Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά και ναρκωτικά ανακάλυψε στην Κυψέλη η ΕΛΑΣ...




Ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Κυψέλης, όπου συνέλαβε δύο άνδρες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν χειροβομβίδες, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ναρκωτικά, αλλά και ένα περίστροφο.
Ειδικότερα, έπειτα από...
πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων από έναν αλλοδαπό ιδιοκτήτη καφενείου, η Αστυνομία τον εντόπισε και παρακολουθώντας τις κινήσεις του ανακάλυψε σε εγκαταλελειμμένο χώρο στάθμευσης στην οδό Κερκύρας, μια ολόκληρη αποθήκη για ναρκωτικές ουσίες και όπλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντύπωση προκάλεσε η οικονομική επιφάνεια του συλληφθέντα (ακίνητα και ένα ακριβό αυτοκίνητο), ο οποίος φέρεται να είναι από τους μεγάλους διακινητές όπλων.

Ο 36χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη μαζί με έναν 31χρονο συνεργό του ελληνικής καταγωγής και οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1.940- γραμμ.
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους -4- γραμμ.
• Εξήντα επτά (67) σώματα αμυντικής χειροβομβίδας τύπου F1
• Εξήντα οκτώ (68) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
• Ένα (1) περίστροφο των 0,22 mm
• Επτά (7) φυσίγγια των 0,22 mm του ανωτέρω περιστρόφου
• Το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο...


Read more...

Κόντρα Προέδρων για την πορεία της Κύπρου Δεν υπήρχαν συζητήσεις για κούρεμα καταθέσεων δηλώνει ο Δ.Χριστόφιας


Ο τέως πρόεδρος αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς Αναστασιάδη και ο νυν πρόεδρος κατηγορεί τον Δ.Χριστόφια ότι άφησε τη χώρα μιαν ανάσα πριν από τη χρεοκοπία
Ο τέως πρόεδρος αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς Αναστασιάδη και ο νυν πρόεδρος κατηγορεί τον Δ.Χριστόφια ότι άφησε τη χώρα μιαν ανάσα πριν από τη χρεοκοπία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Απάντηση για το έγγραφο που αποδίδεται στον γερμανό υπουργό Β.Σόιμπλε, σύμφωνα με το οποίο το θέμα του κουρέματος των κυπριακών καταθέσεων είχε συζητηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου, έδωσε ο Δ.Χριστόφιας. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν τέτοιου είδους συζητήσεις και τόνισε πως «εκείνο που δεσμεύει την κυβέρνηση Χριστόφια και έχει συζητήσει με την τρόικα περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που κατ' αρχήν έχουμε συμφωνήσει».
Ο Δ.Χριστόφιας είπε ακόμη ότι ο κ. Μπαρόζο είχε ενθαρρύνει τη Ρωσία να βοηθήσει την Κύπρο και πως η Μόσχα είχε συμφωνήσει αρκεί να επιτευχθεί πρώτα συμφωνία με την ΕΕ. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπέγραψε το μνημόνιο, καθώς η τρόικα είδε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές ο Ν.Αναστασιάδης και οι δανειστές θεώρησαν ότι «το έδαφος θα είναι πιο προσοδοφόρο, πιο εύπορο γι'αυτούς».
Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ.Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Αναστασιάδης κληρονόμησε από τον κ. Χριστόφια «μια χώρα μιαν ανάσα πριν από την ολική χρεοκοπία».
Σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δε, το δημόσιο χρέος της Κύπρου όταν παρέλαβε ο Ν.Αναστασιάδης ήταν 2,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών το τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ. Αναστασιάδης, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.
Το στοιχείο του δημοσίου χρέους επικαλούνται κυβερνητικές πηγές της Κύπρου για να αιτιολογήσουν τη στάση που τήρησε ο Ν.Αναστασιάδης στο Eurogroup.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Δ.Χριστόφιας δήλωσε:
«Λυπάμαι πάρα πολύ ότι γίνονται συζητήσεις ολίγον ανέξοδες. Εκείνο που δεσμεύει την κυβέρνηση Χριστόφια και που έχει συζητήσει με την τρόικα περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που κατ’ αρχήν έχουμε συμφωνήσει. Ουδεμία αναφορά έχει γίνει από την τρόικα και δεν με νοιάζει τι λέει ο κ. Σόιμπλε ή αποδίδεται στον κ. Σόιμπλε. Πρέπει να υπάρξει εντιμότητα.
»Έχουν φορτώσει πολλά σε εμένα και την οικογένεια μου. Ούτε υπήρχε νομοσχέδιο στα χέρια της προηγούμενης κυβέρνησης με αυτά που κατέθεσε σήμερα ο διοικητής. Στα χέρια της δικής μας κυβέρνησης δεν ήρθαν ποτέ. Ούτε για κούρεμα. Αν έρχονταν θα τα απορρίπταμε, γιατί εγώ έχω διαφορετική φιλοσοφία.
»Πριν από τρεις μήνες, ο κ. Μπαρόζο είχε ενθαρρύνει τον κ. Πούτιν να παρέμβει η Ρωσία για να βοηθήσει την Κύπρο. Και με είχε ενημερώσει ο κ. Μπαρόζο σχετικά. Γι'αυτό έκανα δεύτερο τηλεφώνημα από τη Ρώμη στον κ. Πούτιν. Από την αρχή μου έλεγε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει εφόσον διασφαλιστεί και μια συμφωνία με την ΕΕ. Ποτέ δεν τέθησαν όροι από πλευράς Ρωσίας.
»Υπήρχαν διάφοροι τρόποι, επιμήκυνση, μείωση επιτόκιου, μεγαλύτερο δάνειο. Αυτά είχα εγώ κατά νου και προσπαθούσα να κάνουμε. Χωρίς να απεκδύομαι την ευθύνη ότι καλέσαμε την τρόικα για να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης.
»Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Όταν είδε η τρόικα ότι οδηγούμαστε σε νίκη του ο κ. Αναστασιάδη θεώρησαν ότι το έδαφος θα είναι πιο προσοδοφόρο, πιο εύπορο γι’αυτούς και γι’αυτό και δεν προχώρησα στην υπογραφή του μνημονίου».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και η κοινωνία ζει αυτή την τεράστια αγωνία διάσωσης της χώρας. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, με παρέμβαση του σήμερα στην κρατική τηλεόραση άφησε αιχμές για τη διεκδικητικότητα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληρονόμησε από τον ίδιο μια χώρα μια ανάσα πριν την ολική χρεοκοπία. Αυτές τις ώρες, η σιωπή θα ήταν η σοφότερη επιλογή ως συνδρομή στην ενότητα».
Το δημόσιο χρέος και οι κινήσεις Αναστασιάδη
Δημόσιο χρέος 2,5 δισ. ευρώ παρέλαβε ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, το τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ. Αναστασιάδης, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, που επικαλείται έγκυρη κυβερνητική πηγή, το ύψος του δημοσίου χρέους ανέφερε στον κύπριο πρόεδρο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, πριν από την δραματική συνεδρίαση του Εurogroup, που πήρε την απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έτσι εξηγείται και η στάση του προέδρου Αναστασιάδη να δεχθεί κατ' αρχήν την συμφωνία, η οποία, όπως τόνισε στο Εurogroup, θα ήταν υπό την αίρεση της κυπριακής Βουλής. 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε σε έντονο ύφος προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε. Η σκληρή στάση Γερμανίας και ΔΝΤ είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί υπέρ του «κουρέματος» και η Κομισιόν. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι μικρές χώρες εξέφρασαν την συμπάθειά τους προς την Κύπρο, αλλά παράλληλα και «τον φόβο τους για τους μεγάλους».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σβήνουν τα... φώτα του Παρισιού για την Τίνα Μπιρμπίλη



svinoyn-ta-fota-toy-parisiou-gia-tin-tina-mpirmpili 
Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η Τίνα Μπιρμπίλη έπειτα από δεκαοκτώ μήνες που είχε εγκατασταθεί στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της πρώην στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ

Η απαλλαγή της κυρίας Μπιρμπίλη από τα καθήκοντά της είναι θέμα ημερών καθώς έχει ετοιμαστεί προεδρικό διάταγμα,με το οποίο θα ξεπεραστούν τα οποία εμπόδια υπάρχουν για την απομάκρυνση της.   
http://newpost.gr

Read more...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ BLOOMBERG «Κούρεμα» 40% στις καταθέσεις προβλέπει νέο σχέδιο του Eurogroup



kourema-40-stis-katatheseis-provlepei-neo-sxedio-toy-Eurogroup 
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πιέζουν τη Λευκωσία να αποδεχτεί κούρεμα έως 40% στις καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της (Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το νέο σχέδιο, σύμφωνα με τις πηγές που διατηρούν την ανωνυμία τους, προβλέπει ότι τα δύο τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να «σπάσουν» από κοινού σε μία «καλή» και μια «κακή» τράπεζα.

Οι ασφαλείς καταθέσεις κάτω των 100.000 που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάνε στην «καλή» τράπεζα και δεν θα υποστούν απώλειες, ενώ οι επισφαλείς καταθέσεις θα «παγώσουν» μέχρι να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών, αφού θα αποτελούν κομμάτια της «κακής» τράπεζας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι απώλειες των επισφαλών πιστωτών, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων καταθετών θα φτάσουν το 40%, ένα ποσοστό που στηρίζουν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η πρόταση, μία εκδοχή της οποίας είχε απορριφθεί την περασμένη εβδομάδα, θεωρείται ως καλύτερη επιλογή από το να φορολογηθούν εξασφαλισμένες καταθέσεις ή από το να καταρρεύσουν οι κυπριακές τράπεζες εάν κλείσει τη στρόφιγγα η ΕΚΤ» τόνισαν οι πηγές.
http://newpost.gr

Read more...

Κύπρος: Κούρεμα και αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Κούρεμα και αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας
Το τελικό σχέδιο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Λευκωσία και τρόικα θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, με την αρχή να γίνεται με την Λαϊκή Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.com.cy.


Σχετικά με το Κούρεμα
Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει το μαξιλάρι των 100.000 ευρώ. Αναμένεται μετά από ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας η Λευκωσία δέχεται ένα κούρεμα κατά μέσο όρο 7%-8%. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να φέρει το ποσό των 3,1δις ευρώ. Ωστόσο εάν κάποιοι οδηγηθούν σε μηνύσεις τότε πια αυτές θα γίνονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναδιάρθρωση της Λαϊκής
Οι Βρυξέλλες και η Γερμανία ζητά αναδιάρθρωση όλων των τραπεζών! Το νομοσχέδιο που έχει πάει στη Βουλή προβλέπει την δημιουργία της καλής και της καλής τράπεζας. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να φέρει το ποσό των 3,5δις ευρώ.

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Το νέο κυπριακό τραπεζικό που ουσιαστικά που θα υπάρχει από την Τρίτη, θα χρειάζεται μικρότερο ποσό από τα 8,7 δις ευρώ που προέβλεπε η έκθεση της Pimco.

Συνεδρίαση Eurogroup
Το Eurogroup αναμένει εντός της ημέρας την οριστική πρόταση της Λευκωσίας και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη ώστε να εγκρίνει το τελικό σχέδιο.

Ισορροπίες στη Βουλή
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία πως σήμερα και εντός των επόμενων ωρών η κυπριακή κυβέρνηση θα καταλήξει σε οριστική λύση, ψηφίζοντας τα μέτρα με διευρυμένη πλειοψηφία.

Πηγή: 24h.com.cy
enikos.gr

Read more...

Δημοσκόπηση VPRC: 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖ

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της VPRC - Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, το 88% των πολιτών δυσανασχετεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Προβάδισμα δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε το διήμερο 20-21 Μαρτίου για λογαριασμό της εφημερίδας, "Η Ελλάδα αύριο". Δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς το 88% των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 31% έναντι 28,5% της ΝΔ.
Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 6%, ενώ το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει 5,5%.
Η έρευνα διεξήχθη μετά τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν στην οικονομία της Κύπρου και στις σχέσεις της με την Ευρωζώνη.
Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 31%
ΝΔ 28,5%
ΠΑΣΟΚ 6%
ΑΝΕΛ 5,5%
Χρυσή Αυγή 11%
ΔΗΜΑΡ 5,5%
ΚΚΕ 6%
Να σημειωθεί ότι το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λάθος, ενώ το60,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει μειωθεί ο μισθός του.
Το 24,1% δηλώνει ότι ο μισθός καταβάλλεται με καθυστέρηση και το 16,4% παραδέχεται ότι εργάζεται λιγότερες ώρες - μέρες με χαμηλότερη αμοιβή.
Μόνο το 19% των σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας του.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι και πάλι ο "Κανένας" με 52,4%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 19,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,3%.
Το 38% θεωρεί ότι η κυβέρνηση "πρέπει να συνεχίσει το έργο της ώστε σύντομα να φανούν θετικά αποτελέσματα", το 31% ότι η χώρα "πρέπει να πάει σε εκλογές ώστε να προκύψει μια άλλη Κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική" και το 26% θεωρεί ότι η καταλληλότερη λύση είναι η χώρα να μην προχωρήσει με καμία από τις δύο εναλλακτικές επιλογές.
Στην παράσταση νίκης (αν είχαμε αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε, ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις) προηγείται η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%.
Τέλος, ως προς τις εκλογικές τάσεις η έρευνα του Μαρτίου δείχνει τη σταθερή απομάκρυνση από την πρόθεση εκλογικής πράξης του 55% περίπου του εκλογικού σώματος. Το 46% δηλώνει προτίμηση προς κάποιο πολιτικό κόμμα, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του εκλογικού σώματος κινείται μεταξύ αποχής, λευκού, άκυρου και απροσδιόριστης συμπεριφοράς.
http://news247.gr

Read more...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ 50.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ κατ' άτομο επιστρέφει το κράτος σε περίπου 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, καθώς, μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στις συντάξεις τους αναδρομικά από την...
1η Αυγούστου 2012, βρέθηκαν να παίρνουν πολύ πιο κάτω από τα 2.500 ευρώ που ήταν το ποσό από το οποίο είχε καταργηθεί η καταβολή δώρων από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι εν λόγω συνταξιούχοι «κέρδισαν» τα 400 ευρώ, επειδή οι μειώσεις στις συντάξεις τους ήταν τόσο μεγάλες που τους έριξαν κάτω από το πλαφόν των 2.500 ευρώ και ταυτόχρονα έγιναν δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων για το 2012, μία που οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων εφαρμόστηκαν από την 1η Αυγούστου 2012. Η επιστροφή του δώρου οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες και η διαδικασία πίστωσης των χρημάτων αναμένεται να γίνει στο προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και στις συντάξεις Μαΐου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/50000_22.html

Read more...

Μυστική συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη...





Μυστική συνάντηση είχε χθες το βράδυ o Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο... Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Το μέρος της συνάντησης παραμένει άγνωστο αλλά σύμφωνα με τον "Real Fm", οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Προβόπουλος εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια αναφορικά με την Κύπρο και όλα τα χρονοδιαγράμματα.

Αποφάσισαν ότι η Ελλάδα θα απορροφούσε οπωσδήποτε τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών σήμερα και αποφασίστηκε και η τηλεφωνική συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Αναστασιάδη προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι σήμερα το βράδυ όλες οι διαδικασίες.

parapolitika.gr


Read more...

15 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο κ. Ψωμιάδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να σχολιάσει δημόσια την καταδίκη του
Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμφηκε σε δίκη κατηγορούμενος για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια.
Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος, για αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας, επίσης με τριετή αναστολή, και τρεις υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ακόμα, το δικαστήριο αθώωσε την τέως πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ν. Αηδονά, και άλλον έναν τέως νομαρχιακό υπάλληλο.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης και οι τρεις καταδικασθέντες, φέρονται ότι «τελούσαν αξιόποινες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ως υπάλληλοι με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους, με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος».
Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. Ακόμα, κατηγορείται ότι καθυστέρησε και την επιβολή προστίμων, που εισηγήθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ προέβη αυθαίρετα και σε μείωση του ύψους των προστίμων.
Οι υπάλληλοι στην πρώην Νομαρχία, κατηγορούνται ότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, μη προβαίνοντας σε εκτεταμένους ελέγχους και μη επιβάλλοντας τα αντίστοιχα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.
Ο κ. Ψωμιάδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο, χωρίς να σχολιάσει δημόσια την καταδίκη του, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
http://news247.gr

Read more...

Στα 24,7 δισ. ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012

Σχεδόν τα 25 δισ. ευρώ άγγιξαν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012
Στα 24,7 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Σεπτέμβριο του 2012 οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό από 9,5 δισ. ευρω τον Δεκέμβριο του 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό προκύπτει από απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Αλ. Σεμετά, με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε να πληροφορηθεί από την Επιτροπή για το μέγεθος των ελληνικών καταθέσεων, σημειώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για τον έλεγχο διαφυγόντων και μη φορολογημένων κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, από τα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει κατά πόσον οι καταθέσεις που υφίστανται στο εξωτερικό είχαν φορολογηθεί στο κράτος διαμονής του επενδυτή.
Η αύξηση των καταθέσεων των Ελλήνων κατά 2,5 φορές αντανακλά την μαζική φυγή κεφαλαίων που πυροδότησε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Παρά την επιστροφή καταθέσεων που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα μετράει απώλειες της τάξης των 76,5 δισ. ευρώ από το 2009 , η Ισπανία καταγράφει απώλειες ύψους 166 δισ ευρω και η Ιρλανδία 21,7 δισ. ευρω.
Στο απυρόβλητο της εμπιστοσύνης των καταθετών βρίσκεται και η Ιταλία, η οποία, παρά το γεγονός ότι έχει απειληθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα από την αύξηση των spreads στα κρατικά ομόλογα, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των καταθετών, οι οποίοι έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις τους στις ιταλικές τράπεζες κατά 256,3 δισ. ευρώ.
Αντίθετα το γερμανικό τραπεζικό σύστημα έχει αυξήσει τις καταθέσεις του κατά 267,7 δισ. ευρώ.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε ότι "η δημιουργία κλίματος σταθερότητας που καλλιεργεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση προσέλκυσης και επιστροφής στη χώρα των κεφαλαίων αυτών, εξετάζοντας παράλληλα τις περιπτώσεις εκείνες που τίθεται θέμα ποσών που δεν έχουν φορολογηθεί".

Read more...

ΣΟΚ. Τα νομοσχέδια ήταν έτοιμα, από την επόχη διακυβέρνησης Χριστόφια!...



Εκτός ελέγχου η Κύπρος. 
Κούρεμα 10%, σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. 
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: Ψηφίστε τα νομοσχέδια, αλλιώς χρεοκοπούμε.

Φόβος να κλείσουν τα μισά πρατήρια, ενώ πολίτες τρέχουν να αγοράσουν προϊόντα πρώτης ανάγκης...
Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή και συζητούνται αυτή τη στιγμή, περί εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα, έχουν ημερομηνία... 15 Ιανουαρίου!!! Εν καιρώ δηλαδή διακυβέρνησης Χριστόφια!

11:44 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν τα νομοσχέδια, αλλιώς χρεοκοπούμε...
Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις Αναστασιάδη και τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό να γινει κούρεμα 10% για καταθέσεις με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
Φόβος για λουκέτα , σε περισσότερα από τα μισα πρατήρια βενζίνης.
Οι κύπριοι πολίτες, υπό το φόβο χρεωκοπίας, αγοράζουν από τα σουπερ μάρκετ προϊοντα πρώτης ανάγκης...



Mε πληροφορίες από 24h.com.cy


Read more...

Δυσκολότερες οι αναλήψεις Περιορισμούς θέτει η Κύπρος στην κίνηση κεφαλαίων


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Λευκωσία, Κύπρος
Σημαντικούς περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων θέτει το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυπριακή κυβέρνηση.

Σε αυτό περιλαμβάνονται περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και για λόγους δημόσιας τάξης και δημόσιας ασφάλειας.

Για το λόγο αυτό ανατίθενται εξουσίες στον υπουργό ή στο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Κύπρου για λήψη ή επιβολή προσωρινών περιοριστικών μέτρων συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Στο έγγραφο του νομοσχεδίου επισημαίνεται ότι «η πολύ κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ο σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τα πιστωτικά ιδρύματα και την αποσταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρα».

Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

- Περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών
- Απαγόρευση του πρόωρου τερματισμού καταθέσεων προθεσμίας
- Υποχρεωτικός επαναπρογραμματισμός της λήξης των καταθέσεων προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμό ανοίγματος νέων λογαριασμών
- Μετατροπή καταθέσεων που βρίσκονται σε λογαριασμούς όψεως/τρεχούμενους σε καταθέσεις προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στις συναλλαγές χωρίς μετρητά
- Περιορισμός στη χρήση χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στην εξαργύρωση επιταγών
- Περιορισμός στις διατραπεζικές συναλλαγές ή και στις συναλλαγές εντός του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος
- Περιορισμό στις συναλλαγές του κοινού με πιστωτικό ίδρυμα
- Περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, πληρωμών και μεταφορών
- Οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό μέτρο το οποίο ο υπουργός ή κατά περίπτωση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας κρίνει απαραίτητο να επιβληθεί υπό τις περιστάσεις για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας.

Κομισιόν: Στο χέρι της Λευκωσίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις κυπριακές προτάσεις και παράλληλα καλεί τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν άμεσα την νομοθεσία για τον περιορισμό στη κίνηση κεφαλαίων, καθώς και την νομοθεσία για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος ο επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε χθες βράδυ τις κυπριακές αρχές να υιοθετήσουν άμεσα τις δύο νομοθεσίες, καθώς κρίνονται απολύτως αναγκαίες σε αυτή τη συγκυρία.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, την νομοθεσία για τις τράπεζες ο Σάιμον Ο' Κόνορ διευκρίνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την εφαρμογή της σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
Εξάλλου, ο κ. Ο' Κόνορ τόνισε ότι η Επιτροπή από σήμερα το πρωί εξετάζει προσεκτικά τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε χθες βράδυ η Λευκωσία, κυρίως σε σχέση με τη δημιουργία του ταμείου αλληλεγγύης.
«Εξετάζουμε αυτήν την πρόταση λεπτομερώς για να δούμε σε ποιό βαθμό είναι βιώσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στελέχη της Επιτροπής, μαζί με στελέχη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, βρίσκονται στη Λευκωσία, προκειμένου να βοηθήσουν στο σχεδιασμό βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων.
Σε ό,τι αφορά την νομοθεσία για τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων, η Σαντάλ Χιουζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ εξήγησε ότι βάσει της Συνθήκης της ΕΕ, προβλέπεται να τεθούν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Σημείωσε δε ότι ένα κράτος - μέλος μπορεί μονομερώς να αποφασίσει τον περιορισμό στις κινήσεις των κεφαλαίων, χωρίς την έγκριση των άλλων κρατών-μελών, ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρκεί η σχετική νομοθεσία να πληροί τα κριτήρια τα οποία προβλέπει η Συνθήκη της ΕΕ.
Για το θέμα αυτό, πρόσθεσε η κ. Χιουζ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει τεχνική βοήθεια στις κυπριακές αρχές.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο κύβος ερρίφθη Όλα δείχνουν Πειραιώς για τα υποκαταστήματα της Λαϊκής και της Κύπρου


Ο στόχος είναι το δίκτυο των κυπριακών υποκαταστημάτων να ξαναλειτουργήσει κανονικά ως ελληνική τράπεζα με διασφαλισμένες τις καταθέσεις
Ο στόχος είναι το δίκτυο των κυπριακών υποκαταστημάτων να ξαναλειτουργήσει κανονικά ως ελληνική τράπεζα με διασφαλισμένες τις καταθέσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Στην Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, ότι θα περάσουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Βήμα», να έχει αποδεχθεί την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται πλέον η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία έχει αποσταλεί ο σχετικός φάκελος, προκειμένου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Τράπεζα μετά από απαίτηση των βασικών της μετόχων θα μείνει αυτόνομη.

Η συμφωνία για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών (πλην της Ελληνικής) ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το γραφείο του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη και το ελληνικό πυουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση βοήθησε τις ευρωπαϊκές μετοχές να μετριάσουν τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα στην ημέρα και οδήγησε το ελληνικό χρηματιστήριο σε θετικό έδαφος, καθώς η απόφαση αυτή ουσιαστικά εκπληρώνει μία από τις απαιτήσεις του Eurogroup, που απορρίφθηκε από το κυπριακό κοινοβούλιο στις αρχές της εβδομάδας.

Η Κύπρος είπε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «τις πιο ευνοϊκές συνθήκες υπό τις παρούσες συνθήκες».

Με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων, οι κυπριακές τράπεζες ελέγχουν συνολικά το 8% των καταθέσεων και το 10% των δανείων στην ελληνική αγορά.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν εξαιρέσει από την έκτακτη εισφορά τις καταθέσεις στα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

Ο στόχος της Αθήνας είναι το δίκτυο των κυπριακών υποκαταστημάτων να λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη στην Ελλάδα, με διασφαλισμένες τις καταθέσεις ανεξάρτητα από το ύψος τους.

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος είναι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών να λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη χωρίς περιορισμούς στις καταθέσεις», είπε ανώτερο τραπεζικό στέλεχος στο Reuters.

Πρόσθεσε ότι με βάση την έκθεση της PIMCO για τις κυπριακές τράπεζες, οι κεφαλαιακές ανάγκες του δικτύου της στην Ελλάδα ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου.

«Τα μισά θα τα βάλει η Κύπρος και τα υπόλοιπα το ΤΧΣ, εάν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το σχέδιο διάσωσης», σημείωσε.

Η πώληση των δραστηριοτήτων τους θα βοηθήσει στη συρρίκνωσητου τραπεζικού κλάδου στην Κύπρο, κάτι που αποτελεί βασική απαίτηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τα συνδυασμένο ενεργητικό της Τράπεζας Κύπρου και της CPB (Λαϊκής) στην Ελλάδα ανέρχεται στα 22 δισ. ευρώ ή 1,2 φορές το ΑΕΠ της Κύπρου που ανέρχεται στα 18 δισ. ευρώ περίπου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Economist: «Πάντοτε έμοιαζε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, αλλά όχι κι έτσι...»...



Την Κύπρο ημιβυθισμένη, ενώ καρχαρίες κόβουν βόλτες γύρω της, απεικονίζει ο Economist σε κύριο άρθρο του με υπέρ το δέον υπαινικτικό τίτλο: «Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...».
Το βρετανικό περιοδικό καταγράφει το χρονικό της δύσκολης εβδομάδας που πέρασε, αναφέροντας:...


«Πάντοτε έμοιαζε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, αλλά όχι κι έτσι... Από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες... Πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τυχόν εισβολές στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση που προσπαθήσουν να τους ''σώσουν''».

Στηλιτεύοντας την κυπριακή πολιτική ηγεσία και το πλέγμα σχέσεων που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με τη Ρωσία, το άρθρο παρ' όλα αυτά επισημαίνει:

«Το χειρότερο θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να γλιστρήσει προς την έξοδο του ευρώ. Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την Ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι

μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο».
Για το περιοδικό, η καλύτερη λύση είναι μια αναθεώρηση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup....
iefimerida.gr


Read more...

ΙΚΑ: Οσοι αμείβονται με εργόσημο δεν δικαιούνται παροχές σε χρήμα...




Οι αμειβόμενοι με εργόσημο, δεν δικαιούνται παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επίδομα ασθένειας, ατυχήματος, επαγγελματικής νόσου, επιδόματα μητρότητας και έξοδα κηδείας), σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ. Κατά...
συνέπεια, ο χρόνος ασφάλισης με εργόσημο λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος.

Για την χορήγηση παροχών ασθενείας σε είδος των αμειβομένων με εργόσημο απαιτούνται εκατόν πενήντα (150) ημέρες ασφάλισης, στις οποίες μπορούν να συνυπολογιστούν και οι λοιπές ημέρες ασφάλισης.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι για τη χορήγηση παροχών σε είδος με βάση τη συμπλήρωση εκατό (100) ημερών ασφάλισης (ή 50 κατ΄ εξαίρεση για το έτος 2013) δεν συνυπολογίζονται οι ημέρες ασφάλισης με εργόσημο...


Read more...

Χριστοφόρου: "Ζητήσαμε 2 δισ. ευρώ από τον Προβόπουλο και μας αρνήθηκε"

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευτέρης Χριστοφόρου, για την προσφυγή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο
Η Κύπρος ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος 2 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Προβόπουλος αρνήθηκε, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, Λ. Χριστοφόρου.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, ο κ. Χριστοφόρου υποστήριξε, ότι η Κύπρος ζήτησε 2 δισ. ευρώ, από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, "που θα έσωζαν την κατάσταση", αλλά "ο κ. Προβόπουλος ήταν άτεγκτος".
"Έτσι πήγαμε στη Ρωσία", είπε, τονίζοντας πως η Ελλάδα είχε χρησιμοποιήσει τα 41 από τα 50 δισ. ευρώ του μηχανισμού και είχε διαθέσιμα 9 δισ. ευρώ.
http://news247.gr

Read more...

Λίστα Λαγκάρντ: Όλα τα ονόματα και τα ποσά

Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους  έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ανάλογα με το ύψος του χρηματικού ποσού. Πρώτο στον κατάλογο, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι όπως έχει δηλώσει η κυρία Παντελή, ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια (internet user). Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.
Ακολουθεί το όνομα «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τα πρωτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ 451 εμφανίζουν ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά, 918 φυσικά πρόσωπα εμφανίζουν ποσά .
Μεταξύ των ονομάτων είναι των συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, στην θέση 391 εμφανίζεται ο κ. Συμεών Σικιαρίδης με ποσό 1.226.899 δολάρια, αμέσως μετά η σύζυγός του Ελένη Παπακωνσταντίνου με το ίδιο ποσό  ενώ στην 919η ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης με μηδενικό ποσό.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την λίστα
protothema.gr

Read more...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters Η Τουρκία απειλεί να μπλοκάρει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Κύπρο

Η Τουρκία πρόκειται να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Τουρκίας. «Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποκλειστικά από την Κύπρο («Νότια Κύπρο» στο πρωτότυπο) δεν θα γίνει αποδεκτή» φέρεται να δήλωσε Τούρκος πολιτικός στο διεθνές πρακτορείο.  

Οι προσπάθειες της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και να γίνει μια ενεργειακή πύλη της Μεσογείου προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία η οποία επιδιώκει την συνεκμετάλλευση. 

Η Κύπρος η οποία αγωνίζεται να συμφωνήσει για ένα σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της για να προλάβει τη χρεοκοπία και να διασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη ήλπιζε να αρχίσει να αξιοποιεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου το 2018 αλλά αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο υποστηρίζουν πως η διαδικασία θα είναι δαπανηρή και χρονοβόρα.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=265712

Read more...

«Γιατί γ@μιούντ@ι τα πάντα στην Κύπρο»...





Υπό τον τίτλο: «Cyprus: The Sum of ALL FUBAR», όπου FUBAR είναι τα αρχικά των λέξεων «Fucked up beyond all recognition»ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν προσπαθεί, μέσα από ...τη στήλη του στους ΝΥΤ, να δώσει μια εξήγηση για ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. . Όπως γράφει (σε μετάφραση του Euro2day): «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη – και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες. 1. Τράπεζες εκτός πραγματικότητας. Τεράστιο τραπεζικό σύστημα – στοιχεία ενεργητικού 8 φορές το ΑΕΠ – βασισμένο σε ένα μοντέλο προσέλκυσης offshore κεφαλαίων με υψηλά επιτόκια και μεγάλες ευκαιρίες για φοροαποφυγή/φοροδιαφυγή. Ρώτησα κάποιους ανθρώπους και ξεκαθάρισα κάτι που με προβλημάτιζε. Επίσημα, μόνο το 40% των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι οι καταθέσεις των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται στο 500% του ΑΕΠ, το οποίο είναι τελείως τρελό. Αλλά η λέξη «κάτοικος» δεν σημαίνει αυτό που φαντάζεστε ότι σημαίνει. Ορισμένα από τα χρήματα προέρχονται από πλούσιους ξένους που ζουν στην Κύπρο. Ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από πλούσιους ανθρώπους που έχουν αποκτήσει μόνιμη άδεια παραμονής, χωρίς στην πραγματικότητα να ζουν στο νησί. Οπότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι κυπριακές καταθέσεις προέρχονται από μη – Κύπριους, που τους προσέλκυσε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο. Και αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο σταμάτησε να λειτουργεί όταν υπήρξαν μεγάλες απώλειες κάπου αλλού. Από τη στιγμή που οι κυπριακές τράπεζες πραγματοποιούσαν επενδύσεις στην Ελλάδα και στην εγχώρια φούσκα του real estate, η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη. Το οποίο με οδηγεί στο εξής: 2. Μεγάλη εγχώρια αγορά real estate, του μεγέθους της Ισπανίας ή της Ιρλανδίας. Δεν έχει ακόμη «ξεφουσκώσει» πλήρως, που σημαίνει ότι θα έρθουν πολλές ακόμη απώλειες. Και ο συνδυασμός της φούσκας των ακινήτων με το εισόδημα από περίεργες τραπεζικές συναλλαγές, οδήγησε επίσης σε: 3. Μαζική υπερτίμηση, με το κόστος και τις τιμές στην Κύπρο να έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο απ' όσο στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Το 2008 το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν πάνω από 15% του ΑΕΠ! Τι μπορεί να γίνει; Πρώτα απ' όλα οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να τιμήσουν τα χρέη τους, τα οποία δυστυχώς έχουν σε συντριπτικό ποσοστό την μορφή καταθέσεων. Οπότε και είναι αναπόφευκτη κάποια στάση πληρωμών στις καταθέσεις. Όπως το αντιλαμβάνομαι τώρα, το αρχικό ...γ@%$#%, ήταν ένα κοινό σφάλμα των Ευρωπαίων και των Κυπρίων. Η Ευρώπη δεν ήθελε μια ανοιχτή τραπεζική εκκαθάριση, η οποία μεταξύ άλλων θα έδινε καθαρή προτεραιότητα (seniority) στους μικρούς, εξασφαλισμένους, καταθέτες. Αντίθετα, ήθελε αυτό το, ουσιαστικά πλασματικό, σχέδιο κουρέματος. Την ίδια ώρα, η κυπριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι το τραπεζικό της μοντέλο μπορεί να επιβιώσει και ήθελε να περιορίσει το πλήγμα στους μεγάλους καταθέτες του εξωτερικού. Εξ ου και η διαμάχη για το κούρεμα των μικρών καταθέσεων. Στο τέλος θα γίνει πιθανότατα αυτό που επρόκειτο να γίνει εξ αρχής, ίσως σε διαφορετική εκδοχή - ένα μεγάλο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000. Αλλά ούτε η τότε η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο –σε καμία περίπτωση. Πρέπει ακόμη να σκάσει η φούσκα των ακινήτων και υπάρχει ακόμη τεράστιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας (που χειροτερεύει επειδή μια μεγάλη εξαγωγική βιομηχανία, οι τράπεζες, έχει ήδη αποδημήσει εις τον δημιουργό της), και η διάσωση θα αφήσει την Κύπρο με κρατικό χρέος ...ελληνικών διαστάσεων. Οπότε τι γίνεται τελικά; Όπως έχουν τονίσει αρκετοί παρατηρητές, Η Κύπρος είναι κατά κοινή ομολογία σε καλύτερη θέση από την Ισλανδία για να το κάνει όπως η Ισλανδία, γιατί η υποτίμηση και η επαναφορά της κυπριακής λίρας θα φέρει πολύ τουρισμό. Οι Κύπριοι –που δεν έχουν ακόμη συμφιλιωθεί με την λήξη της «μεσολαβητικής» επιχείρησής τους- θα είναι όμως σε θέση να το κάνουν; Είναι πράγματι τρομαχτικά τα πράγματα».

lifo.gr


Read more...

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ DNA αλόγου σε προϊόντα Νίκας και Υφαντής!



DNA-alogoy-se-proionta-nikas-kai-yfantis 
Στην ανάκληση σειράς προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). 

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E»., προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

Σε ό,τι αφορά στα θετικά σε DNA αλόγου δείγματα, τα οποία με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ - παρ' όλο που δεν προβλέπεται από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - υποβάλλονται και σε εργαστηριακό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη, εκδόθηκαν τα πρώτα οκτώ αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.
http://newpost.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ - Και ο Αμπράμοβιτς στην Κύπρο




ΒΙΝΤΕΟ - Και ο Αμπράμοβιτς στην Κύπρο
Ρώσοι επιιχειρηματίες έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων στις τράπεζες της Κύπρου. Πρώτος στη λίστα φέρεται να είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

enikos.gr

Read more...

Έξτρα φόρο 45% θα πληρώσουν όσοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό

Σκληρή φορολόγηση προβλέπεται για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν
Με συντελεστή 45% θα φορολογηθούν τα αδήλωτα εισοδήματα 15.000 μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού. Πρόκειται για φορολογούμενους που εν μέσω κρίσης φυγάδευσαν με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
Πρόκειται για την περίοδο 2009-2011 και για τα δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων που "έφυγαν" από καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά τελικά, δεν κατάφεραν οι ίδιοι να δικαιολογήσουν την "ψαλίδα" σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Στο προσκλητήριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων ανταποκρίθηκε μόλις ένας στους δύο φορολογουμένους οι οποίοι έλαβαν το σχετικό ραβασάκι και τώρα αρχίζουν να ράβονται τα κοστούμια των έξτρα φόρων ενώ προετοιμάζεται σαφάρι για τον εντοπισμό αυτών που γύρισαν την πλάτη.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα", από τους 24.710 φορολογουμένους στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήρια οι 13.710 υπέβαλαν πρόσθετα στοιχεία είτε αποκαλύπτοντας αδήλωτα εισοδήματα είτε επιχειρώντας να καλύψουν τις διαφορές. Τώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καλούνται να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι και να βεβαιώσουν πρόσθετους φόρους σε όσους θα αποδειχθεί τελικά ότι επιχείρησαν να γλιτώσουν βγάζοντας στο εξωτερικό κεφάλαια για τα οποία δεν έχουν πληρώσει φόρους. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα 24.710 ειδοποιητήρια, 8.500 επιστολές γύρισαν πίσω χωρίς αποδέκτη.
Αφού ξεκαθαρίσουν οι πιο εύκολες υποθέσεις στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετοι φόροι, για τους 8.500 φορολογουμένους θα αναζητηθούν οι συνυπόχρεοι, θα επιστρατευθούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και γενικότερα κάθε μέσο που δίνει ο νόμος προκειμένου να εισπραχθούν φόροι για κεφάλαια τα οποία κρατήθηκαν μακριά από τα μάτια της Εφορίας.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι φάκελοι 2.500 φορολογουμένων οι οποίοι ενώ έλαβαν το ραβασάκι δεν έχουν κάνει καμία κίνηση. Ορισμένοι εξ αυτών εκτιμάται ότι έχουν ζητήσει "προσωπική" παράταση, πέραν της 20ής Μαρτίου από την εφορία τους.
Ιδιαίτερα ζημιωμένοι θα βγουν οι φορολογούμενοι με καταθέσεις στην Κύπρο ειδικά εάν αυτές δεν αποφύγουν το κούρεμα. Καθώς και θα κουρευτούν και θα φορολογηθούν για το συνολικό ποσό της κατάθεσης.
http://news247.gr

Read more...

ENTAΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ...


... ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 1.455.000 ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ...
Δεν έχουν τέλος τα ευρήματα των ανακριτικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων ...
με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ετσι, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η δίκη, στις 22 Απριλίου, με τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και 18 ακόμη συγκατηγορουμένους του να κάθονται στο εδώλιο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν μετά τον εντοπισμό ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων σε τραπεζικό της λογαριασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως, στον λογαριασμό αυτό συνδικαιούχος ήταν και ένα ακόμη πρόσωπο που μέχρι τώρα, ωστόσο, παραμένει άγνωστο στην ανάκριση και αναζητείται.

Το ποσό των 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκε στο λογαριασμό της αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ, φέρεται να προέρχεται από την εταιρεία ΜΙΕ συμφερόντων του Μιχαλή Ματαντού που είχε αναλάβει, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, να μοιράζει τις… προμήθειες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Στη συνέχεια, το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό του Κύρου Μελά, γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia Οράτιου Μελά για να καταλήξει τελικά στον τραπεζικό λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/enta_21.html

Read more...