Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς... αξύριστος


Ο Αντώνης Σαμαράς... αξύριστος


Με χιούμορ, παρά την κούραση, ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Θέλω να σας ευχαριστήσω είστε μαζί μας και που υπομείνατε και εσείς αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο, πράγματι. Είμαστε περίπου 40 ώρες άυπνοι.Να το πω όπως το αισθάνομαι. Μπήκαμε ξυρισμένοι και βγαίνουμε αξύριστοι" είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

.enikos.gr

Read more...

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα.
Όπως δήλωσαν οι αγρότες η απόφασή τους είναι "κλιμάκωση του αγώνα με οποιαδήποτε μορφή" αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο αποκλεισμού δρόμων.
Πηγή: lamiastar.gr

Read more...

«Εκτός συνταγματικού τόξου» Επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ για τη ΧΑ μετά τις φωτογραφίες νεοναζί στη Βουλή


Ο κ. Γιάννης Μανιάτης
Ο κ. Γιάννης Μανιάτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με Γερμανούς νεοναζί, φιλοξενούμενους της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφέρεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, να ποζάρει με τον Ματίας Φίσερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

Ο Ματίας Φίσερ, όπως σημειώνει ο κ. Μανιάτης, «είναι προεξέχον μέλος της οργάνωσης Freies Netz Süd (FNS), συνιδρυτής της Fränkischen Aktionsfront (FAF) που έχει τεθεί εκτός νόμου λόγω της φιλοναζιστικής δράσης της το 2004, ιδρυτής της κίνησης 'Άρια Ελπίδα'».

«Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας» προσθέτει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει:

«Οι πρωτοβουλίες που έχουμε ξεκινήσει συστηματικά από την 3η του Δεκέμβρη κατά του νεοναζισμού, της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας και η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος εχθές, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, με την οποία ανακοίνωσε θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, κάθε ώρα που περνάει καθίστανται και πιο επείγουσες. Καλούμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συνεργαστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε τη δράση ενός αντικοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στο κοινοβούλιο.

»Καλούμε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να συντονίσουμε τις δραστηριότητές μας έτσι ώστε να μην συνυπάρχουμε, να μη συνλειτουργούμε, να μην παίρνουμε κοινές πρωτοβουλίες με τη Χρυσή Αυγή στα θέματα που αφορούν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν συγχωρείται άγνοια της ιστορίας και δεν συγχωρείται άγνοια της κοινωνικής δυναμικής» καταλήγει ο Γ.Μανιάτης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ρεπορτάζ της «Berliner Zeitung» Γερμανοί νεοναζί στην ελληνική Βουλή προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής


Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος (κέντρο) με τα μέλη του Freies Netz Süd σε αναμνηστική φωτογραφία στη Βουλή
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος (κέντρο) με τα μέλη του Freies Netz Süd σε αναμνηστική φωτογραφία στη Βουλή  

Βερολίνο, Γερμανία
Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν Γερμανοί νεοναζί, οι οποίοι μάλιστα εισήλθαν ως επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν.

Εκπρόσωπος της βαυαρικής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (σ.σ.: η ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία δήλωσε στην εφημερίδα: «Το κόμμα (η Χρυσή Αυγή) έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό».
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματιάς Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/Φουρτ με βαυαρούς ακροδεξιούς.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του δικτύου με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, εντός του Κονοβουλίου.
Οι γερμανοί νεοναζί ήλθαν στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδίκασε με ανακοίνωσή της την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επικεφαλής ο Κ. Μελαχροινός Ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μελαχροινός, μετά την έγκριση από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής και τη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ συγκροτήθηκε σε Σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ως εξής:

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Μελαχροινός, οικονομολόγος.

Mέλη:

- Νικόλαος Γλερίδης
- Φίλιππος Θωμάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων
- Δημήτριος Κεκερής
- Δημήτριος Κονταξής
- Δημήτριος Κυπαρίσσης
- Κωνσταντίνος Πάλλας, εκπρόσωπος των εργαζομένων
- Ευστάθιος Σταθόπουλος
- Ασημάκης Τσόχατζης 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στα 70 εκατ. ευρώ η ζημία του Δημοσίου Εκτεταμένη έρευνα από το ΣΔΟΕ για κύκλωμα εικονικών τιμολογίων


Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ
Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εκτεταμένη έρευνα διεξάγει το ΣΔΟΕ Αττικής, για την αποκάλυψη κυκλώματος εικονικών τιμολογίων τύπου «carousel», στην οποία εμπλέκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόκειται για εικονικά τιμολόγια ύψους 300.000.000 ευρώ και η ζημία του Δημοσίου από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 70.000.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ήδη, έχουν προσέλθει και καταβάλλει τον ΦΠΑ , μαζί με τα πρόστιμα, οι μισές και πλέον επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών.

Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

Εντατικοί έλεγχοι τον Ιανουάριο

Κατά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην αγορά τον Ιανουάριο διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες υποθέσεις:

• Διαπιστώθηκε ότι δέκα επιχειρήσεις στην περιοχή της Αττικής εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές, με αποτέλεσμα να απολέσει το Δημόσιο έσοδα από ΦΠΑ ύψους 9.800.000 ευρώ. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις Μεταλλικών Κατασκευών και Αλουμινίου, Εμπορίου Σιδήρου, εργασίες επιχωματώσεων, εμπόριο Ξυλείας και επιχείρηση ιατρικών υπηρεσιών.

• Εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ, έλαβαν 16 επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν συναλλαγές για τις οποίες δεν κατείχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα.

Πρόκειται για τρείς εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μια εταιρεία κατασκευής ψυκτικών μηχανημάτων, επιχείρηση εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών, έναν πολιτικό μηχανικό, ένα εστιατόριο πολυτελείας και μια επιχείρηση εμπορίας χρωμάτων.

• Το ΣΔΟΕ Ηπείρου αποκάλυψε υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας.

Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.

• Σε 16 φαρμακεία, τα οποία ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου, διαπιστώθηκε ότι, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις σε φαρμακευτική επιχείρηση - φαρμακαποθήκη να σχηματίζει απόθεμα φαρμάκων ώστε, είτε απευθείας είτε μέσω Κύπρου, να πραγματοποιεί αποστολές-εξαγωγές φαρμάκων προς τη Γερμανία.

Επίσης, ορισμένα από τα ελεγχθέντα φαρμακεία εξήγαγαν τα φάρμακα στην Γερμανία χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες αγορές. Ερευνάται η προέλευση των φαρμάκων για τα οποία δεν υπήρξαν παραστατικά.

Η υπόθεση κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας για τις δικές του έρευνες

* Τέλος από το ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής συνελήφθησαν τρεις ιταλοί υπήκοοι για παράνομη διακίνηση 1.400.000 τσιγάρων.

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο ποσό των 232.436 ευρώ.

Από τους συλληφθέντες επ' αυτοφώρω, ο ένας συνελήφθη στο χώρο μεταφόρτωσης στην περιοχή Ασπροπύργου, ενώ οι άλλοι δύο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών κατά την ώρα της διαφυγής τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ικανοποίηση Σαμαρά Με 16,3 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ φεύγει η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Για διαπραγματευτική νίκη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής μίλησε ο φανερά ταλαιπωρημένος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς («κλείσαμε 40 ώρες άυπνοι, μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι») από τις Βρυξέλλες, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα λαμβάνει 14,5 δισ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ, συν το 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη που μένει ανεπηρέαστο και δεν προσμετράται στο νέο ΕΣΠΑ.

Επιπροσθέτως άλλα 2 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα διατεθούν στη χώρα μετά το 2016, αφού η ελληνική πλευρά πέτυχε -όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς- την υιοθέτηση σχετικής τροπολογίας, που προβλέπει την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής μιας χώρας στα προγράμματα όταν αντιμετωπίζει συνθήκες βαθιάς ύφεσης.

«Στο άρθρο 54 γίνεται ευθεία αναφορά στην Ελλάδα» για να της δοθούν πόροι μετά το 2016, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω η Ελλάδα εξασφάλισε περίπου 16,3 δισ. ευρώ από τα ταμεία του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2014-2020.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μακρά διαπραγμάτευση, αναφέροντας ότι η Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αρχική πρόταση της Κομισιόν.

Ακόμη τόνισε με έμφαση ότι με την επιμονή και της Ελλάδας προβλέφθηκε ειδικό κονδύλι για την ανεργία των νέων, μέρος των οποίων θα πάρει φυσικά και η Ελλάδα, στην οποία το σχετικό ποσοστό ξεπέρασε το άκρως ανησυχητικό 50%.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη και τη σημασία της απόφασης που πήραν οι «27» για μεγαλύτερη ευελιξία στην απορρόφηση των πόρων, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα των σχετικών διαδικασιών και να καταστεί δυνατό τα κονδύλια να αξιοποιηθούν άμεσα.

«Πετύχαμε το μέγιστο δυνατό και ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία των «27» επί του κοινοτικού προϋπολογισμού για την επταετία 2014-2020.

Ωστόσο, σχολιάζοντας τη συμφωνία για το συνολικό ύψος του κοινοτικού προϋπολογισμού ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του και την ανησυχία του.

Μιλώντας, ωστόσο, για την «άλλη πλευρά της σελήνης», όπως είπε, «δεν μπορεί παρά να παραμένει ανήσυχος κανείς για το μέλλον της ΕΕ».

«Πώς μπορεί να ενδυναμώνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν αποδυναμώνεται ο προϋπολογισμός της;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τροπολογία στη Βουλή Σβήνονται οι παλιές διώξεις αγροτών, αυτοκινητιστών λόγω κινητοποιήσεων


Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου 2012
Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου 2012  

Αθήνα
Ειδική παραγραφή των αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν από αγρότες, καθώς και ιδιοκτήτες και οδηγούς φορτηγών και ταξί μέχρι και το τέλος του 2012, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή διακοπής συγκοινωνιών, προωθείται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Κύρωση της από 18 Δεκεμβρίου 2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 'Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας'» γίνεται την ώρα που είναι ανοικτό, για μία ακόμα φορά, το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων και προβλέπει τα εξής:

«Εξαλείφεται το αξιόποινο των πράξεων των άρθρων 290, 291 και 292 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν. 2696/1999 που έχουν τελεστεί μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2012 από αγρότες, ιδιοκτήτες και οδηγούς αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (φορτηγών και ΤΑΞΙ) κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, με τη μορφή βίαιης διακοπής συγκοινωνιών και σε βάρος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

»Την παύση της ποινικής δίωξης κηρύσσει το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκκρεμούν υποθέσεις της ανωτέρω μορφής, με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ή με αίτηση του κατηγορούμενου ή και αυτεπαγγέλτως. Τυχόν δε αμετακλήτως επιβληθείσες ποινές διαγράφονται επίσης από το ποινικό Μητρώο, με απόφαση του δικαστηρίου που τις επέβαλε, ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος ή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του εκδόσαντος την απόφαση δικαστηρίου.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ...


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ...
Όταν γράφαμε χθες (εδώ) ότι δεν πρόκειται ηΔικαιοσύνη να τον αφήσει ελεύθερο πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία να μας πιστεύετε γιατί το... κατέχουμε το ρεπορτάζ. Μπορεί να βάζει δικούς του για να...
δημοσιεύουν υβριστικά σχόλια εναντίον εισαγγελικών λειτουργών, ο Λούα-Λούα όμως δεν πρόκειται να βγει από τον Κορυδαλλό για λόγους υγείας, όπως θέλουν να επικαλούνται οι δικηγόροι του. Επιβεβαίωση; Η σημερινή προφυλάκιση του οικονομικού διευθυντή του, πέντε ημέρες μετά την σύλληψή του. Η ανακρίτρια Χατζάκη δεν καταλαβαίνει τίποτα από πιέσεις και παρακαλητά...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_455.html

Read more...

Στο πολυιατρείο, στο Πέραμα Επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Γιατρούς του Κόσμου

Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν 60 με 70 μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας τον τρόμο στους περίπου 50 ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ιατρείο. 

«Ήταν μια ευθεία επίθεση από τη Χρυσή Αυγή προς τους Γιατρούς του Κόσμου», δηλώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προηγηθεί παρέμβαση των Χρυσαυγιτών στη λαϊκή της περιοχής, όπου βρίσκονταν και μικροπωλητές.

«Είναι προφανές», λέει ο κ. Κανάκης, «πως πέρασαν επί τούτου από το πολυιατρείο, για να στείλουν το μήνυμα τους και για να μας πουν : ΄΄Σας βλέπουμε΄΄. Δε νιώθουν, προφανώς, άνετα με τους Γιατρούς του Κόσμου, αφού εδώ και χρόνια έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς επίσης έχουμε πολλές φορές πει ότι τασσόμαστε ενάντια στη ρατσιστική βια». Και συνεχίζει: «Εχουμε θορυβηθεί με αυτό που συνέβη. Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Ήρθαν εσκεμμένα». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου οι ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αρχικά τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν έτοιμοι να αποκρούσουν την όποια κίνηση των ακροδεξιών, και να υποστηρίξουν το πολυιατρείο. 

Θυμίζουμε πως «καταφύγιο» στο πολυιατρείο του Περάματος βρίσκουν ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι, άνεργοι, αλλοδαποί, οι οποίοι δέχονται  δωρεάν ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, τρόφιμα και ρούχα.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=255900

Read more...

Πιθανό ένα νέο ναυάγιο Γαλλοβρετανική διαμάχη για τις περικοπές του προϋπολογισμού της ΕΕ


Κεντρικό πρόσωπο της Συνόδου, ο Ντείβιντ Κάμερον
Κεντρικό πρόσωπο της Συνόδου, ο Ντείβιντ Κάμερον   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Χωρίς πρόταση εκ μέρους του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσήλθαν αργά την Πέμπτη οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. Οι συνεχείς διαφωνίες, η άκαμπτη στάση της Βρετανίας που ζητά νέες περικοπές, οι αντιρρήσεις της Γαλλίας και ο διαγκωνισμός των χωρών του νότου και της ανατολικής Ευρώπης που κινδυνεύουν να δουν τα κονδύλια να περικόπτονται προοιωνίζονται μια μακρά νύχτα ή άλλο ένα ναυάγιο.

Η Σύνοδος άρχισε με καθυστέρηση πέντε ωρών γύρω στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), η οποία  καλύφτηκε με συναντήσεις μεταξύ του Κάμερον, ηγετών και των αξιωματούχων της ΕΕ.

Ωστόσο δεν βρέθηκε κοινό έδαφος για συμφωνία και ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα νέο προσχέδιο· πιθανόν να παρουσιαστεί πολύ αργά την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ακόμα και το Σάββατο αν αποφασιστεί παράταση.

Η πρόταση που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο, στην προηγούμενη αποτυχημένη Σύνοδο, φέρει τον προϋπολογισμό της ΕΕ στα 972 δισ. ευρώ για την προσεχή επταετία, ποσό μειωμένο κατά περίπου 80 δισ. από τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Η Βρετανία και άλλες χώρες (Σουηδία, Δανία και Ολλανδία) επιμένουν ότι υπάρχει χώρος για μειώσεις «δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» κυρίως από γεωργικές επιδοτήσεις και είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Γαλλία. Η Γερμανία μάλλον βρίσκεται στη μέση, σημειώνει το Reuters.

Αρνητικός είναι και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, που θεωρεί ότι η πρόταση Ρόμπεϊ θα δημιουργήσει ως το 2020 έλλειμμα που δεν θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί. Για τον λόγο αυτό δεν υπέγραφε την πρόταση, πρόσθεσε.
Πέρα από τα κονδύλια και την κατανομή τους, Γαλλία και Βρετανία διαφώνησαν ακόμα και για το αν θα συναντηθούν ο Ντέιβιντ Κάμερον με τον Φρανσουά Ολάντ: Βρετανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι κλήθηκε και ο Ολάντ σε συνάντηση με την Μέρκελ και τον Βαν Ρόμπεϊ, το Παρίσι το διαψεύδει.

Πάντως ο γρίφος της κατανομής των κονδυλίων έχει και γραφειοκρατική διάσταση αφού σχετίζεται με μια λεπτή αλλά σημαντική διαφορά στον τρόπο των μετρήσεων.

Ο Βαν Ρόμπεϊ στα 972 δισ. καταγράφει τις δεσμεύσεις (commitments), δηλαδή την καταβολή ποσών αν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις· αν υπάρξει συμφωνία οι δεσμεύσει θα περικοπούν 15-20 δισ. Αντίθετα, η Βρετανία και άλλες χώρες επικεντρώνονται στις πληρωμές (payments), δηλαδή την πραγματική μεταφορά χρημάτων από τα ταμεία της ΕΕ που θα κινηθούν στα 900 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί με τη σύμφωνη γνώμη και των 27 χωρών μελών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ 244 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Απάτη-μαμούθ με επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες



apati-mamouth-me-epistrofi-fpa-se-agrotes 
Έρευνα για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους 244 εκατ. ευρώ διεξάγουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, η υπόθεση αφορά παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε 37.000 αγρότες, από τους 292.000 δικαιούχους για το 2012 οι οποίοι συνολικά εισέπραξαν 400 εκατ. ευρώ.

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων αναφορικά με τη φετινή επιστροφή 6% του ΦΠΑ, έδειξαν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είχαν εισόδημα από το ΦΠΑ που έφθανε το τετραπλάσιο του δηλωθέντος εισοδήματος.
http://newpost.gr/post/189462/apati-mamouth-me-epistrofi-fpa-se-agrotes/

Read more...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Έρχεται «λουκέτο» σε 73 φορείς των υπουργείων



erxetai-loyketo-se-73-foreis-ton-ypoyrgeion 
Την κατάργηση 73 από τους συνολικά 700 φορείς της γενικής κυβέρνησης εισηγείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη, οι σχετικές προτάσεις έχουν υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία από τα οποία αναμένεται η δική τους επεξεργασία για τις προτεινόμενες καταργήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tovima.gr, εκτιμάται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στα 14 υπουργεία λειτουργούν σήμερα 700 διαφορετικοί φορείς, στους οποίους υπηρετούν συνολικά 13.000 εργαζόμενοι.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη μέρος αυτών των υπαλλήλων, μετά την κατάργηση των φορέων που θα κριθούν... περιττοί, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
http://newpost.gr/post/189374/erxetai-loyketo-se-73-foreis-ton-ypoyrgeion/

Read more...

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

"Nτέρμπι" δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή για τον Φεβρουάριο, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29% έναντι 28,5% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%,ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7% , η ΔΗΜΑΡ με 6% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Δείτε τη διαφορά της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων σε σχέση με το βαρόμετρο του Ιανουαρίου
Στην παράσταση νίκης, προηγείται η ΝΔ με 48%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 38% .




Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 46%, όμως το ποσοστό του είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Ιανουάριο (-2). Το ποσοστό του Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, ανέβηκε κατά μία μονάδα φτάνοντας το 25%.


Σε ότι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πιο δημοφιλής παραμένει ο Φώτης Κουβέλης, όμως με μειωμένο ποσοστό σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, το ποσοστό του οποίου είναι επίσης μικρότερο. Αυξημένο ήταν το ποσοστό των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, με την μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στην δημοτικότητα της Αλέκας Παπαρήγα.


Ανοδικά κινούνται και τα ποσοστά δημοτικότητας των πολιτικών κομμάτων, με τη μεγαλύτερη μεταβολή να την εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ.



Δείτε μερικές ακόμα κάρτες από το πολιτικό βαρόμετρο του Φεβρουαρίου


 enikos.gr

Read more...

Το μυστικό δείπνο στελεχών του ΠΑΣΟΚ


Το μυστικό δείπνο στελεχών του ΠΑΣΟΚ


Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας βρίσκονται αυτή την ώρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, της κεντροαριστεράς, και δεν υιοθετούν απόψεις της ηγεσίας.
Βασικό θέμα συζήτησης είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ και το συνέδριό του.
Μεταξύ αυτών ειναι ο Θάνος Μωραΐτης, ο Μανώλης Οθωνας, ο Φίλιππος Σαχινίδης , η Θεοδώρα Τζάκρη, στελέχη απο την περιφέρεια όπως οι Σταύρος Αρναουτακης και Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, και ακόμα περίπου 20 στελέχη.
Από τη "γιάφκα" … απουσιάζει ο οργανωτής της, Γιάννης Δριβελέγκας που έσπασε το χέρι του, αλλά και ο Γιώργος Πεταλωτής που ενώ ερχόταν στην Αθήνα απο την Κομοτηνή, έξω από τη Θεσσαλονίκη είχε ένα σοβαρό τροχαίο και επέστρεψε πίσω στην πόλη του.
Την ίδια ώρα άλλα στελέχη της Βορείου Ελλάδας ετοιμάζονται να εκδώσουν αύριο ένα κείμενο θέσεων στο οποίο θα λένε που θα πρέπει να κινείται το ΠΑΣΟΚ κατά τη γνώμη τους. Όπως θα περιγράφουν, σαφώς θα πρέπει να κινείται στον κεντροαριστερό χώρο, κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ …

Πηγή:egiakoumis.com
enikos.gr

Read more...

Κλείνει για μία εβδομάδα το Δημοκρίτειο


Κλείνει για μία εβδομάδα το Δημοκρίτειο

Το γραφειοκρατικό κώλυμα αυτό που έχει ανακύψει δεν επιτρέπει στο ΔΠΘ να ξοδέψει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών του, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη θέρμανση τόσο των αιθουσών διδασκαλίας όσο και των φοιτητικών εστιών.
Πρόσφατα φοιτητές κατήγγειλαν στο ThrakiToday.com πως η κακοκαιρία σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης ανάγκασε πολλούς από τους διαμένοντες στις εστίες να επιστρατεύσουν σόμπες και σώματα θέρμανσης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λόγω έλλειψης χρημάτων έμειναν πλήρως χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, προβλήματα παρατηρούνται και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίες, οπού ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες φοιτητές επιλέγουν να διατηρούν επιμελώς κουμπωμένα τα μπουφάν τους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
Όπως έγινε γνωστό κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ τα αποθέματα του πανεπιστημίου σε πετρέλαιο θέρμανσης επαρκούν για ακόμη μια εβδομάδα, περίπου, γεγονός που σημαίνει πως αυτό πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εκ νέου προμήθεια πετρελαίου.
Το ΔΠΘ θα παραμείνει κλειστό από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ μετέπειτα θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων καθώς στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Σύγκλητος. 

ΠΗΓΗ:ThrakiToday.com

Read more...

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες...




Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να …συγκίνησε ιδιαίτερα τους αγρότες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» και δηλώνουν οτι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο...
πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας, υποστήριξαν ότι στην ουσία δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Για την Παρασκευή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia.

Όπως είπε ο κ. Μπούτας, κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. «Ούτε καν μας ανακουφίζουν» σχολίασε και υποστήριξε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, ύστερα από πολλά χρόνια».

Επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα και τα αιτήματά τους αφορούν στην επιβίωσή τους, ο κ. Μπούτας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Την Κυριακή, οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Η εικόνα από τα μπλόκα

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους από Πέλλα και Πιερία, όσο και από πολίτες άλλων κλάδων της κοινωνίας, όπως ταξιτζήδες και εμποροϋπαλλήλους.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μια μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του Δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης


Read more...

ΒΕΝΤΕΤΑ...


ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ Η ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...
Επί μια ώρα κατέθετε σήμερα η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στην Προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ. Η κατάθεσή της επικεντρώθηκε στα στοιχεία που η ίδια παρουσίασε από το Βήμα της Κυριακής και το vima.gr για...
λογαριασμούς και ονόματα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν. Μάθαμε ότι κάρφωσε και πάλι την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Χωρίς όμως να παρουσιάσει επιπλέον στοιχεία. Εάν βρει τους τροφοδότες λογαριασμούς θα πάρει το Πούλιτζερ δημοσιογραφίας. Θα τους βρει όμως;
http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6631.html

Read more...

Συμφωνία ανακοίνωσε ο ΟΤΕ Σε Άραβες η HellasSat έναντι 208 εκατ. ευρώ


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τη σύναψη της συμφωνίας για την πώληση του 99,05% που κατέχει στην Hellas Sat, η οποία διαχειρίζεται το δορυφόρο HellasSat2, στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και μια από τις κορυφαίες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συνολικά έσοδα του ΟΤΕ από την πώληση του μεριδίου του στην Hellas Sat ανέρχονται σε 208 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 99,05%.
  • της αξίας των δραστηριοτήτων της Hellas Sat, η οποία ανέρχεται στα 157 εκατομμύρια ευρώ, που ισούται με 7 φορές τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Hellas Sat για το 2012, και
  • των διαθεσίμων της Hellas Sat κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που εκτιμώνται σε 53,4 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον ο ΟΤΕ θα εισπράξει 7 εκατομμύρια ευρώ ως μέρισμα. 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις. Έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στο διάστημα και ο χαρακτήρας τους ως διαστημικές χώρες (Space-faring nations). Η Hellas Sat πωλείται σε μια κορυφαία εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και με πρόδηλο ενδιαφέρον να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ΟΤΕ από-επενδύει από την Hellas Sat αποκομίζοντας ικανοποιητικό τίμημα, γεγονός που του επιτρέπει να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητές του».
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β’ τρίμηνο του 2013, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ενώ τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ένας από τους υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας της Hellas Sat, παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα της εταιρείας διατηρώντας τα δικαιώματα προτίμησης που της αναλογούν σύμφωνα με το Καταστατικό της Hellas Sat.

Αγοραστής του Hellas Sat είναι η 100% θυγατρική της ArabSat Satellite Communications, ArabSat Cyprus Ltd. Η ArabSat είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας εκτοξεύσει στην ιστορία της 15 δορυφόρους, η Arabsat διαχειρίζεται σήμερα έξι δορυφόρους προσφέροντας την πιο ευρεία δορυφορική κάλυψη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ βρίσκεται σε ταχεία επεκτατική πορεία στοχεύοντας στην εκτόξευση τριών δορυφόρων «6ης γενιάς». Με τα έσοδά της να ενισχύονται 24%, η Arabsat ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών για το 2011.
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν η Barclays.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι στρατηγικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα μας η επένδυση μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο μια τέτοια επένδυση είναι διπλά σημαντική.
»Με τη συμφωνία αυτή διασφαλίζεται η αξία της αρχικής επένδυσης του Ελληνικού Δημοσίου, με ενίσχυση της εμπορικής αξίας της ελληνικής τροχιακής θέσης. Ο επενδυτής δεσμεύεται για παραγγελία και εκτόξευση νέου δορυφόρου στην τροχιακή θέση που κατέχει η Ελλάδα διασφαλίζοντας τη λεγόμενη «διαστημική παρουσία» της χώρας στην τροχιακή θέση 39οανατολικώς καθώς και τη συμμετοχή της στη διεθνή λίστα των λεγομένων «Διαστημικών Χωρών» με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο.
»Παράλληλα ενισχύεται η θέση του ελληνικού δημοσίου, μέσω της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στο νέο μετοχικό σχήμα της HellasSat αφού διατηρεί δικαίωμα στον έλεγχο αναφορικά με τη λειτουργία του δορυφορικού δικτύου. Ταυτόχρονα παραμένουν οι Σταθμοί Ελέγχου σε Ελλάδα και Κύπρο και διατηρείται το όνομα Hellas Sat στον Ελληνικό δορυφόρο.
»Τέλος, όπως είναι αυτονόητο, διασφαλίζεται η διατήρηση των αντιπαροχών που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης της Hellas Sat με το Ελληνικό Δημόσιο, και κυρίως η απρόσκοπτη παροχή των αναμεταδοτών που η Hellas Sat παρέχει δωρεάν, ως αντάλλαγμα για την παροχή σε αυτήν Ειδικής Αδείας αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης της ως άνω τροχιακής θέσης.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά τη δίωξη για το έλλειμμα του 2009 Ανήσυχη δηλώνει η Eurostat για τις εξελίξεις γύρω από την ΕΛΣΤΑΤ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, δηλώνει ότι παρακολουθεί «με βαθιά ανησυχία» τις εξελίξεις στην Ελλάδα γύρω από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), αναφερόμενη στη δίωξη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το έλλειμμα του 2009.

Η υπηρεσία -μεταδίδει το Bloomberg- αναφέρει ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από τον κ. Γεωργίου «έχουν επανειλημμένως περάσει από τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο της Eurostat, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωσή τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των επίσημων στοιχείων» ανέφερε η Eurostat.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι αν και σέβεται την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, είναι ανήσυχη για την πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα σχετικά με τις εξελίξεις οι οποίες «επηρεάζουν όχι μόνο την ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών στη χώρα, αλλά και τη λειτουργία του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος στο σύνολό του».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...