Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αυλαία 8ης αγωνιστικής με ΑΕΚ-Ηρακλής και Καλλονή-Λεβαδειακός, Παναιτωλικός-Πλατανιάς


Αυλαία 8ης αγωνιστικής με ΑΕΚ-Ηρακλής και Καλλονή-Λεβαδειακός, Παναιτωλικός-Πλατανιάς

Aθήνα
Αυλαία σήμερα, Σάββατο στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, με την αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (19:30) να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς είναι το πρώτο ματς μετά Δέλλα εποχή στους «κιτρινόμαυρους. Νωρίτερα η Καλλονή υποδέχεται τον Λεβαδειακό (15:00) και ο Παναιτωλικός τον Πλατανία (17:15).

Την Κυριακή διξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικό. Με σκοπό να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός θέλει το «διπλό» απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο» να αναζητάει και εκείνος τη νίκη μετά το νωθρό ξεκίνημα του στη φετινή σεζόν.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και θέλει με τη νίκη να διατηρήσει για ακόμα μια αγωνιστική το «απόλυτο».

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες Πανιώνιος - Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρα Τρίπολης.

Πρόγραμμα:


Σάββατο:
15:00 Καλλονή - Λεβαδειακός
17:15 Παναιτωλικός - Πλατανιάς
19:30 ΑΕΚ - Ηρακλής

Κυριακή:
15:00 Ατρομήτος - Ολυμπιακός
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
17:15 Πανιώνιος - Βέροια
17:15 Πανθρακικός - Ξάνθη
19:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 21
2. Παναθηναϊκός 18
3. ΑΕΚ 13
. Πανιώνιος 13
5. ΠΑΟΚ 11
6. Λεβαδειακός 10
7. Ατρόμητος 9
. Αστέρας Τρίπολης 9
9. ΠΑΣ Γιάννινα 8
. Βέροια 8
. Παναιτωλικός 8
12. Ξάνθη 7
. Ηρακλής 7
14. Καλλονή 5
. Πλατανιάς 5
16. Πανθρακικός 2
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο Απαγορευτικό απόπλου από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας


Απαγορευτικό απόπλου από τα μεγάλα λιμάνια της χώρας
  (Φωτογραφία:  Intime )

    Αθήνα
    Σε ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Μόνο συμβατικά πλοία εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Δεμένα τα πλοία και στα πορθμεία της Σαλαμίνας, στην Αγία Μαρίνα.

    Η κακοκαρία που σάρωσε την ηπειρωτική χώρα το προηγούμενο 48ωρο έχει μεταφερθεί στα ανατολικά τμήματα της χώρας -ηπειρωτικά και νησιωτικά- με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

    Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο πιθανόν 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

    Βελτιωμένο το σκηνικό του καιρού την Κυριακή όπου αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Νέα καθήκοντα για Πελεγρίνη...


    ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ
    Καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του Υφυπουργού Παιδείας Θεοδόσιου Πελεγρίνη. Συγκεκριμένα στον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ ανατίθεται η άσκηση των...
    ακόλουθων αρμοδιοτήτων από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

    α) της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που υπάγονται σε αυτή,

    β) της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων, με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τα θέματα που άπτονται των Μειονοτικών Σχολείων, των Σχολείων Κωνσταντινούπολης και των Σχολείων της Αλβανίας, οι οποίες ασκούνται από κοινού με τον Υπουργό και

    γ) της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

    Στις αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:

    α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

    β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον Υπουργό,

    γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

    δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,

    ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς,

    στ) ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμοδιότητας των αναφερόμενων στα στοιχεία α) και β) του άρθρου 1, Αυτοτελών Διευθύνσεων.

    Η αρμοδιότητα της παρούσας περίπτωσης ασκείται από κοινού με τον Υπουργό.

    Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:

    α) ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,

    β) η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,

    γ) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αρμοδιότητάς του.

    Read more...

    Αναγνωρίστηκε από τον σύζυγο της η 43χρονη γυναίκα ...

    Αναγνωρίστηκε από τον σύζυγο της η 43χρονη  γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Καματερό

     ...που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Καματερό (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)...
    Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του Πειραιά, στη Φρεαττύδα της Καστέλλας, αντικρίζοντας το πτώμα άγνωστης γυναίκας στην ακτή του Παρασκευά.
     Όπως αποδείχθηκε, ήταν η 43χρονη Ελένη από το Καματερό, η οποία...
    αναγνωρίστηκε από τον σύζυγό της.

    Οι περίοικοι που εντόπισαν το άψυχο κορμί της γυναίκας ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές. Το πτώμα ήταν καλυμμένο με κλαδιά και φύκια, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνει νεκροτομή και νεκροψία.


    Λίγο νωρίτερα, ο σύζυγος της 43χρονης γυναίκας δεν άντεξε και λύγισε, ξεσπώντας σε δάκρυα. Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος μίλησε από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας του: «Είχαν κλείσει τον δρόμο στη Φυλής και προφανώς δεν μπορούσε να φύγει από εκεί και δοκίμασε να περάσει από εδώ πέρα. Τώρα εικασίες κάνουμε γιατί κανείς δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Μέσα στο αμάξι βρέθηκαν μόνο τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω στη μηχανή. Προφανώς ή κατάλαβε και άνοιξε την πόρτα και την παρέσυρε το αμάξι και την πέταξε μέσα στο ρέμα που είχε πάρα πολύ νερό από ό, τι μας είπαν. Από την πρώτη στιγμή έχει έρθει ο δήμαρχος του Ιλίου και μου είπαν ότι το νερό πέρναγε από πάνω».


    Ο σύζυγος της 43χρονης Ελένης συνέχισε τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ λέγοντας ότι τελευταία φορά που μίλησε μαζί της, ήταν το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν εκείνη είχε επισκεφθεί τον οδοντίατρό της. «Περίπου στις 10:30 με 11 παρά είχαμε την τελευταία επικοινωνία. Συνήθως το δρομολόγιο ήταν να πάει να πάρει τα παιδιά και να ξαναγυρίσει πάλι το μεσημέρι.Την έψαχνε η μητέρα μου από το μεσημέρι για να της πει να πάρει μόνο το ένα παιδί από το σχολείο, αλλά δεν το σήκωνε το κινητό».
    Ακολούθως ο Αντώνης Παρασκευόπουλος ρωτήθηκε ποιοι έχουν ενδιαφερθεί και σε ποιους απευθύνθηκε μέχρι τώρα για να απαντήσει: «Εγώ αρχικά γύρισα την περιοχή μπας και δω το αμάξι κάπου σταματημένο ή τρακαρισμένο. Έπαιρνα τηλέφωνο το ΕΚΑΒ να δω αν έχει κάποια κλήση αλλά επειδή δεν μπορούσα να πάω στο αστυνομικό τμήμα στο Καματερό πήγα στους Αγ. Αναργύρους, δήλωσα την εξαφάνιση, ψάξαν οι άνθρωποι, πήραν τηλέφωνο την πυροσβεστική και εκείνη την ώρα με παίρνει η μητέρα μου και μου λέει ότι ένας νεαρός έχει τραβήξει φωτογραφία το αυτοκίνητο και ρωτάει το μεγάλο το παιδί αν είναι της μητέρας σου. Πήγαμε στο σημείο κι έχει βρεθεί το αυτοκίνητο αλλά η Ελένη πουθενά. Εκείνη την ώρα ήρθε η πυροσβεστική κατά τις 18:30 και από τότε ψάχνουμε συνέχεια. Δεν έχω παράπονο ψάχνουν μέρα νύχτα, είναι εδώ πάνω από 50 άτομα, έχουν οργώσει όλο το ποτάμι πέντε φορές». Στη συνέχεια ο σύζυγος της γυναίκας τόνισε πως στο συγκεκριμένο, επικίνδυνο σημείο δεν υπάρχει καμία προστασία: «Εγώ το μόνο που ζητάω σαν έκκληση είναι αυτό. Δεν υπάρχει ένα προστατευτικό, ένα κάγκελο. Περνάνε παιδιά για το σχολείο, περνάνε ηλικιωμένοι, θα τους πάρει μέσα. Εϊναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές ή να αγνοούνται. Από το δήμο Καματερού δεν έχει εμφανιστεί κανένας. Τίποτα, μόνο η ΕΚΑΜ και η πυροσβεστική είναι εδώ». Όταν αναφέρθηκε στα παιδιά του κατέρρευσε. Με δάκρυα στα μάτια εξήγησε πως έχουν δύο μικρά αγοράκια και πως πρέπει να μείνει δυνατός γι' αυτά, ενώ τόνισε πως νιώθει την αγάπη του κόσμου για το οικογενειακό δράμα που περνάει εδώ και τρεις πλέον μέρες. Τέλος, ο σύζυγος της αγνοούμενης γυναίκας δήλωσε πως η πυροσβεστική τον πληροφόρησε πως το αυτοκίνητο όταν βρέθηκε είχε μέσα νερά και λάσπες, όμως στο πορτ μπαγκάζ ήταν στεγνό, που σημαίνει ότι πρέπει να κύλησε και όχι να βυθίστηκε. Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε ότι βρέθηκε το πτώμα της συζύγου του στην Καστέλλα, στον Πειραιά. Τα προσωπικά αντικείμενα που είχε η 43χρονη στο αυτοκίνητό της Η άτυχη γυναικά μητέρα δυο παιδιών πήρε το αυτοκίνητο της από το σπίτι και πήγε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο. Στα 150 μέτρα από το σπίτι της εγκλωβίστηκε από την ορμή του νερού και κατέβηκε στην συμβολή των οδών Ζερβά και Πετμεζα. Το νερό με την ορμή του πήρε το αυτοκίνητο μάρκας Citroen και το μετακίνησε 200 μέτρα μακριά μέσα στο κανάλι, που οδηγεί στα έργα της νέας χάραξης της Θηβών. Εκεί το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στα έργα. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου βρίσκονταν στη μηχανή, ενώ στο όχημα είχε σταματήσει με ταχύτητα. Tο αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας 
    O αδερφός της 43χρονης μιλά στο protothema.gr

    Αναρτήθηκε από 

    Read more...

    Τα πρώτα χιόνια στο Βίτσι...


    ΦΩΤΟ...
    Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο Βίτσι της Καστοριας, σηματοδοτώντας...
    έτσι την έλευση του χειμώνα.
    Δείτε τη φωτογραφία:
    Πηγή: svouranews.gr


    Read more...

    Ποια είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης...

    Ποια είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Υπεγράφη η υπουργική απόφαση Υπεγράφη η υπουργική απόφαση...
    Από έξι μήνες έως 17 χρόνια αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες και θα αναρτηθεί στη « Διαύγεια» τις επόμενες μέρες. (Δεν πρόλαβε να...
    πάρει αυθημερόν  αριθμό  ΦΕΚ).

    Στην υπουργική απόφαση  περιλαμβάνονται δύο  πίνακες τόσο γι' αυτούς που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης (33,3 έτη) και πάνω, όσο και για τους υπόλοιπους που απαιτούνταν λιγότερα ένσημα, με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος.

    Ημερομηνία ορόσημο για τη σταδιακή αύξηση των ετών συνταξιοδότησης είναι η  1η Ιανουαρίου 2022 όπου κλείνει κάθε δυνατότητα πρόωρης εξόδου σε ηλικία πριν από τα 67, ή πριν από τα 62, με παράλληλη όμως συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος που το 2018 θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί στα 56, πλέον θα συνταξιοδοτηθεί στα 59.

    Στην υπουργική απόφαση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές για τους υπαλλήλους καθαριότητας των ΟΤΑ ( άρα διατηρούν το δικαίωμά τους να βγαίνουν στη σύνταξη με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ) όπως και η απαίτηση των δανειστών για αύξηση των ετών ασφάλισης στα 40 χρόνια για όσους βγαίνουν χωρίς όριο ηλικίας μετά από 35 ή 37 χρόνια ασφάλισης .



    Στον πίνακα 1 εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι για τους οποίους, από τις προγενέστερες του ν. 4336/2015 γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, προβλεπόταν χρόνος ασφάλισης για την κατοχύρωση ή θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης μεγαλύτερος ή ίσος με 10.000 ημέρες (ή 33,3 έτη) ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή, εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι με 35ετία χωρίς όριο, ή 37ετία, καθώς και όλοι όσοι μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με όριο ηλικίας τα 62.



    Στον πίνακα 2 εμπίπτουν οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν μία εκ των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, των οποίων το καταληκτικό όριο ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης, όπως αυτό έχει καθοριστεί από προγενέστερες του ν. 4336/2015 γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, είναι το 67ο έτος, καθώς και οι ασφαλισμένοι για τους οποίους από τις ίδιες ως άνω προγενέστερες του ν. 4336/2015 διατάξεις προβλεπόταν χρόνος ασφάλισης για την κατοχύρωση ή θεμελίωση δικαιώματος πλήρους συνταξιοδότησης μικρότερος από 10.000 ημέρες (ή 33,3 έτη) ασφάλισης.

    Παράλληλα, η υπουργική απόφαση καθορίζει τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το επιπλέον «πέναλτι» 10%, στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι το επιπλέον ποσοστό μείωσης 10% θα υπολογίζεται επί του ποσού της σύνταξης που προκύπτει μετά τις μειώσεις που ήδη προβλέπονται και επιβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση, νέου ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης 

    protothema.gr

    Read more...