλληλογραφίας που δεν βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον
Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε επιστολή που απευθύνονταν στον Μπαράκ Ομπάμα, η οποία βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης περιείχε την επικίνδυνη τοξική ουσία ρικίνη.

Δεν «βλέπει» διασύνδεση με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το FBI. Ανακρίνεται ένας ύποπτος σε σχέση με τις επιστολές, ενώ παράλληλα ελέγχονται γραφεία εντός της Γερουσίας.

Η επιστολή με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα εντοπίστηκε την Τρίτη σε απομακρυσμένο χώρο ελέγχου αλληλογραφίας που δεν βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο.

Την ίδια ημέρα εντοπίστηκε επιστολή θετική σε ρικίνη που είχε παραλήπτη τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπί Ρότζερ Ουίκερ, ενώ την Τετάρτη έγινε γνωστό πως ύποπτη επιστολή εστάλη και στο γραφείο του γερουσιαστή του Μίσιγκαν Καρλ Λέβιν.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ συνεργάζεται στην υπόθεση με την αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου και το FBI, το οποίο ανακοίνωσε πως από την έρευνα δεν προκύπτει διασύνδεση μεταξύ των επιστολών και των βομβιστικών επιθέσεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η σχετική έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, επισήμανε το FBI χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να παραληφθούν και άλλες ύποπτες επιστολές.

Το περιεχόμενο της επιστολής που είχε παραλήπτη τον αμερικανό πρόεδρο εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο για πλήρη ανάλυση, καθώς τα αρχικά ευρήματα χρήζουν περαιτέρω επαλήθευσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του FBI.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακρίνει έναν ύποπτο σε σχέση με τις επιστολές.

Η ρικίνη είναι μια ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους σπόρους του φυτού από όπου παράγεται το καστορέλαιο. Η εισπνοή ή απορρόφησή της μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Η συγκυρία της αποστολής, μία ημέρα μετά την επίθεση στη Βοστώνη, ανακαλεί μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου: Τότε, μετά τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο, εντοπίζονταν για ημέρες επιστολές «παγιδευμένες» με άνθρακα.

Όλες οι επιστολές που απευθύνονται σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ταξινομούνται και ελέγχονται αφότου δύο γερουσιαστές δέχτηκαν επιστολή με άνθρακα το 2001.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Read more...

«ΑΓΓΙΖΟΥΝ» ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων ύποπτες τραπεζικές υποθέσεις



sto-mikroskopio-ton-oikonomikon-eisaggeleon-upoptes-trapezikes-ypotheseis 
Σειρά ελέγχων πραγματοποιείται στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα για «κόκκινα δάνεια» αλλά και «ύποπτες καταθέσεις».

Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν στον εποπτικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στην υπόθεση εξαγοράς της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και στα αποτελέσματα της Black Rock για τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ερευνών, οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν και τις διαδικασίες εξαγοράς του πακέτου μετοχών της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς τότε οι ελεγκτές της ΤτΕ είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά της εν λόγω εξαγοράς λόγω της ασάφειας που παρουσίαζε η προέλευση των χρημάτων.

Παράλληλα διερευνάται η στάση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, γεγονός που καθιστά αυτόματα ελεγχόμενο και τον Γιώργο Προβόπουλο, στο ζήτημα ελέγχου υγείας των χαρτοφυλακίων των θυγατρικών, των ανωνύμων εταιρειών των τραπεζών και των offshore εταιρειών από την Black Rock. Η εν λόγω έκθεση δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας παρά το γεγονός ότι σε αυτή στηρίχθηκαν οι μεγάλες αλλαγές στις κρατικές τράπεζες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Πηγές που γνωρίζουν για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέρουν πως εάν οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων επαληθευτούν, τότε θα σημάνουν ραγδαίες εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο στη χώρα.
http://newpost.gr/

Read more...

Από τις κάμερες ασφαλείας Αναγνωρίστηκε ύποπτος για το χτύπημα στη Βοστώνη, μεταδίδει το CNN


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Έναν ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις που έσπειραν πανικό και θάνατο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης φέρεται να έχουν αναγνωρίσει οι αμερικανικές Αρχές εξετάζοντας το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας να αφήνει μία τσάντα στο δρόμο όπου σημειώθηκε μία εκ των εκρήξεων και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Τις πληροφορίες μετέδωσαν αποκλειστικά το δίκτυο CNN και η ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας Boston Globle. Αμφότερα τα ειδησεογραφικά μέσα επικαλούνται μη κατονομαζόμενη πηγή που έχει γνώση επί της πορείας των ερευνών.

Επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας, σύμφωνα με πηγή των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απολογήθηκε με τη σύζυγό του για τα 2,2 εκατ. δολάρια της λίστας Λαγκάρντ Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την πύλη του Εφετείου της Αθήνας πέρασαν σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. 

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα «HSBC». Στον συγκεκιρμένο τραπεζικό λογαριασμό, που είναι στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού και αποκαλύφθηκε με την δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ,. είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατηγορία για την οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι αυτή της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, ενώ η σύζυγος του απολογήθηκε για απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό. Μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, όπως επίσης και η σύζυγος του στην οποία επιβλήθηκε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ. 

Η υπόθεση απασχόλησε στη Δικαιοσύνη κατόπιν παραπομπής της από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. 

Σύμφωνα με πληρηφορίες, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή αρμόδιου για θέματα πόθεν έσχες, ο πρώην υπουργός επανέλαβε τα όσα είχε υποστηρίξει για το θέμα αυτό στη Βουλή. Αρχικά, ο Γ. Παπαντωνίου είχε υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λογαριασμός και έκανε λόγο για συκοφαντίες. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανασκεύασε την θέση του και με υπόμνημα στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής παραδέχθηκε πως ο λογαριασμός υπάρχει, αγνοούσε όμως την ύπαρξή του καθώς δεν τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αποτελούσε «προσωπικό» λογαριασμό της συζύγου του καθώς εκεί ήταν ποσά που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της για τα παιδιά τους! Τελικά, υπήρξε και τρίτη «μανούβρα» με τον κ. Παπαντωνίου να ομολογεί ότι γνωρίζει τον λογαριασμό και πως εκεί βρίσκονται χρήματα τόσο της συζύγου του όσο και δικά του! 

Υπενθυμίζεται ότι ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη διατάξει έλεγχο σε όλα την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Παπαντωνίου και άνοιγμα όλων των λογαριασμών. Η θητεία του Γ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελέγχεται από ομάδα εισαγγελέων που ερευνούν όλες τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
protothema.gr/greece/article/?aid=272490

Read more...

ΣΤΟ 40% ΑΠΟ 37% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Νέο σοκ για χιλιάδες επενδυτές στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με ρύθμιση που ήρθε στη Βουλή αυξάνεται το έκτακτο τέλος σε 40% από 37% επί του τζίρου για όσες μονάδες είναι καινούργιες και συγκεκριμένα όσες...
εγκαταστάθηκαν μετά τις 12 Νοεμβρίου και είναι κάτω από 1 μεγαβάτ. Το επιπλέον ψαλίδι αναμένεται να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών οι οποίοι πλέον θα «κουρέψουν» τα έσοδά τους. Θετικό είναι το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση κατά 50% του ποσού της εγγυητικής επιστολής που θα πρέπει στο εξής να συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης μονάδας ΑΠΕ στο δίκτυο, σε σχέση με αυτό που προέβλεπε προηγούμενο νομοσχέδιο το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρήσεων, ιδίως στην αιολική ενέργεια. Ειδικότερα, το ύψος της εγγυητικής επιστολής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε μεγαβάτ, σε 60.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος έως και 1 MW, μειούμενου αναλογικά για ισχύ μικρότερη του 1 MW, σε 30.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, σε 20.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 10 MW ως και 100 MW και 10.000 για το τμήμα της ισχύος πάνω από 100 MW.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/40-37.html

Read more...

ΜΕ 0,2% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Με οριακή διαφορά της τάξης του 0,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ απαντά...
το 22,3% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 23,4% τον Μάρτιο) και ΝΔ το 22,1% (22,6%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,7% (9,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 5,4% (5,6%), το ΚΚΕ με 5,1% (4,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 4,4% (4,7%). 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 6% (6,7%), Άκυρο/Λευκό/Αποχή το 10,7% (9,3%) και ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω/Δεν απαντώ) το 8,4% (8,2%). Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ λαμβάνει 27,5% και η ΝΔ 27,3%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 5,4% και 'Αλλο Κόμμα με 7,4%. Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46,6% των ερωτηθέντων και τον Αλέξη Τσίπρα το 31,8%, ενώ ένα 21,6% των ερωτηθέντων δεν απάντησε. Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 43% (σε σχέση με 44,8% τον Μάρτιο) και ακολουθεί η ΝΔ με 38,4% (36,2%). 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 2,6% των ερωτηθέντων (3,6%) και ΔΞ/ΔΑ το 16% (15,4%). Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ 11-13 Απριλίου 2013. Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...