Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ερώτημα ο ρόλος του Βενιζέλου Αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος - Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν στην κυβέρνηση



Πυρετός ανασχηματισμού στο ΠΑΣΟΚ - Ποια ονόματα ακούγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση

Πάει κι έρχεται η ονοματολογία στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του ανασχηματισμού, που θα γίνει στην κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και τη συμφωνία του Κινήματος με τη ΝΔ για συμπόρευση.

Αν και επισήμως οι ηγεσίες των δύο κομμάτων αναμένουν τη διαμόρφωση της τελικής στάσης της ΔΗΜΑΡ, οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα, που θα προωθηθούν στην κυβέρνηση έχουν ανάψει.

Κεντρικό ερώτημα είναι ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του ούτε σε στενούς του συνεργάτες, είναι όμως σαφές ότι θα λάβει όποιο πόστο ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ήδη έχουν φουντώσει οι φήμες ότι πρόκειται να οριστεί αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται τίποτα. Να σημειωθεί ότι κ. Βενιζέλος δέχεται και εισηγήσεις να μην είναι σε αυτή την κυβέρνηση, υπό το φόβο της προσωπικής ταύτισης με τον κ. Σαμαρά.

Όσον αφορά τα άλλα πρόσωπα κυκλοφορούν πολλά ονόματα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ακόμη και δέκα στελέχη ή και παραπάνω στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σχεδόν σίγουροι πάντως πρέπει να θεωρούνται ο Γιάννης Μανιάτης, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (διαψεύδει ότι είναι υποψήφιος για υφυπουργός αρμόδιος για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση), ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Συμεών Κεδίκογλου, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Κώστας Τριαντάφυλλος και άλλοι. Εξαιρετικά πιθανό είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Θανάση Τσαυτάρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.
.protothema.gr

Read more...

"Σκληρή" επιστολή των 4 της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησαν

Σκληρή επιστολή των 4 της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που διαφώνησαν
Για άλμα στο κενό της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνουν λόγο τέσσερα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος σε ανακοίνωσή τους, η οποία έχει ως εξής:
«Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε  να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο  πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη  συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο  και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.
Γιάννης Αντωνίου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Σταύρος Λιβαδάς
Δώρα Τσικαρδάνη»
enikos.gr

Read more...

Η Socar αγόρασε το 66% του ΔΕΣΦΑ



Επίτευξη συμφωνίας για τον ΔΕΣΦΑ ανάμεσα σε ΤΑΙΠΕΔ και την αζέρικη Socar. Αγόρασε ποσοστό 66% των μετοχών του

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για να αγοράσει ποσοστό 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας), αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αζέρικη εφημερίδα Azernews.
Η συμφωνία έγινε με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Συμβουλευτικές ομάδες της SOCAR και του ΤΑΙΠΕΔ εργάζονται στα τελευταία τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, η απόφαση για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ είναι εναρμονισμένη με τις υφιστάμενες υψηλού επιπέδου σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, όπως και μεταξύ της SOCAR και των κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών εταιρειών.
«Η SOCAR, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία με τα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου στην περιοχή της Κασπίας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αρχίσει να εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για το πρώτο σχέδιό μας αυτού του τύπου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Αμπντουλάγιεφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η SOCAR είναι πολύ αισιόδοξη σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η απόκτηση των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σημαίνει την πρόσβαση της αζέρικης εταιρείας στην αγορά της διανομής φυσικού αερίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Λοβέρδος: στηρίζω τη μη διεξαγωγή των εκλογών

Λοβέρδος: στηρίζω τη μη διεξαγωγή των εκλογών
«Αν από τη δική μου ψήφο και του Χρήστου Αηδόνη κρινόταν η πορεία της χώρας προς τις εκλογές, θα επιλέγαμε να μη γίνουν», ανάφερε ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι «στηρίζουμε τη μη διεξαγωγή των εκλογών» και τόνισε ότι «είμαστε μία παράταξη η οποία έχει τοποθετηθεί στην υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να του ζητηθεί να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «από τη δική μου πλευρά, αυτό το θέμα ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει».

Read more...

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία
Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ιταλίας (13:30 ώρα Ελλάδος) στην βόρεια και κεντρική Ιταλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Ιταλών σεισμολόγων, η ένταση της δόνησης ήταν 5 με 5,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, η εστία εντοπίσθηκε 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, και το εστιακό βάθος ήταν περίπου 10 χλμ.
Πολλοί πολίτες βγήκαν από τα σπίτια και στα γραφεία τους στο Μιλάνο, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή επίσης στις περιοχές της Εμίλια, του Βένετο και στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης.
enikos.gr

Read more...

Η νέα συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

Η νέα συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου
Σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για όλα τα «ανοιχτά» θέματα.
Στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με τον Real Fm, είναι η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η προγραμματική συμφωνία και ο ανασχηματισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, στην Ιπποκράτους αναφέρουν ότι η προγραμματική συμφωνία θα προηγηθεί οποιασδήποτε κίνησης. Κομβικό σημείο της νέας συμφωνίας για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μη εφαρμογή νέων μέτρων με το Μέγαρο Μαξίμου να παραπέμπει στην δήλωση του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Επίσης σημαντική για το ΠΑΣΟΚ είναι η πρότασή του για την ανεργία και διαμηνύει ότι πρέπει να γίνει άμεσος στόχος της κυβέρνησης. Μέρος της προγραμματικής συμφωνίας για την Ιπποκράτους πρέπει να είναι και ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και μία συμφωνία για την ΕΡΤ, όχι μόνο για τη μεταβατική της περίοδο αλλά και για την κανονική περίοδο λειτουργίας.
Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συζητηθεί εναλλακτικές προτάσεις εκτός από της αρχικής που προέβλεπε τον ανασχηματισμό μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης εμφανίζεται υπέρ της άποψης να επισπευσθεί  καθώς αν ο Φώτης Κουβέλης αποσύρει τους υπουργούς του, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρά «ακέφαλη».
Παράλληλα για την Ιπποκράτους προέχει η προγραμματική συμφωνία ωστόσο το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μπει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα διεκδικήσει το υπουργείο Εξωτερικών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα οικονομικά αλλά τα παραγωγικά υπουργεία, με το όνομα της Φώφης Γεννηματά ακούγεται για το υπουργείο Υγείας.  
enikos.gr

Read more...

Σολδάτος: Στηρίζω την κυβέρνηση

Σολδάτος: Στηρίζω την κυβέρνηση
«Στηρίζω την κυβέρνηση και αυτή η απόφαση είναι συνέχεια της πολιτικής μου συμπεριφοράς από τότε που βρέθηκα εκτός της ΝΔ», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Θόδωρος Σολδάτος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο κ. Σολδάτος εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο» και επεσήμανε ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών θα ήταν καταστροφή».
Αναφορικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Η εξέλιξη δεν δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα όμως έχω την εντύπωση ότι τη βασική κυβερνητική γραμμή τη χαράσσει ο Πρωθυπουργός και αποδείχθηκε ότι εκ μέρους του υπήρχε διάθεση για συζήτηση και για υποχωρήσεις».
enikos.gr

Read more...

Άκης: Ένας υπουργός δεν διαπραγματεύεται με ατζέντηδες...




crimenet.gr 

«Kαμία επαφή δεν είχε ποτέ με κανένα εκπρόσωπο της εταιρείας Ferrostaal τη γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε τα υποβρύχια» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, απαντώντας στον εισαγγελέα της έδρας.

«Ενας υπουργός δεν διαπραγματεύεται με ατζέντηδες αλλά...
με τον γερμανο υπουργό Άμυνας, δεν παίζουμε παζάρια» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ωστόσο, δήλωσε πως «γνώριζε για τις μίζες που διακινούσε η γερμανική εταιρεία, όμως αυτός έκανε την δουλειά του».

«Εμείς προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε τη χώρα, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την άμυνα, δεχθήκαμε χυδαία και φθηνή επικοινωνιακή επίθεση ακόμα και από τους ξένους για να δικαιολογήσουν το δικό τους σύστημα δωροδοκίας. Αυτά που λένε είναι παραμύθια για να καλύψουν τις δικές τους δουλειές», πρόσθεσε.

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να επηρεάσει αυτά που έγραφε η σύμβαση των ελληνικών ναυπηγείων με την Ferrostaal.

«Το ναυτικό αποφάσισε ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι τα καλύτερα, όχι μόνο αυτό, είχαν καταθέσει και μία οικονομική προσφορά προκειμένου να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Read more...

Η απόφαση του δικαστηρίου Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Λάκης Γαβαλάς


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ποινή 7 ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λάκη Γαβαλά για τα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 17 εκατ. ευρώ. Τόσο ο σχεδιαστής μόδας, όσο και η αδελφή του Νότα, αποφυλακίζονται με την καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τόσο να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου όσο και να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό θα μπορούσαν να το είχαν κάνει στο παρελθόν και δεν το έκαναν, ενώ επισήμανε πως η περιουσία τους είναι δημευμένη από το ελληνικό Δημόσιο.
Το δικαστήριο καταδίκασε και την αδελφή του Νότα σε φυλάκιση 6 ετών δίνοντας και σε εκείνη αναστολή στην έφεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους, καθώς έχουν προσφέρει στο δημόσιο ακίνητο στην Κάντζα Αττικής που υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων που έχουν στο ενεργητικό της εταιρείας τους.
«Το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές» ανέφερε στην απολογία του ο σχεδιαστής μόδας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ακυρώθηκε το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη Μέσα στα επόμενα 24ωρα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου


Από παλαιότερη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου
Από παλαιότερη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ακύρωσε προγραμματισμένο για το απόγευμα της Παρασκευής ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη, οπότε δεν αποκλείεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζήτησαν για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
Αρχικώς είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρούσε το απόγευμα της Παρασκευής για Θεσσαλονίκη, οπότε το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά θα πραγματοποιούνταν μετά το Σαββατοκύριακο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

H ΔΟΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τρίτη θα εκταμιευθεί η δόση των 3,3 δις ευρώ που δεν είχε καταβληθεί ...
στη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/h_1263.html

Read more...

H TΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...


...ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ...
Η στάση των εκπροσώπων της Τρόικα που ζήτησαν εδώ και τώρα να βρεθούν οι λύσεις και οι τρόποι για την κάλυψη της «τρύπας» που προέκυψε από τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων δείχνει τη ζημιά που προκλήθηκε...
από την ενδοκυβερνητική κρίση λόγω της ΕΡΤ. Η αλλαγή στη στάση ίσως φανεί, μάλιστα, και στη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η τρύπα στον προϋπολογισμό υπολογίζεται σε περίπου ένα δισ. ευρώ για φέτος και τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014.

Με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι μπαίνουν ζητήματα που αγγίζουν μισθούς και συντάξεις και άρα στο επίκεντρο μπαίνουν πλέον οι συσκέψεις που θα έχει η Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, πιθανότατα  από την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο έλεγχος της Τρόικα βαίνει προς παράταση και, όπως σημείωνε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, μετά τη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, «στη σύσκεψη της Τρόικα απόψε με τον πρωθυπουργό θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του ελέγχου».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλλειμα στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/h-t.html

Read more...

Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν διευθέτησαν όλες τις εκκρεμότητες για τον αγωγό ΤΑΡ...


«Ρελάνς» με συμφωνία πακέτο για TAP -ΔΕΣΦΑ αναζητά επειγόντως η κυβέρνηση, με τις εξελίξεις και στα δύο μέτωπα να είναι ραγδαίες.
Χθες...
πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ όπου ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας TAP για τη χώρα μας Ρίκαρντ Σκούφιας συνυπέγραψε με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου τη συμφωνία υποδοχής του αγωγού, το περίφημο «Host Government Agreement» (HGA), την τελευταία εκκρεμότητα από ελληνικής πλευράς.

Η συμφωνία διευθετεί όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στον περίφημο αγωγό, όπως τα τέλη διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, και την πιθανή συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου.

Η ελληνική πλευρά ικανοποιεί έτσι και την τελευταία της υποχρέωση, μια ακριβώς εβδομάδα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για το ποιός τελικά από τους δύο αγωγούς (TAP ή Nabucco West) θα επιλεγεί. Ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, και στο Μπακού έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των εταιρειών και των δύο αγωγών. Εικόνα φυσικά θα υπάρχει κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ σήμερα μεταβαίνει στο Μπακού ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μιταράκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου των Διοικητών της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Η επίσκεψη του υφυπουργού στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, θα έχει ως συνέπεια η ελληνική κυβέρνηση να έχει μια πληρέστερη εικόνα για τις προθέσεις του Αζερμπαϊτζάν, όσον αφορά την επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστικών αγωγών ΤΑΡ και Νabucco, καθώς ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών της Χώρας Samir Sarifov.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο «Platts Energy Week», o αζέρος Πρέσβης στην Ουάσιγκτον Ελίν Σουλεϊμάνοφ, και οι δύο αγωγοί πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ. «Το αζέρικο αέριο είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές. Το αν αυτό θα γίνει με τον αγωγό Nabucco, ή με τον ΤΑΡ, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ».

Η αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς για την επιλογή του ΤΑΡ, στηρίζεται σε μια σειρά από παράγοντες. Πρώτον, στην απόφαση της κρατικής αζέρικης εταιρείας Socar να εξαγοράσει το ΔΕΣΦΑ, o οποίος ασκεί αποκλειστικά μεταφορικό έργο, (όπως εξάλλου και ο ΤΑΡ), και έχει δίκτυο το οποίο σε μεγάλο μήκος, συμπίπτει με το τη διαδρομή του αγωγού ΤΑΡ από τα Ελληνοτουρκικά έως και τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Και δεύτερον, στο γεγονός ότι ελάχιστες μέρες πριν την επιλογή του αγωγού, ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της εταιρείας του ΤΑΡ και της βελγικής Fluxys (αντίστοιχη με τον Ελληνικό ΔΕΣΦΑ εταιρεία) για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο του αγωγού.

Στο μέτωπο του ΔΕΣΦΑ, τυπικές –όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται- εκκρεμότητες μετέθεσαν για τις επόμενες 7-10 ημέρες τις οριστικές αποφάσεις για την εξαγορά του 66% της εταιρείας από τη Socar.

Το ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νέα βελτιωμένη προσφορά των Αζέρων (400 εκατ. ευρώ) και δρομολόγησε τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ο διαγωνισμός.

Εκκρεμότητες και εγγυήσεις

Οι τυπικές αυτές εκκρεμότητες είναι πρώτον η ανάγκη να αυξήσουν οι Αζέροι την εγγυητική τους επιστολή από τα 30,5 εκατ. ευρώ στα δεδομένα της νέας τους προσφοράς (δηλαδή στα 40 εκατ. ευρώ), δεύτερον να συνεδριάσει το ΔΣ των ΕΛΠΕ για να εγκρίνει την προσφορά και τρίτον να αποστείλει επιστολή η ΡΑΕ ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το καθεστώς λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες, πιο σοβαρές.

Όπως έγραψαν τα «ΝΕΑ» οι Αζέροι ζήτησαν μια σειρά από διασφαλίσεις ότι θα μπορέσουν μελλοντικά να ανακτήσουν κόστη παγίων που σχετίζονται με επενδύσεις, όπως αυτά που αφορούν απαλλοτριώσεις εκτάσεων για να περάσουν νέοι αγωγοί, κλπ.

Ζήτησαν επίσης και πήραν την εγγύηση ότι τα μελλοντικά έσοδα του ΔΕΣΦΑ από τα τιμολόγια που επιβάλλει σε όσους χρησιμοποιούν τα δίκτυά του έχουν υπολογιστεί σωστά. Τι προϋποθέτει αυτό ; Προϋποθέτει το ενεργητικό ή η αποτίμηση του ΔΕΣΦΑ, επί του οποίου προκύπτει και η προσδοκώμενη απόδοση, να έχει υπολογιστεί σωστά. Μιλάμε για απόδοση ιδίων κεφαλαίων, της τάξης του 10,9%.

Στην ουσία, οι Αζέροι ζητούν να μπορούν να ανακτήσουν μια σειρά από κόστη (πρόστιμα Επιτροπής Ανταγωνισμού στο ΔΕΣΦΑ, κα) να μπορούν να ανακτηθούν μέσω των τιμολογίων τους.
NEA

Read more...

«Στημένη λεμονόκουπα η ΔΗΜΑΡ»...





Ετσι χαρακτήρισε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), μέσω του twitter, σχολιάζοντας τη χθεσινή ρήξη!
«Οι "3" έγιναν "2"(;), η...
ΔΗΜΑΡ στυμμένη λεμονόκουπα, έρχονται νέα μέτρα. Με τέτοιο success story του κ. Σαμαρά, σίγουρη η κυβέρνηση 4ετίας...», γράφει χαρακτηριαστικά...

Read more...

Οταν oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, χειροκρότησαν τον Κουβέλη (ΦΩΤΟ)...



 Με κομμένη την ανάσα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στημένοι μπροστά στις τηλεοράσεις, περίμεναν  να ...
ακούσουν τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών -για να πληροφορηθούν το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και το δικό τους.
Πρώτος στις κάμερες μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Οταν τόνισε πως απαίτησε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού της, το προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ξέσπασε σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς.



 

 

Read more...

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός ...




Το νέο πλαίσιο της λειτουργίας της κυβέρνησης με την στήριξη μόνο του ΠΑΣΟΚ καθορίζεται τις επόμενες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προηγηθεί είναι ο...
ανασχηματισμός που σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται πυρετωδώς και δρομολογούνται όλες οι εξελίξεις.

Ο ανασχηματισμός θα συναποφασιστεί πια με τον   Βενιζέλο, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στην σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών. Θεωρείται πιθανό στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα να συμμετέχει και ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε είθισται στις κυβερνήσεις συνεργασίας του Εξωτερικού και βέβαια θα συμμετάσχει με περισσότερα και αυτή την φορά πολιτικά στελέχη του.

πηγη parapolitika.gr

Read more...

Σε σχολεία και διαδίκτυο οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ...





Βατερλό σε Mαθηματικά και Φυσική...
Στα σχολεία όλης της χώρας αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες είναι προσβάσιμες και μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι ...
υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.

Επίσης, την Παρασκευή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.

Έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.

Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).

in.gr 

Read more...

Δικομματική πλέον κυβέρνηση Αποσύρεται η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για ανασχηματισμό



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίζει την κυβέρνηση ανάλογα με την περίπτωση και με βάση την κεντρική κατεύθυνση.

Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε η πλειονότητα των μελών της ΚΟ -αν και υπήρξαν και αντίθετες φωνές- γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
» Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 
» Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. 
» Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμού». 
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΚΟ και στην Εκτελεστική Επιτροπή (δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες) για εάν πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 11 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν δύο (Ψαριανός και Οικονόμου), ενώ ο Σπύρος Λυκούδης απείχε.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή υπέρ της πρότασης ψήφισαν 20 μέλη και κατά της πρότασης έξι μέλη.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι μετά την απόφαση για απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι για το αντικείμενό του, την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, θα μιλήσει μόλις οριστικοποιηθεί η παραίτησή του.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).
Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι το κόμμα θα στηρίζει κατά περίπτωση την κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή.

Μετά την συνεδρίαση ο Δ.Χατζησωκράτης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίζει για την στήριξη ή μη ανάλογα με την περίπτωση και με βάση της κεντρική κατεύθυνση.

Σε ερώτηση εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι απόφαση θα ληφθεί, όταν έρθει η ώρα.

Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν έλειψαν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη.

Παρά τις διαφοροποιήσεις δεν τέθηκε θέμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.

Ο ανασχηματισμός

Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, Μαξίμου και Ιπποκράτους θα προχωρήσουν τώρα στις τελικές αποφάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετατίθεται για μετά το Σαββατοκύριακο, καθώς ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει το απόγευμα της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντησή τους, πάντως, εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τοποθετείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Βήμα προς την τραπεζική ένωση Πράσινο φως από το Eurogroup σε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από τον ESM


Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λουξεμβούργο
Οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν αργά την Πέμπτη σε συμφωνία -πάνω σε γενικά πλαίσια, οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν διευθετηθεί όλες- αναφορικά με την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κεφάλαια που θα διαθέτει ο ESM χωρίς, δηλαδή, να επιβαρύνονται οι κρατικοί προϋπολογισμοί των κρατών μελών της ΕΕ.

«Συμφωνήσαμε, στις γενικές γραμμές, ότι ο ESM θα ανακεφαλαιοποιεί άμεσα τράπεζες» με ταμειακά προβλήματα στη ρευστότητά τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την τραπεζική ένωση με τη συμφωνία στα βασικά σημεία του μελλοντικού καθεστώτος», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδείς προσδοκίες από την άμεση ανακεφαλαιοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας, ο Νούναν εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περί τους 12 μήνες.

Τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM ανέρχονται σήμερα στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση είναι ένα βήμα προς την τραπεζική ένωση, αν και σε σχέση με τα πρώτα σχέδια και τις αρχικές διακηρύξεις το 2012, τα μέτρα που αποφασίζονται σήμερα είναι περιορισμένου εύρους.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Απειλεί» να παρακολουθεί την εφαρμογή της απόφασης H επιτροπή αναστολών υιοθέτησε την προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ

'Οχι στο «μαύρο», ναι στην επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία νέου φορέα

Δημοσιεύθηκε η απόφαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η επιτροπή υιοθετεί την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, δηλαδή όχι στο μαύρο, ναι στην επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία νέου φορέα.

Το δικαστήριο «απειλεί» να παρακολουθεί αυτή τη φορά την εφαρμογή της απόφασης που εξέδωσε. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4-1.

Read more...

ΔΕΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ; - ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 2.000 ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 1,5 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΙ; - ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ ΑΝΤΡΑ

Αγανάκτηση από άκρου σε άκρον στην Ελλάδα για τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΔΗΜΑΡ

Σοκ στην ελληνική κοινωνία και έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο προκαλεί το απονενοημένο διάβημα της ανατροπής της κυβερνητικής σταθερότητας που επέφερε το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών εκλογών και οδηγεί στον τεράστιο κίνδυνο να βυθιστεί η χώρα στην αστάθεια και στο χάος της πολιτικής αβεβαιότητας.

Η αφορμή που επιλέχθηκε με το ζήτημα της ΕΡΤ θεωρείται τόσο αστεία που όποιος τολμήσει να την υποστηρίξει δημόσια το μόνο που μπορεί να εισπράξει είναι η αποδοκιμασία των πολιτών που άναυδοι παρακολουθούν να αναστατώνονται οι ζωές τους και να πάνε χαμένες οι σκληρές θυσίες που έγιναν από όλους την τελευταία άγρια μνημονιακή τριετία.

«Όποιος ρίξει την κυβέρνηση, δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο», είναι τα σχόλια των αναγνωστών του protothema.gr που φθάνουν από άκρου εις άκρον της χώρας και καταδικάζουν την αιφνίδια και ανεξήγητη στροφή που έκαναν τα συγκυβερνώντα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που μια μέρα νωρίτερα έδιναν όρκους πίστης στην κυβερνητική συνεργασία και αποδοκίμαζαν τα εκλογικά σενάρια που τώρα πυροδοτούν οι ίδιοι.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, που η επικράτηση της ψυχραιμίας είναι περισσότερο από αναγκαία κάποιοι επέλεξαν να διακόψουν βίαια την κυβερνητική θητεία και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αγνοώντας από τη μια την κοινή γνώμη, που σε όλες τις έρευνες επέλεγε τη σταθερότητα, και από την άλλη τις σαφείς προειδοποιήσεις από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έστειλαν σαφέστατα μηνύματα ότι οι κάλπες συνιστούν διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Η επιστροφή στο τραπέζι των συζητήσεων και των τριών κυβερνητικών εταίρων αποτελεί πάνδημη απαίτηση που όποιος την αγνοήσει θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες. 
protothema.gr

Read more...

Θα εξαντλήσω την 4ετία...




Θαρραλέος ο Βενιζέλος. Ανακόλουθος ο Κουβέλης...
Ο Σαμαράς κατήγγειλε τον Κουβελη για τη στάση του και έδωσε εύσημα στον Βενιζέλο.
Θα...
εξαντλήσει η κυβέρνηση την 4ετία, είπε και κάλεσε και την ΔΗΜΑΡ να ξαναπάει μαζί τους. "Ελπίζω στη στήριξη της ΔΗΑΜΑΡ".
Λίγο νωρίτερα είχε καταγγείλει τον Κουβέλη, για αλλαγη θέσης (κωλοτούμπα).
Οπως άφησε να εννοηθεί, χθες είχε συμφωνήσει και σήμερα , ξαφνικά, άλλαξε γνώμη, ζητώντας "να λειτουργήσει η καταργημένη ΕΡΤ".
Ο Σαμαράς υπογράμμισε "το μαύρο θα φύγει. Αλλά δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό παρελθόν". Και, βεβαίως, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Βενιζέλο, που τον στηριζει, "θαρραλεο"!...

Read more...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΡΙΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...
Στην αναξιοπιστία και τα μπρος-πίσω του Φ. Κουβέλη σε σχέση με αυτά που δεσμεύθηκε χθες, αναφέρθηκε στο διάγγελμά του ο Α. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ΕΡΤ έκλεισε οριστικά με την σημερινή της μορφή. Ο...
πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για εκλογές και δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Κανένας δεν θέλει εκλογές" αυτή την στιγμή κατέληξε ο Α. Σαμαράς και έκλεισε το ζήτημα προς το παρόν.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5583.html

Read more...

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΣΥΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Δυο επιπλέον συμμάχους θα έχει στο πλευρό της δικομματική κυβέρνηση, σε περίπτωση που αποχωρήσει ολοκληρωτικά ο Φ. ΚουβέληςΑ. Λοβέρδος και Κ. Μαρκόπουλος σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης ή...
πρότασης μορφής τις τελευταίες ώρες θεωρείται σίγουρο ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Ήδη οι συνεργάτες τους άρχισαν να το διαρρέουν...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6112.html

Read more...

ΤΡΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΡΕΝ...


...ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Συναγερμό στις Βρυξέλλες προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup δεν είχε ακόμη γίνει γνωστό το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται στην Αθήνα...
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έμαθαν τα νέα στην... έξοδο. Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους να ζητηθούν αναλυτικές εξηγήσεις για την κατάσταση στην Αθήνα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατά την αυριανή σύνοδο των υπουργών στο Ecofin.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τις δραματικές εξελίξεις από το ναυάγιο στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο μεν Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ περίπλοκη κατάσταση, ο επικεφαλής του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Επίτροπος Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Αλλά και από το ΔΝΤ η πρώτη αντίδραση ήρθε με την “επισήμανση” πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, τότε η χρηματοδότησή της θα διακοπεί.

Read more...