Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκίνησε η ονοματολογία δείτε ποιοι ακούγονται απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ευρωβουλή με σταυρό προτίμησης


Ξεκίνησε η ονοματολογία δείτε ποιοι ακούγονται απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ευρωβουλή με σταυρό προτίμησης
Νέα δεδομένα φέρνει η αλλαγή διαδικασίας εκλογής των ευρωβουλευτών, αφού στις εκλογές του Μαίου θα ψηφίσουμε με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, όπως γίνονταν ως σήμερα.
Δεδομένου ότι ο χρόνος που απομένει για τις Ευρωεκλογές είναι λίγος, πιο ευνοημένα είναι τα δημοφιλή και αναγνωρίσιμα στελέχη των κομμάτων γεγονός που το γνωρίζουν καλά όλοι οι υποψήφιοι και ήδη ο σχετικός διάλογος έχει πάρει «φωτιά».

Πιο προβληματισμένοι εμφανίζονται οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι λόγω της απουσίας τους στο εξωτερικό επί χρόνια, δεν θα ξεκινήσουν από την ίδια βάση με στελέχη που δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην εγχώρια πολιτική σκηνή.
Από τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, ήδη, κάποιοι έχουν σπεύσει να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για την υποψηφιότητά τους. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαριέττα Γιαννάκου, η Ρόδη Κράτσα, αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Αγνωστες, παραμένουν -μέχρι στιγμής- οι προθέσεις του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είχε την υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά να τεθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά με το παλιό σύστημα της λίστας, δηλαδή της εξασφαλισμένης εκλογής.
Ωστόσο, όπως φαίνεται είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αν τελικά είναι υποψήφια, είναι βέβαιο ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εκλογής. Ωστόσο, η ίδια η βουλευτής της ΝΔ κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της.
Επώνυμοι και στο ΠΑΣΟΚ
Στο στρατόπεδο της εν δυνάμει «Ελιάς», το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται ότι προκαλεί και την πρώτη κόντρα. Αφενός η αλλαγή του τρόπου εκλογής προκάλεσε τριγμούς στα κόμματα που συμμετέχουν και αφετέρου η επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να προτάξει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, η οποία με όπλο τη δημοφιλία της θεωρείται ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εκλογής, δημιουργεί σκηνικό έντονων αντιδράσεων στους «58».
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ξανά υποψήφιες για την ευρωβουλή θα είναι οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Αννυ Ποδηματά. Επίσης, εκτιμάται ότι, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, σταυρό για την Ευρωβουλή ενδεχομένως να ζητήσουν και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Γιώργου Πεταλωτή, Παύλου Γερουλάνου, του στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ.
Οσον αφορά τους «58» συζητείται έντονα το όναμα της Αθηνάς Δρέττα, της Κατερίνας Μπατζελή, του Γιώργου Παγουλάτου και του Παντελή Καψή, εφόσον βέβαια προχωρήσει η συζήτηση για την «Ελιά» χωρίς εμπόδια. Τις υποψηφιότητες Παγουλάτου αλλά και Γιάννη Βούλγαρη στηρίζει και ο επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας» Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με δήλωσή του στο «Εθνος» στηρίζει τον αιφνιδιασμό του σταυρού.
Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος προσανατολίζεται να προτείνει για υποψήφιους ευρωβουλευτές νεότερα πρόσωπα όπως ο Ευθύμης Καρδαράς.
Γκρίνια ΣΥΡΙΖΑ για το «σταυρό»
Εν τω μεταξύ η αιφνίδια αλλαγή του τρόπου εκλογής στις Ευρωεκλογές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «πλασάρουν» την αλλαγή ως «ανανέωση» με εξωκομματικά πρόσωπα, αλλά «στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού», ενώ χαρακτήρισε την κίνηση «απέλπιδα προσπάθεια» της κυβέρνησης να «αποφύγει την επερχόμενη συντριβή στις Ευρωεκλογές».
Πηγή : iefimerida.gr
http://egiakoumis.com/

Read more...

TEΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΦΥΛΑΚΩΝ...


Διευθυντές των φυλακών της χώρας θα μπορούν πλέον να τοποθετούνται τέως δικαστικοί και τέως κλαδάρχες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα...
  με πληροφορίες ο υπουργός  Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου θα καταθέσει στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία διευθυντές στις φυλακές της χώρας θα μπορούν να τοποθετούνται τέως δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας  που έχουν το βαθμό του ταξιάρχου και πάνω.
Η ρύθμιση αυτή ίσχυε και κατά το παρελθόν, αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχε ενεργοποιηθεί.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/te.html

Read more...

Ο “αδιάβλητος” διαγωνισμός βγήκε …βόλτα στο Internet!..


Αν το είχαν κάνει υπάλληλοι της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θα είχε ζητήσει την παραίτησή τους. Το έκανε όμως η ιδιωτική εταιρεία που...
προσελήφθη αντί ποσού 56.000 ευρώ για την αξιολόγηση του διαγωνισμού πρόσληψης των δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ. Το γεγονός συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν η εταιρεία άφησε έκθετα τα στοιχεία της αξιολόγησης για αδιευκρίνιστη ώρα με αποτέλεσμα να εντοπιστούν από χρήστη του Διαδικτύου και να διαρρεύσουν!

Ο μύθος της “ανεξάρτητης” ΝΕΡΙΤ και των αδιάβλητων διαδικασιών πιστοποιήθηκε και διαδικτυακά. Τα στοιχεία του διαγωνισμού ανατέθηκαν από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ στην ICAP από τις υπολογιστές της οποίας ξεκίνησαν να κάνουν πλέον τη βόλτα τους στο Διαδίκτυο. Η ευθύνη ανήκει στην εταιρεία και σε αυτούς που την επέλεξαν, δηλαδή στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και στους συμβούλους που προσελήφθησαν για τη διαδικασία αυτή. Η λογική πως ο ιδιωτικός τομέας είναι καλύτερος από την ΕΡΤ μας τελείωσε πλέον με τον πλέον ηχηρό τρόπο και πολύ γρήγορα.

Είναι η ώρα των απαντήσεων από τον πολιτικό προϊστάμενο της ΝΕΡΙΤ...

Read more...

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις Συνάντηση των αγροτών με τον Γ.Στουρνάρα την Πέμπτη


Συνάντηση των αγροτών με τον Γ.Στουρνάρα την Πέμπτη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα συναντηθεί την Πέμπτη αντιπροσωπεία των αγροτών. Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με ενίσχυση και δημιουργία μπλόκων.

Η συνάντηση των αγροτών με τον υπουργό Οικονομικών ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12.45.

Την συνάντηση με τον υπουργό έχουν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία. Σε αυτή σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι Σερραίοι αγρότες εξακολουθούν να διατηρούν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και αύριο πρόκειται να προβούν σε διαμαρτυρία κατά της φορολογικής πολιτικής.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν την Τρίτη αγρότες της περιοχής, ενώ οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μεταξύ, αύριο, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να προβούν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τη μία το μεσημέρι, ενώ συνάδελφοί τους στη Βοιωτία θα μεταβούν με άλλους συμπολίτες τους στα διόδια Τραγάνας που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών

Την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, απέκλεισαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, αγρότες από την δυτική Αχαΐα.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα της Αργολίδας της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, διεκδικώντας να αποσυρθούν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.
Οι αγρότες από το μπλόκο του Βασιλοπόταμου στη Σκάλα με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πήγαν στη Σπάρτη, όπου πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό και επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα, η οποία με δηλώσεις της, εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα και τα αιτήματα των Λακώνων αγροτών.
Στη συνέχεια επέστρεψαν στο μπλόκο του Βασιλοπόταμου.
Στη Μεσσηνία το πρωί της Τρίτης, αγρότες κινήθηκαν και απέκλεισαν για αρκετή ώρα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς -πρώην Αγροτική- στους Γαργαλιάνους, διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Επίσης να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Οι μονομάχοι της Πλατείας Κοτζιά Οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων


Οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μετά και τη «διπλή» υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων από το «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας, που προέκυψε την Τρίτη, το σκηνικό της «μάχης» για το Δήμο Αθηναίων διαμορφώνεται προς το παρόν ως εξής:

Από τη ΝΔ επίσημος υποψήφιος είναι ο βουλευτής Β' Αθηνών Αρης Σπηλιωτόπουλος. Ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. 

Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα είναι και πάλι υποψήφιος. Τη στήριξή της προς το πρόσωπό του έχει εκφράσει η ΔΗΜΑΡ.

Υποψήφιος από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης - δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του ΠΓ του κόμματος Νίκος Σοφιανός.

Από τη Χρυσή Αυγή, το Δήμο Αθηναίων θα διεκδικήσει ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το επόμενο 48ωρο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα του Βασίλη Καπερνάρου για την υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας.

Η Αλεξία Έβερτ για τον δήμο;

Το σκηνικό στην Κεντροδεξιά θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο εάν, όπως ακούγεται, η νεοσύστατη Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, της οποίας ηγείται ο Βύρων Πολύδωρας με «υπαρχηγό» τον Χρήστο Ζώη, προετείνει ως υποψήφια την Αλεξία Έβερτ.

Σε εσωτερική σύσκεψη στην Ένωση, ο κ. Ζώης φέρεται να έχει προτείνει να γίνει προσέγγιση με την κόρη του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ιστορικού ηγετικού στελέχους της ΝΔ και προέδρου του κόμματος την περίοδο 1993-1996, για να βολιδοσκοπήσουν προθέσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Θετικά τα περισσότερα μοριακά τεστ ασθενών



Σε ποιες χώρες της Ευρώπης εξαπλώθηκε ο ιός της γρίπης. Τι δείχνουν οι κλινικές μελέτες του Ινστιτούτου Παστέρ και τι πρέπει να προσέξουμε
Μεγάλη είναι πλέον η εξάπλωση του ιού της γρίπης στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ.
Όπως αναφέρει, διανύουμε την έβδομη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης και ο ιός βρίσκεται πια σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με συνέπεια το Ινστιτούτο να συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.
Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου) απομονώθηκαν και δύο στελέχη γρίπης τύπου Β.
Το Ινστιτούτο Παστέρ καθησυχάζει ότι η έως τώρα γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09 και Α(Η3Ν2), που έχει απομονώσει το εργαστήριό του, δείχνει ότι τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου και είναι επίσης ευαίσθητα στη χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων.
Τα κρούσματα στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα ερευνών
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλη εξάπλωση περιστατικών γριπώδους συνδρομής, εκτός της Ελλάδας, εμφανίζουν η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Αγγλία, ενώ στις υπόλοιπες 22 χώρες της ΕΕ η δραστηριότητα είναι χαμηλή.
Από την άλλη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης του Ινστιτούτου Παστέρ δέχεται αναφορές σε σχέση με τη μη ικανοποιητική απόδοση ταχέων δοκιμασιών του ιού της γρίπης.
Οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες εκτιμούν τα ποσοστά ευαισθησίας των δοκιμασιών αυτών σε 40-70% και την ειδικότητά τους σε 85-100%.
Επομένως, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε ένα δείγμα ασθενούς δεν αποκλείουν την ύπαρξη του ιού και στις περιπτώσεις αυτές η εργαστηριακή διάγνωση πρέπει να γίνεται με μοριακή μέθοδο.
Το Παστέρ συνεχίζει τον έλεγχο δειγμάτων για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα και άλλων αναπνευστικών ιών, όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και των ρινοϊών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

NEA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...


Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης ήρθαν στο “φως” κατά την έναρξη της 8ης μέρας της ακροαματικής διαδικασίας, που επαναλαμβάνεται, ...
σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επιχειρώντας να δώσει “απάντηση” στα προ ημερών στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης έκανε αναλήψεις μετρητών, το διάστημα πριν από το 1999, δηλαδή πριν από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, τα οποία κατέληγαν σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, ο συνήγορος του άλλοτε ταμία υποστήριξε τα εξής:

“Επρόκειτο για χρήματα τα οποία έπαιρνε ο εντολέας μου υπό τη μορφή άτοκων δανείων προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο δικές του ανάγκες όσο και ανάγκες συναδέλφων του δημοτικών υπαλλήλων”.

Σχολιάζοντας, την πρακτική αυτή, ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Νάιντος έκανε λόγο για “παρατράπεζα” που είχε στηθεί στον Δήμο.

Ο Π. Σαξώνης, ερωτηθείς από το δικαστήριο, επιβεβαίωσε ότι με τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του απευθύνονταν σ' αυτόν λόγω των “σχέσεων φιλίας” που διατηρούσε μαζί τους. Σημείωσε δε, ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονταν κανονικά και δεν ήταν προϊόν της υπεξαίρεσης.
Όπως είπε, επρόκειτο για “παρατυπία”, η οποία -κατά τον ίδιο- σταμάτησε το 1999, όταν ανέλαβε διευθυντής στην ταμειακή υπηρεσία ο συγκατηγορούμενός του Θ. Γκόλας.
Σε ερώτηση που απηύθυνε το δικαστήριο προς τον Π. Σαξώνη γιατί δεν το κατέθεσε αυτό στην πρωτοβάθμια δίκη, όπως και γιατί ο κατηγορούμενος σχολιάζοντας, κατά την τελευταία συνεδρίαση, τις τραπεζικές αυτές κινήσεις, είπε ότι επρόκειτο για “σύμπτωση”, ο πρώην ταμίας απάντησε: “Τώρα το θυμήθηκα”.

Ο συνήγορος του τελευταίου Π. Σαξώνη, αναφερόμενος στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές χωρίς εντάλματα, διαβάζοντας δήλωση εκ μέρους του εντολέα του, έστρεψε τα “βέλη” του εναντίον του τέως δημάρχου και του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

“Δεν ήρθαν σε μένα για να μου παράσχουν τεχνογνωσία. Την είχα. Με έπεισαν όμως και με συνέδραμαν άμεσα με σειρά πράξεων και παραλείψεων να τη χρησιμοποιήσω για να καταστεί δυνατή η υπεξαίρεση που καλυπτόταν με τη δημιουργία των πλαστών και εικονικών δικαιολογητικών” ανέφερε.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία εξετάζεται από την υπεράσπιση του Γ. Γκαϊτατζή, ενός εκ των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/nea_11.html

Read more...

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...


...KYBEΡΝΗΣΗ - ΑΛΑΛΟΥΜ...
Αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις η ρύθμιση για την ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του ...
υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, θα επανακατατεθεί-ενδεχομένως και αύριο-νομοθετική ρύθμιση βελτιωμένη, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο το οποίο εναρμονίζει κοινοτική οδηγία για τις ευρωκλογές.
Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3015.html

Read more...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑ...



Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, πριν από λίγα λεπτά, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν...
έναν κρατήρα στην Κάτω Κηφισιά.
Ο κρατήρας βρέθηκε στην οδό Χρυσάμπου, 300 μέτρα πίσω απο την αντιπορσωπεία της Mercedes.
Πηγή : enikos.gr 
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2986.html

Read more...

''ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΣτΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ''...


...EKTAKTO...
«Σκέφτομαι να στηρίξω τον Νικήτα Κακλαμάνη για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Βύρων Πολύδωρας. Ο επικεφαλής του κόμματος «Ένωση ...
για την Πατρίδα και τον Λαό», ξεκαθάρισε ότι η στήριξή του προς τον Κακλαμάνη, δεν είναι ακόμα επίσημη απόφαση αλλά μια αρχική σκέψη. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μπορεί να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του στις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σίγουρο.
«Εξαντλήθηκαν τα όρια της υπομονής μου με τον φόρο τον ακινήτων» επισήμανε, ο κ. Πολύδωρας αναφερόμενος στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ενώ πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση κυνηγάει το μάταιο», καθώς δεν υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση χωρίς διαγραφή του χρέους.                                                  Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3388.html

Read more...

ΚΚΕ: "Αποτέλεσμα φοροληστείας και περικοπών" το πρωτογενές πλεόνασμα...


Σχόλιο του ΚΚΕ για το πρωτογενές πλεόνασμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι ...
αποτέλεσμα της φοροληστείας, των περικοπών στους μισθούς, τις συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία, των χιλιάδων απολύσεων, γι’ αυτό και ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για την επίτευξή του, πολύ περισσότερο να πάρει μέρος σε μια αντιπαράθεση για το ύψος του.

Όσοι εμφανίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα ως ένα ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το χρέος, κρύβουν ότι η όποια επιλογή, είτε με επιμήκυνση είτε με κούρεμα χρέους, θα συνοδεύεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα...
real.gr

Read more...

Διορία δύο μηνών Τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στους εφόρους για τη λίστα Λαγκάρντ


Τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στους εφόρους για τη λίστα Λαγκάρντ
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τελεσίγραφο σε 20 εφόρους της Αττικής να ελέγξουν τους μεγάλους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ και να έχουν αποτελέσματα σε ένα δίμηνο έστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Η μεγάλη κατάθεση των 550.000.000 δολαρίων ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, από τον ΣΔΟΕ και τους 20 ελεγκτές του, αφού περιέχει πολλές υπεράκτιες και επενδυτικούς ομίλους.

Ο κ. Αθανασίου υλοποιώντας τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος και λόγω των αργών ρυθμών ελέγχου των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ κάλεσε τους εφόρους για να τους επιστήσει την προσοχή ότι «εάν δεν βοηθήσουν, ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ θα τελειώσει σε 50 χρόνια».

Συμφώνησε με τους επικεφαλείς των εφοριών ότι σε συνεργασία με τη διεύθυνση Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών θα ορίσουν ελεγκτές από κάθε εφορία, ανάλογα με τις διευθύνσεις κατοικίας των καταθετών, αλλά και τις έδρες των εταιριών τους.

Εκτιμάται ότι οι υπεράκτιες εταιρίες θα ελεγχθούν από τον ΣΔΟΕ και την Αρχή κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος αφού δεν υπάρχουν στοιχεία στις εφορίες της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον συντονισμό της επιχείρησης ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ θα αναλάβει ο αναπληρωτής Οικονομικών Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος έχει εμπειρία από διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος και θωρεί ως υπόθεση τιμής να μη διαφύγει κανένας εμπλεκόμενος σε φοροδιαφυγή από τη μεγάλη αυτή υπόθεση.

Από τους οικονομικούς εισαγγελείς τονιζόταν ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού όλοι επιδιώκουν τον ίδιο σκοπό, το έλεγχο των φοροφυγάδων και την επιστροφή των χρημάτων στα δημόσια ταμεία από εκείνους που διέφυγαν τον φορολογικό έλεγχο την περίοδο που κατέθεταν εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα HSBS της Ελβετίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θα αποδοθούν ευθύνες για τη διαρροή ΝΕΡΙΤ: Η λίστα που δημοσιεύτηκε δεν είναι των επιτυχόντων


ΝΕΡΙΤ: Η λίστα που δημοσιεύτηκε δεν είναι των επιτυχόντων
Αθήνα
Η ΝΕΡΙΤ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η λίστα με τα στοιχεία των υποψηφίων που δημοσιεύτηκε σε ιστολόγια για την πλήρωση θέσεων εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν είναι των επιτυχόντων και τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τη διαρροή.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τα δημοσιεύματα περί των «αποτελεσμάτων» της προκήρυξης για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. επισημαίνει:

«Στην παρούσα φάση επεξεργασίας των στοιχείων από τον τεχνικό σύμβουλο, δεν υφίσταται καν ο προβλεπόμενος στην Προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ο οποίος θα καταρτισθεί μετά την επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην αίτηση - υπεύθυνη δήλωσή τους».
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η επαλήθευση θα γίνει με βάση τα στοιχεία, που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο - ιδίως - την προηγούμενη εμπειρία τους, σε θέση αντίστοιχη με αυτή για την οποία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, επισυνάπτοντας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, με επαρκή πεδία και χωρητικότητα, ψηφιακά (σκαναρισμένα) αντίγραφα αποδεικτικών των προσόντων, που δήλωσαν στην αίτησή τους».
Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ υπογραμμίζει πως «ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον». Τονίζει εξάλλου, πως «η δημοσιοποίησή του (σσ. του πίνακα) είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους», σημειώνοντας πως ερευνά το θέμα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών Ανάληψη ευθύνης για το «γάζωμα» στο σπίτι του γερμανού πρέσβη


Ανάληψη ευθύνης για το «γάζωμα» στο σπίτι του γερμανού πρέσβη
Από τις έρευνες στην οικία του γερμανού πρέσβη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013.

Είναι η ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για χτύπημα με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη. Το περίεργο είναι ότι αυτή η επίθεση δεν έχει εμφανιστεί στο αστυνομικό δελτίο.

Τα μέλη της οργάνωσης σημειώνουν πως η επίθεση έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012 λέγοντας πως «ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή.

» Όμως η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του. Η πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα ήταν η έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που φυτοζωεί. Ήταν το έσχατο κάλεσμα ενός συνανθρώπου μας να αγωνιστούμε ενάντια σε έναν ηθικό, οικονομικό και πολιτισμικό θάνατο που μας περιμένει.

» Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε, ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές, αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι».

Στην προκήρυξη αναφέρουν ακόμη πως «στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτιριακών εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

» Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο.

» Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

» Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει -με οποιονδήποτε τρόπο- γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz».

Στη προκήρυξη σημειώνεται επιπλέον ότι «τη στιγμή που γαζώναμε την υπερπολυτελή βίλα του Γερμανού πρέσβη είχαμε νοητά στο πλάι μας τους χιλιάδες που στήνονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαΐ, τους χιλιάδες που ρημάζουν στα παγκάκια και τα χαρτόκουτα, τους γονείς που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους νέους δίχως μέλλον.

» Οι ένοπλες επιθέσεις μας ήταν ενέργειες απόλυτα συγχρονισμένες με το πολιτικό διακύβευμα της εποχής μας, που δεν αφορά τίποτα άλλο παρά το δικό μας πόλεμο ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι ελίτ, ήταν μια εκδξ απόλυτα ταυτισμένη με το λαϊκό αίσθημα δικαίου. Ένα αίσθημα που υπαγόρευε να πάρουν πίσω λίγη απ' τη βία δύο απ' τους πλέον εξέχοντες τυράννους της διεθνούς καπιταλιστικής κυριαρχίας στη χώρα μας. Ένα αίσθημα που υπαγόρευε να κάνουμε αυτά τα καθάρματα να νιώσουν, έστω και λίγο, πώς είναι να ζεις στην ανασφάλεια και στο φόβο».

Προσκλητήριο για χτυπήματα
Παράλληλα απευθύνουν προσκλητήριο για νέα «χτυπήματα» ειδικά κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ επισημαίνοντας ότι «κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, απευθύνουμε νέο -ελπίζουμε πιο ηχηρό αυτή τη φορά- κάλεσμα προς όλες τις προλεταριακές - λαϊκές δυνάμεις του τόπου που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτή να προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές σε μια αντιευρωπαϊκή - αντικαπιταλιστική καμπάνια, μέσω ένοπλων επιθέσεων, διαδηλώσεων και συγκρούσεων, αλλά και στην από κοινού επεξεργασία ενός επαναστατικού προγράμματος ανατροπής και οικοδόμησης, το οποίο θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική διατύπωση του «τι είναι και τι θέλει» του λαϊκού επαναστατικού μετώπου της εποχής μας.

» Το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ προσφέρει -από κάθε άποψη- σημαντικές ευκαιρίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ας τις εκμεταλλευτούμε».

Το μεγάλης έκτασης κείμενο, με το οποίο προαγγέλλονται μεγάλης έκτασης χτυπήματα, έχει ως εισαγωγή το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας Δ. Χριστούλας στην πλατεία Συντάγματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με τη στήριξη της ΝΔ Υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Αρης Σπηλιωτόπουλος


Υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων ο Αρης Σπηλιωτόπουλος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ανακοινώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ο
ο βουλευτής Β' Αθηνών, Αρης Σπηλιωτόπουλος. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα ανακοίνωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής «ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης».

«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Η ηγεσία της ΝΔ κατάληξε στο πρόσωπο του κ. Σπηλιωτόπουλου για τον δήμο της Αθήνας ύστερα από σειρά άκαρπων βολιδοσκοπήσεων σε υπουργούς και αφού είχε απορρίψει άλλες υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο βουλευτής Β' Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε προ ημερών με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συζήτησαν εκτενώς τα περί της υποψηφιότητάς του.
 
Ο πρωθυπουργός δεν του απάντησε αμέσως, όπως είχε πράξει στον Νικήτα Κακλαμάνη με τον οποίο επίσης συναντήθηκε και συζήτησε για τον Δήμο Αθηναίων.
 
Ο κ. Σαμαράς άφησε λίγες ημέρες περιθώριο για να έχει καλύτερη εικόνα και να σταθμίσει τα δεδομένα και το μεσημέρι της Τρίτης τηλεφώνησε ο ίδιος στον κ. Σπηλιωτόπουλου για να του ανακοινώσει την απόφασή του.
Τη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου παρέλαβε δημοσκόπηση, που είχε παραγγείλει και η οποία «μετρά» τον κ. Σπηλιωτόπουλο σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, κ.κ. Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Σοφιανό από το ΚΚΕ και Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η επίσημη κοινή διακήρυξη για το Κυπριακό




Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου συμφώνησαν για το κοινό Ανακοινωθέν. Δείτε ποιο είναι αυτό
Οι δύο ηγέτες, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου, είχαν την πρώτη τους συνάντηση υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στα ακόλουθα.
1) Το status quo είναι απαράδεκτο και η παράταση του θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ε/κ και Τ/κ.
Οι ηγέτες διαβεβαίωσαν ότι η λύση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή και πρωτίστως θα είναι επωφελής για τους Ε/κ και Τ/κ με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες καθώς και στη διακριτική ταυτότητα και ακεραιότητα αμφοτέρων, διασφαλίζοντας το κοινό τους μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρος εντός της ΕΕ.
2) Οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να επαναρχίζουν δομημένες διαπραγματεύσεις κατά τρόπο που να εστιάζουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Όλα τα άλυτα θεμελιώδη θέματα θα είναι στο τραπέζι και θα συζητηθούν αλληλένδετα. Οι ηγέτες θα επιδιώξουν να φθάσουν σε λύση το συντομότερο δυνατό και ακολούθως να πραγματοποιηθούν χωριστά και ταυτόχρονο δημοψηφίσματα.
3) Η λύση θα βασίζεται σε μία δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρου ως μέλος των ΗΕ θα έχει μια και μόνη διεθνή ακεραιότητα και μια και μόνη κυριαρχία η όποια καθορίζεται ως η Κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη μέλη των ΗΕ δύναμη του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και η όποια εκπηγάζει από Ε/Κ και Τ/κ. Θα υπάρχει μια και μόνη κυπριακή ιθαγένεια που θα ρυθμίζεται από την Κυπριακή Νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της Ενωμένης Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε της Ε/κ συνιστώσας πολιτείας είτε της Τ/κ συνιστώσας πολιτείας.
Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει και δεν θα υποκαθιστά καθ οποιονδήποτε τρόπο την ιθαγένεια της Ενωμένης Κύπρου. Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καθώς και θέματα που είναι καθαρώς συναφή με τις καθορισμένες αρμοδιότητες της θα ανατεθούν από το σύνταγμα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιπο εξουσίας θα ασκείται από τις συνιστώσες πολιτείες. Οι συνιστώσες πολιτείες θα ασκούν πλήρως και αμετάκλητος όλες τις εξουσίες του χωρίς παρέμβαση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα παρεμβαίνουν στις νομοθεσίες των συνιστωσών πολιτειών. Στο πεδίο αρμοδιοτήτων των συνιστωσών πολιτειών και οι νομοθεσίες τους δεν θα παρεμβαίνουν σε ομοσπονδιακούς νόμους εντός των αρμοδιοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαφορά με τα πιο πάνω θα εκδικάζεται τελεσίδικα από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο. Δεν θα δύναται οποιαδήποτε από τις πλευρές να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης
4) Η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα προκύψει από τη λύση μετά την έγκριση της σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελείται από 2 Συνιστώσες πολιτείες ισόνομου καθεστώτος.
Η διζωνική δικοινοτική φύση της ομοσπονδίας και η αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε ολόκληρο το νησί.
Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον υπέρτατο νόμο της χώρας και θα δεσμεύει όλες τις ομοσπονδιακές αρχές και της συνιστώσες πολιτείες.
Ένωση πλήρως ή εν μέρει με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή διχοτόμηση ή οποιαδήποτε αλλαγή στις πρόνοιες των συμφωνηθέντων μονομερώς απαγορεύεται.
5) Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα
6) Οι διορισμένοι αντιπρόσωποι είναι πλήρως εξουσιοδοτημένοι να συζητούν οποιοδήποτε θέμα ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να απολαμβάνουν παράλληλη πρόσβαση σε όσους εμπλεκόμενους φορείς και τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία όταν κρίνονται αναγκαίο. Οι ηγέτες των 2 κοινοτήτων θα συναντώνται όσο συχνά κρίνεται αναγκαίο διατηρούν την τελική εξουσία λήψης αποφάσεων. Μόλις 1 συμφωνία καταλήξουν ελεύθερα οι ηγέτες θα τεθεί σε ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Οποιαδήποτε μορφή επί διαιτησίας αποκλείεται
7) Οι πλευρές θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα για να διαφυλάξουν την επιτυχία των συνομιλιών. Δεσμεύονται να αποφεύγουν δημόσια αρνητικά σχόλια σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Δεσμεύονται επίσης στην προσπάθεια εφαρμογής μέτρων εποικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα δώσουν μια μορφή ώθηση στην επίλυση του Κυπριακού.
Πηγή: 24h.com.cy
http://news247.gr/


Read more...

Έρευνα της Public Issue Νέα δημοσκόπηση: Κυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν οι Έλληνες


Νέα δημοσκόπηση: Κυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν οι Έλληνες


Μόνο το 23% του εκλογικού σώματος δηλώνει υπέρ των μονοκομματικών αυτοδύναμων κυβερνήσεων - Ποσοστό 12% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης

Εντυπωσιακή είναι πλέον η στροφή των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι καίτοι εξέλεγαν επί δεκαετίες αυτοδύναμες κυβερνήσεις τώρα προτιμούν συμμαχικά σχήματα γα τη διακυβέρνηση της χώρας. Η έρευνα της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών είναι άκρως αποκαλυπτική για τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, αφού σχεδόν διπλάσιο είναι το ποσοστό (44%) εκείνων που θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας από όσους δηλώνουν (23%) υπέρ των μονοκομματικών, αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Μάλιστα ένα ισχυρό ποσοστό (12%) τάσσεται υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, το πάει δηλαδή πιο μακριά κι από κείνους που είναι υπέρ των απλών συνεργασιών. Άρα τουλάχιστον ένας στους δύο θέλει συνεργασίες διαφόρων εκδοχών, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις γοητεύεται από την αυτοδυναμία.

Ενδιαφέρον έχει και πώς προτιμούν τις συνεργασίες ή τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις οι ψηφοφόροι. Μία κυβέρνηση, που θα προκύψει από συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς είναι αυτή που κερδίζει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των πρώτων.

Συγκεκριμένα, το 44% όσων θέλουν συνεργασίες κατανέμεται ως εξής: 9% θέλει κυβέρνηση της αριστεράς, ένα 8% θέλει σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ένα άλλο 8% συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ανεξάρτητους Έλληνες. Κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα 7% (διόλου ευκαταφρόνητο με βάση τα δεδομένα που ισχύουν), ενώ ένα 3% προτιμά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ευρύτερων δυνάμεων. Συνεργασία δεξιών κομμάτων θέλει μόλις το 3%, ενώ διάφορες άλλες εκδοχές συνεργασιών θα προτιμούσε συνολικά ένα 6%.

Όσο για τις αυτοδυναμίες, το 23% όσων τις θέλουν κατανέμεται ως εξής: 9% θέλει ΣΥΡΙΖΑ και 7% ΝΔ. Αυτοδύναμη Χρυσή Αυγή ονειρεύεται ένα 2% και από μία ποσοστιαία μονάδα παίρνουν οι αυτοδυναμίες του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛΛ. Το εναπομείναν 1% βλέπει άλλες εκδοχές αυτοδυναμίας.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και κυρίως ότι η δημοσίευση γίνεται σε μία εφημερίδα φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ίσως και ένα μήνυμα προς εκείνα τα στελέχη της Κουμουνδούρου, που αρχίζουν να φλερτάρουν για τα καλά με την ιδέα κατάκτησης της αυτοδυναμίας.
protothema.gr

Read more...

Μπροστά 1,2 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το MEGA Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και η ΝΔ 20,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,8%. Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα παρουσίασαν ποσοστό από 1% και πάνω. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,4%, η "Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό" 1,1% και η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" 1%. Ένα 3,9% απάντησε Άλλο Κόμμα. Λευκό / Άκυρο απάντησε το 2,6% και ότι δεν θα ψηφίσει δήλωσε το 3,2%. Αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 18,1% των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα "ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;", τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, έναντι 30% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26,3% των ερωτηθέντων. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,8% και η ΝΔ 19%. Και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, και το ΚΚΕ με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» 1,3% και η "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" 1%. Ένα 3,7% απάντησε 'Άλλο Κόμμα και Λευκό / Άκυρο το 1,2%. Ότι δεν θα ψηφίσει δήλωσε το 4,2% των ερωτηθέντων. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 19,7% του δείγματος. Η δημοσκόπηση περιλάμβανε και δυο ερωτήσεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Στο ερώτημα "Πιστεύετε ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση;", το 62,4% απάντησε "Ναι / Μάλλον ναι", το 32,8% απάντησε "Όχι / Μάλλον όχι", ενώ ένα 4,8% του δείγματος επέλεξε το "Δεν ξέρω / Δεν απαντώ". Στην ερώτηση "Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευθεί στη Χ.Α. η συμμέτοχή της στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές;", το 36,8% απάντησε "Ναι / Μάλλον ναι", το 59,5% απάντησε "Όχι / Μάλλον όχι", ενώ ένα 3,7% απάντησε "ΔΞ / ΔΑ". Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 - 7 και 10 Φεβρουαρίου 2014. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 20,2% (από 20% στα τέλη Νοεμβρίου) ΣΥΡΙΖΑ: 21,4% (από 20,4%) ΠΑΣΟΚ: 5,6% (από 5,8%) Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,4% (από 5,2%) Χρυσή Αυγή: 7,2% (από 8,4%) ΔΗΜΑΡ: 3,8% (από 4%) ΚΚΕ: 6,1% (από 5,9%) ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,4% (από 1,2%) Ένωση για την Πατρίδα: 1,1% Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: 1% (από 1,2%) Άλλο: 3,9% (από 4,1%) Λευκό/Άκυρο: 2,6% (από 2,3%) Δεν θα ψηφίσω: 3,2% (από 3,6%) Δεν έχω αποφασίσει: 18,1% (από 17,9%) - Ανάμεσα στους Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό; Αντώνης Σαμαράς: 42,8% (από 40,5% στα τέλη Νοεμβρίου) Αλέξης Τσίπρας: 30% (από 27,7%) Κανένας: 26,3% (από 29,9%) - Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 19% (από 19,2% στα τέλη Νοεμβρίου) ΣΥΡΙΖΑ: 20,8% (από 20%) ΠΑΣΟΚ: 5,3% (από 5,4%) Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5% (από 5,4%) Χρυσή Αυγή: 7% (από 8%) ΔΗΜΑΡ: 3,5% (από 3,6%) ΚΚΕ: 7% (από 5,8%) ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,8% (από 1,4%) Ένωση για την Πατρίδα: 1,3% Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: 1% Άλλο: 3,7% Λευκό/Άκυρο: 1,2% Δεν θα ψηφίσω: 4,2% Δεν έχω αποφασίσει: 19,7% - Άποψη για τους πολιτικούς αρχηγούς: Αντ. Σαμαράς: Θετικές γνώμες: 39,6% (από 39%) - Αρνητικές γνώμες: 60,2% (από 60,2%) Φ. Κουβέλης: Θετικές γνώμες: 36,3% (από 36%) - Αρνητικές γνώμες: 61,1% (από 61,5%) Αλ. Τσίπρας: Θετικές γνώμες: 35% (από 35,5%) - Αρνητικές γνώμες: 63,5% (από 62,1%) Δ. Κουτσούμπας: Θετικές γνώμες: 31,8% (από 27,8%) - Αρνητικές γνώμες: 56,3% (από 58,2%) Π. Καμμένος: Θετικές γνώμες: 27,7% (από 25,8%) - Αρνητικές γνώμες: 68,6% (από 70,5%) Ευ. Βενιζέλος: Θετικές γνώμες: 25% (από 25,1%) - Αρνητικές γνώμες: 73,9% (από 73,2%) Ν. Μιχαλολιάκος: Θετικές γνώμες: 9,4% (από 12,9%) - Αρνητικές γνώμες: 87,9% (από 84,7%). - Πιστεύετε ότι τη λύση σήμερα στα προβλήματα θα πρέπει να τη δώσει η προσφυγή σε εκλογές; Ναι/Μάλλον ναι: 36,3% (από 34,1% στα τέλη Νοεμβρίου) Όχι/Μάλλον όχι: 62,2% (από 64,5%) Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 1,5% (από 1,4%) - Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, πιστεύετε ότι αμέσως μετά η κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές; Ναι/Μάλλον ναι: 41,6% Όχι/Μάλλον όχι: 56,6% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 1,8% - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει; Ναι/Μάλλον ναι: 24,8% (από 24,3% στα τέλη Νοεμβρίου) Όχι/Μάλλον όχι: 74,2% (από 73,6%) Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 1% (από 2,1%). - Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, το κόμμα που ψηφίσατε το εμπιστεύεστε: Λιγότερο: 52% (από 48,4% στα τέλη Νοεμβρίου) Το ίδιο: 29% (από 34,6%) Περισσότερο: 10,5% (από 10%) Δεν ψήφισα (αυθόρμητα): 6,3% (από 5,5%) Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 2,2% (από 1,5%) - Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή πολιτική δύναμη ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ; Ναι/Μάλλον ναι: 59,4% (από 68,2% στα τέλη Νοεμβρίου) Όχι/Μάλλον όχι: 36% (από 28,2%) Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 4,6% (από 3,6%) - Πώς κρίνετε την πρόταση για συνεργασία στις ευρωεκλογές όλων των κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς, ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, κίνηση των 58; Θετικά/Μάλλον θετικά: 30,4% Αρνητικά/Μάλλον αρνητικά: 63,6% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6% - Πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε μια τέτοια εκλογική συνεργασία στις ευρωεκλογές; Πολύ: 7,6% Αρκετά: 9,9% Λίγο: 12,3% Καθόλου: 67,5% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 2,7% - Πιστεύετε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα δεξιότερα από τη ΝΔ; Ναι/Μάλλον ναι: 14,6% Όχι/Μάλλον όχι: 80,6% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 4,8% - Πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε ένα νέο τέτοιο κόμμα στις ευρωεκλογές; Πολύ: 7,8% Αρκετά: 6,2% Λίγο: 6,1% Καθόλου: 77,1% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 2,8% - Πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση; Ναι/Μάλλον ναι: 62,4% Όχι/Μάλλον όχι: 32,8% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 4,8% - Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευθεί στη Χρυσή Αυγή η συμμετοχή της στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές; Ναι/Μάλλον ναι: 36,8% Όχι/Μάλλον όχι: 59,5% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 3,7% - Με τίνος κόμματος τις προτάσεις για την οικονομία συμφωνείτε περισσότερο; ΝΔ: 20,9% ΣΥΡΙΖΑ: 18,9% ΠΑΣΟΚ: 4,1% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,5% Χρυσή Αυγή: 3,4% ΔΗΜΑΡ: 2,8% ΚΚΕ: 5,5% Άλλο: 4,7% Κανένα: 30,3% Δεν απαντώ: 4,9% - Πιστεύετε ότι η χώρα μας πάση θυσία πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ; Ναι/Μάλλον ναι: 65,5% (από 59,4% τον Απρίλιο του 2013) Όχι/Μάλλον όχι: 31,5% (από 38,5%) Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 3% (από 2,1%) - Το πρόγραμμα χρηματοδότησης του μνημονίου τελειώνει τον Μάιο. Πιστεύετε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας πρέπει: Να πάρουμε ένα νέο δάνειο με βάση ένα νέο μνημόνιο: 2,8% Να πάρουμε δάνειο χωρίς νέους δεσμευτικούς όρους: 47,7% Να δανειστούμε από τις αγορές ανεξαρτήτως κόστους δανεισμού: 5,2% Να μην αναγνωρίσει η κυβέρνηση το χρέος της Ελλάδας και να το εξαλείψει μονομερώς αποχωρώντας από την Ευρωζώνη: 32,7% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 11,6%.http://news247.gr/

Read more...

«Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ είναι μία κακή απόφαση»...




Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως, «η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ είναι μία κακή απόφαση... με το παρόν, ισχύον Σύνταγμα της χώρας, η ελληνική Πολιτεία, με όποιον νόμο και αν φέρει, δεν μπορεί να...
δώσει δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές όχι μόνο στους οικονομικούς μετανάστες, αλλά και στους ομογενείς».

Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα πως «δεν είπε η πλειοψηφία του ΣτΕ ότι όλοι όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια θα έχουν και δικαίωμα ψήφου. Άρα, η μόνη λύση, με δεδομένη την απόφαση αυτή του ΣτΕ, είναι να αλλάξει το Σύνταγμα και ρητώς το λέει και η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ. Περιθώριο να ψηφίσουν λοιπόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 οι νόμιμοι μετανάστες και οι ομογενείς δεν υπάρχει και όπως πάει σήμερα η τροπολογία στη Βουλή, πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποσυρθεί».

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ακόμη πως «κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ξεχωριστό άρθρο στο Σύνταγμα που προβλέπει ρητώς αυτή τη δυνατότητα, αλλά τότε θεωρήθηκε από τους εισηγητές των κομμάτων περιττή αυτή η διάταξη. Πρέπει να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία και να υπάρξει μια ρητή, δημόσια δέσμευση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου γι' αυτό».

Read more...

Τι Κασιδιάρης, τι Καρυπίδης...




Οι θέσεις που εκφράζει ο Θεόδωρος Καρυπίδης είναι συγγενείς ιδεολογικά με αυτές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο - που αλλού!- «Βήμα FM».

«Γιατί...
ο Κασιδιάρης μας ενοχλεί και ο υποψήφιος του κ. Τσίπρα για τη Μακεδονία – αν είναι δυνατόν – δεν μας ενοχλεί; Τις ίδιες ιδέες έχουν», σχολίασε ο πρώην υπουργός για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον χαρακτήρισε ως ένα συνονθύλευμα που έχει συγκεντρώσει στους κόλπους του από «κομμουνιστές σταλινικούς» μέχρι «κατακάθια της κοινωνίας και αριβίστες».

«Είναι συνασπισμός που συγκέντρωσε γύρω του τους κομμουνιστές σταλινικούς που δεν βολεύονταν στο ΚΚΕ ή όποιο επαναστατικό κόμμα και μάζεψε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας και τους αριβίστες, επειδή δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ και ως κυβερνητικό κόμμα έπαψε να έχει απήχηση και τα ποντίκια εγκατέλειψαν το σκάφος και χώθηκαν εκεί όπου υπήρχε κυβερνητική προοπτική και προοπτική πλειοψηφίας του κ. Τσίπρα περί εξουσίας και κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, τάχθηκε κατά του σταυρού προτίμησης για τις εκλογές καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο συντηρείται το πελατειακό σύστημα και η φαυλοκρατία.

«Πιστεύω ότι ο σταυρός προτίμησης είναι η ρίζα του κακού, διότι όσο αφήνουμε το σταυρό να υπάρχει ή να επεκτείνεται, πάμε πίσω στην πάλη κατά της πελατοκρατίας που συνεχίζει να υπάρχει και είναι η αιτία όλων των δεινών και της οικονομικής κρίσης.

Διότι θεωρώ κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του σταυρού προτίμησης ως οπισθοδρόμηση. Η σάρα και η μάρα μαζεύτηκε εκεί μέσα. Ντροπή! Άνθρωποι ανεπιτήδευτοι, απεπίδεκτοι, διεφθαρμένοι. Ντροπή! Κανένας στο περιβάλλον του δεν θα άντεχε τις φυσιογνωμίες αυτές εκεί πέρα να μιλούν».

Read more...