Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας...


Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά αρνήθηκα
... αλλά αρνήθηκα...
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη...
συνάντηση που είχε με την Τετάρτη με την Christine Wormuth, Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.



Με βάση σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στην Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (Ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση της Τετάρτης, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο Υπουργός Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: