Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Στο Reuters Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Ελλάδας για επικείμενη συμφωνία


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο Reuters ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της για την παροχή βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν υποστηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις και ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταστεί αφερέγγυα.
soimple
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υποδηλώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά».
«Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζει την αισιοδοξία που απορρέει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας» είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
«Δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία" πρόσθεσε.
Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να καταστεί αφερέγγυα, ο Σόιμπλε είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».
«Μπορώ να καταλάβω τις εικασίες που διατυπώνονται δημοσίως περί πολιτικών λύσεων. Αλλά τίποτα επί της ουσίας δεν τις δικαιολογεί», δήλωσε επίσης ο γερμανός υπουργός. Πρόσθεσε ότι αυτό θα αντέβαινε στη συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας στις 20 Φεβρουαρίου, όταν δόθηκε στην Αθήνα τετράμηνη παράταση του πακέτου στήριξης με αντάλλαγμα τη δέσμευση να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα αν και δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

“Μακεδονία” αποκαλούν τα Σκόπια, στην Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ!


kom tasi
Ορθά-κοφτά «Μακεδονία» ονομάζει τα Σκόπια, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή, λόγω των ραγδαίων εσωτερικών εξελίξεων στο γειτονικό κρατίδιο.
Η μαρξιστική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με εκπροσώπηση στην Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της δύο κείμενα, «για τις μαζικές διαδηλώσεις στη Μακεδονία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά και την αιματοχυσία στο Κουμάνοβο, γραμμένα από Σκοπιανούς «μαρξιστές συντρόφους».
Στο πρώτο κείμενο, με τον τίτλο «Μακεδονία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης ξεπερνούν τις εθνικές διαφορές», σημειώνεται ότι «για πρώτη φορά από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, οι εργάτες και οι φτωχοί της Μακεδονίας, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Βοσνίας, ενώνονται ενάντια στους εθνικούς διαχωρισμούς σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης».
Η κατάσταση στα Σκόπια μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο αναλύονται από τους Σκοπιανούς αρθρογράφους στο κείμενο «Η Μακεδονία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κουμάνοβο», όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι δυτικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από αυτό το περιστατικό. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, η Δύση, μέσω της αποσταθεροποίησης της Μακεδονίας, ενδιαφέρεται να σταματήσει την κατασκευή του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει το καύσιμο από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Μακεδονίας, και Σερβίας με τελικό προορισμό την Ουγγαρία και την Αυστρία».

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή...



Συνεδριάζει το Σάββατο, 23/5 και την Κυριακή 24/5, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν...
το Σάββατο στις 13.00 με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου.


Read more...

Εχασε την μάχη για τη ζωή το τρίχρονο αγοράκι...


Νεκρό το αγοράκι που έπεσε από τον 5ο όροφο - ΤΩΡΑ
...που έπεσε από τον 5ο όροφο...
Κατέληξε το αγοράκι που έπεσε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τρίχρονο παιδί ξέφυγε της προσοχής των γονιών του και...
έπεσε στο κενό. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το ανήλικο στο Παίδων Αγίας Σοφίας δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά...

πηγη enikos.gr 


Read more...

Κωνσταντοπούλου προς δημοσιογράφο: Εσεις ποιος είστε?...


ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την έντονη ενόχλησή της εξέφρασε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το πώς διαχειρίστηκαν τα μέσα ενημέρωσης το χθεσινό περιστατικό, έξω από τη Βουλή.

Αρχικά, προσερχόμενη σε εκδήλωση στον δήμο Αθηναίων, η Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να...

σχολιάσει τα όσα έγιναν χθες. Μάλιστα, τους κατηγόρησε ότι την εμποδίζουν να προσέλθει στην εκδήλωση, λέγοντας τους, πως, παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ τους ρώτησε το όνομα τους("εσείς ποιος είστε?"), αλλά και σε ποιο κανάλι δουλεύουν

Στη συνέχεια όμως αποφάσισε να κάνει δήλωση, ζητώντας από τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ να «αποκαταστήσουν την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση».


Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του Κοινοβουλίου, που δεν είναι ένα Κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες ακόμη και όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται, σημείωσε η Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε, πως, «θα περίμενα τα θέματα λοιπόν αυτά τα θέματα να είναι που αναδεικνύονται… τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια και όχι να αποπροσανατολίζεται, και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης, την οποία οργανώνουν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν οργιωδώς επωφεληθεί από μια χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων».


«Την ώρα που δεν είχαν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, την ώρα που δεν υπήρχαν φάρμακα στα νοσοκομεία, κάποιοι σταθμοί δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και θα χαρώ πολύ να δω ότι αυτό που τώρα μόλις είπα, θα παιχτεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όπως παίζονται τα σχόλια παραπληροφόρησης», κατέληξε η κυρια Κωνσταντοπούλου.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Διαρροή εγγράφου δείχνει συμφωνία και έκτακτο Eurogroup...


Προς τετραμερή Τσίπρα, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Ντράγκι για το ελληνικό πρόβλημα την άλλη Πέμπτη(;)

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει τη διαρροή...
Σύμφωνα με διαρροή εσωτερικού εγγράφου της διάσκεψης των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπάρχει η πρόθεση να...
κληθούν σε ακρόαση την ερχόμενη Πέμπτη από τη διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων προειδοποιούν οργανωτικά για πιθανή σύγκληση έκτακτου Eurogroup την ίδια ημέρα.

Αυτό σημαίνει πως εκτός απροόπτου θα πρέπει ως τότε να έχει ολοκληρωθεί το Brussels Group και να έχει υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού. 

Η Κομισιόν δεν σχολιάζει τη διαρροή.

real.gr

Read more...

Έχεις τρία ευρώ; Ψηφίζεις τον διάδοχο του Βενιζέλου...


Στιγμιότυπο από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚΤο μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα εφαρμοστεί και αυτή τη φορά στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου. 

Αυτό σημαίνει ότι ...
όποιος θελήσει να συμμετάσχει στις 14 Ιουνίου στην ανοιχτή ψηφοφορία για την ανάδειξη του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ, μίνιμουμ. 

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα και επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερο αντίτιμο, θα είναι καλοδεχούμενο από την αρμόδια οργανωτική επιτροπή. 

Με δεδομένα τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίνημα λόγω μειωμένων εκλογικών ποσοστών αλλά και των γνωστών «ανοιγμάτων» του παρελθόντος η λύση να απευθυνθούν από τη Χαριλάου Τρικούπη στη βάση του κόμματος φάνταζε μονόδρομος. 

Εξάλλου, το σύστημα της συνδρομής για να αποκτήσει κανείς δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογή της νέας ηγεσίας δεν είναι καινούριο για το ΠΑΣΟΚ. Έχει επαναληφθεί και στις προηγούμενες αντίστοιχες διαδικασίες του 2012 και του 2009, με την ιδέα να ανήκει πάντως στον Γιώργο Παπανδρέου που το εφάρμοσε πρώτος στην ανοιχτή εσωκομματική ψηφοφορία το 2004. 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Read more...

«Domino effect»...



To εξώφυλλο του New York Times Magazine για την Ελλάδα (BINTEO)...
Το New York Times Magazine, κυκλοφορεί με ένα εξώφυλλο, αφιερωμένο στην Ελλάδα και την έκβαση των διαπραγματεύσεων. 
Το εξώφυλλο του δημοφιλούς περιοδικού, απεικονίζει...
κάτι που μοιάζει με «domino effect» που προκαλείται από το επίκεντρο του σεισμού, δηλαδή την Ελλάδα.

Στη θέση της χώρας, υπάρχει και η επεξήγηση του θέματος «Μέσα στην ελληνική κρίση, που μπορεί να καταστρέψει την Ευρώπη. Στο New York Times Magazine, αυτού του μήνα περιλαμβάνεται και το θέμα με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη συνέντευξή του, στην οποία φέρεται να μιλά για την «μαγνητοσκόπηση» του Eurogroup στην Ρίγα, κάτι που έχει διαψεύσει επανειλημμένως. 
Το νέο τεύχος με αυτό το εξώφυλλο, κυκλοφορεί στις 24 του Μάη.


Read more...

Διαψεύδει τα περί ποινών σε συνταξιούχους, ο Στρατούλης...



Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, διέψευσε κατηγορηματικά, από το βήμα της Βουλής, δημοσιεύματα και διαρροές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τους συνταξιούχους.

Με...

βάση τα δημοσιεύματα  η ελληνική αντιπροσωπεία υπέβαλε πρόταση στο Brussels Group για επιβολή ποινών σε όσους συνταξιούχους υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση. Εφόσον συνταξιοδοτείται δηλαδή πρόωρα ο ασφαλισμένος θα αναλαμβάνει να πληρώνει ο ίδιος στο Ταμείο του τις εισφορές για τα χρόνια που υπολείπονται ως την ηλικία των 62 ετών, θα επιβαρύνεται δηλαδή με «ποινή εισφορών».

«Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις διαρροές. Η ελληνική αντιπροσωπεία για αυτό που παλεύει είναι να μην ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία αν εφαρμοστεί, μέσα σε τρία χρόνια θα έχει εξαερωθεί το 90% των επικουρικών συντάξεων. Αυτή τη μάχη, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, θα την πάει μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.



Read more...

Γ. Παπανδρέου: Σε δημοψήφισμα ο συμβιβασμός...


papandreou1
... με τους εταίρους της Ελλάδας...
Από το Εστορίλ της Πορτογαλίας ο πρώην πρωθυπουργός και πλέον επικεφαλής του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με σκοπό την...
επικύρωση ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού με τους πιστωτές της, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς -όπως ανέφερε- «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».
 «Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Εστορίλ, στο δυτικό τμήμα της Λισαβόνας. «Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Estoril Conferences.

«Ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν ''ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα''», συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι «θα ήταν ίσως καλό να αφήσουν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά το τι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεταξύ των απαραίτητων μέτρων».

Αναφερόμενος επίσης στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ «δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος».

Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την Τρίτη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα. «Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων», προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
matrix24.gr

Read more...

Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας...


Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά αρνήθηκα
... αλλά αρνήθηκα...
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη...
συνάντηση που είχε με την Τετάρτη με την Christine Wormuth, Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.



Με βάση σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στην Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (Ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση της Τετάρτης, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο Υπουργός Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.


Read more...

Με ποινή η πρόωρη συνταξιοδότηση...



Υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για άμεση κατάργηση 100.000 πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από φέτος. Προτείνει ποινή εισφορών, η οποία...
θα τις καθιστούσε άνευ νοήματος για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πρόωρες συντάξεις είναι ήδη μειωμένες.
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, εφόσον συνταξιοδοτείται πρόωρα ο ασφαλισμένος, θα αναλαμβάνει να πληρώνει ο ίδιος στο Ταμείο του τις εισφορές για τα χρόνια που υπολείπονται μέχρι την ηλικία των 62 ετών. Δηλαδή, θα επιβαρύνεται με «ποινή εισφορών».

Δεδομένου ότι οι πρόωρες συντάξεις είναι συνήθως μειωμένες, η περαιτέρω μείωση θα τις καθιστούσε άνευ νοήματος για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Αν και δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, έστω και με μειωμένες αποδοχές, σε όσους την επιλέγουν, σε ορισμένες περιπτώσεις η μείωση της σύνταξης θα άγγιζε το 27% (θα πληρώνονται οι εισφορές τόσο του εργαζομένου όσο και του εργοδότη).

thepressproject.gr

Read more...

Παράθυρο από Ρωμανιά για μετάθεση 13ης σύνταξης το 2016...


Παράθυρο από Ρωμανιά για μετάθεση 13ης σύνταξης το 2016Σενάρια για σύνδεση του δώρου με το πρωτογενές πλεόνασμα...

Μετά τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη, και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταβολή της 13ης σύνταξης, για την οποία η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει στα τέλη του έτους, να πάει το 2016.

Ο...
γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στο πρωινό του MEGA, επιβεβαίωσε τα όσα είπε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, ότι η 13η σύνταξη είναι πολύ πιθανό να πάει πίσω έναν χρόνο.

«Ο Τάσος Κορωνάκης έχει μάθει να λέει την αλήθεια. Είναι δεδομένο ότι οι δανειστές έχουν προβάλει αντίσταση στις δικές μας θέσεις», τόνισε ο κ. Ρωμανιάς τονίζοντας ότι οι δανειστές ζήτησαν η 13η σύνταξη να περιοριστεί και να μην είναι 700 ευρώ, ενώ ύστερα πρότειναν η καταβολή της να εξαρτηθεί από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς τόνισε ότι υπάρχουν αντιθετικές απόψεις, γι αυτό και η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της. «Είναι δεδομένο και δεν είναι κάτι που το κρύβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα δεδομένα είναι δύο: Η κυβέρνηση δεν έχει πάει πίσω σε αυτά που έχει πει και παράλληλα κάνει μεγάλο αγώνα», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως ότι το θέμα της 13ης σύνταξης είναι ακόμα ανοιχτό...
newsbeast.gr

Read more...

Παράταση της βοήθειας προς την Ελλάδα εξετάζει η ΕΕ...


Παράταση της βοήθειας προς την Ελλάδα εξετάζει η ΕΕΠοιο σενάριο αναφέρει η Süddeutsche Zeitung για την Ελλάδα και τη συμφωνία...
Το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας να παραταθεί έως τον Οκτώβριο με εκταμίευση 4 δισ. ευρώ αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σημειώνοντας πως μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε....

να ληφθεί πριν τη σύνοδο του G7 τον Ιούνιο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωζώνη εξετάζει το σενάριο να παρατείνει το υπάρχουν πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι μετά το καλοκαίρι, κι αυτό είναι η «καλύτερη επιλογή» για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία και το Grexit», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Euro Group στην εφημερίδα. 

Ως προϋπόθεση για την εκταμίευση τίθεται «τμηματική» υλοποίηση μέρους των όρων που προβλέπονται, ενώ τα θέματα- αγκάθια των εργασιακών και των συνταξιοδοτικών θα συζητηθούν αργότερα. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τρίτο πρόγραμμα και για τη βιωσιμότητα του χρέους.



newsbeast.gr

Read more...

Σκουρλέτης: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό...


Σκουρλέτης: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια...ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αποδεκτός συμβιβασμός άφησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην...
εκπομπή "on line" του  Mega, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι "Ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα αλλάζουν οι εκδοχές της συμφωνίας. Κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει αν θα υπάρξει αποδεκτός συμβιβασμός".

Αναγκαζόμαστε να πάρουμε οριζόντια μέτρα 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας με τους θεσμούς στο θέμα του ΦΠΑ, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε τον ΦΠΑ από τη φύση του, ως έναν άδικο φόρο. Ειδικότερα  για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό υποστήριξε ότι «εξαιτίας της κακής λειτουργίας και των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στον τουρισμό αναγκαζόμαστε να πάρουμε οριζόντια μέτρα».

Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τόνισε "αμέσως μετά τη συμφωνία , η ρύθμιση θα προωθηθεί στη βουλή ακόμα και αν οι δανειστές τη θεωρούν μονομερή ενέργεια. Πάμε σταδιακά. Δε θέλουμε να προκαλέσουμε σοκ στις επιχειρήσεις . Δεν θα περάσει όμως το δόγμα Σόιμπλε ότι για να πιεστούν οι μισθοί πρέπει να υπάρχουν εκτός αγοράς 1,5 εκ άνεργοι".

Νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης  σχολιάζοντας την Έκθεση του ILO που αναφερόταν στα φαινόμενα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,  αδήλωτης και  ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε ότι "Η πρόθεση επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η παρέμβαση για τις  κατώτατες αποδοχές, έχει ως στόχο τον 'πυρήνα' αυτών των προβλημάτων. Ο ILO αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της “κανονικότητας” στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων".

Σκουρλέτης για Ζωή: Εχουμε πολλά προβλήματα ως χώρα

Οσον αφορά το χθεσινό επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σκουρλέτης αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάλογο, διότι δεν έχει πολιτική υπόσταση, όπως είπε.

Ανέφερε όμως ότι δε συμφωνεί με πολλές από  τις τοποθετήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου  τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της  Βουλής , θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον ρόλο του ως βουλευτής. "Εχουμε πολλά προβλήματα ως χώρα" κατέληξε ο κ.  Σκουρλέτης. "Μπροστά σ΄αυτά το πρόβλημα με τη Ζωή είναι παρωνυχίδα"...
iefimerida.gr

Read more...

Ο Μπάμπης Ταμουτσίδης «Έσβησε» η θρυλική τραβεστί Αλόμα

«Έσβησε» η θρυλική τραβεστί ΑλόμαΝοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο σπίτι του

Με ένα φρικτό τρόπο έκλεισε το βιβλίο της ζωής του Μπάμπη Ταμουτσίδη. Η θρυλική τραβεστί Αλόμα απασχόλησε την επικαιρότητα με την εκρηκτική της προσωπικότητα, αλλά και τις πολιτικές της ανησυχίες κυρίως κατά τη δεκαετία του '80. Η Αλόμα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση την τελευταία εβδομάδα σε νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα που είχαν προκληθεί από πυρκαγιά στο σπίτι στο οποίο διέμενε και η οποία εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Αλόμα πάλευε αυτές τις ημέρες για να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή αλλά δυστυχώς υπέκυψε.



Η πορεία της ζωής της έντονη και με καταστάσεις που αφορούν σε έναν άνθρωπο ο οποίος ζούσε σχεδόν πάντα στην κόψη του ξυραφιού, καθώς η ζωή του ετέθη αρκετές φορές σε κίνδυνο μια και είχε για χρόνια επιδοθεί σε ένα τρόπο ζωής που εγκυμονούσε ιδιαίτερους κινδύνους, με εκείνη να μεσουρανεί κυριολεκτικά στις πιάτσες των τραβεστί και να αποκτά μεγάλη φήμη, καθώς μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό, αλλά και για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδομένων προσώπων. 

Μαχητική, με κοφτερό μυαλό και πολιτικές ανησυχίες, θα προκαλέσει θόρυβο τη δεκαετία του '70 με την ενεργή και ουσιαστική της δράση και ανάμειξη με τα κοινά, καθώς θα ιδρύσει κόμμα και θα κατέλθει στον εκλογικό στίβο χωρίς να καταφέρει, όμως, να μπει στο Κοινοβούλιο.

Αποτέλεσε, σε κάθε περίπτωση, έναν άνθρωπο που μέσα από την περιθωριοποίησή του προσπάθησε να στείλει πολλαπλά μηνύματα, μαχόμενη πάντα τα αιτήματα που αφορούσαν στα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά και των ομοφυλόφιλων. 

Ήρθε σε σύγκρουση πολλές φορές και με πολιτικούς, αλλά και τοπικούς εκπροσώπους, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει, όπως η ίδια συνήθιζε να λέει, το δικαίωμα του καθενός στη διαφορετικότητα.

Ένας άνθρωπος μοναχικός που, όπως σημείωνε τελευταία, το μόνο πράγμα που φοβόταν μετά από μία έντονη και γεμάτη ζωή ήταν η μοναξιά, καθώς δεν είχε κανέναν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Είχε επιλέξει την αποστασιοποίηση και τους δικούς της ρυθμούς απομόνωσης σε σπίτι μακριά από όλους και όλα. «Έβγαλε πολλά χρήματα, κάποια από αυτά ευτυχώς της μείνανε, μπορεί να είχε ένα σωρό υποχρεώσεις και να είχε στριμωχτεί κάποιες φορές, αλλά είχε κάνει το κομπόδεμά της», θα πει άνθρωπος του περιβάλλοντός της.

Σε κάποια από τις τελευταίες της εξορμήσεις στην Αθήνα, το protothema.gr την είχε συναντήσει στην πλατεία Κλαύθμωνος και είχε συντροφιά το σκύλο της. «Είναι δύσκολη η μοναξιά, τελικά οι άνθρωποι μπορεί να σε προδίδουν, όμως τα ζώα δεν θα σε προδώσουν ποτέ», είχε πει τότε σε μία ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε μαζί της, την οποία δεν ήθελε να αποτυπώσει ο φακός του protothema.gr καθώς δεν επιδίωκε με κανέναν τρόπο να απασχολήσει ξανά, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, τα μέσα.

«Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω, έχω πάθει σοκ, δεν ξέρω πώς και τι έγινε, δεν ξέρω πώς έπιασε το σπίτι φωτιά, αυτό που ξέρω είναι ότι εκείνη δεν περνούσε καλά εδώ και πολύ καιρό», μας λέει φίλος της συγκινημένος με την είδηση του χαμού της.

Η Αλόμα απέφευγε πάντως να μιλάει για όλα όσα βίωνε τον τελευταίο καιρό καθώς η οικονομική κρίση και η δύσκολη καθημερινότητά της πλέον άγγιζαν τα όρια της αδυναμίας και του πνιγμού για εκείνη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε κάποιες υποχρεώσεις της, γεγονός που την άγχωνε ιδιαίτερα, καθώς δεν είχε συνηθίσει σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής, με δυσκολίες και συσσωρευμένα προβλήματα.
http://www.protothema.gr/

Read more...