Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Προειδοποιεί με απεργίες Απορρίπτει η ΟΤΟΕ την πρόταση των τραπεζιτών για μειώσεις 7%


Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η ΟΤΟΕ λέει ότι θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα
Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η ΟΤΟΕ λέει ότι θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Απέρριψε η ΟΤΟΕ και τη νέα, βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική, πρόταση των τραπεζιτών για μείωση 7% στους μισθούς, στο πλαίσιο της νέας κλαδικής σύμβασης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ συνεδρίασε μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζιτών και αποφάσισε να πει «όχι» και στη νέα πρόταση, καθώς εκτιμά ότι βρίσκεται ακόμα σε μεγάλη απόσταση από το πλαίσιο των βασικών θέσεων της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη σημερινή συνάντηση εξέφρασαν τις εξής θέσεις:

* Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

* Κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού.

* Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

* Δέχτηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα Στεγαστικά Δάνεια των Εργαζομένων.

* Αρνήθηκαν να δεσμευτούν στο κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης με ρήτρα μη απολύσεων.

Οι θέσεις της ΟΤΟΕ επικεντρώνονται, όπως αναφέρει, στη σαφή και ξεκάθαρη προστασία της εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων, στην προστασία του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών, καθώς και στην προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ μετά από την σημερινή εξέλιξη, έχει ως εξής:

1) Προειδοποιεί για τελευταία φορά τις τράπεζες να επανέλθουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 22 Απριλίου, με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων της ΟΤΟΕ και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

2) Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η ΟΤΟΕ λέει ότι θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: