Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Για κάλυψη πρόσθετων θέσεων Επιπλέον 23 εκατ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Επιπλέον 23 εκατ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα προσκαλέσει τους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκατ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τη συνεννόηση που έγινε μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδ.Κωνσταντινόπουλου, του υφυπουργού Εσωτερικών Γ.Ντόλιου, και των υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β.Κεγκέρογλου και Γ.Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενημέρωσε την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι θα διατεθεί το ποσό των 23 εκ. ευρώ, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Ιστορική η επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό"...


«Ιστορική η επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό»Αμανατίδης: Δεν μπορεί πλέον η Μεσόγειος να είναι νεκροταφείο ψυχών...

"Ιστορική" χαρακτηρίζει την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό ο βουλευτής και υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αμανατίδης σημειώνει ότι...
η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικού Διαλόγου και η πραγματοποίησή της συζητιέται εδώ και ένα χρόνο. «Η ατζέντα των θεμάτων είναι για την ειρήνη, τη μετανάστευση και την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, δίνει το στίγμα ότι ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα και αναζητούμε δεσμούς συνεργασίας και του κόμματος και της χώρας μας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες», υπογραμμίζει ο κ. Αμανατίδης και προσθέτει: «Θέματα όπως η ειρήνη, η μετανάστευση, η προστασία του περιβάλλοντος και η φτώχεια είναι κοινά σημεία, όπως φαίνεται και τις πολλές δραστηριότητες του ίδιου του Πάπα, ο οποίος δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «ο Πάπας των φτωχών». Η δραστηριότητά του περιστρέφεται γύρω από εστίες πολέμου, τη φτώχεια, αλλά και τη μετανάστευση, που είναι το πρώτο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορεί πλέον η Μεσόγειος να είναι, όπως λέει και ο πρόεδρός μας, νεκροταφείο ψυχών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό είχε ενημερωθεί τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. «Η αντίδρασή τους ήταν θετική, γιατί και ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος σε τομείς που αφορούν τη φτώχεια έχει περίπου παρόμοιες απόψεις» τονίζει ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει απαντώντας σε κάποια αρνητικά σχόλια που διατυπώθηκαν: «Δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη θρησκεία, στο αίσθημα της θρησκευτικότητας. Δεν μπορεί κάποιος να θεωρεί κτήμα του την Εκκλησία και να την εκμεταλλεύεται. Εμείς πλησιάσαμε, πλησιάζουμε και συζητούμε με απόλυτη ειλικρίνεια, ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρόεδρός μας στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ».

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη η επίσκεψη Τσίπρα στο Βατικανό δείχνει «πλέον πόσο ευρωπαϊκό αντίκτυπο έχουν οι θέσεις και οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα θέματα που θα συζητηθούν, ειδικά της φτώχειας, της μετανάστευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει και τη χώρα μας»...
newsbeast.gr

Read more...

Βόμβα Ρακιντζή στη Βουλή για προκλητική ασυλία επωνύμων...



Σε δήλωση βόμβα προέβη σήμερα από τη Βουλή ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Θεσμών την Έκθεση Πεπραγμένων του, μίλησε για ιδιότυπη ασυλία των...
επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους. "Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν συνεχώς απαλλακτικά βουλεύματα" είπε ο κ. Ρακιντζής.

Χωρίς να κατονομάσει κάποια υπόθεση ο κ. Ρακιντζής πρόσθεσε: "Σας λέω το παράπονο μου ότι στην προσπάθεια μου κατά των επωνύμων βρίσκω ένα τείχος. Δε μπορώ να κάνω έφεση στο βούλευμα. Δε μπορώ να πω για την τάδε υπόθεση. Δεν ελέγχω το ποινικό. Στην προσπάθεια που κάνω κατά των επωνύμων βρίσκω εμπόδια".

parapolitika.gr

Read more...

Πολιτική κίνηση από τον Βασίλη Οικονόμου...


Πολιτική κίνηση από τον Βασίλη Οικονόμου-Η διακήρυξη του Δημοκρατικού Συνδέσμου 
Η διακήρυξη του Δημοκρατικού Συνδέσμου...
Μια νέα πολιτική κίνηση, τον Δημοκρατικό Σύνδεσμο, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου. Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη, στόχος του σχήματος είναι η...
ανασυγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς.

Αναλυτικά η ιδρυτική διακήρυξη του Δημοκρατικού Συνδέσμου:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άλλαξαν πολλά, Κατέρρευσαν μύθοι, ανατράπηκαν τα δεδομένα, άλλαξε η ζωή μας. Μια αιτία, ίσως η κυριότερη, ήταν η ασύλληπτων διαστάσεων οικονομική κρίση. Η οικονομική όμως κρίση πολλαπλασιάστηκε και από τις δομικές και εσωτερικές παθογένειες του κράτους και της κοινωνίας μας.
Οι δομικές ανισορροπίες του ελληνικού συστήματος προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, οι εσωτερικές παθογένειες επέτρεψαν την εφαρμογή μιας ακραίας συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας και περιορισμού του κοινωνικού κράτους, που ως συνέπεια έχουν την ραγδαία φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του λαού και την ραγδαία υποχώρηση της ποιότητας ζωής.
Ταυτόχρονα με την «επικράτηση» των συντηρητικών δυνάμεων παρατηρείται και αύξηση της επιρροής λαϊκίστικων δυνάμεων διαμαρτυρίας που υπόσχονται καλύτερες μέρες χωρίς όμως να προτείνουν ένα ρεαλιστικό και εφικτό «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση. Οι δυνάμεις αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής ιδεολογίας από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ενώ εντοπίζονται ακόμα και στις κυβερνητικές τάξεις.
Είναι φανερό ότι κλείνοντας έναν τετραετή κύκλο μνημονιακών υποχρεώσεων, πρέπει να ανοίξουμε έναν νέο μεταμνημονιακό κύκλο ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημιουργικής πορείας μέσω μεταρρυθμίσεων στο κράτος και μεγάλων πολιτικών αλλαγών. Χρειάζεται πλέον ένα Νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με αναπτυξιακό μοντέλο στηριζόμενο σε νέα παραγωγική βάση και με ουσιαστικό πρωταρχικό στόχο την αναθέσμιση του κοινωνικού κράτους.
Το Ριζοσπαστικό Κέντρο οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα περίοδο ως δύναμη σταθερότητας, προόδου, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, ως δύναμη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Το Ριζοσπαστικό Κέντρο πρέπει να σταθεί απέναντι στη συντήρηση, στον λαϊκισμό, στην δημαγωγία και στις πελατειακές εξαρτήσεις ενός διεφθαρμένου κράτους, από πολιτικές ηγεσίες ανίκανες να ανταποκριθούν στον ιστορικό τους ρόλο.
Με στόχο την ανασυγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου και την επαναφορά του ως κύριο εκφραστή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μαζί με τις δυνάμεις της Μεταρρύθμισης και της Ανανεωτικής Αριστεράς, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον «Δημοκρατικό Σύνδεσμο».
Ο «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» είναι μια πολιτική κίνηση που επιθυμεί το διάλογο και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Δημοκρατίας και της Προόδου, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς. Θεωρούμε ότι πρέπει να υποχωρήσουν όλα τα προσωπικά κέντρα έναντι της ενότητας και να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν την ουσιαστική συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας.
Επιδιώκουμε μια μεγάλη συμμαχία όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που μπορούν ενωμένες να δώσουν απάντηση στα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα. Η διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος με σαφή στόχο την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια πρέπει να είναι η κορωνίδα των επιδιώξεων. Με σεβασμό στην αυτονομία και στην προσωπικότητα των κομμάτων, των κινήσεων και των προσώπων που θα προσέλθουν στο διάλογο ώστε να διαμορφωθεί η κοινή τράπεζα των ιδεών και των προτάσεων για ένα Νέο Ξεκίνημα.
Ο «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» καλεί όλες τις Μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που αναφέρονται στο Ριζοσπαστικό Κέντρο, στην Ανανεωτική Αριστερά και στη Σοσιαλδημοκρατία να κινητοποιηθούν, όλους όσους ανήκουν σε αυτό τον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο να οργανωθούν, να αγωνιστούν και να απαιτήσουν την άμεση εκκίνηση του διαλόγου για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Η πορεία για ένα νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας και του λαού δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις δημιουργικές και αληθινές δυνάμεις του λαού. Ο «ΔΗΜΟ.Σ.» θα στηρίξει αυτή την συμπαράταξη ώστε να οδηγηθούμε στην αναγέννηση μιας πραγματικά δημοκρατικής Πολιτείας. 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.Αυλωνίτης Βαγγέλης, πρ Νομαρχιακός Σύμβουλος, Εύβοια
2.Δεληγιαννόπουλος Σπύρος, Φιλόλογος, Αργολίδα
3.Κόκλας Δημήτρης, Επιχειρηματίας,  Αχαΐα
4.Κουτάντου Βίκυ, Επιχειρηματίας, Λασίθι
5.Λιακοπούλου Μαρία, Δημόσιος Υπάλληλος, Κόρινθος
6.Μέγα Κατερίνα, Οικονομολόγος, Αθήνα
7.Μπάστας Κώστας, πρ Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής- Οικονομολόγος, Αθήνα
8.Μποζίκας Ανδρέας, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, Επιχειρηματίας, Αθήνα
9.Μπόκας Απόστολος, Ιστορικός – Πολιτικός Επιστήμονας, Πειραιάς
10.Οικονόμου Βασίλης, Δικηγόρος – Βουλευτής,  Αττική
11.Παναγιωτόπουλος Δημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Αθήνα
12.Σωτηριάδης Παύλος, Επικ Καθηγητής Πολυτεχνείου, Αθήνα
13.Τάγγας Ανδρέας, Φιλόλογος, Βοιωτία
14.Τερζής Θανάσης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδηλασίας - Μέλος Ολυμπιακής Επιτροπής, Πειραιάς
15.Τζηκαλιός Θανάσης, Προπονητής Ποδοσφαίρου, Κοζάνη».

Read more...

Πέταξαν στα σκουπίδια Ουκρανό βουλευτή!...

BINTEO...
Σε κάδο σκουπιδιών πέταξαν Ουκρανοί διαδηλωτές τον βουλευτή Βιτάλι Ζουράφσκι ο οποίος ανήκει στο κόμμα του ανατραπέντος προέδρου Γιανουκόβιτς.

Οι διαδηλωτές είχαν ...
συγκεντρωθεί την Τρίτη έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας με αφορμή την ψηφοφορία για την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν αντίκρησαν τον βουλευτή, τον έπιασαν και παρά την παρουσία της αστυνομίας τον πέταξαν σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Ο Ζουράφσκι, τον Ιανουάριο είχε προτείνει νομοσχέδιο για την ενίσχυση των περιορισμών κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών ενώ στο παρελθόν είχε προτείνει να γίνει αδίκημα η αυστηρή κριτική.


topontiki.gr

Read more...

Αποχαρακτηρισμοί δασών σε 10 ημέρες...


Αποχαρακτηρισμοί δασών σε 10 ημέρεςΔιαδικασίες-εξπρές για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής ή μη, καθιερώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στόχος είναι να...
υπάρχει διαφάνεια για όλες τις πράξεις με τις οποίες τα δασαρχεία αποφαίνονται αν μια έκταση χαρακτηρίζεται δασική ή όχι.

Με τον νέο νόμο για τα δάση που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή καθιερώνονται διαδικασίες – εξπρές για την επίδοση της πράξης χαρακτηρισμού στον ενδιαφερόμενο.

Το χρονικό όριο που καθορίζεται είναι 10 ημέρες και σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αναρτάται η απόφαση του δασάρχη και στον δικτυακό τόπο του υπουργείου.

Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκδίδονται γύρω στις 20.000 πράξεις χαρακτηρισμού τον χρόνο. Όπως λένε οι δασικοί υπάλληλοι, στην Αττική για να βγει μια πράξη χαρακτηρισμού απαιτείται πάνω από ένας χρόνος.

Αν υπάρχουν αντιρρήσεις και η υπόθεση πάει στα δικαστήρια μπορεί να χρειαστεί και μία δεκαετία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Για τον λόγο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσουν να δημοσιεύονται στη διαδικτυακή πύλη του ΥΠΕΚΑ όλες οι πράξεις χαρακτηρισμού μαζί με τα τοπογραφικά διαγράμματα και τυχών άλλες αποφάσεις ανώτερων οργάνων προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τον χαρακτήρα μιας έκτασης.

Δείτε αναλυτικά τη φωτό του δημοσιεύματος εδώ...
ta nea.gr

Read more...

Βουλιάζουν τα ΑΕΙ από τις μετεγγραφές...


Βουλιάζουν τα ΑΕΙ από τις μετεγγραφές
Θα... βουλιάξουν από φοιτητές τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς σε λίγες ημέρες σχεδόν 40.000 πρωτοετείς αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να...
μετεγγραφούν σε ομοειδή τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Από αυτούς, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να μετεγγραφούν περίπου οι 20.000, δηλαδή σχεδόν το 30% των πρωτοετών θα μετακινηθεί σε άλλο ίδρυμα και διαφορετική πόλη.
Είναι ενδεικτικό ότι 15 τμήματα κεντρικών ΑΕΙ θα δεχθούν πρόσθετο αριθμό φοιτητών λόγω μετεγγραφών από συνολικά 80 τμήματα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για παιδαγωγικά τμήματα, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.ά...
ethnos.gr

Read more...

Μόνο οι δόσεις διορθωμένες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ...


Μόνο οι δόσεις διορθωμένες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑΜόνο για τις έξι δόσεις ισχύουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και όχι για το τελικό ποσό του φόρου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αλλαγές που έχουν περαστεί αφορούν μόνο στο...
νέο αριθμό δόσεων, ενώ η τελική εκκαθάριση θα γίνει σε λίγες μέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου. Έτσι θα φανεί μικρότερο ποσό σε όσους πλήρωσαν την πρώτη δόση.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

α) Η ειδοποίηση των δόσεων που εκτυπώνεται από το ΟΠΣ Περιουσιολόγιο αναφέρεται μόνο στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των δόσεων με βάση την αρχική εκκαθάριση.

β) Η πίστωση των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους εμφανίζονται στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του TAXISNet, στην οποία εμφανίζονται οι καταβολές.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη τονιστεί από τη ΓΓΔΕ και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, τα ποσά που θα προκύψουν από τη νέα εκκαθάριση, όπου αυτή απαιτείται, θα εμφανιστούν στα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο μεταξύ με απόφαση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου, απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί μέχρι και την 31/12/2013, ανεξάρτητα από το χρόνο μεταγραφής τους.

Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι στις περιπτώσεις πράξης τροποποίησης σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, που αφορά κοινόχρηστους χώρους ακινήτου, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού από όλους τους συνιδιοκτήτες, αλλά μόνο από αυτούς που έχουν μεταβολή στις οριζόντιες ιδιοκτησίες ή στα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους. Οι προσπάθειες για τη διευκόλυνση των πολιτών, την επιτάχυνση των συναλλαγών και τη μείωση της γραφειοκρατίας θα συνεχιστούν, σημειώνεται...
newsbeast.gr

Read more...

«Να μείνουμε στα δεδομένα μας» Μενδώνη για την Αμφίπολη: Η ανασκαφή κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις


Μενδώνη για την Αμφίπολη: Η ανασκαφή κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
«Η αρχαιολογία είναι μια επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας για την πορεία της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Μιλώντας στον Real fm και ερωτηθείσα πότε αναμένεται να τελειώσει η ανασκαφή, η κ. Μενδώνη είπε: «Εξαρτάται. Είναι αυτός ο θάλαμος μόνο; Αν είναι αυτός ο θάλαμος, μπορεί κανείς να βάλει κάποιο όριο. Αν, όμως, υπάρχει συνέχεια; Τι είναι αυτή η συνέχεια; Τι δυσκολία θα έχει η συνέχεια αυτή;»
11 φωτογραφίες


Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την ταυτότητα του τάφου, δήλωσε ότι «όποιος κάνει εικασίες είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας».

«Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας» δήλωσε.

Οι στερεωτικές εργασίες στο ταφικό μνημείο θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένονται πιθανότατα και ανακοινώσεις για την συνέχιση των εργασιών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακοίνωση από την Γερμανία Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη


Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη
Από προηγούμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη, στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο «μενού» η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εν όψει της νέας αξιολόγησης, των διαπραγματεύσεων για το χρέος, αλλά και του τέλους του προγράμματος στο τέλος του έτους.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οριστικοποιήθηκε την Τρίτη, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων.
Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.
Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς.
Όπως ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της καγκελαρίου με ξένους ηγέτες, συμπλήρωσε η ίδια.

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η συνάντηση αφορά και την προετοιμασία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα συζητηθούν διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική και παρέπεμψε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μετά τις συνομιλίες.
Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: το φθινόπωρο οι κρίσιμες συζητήσεις
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης και το εάν το τέλος του προγράμματος σημαίνει και τέλος της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η τρόικα θα εξετάσει και πάλι την πορεία του προγράμματος εντός του μήνα και πρόσθεσε ότι όλα τα επιπλέον ερωτήματα θα συζητηθούν το φθινόπωρο, ενώ χαρακτήρισε πρόωρη οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για δώρο 20 εκατ. Ευρω του υπ. Οικονομικών

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για δώρο 20 εκατ. Ευρω του υπ. Οικονομικών
Επανέρχεται στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση χαρίζει φόρους που φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρείες, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν από λίγες ημέρες 20 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, μέσω της οποίας του ζητούσαν διευκρινίσεις σχετικά με διάταξη που ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7-4-2014 μέσω της οποίας αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των δικηγορικών εταιρειών.
«Ενώ μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες φορολογούνταν όπως όλες οι αλλοδαπές εταιρείες, δηλαδή σαν Ανώνυμες Εταιρείες, μετά το πολυνομοσχέδιο ορίστηκε ότι θα φορολογούνται σαν τις ελληνικές δικηγορικές εταιρείες. Σε απλά ελληνικά με τη νέα διάταξη η φορολόγησή τους θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ σε βάθος 20ετίας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα ξένα δικηγορικά γραφεία να ζητήσουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει σε φόρους με βάση το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς. Σύμφωνα με δημοσίευμα τα χρήματα που αναμένεται να ζητήσουν πίσω ανέρχονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου η Κουμουνδούρου.
Οι βουλευτές απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών τα εξής ερωτήματα:
Για ποιο λόγο αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών ύστερα από 20 χρόνια εφαρμογής του Ν.2238/1994 και ενώ αυτός είχε καταργηθεί να προσθέσει σε καταργημένο νόμο διάταξη (με το Ν.4254/2014, παράγραφος Β, υποπαράγραφος Β2, περίπτωση 4) σχετική με τη φορολόγηση των αλλοδαπών δικηγορικών εταιρειών η οποία μάλιστα ρυθμίζει το θέμα αναδρομικά σε βάθος εικοσαετίας;
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υποτίθεται πως ψάχνει διαρκώς για ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις γιατί ξαφνικά θεσπίζει ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες σε σχέση με αυτό που ίσχυε;
Από την ψήφιση του Ν.4254/2014 μέχρι σήμερα πόσες είναι οι αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες που έκαναν αίτηση για επιστροφή χρημάτων βασιζόμενες σε αυτή τη διάταξη και ποιο είναι το συνολικό ποσό που διεκδικούν να τους επιστραφεί;
Υπάρχουν αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες που κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν κατέβαλαν τους φόρους για τα κέρδη τους στην Ελλάδα γραφει στο. Ρεπορταζ του το iefimerida.gr  και τους καταλογίστηκαν τα ανάλογα πρόστιμα και οι αναλογούντες φόροι; Αν ναι, πόσες από αυτές έκαναν αίτηση για επιστροφή ή διαγραφή φόρων και πρόστιμων και σε τι ποσά ανέρχονται οι αιτήσεις τους για επιστροφή ή διαγραφή;
Υπήρξαν παρεμβάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση από ξένες κυβερνήσεις μέσω πρεσβευτών και λοιπών παραγόντων που σύμφωνα με το δημοσίευμα επέμειναν να πιέζουν παρασκηνιακά;
egiakoumis.gr

Read more...

Ο Σαμαράς επιστρέφει στην (καραμανλική) Χαλκιδική...


samaras 
 
 
  Με μία στάση στη Χαλκιδική, εκεί όπου το 1979 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα εορτάσει ο Αντώνης Σαμαράς τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Ωστόσο...
η εκδήλωση στη Χαλκιδική (27/9) που συνδέθηκε με τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις παρακαταθήκες του για τον ριζοσπαστικό και, στη συνέχεια, κοινωνικό φιλελευθερισμό, δεν θα είναι η μόνη.
Ανήμερα της ίδρυσης του κόμματος, στις 4 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση για το ιδεολογικό στίγμα και τις προκλήσεις της ελληνικής κεντροδεξιάς.
Σε αυτή ΔΕΝ πρόκειται να προσκληθούν, τουλάχιστον όχι ονομαστικά, στελέχη που βρίσκονται σήμερα εκτός τειχών. Ωστόσο, αν πάνε, ουδείς πρόκειται να τους εμποδίσει...

matrix24.gr

Read more...

Σαχινίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίας...


Σαχινίδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίαςΑιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ άφησε χθες ο Φίλιππος Σαχινίδης με δηλώσεις του σε...
πρωινή, τηλεοπτική εκπομπή.

Σε ερώτηση αναφορικά με την διαμάχη Βενιζέλου- Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κόμμα του είναι «πολυτραυματίας».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίας. Θα προτιμούσα πιο χαμηλούς τόνους, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να τραυματίζουμε ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην συνεργασία ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους επισημαίνοντας πως μετά από δυο χρόνια εμπειρίας κυβερνητικής συνεργασίας και μετά από 4-5 χρόνια κρίσης θα έπρεπε κάποια στιγμή να «επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας για τις συνεργασίες»...
enikos.gr

Read more...

"Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία"...


«Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία»Υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης, αναφέρει εφημερίδα...


Στην καταγραφή κάποιων θετικών ενδείξεων αλλά και στη σκιαγράφηση με ζοφερά χρώματα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα προχώρησε μέσα από...
ένα άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post!

«Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης», αναφέρεται στον υπότιτλο, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο άρθρο επισημαίνεται: «Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως-όπως.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής.

Μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία. Την ίδια στιγμή 19 εκ. τουρίστες επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Όμως ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα. Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα...
newsbeast.gr

Read more...

Κακλαμάνης: Καληνύχτα κ. Σημίτη...


Κακλαμάνης: Καληνύχτα κ. ΣημίτηΤην αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νικήτα Κακλαμάνη προκάλεσε η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη ότι...
«υπήρξε τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς».

Μέσω twitter, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε στον Κώστα Σημίτη:

«Η απάντηση σε όσα ανιστόρητα είπε ο κ. Σημίτης για τις κυβερνήσεις Καραμανλή είναι μία: “Εδώ και τώρα Εξεταστική Επιτροπή από το 2000 ως το 2010, για να μάθουμε πως μπήκαμε στο Μνημόνιο”. Καληνύχτα κ. Σημίτη»...







enikos.gr

Read more...

O Αλέξης και οι ένστολοι...


Δεν είναι μόνο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία η κυβέρνηση θέλησε να ρίξει "μαύρο", αλλά και η παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο...
περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ στάθηκε και στο περίπτερο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Στο πρώτο ενημερώθηκε για τη δράση της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο δεύτερο συλληπήθηκε τους συναδέλφους του 33χρονου πυροσβέστη Ματθαίου Μάτζιου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος την Παρασκευή σε φωτιά στο Π. Φάληρο.

Πηγές της "Α" σημείωναν πως ο Αλ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν έλαβε την αναμνηστική πλακέτα για την επίσκεψη από την ΕΛ.ΑΣ...

Πηγή: avgi.gr

Read more...

Πρεμιέρα όνειρο στο Champions League Εδώ είναι Πειραιάς: Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2


Εδώ είναι Πειραιάς: Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Champions League δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου πέτυχαν τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν από νωρίς σε θέση... οδηγού για την πρόκριση στους «16». Ο Μαζουάκου στο 13', ο Αφελάι στο 31' και ο Μήτρογλου στο 73' ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38') και Γκριζμάν στο 86'.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα...

14 φωτογραφίες

Ο «νόμος του Καραϊσκάκη» επιβεβαιώθηκε γι' άλλη μια φορά. Απέναντι στην ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα «άλωσε» του Μπερναμπέου, την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την, για πολλούς, απίστευτη νίκη.

Με εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και ουσία στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το ιδανικό πρώτο 45λεπτο στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες, που έτρεξε και έβγαλε την πάσα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με το ιδανικό τελείωμα ο Αφελάι στο 31΄, το Μιλιβόγεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και όλη την αμυντική του γραμμή, ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μπει προηγούμενος στ' αποδυτήρια.

Σε τέτοια παιχνίδια και με αντιπάλους του επιπέδου της Ατλέτικο χρειάζεται και τύχη, που, τουλάχιστον, στα πρώτα 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν ως «σύμμαχό» τους. Δύο σουτ και ισάριθμα γκολ για την πειραϊκή ομάδα, με το Μαζουάκου να ανοίγει το σκορ στο 13΄ με βολέ έξω από την περιοχή, απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» που είχαν την κατοχή της μπάλας και τις καλύτερες φάσεις, χωρίς, πάντως, να χάσουν την «κραυγαλέα» ευκαιρία.

Κατάφεραν, όμως, χάρις στην κλάση του Μάντζουκιτς να μειώσουν πριν από το κλείσιμο του ημιχρόνου και να πιστέψουν στην ανατροπή του σκηνικού στην επανάληψη.

Η Ατλέτικο είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά οι παίκτες της ήταν αναπολεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που αμυνόταν ο Ολυμπιακός, ενώ όταν χρειάστηκε ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του σε δύο σουτ του Γκριζμάν σε διάστημα τριών λεπτών πριν το 60΄. Στο 63΄ το σουτ του Αρντά έφυγε λίγο άουτ κι από το 65΄ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των «ροχιμπλάνκος».

Η ώρα του Κώστα Μήτρογλου ήρθε στο 73΄. Από την προσπάθεια του Κασάμι, ο στράικερ του Ολυμπιακού έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-1. Δεν το έβαλαν κάτω οι Ισπανοί και μείωσαν με το Γκριζμάν στο 86΄, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης - Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς. 
Στους αγώνες της πρεμιέρας σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
Γιουβέντους - Μάλμε 2-0

2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Λουντόγκορετς 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία 5-1

3ος όμιλος
Μονακό - Λεβερκούζεν 1-0
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ - Αντερλεχτ 1-1
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 2-0

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου

5ος όμιλος
Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα - ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ - Παρί Σ.Ζ.

7ος όμιλος

Τσέλσι - Σάλκε
Μάριμπορ - Σπόρτινγκ Λισ.

8ος όμιλος
Πόρτο - ΒΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...