Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Λερναίο... κράτος Στα 14 δισ. ευρώ το ετήσιο κόστος της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Στο ιλιγγιώδες μέγεθος των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ φθάνει το οικονομικό βάρος που επωμίζονται οι πολίτες, λόγω της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της γραφειοκρατίας, όπως τονίστηκε σε συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, με τίτλο «Κράτος και Διαφθορά-Θεσμοί: Από την πτώση στην ανόρθωση».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος υπέδειξε με στοιχεία ότι για την άσχημη εικόνα του κράτους ευθύνονται η πολυνομία και η πολιτική αυθαιρεσία, όχι η εύκολη στοχοποίηση των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, από το 1975 και μέσα σε 30 χρόνια, όπως ανέφερε, έχουν κατατεθεί 3.430 νόμοι, ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί 17.5000 ρυθμίσεις, 20.580 Προεδρικά Διατάγματα και 111.905 Υπουργικές Αποφάσεις.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια με τις εγκυκλίους που έχουν υποκαταστήσει τη νομοθεσία, ενώ παρατήρησε ότι γίνεται κατάχρηση και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ύπαρξη -ουσιαστικά- ακόμη και σήμερα 78 υπουργείων (όσοι είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης) που τυπικώς έχουν ενωθεί σε 15 υπουργεία και το διορισμό πάνω από 1.200 υπουργικών συμβούλων, για να αισθάνονται «μια ασφάλεια» οι υπουργοί, όπως σημείωσε, για να ολοκληρώσει δηλώνοντας απαισιόδοξος για την αποτελεσματική και διάφανη λειτουργία του κράτους.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, στη σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση των δομών και των υπηρεσιών του κράτους που αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν οικονομικό βάρος και γραφειοκρατία στους πολίτες, καθώς και το σχέδιο για την ψηφιακή υπογραφή.

Εθνικός Συντονιστής κατά της διαφθοράς
Νωρίτερα, σε άλλο «στρογγυλό τραπέζι» του συνεδρίου, με θέμα τους φορείς καταπολέμησης της διαφθοράς, τον τόνο έδωσε ο εκπρόσωπος της Task Force για την Ελλάδα, Τεό Στράικερ, κάνοντας ανασκόπηση στον οδικό χάρτη κατά της διαφθοράς που έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του οδικού χάρτη, που είναι η συμφωνία για μια εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς, η ενδυνάμωση του συντονισμού με τον ορισμό εθνικού συντονιστή, να ενταθεί η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ακεραιότητα των υπαλλήλων, η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και των διωκτικών υπηρεσιών (αρχείο τραπεζικών λογαριασμών) και η βελτίωση του νομικού πλαισίου (ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης κ.λπ.).
Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι «αναποτελεσματική» και η πρόληψη στα «σπάργανα», επισήμανε ο πρώην εισαγγελέας και τέως ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος διαπίστωσε, με τη σειρά του, ότι η Πολιτεία εμφανίζεται διστακτική να λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς και την αναγκαιότητα συντονισμού. Πρότεινε μάλιστα ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι να είναι συνυπεύθυνοι σε κρούσματα διαφθοράς των υφισταμένων τους, δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να τους ελέγξουν αποτελεσματικά.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επισήμανε κι αυτός την ανάγκη εθνικού συντονιστή, αλλά «να μην είναι ούτε πολιτικός ούτε από το επιχειρηματικό κόσμο, να μην έχει βαρίδια», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην περικοπή των αρμοδιοτήτων του, μετά τη νομοθέτηση του νέου πειθαρχικού δικαίου στο Δημόσιο, όπου στα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα υπάρχουν συνδικαλιστές, αλλά δικαστικοί. Κάτι, όμως, όπως είπε, δεν έχει γίνει ακόμη.
Αντίθετος με τον εθνικό συντονιστή, δήλωσε ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, Παναγιώτης Νικολούδης. Και δικαιολόγησε την άποψή του λέγοντας ότι οι πολλές αρχές και επιτροπές για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχουν πλεονεκτήματα, όπως να είναι πιο ανταγωνιστικές και να κάνουν τη δουλειά τους όσο πιο έντιμα μπορούν, ενώ διερωτήθη ποιος θα ελέγχει τον εθνικό συντονιστή.
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γ.Γραμματίδης, συντάχθηκε πλήρως με τις προτάσεις του κ. Στράικερ και πρότεινε και την άμεση καταγραφή των εξόδων του κράτους στο Διαδίκτυο, ενώ ο τέως διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλης Σερδάρης, εκτίμησε ότι έχει χαθεί ο «ηθικός ιστός» στην Ελλάδα.
Τέλος, ο καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία «Τελεία και Παύλα στη Διαφθορά», μια προσπάθεια χαρτογράφησης της διαφθοράς στο Δημόσιο και ευαισθητοποίησης των πολιτών, καθώς και ανάδειξης των φορέων που τάσσονται στη μάχη κατά της διαφθοράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος: Οι ηγέτες κοιτάνε 100 χρόνια μπροστά και όχι 100 χρόνια πισω



dimitris-avramopoylos-oi-igetes-koitane-100-xronia-mprosta-kai-oxi-100-xronia-piso
eurokinissi
Τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του στα Τίρανα αποφάσισε σήμερα -κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο- ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο έλληνας υπουργός θα μετέβαινε στην Αλβανία για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της, όμως προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Σαλί Μπερίσα, τον «υποχρέωσαν» να ακυρώσει το ταξίδι του αυτό. Το βράδυ της Πέμπτης, εκπρόσωπος του Μπερίσα έδωσε διευκρινίσεις λέγοντας ότι τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «δεν εκφράζουν καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας».

Νωρίτερα, ο Σαλί Μπερίσα μιλώντας στην Αυλώνα, έκανε αναφορά στη μεγάλη Αλβανία που εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αναλυτικά η αποστροφή του λόγου του κ. Μπερίσα έχει ως εξής:

«Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα».

Τα «μάζεψε» η αλβανική πλευρά

Διευκρινίσεις για τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας έδωσε, αργότερα, η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα, Έρλα Μεΐλι. 

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης (www.km.gov.al) η εκπρόσωπος του αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

Read more...

Ταμήλος προς δημοσιογράφους: «Ασχολείστε με εμάς που ξύνουμε τα @ρχ...@ μας!



tamilos-pros-dimosiografoys-asxoleiste-me-emas-poy-ksunoyme-ta-@rx@-mas 
Με μία ακόμα προκλητική δήλωση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Ταμήλοςξαναχτύπησε.

Αυτή την φορά ο Μιχάλης Ταμήλος τα έβαλε με τους δημοσιογράφους τους οποίους κατηγόρησε ότι ασχολούνται με αυτούς που ξύνουν τα @ρχ..@ τους!

«Έχουμε βρει τον μπελά μας με εσάς. Αντί να μας κατηγορείτε για τα νομοσχέδια που ψηφίζουμε, ασχολείστε με εκεί που ξύνουμε τα @ρχ...@ μας» είπε ο βουλευτής.
http://newpost.gr/post/171929/tamilos-pros-dimosiografoys-asxoleiste-me-emas-poy-ksunoyme-ta-@rx@-mas/

Read more...

Η μυστική συνάντηση των βουλευτών

Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν διαγραφέντες βουλευτές ή βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και προέρχονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο της Βουλής που στεγάζει τα γραφεία των Βουλευτών στην οδό Σέκερη.
Το ραντεβού δόθηκε μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, ιδρύοντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.
Ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε τις προηγούμενες μέρες απέστειλε επιστολή στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην οποία μεταξύ άλλων τους γράφει:
«Όπως σας είναι γνωστό, ο κανονισμός λειτουργίας της Βουλής «ευνοεί» - και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό – τις συντεταγμένες κοινοβουλευτικές ομάδες.
Χωρίς αυτό να είναι παράλογο, εντούτοις δημιουργεί πρόβλημα στην επαρκή εκπροσώπηση και ανάδειξη των ανεξαρτήτων «φωνών».
Κατά συνέπεια, δημιουργεί ζήτημα ουσιαστικής Δημοκρατίας, αφού και οι Βουλευτές, που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων δεν παύουν να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των 300 εκπροσώπων του ελληνικού λαού, εκφράζοντας ένα τμήμα του.
Για τον λόγο αυτό, σας προσκαλώ σε συνάντηση των ανεξάρτητων Βουλευτών, ώστε να συζητήσουμε τις δυνατότητες που διανοίγονται μετά την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού Βουλευτών για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδος, προκειμένου να ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις, ώστε να ενδυναμωθεί η «φωνή» των ανεξάρτητων βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (του καθενός φυσικά, από την δική του ιδεολογική και πολιτική σκοπιά)».
enikos.gr

Read more...

Νέο μήνυμα στήριξης από τον Όλι Ρεν

"Όσοι ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν ακολουθούν τις εξελίξεις", δήλωσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να τροποποιήσει τη συνθήκη της για να δημιουργήσει μια αυθεντική οικονομική ένωση. "Μεσοπρόθεσμα, προσβλέπουμε σε μεταρρυθμίσεις που θα απαιτήσουν μερικές αλλαγές στη συνθήκη", είπε ο Ρεν. "Μακροπρόθεσμα, σε πιο θεμελιώδεις αλλαγές".

Πηγή:capital.gr

Read more...

Πυρά Παναγιωτακόπουλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο επικεφαλής της αριστερής πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ετοιμάζει μεγάλη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).
Μετατοπιζόμαστε, στο συντηρητικό περίγραμμα του πολιτικού χάρτη, αντιμεταρρυθμίζουμε πολιτικές και κατακτήσεις που το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε στην κοινωνία , διαλύουμε δηλαδή την όποια ιστορική μας παρακαταθήκη, αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος
Ο κ Παναγιωτακόπολος κάνει λόγο επίσης για κρίση και αναξιοπιστία που μεγαλώνει, και που από τη μια,  στα λόγια το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει σοσιαλισμό ή σοσιαλδημοκρατία και από την άλλη  ταυτίζεται  με ότι πιο συντηρητικό και αντιλαϊκό έχει υπάρξει ποτέ.  ”Σωζόμαστε μέχρι την επόμενη φορά που η τρόικα θα έρθει  στην Ελλάδα  και οδηγούμαστε σε ολοένα και πιο σκληρά μέτρα”, τονίζει.

Πηγή:egiakoumis.com

Read more...

Τα ψεματάκια του ΣΥΡΙΖΑ...




Γιώργος Παπαχρήστος

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ τίποτε απ' όσα έγιναν στις Βρυξέλλες δεν τους λέει κάτι. «Επιβεβαιωθήκαμε», σου λέει. Πώς, πού, γιατί; Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να...

το εξηγήσουν, αλλά το πρόβλημα είναι καθ' ολοκληρίαν δικό τους. Εγώ κρατώ απλώς την «επιβεβαίωση», η οποία στον σχετικό κατάλογο έχει πάρει ήδη αριθμό χίλια επτακόσια τριάντα τέσσερα...
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, όπως ενημερώθηκα εγκύρως, το αριστερό αγόρι έχει δυσφορήσει μαζί μου, διότι επέκρινα κατά έναν τρόπο τη μετάβασή του στη Βαρκελώνη προς υποστήριξη του κόμματος της καταλανικής Ενωμένης Αριστεράς, επειδή η υποστήριξη που παρείχε ενέχει ορισμένους κινδύνους για μια χώρα όπως η δική μας, καθότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι υπέρ της αποσκίρτησης της Καταλωνίας.
ΜΑΛΙΣΤΑ έβαλε και έναν παρατρεχάμενο, του οποίου μου διαφεύγει το όνομα αλλά δεν έχει την παραμικρή σημασία, να ανακοινώσει ότι αυτά τα περί αποσχιστικών θέσεων του συγκεκριμένου κόμματος είναι «αθλιότητες και ασύστολα ψεύδη της διαπλεκόμενης δημοσιογραφίας» και αποδεικνύουν «τον τρόμο που έχει καταλάβει μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ».
ΠΕΡΙΕΡΓΟ (αναφέρομαι στην αντίδραση). Διότι σύμφωνα με προχθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου CNA, του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Καταλωνίας, το κόμμα που στήριξε ο πρόεδρος Αλέξης είναι υπέρ της διοργάνωσης δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια αν η ισπανική κυβέρνηση μπλοκάρει τη σχετική πρωτοβουλία. Τσ, τσ, τσ, πάλι ψεματάκια...


Στίγμα, ΝΕΑ


Read more...

Εμφύλιος ξαφνικά ανάμεσα στους πρώην «συμμάχους» ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο πρύτανης του ΑΠΘ

Την παραίτηση του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, ζητά επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρώντας σε μία εντυπωσιακή αναδίπλωση αναφορικά με την έως τώρα πλήρη πολιτική κάλυψη που παρείχε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του, παρά τις καταιγιστικές εις βάρος του αποκαλύψεις. Οι 8 παράλληλες εισαγγελικές έρευνες που «τρέχουν» για τα πεπραγμένα των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ από τον περασμένο Ιούλιο, όταν το «ΘΕΜΑ» άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των όσων συμβαίνουν στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, και η εικόνα απόλυτης διάλυσης που παρουσιάζει το ίδρυμα εδώ και καιρό οδηγούν και τους τελευταίους συμμάχους του κ. Μυλόπουλου σε αλλαγή στάσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η νεολαία του Συνασπισμού Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της υποδεικνύει στον πρύτανη την παραίτηση «ως τη μόνη αξιοπρεπή επιλογή», που του έχει απομείνει. Αφορμή για την ανοιχτή πλέον κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Μυλόπουλου αποτέλεσε έγγραφο που συνυπέγραψαν οι πρυτανικές αρχές με το οποίο ζητούν την συνδρομή της Δικαιοσύνης για να τερματιστεί η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ από το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες με αποτέλεσμα οι πανεπιστημιακοί χώροι να έχουν μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο. «Η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων σε πανεπιστημιακούς χώρους και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή όσων θεωρούν πως υπερασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν τα θεσμικά όργανα αδυνατούν να υπερασπιστούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, η μόνη αξιοπρεπής επιλογή που μένει είναι η παραίτηση» σημειώνει η νεολαία του Συνασπισμού.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να διακόψει βίαια τις σχέσεις «στοργής» του κ. Μυλόπουλου αλλά και του αντιπρύτανη, κ. Γιάννη Παντή, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ κατά το παρελθόν, με το ΣΥΡΙΖΑ. Αποκορύφωμα αυτού του στενού πολιτικού εναγκαλισμού, που έχει μπει στο στόχαστρο διακομματικής κριτικής, υπήρξε η πρόσφατη απλόχερη πολιτική κάλυψη του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κ. Αλέξη Τσίπρα, στον πρύτανη του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου και επιτέθηκε κατά του δημοσιογραφικού κόσμου που φέρνει στο φως τα πεπραγμένα του κ. Μυλόπουλου. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, φοιτητές του ΑΠΘ νοσηλεύονται από μολύνσεις λόγω των σκουπιδιών, οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρύτανη για παράβαση του νόμου, σχολές βάζουν λουκέτο και το υπουργείο Παιδείας σφυρίζει αδιάφορα για τα όσα πρωτοφανή έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο επί πρυτανείας Μυλόπουλου. 

Read more...

Η Μένη Μαλλιώρη το παιδί του κομματικού «σωλήνα» του ΠΑΣΟΚ δεν χορταίνει με τίποτα!



i-meni-malliori-to-paidi-toy-kommatikou-solina-toy-pasok-den-xortainei-me-tipota 
Τελικά δεν έχει τον θεό της η Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη η οποία συνεχίζει προκλητικά να δημιουργεί προβλήματα σε φορείς της Υγείας, ζητώντας τί άλλο, χρήματα...

Αυτή την φορά, η πρώην ευρωβουλευτίνα της «κομματικής θερμοκοιτίδας» του ΠΑΣΟΚ κάνει φασαρίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού δεν της φτάνουν όσα έχει κερδίσει τόσα χρόνια και θέλει... και άλλα.

Η ίδια είναι γνωστή από το σκάνδαλο του ΟΚΑΝΑ, τότε που κατηγορήθηκε ότι παραποίησε την προκήρυξη και εστέφθη πρόεδρος του Οργανισμού... 

Και αλήθεια κα Μαλλιώρη τί έγινε με την αγοραπωλησία εκείνου του οικοπέδου στα Καλάβρυτα;

Πώς εξηγείται η ύπαρξη δύο απολογισμών του ΟΚΑΝΑ προς το ΚΕΕΛΠΝΟ με διαφορά 5 εκατ. ευρώγια το ίδιο έργο; Πώς διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε τεχνικά έργα χωρίς καμία προκήρυξη και διαγωνιστική διαδικασία; Τα σπάσατε σε 60άρια; 

Πώς εξηγείται η δαπάνη στελέχωσης εκατομμυρίων ευρώ όταν δεν έγινε καμία προκήρυξη και σας επετράπη μεταγενέστερα η χρήση δελτίου παροχής υπηρεσιών; 

Πόσοι ασθενείς έχουν απεξαρτηθεί και επανεντάχθηκαν μέσα από αυτά τα προγράμματα αποκατάστασης κατά τα έτη της δικής σας διοίκησης; Γιατί δεν δώσατε καμία βαρύτητα στην πρόληψη;

Για πείτε μας κα Μαλλιώρη...
http://newpost.gr/post/171906/i-meni-malliori-to-paidi-toy-kommatikou-solina-toy-pasok-den-xortainei-me-tipota/

Read more...

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ



Αναδιάρθρωση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας υπεραρκετό το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, κατά...
τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά. 

«Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε, ότι «αποτελεί πλάνη το ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό». 

Ο Ν.Δένδιας είπε, ότι η αναδιάρθρωση «θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», γιατί «δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το σύστημα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή». 

Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φάση αυτή δεν θα υπάρξει μείωση των οργανικών θέσεων. 

Εξαιτίας, όμως, των 4.000 περίπου συμβασιούχων πενταετούς θητείας, η σύμβαση των οποίων λήγει σε τέσσερα χρόνια, υπηρετούν συνολικά 70 άτομα παραπάνω από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, και πιθανότατα δεν θα αντικαθίστανται όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται. 

Read more...

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 31,5%...


ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τα Επίκαιρα.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής...
για το Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η ΝΔ 26,5%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,5%.
Το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6,5%), η ΔΗΜΑΡ 5,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ 5%.
Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αποδεικνύεται ο...κανένας με 51%, εν'ω μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 16%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,5%.

Read more...

'' ΔΕ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ''...


'' Δε θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι με τα χρήματα της δόσης θα εξοφληθούν αυτομάτως ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι πόροι είναι άμεσα διαθέσιμοι, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι φορείς, δε θα δημιουργήσουν νέα γενιά...
ληξιπρόθεσμων οφειλών '', ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, ενώπιον των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

Read more...

«Στο περίμενε» Λούκα, Μαριλίζα..




Μεγάλα διλήμματα αναφορικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς… ΠΑΣΟΚ μεριά αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν ότι...

«φλερτ» μεταξύ της Κουμουνδούρου και δύο κυριών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ήτοι της Λούκας Κατσέλη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, υπάρχει.
Βεβαίως, όχι στον ίδιο βαθμό. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν έχει απευθείας επαφή ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα ούτε με κάποιον στενό συνεργάτη του, πράγμα που δεν ισχύει για τη Λούκα Κατσέλη. Ενώ, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι η είσοδος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον «χλωμή», ίσως επειδή, όπερ και το πιθανότερο, δεν το επιδιώκει, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, και η ίδια-παρά το άρθρο της στην Κυριακάτικη Αυγή- τα πράγματα με την Λούκα Κατσέλη είναι διαφορετικά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την πρώην υπουργό «στο περίμενε», καθώς δεν θέλει να ρισκάρει νέες εσωκομματικές συγκρούσεις. Εξάλλου, το περιβάλλον του ακόμη… «τα ακούει» από οπαδούς αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα –μέσω αρθρογραφίας- στην Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι, σε ό,τι αφορά την Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την εκτιμά, έχει απευθείας ανοιχτή γραμμή μαζί της και, συν τω χρόνω, επίκεινται σοβαρές ανακοινώσεις…


matrix24.gr


Read more...

Σε δίκη για ανακριβή «πόθεν έσχες» των ετών 2006-2009 ο Ακης Τσοχατζόπουλος...




Οριστικά και αμετάκλητα ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για...

ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» της τριετίας 2006-2009.

Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Απομένει να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.


Νέα


Read more...

«Κόβεται» οριστικά το αφορολόγητο για τα παιδιά...



Με την διάταξη που θα καταργεί πλήρως το ειδικό αφορολόγητο για τα παιδιά, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή απόψε ή αύριο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μεγάλες ανατροπές στους φόρους από 1.1.2013 και μετά. Το...
βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνεργάτες του κυρίου Στουρνάρα, είναι ότι στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα και δεδομένης της έλλειψης πόρων για το κράτος, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και στήριξη για όλα τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ασχέτως του αν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν, σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζεται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα (άνεργοι γονείς κλπ).


Read more...

Μετά τις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή του υπολοίπου 50% των επιδοτήσεων στους αγρότες...



Μετά τις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να δοθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται...
συνολικά σε 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι στις 20 Οκτωβρίου πιστώθηκε σε περίπου 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ., ευρώ, ενώ επιλύονται σταδιακά τα ειδικά προβλήματα (π.χ. αγροτεμάχια σε αναδασωτέες περιοχές) που επηρέασαν την πληρωμή σε 6.300 δικαιούχους. Μόλις την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα, πληρώθηκε το ποσό των 1.400.000 ευρώ σε 1.083 δικαιούχους στους νομούς Καβάλας και Έβρου....
 newsmessinia.blogspot.


Read more...

Ενημέρωση για το Eurogroup Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για όλες τις εξελίξεις, μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας, θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο θα γίνει δεκτός την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δ. Δασκαλόπουλος. «Πολλοί από εμάς είχαν βολευτεί στις σχέσεις διαπλοκής που καλλιέργησε το κράτος» ...



«Μια νέα επιχειρηματική τάξη θα βγει από την κρίση»... Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι να βρουν οι εταίροι μας με το ΔΝΤ τον τρόπο να κάνουν το χρέος μας βιώσιμο, αλλά να βρούμε εμείς τη δύναμη και τα μέσα να κάνουμε το μέλλον μας βιώσιμο, δήλωσε ο...
Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» του ΣΕΒ. Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι η νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει μια νέα επιχειρηματική τάξη, καθώς μέσα στην κρίση θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, ενώ επανέλαβε την κριτική για τη διαπλοκή και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτήν. «Πολλοί από εμάς είχαν βολευτεί στις σχέσεις αδιαφάνειας και διαπλοκής που καλλιέργησε το κράτος» είπε. «Η θαλπωρή της κρατικοδίαιτης οικονομίας είναι αναντικατάστατη για όσους φοβούνται τη διαφάνεια και ισονομία του ανταγωνισμού. Ο εκσυγχρονισμός ξεβολεύει μια ορισμένη επιχειρηματικότητα που είχε μάθει να κάνει τις δουλειές της αλλιώς». Ο κ. Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική και στην Πολιτεία, λέγοντας ότι πριν από ενάμισι χρόνο, ο ΣΕΒ κατέγραψε περί τα 230 εμπόδια-φραγμούς στην επιχειρηματική δράση και σήμερα, παρά την κρίση και τις ονομαστικές, όπως τις χαρακτήρισε, μεταρρυθμίσεις, η πολιτεία έχει καταφέρει να καταργήσει μόνο το 10% των εμποδίων αυτών. Το «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» που δημιούργησε ο ΣΕΒ, συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου. Είναι ένας οργανισμός που θα συγκεντρώνει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πανελλαδικά, στην καθημερινή λειτουργία τους και στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, θα τα αποτυπώνει και θα προτείνει λύσεις...


Read more...

Για επισκέψεις με ραντεβού Απογευματινά εξωτερικά ιατρεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας


Τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν μετά την ολοκλήρωση του τακτικού ωραρίου εργασίας των νοσοκομείων
Τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν μετά την ολοκλήρωση του τακτικού ωραρίου εργασίας των νοσοκομείων   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Τμήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας θα λειτουργούν και τις απογευματινές ώρες στα πρότυπα των πρωινών τακτικών εξωτερικών ιατρείων για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων υγειονομικής περίθαλψης στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ), στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΝΑ).

Ανάλογα με τις ανάγκες, το μέτρο μπορεί να επεκταθεί σε επόμενη φάση στο 424 ΓΣΝΕ (γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκπαίδευσης)  της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:

  • Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών θα λειτουργούν τα τμήματα του παθολογικού, χειρουργικού, ορθοπεδικού και καρδιολογικού.
  • Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών τα τμήματα του παιδιατρικού, ενδοκρινολογικού, οφθαλμολογικού, δερματολογικού, γυναικολογικού και οδοντιατρικού.  
  • Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών τα τμήματα του αγγειοχειρουργικού, αλλεργιολογικού, δερματολογικού, γυναικολογικού, ενδοκρινολογικού, ουρολογικού, πνευμονολογικού, γναθοπροσωπικού, οδοντιατρικού και στοματολογικού.
Οι επισκέψεις στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα προγραμματίζονται με ραντεβού, μέσω της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων καθενός  νοσοκομείου.

Τα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν μετά την ολοκλήρωση του τακτικού ωραρίου εργασίας των νοσοκομείων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πόσα παίρνει ο "νερουλάς" της βουλής; ...



Μας κάνουν πλάκα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Ο υπάλληλος της βουλής, που αφήνει τα ποτήρια με νερό στους πολιτικούς,  παίρνει τα ίδια λεφτάπλέον με τον...πρόεδρο του Αρείου Πάγου!
Δηλαδή, σχεδόν... 3000 ευρώ και μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας!

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παίρνει σχεδόν1300 ευρώ λιγότερα από τον υπάλληλο με την αρμοδιότητα του "νερουλά" μέσα στη Βουλή!

Και 1600 ευρώ λιγότερα από τον κύριο αυτόν, παίρνει και οΚαθηγητής Πανεπιστημίου, ενώ ο γιατρός μετά από 10 χρόνια και ο οποίος έχει δαπανήσει άλλα σχεδόν 20 χρόνια για να γίνει γιατρός, παίρνει 1800 ευρώ λιγότερα.

πηγη parapolitika.gr


Read more...

ΚΚΕ: Ψεύτικες οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ...





Για αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις της συγκυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού.

Η... συγκυβέρνηση με αβάσιμους πανηγυρισμούς και ψεύτικες υποσχέσεις επιχειρεί να κρύψει ότι κλιμακώνει τη σφαγή του λαού μαζί με τους συμμάχους της και ότι οξύνονται οι αντιθέσεις εντός της ΕΕ για το πώς θα διαχειριστούν την κρίση τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Τα περί καλύτερης και ισχυρότερης διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ αποδεικνύονται διαρκώς επικίνδυνα για το λαό, σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ημερήσια διάταξη έρχεται επιτακτικά το ζήτημα της πάλης των εργαζομένων για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους.


Read more...

Η πρόταση δεν ικανοποιεί τις τράπεζες Συνάντηση τραπεζιτών - Γ.Στουρνάρα την Πέμπτη για την επαναγορά ομολόγων


Σαφώς περιμένουμε συμμετοχή ελληνικών και ξένων τραπεζών στο σχέδιο επαναγοράς ομολόγων τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας
Σαφώς περιμένουμε συμμετοχή ελληνικών και ξένων τραπεζών στο σχέδιο επαναγοράς ομολόγων τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες θα προσέλθουν στη συνάντηση με ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη σχετική διαδικασία.

Πάντως, η ανακοίνωση του σχεδίου φαίνεται να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των τραπεζιτών, ενώ πλήγμα έχουν δεχθεί τις τελευταίες δυο ημέρες και οι μετοχές τους.

Η επιτυχία του σχεδίου επαναγοράς είναι πατριωτικό καθήκον είπε νωρίτερα ο Γ.Στουρνάρας στέλνοντας σαφές μήνυμα στις τράπεζες.

«Σαφώς περιμένουμε συμμετοχή ελληνικών και ξένων τραπεζών στο πρόγραμμα», ξεκαθάρισε και σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο υπουργός τόνισε ωστόσο για άλλη μια φορά το εθελοντικό χαρακτήρα του προγράμματος, ενώ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων είπε ότι το καθένα θα αποφασίσει μόνο του τι θα πράξει προσθέτοντας ότι «δεν είναι καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος η συμμετοχή τους» με δεδομένο ότι τα Ταμεία ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, οπότε -όπως εξήγησε- είναι σαν να βγάζεις λεφτά από τη μία τσέπη και να τα βάζεις στην άλλη.

Τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν, όπως αναφέρει Το Βήμα, ότι οι όροι του προγράμματος, με βάση τις έως σήμερα διαρροές, που προβλέπουν επαναγορά σε τιμή όχι υψηλότερη του 35% της ονομαστικής αξίας των τίτλων που κατέχουν τα πιστωτικά ιδρύματα, δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί.

Ως εκ τούτου θεωρούν ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνον εφόσον το τελικό κόστος της ανακεφαλαιοποίησης μειωθεί για αυτούς σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ουσιαστικά, οι τράπεζες θα δεχθούν να «κλειδώσουν» υψηλές ζημιές για ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους με αντάλλαγμα τον περιορισμό των αποτιμητικών ζημιών για τα ομόλογα που θα διακρατήσουν.

Στόχος τους είναι η επαναφορά της καθαρής τους θέσης σε θετικό έδαφος, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στις επικείμενες εκδόσεις νέων μετοχών.

Μόνο σε μία τέτοια περίπτωση θα μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος πλήρους κρατικοποίησης του συστήματος, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται τόσο για τον κλάδο, όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ουδέν περισσότερο, εφόσον παρανομεί» Ουδείς υπεράνω του νόμου, λέει ο Ν.Δένδιας για το περιστατικό στην Κρήτη με τον Ηλ.Κασιδιάρη


Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει διάλογος με τους αστυνομικούς για τις αλλαγές στο Σώμα
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει διάλογος με τους αστυνομικούς για τις αλλαγές στο Σώμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με την συμπεριφορά του Ηλ.Κασιδιάρη προς τους αστυνομικούς στην Κρήτη, λέγοντας:

«Για την ΕΛ.ΑΣ. η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ' αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

» Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας.»

Σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Δένδιας είπε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους.

Τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαντζής, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συρρίκνωση των αποδοχών των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι αμοιβές τους έχουν φτάσει τον μισθό μιας καθαρίστριας.

Υπογράμμισε, ότι δεν μετανιώνουν για τους αγώνες κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και εκτίμησε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται.

Για το μισθολογικό ο κ. Δένδιας είπε  ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βόμβα από ΟΑΚΑ: Μόνο μεσημέρι θα παίζει ο Παναθηναϊκός...




...γιατί δεν πληρώνει το ρεύμα...
Η απόλυτη ξευτίλα και αυτογελοιοποίηση της διοίκησης μιας πολύ μεγάλης ομάδας

*** ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, στην ιστορία του το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει βιώσει γεγονότα και καταστάσεις πού προκάλεσαν ακόμη και την γελοιοποίηση ομάδων και φυσικών προσώπων * ΚΑΙ βέβαια, συντέλεσαν στην... φθορά του αθλήματος, λόγω της χαμένης αξιοπρέπειας ορισμένων, οι οποίοι θεώρησαν το ποδόσφαιρο μέσο προσωπικής τους προβολής ή και προώθησης των προσωπικών τους συμφερόντων *

ΚΑΤΑ κανόνα, τέτοιες καταστάσεις αυτογελοιοποίησης, προκύπτουν από τα πεπραγμένα διοικήσεων ομάδων μικρών, επαρχιακών, ή και ομάδων - «πυροτεχνημάτων», πού εμφανίζονται σποραδικά στο προσκήνιο για να χαθούν μετά από λίγο οριστικά από τον ποδοσφαιρικό χάρτη * ΟΜΑΔΕΣ όμως με ιστορία, με δύναμη, με οπαδούς και κύρος στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας, όπως ο Παναθηναϊκός να φτάνουν σε κατάσταση απόλυτης ξεφτίλας και αυτογελοιοποίησης, έχουμε δεί σπανιότατα, ή και καθόλου !


*** ΙΔΟΥ λοιπόν μία ακόμη αποκάλυψη, πού σίγουρα εκθέτει σε βαθμό γελοιοποίησης, κοινώς «κάνει ρόμπα» την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την σημερινή διοικητική μορφή του * ΤΟ έγγραφο του οποίου το περιεχόμενο ακολουθεί, έχει σταλεί από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, με την υπογραφή του Ολυμπιονίκη προέδρου του Πέτρου Γαλακτόπουλου, σε όλους τους φορείς πού έχουν την ευθύνη για τους ορισμούς των αγώνων πρωταθλήματος * ΔΗΛΑΔΗ, την Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ, αλλά και το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, με ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Αλαφούζο

*** ΤΟ κείμενο του υπ’ αριθ. Πρωτ. 5/6426 – 27.11.12 έγγραφο του ΟΑΚΑ, έχει ως εξής : * «Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της, η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΟΑΚΑ * ΓΙΑ το λόγο αυτό, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟ να διεξάγονται κατά τις μεσημεριανές ώρες, προκειμένου να μη χρεώνεται η ΠΑΕ με τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία καταβάλλει το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει εισπράξει το ισόποσό της από την ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ προς το ΟΑΚΑ» !

*** ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν να κάνουμε με το απίστευτα εξευτελιστικό φαινόμενο, η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου Αθηνών, την οποία χρησιμοποιεί ως έδρα μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, να ζητάει να μην … παίζει βράδυ αυτή η ΠΑΕ, διότι … δεν πληρώνει το ρεύμα ! * ΚΑΙ βεβαίως, η ανάδειξη της ξευτίλας συνεχίζεται με τις παρακάτω γραμμές, όπου σημειώνεται ότι το ρεύμα αυτό τελικά το χρεώνεται και το πληρώνει το ΟΑΚΑ, το οποίο επίσης χρεώνει στον λογαριασμό χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, χωρίς να ενοχλείται κανένας αρμόδιος ή υπεύθυνος κρατικός υπεύθυνος

*** ΟΙ πληροφορίες μου είναι κατηγορηματικές, όσον αφορά το ύψος του χρέους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το ΟΑΚΑ * ΤΟ ποσόν έχει ήδη ξεπεράσει τα ΕΝΑ εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, μέσα σε δύο ποδοσφαιρικές περιόδους * ΜΕ λίγα λόγια και δεδομένου του ύψους του ποσού, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και δύο χρόνια ( τουλάχιστον ) παίζει ΤΖΑΜΠΑ, χωρίς να πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στο καλύτερο στάδιο της χώρας * ΚΑΙ όχι μόνον αυτό, το χαρακτηρίζει και … «πανάκριβο», προκειμένου να πείσει κάποιους κρατικούς ή δημοτικούς φορείς, να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για να γίνουν έργα στο γήπεδο της λεωφόρου * ΜΕ προφανή σκοπό, κάπου στο βάθος της σκέψης της, να ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ έτσι και τα χρέη της προς το ΟΑΚΑ

*** ΦΥΣΙΚΑ, για το αίτημα του ΟΑΚΑ να παίζει μόνο …μεσημέρι ο Παναθηναϊκός, θα αποφασίσουν η Σούπερ Λίγκα και η συνδρομητική τηλεόραση, με πιθανότατη ( σχεδόν σίγουρη ) την απόρριψη του αιτήματος * ΤΟ ερώτημα πού προκύπτει όμως, είναι αν θα επιτραπεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ το ρεύμα πού καταναλώνει και βεβαίως όλα τα άλλα πού αποτελούν υποχρεώσεις της προς το ΚΡΑΤΙΚΟ στάδιο πού ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να χρησιμοποιεί ως έδρα, απολαμβάνοντας την απίστευτη ανοχή των αρμοδίων, ποδοσφαιρικών και ΚΡΑΤΙΚΩΝ αρχών

Μανώλης Γαβαθιώτης


parapolitika.gr


Read more...

Ενημέρωσε την ΚΟ για το Eurogroup «Όχι» λέει η ΔΗΜΑΡ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο μνημόνιο


Ο Φώτης Κουβέλης
Ο Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σύσκεψη της ΚΟ του κόμματός του συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μη δοθεί θετική ψήφος του κόμματος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, πρόταση η οποία συζητείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές για το τι έγινε στη συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι, μετά τις αποφάσεις, η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι έθεσε στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης, είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...