Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Καθημερινά βρίσκουν όπλα Βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά σε σπίτι στον Μαραθώνα


Βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά σε σπίτι στον Μαραθώνα
Μέρος του οπλισμού που βρέθηκε προ ημερών στην αγροικία του Γιώργου Πετρακάκου στο Μώλο Φθιώτιδας  

Αθήνα
Σάκους με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε σπίτι στον Μαραθώνα, στο πλαίσο των ερευνών μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου. Επίσης βρέθηκαν έξι ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δυο μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι αυτό νοίκιαζε ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο στη Μαγνησία, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του. 

Σε εξωτερικούς χώρους της κατοικίας, βρέθηκαν έξι ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ένα ΙΧ φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

Όλα τα ευρήματα περνούν από το μικροσκόπιο της Σήμανσης και των Εγκληματικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Επί τόπου στην οικία στο Μαραθώνα μετέβη και κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

Μεγάλος ο αριθμός των όπλων που βρέθηκαν

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε ήδη εντοπίσει μεγάλο αριθμό οπλισμού στις έρευνες που έγιναν στην αγροικία του Γιώργου Πετρακάκου στο Μώλο Φθιώτιδας και στην
κατοικία-κρησφύγετο στον Βόλο.

Συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας στο Μώλο Φθιώτιδας είχαν βρεθεί συνολικά:

 • 1 ρουκετοβόλο RPG
 • 6 καλάσνικοφ
 • 2 ούζι
 • 7 γεμιστήρες
 • 2 σιγαστήρες
 • ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.)
 • ζελατοδυναμίτιδα
 • χειροβομβίδες
 • πυροκροτητές
 • βραδύκαυστο φυτίλι
 • μεγάλος αριθμός φυσιγγίων
Την περασμένη εβδομάδα, σε έρευνες σε κατοικία-κρησφύγετο στον Βόλο είχαν βρεθεί άλλο ένα Καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, καθώς και πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με 14 φυσίγγια ο καθένας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Κάντας «ξετύλιξε» το κουβάρι με τις μίζες...

Ο Κάντας «ξετύλιξε» το κουβάρι με τις μίζες
Δημήτρης Τρίμης

Τον Δεκέμβριο του 2013, ο τότε αντεισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης και πρόεδρος της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, εντόπισε 13.700.000 δολάρια σε λογαριασμό του παλιού αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Α. Κάντα, σε τράπεζα της Σιγκαπούρης.

Αυτή ήταν η...
αρχή για να αποκαλυφθούν μίζες ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (το διάστημα 1996-2005) οι οποίες μοιράστηκαν στον κόσμο των εξοπλισμών, αλλά και για να γίνει γνωστό με ονοματεπώνυμα το σύμπλεγμα εμπόρων όπλων, αντιπροσώπων, συμβούλων, αξιωματικών, εκπροσώπων του εκδοτικού κατεστημένου και φυσικά πολιτικών, κυβερνητικών στελεχών.

Η διαδικασία διανομής μίζας ξεκινούσε από τη συμφωνία του υπουργού με εμπόρους όπλων και στη συνέχεια οι επιτροπές των αξιωματικών και η ιεραρχία αναλάμβαναν να επικυρώνουν και να προωθήσουν τις εξειδικευμένες (υπερτιμημένες) συμβάσεις χωρίς καθυστερήσεις... Αυτά όλα τα έχει εξηγήσει στην απολογία του ο Α. Κάντας αναφερόμενος στον τρόπο που λειτουργούσαν επί των ημερών του οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος.

Επί 25 χρόνια

Σύμφωνα πάντοτε με όσα έχει πει ο Κάντας, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και εκδότης Θωμάς Λιακουνάκος (από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στην Ελλάδα), έδωσε 600.000 ευρώ μετρητά μόνο στον ίδιο για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στη διαδικασία πώλησης των γερμανικών αρμάτων Leopard. Ο Α. Κάντας επίσης έχει ήδη εξηγήσει ότι ο Θ. Λιακουνάκος τον είχε στη μισθοδοσία του από το 1988 και του είχε καταβάλει 1 εκατ. ευρώ για να ξεμπλοκάρει διάφορα προγράμματα που τον ενδιέφεραν. Δηλαδή τον «λάδωνε επί 25 χρόνια»...

Ο Θωμάς Λιακουνάκος από το 1996 έως το 2003 και η «αυτοκρατορία» του κέρδισαν συμβόλαια πώλησης όπλων στις Ενοπλες Δυνάμεις που υπερβαίνουν τα 5,7 δισ. ευρώ. Τα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, όπου η Ελλάδα αγόραζε μανιωδώς όπλα από παντού, ο Θ. Λιακουνάκος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Η δημοσιευμένη πριν από 2,5 χρόνια απολογία του Α. Κάντα περιγράφει ως εξής τα γεγονότα: «Το επόμενο πρόγραμμα ήταν αυτό των αρμάτων Leopard 2, το οποίο προμηθευτήκαμε από τη γερμανική Kraus Maffei Wegmann (KMW). Η σύμβαση υπογράφηκε, όταν είχα φύγει εγώ, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου από τον Σπυρίδωνα Τραυλό. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας στην Ελλάδα ήταν ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος. Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της άνω γερμανικής εταιρείας και ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας AXON.

Eχει μεσολαβήσει για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα και έχει εκπροσωπήσει πολλές εξοπλιστικές εταιρείες. Τον κύριο Λιακουνάκο τον είχα γνωρίσει από το 1988, όπως και τον κύριο Αποστόλου, τον συνεργάτη του. Από τον κύριο Λιακουνάκο είχα δεχτεί εκείνη την περίοδο κάποια χρήματα, αλλά δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς. Δεν θυμάμαι αν ήταν μετρητά ή καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό μου, πιθανόν στη UBS Ζυρίχης (πρώην Swiss Bank Corporation).

Το 1997 είχα πληροφορηθεί από τον συνεργάτη του Θ. Λιακουνάκου, τον κύριο Αποστόλου, ότι τα προγράμματα που αυτοί εκπροσωπούσαν θα προτιμούνταν, θα προωθούνταν και θα επιλέγονταν οπωσδήποτε γιατί αυτό το είχε συμφωνήσει οι ίδιος ο Λιακουνάκος με τον κύριο Σμπώκο και τον κύριο Τσοχατζόπουλο.

Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Λιακουνάκου - Σμπώκου - Τσοχατζόπουλου είχαν γίνει στο πολιτικό γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Ακόμα, μου είχε πει για τα επίπεδα ιεραρχίας, πώς και ποιος θα ελάμβανε χρήματα. Συγκεκριμένα, μου είχε πει ότι στα μεγάλα προγράμματα τα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο θα τα έδιναν οι κατασκευάστριες εταιρείες, τις οποίες εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος, χωρίς να μου πει μέσω ποιου θα γινόταν αυτό. Τα χρήματα στον Σμπώκο θα τα έδινε ο κύριος Λιακουνάκος και σε χαμηλότερο επίπεδο (από τον κύριο Σμπώκο και κάτω) θα τα έδινε ο κύριος Αποστόλου.

Γι’ αυτό λοιπόν εγώ απέφευγα να συναντώ τον Λιακουνάκο. Στη συνέχεια προσπάθησε πολύ στα επόμενα χρόνια ο κύριος Λιακουνάκος να με συναντήσει στέλνοντας τον κύριο Αποστόλου και τον κύριο Αρκουμανέα, ο οποίος ήταν διευθυντής της εταιρείας SONAK, συμφερόντων Λιακουνάκου».

Για τα Leopard 2

Ο Α. Κάντας είχε περιγράψει και μια συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο τον Δεκέμβριο του 2001. Ο Θ. Λιακουνάκος τού ζήτησε να επιταχύνει τις διαδικασίες των προμηθειών των αρμάτων Leopard 2 και βγήκε από το γραφείο του Α. Κάντα, αφήνοντας πάνω στον καναπέ ένα σακ βουαγιάζ.

Ο Α. Κάντας πρόσεξε ότι ο συνομιλητής του είχε αφήσει την τσάντα, βγήκε στην πόρτα και του είπε: «Ξέχασες την τσάντα». Η απάντηση του Θ. Λιακουνάκου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών απολογούμενος στους ανακριτές, ήταν: «Είναι για σένα, δεν την έχω ξεχάσει». Οταν άνοιξε το σακ βουαγιάζ μέτρησε στο εσωτερικό του το εξωπραγματικό ποσόν των 600.000 ευρώ, χρήματα που ο Α. Κάντας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει...

efsyn.gr

Read more...

Πήρε τη λίστα ο Μεϊμαράκης...Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να δηλώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Σωτήρης Κορομάντζος ζήτησε...
και παρέλαβε από τον ειδικό γραμματέα της πολιτικής επιτροπής τον κατάλογο τόσο με τα μέιλ της πολιτικής επιτροπής όσο και με τα μειλ του συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται όοτι για να είναι κάποιος υποψήφιος έχει τη δυνατοτητα είτε να καταθέσει τις 50 υπογραφές αντιστοίχων μελών της Πολιτικής Επιτροπής είτε τις υπογραφες του 1/10 του συνόλου των μελων του τακτικου συνεδριου, αριθμου πολύ μεγαλύτερου. 

newpost.gr

Read more...

Υποχρεωτική η χρήση καρτών για το αφορολόγητο από το 2016...Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών, ή χρεωστικών καρτώ,ν για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016.
 Παράλληλα σημείωσε πως δεν θα υπάρξει...
φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών.

 
Οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και στόχο θα έχουν να μεταφέρουν φορολογικό βάρος στα υψηλά εισοδήματα, τόνισε μιλώντας στον Παπαδάκη. Και πρόσθεσε πως «οι κλίμακες για το φορολογικό θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Για τις αποδείξεις είπε πως για το 2015 θα συνεχίσουμε να τις συγκεντρώνουμε ωστόσο από το 2016 η κυβέρνηση εξετάζει το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών. Ακόμη υπογράμμισε πως για όσους χρησιμοποιούν κάρτα θα προβλέπεται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ τόνισε πως αναζητείται ενίσχυση κινήτρου και για τους επαγγελματίες.


Με αυτόν τον τρόπο και μόνο θα αναγνωρίζονται δαπάνες όπως οι ιατρικές, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα όπου καταργείται η έκπτωση. Τέλος για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση σημείωσε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξετάζεται, ενώ προανήγγειλε αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Read more...

Το τιτίβισμα Τσίπρα, για τον Μαδούρο...


Σειρά σημαντικών επαφών περιλάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Νέα Υόρκη.
Ο...

Τσίπρας μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ενώ ανέβασε στο twitter, μία φωτογραφία από τη συνάντησή τους.

Read more...

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη Συρία...


Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη ΣυρίαΤο «πράσινο φως» έδωσε η ρωσική βουλή για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Το... ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti, πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ζητήσει στρατιωτική στήριξη από το Κρεμλίνο. 


Ο Ιβάνοφ ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται μόνο με μέσα της ρωσικής αεροπορίας όχι με χερσαίες επιχειρήσεις, τονίζοντας πως «έχει αποκλειστεί η χρήση δυνάμεων επί του συριακού εδάφους». Η απόφαση, ανέφερε, σχετίζεται με το ρωσικό εθνικό συμφέρον, καθώς στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία δραστηριοποιούνται και μαχητές από τη Ρωσία (κυρίως τις περιοχές του Καυκάσου).

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «μοιράζεται πληροφορίες» με τις ΗΠΑ για τις επιδρομές στη Συρία μέσω του κέντρου στη Βαγδάτη. Η ανάπτυξη θα έχει «σαφές χρονικό περιθώριο» και στόχο την υποστήριξη του Άσαντ με εναέρια μέσα στη μάχη εναντίον της ISIS, ανέφεραν ρωσικά κυβερνητικά στελέχη.

Η ρωσική άνω Βουλή, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας, συζήτησε σήμερα, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το θέμα της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό ήταν το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας.

Read more...

Τσίπρας στη WSJ: Αναδιάρθρωση του χρέους για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές...


Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων σύντομα, αν καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τους πιστωτές μέσα 
στους επόμενους μήνες, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση σύνταξης της "Wall Street Journal" στη Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι...
 η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη απειλή την προσπάθεια να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. 

«Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλώντας στη The Wall Street Journal. «Αν υπάρχει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση του χρέους». 

«Οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσαα στο έτος, αν η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος διάσωσης της χώρας, ολοκληρωθεί με επιτυχία», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο που ανάρτησε μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της και προσθέτει: «Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τους όρους του νέου προγράμματος, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς, όπως οι αυξήσεις φόρων ''δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα''. Ο 41χρονος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος από την Ευρωζώνη και ότι στοχεύει σε μια βελτίωση των προηγούμενων προγραμμάτων διάσωσης. ''Η συμφωνία για πρώτη φορά έχει μια ρεαλιστική προσέγγιση. Η προσαρμογή είναι πιο ήπια'', είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη του δεύτερο εξάμηνο του 2016, αλλά ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη οικονομία και ιδιαίτερα τη σημαντική τουριστική βιομηχανία. Η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να χειριστεί την είσοδο των μεταναστών στα σύνορά της». 

Αναφερόμενος στους στόχους του ελλείμματος που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, όπως σημειώνει η WSJ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αν η κατάσταση επιδεινωθεί, τα κεφάλαια που θα χαλάσει η Ελλάδα θα πρέπει να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του ελλείμματος». Μάλιστα η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους αναφέρει ότι εξαιτίας του προσφυγικού τα νησιά έχουν δει μείωση των εσόδων τους που φθάνει ακόμη και το 40%. 

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Ευρώπη να δράσει γρήγορα και να δείξει αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της κρίσης. ''Η ΕΕ κέρδισε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου», είπε ο κ. Τσίπρας. Αλλά «αν τώρα χτίζουμε τείχη στην Ευρώπη, αυτή δεν θα είναι η Ευρώπη του κοινού μας μέλλοντος''», συνεχίζει η WSJ και προσθέτει: « Αναφερόμενος στις ταραχώδεις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι γνώριζε πως οι συνομιλίες θα ήταν δύσκολες. Αλλά τόνισε ότι εξεπλάγην από αυτό που εκείνος αποκάλεσε ως μια προσπάθεια ακραίων συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. ''Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Σόιμπλε ήθελε τη διαίρεση της Ευρώπης, αλλά στο τέλος το έκανε'', είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Ανγκελα Μέρκελ». 

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Ευρώπη να εντείνει τις προσπάθειες για επίτευξη διπλωματικής λύσης στη Συρία και κάλεσε τη Δύση να μην αφήσει τη Ρωσία έξω από τέτοιου είδους συνομιλίες. ''Αν θέλουμε να συζητήσουμε την προοπτική της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, πιστεύω ότι είναι λάθος να αποκλείσουμε τη Ρωσία από τις συζητήσεις αυτές'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: ''Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τη στρατηγική τους ή όλες τις ρωσικές πολιτικές''», καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρος της μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα γραφεία της...

iefimerida.gr 

Read more...

Μυθικό πριμ από τον Μαρινάκη για τη νίκη επί της Αρσεναλ-Ζήτω ο Ολυμπιακός...


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε όπως ήταν φυσικό έντονα τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Αρσεναλ στο Λονδίνο με σκορ 3-2.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, κατέβηκε στα αποδυτήρια και...

αφού μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνική ηγεσία ανακοίνωσε πριμ 250,000 ευρώ σε όλη την ομάδα για την τεράστια επιτυχία, προκαλώντας ακόμη μια έκρηξη ενθουσιασμού στους πρωταγωνιστές.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο πέταλο που βρίσκονταν οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Emirates και πανηγύρισε μαζί τους το διπλό ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας.

«Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ήταν προετοιμασμένοι και τα κατάφεραν. Τα καλύτερα έρχονται. Οι παίκτες έχουν μεγάλο ταλέντο και θέλει χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμα για το ελληνικό Πρωτάθλημα και πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη. Έχουμε μάθει στα δύσκολα, έχουμε μάθει με αυτά. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Εμείς δίνουμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο.Ένα ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας που βρέθηκε κοντά μας και τους δώσαμε μεγάλη χαρά. Και σε αυτούς και σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω ο Ολυμπιακός», ανέφερε χαρακτηριστικά...


Read more...

Οι πρώτες ψύχρες και το πετρέλαιο θέρμανσης-Τα κριτήρια για το επίδομα...


Περισσότερο τσουχτερός θα είναι φέτος ο χειμώνας για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθώς "κόβεται" με το μαχαίρι το επίδομα θέρμανσης για όσους...
ξεπερνούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα οριστούν σαφώς χαμηλότερα από αυτά που ίσχυαν μέχρι πέρυσι ( έως 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα η 40.000 ευρώ οικογενειακό ή 43.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ).

Αντίθετα θα "ψηλώσουν" τα περιουσιακά κριτήρια με τα οποία κάποιος θα δικαιούται επιδότησης (πέρυσι ήταν ατομική ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ και 300.000 ευρώ για το ζευγάρι).

Εως τις 15 Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αυστηρότερους περιορισμούς στη χορήγηση του επιδόματος στα πλαίσια της εφαρμογής της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση στο μισό του κονδυλίου επιδότησης δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης για το 2016.

Στην περίπτωση αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, υπολογίζεται ότι θα χάσουν το επίδομα θέρμανσης τουλάχιστον 300.000, μέχρι πέρυσι, δικαιούχοι .

Αλλο σενάριο που εξετάζεται είναι ,το κατά 50% μειωμένο κονδύλι επιδότησης, να μοιραστεί ξανά στους ίδιους δικαιούχους (περίπου ένα εκατομμύριο) οι οποίοι όμως θα λάβουν χαμηλότερο ποσό ενίσχυσης ( πέρυσι ήταν 35 λεπτά το λίτρο). 

Τέλος μελετάται και το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο με ταυτόχρονη κατάργηση του επιδόματος, γεγονός που θα ευνοήσει τους πάντες.

Στην περίπτωση που περικοπεί ο αριθμός των δικαιούχων η λιανική τιμή θα κυμανθεί στα 50 έως 55 λεπτά το λίτρο, ενώ αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης τότε άπαντες θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης στην ίδια λιανική τιμή ,που λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 80 έως 85 λεπτά το λίτρο...

Read more...

Σταθάκης-Λαγκάρντ συζήτησαν και για την αναδιάρθρωση του χρέους...


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων όπως ανέφερε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η...
γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. 

Ο κ. Σταθάκης συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Νέα Υόρκη και χθες Τρίτη ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την κυρία Λαγκάρντ.

Η συνάντηση που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης αποτελούσε την πρώτη επαφή της επικεφαλής του ΔΝΤ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στην συνάντηση, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο ΔΝΤ...
tanea.gr

Read more...

Προσφυγικό και Κυπριακό στο τραπέζι της συνάντησης, Τσίπρα-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη...


Αργά χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Νέα Υόρκη με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στην συζήτηση κυριάρχησε το Προσφυγικό, δεδομένου ότι...

Ελλάδα και Τουρκία υφίστανται τις συνέπειες του κύματος των προσφυγικών ροών ενώ επιμένουν πως το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό.

Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να αναβαθμίσουν τη συνεργασία των δύο χωρών με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ψηλά στην ατζέντα μπήκε, όπως αναμενόταν, και το Κυπριακό. Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένης της δυναμικής υπέρ της λύσης που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και των συγκοινωνιών-μεταφορών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες -μεταξύ άλλων και μέσω των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης-, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Ο κ. Νταβούτογλου επανέφερε την πρόταση για συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην γείτονα χώρα και προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί επισήμως την Αγκυρα...

Read more...

Επαφές στη Νέα Υόρκη Συριακό, Ουκρανικό, ελληνορωσικά στο επίκεντρο συνάντησης Κοτζιά-Λαβρόφ


Συριακό, Ουκρανικό, ελληνορωσικά στο επίκεντρο συνάντησης Κοτζιά-Λαβρόφ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

  Αθήνα
  Το Συριακό, οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό, η κατάσταση στην Ουκρανία και η ελληνο-ρωσική συνεργασία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
  Ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία των διμερών συναντήσεων που είχε αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη.
  «Η Γενική Συνέλευση» είπε «είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, όσο και για τις διμερείς και στο πλαίσιο αυτό είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Το 2016 είναι το Έτος Ελληνο-ρωσικής φιλίας και συνεργασίας και τον κάλεσα να έρθει αυτό το έτος στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας».
  Ερωτηθείς για τα θέματα συζήτησης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε: «Όπως είναι φυσιολογικό με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό, όπως το κάνουμε με όλους όσους συναντούμε. Σήμερα το πρωί είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν επί του θέματος. Έχουμε συζητήσει και με τους Αμερικάνους, έχουμε συζητήσει δύο φορές με τους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης, εδώ στη Ν.Υόρκη».
  «Το Συριακό, λοιπόν» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς «οι προοπτικές συνεργασίας και οι στόχοι που υπάρχουν σε αυτό. Κουβεντιάσαμε, επίσης, για την κατάσταση στην Ουκρανία και ασφαλώς για την ελληνο-ρωσική συνεργασία».
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Read more...

  Ιστορική νίκη του Θρύλου 3-2 μέσα στο Emirates...


  Ένας Ολυμπιακός μαεστρικά στημένος πήγε στο “Emirates” και έφυγε με μια τεράστια νίκη 3-2 επί της Άρσεναλ. Τεράστια, όχι μόνο για τη σημασία της καθώς...
  τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου αλλά περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, η πρώτη «ερυθρόλευκη» νίκη στην Αγγλία.

  Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω σκορ, και όταν δέχθηκαν τα γκολ με τα οποία ισοφάρισαν οι «κανονιέρηδες» είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις! Άνοιξαν το σκορ με τον Πάρντο στο 33ο λεπτό, πέρασαν και πάλι μπροστά σκορ (2-1) με αυτογκόλ του Οσπίνα στο 40ο μετά από κόρνερ του Φορτούνη, και στο 66ο λεπτό με τον Φινμπόγκασον έκαναν το 3-2!

  Οι παίκτες του Βενγκέρ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γουόλκοτ στο 35ο λεπτό και σε 2-2 με τον Σάντσε στο 65ο λεπτό.

  Εξαιρετικός ο προπονητής του Ολυμπιακού στο κοουτσάρισμά του. Παρέταξε μια ομάδα εξαιρετική τακτικά, η οποία κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας της Άρσεναλ, και την ίδια στιγμή να μπορεί να απειλήσει την εστία του Οσπίνα.

  Απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να τοποθετήσει τον Σαλίνο στο άκρο της άμυνας. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού...

  Read more...

  Οι καιροί αλλάζουν...


  Οποιος νομίζει ότι ξαφνικά έβαλε υποψηφιότητα ο Απ. Τζιτζικώστας είναι γελασμένος, καθώς ο αρχηγός του ακροδεξιού ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης το είχε προαναγγείλει λίγο πριν από...
  τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

  Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του (17/1/2015) στον περιφερειάρχη και νυν υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. είχε δηλώσει: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει παντού φίλους. Νομίζω ότι αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι πλην ενός (!). Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του στην Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας θα μπορέσει να αναζητήσει και υψηλότερες διεκδικήσεις».

  Πάντως λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 20/12/2014, ο κ. Τζιτζικώστας έβαζε τέλος στα σενάρια που τον έβλεπαν επόμενο αρχηγό της Ν.Δ. ή δημιουργό νέου πολιτικού σχήματος, διευκρινίζοντας ότι εκλέχθηκε περιφερειάρχης κι όλα τα άλλα είναι σενάρια που υποκινούνται από κακόβουλους ανθρώπους...

  Α.Ψ. - efsyn.gr

  Read more...

  H άδεια καρέκλα του Αλέξη...


  Απόντος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα​ πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας εμπλοκής που...
  έχει δημιουργηθεί με τα Σκόπια.

  Όπως φαίνεται και από τα πλάνα, η καρέκλα που επρόκειτο να κάτσει ο πρωθυπουργός, ήταν άδεια…

  Read more...

  Νέα εργασιακή νομοθεσία στην Ευρώπη θα προτείνει ο Γιούνκερ...


  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι το πακέτο κανόνων που θα προτείνει η Κομισιόν την ερχόμενη άνοιξη θα μειώσει τις διαφορές στην εργατική νομοθεσία στα κράτη μέλη.

  Απευθυνόμενος στο...
  συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΣΣΟ) το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι, ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επέκρινε παράλληλα την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει η νέα «ομαλότητα».

  «Εμείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα προτείνουμε την άνοιξη του 2016 έναν πυλώνα ελάχιστων κοινών εργασιακών δικαιωμάτων, ένα προστατευτικό δίχτυ στην αγορά εργασίας», ανέφερε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα προταθούν νέοι κανόνες όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίοι δεν θα μπορούν να «προσαρμόζονται επί το δυσμενέστερο» για τους εργαζόμενους.

  «Κατ' αυτό τον τρόπο», συνέχισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα συμβάλλουμε στη σύγκλιση όσον αφορά τη σφαίρα της απασχόλησης στην Ευρώπη».

  Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που ανέλαβε επικεφαλής της Κομισιόν πριν από 11 μήνες, είχε εξαγγείλει πρόσφατα ότι θα προτείνει την εναρμόνιση των κανόνων για την απασχόληση στην ΕΕ, αν και μέχρι τώρα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τα σχέδιά του.

  Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα λεπτό στην τρέχουσα συγκυρία, καθώς η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμμετοχής της στην ΕΕ πριν διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της σε αυτή ή την έξοδό της από τους κόλπους της ως το 2017.

  Οι κανόνες που θεσπίζουν οι Βρυξέλλες για την απασχόληση είναι κάθε άλλο παρά δημοφιλείς για τη βρετανική δεξιά, αν και μέρος της βρετανικής κεντροαριστεράς τάσσεται υπέρ τους.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιούνκερ ευχήθηκε η Ευρώπη να «καλωσορίσει» τους πρόσφυγες και πρόσθεσε ότι είναι «υποχρέωση της Ευρώπης» να τους υποδεχθεί.

  «Καλωσορίζω τους πρόσφυγες!», είπε χειροκροτούμενος από τους 509 συνέδρους της ΕΣΣΟ, το οποίο διεξάγει το Συνέδριό του στο Παρίσι, παρόντος του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

  «Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη αλληλεγγύης και είναι υποχρέωση της Ευρώπης να τους υποδεχθεί με θέρμη», έκρινε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα εναντίον της άκρας δεξιάς και όλων όσοι απευθύνονται στα αισθήματα αγανάκτησης, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εξαιτίας της κρίσης με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη.

  Ο Γιούνκερ δήλωσε πάντως περήφανος για το γεγονός πως η Ευρώπη συνεχίζει να επιλέγεται από περισσότερους πρόσφυγες από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κίνα και η Ρωσία...

  Read more...