Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

´Εκτακτη επιχορήγηση στα ταμεία μικρότερο ψαλίδι στα εφάπαξ

´Εκτακτη επιχορήγηση στα ταμεία μικρότερο ψαλίδι στα εφάπαξ
Μικρότερες- ή ακόμη και μηδενικές- μειώσεις στα εφάπαξ φέρνει διάταξη για έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία. Χάρη σε αυτή, το «ψαλίδι» του ποσού που περιμένουν να πάρουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη μετά από τον Αύγουστο του 2013 θα είναι μικρότερο.
Με τη διάταξη, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι επικείμενες περικοπές στα εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ των ένστολων καθώς και στα μερίσματα που καταβάλλουν οι αντίστοιχοι φορείς θα είναι μικρότερες από αυτές που αρχικά είχαν υπολογιστεί. Και αυτό γιατί η κρατική επιχορήγηση που προβλέφθηκε με νόμο θα αποτελέσει μέρος των εσόδων τους και θα περιορίσει τα ελλείμματά τους.
Η διάταξη, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνεται στο νόμο 4281/14 και στο άρθρο 6 όπου αναφέρεται ότι: «Ολοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (όπως είναι και τα ασφαλιστικά ταμεία) δύναται να επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους. Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό με την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου θέμα».
Στο σχέδιο ελάφρυνσης των μειώσεων εντάσσονται και οι επικουρικές συντάξεις, όχι μέσα από το κονδύλι για τα ληξιπρόθεσμα, αλλά μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης του ασφαλιστικού συστήματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται να δοθεί κρατική επιχορήγηση 200 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, 25 εκατ. στο ταμείο που χορηγεί τα εφάπαξ ΔΕΚΟ και τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) και 270 εκατ. στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.
egiakoumis.gr

Read more...

Μαρινάκης: Ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα...



ΒΙΝΤΕΟ...
Κάλεσμα ενότητας για το καλό του Πειραιά απηύθυνε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, του νέου δημοτικού συμβουλίου.
"Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι...
ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό", τονισε ο νέος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.
"Έχουμε ένα πάθος για τον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ εργάζομαι. Πιστεύω λοιπόν ότι έχει έρθει η ώρα να γίνουν ορισμένα έργα, που χρειάζεται ο Πειραιάς και όλοι μαζί να ενωθούμε για το καλό του Πειραιά. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο", προσέθεσε, επίσης, ο κ. Μαρινάκης.
Δειτε το βιντεο:




Read more...

Πεταλωτής: Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου, ως υπουργό του Σαμαρά...


Γιώργος Πεταλωτής: Η προοδευτική παράταξη σε αντιδιαστολή με τη Δεξιά



Αιχμές και κατά Βενιζέλου...
"Θα είμαι αύριο στο Ζάππειο, στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου", είπε στα "Παραπολιτικά 90,1" ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος αναφερόμενος στην τωρινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Ο...
πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο για ένα προοδευτικό κόμμα να είναι στην εξουσία για να μπορεί να επιβιώσει.
"Αυτό δεν αφορά την επιβίωση ενός κόμματος αλλά κάποιων στελεχών" τόνισε αφήνοντας αιχμές για την τωρινή ηγεσία του κινήματος.
Στο μεταξύ, δήλωσε ότι δε θα αποδεχόταν πρόταση να μετάσχει στην σημερινή κυβέρνηση βάλλοντας εναντίον του Αντώνη Σαμαρά όπου του καταλογίζει πολιτικά παιχνίδια την στιγμή που η χώρα ήταν σε κίνδυνο:. "Δε θα αισθανόμουν άνετα να σκεφτώ τον εαυτό μου ως υπουργό του κ. Σαμαρά, ο οποίος ξέρω πόσο υπεύθυνος είναι για το εδώ που φτάσαμε. Όταν το 2010 χρειαζόταν να βάλουμε όλοι πλάτη για να σωθεί η χώρα, ο κ. Σαμαράς πήγαινε στα Ζάππεια".
"Είναι τελείως διαφορετικό να στηρίζεις μια κυβέρνησης εθνικής ανάγκης από το να ταυτίζεσαι και να ξεχνάς την ιστορία του κόμματός σου" υπογράμμισε.

Read more...

Εκλογική επιρροή: 35% ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% η ΝΔ...





Palmos Analysis, μέρος Γ'... 
Στις 10 μονάδες αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, με την Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με...
11,5%. Στο σημερινό τρίτο μέρος της πρώτης πανελλαδικής δημοσκόπησης μετά το καλοκαίρι, οι πολίτες ερωτώνται επίσης για τις προεδρικές και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς και για το ποιο κόμμα θα τα κατάφερνε καλύτερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

 


Διαβάστε επίσης το πρώτο και το δεύτερο μέρος της έρευνας:
Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη πτώση της ΝΔPalmos Analysis, μέρος β': Μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, άδικος ο ΕΝΦΙΑ δηλώνει το 80%
 
Palmos Analysis για το Tvxs.gr
  Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την άνοδο του στις ευρωεκλογές, ο ΛΑΟΣ  εμφανίζει ασήμαντα ποσοστά στην παρούσα δημοσκόπηση.

Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς εκλογές.

Ότι πρέπει πρώτα να γίνουν βουλευτικές εκλογές υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ(38%) αλλά και της ΝΔ (31%).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, τα ΝΑΙ(49%)  υπερτερούν με μικρή διαφορά των ΟΧΙ(45%).

Το ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία, υποστηρίζει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα στο θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα: το 55% των θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.

Στην αμέσως επόμενη ερώτηση,  τι θα ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα αν  υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 25% πιστεύει ότι θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική, το 30% το ίδιο αποτελεσματική ενώ η σχετική πλειοψηφία 36% θεωρεί ότι θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική.

Τόσο οι απαντήσεις στην τελευταία ερώτηση όσο και τα υψηλά ποσοστά όσων θέλουν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της, θα πρέπει να προβληματίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη tvxs.gr

Read more...

Τραγωδία στο Παρίσι...



ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ...
Ένα παιδί σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν ...
έπειτα από μια έκρηξη κατέρρευσε ένα τετραώροφο κτίριο σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Εκτός από το νεκρό παιδί, δέκα άνθρωποι, περιλαμβανομένων τεσσάρων σοβαρά τραυματιών, ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτιρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γκαμπριέλ Πλις στο iTele.



Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία αυτή.



«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι οι έρευνες συνεχίζονται», είπε.

Περίπου δέκα ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι στα ερείπια και γι’ αυτό η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, υπογράμμισε ο Πλις.

«Ενδέχεται να βρούμε και άλλους επιζώντες τις επόμενες ώρες». Συγκεκριμένα τα σωστικά συνεργεία αναζητούν έξι ενήλικες και πέντε παιδιά.

Εικόνες από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.


πηγη real.gr

Read more...

Νέες εικόνες, από τον τάφο της Αμφίπολης...


ΦΩΤΟ-Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον τάφο της Αμφίπολης

Νέες εικόνες, από τον τάφο της Αμφίπολης δημοσιεύτηκαν, οπου μετά την αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, αποκαλύφθηκε...
τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, σωζόμενο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση (φωτο 1,2).
Στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος. (φωτο 3).

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι και στους τρεις χώρους , μετά από τον τοίχο σφράγισης, υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος της θόλου. Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά την σφράγιση του ταφικού μνημείου. Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου. (φωτο 4)
Η διαπίστωση, μέχρι σήμερα, ύπαρξης τριών χώρων, κατά μήκος της θόλου, αποτελεί ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μνημείου, το οποίο αποκαλύπτεται στον λόφο Καστά.
Ο πρώτος διαφραγματικός τοίχος, μετά την είσοδο, έχει αποκαλυφθεί μόνον ως το ιωνικό επιστύλιο, το οποίο διακοσμείται με τους οκτάφυλλους ανάγλυφους ρόδακες. Στο ακραίο ανατολικό τμήμα του επιστυλίου εμφανίστηκε το ανώτατο τμήμα πλευρικής παραστάδος. (φωτο 5). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι λείπει το ακραίο δυτικό τμήμα του επιστυλίου, όπως και οι υπερκείμενοι αυτού λίθοι. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει- δελτίο της 25ης Αυγούστου-επί του διαφραγματικού τοίχου θα υπάρχει η είσοδος, η οποία θα οδηγεί στον δεύτερο χώρο του μνημείου. Η μορφή της εισόδου θα αποκαλυφθεί μετά την αφαίρεση των χωμάτων, κατά τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τεχνικές εργασίες
Παράλληλα, με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας, εξελίσσονται, με εντατικούς ρυθμούς, η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών καθώς και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του, από απρόσμενες καιρικές συνθήκες.
Για την προστασία του μνημείου από την βροχή, εκτός από την κατασκευή του στεγάστρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε, (φωτο 6) ξεκίνησε περιφερειακά του μνημείου, η διαμόρφωση αγωγών απορροής των ομβρίων υδάτων.
Για την αφαίρεση των χαλαρών αμμωδών επιχώσεων απαιτήθηκε δομοστατική και γεωτεχνική μελέτη η οποία περιλαμβάνει:
1. Τον πλήρη εγκιβωτισμό των διαφραγμάτων με ξύλινα στοιχεία.
2. Τη διαμόρφωση “παταριών”, σε ικρίωμα εργασίας βαρέως τύπου, τα οποία επιτρέπουν την υποστήλωση της θόλου, (φωτο 7) με τη δημιουργία κατάλληλου νάρθηκα και την ομαλή πρόσβαση από χώρο σε χώρο, καθώς και την ασφαλή υλοποίηση της αποχωμάτησης των χώρων. (φωτο 8).
3. Την ισχυρή αντιστήριξη του δεύτερου διαφραγματικού χώρου για την αντιμετώπιση των ισχυρών ωθήσεων από τις γαίες του επόμενου χώρου.
4. Την εξωτερική αντιστήριξη της εισόδου με τις Σφίγγες, για την ασφάλεια του διαφράγματος και έδραση αντιστηρικτικών στοιχείων, που ενδεχομένως να απαιτηθούν, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. (φωτο 9,10).
ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 4

ΦΩΤΟ 5

ΦΩΤΟ 6

ΦΩΤΟ 7

ΦΩΤΟ 8

ΦΩΤΟ 9

ΦΩΤΟ 10

 

Read more...

Βιομηχανία πτυχίων «μαϊμού» σε Ελλάδα και Κύπρο!...


Με ποια λογική επιστήμονες «μαϊμού» αναδεικνύονται στην ελληνική πραγματικότητα, έναντι όσων σπούδασαν μπαίνοντας με κανονικές εξετάσεις, με κόπους, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα;
Πριν από αρκετά χρόνια ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρατικό νοσοκομείο κοντά στο Χίλτον. Μετά κάμποση ώρα ένας καθηγητής πήγε στο διοικητή του νοσοκομείου και του είπε ότι πήγε και έδινε ιατρικές οδηγίες στον επώνυμο «ασθενή»... η «μαϊμού»!
Ηταν ...
πασίγνωστος προστατευόμενος του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Σημίτη (αυτή η φήμη τουλάχιστον τον ακολουθούσε στο νοσοκομείο), ο οποίος ΔΕΝ είχε άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος!

Μετά λίγο καιρό από το σούσουρο αποκαλύφθηκε και είπαν ότι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Ουδείς ασχολήθηκε με τη συνέχεια... Διότι η εν λόγω «μαϊμού» είχε πτυχίο, το οποίο φαινόταν ότι πήρε σε χρόνο-ρεκόρ και σε λιγότερα από τα χρόνια αναγκαστικής φοίτησης κατά 6 μήνες...
Είχαν κάνει λάθος τις ημερομηνίες από το άγχος να τον βάλουν στο κρατικό νοσοκομείο με τη «γνωριμία».
Είπαν τότε ότι θα γίνεται στο εξής εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα πτυχία γιατί το κακό είχε παραγίνει με τα αγορασμένα με διάφορους τρόπους πτυχία. Αλλα με μετεγγραφές από δήθεν πανεπιστήμια εξωτερικού, άλλα μέσω νεολαιών, άλλα γιατί συγγενής είχε το «μέσον» ως καθηγητής, ως πολιτικός κ.λπ. Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος πουθενά. Ετσι δεν ήταν έκπληξη η αποκάλυψη προ μηνός ότι μια κυρία ετών 50 ασκούσε επί... 20 χρόνια τη δικηγορία με κανονική πινακίδα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας αν και δεν είχε πάρει ποτέ πτυχίο Νομικής.
Σκαλίζοντας αυτή την υπόθεση φτάσαμε στον περίφημο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), τον κρατικό οργανισμό αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το εξωτερικό, το παλιό διαβόητο για τα σκάνδαλα ΔΙΚΑΤΣΑ.
Φτάσαμε με το ερώτημα:
Μπορεί να αναγνωρίζονται προγράμματα σπουδών και πτυχία ιδιωτικών πανεπιστημίων της Λευκωσίας Κύπρου ως ισότιμα και αντίστοιχα των ελληνικών κρατικών πανεπιστημίων όταν αυτά τα προγράμματα δεν έχουν εγκριθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς της Κύπρου;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Παρήγγειλε... χειραψία...






Εξω φρενών είναι οι διπλωμάτες στο υπουργείο Εξωτερικών, με την εξαίρεση των κολλητών του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η...
άσκηση προσωπικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δώσει εντολή στη Μόνιμη Αντιπροσωπία μας στον Οργανισμό και στην πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον να εξασφαλιστεί με κάθε θυσία μια... φωτογραφία είτε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα δώσει το "παρών", είτε, στη χειρότερη περίπτωση, με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Και οι δύο πολυπληθείς αντιπροσωπίες με επικεφαλής τους πρέσβεις τρέχουν και δεν φτάνουν για να κάνουν το χατίρι του κ. Βενιζέλου, ο οποίος στη λογική της διπλωματίας της... φωτογραφίας ουδόλως ασχολείται με άλλες συναντήσεις ουσίας...

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο:

πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Read more...

Συνεχίζεται η ανασκαφή Εντυπωσιάζει η διπλή είσοδος μετά τον προθάλαμο στον τύμβο Καστά


Εντυπωσιάζει η διπλή είσοδος μετά τον προθάλαμο στον τύμβο Καστά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μία διπλή είσοδος έχει αποκαλυφθεί μετά τον προθάλαμο στον τύμβο Καστά στην αρχαία Αμφίπολη.

Το εύρημα, αν και αναμενόμενο, εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους εξαιτίας του διάκοσμου, αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Πίσω από το μεγάλο όγκο χωμάτων στο εσωτερικό του προθαλάμου αποκαλύφθηκε μία νέα είσοδος χωρίς θύρα που οδηγεί σε μία αίθουσα. Η είσοδος κοσμείται με μαρμάρινα επιστήλια, τα οποία στηρίζονται σε δύο κίονες.
36 φωτογραφίες


Οι κίονες, αναφέρει η εφημερίδα, χωρίζουν το άνοιγμα σε δύο μέρη, δημιουργώντας δύο εισόδους. Το εμβληματικό αυτό πρόπυλο ενισχύει την άποψη ότι ο τύμβος Καστά αποτελεί μνημείο ιδιαίτερα σημαντικό.

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τα υπόλοιπα ευρήματα: τον ταφικό περίβολο, τις Σφίγγες στην είσοδο του μνημείου, τον προθάλαμο με το ψηφιδωτό δάπεδο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...