Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση από την Γερμανία Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη


Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη
Από προηγούμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη, στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο «μενού» η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εν όψει της νέας αξιολόγησης, των διαπραγματεύσεων για το χρέος, αλλά και του τέλους του προγράμματος στο τέλος του έτους.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οριστικοποιήθηκε την Τρίτη, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων.
Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.
Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς.
Όπως ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της καγκελαρίου με ξένους ηγέτες, συμπλήρωσε η ίδια.

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με το εάν η συνάντηση αφορά και την προετοιμασία για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα συζητηθούν διάφορα επίκαιρα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αλλά και την Ευρώπη και την εξωτερική πολιτική και παρέπεμψε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί μετά τις συνομιλίες.
Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: το φθινόπωρο οι κρίσιμες συζητήσεις
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης και το εάν το τέλος του προγράμματος σημαίνει και τέλος της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η τρόικα θα εξετάσει και πάλι την πορεία του προγράμματος εντός του μήνα και πρόσθεσε ότι όλα τα επιπλέον ερωτήματα θα συζητηθούν το φθινόπωρο, ενώ χαρακτήρισε πρόωρη οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: